Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jaka walka ma zostać Main Eventem Night of Champions?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka walka ma zostać Main Eventem Night of Champions?

• Kane vs Undertaker
      12
    • Walka o WH Championship
      6
    • Inna walka
      1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Jestem cholernie zadowolony oraz zaciekawiony galą NXT w Twoim wykonaniu... Chciałem ją skomentować nieco wcześniej, ale nie miałem zbyt dużo czasu wolnego, ale teraz mam i się wypowiem na jej temat... Wyszła ci ona bardzo ciekawie oraz dobrze. Spodobał się mi dobry ME, tylko szkoda, że praktycznie same squashe pojawiły się w tym odcinku. Może coś więcej zaczniesz pisać do NXT, bo wygląda to bardzo ciekawie i jak już powiedziałem jestem tym bardzo zaciekawiony...

RAW:

Epizod był dobry, ale miejscami dość niezrozumiały, ale o tym za chwilę... Plus za ciągłe trzymanie się masked men'ów.

*Pierwszy segment wyszedł ciekawie, a w szczególności w momencie, gdy Vince odpowiedział Johnny'emu, aby ten mu nie rozkazywał. Ciekawe czy to do czegoś doprowadzi.

*W związku z pierwszą walką liczę, że Riley i Hawkins dostaną starcie na galę PPV. Cieszę się, że ta dwójka dostała pomiędzy sobą mini-feud, który może stać się naprawdę ciekawy.

*Skład walki Usos vs Kłoda i Marrella- daj spokój.

*Natomiast następna teamówka Rio/Swagg vs Rudy/Tyson była bardzo dobra. Cieszy mnie rezultat oraz czekam oczywiście na walkę Kidd-Rio. Może ten pierwszy dostanie jakiś push? Dobrze by było.

*Fajnie, że pojawił się ktoś nowy u ciebie, mowa oczywiście o Benie. Jakoś wcześniej nie znałem go zbyt dobrze, ale skoro się pojawił w diary, to musi być rzeczywiście bardzo dobry.

*Świetny skład walka McGillicutty-McIntyre oraz sama walka była również świetna.

*Walka z kick-out'ami po finisherach... Ciekawy pomysł nie powiem, ale jak na zwykłą

tygodniówkę, to zdecydowanie zbyt dużo, a tym bardziej, że ta walka nie była ME RAW.

Co do karty na NOC:

*Walka o pas WWE nie będzie mnie interesowała, ponieważ zbyt dużo razy było to przerabiane, ale obastawiam Takera.

*TT-Regal/ Rudy ; Orton ; Rhodes ; Chciałbym Tysona, ale wygrana Rio jest pewna w 100 % tak więc Rio ; Rudy.

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szpicu

42

• 8693

17

• łukaszek123

17

• Austin

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Blaze dzięki za komentarz.

*Walka z kick-out'ami po finisherach... Ciekawy pomysł nie powiem, ale jak na zwykłą

tygodniówkę, to zdecydowanie zbyt dużo, a tym bardziej, że ta walka nie była ME RAW.

- to miało na celu jeszcze bardziej podbudować pozycję Kane'a, przed NIC.
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

- to miało na celu jeszcze bardziej podbudować pozycję Kane'a, przed NIC.

Chyba, że tak, to w porządku ;) Ale mogłeś ją dać jako ME :P

Chyba, że tak, to w porządku Ale mogłeś ją dać jako ME

Nie mogłem, ponieważ to nie pasowało by mi w kontekście późniejszego speechu Takera :P

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

RAW wyszło ci na prawdę dobrze! Dobrze rozpisane i długie walki. Dobre segmenty. Ogólnie widać, że poprawiłeś się w pisaniu i piszesz dużo lepiej. Nie mogę się już doczekać NoC i walkę o pas WWE. Na prawdę świetnie podbudowujesz ten feud. Podoba mi się jak promujesz Kane'a. Chciałbym nawet, żeby zgarnął WWE Title od brata, ale posiada obecnie pas IC, więc to raczej niemożliwe, a szkoda. Dobra walka Michaela z McIntyre'm i widać chyba face turn tego pierwszego. Może walka McGillicuty vs. McIntyre na PPV? Nie wiem. Później się przekonamy. Tak jak pisałem odcinek bardzo dobry. Czekam na kolejny odcinek w twoim wykonaniu i mam nadzieję, że będzie taki dobre jak ten. :-)

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

• 2 tygodnie później...

- Bardzo ciekawe rozpoczęcie gali - Laurinaitis i Hart pokazali się z dobrej strony. Ciekawie Hart wybrnął z tych oskarżeń i interesuje mnie, kto stoi za tymi atakami. Wtrącenie do tego Cody'ego i Christiana jak najbardziej na plus. Może to Rhodes kieruje tą szajką zamaskowanych ludzi?

- Otoczka wokół pierwszej walki na plus. Curt powiedział krótko o zniszczeniu oponenta, jednak to mu się nie udało. Wyładowuje złość na Riley'u i mam nadzieję, że to na next RAW zostanie jakoś rozwinięte.

- W biurze Vince'a było ciekawie. Szkoda, że ja nie wpadłem na to, że u mnie Del Rio dawałby komuś prezent :D Ciekawe rozwiązanie całej sytuacji. Za pomysłowość "plus".

- Dobrze, że Usos wygrali u Ciebie. Podobają mi się bracia w ringu w rzeczywistości.

- Czuję coś, że tą grupą dowodzi Rhodes. Nie wyobrażam sobie, aby za tymi atakami stał Hart, który by kazał zaatakować samego siebie.

- Podoba mi się postać Del Rio w Twoim diary. Ciekawie ją prowadzisz i za to plus.

- Drew dowodzi u Ciebie grupą. Bardzo dobrze, bo lubię tego zawodnika i możesz z niego wycisnąć coś ciekawego.

- Myślałem, że Rhodes wygra tą walkę, ale myliłem się. Sama walka była napisana bardzo dobrze, a ogólnie walki do tej pory są okey i nie mam do nich zarzutów.

- Dobrze podgrzana walka o pas WWE. Zwycięzca ME był znany mi od momentu, kiedy ta walka została ustanowiona.

Ostatni odcinek RAW wyszedł dobrze i nie mam do nich zarzutów. Interesująco zapowiada się ta cała grupa zamaskowanych ludzi..

Austin dzięki za komentarz :P

http://1.bp.blogspot.com/-mxp-weEImPc/T5gIThhF4qI/AAAAAAAAApE/c6s_VXOmDGM/s1600/smackdown-logo.png

Czas na pierwsze SmackDown we wrześniu, które rozpoczyna się od efektownego pokazu pirotechnicznego. W tle słychać Theme Song niebieskiej gali. Po chwili kamera przenosi nas do stolika komentatorskiego.

Jim Ross: Prosto z Portland w stanie Oregon witają się z państwem Jim Ross oraz

Michael Cole: Michael Cole! Jim dzisiejsze show zapowiada się naprawdę znakomicie.

Jim Ross: Ohh Yeah! Masz rację Michael, ponieważ dzisiaj Sin Cara zmierzy się z Hunico! Zwycięzca tego pojedynku przejdzie do finału turnieju o Light Heavyweight Title!

Michael Cole: Dla tych, którzy nie oglądali tydzień temu, na SmackDown obecny był HBK Shawn Michaels, który zastępował mnie oraz Jima przy stoliku komentatorskim.

Jim Ross: Ale to nie wszystko, co działo się zeszłego tygodnia. Daniel Bryan brutalnie zaatakował Shawna Michaelsa oraz WH Championa Doplha Zigglera. Dzisiaj Bryan na polecenie Bret’a Harta ma się wytłumaczyć z tego incydentu!

Michael Cole: Musicie to zobaczyć!

---

A SmackDown otwiera GM SmackDown Bret Hart, który ma opatrunek na ręce.

Bret Hart: Witam wszystkich fanów WWE, którzy oglądają dzisiejszy epizod SmackDown. Night of Champions zbliża się wielkimi krokami, już tylko dwa tygodnie pozostały do Nocy Mistrzów, dlatego dzisiejszym Main Event’em SmackDown będzie specjalne Battle Royal, które wyłoni pretendenta do WH Championship Matchu na Night of Champions! W Battle Royal weźmie udział, każdy zawodnik SmackDown. To nie koniec wrażeń na dziś, ponieważ już za chwilę ujrzymy pierwszą walkę, która jest jednocześnie półfinałem turnieju o Light Heavyweight Title. Tej walce zwycięzca, będzie musiał wdrapać się po drabinie i zdjąć kontrakt!

--

SmackDown Brand Battle Royal- No #1 Contender for WH Title Tonight at Friday Night SmackDown

--

Walka#1) Single semi-final Ladder Match for Light Heavyweight Title

Sin Cara vs Hunico

Hunico odważnie ruszył na rywala wymierzając mu Clothesline oraz ładny Modified Russian Leg Sweep. Hunico dorzucił Rolling Fireman's Carry, lecz przy próbie Key Lock Suplexu został skontrowany na Japanese Arm Drag. Sin Cara poszedł za ciosem i wykonał rywalowi Hurricanrane, Step Up Enzuigiri oraz Springboard Moonsault. Cara chciał wyrzucić Hunico z ringu, lecz ten skontrował Clothesline na Back Body Drop poza ring. Hunico ponadto wymierzył rywalowi Slingshot Summersault Senton poza ring! Hunico wbijał głowę Cary w stalowe schodki, po czym z impetem rzucił go w barykadę! Hunico wyciągnął spod ringu dwa stoły oraz krzesła. Stoły ustawił poza ringiem, a drabinę wrzucił do ringu. Hunico kilkakrotnie uderzył Care krzesłem w plecy, po czym chciał wykonać mu Powerbomb na dwa stoły, lecz Cara skontrował to na Hurricanrane, którą wbił Hunico w metalowy narożnik podtrzymujący konstrukcję ringu! Cara ku radości fanów podniósł krzesło i bezlitośnie okładał Hunico, po czym wrzucił go do ringu. Już w ringu Cara ustawił sobie Hunico w narożniku, lecz przy próbie szarży nadział się na nogi rywala. Hunico wykorzystał sytuację i wymierzył rywalowi Tornado DDT z narożnika oraz techniczną kombinację back Suplex Neckbreaker! Hunico wszedł na narożnik i szykował się na Crossbody z narożnika, jednak Cara złapał go w powietrzu dropkickiem. Cara dorzucił Calf Kick oraz cornerflip armdrag, po którym Hunico wyleciał z ringu. Cara wykorzystał sytuację i wymierzył Hunico imponującą Slingshot Hurricanrane. Cara wskoczył na apron ringu i chciał dołożyć Springboard Moonsault, lecz Hunico złapał go w locie, po czym rzucił go o barykadę Body Slamem. Hunico nadział Care na barykadę Sit Out Gourdbusterem i wrzucił do ringu drabinę oraz stół. Hunico przerzucił Carę przez stół komentatorski, po czym wymierzył mu Powerbomb na krawędź ringu! Hunico wyciągnął spod ringu pineski i wrzucił je do ringu razem z Carą oraz krzesełkiem. Hunico poobijał Carę krzesełkiem, poczym rozstawił stół i ułożył krzesło w narożniku. Hunico podniósł Carę i mocnym Irish Whipem wbił jego głowę w krzesło, które było ulokowane w narożniku! Cara padł nieprzytomnie, a Hunico rozsypał pineski, po czym ułożył na nich Sin Carę i wszedł na narożnik! Hunico planował Swanton Bomb na Carę, lecz ten się odsunął i Hunico trafił w pinezki! Cara nie zwalniał tempa i wymierzył Hunico potężne Enzuigiri w narożniku, po czym posadził Hunico w narożniku i wykonał mu fenomenalne Moonsault Side Slam z narożnika na pinezki! Cara rozstawił drabinę i wspinał się po kolejnych szczeblach, lecz na samym szczycie dopadł go Hunico, który zrzucił go z drabiny Powerbomb prosto na wcześniej rozstawiony stół! Hunico zrzucił rywalem o liny, lecz przy próbie Titl-a-whirl Backbreakera nadział się na Armdrag. Hunico wstał na krawędzi ringu, w pobliżu dwóch rozstawionych wcześniej stołów. Cara chciał to wykorzystać i wykonał Enzuiguri na linach, lecz przy próbie Suplexu na stół Hunico nadział go na liny, po czym szybko wskoczył na narożnik i udanie wykonał Swanton Bomb! Hunico ułożył rywala na dwa stoły poza ringiem i wszedł na drabinę, która stała w ringu! Nie ściągał jednak kontraktu, tylko zdecydował się na bardzo ryzykowną akcję- Swanton Bomb z drabiny poza ring!!!! Widownia oszalała skandując „This is Awesome” Hunico oraz Cara długo się nie podnosili, aż w końcu bardzo wolno podniósł się ten pierwszy. Hunico wrócił do ringu i zaczął wdrapywać się po drabinie. Robił to bardzo wolno, co dało czas jego rywalowi, który zdołał wrócić do ringu. Cara wdrapał się na samą górę drabiny, gdzie czekał na niego Hunico. Na szczycie drabiny rozpoczęła się walka, którą wygrał Hunico. Hunico wyniósł Carę na barki i chciał wykonać mu Samoan Drop z drabiny, jednak Cara fantastycznie skontrował to w powietrzu na Sunset Flip Powerbomb!!!! Publika ponownie oszalała, a tymczasem Cara zaczął wchodzić po drabinie! Cara dotknął już kontraktu, jednak wtedy Hunico zepchnął mu drabinę spod nóg, a Cara zawisł na kontrakcie! Hunico postanowił to wykorzystać i szybko wszedł na drabinę i…… zrzucił Carę, który był zawieszony na kontrakcie Spearem!!!! Kapitalny spot, który wydawało się, że zakończy pojedynek, jednak Hunico ponownie zbyt długo wchodził na drabinę, i kiedy był już na szczycie, to Cara popchnął drabinę, a Hunico wyleciał poza ring na stół komentatorski, który uległ zniszczeniu!!!! To może otworzyć zamaskowanemu zawodnikowi drogę do zwycięstwa! Cara ponownie ustawił drabinę na środku ringu i szedł po zwycięstwo, jednak, kiedy Cara był po środku, to Hunico ostatkami sił się podniósł i wskoczył na drabinę. Na szczycie drabiny ponownie ujrzeliśmy wymianę ciosów, jednak tym razem Hunico okazał się sprytniejszy i uderzył kilkakrotnie Carę kontraktem! Cara zleciał z drabiny, a Hunico ściągnął kontrakt zostając pierwszym finalistą turnieju o Light Heavyweight Title!

Zwycięzca- Hunico [29:01]

--

Reklamy

--

Po przerwie reklamowej jesteśmy z powrotem w ringu. Po chwili wybrzmiewa „break down the walls”!! Publika oszalała, tymczasem Y2J we własnej osobie pojawia się na rampie i wolnym krokiem udaje się na ring.

Y2J: Yeah!! To jest to, czego potrzebowałem, czego mi brakowało! The Y2J is comeback to WWE!! Świetnie brzmi i jest prawdziwe, ponieważ mam dla was ważną wiadomość. Powracam na pełen etat do WWE, powracam na SmackDown! Od dzisiaj w każdy piątek usłyszycie SmackDown is Jericho, ale to nie wszystko, ponieważ Y2J powrócił, aby zdobyć WH Title! Już dzisiaj uczynię pierwszy krok w marszu po WH Title- zwyciężę Battle Royal.

Y2J rzuca mikrofon i szykuje się do opuszczenia ringu, jednak przerywa mu w tym Dolph Ziggler! Już w ringu WH Champion wita się z Chrisem, po czym przejmuje mikrofon.

Dolph Ziggler: Miło Cię znowu widzieć Chris. To show na pewno zyska na tym, że ktoś taki jak ty, jeden z najlepszych w historii powraca na SmackDown. Szanuję Cię Chris, jednak musisz wiedzieć, że nawet, jeśli wygrasz Battle Royal, to na Night of Champions będziesz musiał się zmierzyć ze mną!

Y2J: Wiem o tym Dolph. Ja również Cię szanuje, ponieważ uważam, że masz przed sobą świetlaną przyszłość, i z pewnością w będziesz gwiazdą WWE, jednak musisz wiedzieć, że powracając do WWE byłem świadom tego, że tutaj będą czekać na mnie wyzwania, a pojedynek z tobą na pewno będzie sporym wyzwaniem.

Dolph Ziggler: Cie…

Tym razem do rozmowy przyłącza się Wade Barrett.

Barrett: Ta rozmowa jest zgubna, do niczego nie prowadzi, ponieważ po Night of Champions, gdzie raz na zawszę załatwię Ortona, to zostanę nowym mistrzem świata wagi ciężkiej i nic mnie nie zatrzyma. Ani ty Jericho, ani ty Ziggler, a w szczególności Orton, który już za dwa tygodnie doświadczy bólu po moim nokautującym ciosem łokciem. The Barrett Barrage trwa dalej pochłaniając kolejne ofiary, a jeśli ty Jericho wejdziesz mi w drogę to osobiście udzielę Ci korepetycji dotyczących zadawania bólu!!

Wydawało się, że za chwilę dojdzie do bójki, jednak na rampie pojawił się Bret Hart.

Bret Hart: Barrett już dzisiaj będziesz mógł wykazać się w ringu, ponieważ zmierzysz się z Dolphem Zigglerem. Ty Jericho będziesz maił szansę wykazać się i pokazać, że dalej trzymasz formę, ponieważ już za chwilę zawalczysz z tym człowiekiem.

Na rampie pojawia się Kofi Kingston, który powraca po sześciotygodniowej przerwie spowodowanej atakiem Damiena Sandowa. Kofi zbiera przy tym spory cheer. Jeszcze przed walką Wrsetlerzy podali sobie ręce w geście szacunku.

Walka#2) Single Match

Kofi Kingston vs Chris Jericho

Rozpoczęli spokojnie. Chris wziął Kofiego w klincz i popchnął go w liny. Próba clothesline’u od Chrisa, jednak Kofi unika i wymierza Jericho ładny Jumping back Elbow. Kofi postraszył Jericho Trouble in Paradise, więc ten musiał się ratować uciekając z ringu. Chciał to wykorzystać kingston, który zaryzykował Suicide Dive poza ring, lecz Jericho wystawił łokieć i Kofi się na niego nadział- 2 count. Jericho wykonał techniczny Spinning Fisherman Suplex, po czym postawił na akcję w locie, lecz przy próbie Diving Double Axe Handle z drugiej liny nadział się na dropkick. Kofi powalił Jericho Chopem, po czym wykonał mu Springboard DDT- 2 count. Kofi chciał wykonać Suplex, lecz Jericho skontrował to na Small Package 1,2 Kofi przeholowuje, lecz tym razem Jericho odkopuje, po czym od razu rusza na rywala z Shoulderblockiem, Forearm Smashem oraz One Handed Bulldog. Jericho podniósł rękę w górę, ale pryz próbie Lionsault nadział się na kolana rywala. Kofi wykonał rywalowi swoje combo, czyli Dropkick, dwukrotny Back Chop oraz High Jump Clothesline. Kofi odbił się od lin i mamy Boom Drop. Kingston zasygnalizował Trouble in Paradise, lecz Jericho zrobił unik, po czym nadział rywala na narożnik Flapjackiem i wykonał Codebreaker! Jericho odnosi pierwszą wygraną po powrocie.

Zwycięzca- via pinfall Chris Jericho [6:07]

--

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/Wade_Barrett_9.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2261/dolphziggler1_wrestlingmaniac.png Tonight at Friday Night SmackDown!

--

Po krótkiej zapowiedzi walki Zigglera wybrzmiewa Theme Marka Henry’ego. Najsilniejszy człowiek świata razem z Rybackiem pojawiał się na rampie.

Mark Henry: Nazywam się Mark Henry i jestem najsilniejszym człowiekiem świata. Tydzień temu połączyłem swe siły z Rybackiem i okazało się to być strzałem w dzisiątke, ponieważ razem jesteśmy najbardziej dominującym Tag Teamem w historii nie tylko WWE, ale też na całym świecie. Na Night of Champions s walce o masy Tag Teamowe walczą teamy, które zostało połączone z przypadku, a mistrzowie są po prostu do bani. Przez takich jak Epico, Primo czy reszta Tag Teamów dywizja ta spadła na psy, jednak ja wiem jak ją odbudować, dlatego ja oraz Ryback domagamy się walki o te pasy na Night of Champions.

Wybrzmiewa Theme Prime Time Players, więc członkowie tego Teamu udają się w stronę ringu.

Darren Young: Może i macie rację- dywizja Tag Team podupadła, lecz tydzień temu to my pokonaliśmy Sheamusa i Regala, ale nasz kochany GM Bret Hart postanowił odsunąć nas od tych pasów z niewiadomych powodów, dlatego jedynymi osobami w tym biznesie, które mogą przywrócić te pasy na szczyt jesteśmy MY! The Prime Time Players! Milions and Dollars!!

Ryback: Żartujesz sobie ze mnie??? Ja Sam zdołałbym was pokonać w mniej niż w minutę, a wy wciskacie mi tu jakieś kity o Milionach i Dollarach. To jest Wrestling, tu się liczy siła, a nie gadanie, dlatego teraz lepiej odsuńcie się na bok.

Do tej ekscytującej rozmowy dołączają się Epico oraz Primo- mistrzowie Tag Team.

Epico: To jest bardzo ciekawe i ekscytujące, jednak to my tu jesteśmy mistrzami i my tu dyktujemy warunki, a tak się składa, że na Night of Champions zmierzymy się jeszcze z trzema innymi zespołami, jednak nie ma w nich was! To dowód na to, że jesteście do niczego i …

Henry: Shut Up!! Gdyby nie łut szczęścia, to tak naprawdę nigdy nie zdobylibyście tych pasów. My tymczasem już wkrótce odbierzemy wam Tag Team Titles, a wtedy już nic nas nie powstrzyma.

Epico, Primo oraz Playersi rzucają się na Henry’ego oraz Rybacka, jednak Ci z łatwością sobie z nimi radzą wyrzucając ich z ringu. W tym momencie na rampie pojawił się Bret Hart, który zapowiedział walkę Tag Teamowom- Ryback oraz Henry vs Epico i Primo. Jeśli chodzi o Prime Time Player, to Bret przyznaje- popełnił błąd, dlatego za tydzień otrzymają oni rewanżową walkę z Sheamusem i Regalem. Jeśli wygrają- zajmą miejsce Teamu z Europy na Night of Champions, jeśli przegrają zostaną zwolnieni!!

Walka #3) Normal Tag Team Non Title Match

Mark Henry & Ryback vs Tag Team Champs Epico & Primo

Rozpoczęli Epico i Ryback. Ryback szybko uzyskał przewagę rzucając rywalem o matę chwytami zapaśniczymi. Ryback dokonał zmiany z Henry’em, a ten wymierzył jeszcze Multiple Rib Breakers oraz Military Press Drop poza ring. Tam Henry z impetem rzucił Epico w barykadę, a już w ringu dorzucił Fallaway Slam i dokonał zmiany z Rybackiem. Ryback wymierzył Epico potężny Clothesline, a Henry pozbył się Primo. Ryback dorzucił jeszcze Muscle Buster na Epico zgarniając zwycięstwo, a Henry wymierzył World's Strongest Slam Primo poza ringiem.

Zwycięzcy- via pinfall Mark Henry & Ryback [3:33]

--

Przenosimy się na backstage gdzie widzimy Kelly Kelly.

Kelly Kelly: Witam WWWE Universe, jest ze mną mistrz świata wagi ciężkiej Dolph Ziggler. Dolph za chwilę zmierzysz się z Wade’em Barrettem. Anglik to wyjątkowo trudny rywal, dlatego będzie Ci bardzo trudno wygrać tę walkę.

Ziggler: Masz rację Kelly. Wade to bardzo dobry wrestler, jednak myślę, że czasami brakuje mu pokory. Może i ma tajną broń, jaką jest dewastujący cios łokciem, ale ja mam coś potężniejszego- WWE Universe. Z ich pomocą na pewno uda mi się pokonać Barretta.

Kelly Kelly: Widać, że jesteś pewny siebie, jednak to może zniknąć kiedy pojawi się Daniel Bryan. Tydzień temu Daniel brutalnie zaatakował Ciebie oraz HBK’a Shawna Michaelsa. Czy obawiasz się jego interwencji w walkę?

Ziggler: Tydzień temu nie poznawałem Bryana, jednak nie chcę wnikać, z jakich to zrobił powodów, ale kiedy go spotkam to na pewno to sobie z nim wyjaśnię.

---

Walka #4) Single Non Title Match

WH Champion Dolph Ziggler vs Wade Barrett

Wade szybko zyskał przewagę skupiając się na obijaniu głowy rywala, po czym zapiął mu side Headlock. Ziggler wydostał się z dźwigni, lecz Barrett zaskoczył go Clothesline’em i wykonał Pendulum Backbreaker- 1 count. Wade wyniósł Dolpha na barki, jednak ten szybko się wydostał, po czym zaskoczył rywala Sitout Shoulder Jawbreakerem, po czym dołożył Sleeper Slam- 2 count. Ziggler wymierzył rywalowi serię stompów w narożniku, odbił się od przeciwległego narożnika i wymierzył rywalowi Low Dropkick w narożniku oraz Fireman’s Carry Takeover- ponownie 2 count. Ziggler szykował się na Splash w narożniku, jednak Barrett zrobił unik i wymierzył rywalowi kombinację Savate Kick + Running Forearm Smash- 2 count. Ziggler skontrował Butterfly Suplex na DDT! Wrestlerzy wstali równocześnie i rozpoczęła się wymiana ciosów, którą wygrał Barrett, po czym powalił rywala serią punchy. Barrett wyrzucił rywala z ringu. Poza ringiem Ziggler zaliczył schodki oraz barykadę. Barrett ułożył sobie rywala na krawędzi ringu, a tam wymierzył mu serię Elbow Strike’s- 2 count. Barrett Barrage ułożył sobie rywala między linami i tam wymierzył mu serię ciosów kolanem, po czym odbił się od lin i poczęstował Ziggiego potężnym Big Bootem, tak, że Ziggler wyleciał poza ring na barykadę!! Sędzia rozpoczął odliczanie, lecz Barrett postanowił dobić Zigglera poza ringiem i wbił jego głowę w metalowy narożnik podtrzymujący konstrukcję ringu, po czym nadział go na apron ringu i wrzucił do kwadratowego pierścienia- 2 count! Barrett wszedł na narożnik, lecz nie trafił z Diving Elbow Drop. Ziggler wykorzystał szansę i ruszył na Barretta ze swoim combem wymierzając mu 2x clothesline, Spinning Heel Kick, Fireman’s Carry oraz Running Neck Snap. Ziggler szykował się na Fameasser, lecz Barrett skontrował to na Winds of Change! 1,2 Kick Out!! Barrett zasygnalizował Wasteland, lecz Ziggler zdołał się wydostać, po czym nadział Barretta na liny, wszedł na narożnik i mamy Fameasser z drugiej liny! 1,2 Barrett dotyka nogą liny! Ziggler szykuje się Zig Zag, lecz Barrett postanowił odpuścić i wyturlał się z ringu. Barrett szedł w stronę backstage’u, jednak, gdy był w połowie drogi to wybrzmiało Theme Ortona! Randy wbiegł na rampę i wrzucił Barretta do ringu, gdzie czekał na niego Ziggler z Zig Zagiem, który dał mu pinfall.

Zwycięzca- via pinfall Dolph Ziggler [8:41]

Po walce Ziggler zrobił miejsce Ortonowi, a ten ruszył na Barretta z Lou Thesz Pressem. Randy chwile poobijał Barretta w parterze, po czym sięgnął po krzesełko, którym obijał Barretta. Randy wykonał Anglikowi RKO na krzesełko, po czym ponownie sięgnął po rzecz spod ringu- tym razem po stół! Randy rozłożył stół w ringu i wykonał Barrettowi drugie RKO tym razem na stół, po czym wziął mikrofon i powiedział, że na Night of Champions zmierzą się w Table Matchu!!

---

--

Zostało wyświetlone promo Night of Champions- two weeks away!!

--

Reklamy

--

Po reklamach w ringu stawił się Daniel Bryan wraz z AJ Lee. Daniel dostał mieszaną reakcję, a podczas wchodzenia na ring nie witał się z fanami. Bryan pokazał na Titantronie atak z zeszłego tygodnia na Dolphie Zigglerze oraz Shawnie Michaelsie. Publika zareagowała na to buczeniem, lecz Bryan przerwał to prosząc o ciszę.

Daniel Bryan: Pewnie zastanawiacie się, czemu to zrobiłem. Wspaniały i dobry Daniel Bryana atakuje taką legendę jak HBK Shawn Michaels, czy WH Champion Dolph Ziggler. Odpowiedź jest prostsza niż wam się wydaje. Po prostu to zrobiłem, ale nie czuje się temu winny, ponieważ tak naprawdę to przez was ta sytuacja miała miejsce. Tak WWE Universe zawiodło mnie wtedy, kiedy ich najbardziej potrzebowałem, dlatego teraz nie obchodzi mnie to, co myślicie o tej sprawie, ponieważ od dzisiaj Daniel Bryan nie dba o fanów, nie dba o to, aby to show było lepsze. Od dzisiaj Daniel Bryan dba tylko o swój interes, a wiecie, dlaczego? Z prostego powodu. SummerSlam 2011- najlepszy, ale też najgorszy dzień w mojej karierze. Po raz pierwszy uczestniczyłem w walce, w której na szali był jeden z głównych pasów federacji. Pokonałem na tej gali najsilniejszego człowieka świata i co stało się później. Zwycięzca MITB Dolph Ziggler pojawił się w ringu i zainkasował walizkę. Nie było by w tym nic złego gdyby nie to, że Dolph wykorzystał kontrakt z momencie, w którym byłem nieprzytomny. Ten dzień na zawsze odmienił moje rzycie, a WH Title powinien teraz być na moim ramieniu, jednak nie ma go tu, ponieważ Dolph Ziggler ukradł mi ten pas, jednak jego panowanie nie potrwa długo, ponieważ dzisiaj wygram Battle Royal, a na Night of Champions odzyskam to, co należy do mnie, czyli World Heavyweight Title! Yes, Yes, Yes, Yes, Yes!!

Bryan gotów był opuścić ring, jednak zatrzymał go GM SmackDown Bret Hart!

Hart: Bryan nie chcę kwestionować twoich słów, ale przychodzę tu tylko po to, aby przekazać CI, że za chwilę zmierzysz się z Big Show’em!!

Bryan: Waht?? Żartujesz sobie ze mnie? Za chwilę będzie Batt…

W tym momencie wybrzmiewa Theme Big Show’a. Gigant pojawia się na rampie, za co otrzymuje sporą owację. Big Show wolnym krokiem udaje się w stronę ringu witając się przy tym z fanami. Bryan tymczasem wściekły skanduje „NO”!

Walka #5) Single Match

Big Show vs Daniel Bryan /w. AJ Lee

Big Show zaproponował uścisk dłoni, jednak Bryan nie uścisnął dłoni Big Show’a tylko splunął mu w twarz, po czym szybko umknął z ringu. Wściekły Big Show popędził za nim, lecz był sporo wolniejszy. Bryan wykorzystał to i szybko wrócił do ringu. To samo chciał zrobić Big Show, lecz na apronie ringu Bryan poczęstował go dropkickiem. Big Show zleciał z krawędzi ringu, a Bryan chciał dorzucić Suicide Dive, lecz Show zrobił unik. Poza ringiem Big Show odpłacił się rywalowi i wbijał jego głowę w metalową część narożnika, po czym przerzucił go przez barykadę! Big Show nie wraca do ringu tylko przerzuca Bryana przez stół komentatorski! Sędzia odlicza, jest już 8. Big Show spokojnie wraca do ringu i wygrywa walkę!

Zwycięzca- via count out Big Show [5:01]

Po walce Big Show nie odpuścił Bryanowi i poszedł do niego za ring. Tam jednak, kiedy podnosił Bryana to ten sprzedał mu low blows! Big Show trzymał się za obolałe miejsce, a tymczasem Bryan wskoczył na apron ringu i wbił Show’a w barykadę Apron Flying Knee! Daniel nie poprzestawał i wyciągnął spod ringu krzesełko. Bryan wściekle okładał Big Show’a krzesełkiem, po czym zaczął postawić się nad jego ręką. Na koniec Bryan zapiął Yes Lock, Big Show nie odklepał, jednak wtedy Bryan zapiął jeszcze mocniej, a wtedy Big Show odpłynął! Bryan opuścił ring zbierając przy tym spory heat, a Big Show’a wyprowadziły służby medyczne.

-------

Tymczasem kamera przenosi się do pokoju lekarskiego. Tam widzimy lekarza oraz Big Show’a. Lekarz powiedział, że nie wygląda to najlepiej i, że Big Show nie będzie mógł wsiąść udziału w dzisiejszym Battle Royal. Big Show wyglądał na sfrustrowanego, kiedy usłyszał słowa lekarza i chciał udać się na ring, zatrzymał go jednak w drzwiach Bret Hart, który nakazał Big Show’owi się oszczędzać, ponieważ właśnie co powrócił po kontuzji i jako GM nie pozwoli tak ryzykować swoim zawodnikom! Big Show powiedział, że rozumie to wszystko, ale to jest szansa na to, aby zdobyć Title Shot’a o WH Title. Bret jednak nie chciał narażać zdrowia Show’a i kazał mu odpoczywać.

Czas na główne danie dzisiejszego wieczora- specjalne Battle Royal. W ringu zameldowali się już wszyscy wrestlerzy brandu SmackDown oprócz Big Show’a, Barretta oraz Hunico i Sin Cary, którzy zostali kontuzjowani podczas dzisiejszego show.

Main Event) No #1 Contender Battle Royal Match for WH Title

Randy Orthon vs Damien Sandow vs Daniel Bryan vs Yoshi Tatsu vs Jey Uso vs Jimmy Uso vs Derrick Bateman vs Antonio Cesaro vs Johnny Curtis vs Justin Gabriel vs Mark Henry vs Epico vs Primo vs Ryback vs Sheamus vs William Regal vs Trent Barreta vs Chris Jericho

Rozpoczynamy jak zawsze podczas Battle Royal na początku panuje duży chaos i każdy walczy z każdym. Po chwili mamy pierwsze koty za płoty, ponieważ wyeliminowani zostają Yoshi Tatsu oraz Derrick Bateman przez Marka Hnery’ego

• Mark Henry elim. Yoshi Tatsu, Derrick Bateman

Brawl trwa dalej, a kolejną ofiarą zostaje Justin Gabriel, którego eliminuje Sheamus

• Sheamus elim. Justin Gabriel

Tymczasem w ringu zarysowuje się coraz bardziej dominacja Hnery’ego oraz Ryback’a, którzy najpierw powalili wszystkich w ringu, a później wyrzucili z ringu Trent’a Barrete, William Regal oraz Epico

• Ryback & Mark Henry elim. Trent Barreta, William Regal, Epico

Henry oraz Ryback po wyeliminowaniu Epico mieli poważne problemy, ponieważ reszta wrestlerów postanowiła ich wyeliminować. Nie wyszło im to jednak zbyt dobrze, ponieważ, gdy Cesaro chciał Clothesline’em wyeliminować Rybacka, to ten zrobił unik i Cesaro wyleciał z ringu.

• Ryback elim. Antonio Cesaro

Ryback odwrócił się po wyeliminowaniu Cesaro i… otrzymał Brogue Kick od Sheamusa i wyleciał z ringu!

• Sheamus elim. Ryback

Henry bardzo zdenerwował się z tego, że jego Tag Team parter został wyeliminowany, więc wściekle rzucił się na Sheamusa okładając go w narożniku. Po chwili Henry wykonał tam Splash, lecz przy próbie World's Strongest Slamu Sheamus wydostał się przy linach i rozpoczęła się walka na linach pomiędzy Henry’m, a Sheamusem. Wykorzystał to Orton, który zaszedł rywali od tyłu i wyeliminował ich!

• Randy Orton elim. Mark Henry, Sheamus

Pozostało ich już tylko czterech. Jericho, Orton, Bryan oraz Sandow. Jericho rzucił się na Bryana, a Sandow na Ortona. Walka była wyrówna do czasu, w którym Orton uniknął dropkick Bryana i wykonał mu Backbreaker. Orton szykował się na RKO, lecz w tym momencie w okolicach ringu pojawił się Barrett. To rozproszyło Ortona, co wykorzystał Sandow eliminując go.

• Damien Sandow elim. Randy Orton

Już tylko trójka. Bryan oraz Sandow postanowili współpracować i nawet nieźle im to szło, ale do czasu kiedy Jericho uniknął Clothesline’u Snadowa i ten trafił w Bryana. Jericho od razu ruszył na rywali mając dla nich Back Elbow oraz Shoulderblocki. Jericho wbił Bryana w metalowy narożnik, a dla Sandowa miał One Handed Bulldog. Jericho odbił się od lin i mamy Lionsault! Jericho chciał wyrzucić Sandowa, lecz ten skontrował, po czym sam przerzucił Y2J’a przez liny. Chris jednak nie wypadł, ponieważ utrzymał się na linach, a tymczasem Bryan wymierzył Sandowowi Rapid Kick’s Combo. Bryan wszedł na narożnik i dorzucił Flying Headbutt z narożnika. Daniel był gotowy wyeliminować Snadowa i walczył z nim przy linach, lecz w tym momencie w okolicach ringu pojawiał się zamaskowana postać! To rozproszyło Bryana, który maił do niej pretensje, lecz zamaskowana postać weszła na apron ringu i sprzedała potężny KO Punch Bryanowi. Wykorzystał to Sandow, który wyeliminował Bryana z ringu, tymczasem zamaskowana postać zdjęła kominiarkę i okazało się, że to The Big Show!

• Damien Sando elim. Daniel Bryan

Została już tylko dwójka- Jericho oraz Sandow. Damien podniósł Jericho, jednak ten zaskoczył go Codebreakerem! W tym momencie na ring wbiegli zamaskowane postacie, które zaatakowały Jericho oraz Sandowa.

Zwycięzca- Non Contest!!

Na pomoc przybył im The Big Show, lecz oni poradzili sobie z nim, atakując mu kontuzjowaną rękę. Tymczasem Bryan spokojnie udał się na zaplecze, a zamaskowane postacie obijały Big Showa, Jericho oraz Sanodwa, lecz nie trwało to zbyt długo, ponieważ na pomoc przybył im prawie cały roster SmackDown, więc zamaskowani odpuścili i uciekli w trybuny. Tak kończy się przed ostatnie SmackDown przed Night of Champions.

----------

Karta na Night of Champions:

Special Guest Referee[Vince McMahon] for WWE Championship Match Kane vs Undertaker©

http://imageshack.us/a/img18/5202/undertakervskanenic.jpg

Fatal 4 Way Tag Team Title Match: Epico & Primo© vs Sheamus & Regal vs The Usos vs Otunga & Slater

http://imageshack.us/a/img803/2533/tagteammatch.jpg

Single Match Randy Orton vs Wade Barrett

http://imageshack.us/a/img145/3108/ortonvsbarrett.jpg

Single Match: Cody Rhodes vs Christian

http://imageshack.us/a/img191/8490/codyrhodesvschristian.jpg

Single Match: Tyson Kidd vs Alberto Del Rio

http://imageshack.us/a/img827/9964/tysonkiddvsalbertodelri.jpg

Single Match for USA Title: Jack Swagger© vs Sheamus

http://imageshack.us/a/img202/1335/usatitle.jpg

Odcinek był dobry, a teraz do rzeczy...:

*Epizod rozpocząłem czytać dopiero od pierwszej walki, która była naprawdę świetna. Należy ci się brawo za to, że ktoś w końcu postanowił aż tak rozpisać się nad walką :) Pojawiło się kilka takich pomyłek jak ''złapał w powietrzu Dropkick'iem'', nie lepiej było napisać, że wymierzyć mu tego kopniaka w powietrzu?... Ale mniejsza o te drobne pomyłki, walka jak już mówiłem na wstępie była naprawdę świetna :)

*Y2J powraca jako face... No ja go zarówno jako face oraz hella uwielbiam, ale wolałbym, aby był on hellem i był rozpisywany na kozaka... :smile: ''po moim nokautującym ciosem łokciem'' What? To zdanie kupy się nie trzyma ;P Jericho ładną walkę stoczył z Kofim.

*Jakoś akurat mi TT składający się z Rybacka i Marka nie podobałby się mi, ale mniejsza oto. Colonsi przegrywają z nimi w zaledwie 3 minuty, ale jeśli mnie pamięć nie myli to ostatnio wygrali z Rudym i Williamem... I tych drugich właśnie kupiłbym jako b.dobry TT.

*Dobra walka Zigga z Anglikiem i typowa, ale fajna podbudowa pod walkę Barretta i Viperem.

*Ciekawy segment Smoka i Herny'ego, ale piszę się dla tego*, a nie ''dlatego'' i życie* a nie ''rzycie''.

*Nie podobała się mi walka Smoka z Wrightem, a w akcji po niej znalazło się kilka niepoprawnie napisanych zdań... '' tymczasem Bryan wskoczył na apron ringu i wbił Show’a w barykadę Apron Flying Knee!'', dałoby się to napisać tak: Bryan zeskoczył z apronu z Apron Flying Knee, którym wbił Showa w barykadę*.

*Fajnie, że postanowiłeś rozpisać się trochę nad ME, którym było Battle Royal, ale było to zdecydowanie trochę za krótkie, ale przynajmniej lepiej niż same eliminacje... Również pojawiło się kilka drobnych literówek.

Blaze9, dzięki za komentarz i sory za te literówki, pisałem na szybko, ponieważ wczoraj kończyła mi się umowa na neta :P

Czas na drugi odcinek SuperNXT, tym razem nie ma w nim jakiś długich segmentów, ponieważ skupiłem się głównie na walkach. Ma to na celu wypromować zawodników- segmenty pojawią się z czasem.

http://4.bp.blogspot.com/-Nn9aW1H3-BQ/TwM1QL9KkvI/AAAAAAAAExY/Tw0naV0UUn0/s400/wwe-nxt-logo-2.jpg

Walka #1) Single Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2580/bo_dallas_wh3d2.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3761/Rick_Victor.jpg

Rozpoczęli od klinczu. Bo wykręcił rękę rywala, lecz ten po chwili popchnął, Bo w liny i wykonał ładne Float-Over DDT- 1 count. Ric Irish Whipem posłał rywala do narożnika, lecz przy próbie szarży nadział się na kolana rywala. Bo od razu wymierzył zamroczonemu rywalowi Backslide. 1...2... Kick Out. Victor zaskoczył rywala Clothesline’em, po czym wykonał Arm Trap Neckbreaker- 2 count. Ric chciał dorzucił Suplex, lecz Bo skontrował to na Small Package- ponownie 2 count. Bo dorzucił do tego Wheel Kicka oraz Reverse STO- 2 count. Bo próbował wykonać powerslam, lecz Rick nie dał sobie wykonać tej akcji, po czym zaskoczył rywala Northern Lights Suplexem! 1...2... Kick Out. Rick tym razem udanie wykonał Clothesline w narożniku. Bo skontrował próbę back Body Dropu na Sunset Flip! 1...2... Kick Out! Bo dorzucił Flying Forearm Smash oraz Powerslam. Bo zasygnalizował finisher, lecz Rick skontrował Spear na Small Package! 1...2... Kick Out! Rick dorzucił dropkick, po czym wbił bark rywala w metalowy narożnik. Rick wziął rozbieg, lecz Bo skontrował Big Boot’a na Drop Toe Facebuster w narożnik! Dallas wykorzystał zamroczenie rywala i zaskoczył go Roll-Upem. Sędzia odlicza, jednak przerywa na dwóch widząc, że Bo przytrzymał się lin. Dallas mała pretensję do arbitra, co wykorzystał Rick, który zaszedł rywala od tyłu i wykonał mu ładną kombinację Back Suplex Elbow Drop! 1...2... Kick Out! Rick zasygnalizował finisher, lecz Dallas nie dał sobie wykonać DDT wpychając Bo w narożnik. Tam Bo dorzucił serię ciosów barkiem, po czym ustawił sobie rywala na drugiej linie. Bo wziął rozbieg i wymierzył rywalowi Crossbody na linach. Bo dorzucił Slingshot backbreaker! 1...2... Kick Out! Bo był wściekły, ponieważ nieudało mu się uzyskać pinu wściekle stempował Ricka, po czym założył mu California Dream! Rickowi po długiej walce udało się dotrzeć do lin, jednak i wtedy Dallas nie chciał puścić! Sędzia rozpoczął odliczanie, lecz Bo nie puszczał dźwigni, dlatego sędzia był zmuszony przerwać pojedynek!

Po gongu Bo dalej trzymał rywala w California Dream. Rick odklepał, lecz Bo nie chciał puścić. Na pomoc Rickowi przybył Seth Rollins, który od razu rzucił się na rywala szalenie okładając go w parterze. Nie trwało to jednak długo, ponieważ na rampie pojawił się Dusty Rhodes! Dusty oznajmił, że w następnym tygodniu czeka nas walka Bo Dallas vs Seth Rollins!

--

Richie Steamboat Debut Up Next!

--

Czas na debiut być może przyszłej gwiazdy WWE. Richie został owacyjnie przywitany przez fanów, jednak zanim rozpoczęła się walka Richie się przedstawił, po czym powiedział, że od kilku dni nie spał i że niecierpliwością czekał na ten moment- debiut w NXT. Richie powiedział, również, że wspaniale jest kontynuować to, co zaczął jego ojciec, lecz więcej nie zdążył powiedzieć, ponieważ przerwał mu jego dzisiejszy rywal Xavier Woods! Xavier pozwiedzał, że nikogo nie obchodzi ojciec Richiego oraz jego dzisiejszy debiut, ponieważ kamery i tak zwrócone są na niego! Woods dodał, żeby uważnie patrzeć na ten występ, ponieważ tutaj narodzi się nowa gwiazda WWE, ale nie będzie nią Richie, tylko… Tym razem na rampie zjawia się Big E Langston! Big E powiedział, że wszystkie młode gwiazdy NXT dużo mówią i zapowiadają się przed walką, jednak on tego nie robi, ponieważ zasadniczo nie lubi gadać, On demoluje każdego, kto wejdzie mu w drogę. Na koniec Big E Langston powiedział, że jest tu w jednym celu- ma zamiar zdominować NXT!

Walka #2) Triple Threat Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/870/Xavier_Woods.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/Big_E_Langston_3.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2315/richie_steamboat.png

Na początku Richie oraz Xavier wspólnie zaatakowali Langstona w narożniku. Po chwili Langston załapał się na zespołowy dropkick oraz Elbow Drop od obu rywali. Xavier chciał przypiąć Langstona, lecz nie pozwolił na to Richie. Pomiędzy wrestlerami, którzy jeszcze przed chwilą współpracowali wywiązała się zacięta wymiana ciosów, którą wygrał Xavier. Xavier odbił rywala od lin, lecz Richie uniknął Clothesline’u, po czym wymierzył Xavierowi charakterystyczny dla stylu jego ojca Arm Drag Takedown! Richie dorzucił niezbyt udany Snap Suplex. 1...2... pinfall przerywa Langston, który od razu wrzuca Richiego do narożnika. Tam Langston kilkakrotnie wbił się barkiem w rywala, po czym wymierzył mu Corner Clothesline. W tym czasie przebudził się Xavier, który od tyłu zaatakował Langstona. Nie zrobiło to jednak na nim wrażenia, wręcz przeciwnie rozwścieczyło to go. Lansgton rzucił się na rywala wciskając go do narożnika. Tam Langston chwilkę poobijał Xaviera, po czym dusił go na linach. Przerwał to Richie, który od razu wymierzył Langstonowi dropkick, tak, że ten wylądował na linach. Richie przeskoczył nad linami poza ring i wymierzył Langstonowi potężny Uppercut, tak, że ten aż oszołomiony wstał z drugiej liny. Wykorzystał to Woods, który miał dla Langstona Schoolboy pinfall! 1...2... Richie wyciąga Xaviera z ringu. Tam Richie kilkakrotnie wbił rywala w apron ringu, po czym chciał rzucić nim o barykadę. Xavier jednak zablokował próbę Irish Whipu, po czym z impetem przerzucił rywala przez metalowe schodki! Xavier wskoczył na krawędź ringu i dorzucił znakomite Springboard Moonsault poza ring na Richiego! W tym czasie w ringu przebudził się Langston, który wyszedł z ringu. Poza ringiem przebywali wtedy wszyscy uczestnicy walki. Langston tymczasem chwilę wbijał Richiego w barykadę, po czym zajął się Xavierem przerzucając go przez stół komentatorki. Langston nadział Xaviera na krawędź ringu i wrzuciło do ringu. Tam Langston chciał wykonać Front Powerslam, lecz Xavier się wydostał i zaskoczył rywala Jawbreakerem. Xavier wszedł na narożnik i skoczył na rywala Crossbody, lecz Langston nie dał się przewrócić łapiąc Xaviera w locie. Langston wyniósł Xaviera pod Military Press Slam i rzucił nim prosto na Richiego, który stał poza ringiem! Langston wrzucił do ringu obu rywali i wymierzył im serię Powerslamów. Big E stanłą w narożniku i szykował się na Clothesline dla Xaviera, ten jednak zrobił unik i Langston trafił w narożnik, gdzie był Richie. Xavier zaskoczył Langstona Roll-Upem: 1...2... Kick Out. Xavier szybko dorzucił ładny Jumping Knee Strike oraz Jumping Shoulderblock- 2 count. Xavier chciał wykonać Leg Lariat, lecz Langston skontrował to na Powerbomb! 1...2... nie ma- Richie na posterunku. Steamboat ruszył na Langstona wymierzając mu serię Chopsów oraz Jumping Clothesline. Steamboat dorzucił Running Crossbody i szykował się na Sling Blade, lecz w tym momencie od tyłu zaszedł go Woods, który miał dla niego Jumping Savate Kick oraz potężny High Kick! 1...2... Kick Out! Xavier nie trafił ze Splashem w narożniku i wykorzystał to Langston, który wyrzucił Xaviera z ringu. Langston wyniósł Richiego pod finisher, lecz ten skontrował Reverse Cutter na DDT! 1...2... Kick Out! Richie wszedł na narożnik i mamy ładne Flying Knee Strike z narożnika! 1...2... Pinfall przerywa Woods, który pozbywa się Richiego z ringu, wchodzi na narożnik i wymierza Langstonowi fenomenalne Diving DDT!!drugiej liny, które kończy tą wspaniałą walkę!

Po walce Xavier udzielił wywiadu, w którym powiedział, że zrobił to, co obiecał- jest w blasku fleszy! Xavier stwierdził również, że jego rywale postawili mu wysoko poprzeczkę, ale on wzniósł się na jeszcze na wyższy poziom od nich. To dowód na to, jak wspaniały jest Xavier Woods. Xavier opuszcza ring przy mieszanej reakcji fanów.

--

Walka #3) Divas Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/91/layla_cut_by_lewis0214.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/250/Eve_Torres57_cutout_by_Crank.jpg

Layla nie czekając ruszyła z Dropkickiem i Clotheslinami. Do tego dorzuciła Thesz Press i próbowała Neckbreakera, ale Eve skontrowała i Flapjackiem posłała rywalkę na liny. Layla wypadła z ringu, a Eve ruszyła za nią i wbiła ją w bandę! Po powrocie na ring Eve wymierzyła oszołomionej rywalce Reverse STO i Standing Moonsault - 2 count! Layla przeturlała się do narożnika by tam nieco ottajać i udało jej się nadziać rywalkę na liny. Następnie poczęstowała Eve Low Dropkickiem, a gdy Torres chciał odpowiedzieć szarżą, to Layla miała w zanadrzu Spinebuster! 1...2...Kickout! Szykował się LayOut Neckbreaker, ale Eve nie dała się i wymierzyła Samoan Drop! Następnie wskoczyła na narożnik i wykonała Moonsault, ale tym razem nie trafiła! Mamy LayOut Neckbreaker i po sprawie!

--

Main Event) Single Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/Bray_Wyatt_6.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1429/Corey_Graves.jpg

Corey podszedł do rywala bardzo arogancko, ale szybko spotkała go za to kara w postaci clothesline’a od Bray’a. Bray nie czekał, na to, co zrobi Grover tylko od razu wymierzył mu serię maczug w plecy, po czym przeszedł do BearHug! Corey bez większych problemów się wydostał, lecz przy próbie szarży nadział się na Shoulderblock. Corey ratował się ucieczką poza ring, ale Wyatt nie zamierzał poprzestawać i poszedł za rywalem poza ring, gdzie Corey zaliczył metalowy słupek. Już w ringu Bray chciał wykonać Splash w narożniku, lecz nie trafia. Wykorzystuje to Jego rywal, który podcina go Legsweepem, po czym wykonuje Inverted DDT! Corey przechodzi do pinu, sędzia liczy, lecz tylko 1 count! Corey chciał dorzucić Suplex, lecz Bray nie dał sobie wykonać tej akcji, po czym wymierzył rywalowi Short-Arm Clothesline, Elbow Drop oraz Gutwrench Suplex! 1…2… Kick Out! Bray wysłała rywala do narożnika, gdzie miał dla niego Corner Clothesline oraz Running Bulldog! 1…2… Kick Out! Bray wymierzył rywalowi jeszcze kilka punchy, potem nadział rywala na liny Flapjackiem, by w końcu wykonać Uranage! 1…2… Kick Out! Bray próbował wykonać finisher, lecz Corey skontrował próbę Reverse STO, po czym nadział rywala na liny i wymierzył mu Jumping Shoulderblock, Savate Kick oraz Swinging Neckbreaker- lecz tylko 2 count. Corey był wściekły i miał pretensję do sędziego, jednak nic mu to nie dało, a wprost przeciwnie, ponieważ Wyatt zaskoczył go Schoolboy pinfall! 1…2… Corey przerolowuje to na własny pinfall, lecz Wyatt po raz kolejny odkopuje. Corey postawił na akcję wysokiego ryzyka, jednak nie trafił! Wykorzystał to Wyatt, który od razu podniósł rywala i wymierzył fenomenalne Swinging Reverse STO, które zakończyło dzisiejszą walkę oraz dzisiejszy epizod Super NXT!

Wyniki SuperNXT!

Walka #1) Rick Victor def. Bo Dallas via DQ

Walka#2) Xavier Woods def. Big E Langston, Richie Steamboat via pinfall

Walka#3) Layla def. Eve Torres via pinfall

Walka#4) Bray Watt def. Corey Graves via pinfall

Skomentuję tylko SmackDown!, bo NXT jakoś mnie nie obchodzi. Ogólnie nie przypadam za tym rosterem. :???:

Tak jak już Blaze wspomniał, miałeś dużo literówek i błędów ortograficznych. Np: "rzycie", "Orthon" itp. Rozumiem, że pisałeś to na szybko. Staraj się, aby w przyszłości było ich jak najmniej. :)

- Bryan przeszedł heel turn i nawet dobrze, bo na SD! dołączył face'owy Chris Jericho i z tego powodu się cieszę.

- Opener gali, Ladder Match: Sin Cara vs. Hunico. Dobrze, ale żeby trwał 29 minut?? :? Ja rozumiem, że to w końcu Ladder Match, ale myślę, 15-17 min. starczyłyby.

- Dobry segment Ortona z Barrettem i z tymi RKO pierw na krzesło, a potem na stół. Bryan też z Showem fajny segment po walce mieli i chyba szykuje się jakiś nowy feud. Mam nadzieję, że rozwiniesz to jakoś na RAW.

- Fajnie rozpisany ME. Lepsze to niż wyniki. Nie uważam, że było za krótko. Dla mnie było w sam raz i ciekawe jak rozwiniesz dalej tą sytuacje z pretendentem do WH Title.

Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek. Pozdrawiam :)

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

Miałem skomentować dopiero w piątek, ale jednak postanowiłem zrobić to w tej chwili i nieco krócej niż zwykle... Najpierw ogólnie mówiąc odcinek był fajny, ale niektóre składy walk nie podobały się mi- to jest mało znaczące- nie spasował mi również wynik drugiej walki, a teraz szczegółowo:

*Coś na początku te drugie zdanie dziwnie wygląda, chodzi mi o to: ''lecz ten po chwili popchnął, Bo w liny''... Zdecydowanie nadużywasz zwrotu ''BO'', wiem, że to jest imię zawodnika, ale on ma również nazwisko, Dallas i jest synem legendy i bratem Wyatta, więc mógłbyś ten zwrot jakoś zastąpić. Pierwsza walka była długa, ale niestety niezbyt ciekawa.

*Langston nie lubi gadać, ale jednak zrobił to mówiąc, że zdominuje NXT :? Mam nadzieję, że nie stawiasz na Dallasa i Steamboata, ponieważ nie są oni w niczym lepsi od T. DiBiase, który jest urodzonym nieudacznikiem. Walka bardzo długa i bardzo fajna, za to plus. Ale zwycięzca powinien być tylko jobberem.

*No i ME, który miał genialny skład walki, obu tych zawodników cholernie lubię. Starcie było ciekawe oraz fajne. Mam nadzieję, że nie zamierzasz szmacić Corey'a, którego jestem wielkim fanem :)

Blaze9, dzięki za komentarz.

Walka bardzo długa i bardzo fajna, za to plus. Ale zwycięzca powinien być tylko jobberem.

Akurat wobec Xaviera mam pewne plany.

A tak już na marginesie Dean Ambrose, wreszcie zadebiutował w WWE!!!!! Blaze chyba się cieszysz?

Skomentuje NXT

Nie bardzo ale po prostu dobra pierwsza walka , do tego widać że jakoś promujesz Bo Dallasa. No mogło być o wiele lepiej ale mogło być też znacznie gorzej. Ocene podwyższa to co się stało po walce. Dusty ustanawia walke Seth Rollins vs Bo Dallas, to jest plus.

Steamboat zadebiutuje na następnej gali? Może być ciekawie.

Druga walka to zwycięstwo Langstona , widać że coś znim chcesz zrobić ale sam chyba za bardzo nie wiesz co. Ale walka sama w sobie była bardzo ale to bardzo udana . Więc to na plus.

Divy sobie daruje

Walka wieczoru była bardzo udana , no ale w takim skladzie? To po prostu udekorowało

ten w sumie dobry epizod

Ocena gali 3/5

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...