Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam PPV - 19 sierpnia 2012, Los Angeles

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   675
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Niestety walka Sheamusa z Del Rio znalazła się jednak w karcie. Było to do przewidzenia. Alberto pewnie w ringu nie pojawi się teraz, aż do ppv po tym co ogłosił na RAW. Sam pojedynek raczej nie skradnie show, ale mam nadzieję, że przynajmniej tym razem będzie lepiej niż na Money in the Bank. Sheamus prawdopodobnie wygra, bo wątpię żeby Alberto pokonał rudego. Oczywiście ma cień szansy, ale WWE Sheamusa nie podłoży na tak wielkiej gali. Szkoda, bo wynik będzie praktycznie znany, a to zabije jakiekolwiek emocje w tej walce. Liczę, że może pojawi się Dolph, który wykorzysta walizkę i zdobędzie złoto. Chyba każdy ma dość Sheamusa jako mistrza na SD. Jest nudny i wygrywa chyba każdy match. Ciężko go się ogląda w ringu i przypominają się czasy kiedy Cena rozwalał wszystko na swojej drodze. Tylko, że Jasiek potrafił jeszcze gadać ciekawie za mikrofonem, a tego Sheamus nie umie.

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Odpowiedzi 199
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

26

• -Raven-

18

• maly619

15

• ResQ

13

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Bardzo, ale to bardzo pozytywnie nastawiam się na słowa Alberto Del Rio co by miał nie występować do Summerslam, nie tyle cieszę się z powodu że go nie zobaczę w ringu (bo nawet jako nudna postać kręci zawsze wyróżniające się pojedynki), ale z faktu, że coś głębszego (pozytywnego) się za tym kryje. WWE planowało odświeżyć postać Del Rio po Wrestlemanii - gówno z tego wyszło, potem dostaliśmy głosy że chcą z niego zrobić kogoś agresywniejszego - też gówno, ale już mniejszego kalibru (coś tam świtało). Nie zdziwię się jak kreatywni z Vincem na czele przez nieobecność "Meksykańca na tygodniówkach" zrobią już trzecie podejście i tym razem na prawdę wystrzelą nam zwiążaną z nim petardę na SS - Nowy Finisher?, Nowe podejście do walk? Prawda jest taka że po słabej walce na MITB bookerzy nie rozpisywali by znów starcia Sheamusa z ADR na kolejnej gali PPV i to nie kalibru podrzędnego a na samej czwartej co do znaczenia gali tym bardziej mając Mysteriusza do wyboru (co prawda to face ale zawsze jego obecność w walce o pas WHC wzmoże ratingu). Jak dla mnie coś się za tym kryje i nie zdziwię się jak Del Rio zgarnie pas WHC i będzie to już ostatnia próba runu jego osoby przed zdecydowaną oceną jego poczynań na przestrzeni tych prawie 3 lat przez zarząd...coś ewidentnie szykują bo tak jak piszę, nie wchodzili by sami w minę powtarzając coś słabego gdyby nie mieli jakiegoś nowego rozwiążania na to. Moje przypuszczenia może popsuć tylko jedna sprawa - dodanie do walki Ortona, wówczas Del Rio został tam upchnięty jako trzeci by choć trochę podnieść poziom ringowy walki a pas albo obroni "Rudy" albo zdobędzie "Viper", jednak jeśli do czasu Summerslam Orton nie będzie w walce o WHC ani nikt inny i tym bardziej jeśli Del Rio faktycznie spełni swoje słowa z RAW...panowie mamy nowego mistrza w Los Angeles. Co o tym sądzicie? :) Ja stawiam w typerze na ADR.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jakoś trudno mi w to uwierzyć, żeby Alberto zgarnął pas z rąk SHEAMUSA. Już na WrestleManii 27 byłem bardziej pewny, że jest możliwość oddania mu WHC, a wiadomo z kim walczył, ale teraz? Jakoś mi się to nie widzi. Po prostu 'Wielki Białas' na każdej tygodniówce rozwala dosłownie każdego z kim stanie w ringu. Taki terminator i przegrana na SummerSlam? OK, załóżmy, że do czegoś takiego dochodzi. Alberto zdobywa pas, cieszy się i co dalej? Ziggler wjeżdża z buta z walizką i Del Rio jest największym przegranym SummerSlam czy może daje mu się tam co najmniej miesięczny run z pasem? Tutaj się to troche komplikuje, bo Orton wrócił, Ziggler ma walizke, Sheamus miałby jeszcze rewanż, który zapewne wykorzystałby na NoC. Może tam ADR znowu jobbnie Sheamusowi, a dopiero wtedy Ziggler wykorzystuje walizkę na Celtyckim Wojowniku. W moich przewidywaniach celowo unikam feudu Del Rio vs Ziggler bo to jest dla mnie poroniony pomysł... kompletnie Ci dwaj nie pasują do siebie jeśli chodzi o program. Chyba, że Ziggler przejdzie face turn, ale jeśli na Smackdown jest już dwóch terminatorów to chyba ten dobry Ziggler też odpada. No nie wiem. Ja bym zbytnio nie kombinował. Sheamus wygrywa na SummerSlam, wbija Ziggler z walizką. Mamy nowego WHC i wreszcie zaczyna się coś dziać na niebieskiej tygodniówce.
It’s Time, Once Again, to Get Aboard the Ho Train!

214441016350278cafd9acb.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

A mi wydaje się, że Del Rio oczywiście pasa nie wygra, a Ziggler póki co nie wykorzysta walizki. Nie wiem, moim zdaniem po prostu będą chcieli zatrzymać chociaż jedną walizkę dłużej niż do jednego Pay Per View po Money in the Bank.

Sheamus jako mistrz jest oczywiście straszny, ale Del Rio w sumie lepszy nie jest, bo pamiętając jego dwa title reigny z pasem WWE w zeszłym roku, to wolę żeby tego tytułu nie wygrywał.

Mi też nie wydaje się, żeby AdR przejął pas od bladego. Niby coś tam gadali o tym, że Del Rio dostanie pas w 2012r, ale gdy w kolejce stoją Ziggler i najpewniej Orton to kiedy arystokrata miałby ten pas dostać? Jedyną opcją jest długie trzymanie walizki przez Dolpha, bo możliwości jej wykorzystania nawet nie przyjmuje. Tak czy siak, ja w typerze obstawię Bladego.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

• Reputacja:   1

Jeśli chodzi o mnie to już bardziej uwierzę w to że pogromcą Sheamusa będzie drugi terminator:Orton (choć wtedy jeszcze marniej widzę szanse Zigglera na wykorzystanie walizki i przejęcie tytułu: bo chyba nie dawaliby Ortonowi pasa tylko na 5 minut), na ADR nie za bardzo bym liczył. A ta gadka z tym unikaniem walk do samego PPV może mieć taki sam wydźwięk jak niedawny "koniec świata" Jericho (też niby coś miało się za tym kryć a wyszła najzwyklejsza kiszka)-po prostu słowa z których nic nie wyniknie...

A ta gadka z tym unikaniem walk do samego PPV może mieć taki sam wydźwięk jak niedawny "koniec świata" Jericho (też niby coś miało się za tym kryć a wyszła najzwyklejsza kiszka)-po prostu słowa z których nic nie wyniknie...

Przecież ta gadka to typowe heelowe zagranie i nic więcej. A pamiętajmy, że w piątek pojawi się nowy, facowy GM, który na pewno wymusi na Del Rio walkę i tyle będzie po jego gadce.

Jak na razie z zapowiedzianych walk nie widzę w żadnej z nich ciekawego składu, abym czekał na tę galę, ponieważ nie zachwycają mnie one. Nie mówię, że są one złe, a piszę tak, bo szczerze nie ma tam jakiegoś zawodnika, którego byłbym jakimś mega fanem, czy nawet zwykłym fanem (no może oprócz Punka, bo on może coś ciekawego wykręcić)... Oby tylko poziomy walk stały na wysokim, bądź dobrym poziomie, a mogę się skusić, aby je obejrzeć. Chciałem walki Bryana z Chritianem o pas IC, ale się jej niestety nie doczekam, bo to mistrzostwo skradł The Miz, który być może stoczy walkę z Cage`m, a D-Bryan z kimś, kogo nie znam (liczyłem, że Peep Show zapoczątkował ich feud, kiedy to AJ wymierzyła plaskacza Christianowi, a ten przerwałby ich ślub na RAW lub po prostu wyśmiał Bryana, żę AJ rzuciła go za tę propozycję od Vince`a)... Ale pomijając to czekam na pewno na walkę Ziggler-Jericho, no i może jeszcze na rezultat walki o pas US.

a D-Bryan z kimś, kogo nie znam (liczyłem, że Peep Show zapoczątkował ich feud, kiedy to AJ wymierzyła plaskacza Christianowi, a ten przerwałby ich ślub na RAW lub po prostu wyśmiał Bryana, żę AJ rzuciła go za tę propozycję od Vince`a)...

Danielson najprawdopodobniej dostanie Kane'a i będziemy świadkami kiedy znowu postać Kane'a jest dosyć dziwnie prowadzona. Najpierw jest on w Main Evencie (John Cena, potem o pas WWE), a niedługo potem jego walka służy jako zwykły zapychacz bez historii (Orton, Bryan). Natomiast z newsów o możliwym angle z udziałem Charliego Sheena wnioskuję, że chcą wypromować nowy program Sheena'a. Tylko moje pytanie brzmi - w jakim celu? Przecież nie będzie to raczej program o wrestlingu. Sheen też jakoś nie przysłużył się dla WWE.

Danielson najprawdopodobniej dostanie Kane'a i będziemy świadkami kiedy znowu postać Kane'a jest dosyć dziwnie prowadzona. Najpierw jest on w Main Evencie (John Cena, potem o pas WWE), a niedługo potem jego walka służy jako zwykły zapychacz bez historii (Orton, Bryan).

Z całym szacunkiem ale Kana i Bryana łączy sporo ostatnimi czasy.. Łączy ich AJ, Dragon miał brać z nią ślub, a dla Kana zawróciła ona w głowie. Więc obaj panowie wzajemnie się nie lubią i może zostanie to wytłumaczone tak, że ten który wygra zaimponuje AJ

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

Więc obaj panowie wzajemnie się nie lubią i może zostanie to wytłumaczone tak, że ten który wygra zaimponuje AJ

Ta walka jest chyba tylko po to, by mógł w jej czasie pojawić się Sheen. Zapewne strzeli liścia/ obleje wodą Dragona, a Kane go dobije. Szkoda, że Bryan spada w hierarchi. Powinien dostać pas na MitB, bo pewnie już nigdy nie będzie tak over z fanami.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Ta walka jest chyba tylko po to, by mógł w jej czasie pojawić się Sheen. Zapewne strzeli liścia/ obleje wodą Dragona, a Kane go dobije. Szkoda, że Bryan spada w hierarchi. Powinien dostać pas na MitB, bo pewnie już nigdy nie będzie tak over z fanami.
Gdyby WWE chciało zrobić z Bryana z powrotem mega face'a, nie byłoby to dla nich żadnym problemem (widzisz jakoś z Jericho się udało a jeszcze jakiś czas temu wyzywał publikę od hipokrytów), dlatego nie przesadzałbym zbytnio mówiąc że Danielson nie będzie już tak over z fanami. A co do nadchodzącego feudu Bryana z gwiazdą komedii "Hot Shots" to jestem pesymistą w tej kwestii czy to dla Dragona byłoby dobre posunięcie. Nie chodzi tu nawet o komediową postać Dragona bo w tej roli sprawdza się świetnie ale powiedzcie mi, co da Bryanowi uczestnictwo w tym feudzie i to na dodatek z gościem który nawet nie jest wrestlerem? Na pewno wypromuje się jego kosztem Sheen a nie sam Danielson który pewnie będzie mięsem armatnim dla Kane'a (przypomina mi się feud sprzed kilku lat gdy Y2J dostawał po tyłku od aktora Mickeya Rourke'a)...

A co do nadchodzącego feudu Bryana z gwiazdą komedii "Hot Shots" to jestem pesymistą w tej kwestii czy to dla Dragona byłoby dobre posunięcie. Nie chodzi tu nawet o komediową postać Dragona bo w tej roli sprawdza się świetnie ale powiedzcie mi, co da Bryanowi uczestnictwo w tym feudzie i to na dodatek z gościem który nawet nie jest wrestlerem? Na pewno wypromuje się jego kosztem Sheen a nie sam Danielson który pewnie będzie mięsem armatnim dla Kane'a (przypomina mi się feud sprzed kilku lat gdy Y2J dostawał po tyłku od aktora Mickeya Rourke'a)...

No ale wiesz, gdy do WWE wbija jakaś gwiazda filmowa/muzyczna/jakakolwiek i już ma za zadanie komuś wpierdolić to zawsze musi na kogoś wypaść. Czemu akurat na Bryana? Nie wiem, może pasowało im od razu żeby wprowadzić ten feud od śmiania się Sheena z nieudanego ślubu. Mówi się trudno. Teraz będzie to Daniel, następnym razem kto inny. Każdy w federacji musi przecierpieć chociaż chwilę jobbując komuś albo podkładać się jakiejś gwieździe (chodzi mi o tych wrestlerów nowej generacji a nie Takerów, Rocków itd.)

ResQ, tak tylko dla mnie Danielson to jeden z tych wrestlerów które w żadnym stopniu nie zasługuje na upokarzanie ze strony aktora który zapewne nie umie wykonać nawet suplexa (a nie oszukujmy się, Bryan by ten feud bankowo przegrał)-on powinien kręcić się wokół pasów a nie być wpychany w jednostronne programy służące promocji głównie jego nie-wrestlerowego przeciwnika.

• Reputacja:   239

A co do nadchodzącego feudu Bryana z gwiazdą komedii "Hot Shots" to jestem pesymistą w tej kwestii czy to dla Dragona byłoby dobre posunięcie. Nie chodzi tu nawet o komediową postać Dragona bo w tej roli sprawdza się świetnie ale powiedzcie mi, co da Bryanowi uczestnictwo w tym feudzie i to na dodatek z gościem który nawet nie jest wrestlerem? Na pewno wypromuje się jego kosztem Sheen a nie sam Danielson który pewnie będzie mięsem armatnim dla Kane'a (przypomina mi się feud sprzed kilku lat gdy Y2J dostawał po tyłku od aktora Mickeya Rourke'a)...

Taker, bo taki feud nie ma promować Dragona, tylko WWE ("Oooo, popatrzcie - Charlie Sheen w WWE! Jaaaa, zajebiście" itp.), a Daniel zapłaci za to frycowe, zostając upokorzonym przez aktorzynę-ćpuna. Też mi się to nie podoba, ale w tej kwestii Vince jest bezlitosny (nic tak nie promuje fedki wśród marków i wrestlingowych dyletantów, jak ściągnięcie jakiegoś znanego celebryty) i patrzy tylko pod kątem profitów dla Federacji.

Módlmy się tylko, aby jakiś geniusz nie wpadł na pomysł zmontowania samej walki Danielsona z Sheenem (i wsio skończyło się tylko na jakichś backstage'owych scenkach), bo ringowo byłaby to żenua do kwadratu, a na dokładkę pewnie Bryan musiałby jobnąć celebrycie (zapewne po czyjejś interwencji), co mogłoby centralnie zabić niektórych smartów, o słabszych nerwach :?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg