Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE by Jajcosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Roster:

Identyczny jak w WWE przy czym Lesnar jest na normalnym kontrakcie wrestlerskim, Triple H i Undertaker dalej aktywnie walczą, a Edge nie odszedł przez kontuzję

Na wszelki wypadek rozpiska:

RAW

Alex Riley

Big Show

Brock Lesnar

Chris Jericho

CM Punk

Curt Hawkins

David Otunga

Dolph Ziggler

Epico

Evan Bourne

Jack Swagger

John Cena

JTG

Kane

Kofi Kingston

Mason Ryan

Michael McGillycutty

The Miz

Primo

R-Truth

Rey Mysterio

Santino Marella

Tensai

Triple H

Tyler Reks

Zack Ryder

SmackDown!

Alberto del Rio

Antonio Cesaro

Booker T

Brodus Clay

Camacho

Christian

Cody Rhodes

Damien Sandow

Daniel Bryan

Darren Young

Drew McIntyre

Edge

Ezekiel Jackson

Heath Slater

Hunico

Jey Uso

Jimmy Uso

Jinder Mahal

Justin Gabriel

Mark Henry

Randy Orton

Ryback

Sheamus

Sin Cara

Ted DiBiase

Titus O'Neil

Trent Barreta

Tyson Kidd

Undertaker

Wade Barrett

William Regal

Yoshi Tatsu

Tag Teamy

Tyler Reks & Curt Hawkins

Hunico & Camacho

Dolph Ziggler & Drew McIntyre

Primo & Epico

PrimeTime Players - Darren Young & Titus O'Neil

Brothers of Destruction - Kane & Undertaker

The Usos - Jey & Jimmy Uso

Pasy Mistrzowskie

RAW

http://a.imageshack.us/img195/6810/wwechampionship.jpg

WWE Championship

Obecny posiadacz: CM Punk

Poprzedni posiadacz: Alberto del Rio

http://a.imageshack.us/img716/1157/wweunitedstateschampion.jpg

United States Championship

Obecny posiadacz: The Miz

Poprzedni posiadacz: Santino Marella

SmackDown!

World Heavyweight Championship

http://a.imageshack.us/img801/1483/wweworldheavyweightcham.jpg

Obecny posiadacz: Randy Orton

Poprzedni posiadacz: Sheamus

http://i55.tinypic.com/dzv5fp.jpg

Intercontinental Championship

Obecny posiadacz: Cody Rhodes

Poprzedni posiadacz: Big Show

Międzybrandowe

http://www.bankfotek.pl/image/789167.jpeg

WWE Tag Team Championship

Obecni posiadacze: Dolph Ziggler & Drew McIntyre

Poprzedni posiadacze: The Usos

Monday Night RAW

02.01.2012

Michael Cole: Witamy na pierwszym RAW w 2012 roku! Zza stołu komentatorskiego witają Pańtwa Michael Cole...

Jerry Lawler: Oraz Jerry "The King" Lawler! Dzisiaj czeka nas wiele pozytywnych emocji.

Michael Cole: Masz rację. Dzisiaj poznamy rozwiązanie sprawy z General Managerami oraz dowiemy się kto dziś powróci! Zapraszamy na pierwszą walkę.

---------------

Single Match

Mason Ryan vs Zack Ryder

Mamy gong, Zack Ryder nie chce tracić czasu i bierze rozbieg w stronę przeciwnika, ale Long Island Iced Z nadziewa się na Big Boota! Ryan podnosi Rydera i widzimy Gorilla Press Slam w jego wykonaniu! Zack Ryder zwija się z bólu mimo to podnosi się. On i Mason stoją w środku ringu. Zack igra z ogniem i wyprowadza serię punchy! Irish whip, jednak widzimy kontrę, Mason popycha Rydera w stronę lin by zakończyć walkę Black Hole Slamem. Udało się! 1..2..3! Mason Ryan w dwuminutowym pojedynku nie pozostawia złudzeń Zackowi Ryderowi.

Zwycięzca: Mason Ryan

---------------

Słyszymy "No Chance in Hell" a to oznacza, że Vince McMahon zmierza do ringu i ma nam coś do powiedzenia. Chairman World Wrestling Entertainment bierze mikrofon, a jego theme song ucicha.

Vince McMahon: Witajcie WWE Universe. Zapewne wiecie po co tutaj przyszedłem (cheer). Tak, jestem tutaj w sprawie wyboru nowego General Managera RAW i SmackDown! po tym czego dopuścili się John i Teddy. Ale zanim się tym zajmiemy mam dla was dobrą wiadomość: Na dzisiejszym RAW i piątkowym SmackDown będą bronione wszystkie pasy! (mega cheer) A teraz poznajcie nowego General Managera RAW i SmackDown!

5

4

3

2

1

Michael Cole: O mój Boże, Jerry czy ty widzisz to samo co ja?

Jerry Lawler: O, tak! Texas Rattlesnake powrócił do WWE! I to jeszcze w roli General Managera! Coś pięknego.

Stone Cold zmierza do ringu przybijając po drodze fanom i tauntując w każdym narożniku. Po chwili wymienia uścisk dłoni z Vincem McMahonem. Bierze mikrofon i zaczyna mówić

Stone Cold Steve Austin: Na dzisiejszym Monday Night Raw...

Fani: WHAT?

Stone Cold Steve Austin: WWE Champion CM Punk...

Stone Cold Steve Austin: Zmierzy się z Triple H'em...

Stone Cold Steve Austin: W WWE Championship Matchu

Vince McMahon: Steve czy to dla niego aby nie za wcześnie? Przecież dopiero co zaleczył kontuzję.

Stone Cold patrzy na Chairmana ironicznym wzrokiem, po czym... wymierza szefowi Stunnera! Słyszymy jego theme song, w kierunku ringu rzucone są dwie puszki z piwem, które Stone Cold otwiera i opróżnia. Po "nawodnieniu się" Austin bierze mikrofon

Stone Cold Steve Austin: And that's the bottom line, cause Stone Cold said so!

---------------

Single Match for United States Championship

Santino Marella © vs The Miz

Panowie krążą wewnątrz ringu i mamy zwracie. Miz zapina Headlock, lecz Marella spycha go do lin wykonując Irish Whip. Chce wykonać Clothesline, lecz Miz robi unik i wykonuje Discus Punch! 1..2. kickout. The Cleveland Screamer bierze rozbieg i kopie Santino w żebra nie czekając, aż ten się podniesie 1..2. kolejny kickout. Mistrz US podnosi się lecz nie na długo, gdyż Miz częstuje go Big Bootem. Miz wchodzi na narożnik ale Marella efektownie go z niego zrzuca! The Milan Miracle zapina na pretendencie Camel Clutch. Miz walczy z bólem i próbuje doczołgać się do lin co kończy się powodzeniem. US Champion próbuje zajść Miza od tyłu jednak The Awesome One w porę się spostrzegł i Marella zainkasował potężne uderzenie z łokcia! Miz odbija się od lin i mamy Springboard Leg Drop! Ale Miz nie chce zabrać się za pin, przeciąga Santino na środek ringu i z furią kopie go w kolano! Najwidoczniej chce osłabić mistrza. Miz idzie na marellę z Clotheslinem, jednak Satino wykonuję Arm Drag! Sytuacja powtarza się kilkukrotnie do momentu, gdy mistrz wykonuje Hip Toss. Santino sygnalizuję swoją akcję kończącą, Miz podnosi się i Cobra... nie! Miz unika ciosu, szybko zachodzi US Championa od tyłu i wykonuje Skull Crushing Finally! Pin 1..2..3! The Miz zostaje nowym United States Championem!

Zwycięzca i nowy United States Champion: The Miz

---------------

Na zapleczu jest przeprowadzany wywiad z CM Punkiem

Matt Striker: Witaj Punk. Jak odniesiesz się do sytuacji z nowym General Managerem?

CM Punk: Mam mieszane odczucia. Z jednej strony Steve Austin zostaje GM'em - świetnie, prawda?

Matt Striker: Prawda...

CM Punk: Jeszcze nie skończyłem. Z drugiej jednak strony to z jaką łatwością wybrał pretendenta, który już jednak powinien sobie odpuścić tytułowy obrazek niepokoi.

Matt Striker: Dlaczego według Ciebie Triple H miałby sobie odpuścić tytuły?

CM Punk: Dlaczego? Ano dlatego, że jest już stary i powinien sobie odpuścić czynną karierę wrestlerską. Dzisiaj udowodnię mu, że ten pas to dla niego za wysokie progi.

Matt Striker: Dziękuję za wywiad.

---------------

Przerwa reklamowa

---------------

Jesteśmy po przerwie reklamowej. W ringu z mikrofonem stoi John Cena i zapewne chce się czymś podzielić z WWE Universe!

John Cena: Zawsze z nowym rokiem pojawiają się zmiany. Czasami na lepsze, czasami na gorsze (cheer). Świetnie, że Steve został GM'em. Zawsze to jakaś odmiana od czerstwego Teddy'ego i dziwnie mówiącego Johna (w tym miejscu Cena parodiuje głos Johna Laurinaitisa). To zrozumiałe, że gdy nikt nie zwraca na Ciebie uwagi chcesz się wybić, wyróżnić. Ale żeby bojkotować WWE u konkurencji?! To nie do przyjęcia. I bardzo dobrze, że Board of Directors zwolniło ich dyscyplinarnie! (cheer) I obiecuję Wam, WWE Universe, że na mojej warcie Ci dwaj nie powrócą i nie będą smieli obrażać tej federa...

Światło chwilowo gaśnie. Gdy zapala się widzimy jak... zamaskowany osobnik obija Johna Cenę czarnym kijem bejsbolowym! Po kilku bardzo mocnych uderzeniach twarz Johna Ceny zalewa się krwią! Masked Man nie odpuszcza Johnowi Cenie i zapina mu Anaconda Vise! Gdy Cena mdleje jego "przeciwnik odpuszcza i wychodzi z ringu.

---------------

Single Match

Tensai vs JTG

Szybka jednostronna walka zakończona przez Baldo Bomb.

Zwycięzca: Tensai

---------------

Single match for WWE Championship

CM Punk © vs Triple H

Końcówka walki: ... i Spinebuster od Triple H'a! Obaj panowie są już zmęczeni po ponad 20 minutach pojedynku. Cerebral Assassin czołga się w kierunku CM Punka by przypiąć... 1..2..2,99! Niewiarygodne! CM Punk kickoutuje! Obaj wstają i mamy wymianę ciosów. Punch za punch. Po minutowej wymianie ciosów Triple H przejmuję inicjatywę. Irish Whip, ale to mistrz powala pretendenta Clotheslinem. CM Punk powoli wchodzi na narożnik, tauntuje sygnalizując Diving Elbow Drop! Udało się, Straight Edge Savior przypina. 1..2..Triple H dotknął nogą lin! Na twarzy CM Punka widać frustrację. Ale nagle w Triple H'a wstępują nowe siły. Próba Pedigree, ale CM Punk przerzuca pretendenta przez plecy. Podnosi Cerebral Assassina i wykonuje Go To Sleep! 1..2..3! CM Punk obronił swój tytuł mistrzowski.

Zwycięzca i wciąż mistrz WWE: CM Punk

CM Punk celebruje obronę tytułu.

Jerry Lawler: Here comes the Pain!

Michael Cole: Co za noc! Najpierw Stone Cold, teraz The Next Big Thing!

Jerry Lawler: Jestem ciekawy co teraz zrobi Brock!

Brock Lesnar wchodzi do ringu i staje oko w oko z mistrzem WWE. CM Punk podaje mu rękę, ale The Next Big Thing wykonuje F-5! Następnie patrzy z pogardą na Triple H'a i... podnosi pas mistrzowski WWE.

Jerry Lawler: Wow, czyżby Brock obrał sobie pierwszy cel po powrocie?

Michael Cole: Na to wygląda. A tymczasem żegnają się z państwem Michael Cole...

Jerry Lawler: ...i Jerry "The King" Lawler.

Monday Night RAW schodzi z anteny.

WYNIKI GALI

Mason Ryan def. Zack Ryder

United States Championship Match: The Miz def. Santino Marella © - NOWY MISTRZ

Tensai def. JTG

WWE Championship Match: CM Punk © def. Triple H

OD AUTORA

Witajcie! Oto moje drugie diary, "Nowa Wizja" była niewypałem - problemy z ogarnięciem tego wszystkiego, tylko wyniki walk itp. postanowiłem więc, że tamto diary opuszczę i zacznę z czymś nowym. Tutaj piszę walki (chociaż póki co idzie średnio - ale staram się :)) i ogólnie chcę, aby storyline'y układały się w logiczną całość.

Zapraszam do czytania i komentowania. Newsy i daty PPV w następnym odcinku.

Edytowane przez Jajcosz
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jajcosz

4

• 8693

3

• łukaszek123

2

• szpicu

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Mogłeś zedytować trochę rostery brandów, bo tak to niespecjalnie mnie one przekonują... I nawet Marrella jest u Cb US Champem :shock: Musisz zmienić to jak najszybciej, bo naprawdę pas w jego posiadaniu wygląda tragicznie, co też z miejsca obniża zainteresowanie Twoimi diary. Przynajmniej tyle dobrze, że Orton i Rhodes są champami niebieskiego brandu, a nie ci którzy są w prawdziwym WWE (do The Miza akurat nic nie mam).

Zack poskładany w dwie minuty przez chyba największą tragedię WWE w historii federacji, Ryana też nie za bardzo to popieram, bo moim zdaniem wynik mógłby być inny.

No cholera :D Już jednak moja krytyka na US Champa jest nieważna, bo pas ten zdobył The Miz i jest już dobrze.

Zack poskładany w dwie minuty przez chyba największą tragedię WWE w historii federacji

Jak dla mnie największą tragedią tej federacji był The Gobbledy Gooker (z całym szacunkiem dla Hectora Guerrero, po prostu ten gimmick był straszny)

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN

06.01.2012

Show jak zawsze otwierają komentatorzy SmackDown! - Booker T, Michael Cole i Josh Matthews, zapowiadając co czeka nas na dzisiejszej gali:

- Obrona Intercontinental Championship przez Cody'ego Rhodesa

- Starcie o Pasy Tag Team

- oraz rewanż z TLC o World Heavyweight Championship pomiędzy Randym Ortonem a Sheamusem!

Słyszymy Smoke and Mirrors, czyli za klika chwil wystąpi obeczny mistrz Interkontynentalny - Cody Rhodes. Dashing wchodzi na ring z mikrofonem.

Cody Rhodes: Oto jestem. W końcu macie to na co tak bardzo czekacie! (heel heat) Wstydzicie się prawdy? W głębi duszy kochacie mnie oglądać! (jeszcze większy heel heat). Ale od samego rana, gdy obudziłem się w hotelowym pokoju czuję, że mnie nie obejrzycie. (cheer) To wszystko przez roster SmackDown. Nie ma żadnego pretendenta, więc nie będę dziś bronić swojego tytułu.

Stone Cold Steve Austin: Za kogo ty się uważasz, mistrzuniu, żeby decydować o tym czy walczysz czy nie? Od tego jestem JA! Nie masz pretendenta, tak? To słuchaj co mam Ci do powiedzenia...

Stone Cold Steve Austin: Będziesz bronić pasa nie tylko dziś na SmackDown...

Stone Cold Steve Austin: Przeciwko Antonio Cesaro...

Booker T: What the Hell?

Stone Cold Steve Austin: Ale też na Royal Rumble PPV...

Stone Cold Steve Austin: Przeciwko zwycięzcy nadchodzącego Battle Royal...

Stone Cold Steve Austin: A jeżeli zainterweniujesz w tym meczu...

Stone Cold Steve Austin: To Twój pas zostanie zwakowany, a ty sam zawieszony... Jeśli się z tym zgadzacie dajcie mi głośne Hell Yeah!

Fani: HELL YEAH!

Cody Rhodes: Nie masz prawa! Pójdę do McMahona, do sądu! Będziesz skończony Austin...

Stunner! Jak widać General Manager SmackDown! nie patyczkuje się z protestującymi pracownikami federacji. Stone Cold podnosi mikrofon

Stone Cold Steve Austin: And that's the bottom line, cause Stone Cold said so!

---------------

10 Man Battle Royal for No. 1 Contender for Intercontinental Championship

Tyson Kidd vs William Regal vs Trent Baretta vs Yoshi Tatsu vs Damien Sandow vs Heath Slater vs Ezekiel Jackson vs Titus O'Neil vs Jinder Mahal vs Justin Gabriel

Z racji tego, że Battle Royal to bardzo dynamiczny rodzaj walki a ja nie czuję się jeszcze na siłach, żeby opisać coś takiego podam tylko kolejność eliminacji

Yoshi Tatsu wyeliminowany przez Williama Regala

Jinder Mahal wyeliminowany przez Tysona Kidda

Ezekiel Jackson wyeliminowany przez Titusa O'Neila

Justin Gabriel wyeliminowany przez Titusa O'Neila

Titus O'Neil i Heath Slater wyeliminowali się wzajemnie!

William Regal wyeliminowany przez Damiena Sandowa

Trent Baretta wyeliminowany przez Tysona Kidda

Damien Sandow wyeliminowany przez Tysona Kidda

Zwycięzca i no. 1 contender do Intercontinental Championship: Tyson Kidd

Po wygranym meczu Tyson Kidd podnosi mikrofon

Tyson Kidd: Rhodes, widzimy się na Royal Rumble!

Booker T: Wow, ten chłopak coraz bardziej mi się podoba! Jest w mojej ulubionej piątce!

Michael Cole: Book, ilu ty masz tych wrestlerów w tej piątce, co?

Booker T: ...

Josh Matthews: Przenieśmy się na backstage, gdzie Matt Striker przeprowadza wywiad z Randym Ortonem!

---------------

Matt Striker: Witaj Randy. Co skłoniło Cię do tak brutalnego ataku na Celtyckiego Wojownika po waszej walce na TLC?

Randy Orton: To proste. Nie lubię go i nie chcę by kręcił się koło pasa, tego pasa, który został mu zabrany. Chciałem oszczędzić cierpień WWE Universe, to wszystko.

Matt Striker: Jak widać coś ci nie wyszło i Sheamus wykorzysta dziś swoją klauzulę rewanżu...

Randy Orton: ...i znów zostanie upokorzony na oczach fanów.

Randy Orton odtrąca mikrofon i udaje się do swojej szatni.

---------------

Single Match

Sin Cara vs Wade Barrett

Zaczynamy. obaj zawodnicy biorą rozpęd, dwa razy się wymijają, ale Sin Cara wykonuje Dropkick! Nie czeka długo i dokłada Corkscrew Body Splash. 1..kickout! International Sensation podnosi Barretta ale były lider Corre i Nexus wykonuje na nim Savate Kick a zaraz po nim Running Forearm Smash. 1..2..kickout! The Bare Knuckle Brawler nie ma litości dla przeciwnika i niemal natychmiast wykonuje na nim Pumphandle Falling Powerslam! 1..2..kickout! Na twarzy Anglika widać irytację, ponownie podnosi ex-Mistico, ale dostaje w odpowiedzi Jumping Snapmare. Szybko wchodzi na narożnik i Swanton Bom... nie! Wade Barrett wystawia kolana i wykonuje Winds of Change (Spinning side slam)! 1..2..3!

Zwycięzca: Wade Barrett

Michael Cole: Świetnie, Wade! Pokazałeś mu miejsce w szeregu!

Booker T: Przymknij się, Michael! Wade wygrał przez czysty przypadek...

---------------

Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

The Usos (Jimmy Uso & Jey Uso) © vs Dolph Ziggler & Drew McIntyre

Bracia Usos weszli standardowo, przy normalnej jak dla nich reakcji publiki (cheer)

Słyszymy "Here To Show The World" na rampę wchodzą Dolph Ziggler i Drew McIntyre!

Drew McIntyre: Jimmy, Jey oddajcie nam te pasy dobrowolnie. Chyba nie chcecie zrobić sobie krzywdy, no nie?

Dolph Ziggler: A dla naszego kochanego General Managera mamy propozycję - zrób Tag Team Gauntlet Match o pretendenta do tych pasów. Chcemy walczyć na Royal Rumble z kimś na poziomie

Końcówka walki: I Future Shock DDT! 1..2..shoulder up! Jey Uso jak i Drew McIntyre są bardzo zmęczeni. Obaj czołgają się w kierunku swoich narożników. I są zmiany w obu narożnikach! Dolph Ziggler inkasuje trzy Clothesliny pod rząd. Jimmy Uso sygnalizuje Superfly Splash, ale Drew McIntyre odwraca uwagę sędziego, by Dolph Ziggler mógł kopnąć swojego przeciwnika w krocze! Łapie Jimmy'ego Uso i zakłada Sleeper Hold! Jimmy odpływa! Sędzia ogłasza koniec walki!

Zwycięzcy i nowi WWE Tag Team Champions: Dolph Ziggler & Drew McIntyre

---------------

Na arenie słychać theme song Steve'a Austina, ale ten nigdzie się nie pojawia. Po chwili obraz na titantronie zmienia się i widzimy General Managera obu brandów siedzącego w swoim biurze

Steve Austin: Przemyślałem propozycję złożoną mi przez nowych mistrzów Tag Team. I wiecie co? Dostaniecie taki mecz na najbliższym RAW! And that's the bottom line, cause Stone Cold said so!

---------------

Single Match for Intercontinental Championship

Cody Rhodes © vs Antonio Cesaro

Gong, starcie rozpoczęło się. Obaj panowie przechodzą do zwarcia. Stoją tak kilka chwil po czym Rhodes odpycha od siebie pretendenta. Dashing biegnie z Clotheslinem ale Cesaro wykonuje Tilt-a-Whirl Backbreaker! 1..kickout! Dashing podnosi się ale ponownie inkasuje powalające uderzenie. Running Swiss Uppercut! Próba pinu, ale Rhodes uzyskał roll-up 1..2.. Teraz Antonio przerollowuje 1..2.. Ponownie Cody 1..2.. Antonio znów próbuje przerollować ale nie udaje mu się to i Cody kopie go w głowę. Intercontinental Champion odbija się od lin i wykonuje Knee Drop. 1..2..kickout! Antonio podnosi się, chce uderzyć Rhodesa, ale ten robi unik i dokłada Side Russian Legsweep! 1..2..kickout! IC Champion

próbuje wykonać Front Suplex, ale Cesaro kontruje to na swój Delayed Vertical Suplex! 1..2..kickout! Cody Rhodes nie wstaje a Antonio Cesaro sygnalizuje swój Very European Uppercut. Popycha mistrza IC na liny, ale ten niespodziewanie wykonuje Beautiful Disaster! 1..2..3!

Zwycięzca i nadal Intercontinental Champion: Cody Rhodes

---------------

Single Match for World Heavyweight Championship

TLC Rematch

Randy Orton © vs Sheamus

Końcówka walki: I Knee Lift od Sheamusa! Sygnalizuje już swój rozpoznawczy Brogue Kick...

Booker T: Edge? Co on tutaj robi?

Sheamus odwrócił się do Edge'a wykłócając się z nim. Nie zauważył wstającego Ortona od którego wyłapał RKO! 1..2..3!

Zwycięzca i nadal World Heavyweight Champion: Randy Orton

World Heavyweight Champion szybko ulotnił się z ringu wymieniając po drodze spojrzenie z Edge'em.

Friday Night SmackDown! schodzi z anteny

KARTA NA ROYAL RUMBLE 2012

http://iv.pl/images/36129019013957701086.jpg

30 Man Royal Rumble Match

http://iv.pl/images/40173929275602076206.jpg

Cody Rhodes © vs Tyson Kidd

WYNIKI GALI

10 Man Battle Royal for No. 1 Contender for Intercontinental Championship: Tyson Kidd def. William Regal, Trent Baretta, Yoshi Tatsu, Damien Sandow, Heath Slater, Ezekiel Jackson, Titus O'Neil, Jinder Mahal & Justin Gabriel

Wade Barrett def. Sin Cara

Tag Team Match for WWE Tag Team Championship: Dolph Ziggler & Drew McIntyre def. The Usos (Jimmy Uso & Jey Uso) © - NOWI MISTRZOWIE

Single Match for Intercontinental Championship: Cody Rhodes © def. Antonio Cesaro

Single Match for World Heavyweight Championship: Randy Orton © def. Sheamus

OD AUTORA

Oto drugi odcinek diary. Przepraszam, że tak długo trzeba było na niego czekać, ale myślę, że odcinek zrekompensuje to w pełni.

Jak dla mnie największą tragedią tej federacji był The Gobbledy Gooker (z całym szacunkiem dla Hectora Guerrero, po prostu ten gimmick był straszny).

No może i tak, ale ja nie mówię o gimmicku, lecz o samym zawodniku. Mason kaleczy każdą, jedną akcję swoją powolnością, czy to Pumphandle Slam (finisher Snitsky'ego), czy też Master Lock + Slam (Mastersa)... Jedynie co mu wychodzi to Sitdown Uranage/ Bottom.

Fajnie czyta mi się twoje diary. :D Mógłbyś dać jeszcze jedną walkę, aby większość zawodników pokazała się w TV. SD! Wyszło w maiare dobrze. Nie jestem jakimś ekspertem od historii wrestlingowych, ale z ciekawością będę śledził twoją diary.
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Długo było czekać na SD!, ale w końcu się pojawiło :D Mi także fajnie czyta mi się twoje diary. Tyson zawalczy o pas IC z Cody'm na RR. Ja jednak jestem na Rhodesem. Ciekawi powrót Edge'a. Jestem ciekaw jakie masz na niego plany. Może feud z Ortonem o pas albo i jeszcze Sheamusem i Triple Threat na Royal Rumble. Czekam na RAW. Pozdrawiam :)

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

Ogółem dla Rhodesa mam zaplanowany bardzo fajny storyline i myślę, że wielu osobom przypadnie do gustu. A co do Edge'a... wszystkiego się dowiecie w dalszych odcinkach diary (mogę zdradzić, że RAW pojawi się do końca tygodnia - zostało tylko rozpisać walki)

Odcinek ogólnie wyszedł przyjemnie oraz bardzo ciekawie. Miejscami brakuje przeciwników, już przy pierwszym segmencie, ale mniejsza o to. Pierwszy segment wyszedł bardzo fajnie i spodobał się mi, podobnie jak rezultat walki o miano pretendenta do pasa IC, Tyson Kidd vs Cody Rhodes :twisted: Już nie mogę się doczekać! :D Druga walka w porządku, miły booking.

W walce drużyn mogłeś zastąpić ten wpis: ''I są zmiany w obu narożnikach!'' na ''drużynach'', ale to tylko ze względu na to, że chwilę wcześniej padł ten sam wyraz. I mamy nowych mistrzów :D Z chęcią taki Tag Team zobaczyłbym w prawdziwym WWE.

Postać Cesaro mnie kompletnie nie interesuje, a więc niestety walki nie czytałem, ale mogłeś dać innego pretendenta (z resztą, który był na szybko wrzucony).

Ehh, kolejna bardzo starannie i dobrze pisana opowieść, ale kolejny raz to samo - WWE. No szkoda, ale tak jak wcześniej wspomniałem, diary jest starannie i dobrze pisane, a to bardzo dobry progres na przyszłość. Błędy jak to błędy zdażają się każdemu, ale napewno z gali na galę będzie ich co raz mniej. Ogólnie diary oceniam pozytywnie, bo widać, że autor się stara.

Powodzenia w dalszym pisaniu.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

MONDAY NIGHT RAW

9.01.12

Jak co tydzień poniedziałkowe show czerwonego brandu otwierają Michael Cole i Jerry "The King" Lawler przypominając co wydarzyło się w zeszłym tygodniu:

- Powrót Steve'a Austina jako General Managera RAW i SmackDown!

- Zdobycie pasa United States przez The Miza

- Obrona pasa WWE przez CM Punka i powrót Brocka Lesnara!

---------------

Dawno niesłyszany theme song rozbrzmiewa na hali a Brock Lesnar zmierza do ringu w towarzystwie buczenia publiczności. Gdy wchodzi do ringu bierze od pracownika WWE mikrofon.

Brock Lesnar: Wróciłem. (heel heat) Wróciłem po to, co moje. WWE Championship. (heel heat) Teraz nie ma tutaj Goldberga, który mógłby mi przeszkodzić w zdobyciu tego trofeum. Bill jest już na emeryturze. (heel heat) Dlatego, żeby oszczędzić wam cierpień związanych z panowaniem CM Punka jako mistrz zawalczę z nim na Royal Rumble! (heel heat)

Steve Austin: Może Billa nie ma zawodowo w ringu, ale nie zapominaj o tym, że składy walk ustala General Manager. Chcesz walczyć o pas? To wywalcz sobie najpierw miano pretendenta do pasa! Będziesz mieć do tego okazję w main evencie przyszłotygodniowego RAW! Ogłaszam Triple Threat Match o no.1 contendera do WWE Title: Brock Lesnar vs John Cena vs Chris Jericho!

---------------

Single Non Title Match

Kofi Kingston vs WWE Tag Team Champion, Dolph Ziggler

Pojedynek prowadzony w przyjemnym tempie obfitujący w płynne zmiany przewag i kontry. Tag Team Champion przyjął na siebie Crossbody z narożnika 1..2..kickout! Show Off popycha Kingstona na liny ale zostaje powalony Clotheslinem! Kofi sygnalizuje Boom Drop ale... zostaje podcięty przez Zigglera! Dolph nie zwlekając wykonuje Elbow Drop, szybko się podnosi i jeszcze raz! Kofi jednak wstaje i próbuje wykonać Trouble in Paradise, jednak Tag Team Champion nie dał się zaskoczyć wymierzająć Zig Zag! 1..2..3!

Zwycięzca: WWE Tag Team Champion, Dolph Ziggler[/spolier]

---------------

Single Match

Jack Swagger vs Rey Mysterio

Zaczynamy starcie. Podczas krążenia w ringu All-American American kilkukrotnie próbuje dopaść nóg Reya Mysterio ale nie udaje mu się to. Swagger jest tym wyraźnie wkurzony i dopada swojego przeciwnika w narożniku wymierzając mu punch za punchem. Sędzia zaczyna wyliczać 1..2..3..4..Jack Swagger odpuszcza. Rey Mysterio odpycha go od siebie. Wściekły Swagger rusza na niego, ale Rey się odsuwa i jego przeciwnik ląduje ramieniem na stalowym słupku! Rey Mysterio wykonuje roll-up 1..2.kickout! Swagger leży na środku ringu i Mr. 619 idzie na niego z Diving Legdropem! 1..2..kickout! Rey rozpędza się, ale

Jack powala go Clotheslinem. Rey próbuje się podnieść ale zostaje powalony Shoulder Blockiem! 1..kickout! Podnosi Mysterio i wykonuje mu Gut Buster.. nie! Hurricanrana prosto na liny i... 619! Rey dokłada jeszcze Splash i uzyskuje pin.

Zwycięzca: Rey Mysterio

---------------

The Miz wychodzi z szatni podążając w stronę ringu na swoją walkę, gdy nagle zatrzymuje go Matt Striker...

Matt Striker: Miz, zaczekaj! Mogę zadać ci kilka pytań?

The Miz: Wywiad? Ja zawsze chętnie. Tylko pospiesz się.

Matt Striker: Na Royal Rumble czeka Cię pierwsza obrona pasa mistrzowskiego. Co możesz powiedzieć o swoim przeciwniku?

The Miz: Pytasz mnie co mogę powiedzieć o Santino? To zwykły pajac, ten pas mu się nigdy nie należał. Przez niego ten pas znacznie ucierpiał na prestiżu. Przez niego mam teraz więcej pracy

Matt Striker: Pracy?

The Miz: Tak, pracy. Kiedy już upokorzę go na PPV muszę zacząć przywracać temu tytułowi zasłużony prestiż taki jak przykładowo w nieistniejącym już WCW. Przecież Booker T - United States Champion zdobył na ostatnim Nitro główny pas WCW. I obiecuję wam wszystkim, że zrobię to samo. Because I'm The Miz and I'm AWESOME!!!

Miz odchodzi w stronę rampy.

---------------

Single Non Title Match

Evan Bourne vs United States Champion, The Miz

Obaj zawodnicy czekają już w ringu...

Rozbrzmiewa theme Stone Colda a on sam pojawia się na rampie.

Steve Austin: Miz, nie zapominaj, że na TLC titleshota na United States Championship wywalczył sobie Zack Ryder...

Miz szybko bierze mikrofon od pracownika obsługi

The Miz: I co z tego, panie GM? To było za czasów rządów zidiociałego Teddy'ego nie Steve'a buntownika (Miz naśladuje głos Steve'a Austina)

Steve Austin: Ale wszystko zostało na papierze cwaniaczku. Szykuj się na PPV, bo będziesz bronić pasa nie przeciwko jednemu rywalowi, a dwójce! And that's the bottom line, cause Stone Cold said so!

WALKA

Wściekły United States Champion od razu rusza na Bourne'a z serią punchy, a gdy Evan nie upada dokłada Discus Punch! Nie odpuszcza Evanowi na ziemi i dalej obija jego twarz pięściami! Miz wychodzi z ringu po swój pas mistrzowski, a gdy sędzia próbuje go powstrzymać odpycha go. Gdy tylko zamroczony Evan wstaje zostaje powalony potężnym uderzeniem pasem mistrzowskim! Dyskwalifikacja!

Zwycięzca przez dyskwalifikację: Evan Bourne

---------------

Jesteśmy na backstage'u, gdzie John Cena udziela wywiadu.

John Cena: Co mogę powiedzieć o tym zamaskowanym napastniku? Nie wie co robi. Nie wie z kim zadziera. Gdy tylko trochę dojdę do siebie to spuszczę mu porządne la...

John Cena został ponownie zaatakowany! Masked Man zaszedł Johna od tyłu i ponownie obija mu twarz, tym razem kastetem. Podnosi Johna Cenę i rzuca go w metalową szafkę! Gdy ulubieniec dzieci upada napastnik zapina mu Ankle Lock i wychodzi z szatni. Nieprzytomnego wrestlera zabrała karetka i wywiozła go z hali.

---------------

Tag Team Gauntlet Match for no. 1 contender for WWE Tag Team Championship

Primo & Epico vs PrimeTime Players (Darren Young & Titus O'Neil) vs Brothers of Destruction (Kane & Undertaker) vs The Usos (Jey & Jimmy Uso) vs Tyler Reks & Curt Hawkins vs Hunico & Camacho

Kolejność eliminacji

Primo & Epico wyeliminowani przez PrimeTime Players (Ghetto Blaster na Epico)

PrimeTime Players wyeliminowani przez The Usos (Superfly Splash na Youngu)

Tyler Reks & Curt Hawkins wyeliminowani przez The Usos (Alley-Us na Reksie)

Hunico & Camacho wyeliminowani przez The Usos (Superfly Splash na Hunico)

Byli mistrzowie Tag Team czekają na ostatnich przeciwników...

Brothers of Destruction zmierzają do ringu, ale... wyglądają jak za czasów Ery Attitude! Kane w masce, a Undertaker w ciemnych okularach z bandaną na głowie!

Jako pierwszy do walki wkracza Kane. Jimmy Uso rusza na niego, ale w odpowiedzi dostaje Clothesline! Odbicie od lin i Leg Drop dla byłego mistrza Tag Team! 1..2.. przerywa Jey Uso! Do ringu wchodzi także The Undertaker i obie drużyny wdają się w brawl! Bracia Destrukcji przejmują kontrolę i obaj wymierzają w tym samym czasie po Chokeslamie! Obaj przejeżdzają palcem po szyi i... Double Tombstone Piledriver! 1..2..3!

Zwycięzcy i no. 1 contenderzy do WWE Tag Team Championship: Brothers of Destruction

(Kane & Undertaker)

Widokiem celebrujących Brothers of Destruction kończy się Monday Night RAW!

WYNIKI GALI

WWE Tag Team Champion, Dolph Ziggler def. Kofi Kingston

Rey Mysterio def. Jack Swagger

Evan Bourne def. United States Champion, The Miz via DQ

Tag Team Gauntlet Match for no. 1 contender for WWE Tag Team Championship: Brothers of

Destruction (Kane & Undertaker) def. Primo & Epico, PrimeTime Players (Darren Young & Titus O'Neil),

The Usos (Jey & Jimmy Uso), Tyler Reks & Curt Hawkins & Hunico & Camacho

KARTA NA ROYAL RUMBLE 2012

http://iv.pl/images/36129019013957701086.jpg

30 Man Royal Rumble Match

http://iv.pl/images/40173929275602076206.jpg

Cody Rhodes © vs Tyson Kidd

http://iv.pl/images/85785445302875507760.jpg

Triple Threat Match for United States Championship

The Miz © vs Zack Ryder vs Santino Marella

http://iv.pl/images/02371775378699571196.jpg

Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

Dolph Ziggler & Drew McIntyre © vs Brothers of Destruction (Kane & Undertaker)

Trochę za mało walk na tym RAW. I w ogóle nie było walki ani segmentu z CM Punkiem. Walka Tag Teamów jako Main Event gali też trochę dziwnie wygląda. Myślę, że poprawisz to w następnych odcinkach :). Na "plus" zwycięstwo Brothers in Destruction :P Czekam na SmackDown!

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
    • KyRenLo
      Dobrze. Skoro autor poprzedniego pytania zezwala, to mogę coś zadać. Saints Row: The Third Na samym początku gry dostajemy scenkę, w której Pierce reklamuje pewien napój w puszce. Proszę napisać jak się nazywa.
  • Dodaj nową pozycję...