Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

KSW 21

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Dla porownania rozmowy prowadzono rowniez rozmowy podobno z tymi fighterami :

Kendall Grove, Kazuhiro Nakamura, Gustavo "Ximu" Machado, Ryo Kawamura, Terry Martin i Leandro "Batata" Silva.

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305184

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• bogi1

13

• -Raven-

12

• N!KO

12

• Bullinho

7

Top użytkownicy w tym temacie

Powiem tak, wybór nie najgorszy, bo Grove to fighter radzący sobie zarówno w stójce jak i na glebie, a w dodatku ciągle względnie młody jak na MMA i już z dość sporym doświadczeniem. Zwycięzca TUFa zwolniony z UFC po dwóch porażkach z rzędu na pewno nie był mięsem armatnim w tej federacji i kilka razy zrobił naprawdę dobre show i pokazał serducho do walki. Wyszło, więc na to, że Mamed w zastępstwie dostanie rywala lepszego niż pierwotnie zakładano.
https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305186

Oficjalne potwierdzenie

Po raz kolejny Federacja KSW staje na wysokości zadania i udowadnia, że jeśli się chce to można! Trzy dni od ogłoszenia, że na gali KSW21 nie zobaczymy Melvina Menhoefa i mamy nowego, przygotowanego na sto procent i klasowego rywala dla Mameda Khalidova. 1 grudnia w ringu KSW polskim fano MMA zaprezentuje się pogromca byłego mistrza wagi średniej organizacji UFC, amerykanina Kendall Grove.

Grove ma dwadzisćia dziewięć lat i mieszka na Hawajach. Jest weteranem światowego potentata mieszanych sztuk walki. W organizacji UFC stoczył trzynaście pojedynków. Wygrywał z takimi znakomitymi zawodnikami wszechstylowej walki wręcz jak m.in. Alan Belcher (7. zawodnik wagi średniej na świecie i obecnie jeden z pretendentów do mistrzowskiego pas UFC), Jake Rosholt, Evan Tanner (były mistrz UFC w wadze średniej) i Ikuhisa Minowa. Jest znakomitym grappler i w tej płaszczyźnie najczęściej wygrywa swoje pojedynki. Solidnie prezentuje się również w stojce. Walczy agresywnie, często bije łokciami i kolanami, co przysważa oponentom wiele problemów. - Poszukiwałem walki, bo gala na której miałem niebawem walczyć została odwołana. Jestem przygotowany optymalnie i dlatego bez wahania zdecydowałem się przyjąć walkę z Khalidovem - wyznaje Grove.

Najlepszy europejski zawodnik wagi średniej, czyli Khalidov kontra pogromca byłego mistrza UFC. To gwarantuje emocje! KSW21 już 1 grudnia w Warszawie. Transmisję z gali przeprowadzi telewizja Polsat i Polsat Sport. Początek od 20:00.

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305240

Kolejne problemy. Jay Silva może wypaść z KSW 21

Jay Silva (8-6) może nie zawalczyć na gali KSW 21. Amerykanin poinformował na twitterze, że nie otrzymał na czas paszportu i nie może przylecieć do Polski. Reprezentant Reign MMA 1 grudnia w Warszawie ma zmierzyć się z Mattem Horwichem i już powinien być w samolocie. Niewykluczone, że wkrótce wszystko się wyjaśni, Silva otrzyma dokumenty i wsiądzie w inny samolot. Udało nam się dowiedzieć, że sprawa ostatecznie ma się wyjaśnić w nocy z wtorku na środę. KSW ma jednak przygotowane zastępstwo i nie ma obaw, że gala KSW 21 zostanie skrócona o jeden pojedynek.

Update

Matt Horwich na swoim facebooku napisał, że potencjalnym rywalem w miejsce Silvy może być Terry Martin
https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305465

Już lepszy ten nieszczęsny Martin, niż żeby wpadli na pomysł aby zakontraktować na nowo Chmielewskiego po ostatnim zwycięstwie w Rosji i montować rewanż...
https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305508

Mialem nadzieje, ze jak wypadnie Martin, to postaraja sie o jakiegos Polaka. Walka Silva vs Horwich nie bedzie jakos rozgrzewac Kowalskich - tym badziej Horwich vs Martin. Wiem, ze Matt ma swoich zwolennikow, ale orzelka na piersi brakuje, wiec widzowie Polsatu beda na niego wykladac. Ta sytuacja z Jayem, moglaby otworzyc drzwi jakiemus prospektowi naszemu - moze fartem by wygral, i otworzyl sobie kolejne drzwi
https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305511

-Kendall Grove postawił ostre warunki Mamedowi co mnie zaskoczyło. Właściwie w drugiej rundzie dominował Czeczena aż do momentu... kiedy nie przegrał :D Khalidov chyba średnio radził sobie z różnicą zasięgu ale potrafił w dobrym stylu okopywać nogi rywala i trafiać go w okolice ucha obrotówkami.

Po walce Mamed przyznał, że zostaje w Polsce. Dla mnie to przykra wiadomość, zwłaszcza po tym hype-nakręcaczu po zwycięstwie nad Wallacem.

-Jak już o Wallace mowa... ten typ chyba ma jakiegoś pecha na Polskiej ziemi. To nie jest wcale taki zły zawodnik a padł na deski jeszcze szybciej niż w walce z Mamedem. Co tu mówić - Materla nie zawodzi po raz kolejny i pokazuje, że poza odklepaniem rywala potrafi mu też porządnie przyłożyć.

-Irokez z Kornikiem dali wyrównaną walkę ale tylko przez pierwszą rundę. Później Sowiński w swoim stylu się wypompował i został poddany - identyczna sytuacja jak w walce z Warburtonem, czyli bez postępów. Jewtuszko pokazał mniej szalony styl najwyraźniej mając w pamięci nokaut z pierwszej walki tych dwóch panów - i poskutkowało ładnym duszeniem brabo.

-Forma "Modela" po powrocie to trochę kpina. Strasznie spięty człapał po tym oktagonie a jego ciosy często bardzo przypominały cepy na zasadzie "a może trafie". Strus konsekwentnie rozbijał bardziej doświadczonego rywala z kontry aż w końcu ten nie mógł wyjść do trzeciej rundy. Mocne zwycięstwo dla młodego Piotra.

-Walka pań chyba zasłużyła na "Fight of the night" :shock: Bardzo zacięte starcie, jednakże przez cały dystans pojedynku o oczko lepsza była Kowalkiewicz ze swoją wyraźnie lepszą i bardziej dopracowaną stójką - a więc decyzja słusznie poszła na jej konto. Finał tego mini-turnieju zapowiada się ciekawie.

-Horwich zrobił sobie z Martina manekina na pokazywanie najróżniejszych dźwigni aby odprawić go z kwitkiem w drugiej rundzie za pomocą zaledwie paru młotków. Nic ciekawego ale cieszy mnie wygrana Matta bo to sympatyczny zawodnik.

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305845

• Reputacja:   228

1. Matt Horwich vs. Terry Martin - kiedy walka trafiała na glebę, wyglądało to jak starcie eksperta od BJJ z kolesiem, dla którego parter to tylko najniższe piętro budynku. Matt krecił tam Martinem jak bączkiem, pokazując świetny przekrój technik i niemal dopinając nawet Gogoplatę :shock:

Ogólnie mecz do jednej bramki (widać było, że martin wziął to starcie dla kasy), ale patrząc na Horwich'a - trudno nie lubić tego pozytywnego oszołoma :wink:

2. Karolina Kowalkiewicz vs. Paulina Bońkowska - bardzo ciekawa walka kobiet. Kowalkiewicz pokazała bardzo dobry boks i zdominowała rywalkę w każdej płaszczyźnie. Nawet na glebie, z pleców - potrafiła napsuć przeciwniczce krwi. Karolina ma talent i serce do walki. Z przyjemnością będę śledził dalszy rozwój jej kariery.

3. Piotr Strus vs. Krzysztof Kułak - Piotrek zaczął bardzo spięty, ale rozkręcał się z minuty na minutę, dominując w stójce (świetne ciosy na korpus i festiwal low kicków) i broniąc prób obaleń bardziej doświadczonego rywala. Kułak (którego nie trawię) wkurwiał się coraz bardziej z minuty na minutę, a Strus czuł się coraz bardziej pewnie, świetnie pracując na nogach. Okopany Kułak nie wychodzi do 3 rundy, ale to i tak nie miało znaczenia, bo Młody Wilk sprał go w każdej z dwóch poprzednich. Brawo!

4. Maciej Jewtuszko vs. Artur Sowiński - szkoda Kornika (nie znoszę Irokeza), bo Artur dał bardzo dobrą pierwszą rundę, gdzie wg mnie delikatnie wypunktował rywala, przeważając w stójce i dość skutecznie broniąc się z pleców pedaladami (ładnie rozciął Strażaka). Niestety Kornik wystrzelał się w pierwszej odsłonie i w drugiej dość łatwo dał się obalić i zapiąć sobie kończące Brabo. Szkoda, bo trzymałem za Kornikiem (choć rozsądek wskazywał Jewtuszkę).

5. Aslambek Saidov vs. Borys Mańkowski - Poznaniak zupełnie nie potrafił odnaleźć się w tej walce. Szwankowała jego stójka (odwrotna pozycja rywala dawała się we znaki), oraz nawet zapasy. Z każdą minutą przewaga Aslana powiększała się, a Borys zaczynał wymiękać psychicznie (oraz niestety też fizycznie). Kiedy Saidov'owi zaczęły wchodzić obalenia - przeważyło to szalę goryczy. Finalnie Mańkowski łapie kontuzję i sędzia musi to przerwać, ale nie zmienia to faktu, że od początku Borys moczył to starcie, choć miał wszelkie "papiery", by w teorii to wygrać (lepsza stójka, większa nieprzewidywalność i zapasy neutralizujące zapasy rywala). Liczyłem, że to starcie będzie bardziej wyrównane, choć mimo wszystko i tak było ciekawe.

6. Michał Materla vs. Rodney Wallace - blitzkrieg, gdzie Cipek nokautuje rywala w niecałe 30 sekund. Kiepskim krajem dla Wallace'a jest Polska, bo zaliczył tu swoje jedyne dwa nokauty :D

Samo KO jakieś dziwne jak dla mnie, bo Michał jakoś za specjalnie nawet nie trafił i ten jego sierp otarł się tylko o kość czołową rywala, która jest przecież najtwardszą kością w ciele człowieka i bardziej Cipek powinien odczuć to uderzenie, niż jego rywal. Sam nie mogłem uwierzyć podczas powtórek, jak po czymś takim Wallace mógł polecieć na twarz :roll:

7. Mamed Chalidow vs. Kendall Grove - męczył się Mamed w stójce, nie mogąc skrócić dystansu z dryblasem. Pomimo, że mimo wszystko dominował w tej płaszczyźnie, nie potrafił tu jakoś mocniej tego zaznaczyć.

Grove'a gubią jego słabe zapasy, bo Mamed sprowadza w dość kuriozalny sposób i wyciągnięcie dźwigni na tak długich girach jest tylko kwestią czasu.

Wywiad z Czeczenem po walce rozwiewa marzenia fanów o Mamedzie w UFC. Chalidow wprost przyznaje, że tu ma lepszą kasę i pierdoli Amerykę. Jako ekonomista - jestem w stanie to zrozumieć, jako fan MMA - pozostaje mi jakiś niesmak, bo jeśli Mamed wierzy w swoje umiejętności, to wie też że po 2-3 wygranych u Łysego, przyszłaby konkretna kasa i konkretne wyzwania, a nie sprzątanie odpadków z UFC. Cóż, życie to sztuka wyboru... Mi tam bardziej podoba sie podejście Helda.

Bardzo dobra gala jako całość (jak na KSW). Bez porównia do 20 odsłony tej organizacji, która nie dość, że była płatna, to jeszcze ssała niczym najnowszy model odkurzacza Zelmera :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305848

Matt Horwich i Przezabawny Martin. rozpoczeli Konfrontacje Songow Wiesniackich. "Society" to numer genialny, ale nijak nie nakrecajacy na wojne. "Billie Jean" to pierwszy shocker, ale wiemy wszyscy, ze nie ten najwiekszy. K&L chcieli przetestowac walke USA vs USA, i chyba Panowie test oblali. Martin od poczatku spuchniety, przyjechal zarobic. Porownania do Boba Sappa sa jak najbardziej wskazane. Jego najczestsza pozycja, to twarza wycieranie ringu. Oddawal plecy, kiedy tylko mogl, a Matt "Bog jest milosierny" Horwich, srednio to wykorzystywal. Ciosy po ktorych walka byla skonczona, to nie byla ochrona zdrowia Terryego, tylko oszczedzanie kibicow. Wszyscy mieli dosc tej szopki.

Songi Wiesniackie mialy swojego mistrza, w postaci "Gdzie Ci Mezczyzni" Bonkowskiej - a raczej Norka z "Miodowych Lat" bez wąsów. Slyszac to, przyjalem pozycje Martina, tylko ring zastapila mi kanapa. Meskie ego bylo mocno urazone, wiec ze zdwojona sila kibicowalem Kowalkiewiczowej - raz za Drowning Pool (best theme song of the night), dwa, bo jest po prostu ladniejsza. O dziwo byl to paradoksalny przyklad kobiety, ktora ladniej wygladala w ringu, niz na promach przed walka. Poza tym, zapewnila najwieksza dawke emocji na calej gali. Strasznie sie jarałem jej pewnoscia. W stojce kąsala jak tylko jej sie podobalo, a w parterze tez nie bylo ziewania - z plecow ostro tłukła rywalke. Totalna dominacja z kilkoma glupimi motywami - bezsensowne obalenie w drugiej - ale to dopiero drugi zawodowy pojedynek, wiec wybaczamy. Szczerze, w porownaniu z niektorymi parowkami, ktore widzialem na Strikeforce, Karolina nie ma sie czego wstydzic - nie mowie tu o czolowce. Trzymam za nia kciuki w finale turnieju.

"Informatyk" Struś z Modelem dali nędzne show bez fajerwerkow. Od poczatku byłem za powracajacym Kułakiem, ale widzac jego forme, nie bylo patentu na zwyciestwo - parter mogl jedynie wyjasnic sprawe, tylko do tego wypadaloby sprobowac obalen. Te niekonwencjonalne uderzenia, wygladaly troche karkolomnie, a za takie "szarże", byłby pewnie skarcony przez ringowych weteranów. Na pewno sporo smiechu mi zapewnili towarzysze Warszawiaka, ktorych za taki głos by pewnie zastrzelili w jakiejs dzielnicy USA, a w tym kraju robia "kariere". Do tego jakis dzieciak kiwal glowa, jak na koncercie - wiesniackie motywy kontynuowane. Strus byl lepszy i tyle. Wygladal. jakby mogl jeszcze przyjac jakas walke, bo taki pot, to sie leje z jego czola przy formatowaniu jakiegos wiekszego dysku C.

Irokez z Kornikiem skonczylo sie juz po mojej mysli. Wstyd mi by bylo za takiego championa, jak Kornik, ktorego od poczatku uwazalem, za efekt promocji federacji - ta sama sytuacja, co z Górskim, tj. ogórek, którego wywindowali, że niby dobry... Panowie dali niezły Rollercoaster w pierwszych pieciu minutach, i chyba nie przypadkiem pokazali Afromental, bo taki tytul nosi ich hit (bodajze). Nie wiem, czy brak tej typowej brawury, nie jest minusem dla Jewtuszki. Wole ogladac go na wiekszym luzie. To jednak nie zmienia faktu, ze Warburton przyjedzie i go posklada znow - mam wrazenie, ze moglby z nimi walczyc w handicapie :wink:

Szkoda Borysa. Byłem za nim, ale znow powtorzyla sie historia z Kułakiem. Tu nawet nie chodzi o kontuzje, ale o to, że zawodnik, któremu kibicowałem, był mocno bezradny. Aslambeka mozna nie lubić, ale jest efektywny. Nie dawał się obalić, a stójkowo był lepszy. Nie sądze, że gdyby walka ciągnęla sie dalej, to cokolwiek by sie zmienilo. Chyba czas mu sprowadzic tego Dunczyka na rematch - tym razem o tytul KSW.

W Materle watpilem do ostatnich chwil. Niby tak ludzie psioczyli, ze Wallace dostaje walke o pas po porazce z Mamedem, ale Rodney to wciaz solidny figther. Pokonywali go tylko ludzie pokroju Briana Stanna, czy Phila Davisa - i to przez decyzje. Cipao jednak skonczyl szybciej od Mameda - nie wygladalo groznie, ale najwyrazniej weszlo na puls - i wypada mu pogratulowac. Lubie goscia - tylko ten Sobota, nie wiem po co z nim wyszedl (w koncu nie spiewal, tylko "Homicide'owal" z jakims Brrrrrrraaaaa). Sho Nuff The Master raczej ta Polske sobie daruje. Nie wiem, co musi sie dziac w jego glowie. Radzil sobie w UFC, a przyjezdza do nas - kraju, o ktorego istnieniu pewnie nie wiedzial - i go tłuką niemilosiernie. Nawet Melvin siedzial zaskoczony, ze tu tak biją afro-amerykanow - wchodzi dwoch bialych, to sie miziaja, a jak jest walka "mieszanych kolorow skory", to zaczyna sie ostra rzeź :wink: Ciekawi mnie mina wlascicieli, gdy Borek zaczal wypytywac o walke z Mamedem przed milionami widzow. Domniemam, ze zachwyceni nie byli

Mamed... czemu Ty nie pojdziesz do tego UFC? Joe Silva widzac ta walke - a widzial lub zobaczy, bo sam Kendalla namawial - chyba poprawi ten kontrakt na lepszy. Khalidov to ringowy typ bezwzglednego egzekutora, ktorego pewnosc jest wrecz przerazajaca. Przeciez on to robi na takim luzie, ze w ogole sie nie spinam jako fan - po prostu wiem, ze wygra. Obrotowki lataja, lowkicki wchodza jak zle - co bylo dobra taktyka, na chude nozki Grove'a - ciosy przeciwnika kontruje w ekwilibrystyczny sposob - ten skok byl okrutny - a w parterze nawet nie widzialem, kiedy on go skonczyl - mowie: "zaraz, chwila, moment, powtorke prosze". Troche go ponosi z tymi zarcikami, bo zaczyna coraz bardziej przypominac celebryte. Problem w tym, ze moze. It's NOT Showing Off... If You Back It Up

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305850

• Reputacja:   1

Gala KSW jak zawsze przeze mnie obejrzana, chociaż niewiele pamiętam, ponieważ oglądałem ją z kumplami... Pierwszą walkę Horwicha i Martina nie miałem zaszczytu obejrzenia, ponieważ poszedłem na pole. Ale następne już obejrzałem:

Strus vs Kułak- Wiem o tym, że Kułak powrócił po dwóch latach nieobecności po strasznie ciężkiej kontuzji, ale w tej walce no szczerze mówiąc nie popisał się. Były takie momenty, w których myślałem, że nie wie co on tam w ogóle robi. Kułak musi zbić swoje sadełko i zacząć powracać do swojej dawnej formy. Natomiast do Strusa to muszę mu pogratulować zwycięstwa, ponieważ bardzo ładnie się w tej walce wykazał.

Jewtuszko vs Sowiński- Jestem takim typem człowieka, który lubi upierdalać tych, którzy kiedyś coś naprawdę znaczyli, a dzisiaj mogą już sobie o takiej pozycji jedynie pomarzyć (Posłużę się jeszcze przykładem z wrestlingu, którym jest Alex Riley)... Nie zawsze, ale w przypadku Irokeza tak było, chciałem, aby Kornik znów go pokonał, a jednak tak się nie stało... Szkoda Artura, bo widać było, że daje z siebie naprawdę wszystko!

Chalidov vs Grove- Nigdy o Grovesie nie słyszałem, a więc nie wiedziałem, że ktoś w tej wadze może być aż takim gigantem, który mierzy chyba lekko ponad 200 cm wzrostu :shock: Na całe szczęście Mamed pokonał go, ale tutaj już było widać, że miał nieco ciężej niż w poprzednich walkach, bo jak sam później mówił- nie mają takiego typu zawodników do sparingu, ale na całe szczęście Mamed jak zawsze wykazał się z fenomenalnej strony i jestem z niego naprawdę dumny, że ktoś taki reprezentuje Polskę.

Co do reszty walk to ich albo nie pamiętam, albo nie mam co do nich jakichś szerszych wypowiedzi, ale muszę dodać, że tak szybki nokaut w walce Materla-Wallance zaskoczył mnie. Wallance po raz drugi został znokautowany :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305853

Ogladalem z kolegami wiec niezbyt dokladnie.

1. Horwich - co ten czlowiek ma z glowa? :) Najpierw po wejsciu na ring, biegal jak czub, potem po walce plakal i wyladowal sie na narozniku. Cala walke dominowal, zasluzone zwyciestwo. Walka nie wywolala u mnie wiekszych emocji.

2. Brawo dla Kowalkiewicz, nie jaraja mnie z reguly walki pan, ta mnie porwala, jeszcze raz brawo!

3. Na ta walke czekalem najbardziej, powrocil jeden z 3 moich ulubionych zawodnikow KSW. No i wlasnie... Co się stalo?! Nie moge zrozumiec tej porazki, w ogole nie moge zrozumiec postawy Krzyska, nie byl soba, strasznie spiety. Gdzie ten wyluzowany, pewny siebie, charyzmatyczny Kułak? Moze jakas kontuzja/choroba, przed walka?

2 lata to szmat czasu, ale to Kułak, dla kogoś kto stoczył 40 walk, nie powinno to sprawiac az takiego "paralizu" w ringu, choc slowo paraliz, to slowo nie na miejscu, w kontekscie Modela. Koniec kariery? Oby nie, licze, ze Kułak jeszcze wróci i pokaze show.

4. Jewtuszko, zasluzona wygrana, choc go nie lubie.

5. Szkoda mi Mankowskiego, fajny chlopak. Nie wiem czy kontuzja, cos tu zmienila, przyspieszyla to co nieuchronne.

6. Materla KO. :) Wallace nawet minuty nie wytrzymal w ringach KSW. Gosc, ktory przed KSW nigdy nie byl znokautowany. :D

7. Mamed dzisiaj troche dluzej niz zawsze, ale i tak kosmos. Wypad do UFC!!!

* "Ni chuja" - krzykniete z trybun, na pytanie Borka o walke Mameda z Materla, fajna sprawa. :D i "mam zlamany palec bo mi sterczy" :D

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305855

Mimo, że wielkim fanem i znawcą MMA nie jestem, postanowiłem obejrzeć KSW 21 i w sumie spodobało mnie się.

- Na pewno na duży plus mogę zaliczyć walkę pań, które dały pojedynek lepszy, niż niektóre walki mężczyzn z poprzednich edycji KSW. Jednakże nie zgodzę się ze zdaniem, iż Kowalkiewicz ładniej wyglądała w ringu niż na promach. Jak dla mnie lepiej było w rozpuszczonych włosach. Może na promach lepiej było dobrane oświetlenie, makijaż i tego typu rzeczy i dlatego na pierwszy rzut oka bardziej mnie się spodobało. Wszakże "De gustibus non est disputandum" więc koniec o tym.

- Model przez całą walkę sprawiał wrażenie jakby chciał Strusowi dać lekcję i chyba zbyt nonszalancko do tej walki podszedł. Te obrotówki z backfistami po kilku razach wyglądały jak żałosna próba trafienia przeciwnika na odpierdziel :roll: . W dodatku Strus w końcówce 2giej rundy ruszał się o wiele lepiej i pewniej, więc nawet gdyby doszło do 3ciej rundy to wynik mógłby być ten sam.

- Mamed przez większość czasu szukał rozwiązania a cały czas miał je na wyciągnięcie ręki (a może i nawet nogi - tyle, że nie swojej :D). Czekał, obijał w dość widowiskowy sposób i skończył w ładnym stylu.Pokazał że jest szybki, silny, zwinny i ma świetną technikę. Czyli to co wszyscy już widzieli. Borek po raz 2gi po walce pyta o plany na przyszłość ale teraz już Mamed zdanie zmienił. Może sypnęli kasą, może nie chce wyjeżdżać? Jeżeli chcą z nim w KSW coś osiągnąć muszą naprawdę dobrych i znanych przeciwników mu zapewnić. Inaczej będzie się marnował i żałował, że nie wyjechał. Swoją drogą dowcipny się zrobił :D Wcześniej taki pokorny, cichy, stonowany a dziś sypał żartami jak z rękawa. Nie wszystkie były najwyższych lotów ale chyba nie ma co wymagać poczucia humoru na poziomie Monty Pythona od kogoś kto przed chwilą dopiero z ringu wyszedł. Ogólnie z fajnej strony się pokazał

O reszcie walk nie mam zbyt dużo do napisania więc nie będę na siłę czegoś wymyślał. Ogólne wrażenie gala zostawiła po sobie dobre, wreszcie walka wieczoru miała trochę więcej emocji niż zazwyczaj i nie było w karcie postaci typu Sapp, Pudzian Najman. Dobrze również dla widzów, że nie zdecydowali się na system PPV bo z pewnością widownia większa a co za tym idzie wpływy z reklam i innych rzeczy większe.

KSW zdołało między innymi poprzez Khalidova i Pudziana zaciekawić przeciętnego Kowalskiego swoim produktem, co uważam za duży sukces a nawet wyczyn w skali naszego kraju. Włożyli w to z pewnością dużo środków i pracy bo przecież to już 21 edycja KSW. Problem polega na tym, że przeciętny Kowalski dalej nie jest chętny płacić 30 zł za ich produkt. Szczególnie gdy znaleźć darmowego streama w Internecie to chwila :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305856

Matt Horwich vs. Terry Martin- Walka która na pewno nie zapadnie mi w pamięć . Jednostronne widowisko w którym Horwich zjadł rywala. Końcówka walki była bardzo kiepska.

Karolina Kowalkiewicz vs. Paulina Bońkowska - od początku do końca byłem za Karoliną. Paulina była tragiczna zaczynając od wejściówki skończywszy na urodzie. Kowalkiewicz jest również moją faworytką w turnieju kobiet.

Piotr Strus vs. Krzysztof Kułak - Walka nie podobała mi się może dlatego że jestem fanem walki w parterze. Szkoda mi Krzyśka ledwo wrócił już musi pauzować. Cóż taki sport

Maciej Jewtuszko vs. Artur Sowiński - Dobra walka naprawdę mi się podobała szkoda mi Artura ale myślę że dostanie szansę rewanżu

Michał Materla vs. Rodney Wallace - nie ma tu nawet o czym pisać :twisted: Cipek zniszczył rywala w niespełna 30 s wielki szacunek. Rodney nie będzie dobrze wspominał Polski. Wkurza mnie trochę że ludzie naciskają na walkę Cipka i Mameda skoro oni nie chcą to po co naciskać.

Mamed Khalidow vs. Kendall Grove - Dużo wyższy przeciwnik wiedziałem że Mamedowni nie będzie łatwo ale dał radę skrentówka wyszła pięknie.

UFC daje za mało ! w takim razie ciekawe o ile mniej niż KSW chyba dużo bo sama chęć sprawdzenia się za trochę niżą pensję dla wielu zawodników byłaby wystarczającym argumentem żeby przeprowadzić się za ocean

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305868

Horwich vs. Martin - były rywal Materli urządził sobie sparing BJJ. Pierwsza runda to całkowita jego dominacja, aby w drugiej - po słabszym początku - dokończyć dzieła. Jeśli Martin ma jeszcze walczyć na KSW, to widzę go jedynie dla Chmielewskiego/Kułaka, czy nawet Naruszczki (ma wrócić do MW) - o ile biorą go jeszcze pod uwagę.

Kowalkiewicz vs. Bońkowska - myślałem, że Karolina jest bardziej jednowymiarową zawodniczką. Zaskoczyła mnie na plus i była lepsze od swojej rywalki, kiedy znalazła się na plecach. Ponadto, pokazała lepszy boks. Obie rundy dla niej i zasłużone zwycięstwo. Czekam z niecierpliwieniem na jej pojedynek z Chojnoską - to będzie prawdziwa petarda!

Strus vs. Kułak - Kułak w tej walce wyglądał tak, jakby zatrzymał się kilka lat temu w rozwoju. Myślę, że nawet Chmielewski poskładałby zawodnika z Częstochowy w takiej formie. Chyba najsłabszy pojedynek na gali, gdzie Strus pokazał przewagę szybkości i umiejętności. Nie zdziwie się, jeśli w przyszłości obejrzymy starcie Strus vs. Horwich.

Jewtuszko vs. Kornik - pierwsza runda to okolice 10-10 lub 10-9 dla Kornika. Będe pewny punktacji, gdy obejrzę walkę ponownie (powtórka od 21:40 na PS). Myślę, że Irokez nie będzie zadowolony ze sposobu zakończenia walki (obstawiam, że wolałby TKO lub KO) - mimo to, zakończył fatalny rok dla Kornika, który przyznał na konferencji, że - po raz kolejny już - "nie był sobą".

Mańkowski vs. Saidov - wygrało doświadczenie. Mańkowski był bez pomysłu na walkę, co widać było w drugiej rundzie. Braki kondycyjne również zrobiły swoje. Zakończenie w stylu tego, co widzieliśmy na UFC w pojedynku Maia vs. Kim, kiedy ten drugi po obaleniu nagle odnosi kontuzję. Pierwsza porażka Borysa w dywizji WW - zobaczymy, jak to wpłynie na jego dalszą karierę.

Materla vs. Wallace - nie chcę nic odbierać mojemu imiennikowi, ale popatrzmy na to z perspektywy czasu - Wallace nie zbija wagi, a na ringu nie zaprezentował niczego. Stwierdzam (może dość odważnie), że był nieprzygotowany do walki i przyjechał tylko po wypłatę. Brawa dla Materli za obronę pasa - Kendall Grove będzie dużo bardziej wymagającym przeciwnikiem i nie jestem pewien, czy stawiałbym Szczecinianina jako faworyta w ich rywalizacji.

Chalidow vs. Grove - po pierwszej rundzie wzorowo rozegranej przez Mameda, w drugiej zdobył sprowadzenie i tam dokonał zakończenia walki. Oby pokazanie się Manhoef'a na gali nie było powtórką sytuacji z JLB, który przyjechał do Płocka, po czym i tak odwołał swój drugi występ.

Gala na pewno na +. Bardzo dobra praca wszystkich sędziów, a ring tak nie wkurzał, jak to miał w zwyczaju na KSW 21. Na forum u waszych kolegów z MMARocks maruderzy przypieprzają się o... angielski Borka. No tak, bo już nie mają o co ;)

Myślę też, że była to najlepsza gala KSW i w polskim MMA w tym roku.

PS: Co do Borka - on jest dobrym dziennikarzem, ale powinien pozostać przy piłce nożnej.

Ponadto, Curt Warburton zna już wynik i przebieg wczorajszej walki. Napisał mi na twitterze, że "I will have to speak to KSW see what they want to do" - oby to nie były puste słowa.

Niko, masz nieco racji co do Kornika. Faktem jest, że dla Sowińskiego był to nieudany rok i jeśli nie weźmie się w garść, słabo widzę jego karierę na białym ringu.

https://forum.wrestling.pl/topic/30933-ksw-21/page/4/#findComment-305871