Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

KSW 21

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jeszcze nie było dwudziestki a już zapowiedziano 21. Gala odbędzie się 01.12.2012 na warszawskim Torwarze.

http://u.mmarocks.pl/2012/09/582616_388189617903203_287471_n1-e1346604763775.jpg

Jak przed chwilą poinformowali podczas konferencji prasowej przed galą KSW 20 organizatorzy, do kolejnej dwudziestej pierwszej Konfrontacji Sztuk Walki dojdzie 1 Grudnia w Warszawie. Będzie to wielki powrót Federacji KSW do stolicy czyli miejsca w którym narodziła się organizacja a w której szefowi KSW po raz ostatni gościli ponad półtora roku temu wraz z galą KSW 15: Współcześni gladiatorzy.

Przy okazji poznaliśmy też pierwszą walkę do jakiej dojdzie na gali KSW 21. Będzie to starcie Michała Materli (17-3) z Rodneyem Wallacem (12-5) . ”Cipao” który ma na swoim koncie piękną passę 5 zwycięstw z rzędu i 9 wygranych w ostatnich 10 walkach będzie starał się przedłużyć swoje dobre pasmo i zwrócić uwagę szefów UFC na swoją osobę.

Jego przeciwnik Rondeya Wallace w ostatniej swojej walce na gali KSW 19 został w pięknym stylu znokautowany w pierwszej rundzie przez Mameda Chalidowa.

Nie wiemy jeszcze czy będzie to walka o pas mistrza wagi średniej KSW, jaki po heroicznej i okupionej kontuzją w walce z Jayem Silvą dzierży obecnie Materla. Wcześniej pochodzący ze Szczecina zawodnik mówił że od momentu zdobycia pasa interesują go tylko walki w których stawką będzie mistrzowski tytuł.

Ciężko jednak wyobrazić sobie żeby szefowie KSW dali szansę zdobycia pasa wracającemu po porażce Wallecowi , więc bardziej prawdopodobne jest to że walka nie będzie miała statusu mistrzowskiego co widzieliśmy już wcześniej na przykład w walce byłego już mistrza Krzysztofa Kułaka z Danielem Dowdą.

Walki:

1. Michał Materla vs Rodney Wallace (O pas w wadze średniej)

2. Mamed Khalidov vs Kendall Grove

3. Aslambek Saidov vs Borys Mańkowski (O pas w wadze półśredniej)

4. Maciej Jewtuszko vs Artur Sowiński (O pas w wadze lekkiej)

5. Paulina Bońkowska vs Karolina Kowalkiewicz

6. Krzysztof Kułak vs Piotr Strus

7. Matt Horwich vs. Terry Martin

Jeżeli walka będzie o pas to przeciwnik zupełnie nie adekwatny dla cipka. Dawać Materli kogoś kto przegrał w 1 rundzie z Mamedem ? Kolejna głupota KSW.

Edytowane przez bogi1
  • Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• bogi1

13

• -Raven-

12

• N!KO

12

• Bullinho

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Chca juz wykorzystac Rodneya. Kontrakt podpisal na wiecej niz jedna walke. Porazka z Mamedem nie swiadczy o tym, ze Materla bedzie mial latwo. Jestem ciekaw jak wypadnie na tle Wallace'a. Bede sie bał o Cipka, ale wierze w zwyciestwo.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Jeżeli walka będzie o pas to przeciwnik zupełnie nie adekwatny dla cipka. Dawać Materli kogoś kto przegrał w 1 rundzie z Mamedem ? Kolejna głupota KSW.

Materla jest dużo słabszy od Mameda, więc dla mnie nie jest to głupotą. A biorąc pod uwagę, że duża część zagranicznych zawodników występujących w KSW podpisuję kontrakty przynajmniej na więcej niż jedną walkę, to warto ich wykorzystywać, chociażby w taki sposób

• Reputacja:   276

Cipek bardzo szczęśliwie wygrał swoją ostatnią walkę (lepszy rywal by go w takiej sytuacji skończył przed czasem) i wygrał pas, tak więc nie uważam, że zestawianie go teraz z Wallace'em, który jest jednak solidnym fighterem, który wygrywał z takimi zawodnikami jak Ovince St. Preux, a nie dawał się skończyć przed czasem w UFC takim fighterom jak Brian Stann czy Phil Davis - było przegięciem ze strony KSW czy głupotą. Będzie to kolejny dobry test dla Materli, który pokaże, czy to co oglądaliśmy w jego ostatnim pojedynku (gdy prawie wyłapał KO) to był tylko wypadek przy pracy.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ciekawsze jest to, ze na KSW21 dostaniemy ostatnia walke Mameda w Polsce. Kontrakt juz czeka na podpis, ale jeszcze federacja nie jest znana. Mysle, ze Bellatory i Strikeforcy, to za male organizacje, zeby wylozyc lepszy hajs od UFC. Daja tylko mozliwosc wystepow w naszym kraju, ale miejmy nadzieje, ze Khalidow idzie na sam szczyt.

• Reputacja:   66

KSW zrąbało robiąc teraz PPV. Gdyby zrobili na 21 to powiem iż gala promowana jako "Ostatnia walka Mameda w Polsce" mogłaby się bardzo dobrze sprzedać ;)
#SmartFanZone

Ciekawsze jest to, ze na KSW21 dostaniemy ostatnia walke Mameda w Polsce. Kontrakt juz czeka na podpis, ale jeszcze federacja nie jest znana. Mysle, ze Bellatory i Strikeforcy, to za male organizacje, zeby wylozyc lepszy hajs od UFC. Daja tylko mozliwosc wystepow w naszym kraju, ale miejmy nadzieje, ze Khalidow idzie na sam szczyt.

Ja się boję żeby Mamed nie odpierdolił numeru typu "zatkać jadaczkę hejterom i trzepać nadal kasę u Kawula i Lewego", czyli nie poszedł do StrikeForce (niby po większe wyzwania) z możliwością występów na KSW. Dostałby wtedy kasiorę z 2 źródeł i dalej obijał średniaków (choć już za wielką wodą), a PR KSW i tak by to ubarwił jako "podróż za ocean, aby walczyć z najlepszymi". Obym się mylił i nasz Czeczen miał wyłącznie Łysolandię na celowniku...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Ja się boję żeby Mamed nie odpierdolił numeru typu "zatkać jadaczkę hejterom i trzepać nadal kasę u Kawula i Lewego", czyli nie poszedł do StrikeForce (niby po większe wyzwania) z możliwością występów na KSW. Dostałby wtedy kasiorę z 2 źródeł i dalej obijał średniaków (choć już za wielką wodą), a PR KSW i tak by to ubarwił jako "podróż za ocean, aby walczyć z najlepszymi". Obym się mylił i nasz Czeczen miał wyłącznie Łysolandię na celowniku...

Kazda inna federacja bedzie zartem. Bardziej mnie zastanawia ostatni przeciwnik. Czy duet zaserwuje mu jakiegos "Lindlanda", zeby efektownie zszedl ze sceny. Czy moze zaboli ich odejscie i juz nie beda go chronic, zaklepujac jakiegos przecinaka - tylko pojawie sie pytanie, kto jest wolny? Wypada poczekac.

Kazda inna federacja bedzie zartem. Bardziej mnie zastanawia ostatni przeciwnik. Czy duet zaserwuje mu jakiegos "Lindlanda", zeby efektownie zszedl ze sceny. Czy moze zaboli ich odejscie i juz nie beda go chronic, zaklepujac jakiegos przecinaka - tylko pojawie sie pytanie, kto jest wolny? Wypada poczekac.

Szczerze mówiąc, poza UFC nie ma dla Mameda zbyt wiele wyzwań, tak więc zbyt wielkiego kozaka siłą rzeczy mu nie ściągną. Idealny byłby na pożegnanie Shlemenko, tak co by Khalidov postawił kropkę nad "i". Nie wiem tylko czy Bellator chciałby ryzykować i przysyłać do Polski kolesia, który najprawdopodobniej przejmie zawakowany pas po Lombardzie (a mogliby go tu zwałkować jak Thompsona czy Zikic'a)...

Ja bym na pożegnanie dla Mameda ściągnął Anthony'ego Johnsona.

Jesli beda chcieli siegnac po solidnego fightera, to tak. Z tym, ze pojawia sie ryzyko nie zrobienia wagi, jak to juz bylo z Irwinem.

KSW zrąbało robiąc teraz PPV. Gdyby zrobili na 21 to powiem iż gala promowana jako "Ostatnia walka Mameda w Polsce" mogłaby się bardzo dobrze sprzedać

I jedna i druga beda pewnie w PPV. Chyba, ze KSW20 okaze sie totalna wtopa, ktora udowodni, ze mimo checi wszystkich sterujacych, Polacy nie sa gotowi na takie emitowanie gali.

Ja bym chętnie zobaczył walkę( nierealną raczej) z Jorge Santiago . Myślę, że byłaby to najlepsza walka KSW w historii i idealne przetarcie Mameda przed wyjazdem. Z tego co wiem, to Jorge walczy w jakimś TFC, gdzie oklepał spokojnie 2 ogórków, trochę w stylu Mameda w KSW, czyli nokaut lub poddanie w pierwszej rundzie ;)

-Raven- napisał/a:

Jesli beda chcieli siegnac po solidnego fightera, to tak. Z tym, ze pojawia sie ryzyko nie zrobienia wagi, jak to juz bylo z Irwinem.

Wtedy Mamed wyszedłby na jeszcze większego kozaka jeśliby wygrał to starcie, bo pewnie ponownie przyjąłby taką walkę. Ale faktycznie Johnson niemal bankowo nie zrobiłby wagi, bo facet niemiłosiernie ścina i często miewa w dupie, czy mu się to finalnie uda.

Yao napisał/a:

KSW zrąbało robiąc teraz PPV. Gdyby zrobili na 21 to powiem iż gala promowana jako "Ostatnia walka Mameda w Polsce" mogłaby się bardzo dobrze sprzedać

I jedna i druga beda pewnie w PPV. Chyba, ze KSW20 okaze sie totalna wtopa, ktora udowodni, ze mimo checi wszystkich sterujacych, Polacy nie sa gotowi na takie emitowanie gali.

Polacy to naród kombinatorów i jeżeli mogą mieć coś za darmochę, to nie zabulą nawet dychy (w myśl zasady: "Matko Boska, ile to piwa! :lol: ). Jeżeli galę będzie można sobie na luzie obejrzeć w necie, to jakoś nie widzę tego, aby Kawul i Lewy zarobili kokosy na systemie PPV, tym bardziej że popularność MMA w Polsce nadal mimo wszystko dopiero raczkuje.

Ja bym chętnie zobaczył walkę( nierealną raczej) z Jorge Santiago . Myślę, że byłaby to najlepsza walka KSW w historii i idealne przetarcie Mameda przed wyjazdem. Z tego co wiem, to Jorge walczy w jakimś TFC, gdzie oklepał spokojnie 2 ogórków, trochę w stylu Mameda w KSW, czyli nokaut lub poddanie w pierwszej rundzie ;)

Santiago następną walkę ma już w StrikeForce (z Quinn'em Mulhern'em), tak więc to raczej mało prawdopodobne (poza tym, Santiago - jako fighter cały czas liczący na powrót do UFC - pewnie nie chciałby ryzykować potencjalnej porażki, która byłaby dla niego sporym krokiem wstecz na drodze do kasy Łysego).

Idealnym testem przed USA dla Mameda byłby Nate Marquard (do niedawna był do skręcenia na galę, bo kombinował z BAMMA, choć nie stoczył tam żadnego pojedynku), ale ten nie tak dawno podpisał się z StrikeForce'em i tam zgarnął pas.

Martin Lewandowski zapowiedział, że w 2013 będą chcieli zrobić 6 gal. Minimalna ilość to 4 gale w tym 2 w ppv. Więc jak zrobią 6 to pewnie 3 będą w PPV. Wydaje mi się, że zrobią co drugą gale w ppv więc jest szansa, że mimo lepszej karty KSW 21 nie będzie w ppv. Takie tam moje domysły.

Nadal się zastanawiam czy kupić 20. Interesuje mnie tylko walka Janka i Anzora u sumie.

• Reputacja:   66

21 nie będzie będzie w PPV gdyż zostało już na stronie Polsatu napisane że galę będzie można obejrzeć w Polsat Sport ;)

#SmartFanZone

Anthony Johnson aktualnie walczy w półciężkiej gdzie FINALNIE w końcu nie ma problemów z wagą (a przynajmniej n a razie) więc nie wiem czy on wchodzi w grę. Też wolałbym zobaczyć Shlemenkę w starciu z Mamedem. A jak nie, to ewentualnie Jake Rosholt (?), nie jakiś fatalny przeciwnik a z nazwiskiem.