Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Więc jest tak jestem prezesem organizacji WWE i mamy początek roku 2013. Prezesem jestem kilka dni a był nowy rok więc dziś jest tak naprawdę mój pierwszy dzień w pracy.

2 stycznia 2013 rok

Od razu wiedziałem że muszę wiele zmienić i co najważniejsze ustalić kalendarz gal PPV. Zacząłem od tego więc o to kalendarz

Styczeń – Royal Rumble

Luty – Elimination Chamber

Marzec – Wrestlemania

Kwiecień – Extreme Rules

Maj – Fatal 4 Way

Czerwiec – Bragin Righst

Lipiec – Money In The Bank

Sierpień – Sumer Slam

Wrzesień – Night Of Champion

Październik – Hell In A Cell

Listopad – Survisor Series

Grudzień – TLC

Po ustaleniu gal PPV czas na Divy , postanowiłem zwolnić wszystkie. Do tego zrezygnowałem z NXT i SuperStars. Więc było tylko Raw i SD ale jeśli są tylko dwie gale to trzeba pozwalniać zawodników .

Zwolnieni

Alex Riley

David Otunga

JTG

Mason Ryan

Michael McGillicuty

Santino Marella

Antonio Cesaro ( cofnięty do FCW )

Camacho ( cofnięty do FCW )

Ezekiel Jackson

HornSwoggle

Jinder Mahal

Johny Curtis ( FCW )

Yoshi Tatsu ( FCW )

Drew McIntyre

Jinder Mahal

Ted Dibiasy

Heath Slater

Jimmi Uso

Jey Uso

Epico

Primo

Hunico

Camacho

Skoro to jest już uzgodnione trzeba zmienić coś z GM. Postanowiłem że Generalnym Managerem Raw będzie The Rock a SD Steve Austin. Ale trzeba pomyśleć jeszcze o ratingach dlatego trzeba coś zrobić by je podwyższyć , postanowiłem zrezygnować z Ery PG i teraz zrobić cos takiego jak Era Attitude. Postanowiłem zatrudnić Edga , Ale do tego przywróciłem pas Crushweight dla Raw i pas Hardcore dla SD z zasadą 24 / 7. A o to wszyscy mistrzowie

WWE Champion – CM Punk

USA Champion – The Miz

WHC Champion – Randy Orton

Intercontinental Champion – Cody Rhodes

Crushweight Champion – ???

Hardcore Champion – ???

TT Champion – R-Boom

Następnie postanowiłem zatrudnić stare gwiazdy po to by podwyższyć poziom walk i ratingi . O to zatrudnione osoby

Batista

Shawn Michaels

Edge ( Manager )

Steve Austin ( GM SD )

The Rock ( GM Raw )

Brock Lesnar

Bobby Lashley

Goldberger

MR Anderson

John Morrison

Jeff Hardy

A jeszcze czas na rostery

Więc o o to Rostery

Raw

The Rock

Shawn Michaels

CM Punk

John Morrison

Kofi Kingston

Chris Jericho

Ryback

Goldberger

Bobby Lashley

Brock Lesnar

Sin Cara

Evan Bourne

HHH

Jack Swagger

Batista

John Cena

Sheamus

Chris Jericho

The Miz

MR Anderson

SmackDown

Steve Austin

Randy Orton

Edge

ADR

Kane

Daniel Bryan

UnderTaker

Christian

Justin Gabriel

Tyson Kidd

Big Show

Mark Henry

Dolph Ziggler

Wade Barrett

Cody Rhodes

Jeff Hardy

Wow wszyscy się zgodzili więc powiadomiłem o tym cały świat i pojechałem do domu.

3 Styczeń

Pierwsze co zrobiłem to podpisałem kontrakty z nowymi zawodnikami i pogratulowałem im dobrego wyboru. Dzisiaj więcej nic nie robiłem

5 styczeń

Dzisiaj pierwsza gala Raw pod moim panowaniem . O 20 było wszystko gotowe więc mogliśmy zaczynać

RAW

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRR6NGuHOqgvawttvzb9si56xHSO69AAgUprvCRjX_MxHo3Adpq-A

Galę otwiera nowy GM Raw The Rock

TR – Witam wszystkich na Raw !!! Od dziś wszystko będzie inne są nowi zawodnicy są nowe pasy , jest nowy prezes i nowi generalni managerowie . Nie ma Div i nie których zawodników ale chciałbym jako pierwsza osoba powitać nowego prezesa WWE którym jest Arkao.

Arkao wchodzi do ringu podaję rękę Rockowi po czym bierze mikrofon i zaczyna mówić

A – I co ? Podoba się wam ( pop ) . Cieszę się chciałbym powitać nową ale jednocześnie starą twarz federacji The Rocka. Rock jesteś GM bo cię znam i liczę że zrobisz z Raw najlepszą rzecz jaką byś mógł zrobić. A teraz rządź sam bo ja jadę do domu

TR – Spokojnie jedź do domu a ja się wszystkim zajme.

Arkao opuścil arenę a zawodnicy zaczęli wchodzić do pierwszej walki

Walka nr 1

USA Champion The Miz vs MR Anderson

końcówka walki

Miz obijał rywala w narożniku zadając mu tam kopniaki w końcu rzucił go na liny i chciał wykonać Clothesline lecz Anderson zrobił unik po czym sam się odbił od lin i wykonał rywalowi Shoulder Block. Miz upadł ale nie lezał tylko siedział na ringu a Anderson to wykorzystał i wykonał mu Lod Dropkick i zupełnie powalił już Miza. Następnie Anderson wszedł na narożnik i wykonał mistrzowi USA Kenton Bomb tym samym go przypinając i wygrywając walkę

Zwycięzcą zostaję – MR Anderson

Do ringu przyszedł mistrz WWE CM Punk .

CM P - Jak wiecie ciągle jestem mistrzem WWE nikt mnie nie jest wstanie pokonać , czemu ? Bo jestem najlepszym wrestlerem na świecie. Wiele osób może się łudzić że mieli by jakiekolwiek szansę ze mną w ringu ale ja mogę powiedzieć wszystkim na świecie że jestem niepokonany i nikt nie jest wstanie mnie pokonać.

Na ring przyszedł GM Raw The Rock z mikrofonem

TR – Skoro Punk tak sądzisz to nie chcę zmieniać twojego myślenia o sobie ale chcę przedstawić ci osobę z którą zmierzysz się na RR .

Na arenę wyszedł … Shawn Michaels .

TR – Tak Punk twoim rywalem jest wracający do WWE Shawn Michaels. A za to dzisiaj Punk zmierzysz się z przyjacielem Shawna … Triple H

Punk nie wierzył w to co się stało a Shawn gdy wszedł do ringu chciał podać Punkowi rękę gdy Punk ją uścisnął otrzymał Super Kicka. Shawn zaczął swiętować razem z Rockiem i widzami a Punk wciąż leżał nieprzytomny.

Walka nr 2

John Morrison vs Tag Team Champion Kofi Kingston / R-Truth

końcówka

John leżał a Kofi szykował się do Leg Dropu lecz JoMo zrobił w ostatniej chwili unik i to Kofi zaliczył matę. John to szybko wykorzystał i odbił się od lin po czym wymierzył rywalowi Running Knee Shash w głowę. Kofi był pół przytomny dlatego Morrison wskoczył na narożnik i wykonał mu Starship Pain . Po tej akcji od razu przypiął rywala i wygrał walkę. John cieszył się ze zwycięstwa ale do ringu wskoczył R-Truth i chciał go zaatakować lecz otrzymał tylko kopniaka w brzuch Moonlinght Drive. Następnie JoMo mógł się cieszyć z fanami.

Zwycięzcą walki jest John Morrison

Walka nr 3

Chris Jericho vs John Cena

Walka się nawet nie rozpoczęła bo do ringu wpadli Goldberger i Ryback którzy zaatakowali Cene i Jericho. Goldberger wykonał Cenie Spear a Ryback Chrisowi Power Bomb po czym obydwoje opuścili ring.

Na zapleczu widzimy idącego korytarzem Batiste lecz nagle na jego drodze stają Ryback i Goldberger . Batista rzucił się na nich lecz ci byłi znacznie silniejsi , Ryback przytrzymał Batiste a Goldberger wykonał mu Spear i obaj odeszli od Batisty

Walka nr 4

Goldberger / Ryback vs Brock Lesnar

Walka się nie odbyła bo Brock podał rękę rywalowi po czym coś ze sobą uzgodnili i cała trójka opuściła arenę.

Na ring przyszli Batista , Chris Jericho i John Cena . Batista wezwał do ringu Goldbergera , Rybacka i Brocka Lesnara . Owa trójka pojawiła się na ringu po czym rozpoczęła się walka . W końcu na arenę z mikrofonem przyszedł The Rock

TR – Zaraz , zaraz , zaraz . Nie tak szybko , jeśli chcecie walki to stoczycie ją ale nie tu tylko za zza tydzień na Raw . Ale jeśli ktos z was dziś jeszcze kogoś zaatakuje to zostanie dyscyplinarnie zawieszony.

Walka nr 5

Sheamus vs Bobby Lashley

końcówka

Sheamus miał zdecydowaną przewagę nad rywalem i szykował się do wykonania Brogue Kicka. Gdy biegł na rywala ten był szybszy i zadał mu Spear !!! . Po tej akcji zapiął jeszcze rywalowi Dragon Sleeper po czym ten odklepał a Bobby wygrał

Zwycięzcą walki zostaje – Bobby Lashley

Kolejny raz dziś na ring przyszedł The Rock który przyniósł ze sobą nowy pas , pas Crushweight . Powiedział on że pierwszego mistrza poznamy za chwilę bo w walce o ten pas wystąpią Sin Cara i Evan Bourne

Walka nr 6

Sin Cara vs Evan Bourne

końcówka

Evan szykował się do wykonania AirBourne ale nadział się na kolana rywala. Teraz to obaj zawodnicy lezeli na ringu ale pierwszy podniósł się Evan który widząc że jego rywal jeszcze leży ponownie wszedł na narożnik by wykonać swój finisher lecz tym razem Cara wstał i wszedł do niego na narożnik po czym zadał mu kilka uderzeń a następnie wykonał mu wspaniałe C4 kończąc tym walkę

Zwycięzcą i nowym mistrzem Crushweight jest … Sin Cara

Main Event

CM Punk vs HHH / Shawn Michaels

końcówka

Hunter obijał rywala w narożniku w koncu rzucił go na linę . Punk się jej chwycił więc Triple H ruszył na niego. Paul zadał rywalowi kopniaka w brzuch po czym wyniósł go pod GTS ale Hunter nie dał sobie wykonać tej akcji więc Punk wyrzucił go z ringu wprost na Shawna Michaelsa. Hunter lezał na Shawnie za ringiem a Punk to wykorzystał , wszedł na narożnik po czym wymierzył Elbow Drop za ring Hunterowi ale też Michaelsowi. Następnie wrzucił Huntera do ringu i wykonal mu tam GTS kończąc walkę .

Zwycięzcą jest CM Punk

Punk się cieszył ale do ringu wszedł Shawn i chciał wykonać Punkowi SuperKick lecz Punk się schylił i kopniaka otrzymał wstający Hunter. Shawn nie wierzył co się stało a Punk to wykorzystał i wykonał mu GTS . Raw kończy się obrazkiem gdzie Punk cieszy się nad znokautowanymi rywalami

karta na Royal Rumble

Walka o Pas WWE

CM Punk vs Shawn Michaels

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuE7Vtfnd6U7cPb0PwYO1LP-kgrCCfDv_QUlOYYaQ3cAcyeq_6%20 vs http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzq0nw6xLaEC1ugFGpO1zjozMV9r-24-1ILcebD24zODWdhCdt

30 osobowe RR

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVspaU44Gibpvs7lZFv3Q9BV1lnD38f6kguLk5SjOQ1t1y-HqtPw%20

A o to plakat na Royal Rumble

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTT6Df978gzhWCamYCN948kPKWBibV0tZ0z_MaktD-MMDVtfCI

Edytowane przez Arkao

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

18

• TheVillain

8

• szpicu

6

• 8693

5

Top użytkownicy w tym temacie

11 styczeń 2013

Jestem w arenie gdzie odbędzie się dziś gala. Mam nadzieję że rating wyniesie sporo skok w górę tak jak Raw które uzyskało Rating 3,8. Ale przed galą zobaczyłem czy wszystko jest przygotowane, wszystko było więc mogliśmy zaczynać

SmackDown 11 styczeń 2013 r

Miasto – Phoenix

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvWL02XANwLePThZJ99jzXKQJPb3WuqlA9rRal0G2HyXuNCkAEmbD7z1a8

Galę otwiera GM SmackDown Stone Cold Steve Austin

SCSA – Witam wszystkich na SmackDown !!! Już dziś poznamy pretendenta do pasa WHC a także nowego mistrza Hardcore. Jak każdy wie Randy Orton jest mistrzem WHC ale wciąż nie znamy jego rywala na galę Royal Rumble. Dlatego w Main Evencie gali zobaczymy walkę Edge vs UnderTaker o to kto będzie pretendentem do pasa na Royal Rumble. Ale jak powiedziałem wcześniej będzie to wyjątkowe Show lepsze od Raw dlatego zobaczymy dziś jeszcze m.in. walki o pas Interkontynentalny i Pas Hardcore. Zaczynajmy

Walka nr 1

Walka o pas Hardcore który posiada stypulacje 24/7

Big Show vs Kane

końcówka

Kane rzucił Showa na liny po czym wykonał mu potężny Big Boot. Big Show leżał ale powoli się podnosił i usiadł na ringu a Kane to wykorzystał i odbił się od lin po czym wykonał mu mocny Lod Dropkick. Po tej akcji Kane wszedł na narożnik i chciał wykonać rywalowi Clothesline lecz Show przechwycił go w locie po czym wykonał mu Chokeslam . Po tej akcji Show przypiął po czym uzyskał pinfall

Zwycięzcą i nowym Hardcore Championem zostaję Big Show

Po walce Big Show się jeszcze cieszył ale jego świętowanie nie trwało długo ponieważ do ringu wskoczył Mark Henry który powalił Showa i wykonał mu WSS gdy ten wstawał wykorzystując tym samym zasadę 24/7.

Nowym mistrzem Hardcoru zostaje Mark Henry

Do ringu przyszedł mistrz świata wagi ciężkiej Randy Orton

RO – Jak wiecie na RR będę bronił pasa przeciwko jednemu z tych pozerów albo przeciwko Edgowi albo UnderTakere To jakaś kpina ? Ja mistrz mam się zmierzyć z jednym z tych ćwoków przecież oni są tacy słabi że nie mieli pasa od kilku lat a ja za to jestem na szczycie i żaden pozer nie zabierze mi tego na co zasługuję .

Na ring przy swojej muzyce przychodzi Edge

E – Orton mówisz że jesteś wielkim zawodnikiem ale prawda jest taka że nie miałbyś szans ze mną w pojedynku. Bo ja jestem wielką gwiazdą a ty marnym ćwokiem który ośmiesza i szmaci ten pas. Dlatego Orton musisz wiedzieć że ja pokonam dziś The UnderTakera a następnie zdobędę pas na gali Royal Rumble.

Po tych słowach zapadła ciemność i gdy znów wróciło światło to na ringu stał The UnderTaker a koło niego leżeli Edge i Orton.

UN – Edge czekam na ciebie w dzisiejszej walce i musisz wiedzieć że nie będzie litości

Walka nr 2

Walka o pas Interkontynentalny

Dolph Ziggler vs Rey Mysterio

końcówka

Ziggler trzymał rywala w Sleeper Holdzie i było blisko by Rey się poddał ale w końcu udało mu się dojść do lin. Gdy był przy nich Dolph go puścił ale szybko chciał wykonać mu Zig Zag ale Rey trzymał się lin i nie dał się zaciągnąć. Dolph wstawał a Rey popchnął go na liny po czym wziął rozbieg i zadał mu kopniaka w plecy i Dolph wylądował na linach. Mysterio chciał wykonać mu 619 ale ten przechwycił jego nogi po czym wrzucił Reya do ringu i tam wykonał mu Big Boot. Gdy Rey wstawał Dolph wykonał mu Zig Zag i w końcu udanie przypiął meksykanina uzyskując pinfal i broniąc pas

Zwycięzcą i wciąż mistrzem Interkontynentalnym zostaje Dolph Ziggler

Po korytarzu przechodził mistrz Hardcoru Mark Henry lecz od tyłu zaatakował go Christian z krzesełkiem . Christian powalił Marka uderzeniami krzesłem w nogi a następnie Mark otrzymał Spear i Christian przypiął Henrego zdobywając pas Hardcoru

Nowym mistrzem Hardcoru zostaje Christian

Walka nr 3

Jeff Hardy vs Cody Rhodes

końcówka

Jeff stał na podnoszącym Rhodesem by już go wykończyć , lecz nagle na renie pojawił się Alberto Del Rio który chciał wskoczyć do ringu lecz Jeff zadał mu tylko kopniaka w głowę. Lecz Cody z tego skorzystał i niespodziewanie wykonał rywalowi CrossRhodes i go przypiął wygrywając walkę

Zwycięzcą walki zostaje – Cody Rhodes

Na zapleczu przechodził Daniel Bryan spotkał go Wade Barrett który powiedział mu że czeka ich walka TT i jeśli wygrają to na Royal Rumble spotkają się w walce o pasy TT więc muszą się przyłożyć do tego. Daniel mu odpowiedział że on zawsze jest zdeterminowany i przygotowany dlatego dziś wygrają tą walkę

Walka nr 4

Walka o miano pretendentów do pasów TT na Royal Rumble.

Tyson Kidd i Justin Gabriel vs Wade Barrett i Daniel Bryan

końcówka

Tyson stał na narożniku i czekał aż Wade Barrett się podniesie z maty gdy to zrobił wykonał mu wspaniały Diving Frankensteiner. Wade padł na matę a Tyson nie zwalniał tempa i zobaczył że za ringiem stoi Daniel Bryan więc wykonał mu Suicide Dive. Następnie wszedł do ringu lecz tam nadział się na kopniaka ze strony Anglika. Wade wrzucił rywala do narożnika ale gdy biegł na niego to otrzymał Rope Backflip Kick a zaraz po tym Running Front Dropkick. Tyson przeszedł do pinu lecz gdy było dwa przeszkodził mu Daniel Bryan lecz nim zajął się Justin Gabriel który wyrzucił go za ring i tam wykonał mu Aprov Dive Frankensteiner . Tyson następnie wykonał wstającemu rywalowi Jumping Spin Kick po czym szybko zmienił się z Justinem i ten wykonał Barrettowi 350 Splash po czym przypiął go i Justin i Tyson wygrali walkę

Zwycięzcami i nowymi pretendentami do pasów TT na RR są Tyson Kidd i Justin Gabriel

Po walce Tyson wybił się od pleców Justina i wykonał rywalom którzy byli za ringiem Slingshot somersault planche i po tej akcji Justin i Tyson zaczęli się dopiero cieszyć.

Main Event

Edge vs UnderTaker – Walka o miano pretendenta do pasa WHC na gali RR

końcówka

UnderTaker był za ringiem a Edge na krawędzi dlatego Edge zrobił rozbieg po czym wykonał Takerowi Apron Running Diving Clothesline. Teraz Taker leżał jak nie przytomny a Edge szybko wrzucił go do ringu . Sam za to wszedł na narożnik i wykonał mu Diving Splash. Taker był już wyczerpany a Edge miał jeszcze sporo sił dlatego Edge poczekał aż jego rywal wstanie a gdy ro zrobił wykonał mu NeckBreaker . Po tej akcji Edge szykował się już go wykonania Speara lecz gdy on biegł na Taker ten go przechwycił i wykonał mu potężne DDT. Teraz to Taker czekał aż Edge wstanie by wykonać mu Chokeslam lecz ten gdy wstał był szybszy i zadał Takerowi potężnego kopniaka w brzuch po czym odbił się od lin i wykonał mu Spear kończąc tym walkę

Zwycięzcą i pretendentem do pasa WHC na RR jest Edge

Po walce szybko na ring wbiegł Randy Orton i chciał powalić Edga Clothesline lecz ten zrobił unik po czym odbił się od lin i wykonał Ortonowi Spear. I tym obrazkiem kończymy tą galę .

Karta Na RR

Walka o pas WWE

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuE7Vtfnd6U7cPb0PwYO1LP-kgrCCfDv_QUlOYYaQ3cAcyeq_6%20 vs http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzq0nw6xLaEC1ugFGpO1zjozMV9r-24-1ILcebD24zODWdhCdt

Walka o pas WHC

Randy Orton vs Edge

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwO741N7SAcqrhlX6LGjNaIMO_oGLhBxqs9XwEqiTnfmrorKy_

Walka o Pasy TT

R-Boom vs Tyson Kidd i Justin Gabriel

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQIgek0W7AUtjqLONlgepsbexZ_uqf-VT76xQksSiSwRVsAoAxV%20 vs http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRE2WqxODPT8dB_rMKB7-vvGZHDxvJvbr-fmYCpWhyw16rTxspG

30 Man RR Match

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzyaik-958MrVaRFWPFzDpES_aUbTFGlicYmoUF5l7InBBjjWC

A o to plakat Royal Rumble

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSbBIxXD4W2iia34zUF7LyCjhrUHDVQJF2KinuxKJHlxWFK38TI

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

• 2 miesiące temu...

14 styczeń 2013

Jak na razie wszystko się układa znakomicie bo nie dość że ostatnie Raw miało genialny rating 3.8 to do tego SackDown miało aż 3.1 . Takie wyniki to dobry początek bo chcę by dzisiejsza gala miała większy rating niż 4.0

Raw

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRR6NGuHOqgvawttvzb9si56xHSO69AAgUprvCRjX_MxHo3Adpq-A

Gala zaczyna się od tego że do ringu z mikrofonem wszedł CM Punk

CMP – Witam wszystkich na moim Raw. Tydzień temu pokazałem wszystkim gdzie jest ich miejsce , dokładnie chodzi mi o Huntera i Michaelsa. Ta dwójka pozerów myśli że są lepsi ode mnie , ale nikt , powtarzam nikt nie jest lepszy ode mnie Best In The World. Mistrza WWE oraz najlepszego wrestlera , najlepszego zawodnika przy mikrofonie , ja jestem nawet najlepszym komentatorem. A co taki Shawn może mi zrobić , niech on se walczy z babciami na ulicach a nie z gwiazdami na wielkich galach.

Po tych słowach na arenę przy swojej muzyce wszedł Shawn Michaels. Shawn wziął mikrofon po czym przyłożył go do ust ale nic nie powiedział tylko uderzył mikrofonem Punka po czym ten padł na matę. Shawn szykował się już do SCM ale mistrz w ostatniej chwili uciekł z ringu.

Walka nr 1

Brock Lesnar i Ryback i Goldberger vs Chris Jericho i John Cena i Batista

Emocjonująca walka która trwała ponad 15 minut , zwyciężyli Brock Lesnar , Ryback i Goldberger po tym jak Brock zapiął kimurę na Batiscie i ten się poddał.

Zwycięzcy – Brock Lesnat , Ryback i Golberger – 15 min

Na zapleczu wściekły Punk wparował do biura Rocka. Punk powiedział że chce by Michaels został zawieszony za atak z zaskoczenia. Rock odpowiedział żeby Punk się nie kompromitował i żeby już sobie poszedł bo dziś w walce wieczoru zmierzy się on z Johnem Morrisonem. Punk powiedział że Rock tego pożałuje po czym wyszedł.

Walka nr 2

Sheamus vs MR Anderson

Ładna walka która się zakończyła zwycięstwem Sheamusa po Brogue Kicku .

Zwycięzca – Sheamus – 7 min

Walka nr 3

The Miz vs Bobby Lashley

Walke wygral Bobby po tym jak zapiął rywalowi Dragon Sleeper i Miz musiał się poddać

Zwycięzca – Bobby Lashley – 3 min

Po korytarzu przechodził Jack Swagger , podszedł do niego CM Punk który powiedział że być może mógłby pomóc w dzisiejszej walce Jackowi jeśli ten odwzajemni . Jack powiedział że to przemyśli.

Walka nr 4

Jack Swagger vs R-Truth

Zwycięzcą został Swagger bo Punk wbiegł na arenę i zagadał sędziego a w tym czasie Swagger wykonał rywalowi cios w krocze i zapiął mu Ankle Lock

Zwycięzca – Jack Swagger – 2 min

Punk się spytał czy się dogadali ale Jack odpowiedział że nie bo sam by se poradził więc CM Punk wykonał mu GTS.

Walka nr 5

Shawn Michaels vs Sin Cara

Walkę wygrał Shawn po SCM

Zwycięzca – Shawn Michaels – 5 min

Main Event

John Morrison vs CM Punk

Walka zakończyła się remisem bo na ring wpadli Lesnar , Ryback i Goldberger i zaatakowali walczących , na pomoc ruszyli DX ale i oni zostali zaatakowani na koniec do ringu wbiegli Batista,Jericho i Cena którzy przegonili ową trójkę. I tak się zakończyło kolejne Raw w drodze do RR

Karta na Royal Rumble

Walka o pas WWE

Walka o pas WHC

Randy Orton vs Edge

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwO741N7SAcqrhlX6LGjNaIMO_oGLhBxqs9XwEqiTnfmrorKy_

Walka o pasy TT

R-Boom vs Tyson Kidd i Justin Gabriel

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQIgek0W7AUtjqLONlgepsbexZ_uqf-VT76xQksSiSwRVsAoAxV%20 vs http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRE2WqxODPT8dB_rMKB7-vvGZHDxvJvbr-fmYCpWhyw16rTxspG

30 osobowy Royal Rumble Match

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzyaik-958MrVaRFWPFzDpES_aUbTFGlicYmoUF5l7InBBjjWC

Plakat Royal Rumble

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSbBIxXD4W2iia34zUF7LyCjhrUHDVQJF2KinuxKJHlxWFK38TI

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

• Reputacja:   0

Zajebiste ratingi! Really? Really? Really?... twoje "diary"- o ile można to nazwać diary (?) przekonało mnie, że jednak gdybym ja zaczął pisać diary to niebyłbym najgorszy na forum. Sorry kolego, ale taka jest prawda...

Pierwszy segment piszesz w czasie teraźniejszym w wykonaniu Punka, po czym kolejne segmenty na bs są w czasie przeszłym w formie raportu. Pisz tym samym stylem, a w ogóle diary są słabe. Słabo z "grafiką" dodałbyś kilka kolorów, albo coś. Takie coś mógłbym napisać w 15 minut. Poczytaj gale innych.. to na pewno pomoże w rozwinięciu skrzydeł :)

Takie coś mógłbym napisać w 15 minut.)

Chyba w liczbie "15" jedynka jest niepotrzebna...

Słuchaj moze sam pierwsze coś napiszesz a potem będziesz dyskutował ?

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

arkao, nie obraź się, ale myślę, że Paul_Heyman ma rację. Oczywiście nie traktuj tego jako ataku z mojej strony na ciebie, ale tutaj, w przypadku twoich wypocin naprawdę nie ma o czym pisać... Może poświęć więcej czasu i spróbuj napisać przynajmniej same końcówki walk oraz więcej speechy i same je jakoś postaraj się bardziej rozpisać... Podpatrz, poczytaj diary np. Pinia, Adriana, Kari'ego i dopiero wtedy coś wrzuć... A ja obiecuję ci, że to skomentuję.

Słuchaj moze sam pierwsze coś napiszesz a potem będziesz dyskutował ?

Tak się składa, że aktualnie pracuję nad 1. galą :D

A tak wogóle to popieram to co mówi Blaze9, końcówki walk + jakieś proma i odrazu gala staje się lepsza i estetyczniejsza.

Paul_Heyman trochę przesadzasz. Naśmiewasz się z gościa, a sam niewiadomo jak byś napisał. Może zamiast tylko krytykować mógłbyś też pochwalić, za pomysły. Może Arkao faktycznie pisze krótkie odcinki, ale nie można tylko gościa hejtować, ponieważ tu nie o to chodzi.

Arkao no cóż, na pewno masz ciekawe pomysły, ale tak jak już wcześniej Blaze napisał mógłbyś napisać chociaż długie segmenty, a walki mogą zostać tak jak teraz. Raw z 14 stycznia według mnie zasłużyło na 1/5, ale nie zrażaj się opiniami innych tylko rób to, co uważasz za słuszne.

Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!

Paul_Heyman trochę przesadzasz. Naśmiewasz się z gościa, a sam niewiadomo jak byś napisał. Może zamiast tylko krytykować mógłbyś też pochwalić, za pomysły. Może Arkao faktycznie pisze krótkie odcinki, ale nie można tylko gościa hejtować, ponieważ tu nie o to chodzi.

Arkao no cóż, na pewno masz ciekawe pomysły, ale tak jak już wcześniej Blaze napisał mógłbyś napisać chociaż długie segmenty, a walki mogą zostać tak jak teraz. Raw z 14 stycznia według mnie zasłużyło na 1/5, ale nie zrażaj się opiniami innych tylko rób to, co uważasz za słuszne.

Pomysł jakiś tam jest, ale realizacja fatalna niestety...

18 styczeń 2013

Rating Raw mnie znacząco rozczarował bo wyniósłon tylko 3.0 co mnie zdziwiło bo liczyłem na rating powyżej 4.0. Chcę by chociarz SD okazało się sukcesem. Dlatego postanowiłem znieść pas Hardcore i pas Crushweight.

SmackDown ! 18 . 01.2013 - Waszyngton

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvWL02XANwLePThZJ99jzXKQJPb3WuqlA9rRal0G2HyXuNCkAEmbD7z1a8

Galę otwiera pretendent do pasa WHC czyli Edge !

Edge – I co mali śmierdzący Amerykanie , pokonałem tydzień temu waszego wielkiego UnderTakera i to ja się zmierzę na Royal Rumble z tym ćwokiem Randym Ortonem , ja nie rozumiem jak ja mogłem mieć z nim TT ale to nie ważne jak zdobędę jego pas to nie tylko zabiorę mu złoto ale też honor którego on nigdy nie miał.

Na arenie pojawił się Rany Orton który od razu ruszył z krzesełkiem na Edga ale przerwał im Stone Colde.

Steve – Czy was pogrzało ? Jeśli tak to dobrze moge więc was poinformować że wasza walka na RR będzie w stypulacji bez dyskwalikwikacji. Ale radził bym dziś się dobrze zachowywać bo w walce wieczoru połączycie siły w walce z R-Boom.

Walka nr 1

Christian vs Jeff Hardy

Walka się rozpoczęła i obaj zawodnicy weszli w klincz. Hardy zaczął lepiej i od razu wrzucił rywala do narożnika gdzie wykonał mu kilka kopniaków w brzuch. Po tych ciosach jednak sędzia kazał mu odejść a gdy znów on się przybliżył zainkasował on potężnego kopniaka w brzuch. Captain aż na chwilę przyklęknął a gdy po chwili znowu wstał otrzymał on potężną Hurricanrane która wyrzuciła go z ringu. Hardy poszedł za ciosem i wykonał Kanadyjczykowi ładny Suicide Dice za ring. Christian powoli wstawał więc Jeff to wykorzystał i za pomocą barierki wykonał mu Barricade Diving Clothesline. Po tej kapitalnej akcji Hardy wrzucił swojego rywala do ringu i tam postanowił robić dalsze ataki. Christian upadł w narożniku a antychryst wykonał mu piękną akcję o nazwie Hardiac Arrest. Jeff po tych szystkich atakach uwierzył w siebie i wszedł na narożnik po to by wykonać Santon Bomb ale Christian się odsunął przy decydującym ciosie po czym wykonał obolałemu rywalowi Spear i zakończył tą ciekawą walkę

Na zapeczu Edge mówił Ortonowi że jeśli chcą dziś pokonać R-Boom to muszą się sprężyć , Randy oddpowiedział mu że wie co ma robić i Edge nie musi go pouczać.

Walka nr 2

The UnderTaker vs Cody Rhodes

Wściekły za zeszłotygodniową porażkę Taker od razu obsypał swojego młodego rywala mnóstwem ciosów co doprowadziło już na początku do tego że Cody Rhodes był zupełnie zominowany . Deadman rzucił rywala na liny po czym wykonał mu piekielnie mocny Spinebuster. To nic nie dało wściekłemu Takerowi który po tej akcji od razu wziął rywala i wszedł z nim na narożnik wykonując mu potężny Superplex. Ta akcja spowodowała wielki wybuch radości na trybunach a zasłonięty wizją zemsty UnderTaker zapiął rywalowi Triangle Choke. To jednak nie zakończyło walki bo Cody chwycił się liny. Demon był zły więc kolejną akcję ze swojego arsenałuu miało być DDT ale Cody wykonał uderzenie kolanem w brzuch , następnie wykonał on rywalowi z wielkim trudem Scoop Powerslam . Ta akcja spowodowała że Cody już zaczął świętować , ale nagle Taker wstał i wykonał zaskoczonemu rywalowi potężny Chokeslam. To jednak nie był koniec bo umarlak wykonał jeszcze Piledriver i zakończył walkę.

Walka nr 3

Alberto Del Rio vs Rey Mysterio

Rey od razu poczęstował rywala kilkoma kopniakami w nogi , Del Rio próbował odpowiedzieć ale Rey kolejny raz zadał mu kopniaka i tym razem już go powalając. Gdy tylko arystokrata wstał Rey wykonał mu ładną akcję o nazwie Hurricanrana. To spowodowało że Alerto wpadł do narożnika. Mimo to ADR zaraz z niego wyszedł a Rey wykonał mu potężny BulDog. To niezachwiało Albertta którem kolejny raz wstał i w tym momencie otrzymał potężne Tornado DDT . Ta akcja spowodowała to że Alberto ledwo mógł wstać ale gdy już to zrobił przechwycił lecącego Reya i wykonał mu Scoop Powerslam. Po tym ciosie meskykanin dorzucił jeszcze DDT i przypiął ryala ae sędzia doliczył tylko do dwóch. Del Rio był zły więc postanowił zapiął Arm Bar , Rey się jednak nie dał i posłał rywala na liny po czym wykonał 619 ale przy Splashu Alberto się odsunął po czym zapiął Arm Bar i Mysterio się poddał.

Na zapleczu Randy szedł już na ring po to by zmierzyć się w Main Evencie ale nagle zza pleców krzesełkiem zaatakował go Edge który oznajmił mu że sam sobie dziś poradzi z R-Boom.

Main Event

R-Boom vs Edge

Kofi się rzucił na Edga od razu jak by chcia go rozszarpać , kilka kopniaków w brzuch a następnie DDT doprowadziły do tego że Kofi zupełnie zdominował rywala. Edge mimo to się nie poddawał tylko od razu próbował stać ale szybko otrzymał CrossBody. To już go zupełnie zwaliło z nóg. Pretenden do pasa WHC wstał w końcu ale był wnarożniku więc otrzymał szyko Koronco Buster. To było coś niesamowitego , Edge postanowił wyjść z ringu ale Kofi wykonał razem Truthem mu podwójne Suicide Dive. Po tej akcji Edge miał dość i postanowił opuścić arenę ale Randy Orton się pojawił się i wrzucił go do ringu a tam Edge zainkasował TiP oraz Shut Up i było po walce.

Na koniec jeszcze Randy wymierzył RKO i tak się zakończyła ta gala

Karta na Royal Rumble

Walka o pas WWE

Walka o pas WHC

Randy Orton vs Edge

Walka o pasy TT

Plakat na RR

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Jeszcze trochę dłuższe gale i będzie dobrze. I przedewszystkim nie śpiesz się tak tylko pisz wolniej ale lepiej.

21 Styczeń

Rating SmackDown wyniósł 3.2 więc jest to bardzo dobry wynik po kiepskim Raw. Dziś będzie ostatnie Raw przed Royal Rumble więc startujemy

Raw – Nowy Jork

Galę otwiera generalny manager Raw The Rock który przyszedł do ringu z mikrofonem po czym odniósł się do zeszłotygodniowych wydarzeń kiedy to trójka Brock Lesnar , Goldberg oraz Ryback zainterweniowali w walkę wieczoru , więc ze względu na to wydarzenie każdy z tej trójki stoczy walkę i jeśli ktokolwiek znich przegra to cała trójka nie wejdzie do walki wieczoru gali Royal Rumble czyi do Royal Rumble Matchu. Po tych słowach na ring weszli właśnie ci zawodnicy , Lesnar wziął mikrofon po czym powiedział żeby Rock uważał co mówi bo on i jego armia w każdej chwili może zadziałać. Po tych słowach Brock , Ryback i Golbderg weszli do ringu , już mieli oni zaatakować Rocka ale do ringu wpadli Cena , Jericho i Batista i przegonili intruzów a Rock powiedział Brockowi że wie już z kim oni dziś się z mierzą. Ryback zawalczy z Batista , Goldberg z Ceną a Brock lesnar w walce wieczoru zawalczy z Chrisem Jericho i jeśli ktokolwiek z drużyny Brocka przegra to cały Team niewystąpi w Royal Rumble Matchu.

Walka nr 1

Goldberg vs John Cena

Walka się rozpoczęła od tego że John od razu zasypał siłacza ogromną ilością ciosów , Goldberg w końcu zdołał odpowiedzieć uderzeniem w twarz które powaliło Cene. Mimo uderzenia Cena dalej chciał wściekle atakować rywala co z kończyło się tym że John otrzymał potężny Double Underhook DDT. John padł na matę i trzymał się za plecy co doprowadziło do tego że Goldberg zaczął się szykować do Superkicka ale były mistrz WWE w ostatniej chwili zrobił unik po czym sam wyniósł Goldberga pod AA i wykonał mu tą akcję. 1..2 nie ma Golderg przerywa pin ale chwilę później Cena czekał aż kolega Lesnara wstanie i gdy ten to zrobił John ruszył na niego i w tym momencie otrzymał potężny Spear który zakończył tą walkę.

Po walce Goldberg chciał wykonać rywalowi PowerBomb ale John wykonał mu AA po czym opuścił zły ring.

Do ringu przyszedł mistrz WWE czyli CM Punk. Punk przez ponad minutę stał na narożniku trzymając pas w górze . Następnie wziął on mikrofon i klęknął na środku ringu po czym powiedział że nikt go w tej federacji nie szanuje ale on ma to w dupie bo i tak jest najlepszy i pokaże on to na gali RR gdzie kolejny raz obroni pas WWE w starciu z dziadkiem czyli z samym HBK Shawnem Michaelsem. Punk powiedział że nie szanuje Shawna a żeby pokazać jaki on jest silny zaprosił do ringu jakiegokolwiek rywala by stoczył z nim walkę.

Na ring przyszedł John Morrison który powiedział że tydzień temu był remis to teraz musi się wyłonić zwycięzca. I dostał o zgodę od Rocka by ta walka to był No DQ Match.

Walka nr 2

WWE Champion CM Punk vs John Morrison – No DQ Match

Punk od razu uciekł z ringu z przerażoną miną że to John zgłosił się na jego wyzwanie. Punk chwycił krzesło i chciał uderzyć nim swojego rywala ale John zrobił unik po czym wykonał Capoeira Kick. Punk leżał w ringu a Nitro wyszedł z ringu po różne przedmioty i wrzucił on do ringu kosz na śmieci , kije do kendo oraz krzesełka. John uderzył kijem Punka w plecy kilka razy tak mocno że kij się połamał . John poszedł za ciosem i ustawił Brooksa w narożniku i koło głowy ustawił mu śmietnik po czym wykonał mu Lod Dropkick wyginając cały śmietnik. John Morrison przeszedł do pinu ale sędzia doliczył do dwóch. JoMo był zły więc wyszedł z ringu po stół ale gdy wszedł do ringu otrzymał potężny High Kick. Po tej akcji Punk wyniósłrywala pod GTS po czym wykonał mu tą akcję i zakończył walkę.

Po walce Punk rozstawił stół na środku ringu i chciał już wrzucić na stół Morrisona ale nagle na ring przybiegł Shawn Michaels który rzucił się na Punka. Shawn wyrzucił Punka z ringu po czym zaczął świętować i pokazał Punkowi że pas będzie jego.

Wszatni Brock Lesnar gratulował Goldbergowi zwycięstwa ale mówił Rybackowi że zaraz zawalczy z Batistą i musi wygrać jeśli chce wystąpić na RR i jeśli chce by to Brock Lesnar wygrał Royal Rumble Match. Ryback odpowiedział że Brock musi się skupić na swojej walce bo Batista dziś wyląduje w szpitalu .

Walka nr 3

Ryback vs Batista

Walka się rozpoczęła i Ryback od razu zaatakował rywala Clotheslinem. Potwór następnie wrzucił zwierzaka w narożnik i tam zaczął go oklepywać potężnymi kopniakami w brzuch co spowodowało to że Batista padł na matę. Podbudowany udanymi atakami Skip podniósł Deva i rzucił go na liny po czym wykonał mu Big Boot. To było coś niesamowitego , Ryback zadowolony i jednocześnie podbudowany zaczął krzyczeń swoje Feed Me More przy buczeniu fanów. Sheffield kolejny raz podniósł rywala ale tym razem wykonał mu Spinebuster a chwilę później Powerslam. Gdy ta wielka kupa mięśni szykowała się do PowerBombu Batista wymierzył mu kopniaka w brzuch oraz Batista Bomb po tej akcji przeszedłdo pinu ale było sensacyjnie tylko 2. Wszyscy byli zszokowani a Batista szykował się do Spearu ale Ryback zrobił unik po czym wymierzył rywalowi PowerBomb i zakończył walkę

Po korytarzu przechodził Batista spotkał go Jericho który powiedział że nic się nie stało bo on w walce wieczoru pokona Lesnara. Batista odpowiedział że może być spokojny i nikt go nie zaatakuje przed walką.

Walka nr 4

US Champion The Miz vs Sheamus

Wściekły po ostatnich porażkach Sheamus od razu rzucił się na Miza i zadał mu kilka uderzeń w brzuch po czym dołożył potężną maczugę w plecy i dołożył DDT. Ta akcja spowodowała to że Miz wypadł z ringu ale nie przeszkodziło to Sheamusowi dalej atakować bo już za ringiem wykonał on mu potężny PowerBomb. Po tej akcji wrzucił go do ringu i przypiął ale sędzia doliczył tylko do dwóch . Celitc Warior był wściekły i szykował się do Brogue Kicku ale Miz zrobił unik po czym sam wymierzył DDT i przeszedł do pinu ale kolejny raz było tylko 2. Tym razem to Mike był zły i to on się szykował teraz do finishera czyli do SCF ale Sheamus chwycił się lin i Miz go puścił i nagle niespodziewanie Sheamus wymierzył Brogue Kick i było po walce.

Na zapleczu Triple H mówił Shawnowi że na RR będzie miał on jego wsparcie w walce z Punkiem , Shawn odpowiedział że nie potrzebuje wsparcia fizycznego tylko mentalnego bo sam jest on wstanie pokonać CM Punka . Hunter odpowiedział że być może to prawda ale mimo wszystko stanie on w narożniku Shawna , HBK odpowiedział że będzie mu bardzo miło.

Walka nr 5

Booby Lashey vs MR Anderson

Obaj zawodnicy przed walką podali sobie rękę na znak przyjaźni po czym przeszli oni do klinczu , lepiej zniego wyszedł Anderson który wrzucił rywala do narożnik i wbiegłw niego Clotheslinem. Po tej akcji Anderson rzucił Boobyego na liny i gdy ten się odbijał wykonał mu Drop Toe Hold. Po tej akcji Lashley chciał trochę odpocząć i wyturlał się za liny ale gdy chciał wejść do ringu ponownie otrzymał Bicykle Kick. Ta akcja spowodowała to że Booby padł a Ken to wykorzystał i zapiął mu Boston Grab. Ta akcja była niezwykle bolesna ale Lashley w końcu doszedł do lin i Anderson go puścił . Gdy MR jeszcze raz podszedłdo rywala ten go powalił i zapiął mu Dragon Sleeper , gdy wszyscy myśleli że to będzie koniec Anderson chwycił się za liny. To było coś niesamowitego bo kolejny raz byliśmy blisko zakończenia ale kolejny raz ta walka trwa dalej. Więc zły Lashley poszedł do dwojego rywala ale ten zadał mu kopniaka w brzuch po czym wymierzył mu DDT i na koniec wymierzył mu jeszcze Kenton Bomb i zakończył walkę.

Po walce zawodnicy sobie podziękowali i opuścii arenę

Przed walką wieczoru do razem z Lesnarem do ringu przyszli Goldberg i Ryback a z Jericho Cena i Batsita ale nagle zabrzmiała muzyka The Rocka który powiedział że Ryback , Goldberg , Cena i Batista mają się natychmiast wynosić z areny i jeśli ktokolwiek zainterweniuje w tej walce to ta osoba nie weźmie udziału w Royal Rumble Matchu.

Main Event

Chris Jericho vs Brock Lesnar

Wściekły Lesnar zaczął od mocnego uderzenia bo od razu pokazał Chrisowi kto jest silniejszy wymierzając mu kilka uderzeń w brzuch i od razu na początku walki wykonał mu akcję o nazwie Snap Suplex oraz chwilę później Fisherman Suplex pokazując tym samym kto jest największym siłaczem w tej organizacji. Chris próbował za wszelką cenę wstać i w końcu mu się to udało ale na nic mu to nie pomogło bo Lesnar wszedł z nim na narożnik i szykował się do Superplexu ale Chris uderzył Lesnara w głowę i ten spadł a Chris wymierzył mu jeszcze Elbow Drop z górnej liny. Chris był zły więc podniósł Lesnara ale on w tym momencie wykonał mu niespodziewanie F5 ale sędzia doliczył tylko do dwóch . Brock był niesamowicie zły i postanowił od raz podnieść swojego rywala ale gdy go podnosił ten wykonał Codebreacker i sam przeszedł do pinu i kolejny raz było 2. Chris był wściekły i postanowił zapiąć Walls Of Jericho gdy wszyscy myśleli że to będzie koniec spod ringu wyszedł zamaskowany człowiek i zaatakował sędziego wykonując mu PowerBomb , w końcu Brock się poddał i Jericho zaczął się cieszyć ale okazało się że nie było sędziego i nie miał kto zatwierdzić zwycięstwa . Nagle przybiegł drugi sędzia który wznowił walke i wściekły Chris podniósł rywala ale ten nagle powalił go kopniakiem po czym zapiął mu kimurę i ten się poddał.

Po tym wydarzeniu do ringu wbiegli Ryback i Goldberg którzy świętowali z Brockiem i tak się zakończyło ostatnie Raw przed Royal Rumble

Karta na Royal Rumble

Walka o pas WWE

Walka o pas WHC

Randy Orton vs Edge

Walka o pasy TT

Plakat na RR

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Oceniam tylko i wyłącznie ostatni odcinek czyli RAW.

Rating ostatniej gali mnie nie obchodzi, może to być podawane jako ciekawostka w zbiorowych newsach przed galą lub po niej, ale nie jako informacja zaczynająca Twoją galę. Segment otwarcia mógł być w sumie okej, ale to wygląda jak takie standardowe otwarcie w WWE. Wchodzi gość 1, gada, wchodzi gość 2, gada, rzuca się na gościa 1, General Manager przerywa to i ustawia walkę gość 1 vs. gość 2. Tutaj doszły aż trzy walki. Wyłapałem plusa - fajna koncepcja z tym, że jak chociaż jeden przegra to cała drużyna się nie kwalifikuje. Tylko później wychodzi na to, że jak pierwszy przegra swoją walkę to reszta już walczyć nie musi. A, i zapomniałbym - stajnia z Rybackiem, Lesnarem i Goldbergiem? Zastanawiam się czemu oni się jeszcze nie pozabijali.

Bardzo długa pierwsza walka. Te zwroty akcji, near-falle.. Przejdźmy do samej treści: "z kończyło"? Chyba "skończyło". Dobra, dalej.. Goldberg wybija po AA? Na tygodniówce? Nie widzę tego. W ogóle słabo u Ciebie z walkami. Segment po walce.. "..po czym opuścił zły ring.". Z polskiego słabo, co?

Punk najpierw stoi aż minutę na narożniku trzymając pas w górze (ałć), a następnie zamienia się w standardowego heela. Ach te plusy segmentów pisanych w stylu raportu. I mamy walkę z Morrisonem..

..którego Punk widocznie bardzo się boi. Morrison zmienił się w potwora czy co? Na szczęście Punk zyskał moc teleportowania się, bo jak tylko chwycił krzesełko to chciał uderzyć Morrisona, który był w prawdopodobnie innym miejscu niż CM. I coś Ty zrobił z końcówką? Nie dość, że walka żałośnie krótka to jeszcze z Punka robisz coś w stylu Ceny. Dostaje w pysk przez większość walki, magiczny High Kick, wyniesienie pod GTS i tyle. Punk wygrywa. Zmarwychwstanie. Ja rozumiem, że to jest diary, robisz co chcesz, ale nie przesadzajmy z czymś takim. Segment po walce generalnie nie był zły, choć lubię jak segmenty są bardziej rozpisane.

Następny segment okej, ale tylko okej. Szału nie zrobił.

Walka nr 3 mnie zniszczyła. Teraz już wiem, że w Twoim diary KAŻDY może odkopać po finisherze. Natomiast Powerbomb natychmiast kończy walkę.

A w następnym segmencie dowiadujemy się, że.. Batista też umie się teleportować! Reszta mnie przestała obchodzić.

Walki przestaję oceniać, bo chcę Ci zaoszczędzić kolejnych gorzkich słów. Przynajmniej na ten temat.

Następny segment.. zwykła pogadanka, nic więcej. Na szczęście coś z niej wynikło. Trypl będzie w narożniku Shawna na Royal Rumble.

Pomijam to coś z Lashleyem i Andersonem, przejdę od razu do segmentu przed walką wieczoru. Kropki i przecinki często się przydają, wiesz? Przeczytanie samej gali przed wrzuceniem jej na forum też się przydaje. Początku tego sega nie zrozumiałem, starałem się, ale nie dałem rady. Decyzja Rocka na końcu.. niby okej, ale wyklucza się trochę z tą rzuconą na początku gali. Zawiłe to jakieś. Main event strasznie słaby. To wygląda bardziej na końcówki walk aniżeli na całe pojedynki.

Wniosek? Popracuj nad walkami, czytaj swoje segmenty kilkukrotnie przed wrzuceniem samej gali, przydałoby się wyróżnić czy oddzielić pogrubieniem walki od segmentów. Ogólnie wszystko wygląda tak jakbyś robił to na odjeb się. Ocena za tą galę w skali szkolnej: 2=. Było słabo, ale przynajmniej, nie tak jak na SmackDown, rozwijałeś dwa storyline'y przez całą galę. I z segmentów coś wynikało. Czasem. Reszta leży.

Karty na Royal Rumble nie ocenię. Podziękuj swojej grafice za to. ^^,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...