Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WresleMania is comin'

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A mnie boli to, że WrestleMania 22 zaczyna się za jakąś 1h i 10min, a ja siedzę w domu... ;( Ehh...

Ej, co jest. Wgapiałem się w licznik na wwe.com -> zostało 01:00:00, potem wyskoczyło 02:55:59... Heh, coś się skopało..

https://forum.wrestling.pl/topic/3063-wreslemania-is-comin/page/5/#findComment-33192

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

9

• -Raven-

9

• AX

7

• Hartfan

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Gnój... lol... cóż za wyrafinowane słownictwo. Troche przesadzasz juz w tych swoich antyhoganowskich komentarzach Raven. Chyba bardziej płaczesz po tej porażce Michaelsa na SummerSlam niż on sam. Poza tym nie sądzisz, że żeby zajobbować Austinowi to musiałby on najpierw stanąć na ringu?

Hmmm... i tu właśnie Six strzeliłeś jak kulą w płot, bo mało jest ludzi, którzy tak jak ja nie trawią Michaelsa (doceniam gościa jako wrestlera, ale jako człowiek - za swoją przeszłość - jest dla mnie starsznie miernym indywiduum) i jestem z pewnością ostatnią osobą, która płakałaby po tym, że ktoś go "wydymał". W dupie mam to, że ktoś "wykolegował" właśnie akurat Michaelsa, dla tego nie rozpisuje się nad tym jak to on mieszał kiedyś w WWF backstage. Daruj więc sobie jakieś przycinki kreujące mnie na jakiegoś ślepego obrońcę HBK'a, bo wiele rzeczy można mi zarzucić, ale z pewnością nie to. Gdybyś dokładnie przeczytał mój wcześniejszy post (jakbym miał daja vu...) i dopisek o Montrealu, z pewnością nie wypisywałbyś takich kalumni). Chodziło mi dokładnie o postawę Hogana, którą nie sposób nazwać inaczej jak gnójstwem - gość naobiecywał coś, dostał coś za to w zamian - a później olał swoje obietnice ciepłym moczem. I nie ważne jest tu to, czy "wydymano" w ten sposób Michaelsa, czy dajmy na to - Hardcore Holly'ego - fakt jest faktem, że Hogan po raz kolejny wykorzystał swoją pozycję i swoje wpływy, by dostać to na czym mu zależało i jak zwykle po wszystkim - "zapomniał" o wszystkim co naobiecywał w zamian. Sorry, ale ja nie jestem w stanie szanować takiego człowieka.

Wiem, że odpowiesz mi na ten post i swoja wypowiedź okraszysz " " wskazyjącym na hmm... no własnie na co? Ani to ironia, ani nic.

A to dobre Six, a więc moje odpowiedzi na Twoje "zarzuty" są jak zawsze conajwyżej pozbawioną merytoryki ironią? Wiesz, nie będę tego komentował, bo jest to dla mnie po prostu śmieszne. Niech osądzą to ludzie, którzy nie raz czytali nasze różnice zdań.

Gnój... lol... cóż za wyrafinowane słownictwo. Troche przesadzasz juz w tych swoich antyhoganowskich komentarzach Raven

Tak, tutaj faktycznie muszę się z Tobą zgodzić Six. Może i faktycznie słowo "gnój" odnośnie Hogana było tu niezbyt adekwatne, no i z tego co widzę - mogło też ugodzić w Twój wrażliwy zmysł estetyczny. Sądzę, że np. "kłamliwy skurwiel" byłoby tu bardziej na miejscu, nie uważasz? :]

https://forum.wrestling.pl/topic/3063-wreslemania-is-comin/page/5/#findComment-33204

Ja Cie nie nazwałem obrońcą Michaelsa. Napisałem, że chyba bardziej boli Cie ta porażka niz jego samego. Ale dziwie się, ze cytując mnie nie odniosłeś się do ostatniej częsci mojego wpisu, w którym napisałem o grzechach HBK ;).

A to dobre Six, a więc moje odpowiedzi na Twoje "zarzuty" są jak zawsze conajwyżej pozbawioną merytoryki ironią? Wiesz, nie będę tego komentował, bo jest to dla mnie po prostu śmieszne. Niech osądzą to ludzie, którzy nie raz czytali nasze różnice zdań.

Nie, po prostu przyzwyczaiłem sie do tych diabełków w Twoich postach. Akurat o brak merotyrycznych argumentów nigdy bym Cie nie oskarżył.

Sądzę, że np. "kłamliwy skurwiel" byłoby tu bardziej na miejscu, nie uważasz?

A chciałem napisać w swoim poście "ciekawe kiedy pojawi się okreslenie skurwysyn". Co prawda "skurwysyna" nie ma, ale byłem blisko. Nie ugodziłeś w moj wrażliwy zmysł estetyczny. Po prostu w moim przekonaniu wypowiadając się na forum można się powstrzymać od takich określeń. Może się myle, bo kiedyś jedna z redaktorek "Nie" powiedziała w telewizji, że na podwórku Urbana nie musi pisać, że ktoś pieniądze ukradł tylko może napisac, że ktoś je zapierdolił. Ja "kłamliwego skurwiela" zastąpiłbym "kłamcą" chociaż na pewno traci to siłę wyrazu w porownaniu z Twoim urbanowskim epitetem ;P.

https://forum.wrestling.pl/topic/3063-wreslemania-is-comin/page/5/#findComment-33210

Ja Cie nie nazwałem obrońcą Michaelsa. Napisałem, że chyba bardziej boli Cie ta porażka niz jego samego. Ale dziwie się, ze cytując mnie nie odniosłeś się do ostatniej częsci mojego wpisu, w którym napisałem o grzechach HBK .

Tak jak napisałem wcześniej - jest dla mnie bez znaczenia, czy Hogan wykiwał Michaelsa, czy np. Spike'a Dudley. Tak w jednym i drugim przypadku wkurzyłoby mnie to tak samo, dla tego nie rozwijałem tematu HBK'a i jego grzeszków, bo tutaj chodzi o Hulka i jego zachowanie, a nie to - komu właśnie zrobił "chamówę".

Co do "diabełków" w moich wypowiedziach, to są one bez większego znaczenia, tak więc spokojnie możesz skupić się na treści, bo jeżeli rozmawiamy poważnie, to i ja jestem poważny w moich wypowiedziach. Bez względu na "ikonkę", którą tam wstawię.

Tak jak mówisz - ty wolisz łagodne określenia w stylu "kłamca" (chociaż jak znam życie - i tak nie ominęłaby mnie łatą "obrońcy HBK'a i gnębiciela biednego Hogana") a ja bardziej dosadne - w stylu "kłamliwego skurwiela". Gdyby przeczytał to Bolea i miał do mnie pretensje, to mógłbym to jeszcze zrozumieć, ale w Twoim przypadku troszkę mnie to dziwi. Czyżby w mojej wzmiance o "Twoim wrażliwym zmyśle estetycznym" była odrobina prawdy? :mrgreen:

https://forum.wrestling.pl/topic/3063-wreslemania-is-comin/page/5/#findComment-33217

Ja nie przyklejam Ci żadnej łaty i nie wczuwam się w rolę orędownika Hogana (więc ironia w ostatnim akapicie całkowicie zbędna). Akurat w tym temacie, który poruszamy, a więc niechęci do przegrywania obaj są tacy sami. Z tym, że Hogan ma większe doświadczenie ;). Powtórze się, trafiła kosa na kamień. HBK z kata stał sie ofiarą. Ale nic zlego mu się nie stało... chyba. Oczywiście nie rozgrzeszam Hulkstera, ale z racji tego, że przytrafiło się to własnie Michaelsowi nie będe dramatyzował :P.

Z tym "kłamcą" to był tylko przykład. Moim zdaniem bardziej dowalić komuś mozna sprawnie operując językiem (tak, wiem, że przytoczony przeze mnie synonim "kłamliwego skurwiela" był banalny i zapewniam, że gdybym miał w sobie tyle empatii co Ty to użyłbym czegoś bardziej wyrafinowanego) aniżeli idąc na łatwizę i sięgając po Te wyrazy, po które Ty sięgnąłeś. Ja nie zabraniam Ci tak pisać (bo wyjdzie na to, że robię za urząd cenzury), ale używasz za mocnych wyrazów w błahych sprawach. W końcu nikogo nie zabił, nikogo nie zgwałcił (chyba, że Michaelsa - mentalnie), a tylko nie chcial przegrac (co na Michaelsie się w żaden sposób nie odbiło, bo Hogana można lubić lub nie, ale porażka z nim nie jest hańbą dla żadnego wrestlera).

A jeżeli chodzi o mój faktycznie wrazliwy zmysł estetyczny (bo chyba udokumentowania tego, że on taki jest chciałeś ;)) to nie został on urażony. I nie chodzi o to żebyśmy mówili pięknie i robili z tego forum Mont Everest erudycji, ale dbajmy o to żeby nie zapanowała tutaj atmosfera rodem z jakieś speluny, gdzie każdy będzie "skurwielem", "chujem", a w najlepszym wypadku tylko "gnojem".

Zresztą ten Austin, któremu Twoim zdaniem powinni podłożyć Hogana (żeby nie było, lubię obu tych wrestlerów, podobnie jak wymienionego wyżej Michaelsa, któremu długo markowałem jak nikt nigdy) za porachunki z przeszłości też odmawiał przegrywania w przeszłości (nie wiem czy nawet nie napisałeś o tym w swojej "walce na papierze" Rock vs. Steve Austin sprzed WrestleManii XIX). Jak widzisz, same "skurwiele" (pomińmy to, że Stone Cold sam określa siebie S.O.B.em ;)), ale tylko jeden kłamliwy (choć na pewno w życiorysie HBK znalazłaby sie analogiczna sytuacja ;)).

https://forum.wrestling.pl/topic/3063-wreslemania-is-comin/page/5/#findComment-33221

Co do mojej empatii i niecenzuralnego języka, to raczej w tej kwestii nie możesz liczyć Six na poprawę. Taki już jestem i z pewnością się nie zmienię - jeżeli coś mi się nie podoba to nazywam to dosadnie i po imieniu (może dla Ciebie sprawa jest błaha, ale mi po prostu działa na nerwy i nie mam zamiaru tego ukrywać za zasłoną gładkich słówek). Jakby to powiedział jeden rencista, udzielając wywiadu dla Telewizji Młodzież: "Jestem bardzo wylewny - bo mnie boli, nie?".

Co do ekstremalnych tekstów, to możesz spać spokojnie - nie nazwę Hulka skurwysynem. Nie znam jego matki i nie wiem jak zarabia/zarabiała na życie, a więc z pewnością nie będę jej czernił.

Co do konkretów, to nie wiem czemu przytaczasz przykłady zachowań innych wrestlerów, jeżeli rozmowa jest o Hoganie? Nie trawię Michaelsa, nie trawię Hogana i nie przepadam za Austinem, ale ostatnio to właśnie ten drugi pokazał (który to już raz?) jak wielkie ma Ego i jak mało szanuje swoje słowo. Z resztą mimo wszystko nie porównywał bym tu sytuacji, kiedy proszono Stone Colda, by zajobbował Rock'owi - a ten po prostu powiedział "Nie", do sytuacji z Hoganem, który stwierdził, że spokojnie zajobbuje Austinowi lub Cenie na WM za wygraną z Michaelsem na SS (czyli zgodził się, jakby nie patrzeć...), a później totalnie to olał robiąc głupków z Vince'a, Michaelsa i fanów. Sam chyba przyznasz, że jest to jednak istotna różnica.

Odnośnie HBK'a, żeby była jasność - w ogóle mi nie żal gościa, że został wyrolowany (jest to pikuś w porównaniu z Montrealem, którego z pewnością mu nie zapomnę), ale mimo wszystko potrafię zrozumieć jego rozgoryczenie, bo Hogan potraktował go tu na maksa chamsko. Wiem, że Michaels zasługiwał na to, a nawet może na jeszcze więcej za swoją niechlubną przeszłość, ale mimo wszystko takie podejście do sprawy jakie pokazał Hulk - wkurwia mnie niemiłosiernie (chodzi mi o sam fakt, a nie o to kogo wyrolował)...

https://forum.wrestling.pl/topic/3063-wreslemania-is-comin/page/5/#findComment-33297

I tak powiem... (jeżeli już przywołujemy postać tego rencisty ;)) przytoczyłem te przykłady po to żeby pokazać, że nie tylko jeden wrestler odmawiał przegrywania na rzecz drugiego :). Było ich znacznie więcej. Trudno odmówić Ci racji w tym, że są róznice w zachowaniu Austina i Hogana. Jednak w obu przypadkach sprowadzały się one do tego samego :). Nie będe wyliczał kto więcej, a kto mniej ma na sumieniu (stawiam, że bilans byłby niekorzystny dla Hulkstera ;)).

Hogan nie po raz pierwszy zachował się jak dupek, ale już znika ze sceny (a kto wie czy nie zniknął definitywnie), więc możesz się cieszyc choćby z tego powodu, ze to już prawdopodobnie nigdy się nie powtórzy ;). Byłem za tym aby Hogan podłożył się w końcu Austinowi (jak również za rewanżowym pojedynkiem z HBK na Unforgiven). Walka nie odbyła się, ale myślę, że gdyby Vince pomachał odpowiednią ilością pieniędzy przed nosem Hogana to ten nawet by się nie zastanawiał :). Za żadne skarby nie chciałbym jednak oglądać walki, w której po fenomenalnym FU (niemal tak fenomenalnym jak Deadly Leg Drop) wygrywa Cena. Boje się myśleć jakie byłyby tego następstwa ;).

https://forum.wrestling.pl/topic/3063-wreslemania-is-comin/page/5/#findComment-33302

Mam nadzieję, że Hogan faktycznie definitywnie zniknie - może nie tyle ze sceny, bo nadal uważam go za legendę i nadal gość potrafi elektryzować tłumy - ale przynajmniej z ringu (oby też Flair poszedł w jego ślady), bo tutaj już po prostu nie nadąża i przykro mi patrzeć kiedy tak utalentowane jednostki jak Michaels (nienawidzę typa, ale staram się być w miarę obiektywny - nie sposób odmówić mu wrestlingowego talentu) muszą stawać na uszach, aby wycisnąć coś w miarę starwnego z Hulkstera a później jeszcze czysto podkładać mu się po najbardziej niszczącym finisherze wszechczasów. To jest jednak taki mały paradoks, bo z jednej strony w sumie nie chcę już oglądać Hulka w ringu, ale z drugiej - z chęcią zobaczyłbym jak daje się odklepać po np. Stunnerze (takie małe zadośćuczynienie za te wszystkie lata wykorzystywania swoich koneksji i pinowania wrestlerów, którym normalnie do pięt nie sięgał). Później mógłby sobie skończyć karierę, albo przeprowadzać wywiady backstage :mrgreen:

Reasumując naszą wcześniejszą dysputę - jestem jak najbardziej za tym (zupełnie jak Rencista), by tak Hogana jak i Michaelsa zblokować za ich grzechy. Wielki Hogan... Za darmo pieniądze bierze... Moje pieniądze z renty! :]

https://forum.wrestling.pl/topic/3063-wreslemania-is-comin/page/5/#findComment-33306