Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam PPV - 19 sierpnia 2012, Los Angeles

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Linux

WWE SUMMERSLAM PPV

19 sierpnia 2012

Staples Center, Los Angeles, Kalifornia

Official theme song

Kevin Rudolf - Don't Give Up

Plakat

http://cdn3.sbnation.com/entry_photo_images/4415601/summerslam-2012-poster_large.jpg

Triple H vs Brock Lesnar (with Paul Heyman)

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2012/08/20120814_LIGHT_summerslam_hhh_brock_heyman_HOMEPAGE.jpg

WWE Title Triple Threat Match:

CM Punk © vs Big Show vs John Cena

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2012/08/20120816_ARTICLE_summerslam_triplethreat.jpg

WWE World Heavyweight Title Match:

Sheamus © vs Alberto del Rio

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2012/08/20120801_ARTICLE_SS_sheamus_delrio.jpg

Kane vs Daniel Bryan

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2012/08/20120816_ARTICLE_summerslam_bryan_kane.jpg

Chris Jericho vs Dolph Ziggler

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2012/08/20120816_ARTICLE_summerslam_y2j_ziggler.jpg

WWE Intercontinental Title Match:

Miz © vs Rey Mysterio

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2012/08/20120816_ARTICLE_summerslam_miz_mysterio.jpg

WWE Tag Team Titles Match:

Kofi Kingston/R-Truth © vs Prime Time Players (Titus O'Neil/Darren Young)

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2012/08/20120816_ARTICLE_summerslam_tagmatch.jpg

YouTube Pre-Show WWE United States Title Match:

Santino Marella © vs Antonio Cesaro

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2012/08/20120816_ARTICLE_summerslam_santino_cesaro_SUN.jpg

Edytowane przez Vercyn
  • Odpowiedzi 199
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

26

• -Raven-

18

• maly619

15

• ResQ

13

Top użytkownicy w tym temacie

Mam smutne (i nie bezzasadne) obawy, że Triple H na SummerSlam weźmie srogi rewanż na Lesnarze i go poskłada. Tak, wiem, że to głupota - ale czy porażka Lesnara z Ceną na Extreme Rules nie była głupotą? Chciałbym się mylić i wierzyć, że nie ośmieszą Brocka (w końcu powracający destroyer, który przegrywa obie walki, to ośmieszenie), ale wygrana Huntera wydaje się na chwilę obecną całkiem prawdopodobna.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Mam smutne (i nie bezzasadne) obawy, że Triple H na SummerSlam weźmie srogi rewanż na Lesnarze i go poskłada. Tak, wiem, że to głupota - ale czy porażka Lesnara z Ceną na Extreme Rules nie była głupotą? Chciałbym się mylić i wierzyć, że nie ośmieszą Brocka (w końcu powracający destroyer, który przegrywa obie walki, to ośmieszenie), ale wygrana Huntera wydaje się na chwilę obecną całkiem prawdopodobna.

To nie żadna głupota tylko właśnie za spoilerowałeś "wielki" pojedynek na SS. Sorry ale ja nie widzę, żadnej innej opcji żeby "kochający mąż i oddany ojciec" miał przegrać z Brockiem. A z resztą Tripl już rok temu pokazał jak lubi podkładać się innym zwłaszcza w tedy kiedy Punk zaczynał iść na szczyt i Tripl zgarnął wygraną .. po co ?? co mu to dało ?? I tak samo będzie teraz. Jeżeli Brock wygra z Triplem, to dopiero przez to "spadną mi skarpetki" a nie przez wielki letni story line.

Hmm... SummerSlam zapowiada się naprawdę ciekawie. Lesnar vs HHH, Cena vs Punk, mam nadzieję, że Ziggler vs Y2J - zacieram ręce na myśl o tych starciach. Jeśli dobrze poprowadzą te trzy story (a głównie Lesnar vs COO) to może być naprawdę ciekawie. Chciałbym żeby do walki o pas WWE dorzucili jeszcze Showa. Może ringowo będzie spowalniał akcję, ale przynajmniej będzie jakieś prawdopodobieństwo na to, że Brooks zatrzyma pas. Więcej odnośnie karty napiszę, gdy potwierdzonych będzie więcej walk.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

• Urządzenie:  Windows

Co do starcia Lesnar vs HHH - powinien wygrać ten pierwszy.

Cena poskładał Brocka, Brock pokona HHH[który na 2 ostatnich WMkach przegrywał z Phenomem]. No i mamy w miarę sensowną ekipę dla Takera. Na WM29 Taker vs Lesnar, a WM30 Taker vs Cena. Bo niby z kim innym mógłby jeszcze zawalczyć Grabarz?

I mam nadzieję, że nie zobaczymy Bryan vs Sheen, a niestety jest to możliwe.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

A z resztą Tripl już rok temu pokazał jak lubi podkładać się innym zwłaszcza w tedy kiedy Punk zaczynał iść na szczyt i Tripl zgarnął wygraną .. po co ?? co mu to dało ??

Co mu to dało? Już Ci mówię. Dzięki wygranej z Punkiem, Pan trzy razy H mógł sobie dalej rządzić jako COO, bo jak mówiła stypulacja "Jeśli HHH przegra, to nie jest już COO"

• Reputacja:   1

. Na WM29 Taker vs Lesnar, a WM30 Taker vs Cena. Bo niby z kim innym mógłby jeszcze zawalczyć Grabarz?

I mam nadzieję, że nie zobaczymy Bryan vs Sheen, a niestety jest to możliwe.

Z Chrisem Jericho, Reyem Mysterio , Alberto Del Rio , Big Show , Kane , Mark Henry , Randy Orton , Christian , Dolph Ziggler

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Z Chrisem Jericho, Reyem Mysterio , Alberto Del Rio , Big Show , Kane , Mark Henry , Randy Orton , Christian , Dolph Ziggler

Kpisz, czy o drogę pytasz?

Z zawodników wymienionych przez arkao, tylko Chris Jericho ma szanse żeby zmierzyć się z Undertakerem na WM'ce. Ale żeby nie off topować bo jest to temat o SummerSlam, a do WrestleManii jeszcze szmat czasu to może ja wypowiem się na temat przewidywalnej karty.

WWE Championship Match

CM Punk © vs John Cena / CM Punk © vs John Cena vs Big Show

Nie widzę innej opcji niż jeden z tych dwóch pojedynków. W sumie wydaje mi się, że Punk vs Cena jest zaklepane już od dawna, ale znając życie to nie bez powodu Big Show "znęca się" nad Ceną. Prawdopodobnie Vince dorzuci go aby zwiększyć dramaturgię starcia. Mam też nadzieję, że CM Punk zachowa pas.

World Heavyweight Championship Match

Sheamus © vs ???

Tutaj naprawdę nie mam pojęcia z kim zmierzy się The Great White. Alberto Del Rio ma już zaklepany program z Mysterio, Ziggler dostanie coś pewnie z Jericho. Nie jestem pewien i nie chce mi się już tego szukać w newsach, ale czy Orton ominie SummerSlam czy wróci jeszcze przed największym wydarzeniem lata? Nie zdziwiłbym się jakby do tej walki "z dupy" wepchnęli Ortona. W końcu WrestleMania lata to i można dać starcie dwóch czołowych face'ów Smackdown... o ile Viper nie wróci jako heel, chociaż to też nie powinno nic komplikować. Sheamus rzecz jasna zatrzymuje złoto, bo Randall nie powinien dostawać pasa po powrocie z zawieszenia.

No DQ/Submission Match

Triple H vs Brock Lesnar

Możecie się śmiać, ale to nie może być zwykły Single Match. Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się starcie bez dyskwalifikacji, ale Submission Match też jest całkiem możliwy biorąc pod uwagę obecny gimmick Lesnara. Tylko czym może mu odpowiedzieć HHH? Zapewne Four Figure Leg Lock, ale w takim wypadku Brock z pewnością wygrywa to starcie, a to jest bardzo wątpliwe, czyli wracamy do punktu wyjścia - No DQ Match.

Single Match

Alberto Del Rio vs Rey Mysterio

Ich pierwszy program był jak dla mnie całkiem przyzwoity i ówczesny debiutant czyli Del Rio mocno się wybił na swoim starszym koledze. Czy teraz tak będzie? Wątpliwe. Nie ma żadnego podłoża do feudu, a poza tym to odgrzewany kotlet nie smakuje już tak samo... Stawiam na wygraną Alberto. Arystokrata ostatni match na PPV jaki wygrał to... wtf?! Nawet nie pamiętam, a Rey? Jemu ta wygrana nie jest potrzebna. On nie jest już przyszłością federacji, a za dragi raczej wynagrodzenia nie dostanie.

Single Match/Handicap Match

Daniel Bryan vs Charlie Sheen / Daniel Bryan vs Charlie Sheen & AJ Lee

Możecie narzekać na to starcie, ale mi to się bardzo podoba. Może dlatego, że jestem fanem Charliego i z chęcią zobaczę jego program z Bryanem, a może dlatego, że w końcu Bryan wypadnie z Main Eventu bo z całym szacunkiem do niego - dla mnie stał się nudny jak flaki z olejem włącznie ze swoim #YesYesYes. Uwielbiam go jako Bryana Danielsona, ale jako Daniela Bryana - nie cierpię. Rzecz jasna Vince nie będzie miał skrupułów podłożyć go Sheenowi, a i jakieś wątki komediowe ze strony Charliego mogą się zdarzyć.

Tak narazie układa się karta w mojej głowie. Może, a raczej napewno doleci starcie Ziggler vs Jericho tylko tutaj nie wiem czy zwykłe Single Match czy walka o walizkę. Jednego jestem pewien - Dolph NIE MOŻE tego starcia przegrać. Jako Mr. Money in the Bank powinien być ostro promowany, a nie dostawać po dupie tak jak to było z Danielem Bryanem w tamtym roku. No cóż, jak już pojawi się ostateczna karta to zrobię jakieś porównanie i sprawdzę czy cokolwiek trafiłem. SummerSlam zapowiada się bardzo ciekawie.

It’s Time, Once Again, to Get Aboard the Ho Train!

214441016350278cafd9acb.jpg

• Reputacja:   239

Jeżeli Brock wygra z Triplem, to dopiero przez to "spadną mi skarpetki" a nie przez wielki letni story line.

To lepiej załóż skiety z dobrym ściągaczem, bo wg mnie można kasę stawiać na to, że Trypel tu jobnie. Z czysto marketingowego z resztą powodu - jeżeli chcą mieć jeszcze z Brocka jakiś pożytek (np. na WrestleManii), to po idiotycznej porażce z Ceną, Lesnar MUSI wygrać z Hunterem. Nie ma innej opcji żeby do reszty nie zabić jego postaci. W innym przypadku Vince może spuścić z wodą w klopie te 5 baniek zieleńców, które wybulił za Ex-UFC Champa.

Z zawodników wymienionych przez arkao, tylko Chris Jericho ma szanse żeby zmierzyć się z Undertakerem na WM'ce

Serio postawiłbyś kolesia, który przepierdala niemal wszystko od czasu swojego powrotu do WWE, na przeciwko DeadMana na WrestleManii? :shock: Przecież to byłby śmiech na sali pod kątem jakichkolwiek emocji i dramaturgii.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Z zawodników wymienionych przez arkao, tylko Chris Jericho ma szanse żeby zmierzyć się z Undertakerem na WM'ce

Serio postawiłbyś kolesia, który przepierdala niemal wszystko od czasu swojego powrotu do WWE, na przeciwko DeadMana na WrestleManii? :shock: Przecież to byłby śmiech na sali pod kątem jakichkolwiek emocji i dramaturgii.

Do WrestleManii zostało 9 miesięcy. Odejmujemy tą trasę Fozzy, która potrwa jakiś czas i to, że ich program najwcześniej powinien zacząć się zaraz po Elimination Chamber więc zostaje czyste 5, może 6 miesięcy żeby odbudować postać Jericho. On sam mówił, że wrócił do WWE żeby wypromować nowe postacie, ale wystarczy, że podłoży się raz Zigglerowi i wystarczy. Potem ta trasa z Fozzy i po powrocie można dać mu kilka wygranych PPV z rzędu.

Reszta kandydatów raczej nie ma szans. Natomiast ja nie chciałbym kolejny raz widzieć starcia Lesnar vs Undertaker. Nie kupuje kompletnie obecnego stylu Lesnara jako "wielkiego biznesmena". Poza tym wolałbym żeby walczył tak jak dawniej, a nie było mieszane do tego MMA. Ten styl do wrestlingu nie pasuje i chyba pokazało to starcie z Extreme Rules gdzie walka z Ceną zassała kompletnie.

It’s Time, Once Again, to Get Aboard the Ho Train!

214441016350278cafd9acb.jpg

World Heavyweight Championship Match

Sheamus © vs ???

Uwaga spoiler z SD!

Na tapingu Smacka Del Rio wygra 4 way o 1 contendor's i na SS zawalczy z Bladym :D Znowu :|

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

czyli wg mnie po raz kolejny dostaniemy nudną walkę o WHC :/

• Reputacja:   1

Wczoraj tak zacząłem się zastanawiać i także podzielam zdanie kogoś z forum że być może do walki Punk vs Rock w ogóle nie dojdzie a ten pierwszy zostanie zastąpiony przez Triple H'a. W sumie jakby wziąć to na chłopski rozum, to wcale takie starcie nie jest niemożliwe (choć z góry mówię że to i tak mocno naciągana opcja). Jeśli założymy że HHH przegra z Lesnarem na SummerSlam to na pewno znając pana Levesque'a będzie chciał sobie tą porażkę odbić (a czemu ma tego nie zrobić w walce z "półetatowym wrestlerem"?) Nie zdziwię się jak HHH wyszedłby na którym RAW i walnął promo że on także chce się zmierzyć z Rockiem, poza tym długo nie miał pasa i chce jeszcze raz "posmakować złota" (potem zdobywa pas jakoś przed RR i walka Rock vs Trypel staje się faktem). Oczywiście wiązałoby się to z prawdopodobnym spadkiem Punka w hierarchii (boję się że po tym ewentualnym turnie znów stanie się cipo-heelem) i znów walkami Brooksa o "pietruszkę". Od razu mówię że to naciągana opcja ale to WWE i wcale starcie Punka z Rockiem nie jest takie oczywiste (ani kolejne Rock vs Cena)

Co do stypulacji walki: obstawiam że dostaną stypulację Street Fight/No Holds Barred (po tych ich segmentach stylizowanych na bójkę albo rozdzielaniem przez ochronę), zresztą pewnie sam Trypel zaproponuje walkę bez zasad z zemsty za "złamane ramię"

Edytowane przez TakerFanKrk

Lesnar nie może przegrać. Skoro na WM najprawdopodobniej będzie walczył z Takerem, (który na 100% nie przegra) to niemożliwe iż miałby przegrać jego jedyne 3 walki. Także w tej walce widzę zwycięsko Brocka.

Co do pojedynku Ceny z CM Punkiem, niemal pewne jest, że Punk obroni pas. Cena zdobędzie go najszybciej na NoC, w jego rodzinnym mieście (jeśli się nie mylę).