Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kogo Wam brak..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam serdecznie. Specjalnie dołączyłem do grona użytkowników forum Attitude. Specjalnie, by zająć się kilkoma tematami o Backyard'zie, by podyskutować o tej odmianie Wrestlingu.. Otóż na pierwszy plan rzucam coś, co może przypomnieć o kilku zawodnikach których skill ringowy był według WAS na wysokim poziomie, oczywiście chodzi również o całokształt... Postacie wyróżniające się.. Dlaczego zakładam tak itemat? Backyard śledzę od ... dobrych dwóch lat, czego może nie widać, bo jestem nowy-żółtodziub na forum, ale chciałbym aby wszyscy mogli w jakiś sposób wypowiedzieć się. Byćmoże, ten temat pozwoli w jakiś sposób odzyskać ów 'straconych' zawodników ? :) Proszę o odpowiedzi.! :-)
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• VebVe

3

• SkyJustTry

2

• Chrupek

1

• Joe

1

Top użytkownicy w tym temacie

Dla mnie to jednym z lepszych zawodników jest Nathan Flame. W sumie "zakończył" karierę, ale ring skillem zjadał dużo osób, a nie mówiąc już o umiejętnościach przy mikrofonie. Na ostatnich tygodniówkach PXW sprzedawał kosmiczne proma, na standardy backyardu to wspaniałe. Tylko czekać, aż ktoś to pobije.

Nie mogę nie wspomnieć o Terrym Shadowie, ring skill jak na backyard bardzo dobry, speeche już nieco gorsze. Musiałby nad nimi szczególnie popracować, jeśli chce coś w profesjonalnym wrestlingu osiągnąć, a wiadomo, że z backyardem zakończył.

Z moich początków z backtardem pamiętam Virusa z DSW. Miał dobry ring skill. Jak dobrze pamiętam zakończył z tym z powodów prywatnych. VV na pewno mnie poprawi bo na 100 % nie jestem pewien.

Warto wspomnąć o takich postaciach jak Matt 2 Hott czy właśnie VebVe. W jakimś stopniu to "legendy" tego sportu w naszym kraju. Nie żeby oni byli jacyś wspaniali, byli po prostu osobami, które walczyły by ta odmiana wrestlingu była na takim poziomie jakim jest teraz.

Dobra, trochę tego jest. Z PXW wybrałbym jeszcze Maziego jako wrestlera z tych lepszych. Lubiłem oglądać jego walki, szkoda, że raptem zniknął i nic o nim nie wiadomo. Następnym z wybrańców jest Black Joker, dobry ringowo, speeche słabiej. Gimmick zaczyna być podobny do Jokera z Batmana, więc na plus. Kogo bu tu jeszcze wymienić... A wiem! Manny, tak ten zawodnik ma prawie wszystko. Wygląd, ring skill, jakiś tam mick skill i wyróżniającą się jakoś postać. Bo latać w szortach może każdy. Szczerze lista może być długa, a moja przygoda z backyardem nie jest długa więc, ci za bardzo nie pomogę. VebVe na bank ci odpisze 8-)

Nathan co chwile kończy karierę więc jego nie powinno się liczyć jako ten co skończył się bo jeszcze pewnie nie raz będzie go widać.

Virus ma się doskonale i ciągle walczy. Na WSW "ATAK MAŁYCH SEB" będzie walczył z Remedym o pas PSW HARDCORE.

Z straconych zawodników to przede wszystkim "ofiary" DDW czyli

Dark Wolf - Jedna z tych osób która rozpoczęła backyard w Polsce

Seraphin - Świetny zawodnik, obecnie najlepszy wrestler w DDW

Raider - Co prawda nie walczy już w DDW, ale jego speary oglądały się bosko

Terry Shadow - Fenomenalne walki

Tych co wymieniłem na 100% nie da się odzyskać. No może z Shadowa jest szansa.

Z DSW brakuje mi Stompa który porzucił wrestling żeby zająć się życiem. Fenomenalny komediowy gimmick. Jego proma miażdżyły.

I ogólnie jak przelatuje pamięcią nie znam chyba więcej osób których by mi brakowało, a które w jakiś sposób potwierdziły by zawieszenie butów na kołek.

VV walki Dark Wolf i Seraphin są w internecie ? Jeśli tak to prosiłbym o link.
Zawsze jestem o krok przed tobą

18558700994f6f48d2d29ea.jpg

Witam ponownie. :) Dzięki za odpowiedzi w temacie. Backyard to coś fajnego, szczególnie gdy w tym kraju prawie nic nie można robić...

Ja jeszcze chciałbym dodać, że można wypisać poszczególnie... tj. federacjami, kto mógłby wrócić, można by zrobić wtedy jakiś 'zjazd' aka 'galę' na której chociaż ostatni raz ów zawodnicy mogliby stoczyć walki... Także tak... wymieńcie poszczególnie federacjami kto mógłby wrócić:

DSW; WSW; PXW... i jeszcze te mniejsze federacje BWN? O ile dobrze pamiętam, to tam nikt chyba nie kończył 'kariery'... Federacje z Katowic? No nie wiem..

Warto jednak poruszyć coś na forum.. Takie osoby zaczną się czuć potrzebne, a co za tym idzie to.. poziom mógłby wzrosnąć. Ja niestety nie trenuje backyardu bo.. [zostawie bez komentarza]... ale taki Terry, Nathan albo Virus to dla backyardu siła napędowa.. Z federacji PXW pamiętam jeszcze Maziego.. Slate'a.. dlaczego oni nie walczą?

VV walki Dark Wolf i Seraphin są w internecie ? Jeśli tak to prosiłbym o link.

DarkWolfa na siłę by jeszcze dało znaleźć

Seraphina już nie ma szans.

Ja jeszcze chciałbym dodać, że można wypisać poszczególnie... tj. federacjami, kto mógłby wrócić, można by zrobić wtedy jakiś 'zjazd' aka 'galę' na której chociaż ostatni raz ów zawodnicy mogliby stoczyć walki... Także tak... wymieńcie poszczególnie federacjami kto mógłby wrócić:

Właściwie to nie ma federacji która by DEFINITYWNIE UPADŁA, a która fajnie by było że wróciła. Z odległych czasów to można tylko PIWG wskazać (feda w której walczył Seraphin), a PUW i tak zmieniło się za sprawą Matta2Hota w WSW.

Większość osób z starych czasów już "za stara" jest na zabawy na materacu. Przecież M2H uchodzi już za antyk i starca w ten dziedzinie :)

Z Katowic wiem że WTW niby zakończyło działalność zaraz po backyardmani ale znając życie jeszcze się podniosą.

HPW na razie ma przerwę, ale wiem że szykują się z mega petardą czyli Hardcoremanią.

Dlaczego Slate nie walczy nie wiem, ale Mazi chyba był na ostatnim Smashu.

WERW to w sumie największa zagadka. Tak tajmniczego zniknięcia "z dupy" nikt nie zrobił.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 78 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 555 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Ta walka kobiet to akurat taki pojedynek w sam raz na pre-show
    • KPWrestling
      KPW ARENA 29 20.06.2025 START 18:00, WEJŚCIE od 17:00 KLUB NOWY HAREM 81-342 Gdynia, 3 Maja 28 KARTA GALI: Więcej informacji wkrótce! Przeczytaj na stronie KPW.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Sakura Genesis 2025 Data: 05.04.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ryogoku Kokugikan Publiczność: 6.640 Format: Live Platforma: TV Asahi Komentarz: El Desperado Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • KyRenLo
      Po Smackdown dwie kolejne walki w karcie: Walka o pas US Panów. Trzeba przyznać fajnego rywala dostał LA Knight: Jade vs. Naomi: Plus wiemy też, że Liv i jej kumpela Raquel zawalczą w obronie złota. 
    • KPWrestling
      We wczorajszym wystąpieniu p.o. prezesa KPW Rosetti ogłosił, że na gali KPW Arena 28: Zły Omen odbędzie się zaprzysiężenie nowego prezesa federacji KPW. Gala Wrestlingu: KPW Arena 28 11 kwietnia 2025 Nowy Harem Gdynia BRAK WOLNYCH BILETÓW Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...