Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Monday Night RAW - TV 14

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

"Monday Night RAW - TV 14" Tak! To mój kolejny projekt, lecz tym razem na prawdę mam kilka niezłych moim zdaniem pomysłów na kontynuowanie rywalizacji oraz wiele innych rzeczy. Przy moim poprzednim diary jakim było "War in Ring", nie starałem się zbytnio, lecz tą razą będzie lepiej.

:)

WWE będzie moim oczkiem w głowie przy okazji pisania tego diary, ale jak jest w tytule oraz jak jest w wyżej wymienionych zdaniach zajmę się tylko i wyłącznie brandem z czerwonej gali, a mianowicie WWE RAW! Moja "TV 14 era" będzie dziać się w połowie roku 2005 (czerwiec - gala Vengeance PPV)!

-----------------------------------

Krótka historia:

Kiedy Vince McMahon popadł w ogromne długi, byłe już gwiazdy WWE nie chciały podpisywać kontraktów z bankrutem, który nie uspokajał ich oczekiwań. Parę gwiazd odeszło, divy również też olały swojego pracodawcę, lecz Ci co chcieli, zostali i tak pozostało tylko dziewiętnaście gwiazd z RAW dla których dobro największej federacji wrestlingu, nie pozostało obojętne.

Roster (Monday Night RAW):

Chavo Guerrero (dirty)

"Y2J" Chris Jericho (dirty)

"Rated R SuperStar" Edge (dirty)

Finlay (clean)

Gregory Helms (clean)

Jeff Hardy (clean)

Johnny Nitro (dirty)

"JBL" John Bradshaw Layfield (dirty)

"Big Red Monster Machine" Kane (clean)

Ken Kennedy (clean)

Kurt Angle (clean)

"Hardcore Legend" Mick Foley (dirty)

Psicosis (dirty)

Rey Mysterio (clean)

"Nature Boy" Ric Flair (clean)

Rob Van Dam (clean)

"HBK" Shawn Michaels (clean)

The Great Khali (dirty)

William Regal (dirty)

Komentatorzy:

Michael Cole (dirty)

Jerry "The King" Lawler (clean)

Ring Announcer:

Justin Roberts (-)

Reporterzy:

Josh Matthews (-)

Torrie Willson (-)

General Manager (Monday Night RAW):

Shane McMahon (dirty)

Prezes WWE:

Vincent Kennedy McMahon (dirty)

Z uwagi, na dosyć małą ilość zawodników, stwierdzono, że galę tj. Royal Rumble czy WrestleMania, nie ma sensu i zastąpiono je innymi, mniejszymi galami PPV.

Spis gal PPV (Monday Night RAW):

Styczeń:

New Year's Revolution PPV!

Luty:

King of the Ring PPV!

Marzec:

Backlash PPV!

Kwiecień:

Judgment Day PPV!

Maj:

One Night Stand PPV!

Czerwiec:

Vengeance PPV!

Lipiec:

Unforgiven PPV!

Sierpień:

Summer Slam PPV!

Wrzesień:

No Mercy PPV!

Październik:

Cyber Sunday PPV!

Listopad:

Survivor Series PPV!

Grudzień:

Armageddon PPV!

Tytuły też niestety ograniczono, gdyż divy odeszły, a dywizja tag-team spadła na psy.

Tytuły (Monday Night RAW):

WWE Championship

Obecny posiadacz: Kurt Angle

Gala zdobycia: WWE One Night Stand PPV!

WWE Intercontinental Championship

Obecny Posiadacz: Johnny Nitro

Gala zdobycia: WWE King of The Ring PPV!

WWE Cruiserweight Championship

Obecny posiadacz: Psicosis

Gala zdobycia: Monday Night RAW!

Kolejną rewolucyjną zmianą była zmiana loga RAW.

Aktualne Logo (Monday Night RAW):

http://iv.pl/images/67863347600429890002.png

Jak logo, to i theme song tygodniówki się zmienił.

Theme Song (Monday Night RAW):

http://www.youtube.com/watch?v=ORp0UPOTDt4

Zacznijmy od gali PPV, jaką jest WWE Vengeance PPV!

http://iv.pl/images/77672158967983253353.jpg

WWE Vengeance PPV

Data: 12 czerwca, 2005

Frekwencja: 20, 550

Komentatorzy: Michael Cole & Jerry Lawler

Theme Song: Disturbed - Stricken

Gala zaczęła się jak zawsze pokazem pirotechnicznym oraz oficjalnym theme song'iem gali. Michael Cole oraz Jerry "The King Lawler przywitali się z nami i przypomnieli nam co się działo na ostatnich Monday Night RAW, gdzie swoją rywalizację prowadzili Kurt Angle oraz "Y2J" Chris Jericho. Dzisiaj obaj panowie zmierzą się razem o pas WWE Championship, a będzie ich dzielił tylko sędzia specjalnym jakim będzie GM RAW, Shane McMahon!

*Muy Loco...* Na arenę kieruje się mistrz dywizji Cruiserweight, Psicosis!

Psicosis: No cóż. Chyba General Manager o mnie zapomniał. Też jestem mistrzem i też powinienem skopać tyłek jakiemuś cieniasowi. Prawda jest na prawdę bolesna, ale niestety taki jest zarząd, bywa.

*Booyaka 619* Na arenę zmierza, "Mr. 619" Rey Mysterio!

Rey Mysterio: No ciekawe, ciekawe Psicosis. Na ostatnim RAW proponowałem Ci walkę ze mną, lecz ty mnie olałeś, a teraz mówisz, że zarząd nawinił. Pomyśl trochę, człowieku! Jaki sens nadają te twoje dziadowskie pogadanki jak ty i tak nic nie robisz z tym, aby ludzie uważali Cię za dobrego zawodnika. Lecz nie po to przyszedłem tutaj, aby pieprzyć tobie jakieś pogadanki. Wiedz, że nie zmieniłem zdania i nadal chcę walczyć o twój pas!

Psicosis: Widzę Rey, że masz ciekawe marzenia, gratuluję, ale i tak nie dam sobie skóry zeszpecić pokonując Ciebie, tak słabego zawodnika.

Rey Mysterio: No co ty nie powiesz. Jestem dłużej w tej federacji i mam na pewno lepsze doświadczenie od Ciebie.

Psicosis: Dłużej nie znaczy lepiej.

Rey Mysterio: Z pewnością, ale jak ludzie mnie pytają jak oceniasz Psicosis'a mówią "Brak mi słów", rozczarowany?

Psicosis: Nie zbyt. I tak dzisiaj ze mną nie zawalczysz, więc możesz już odejść i iść do swojego "wujeczka".

Rey Mysterio: Co chcesz oznajmić przez to "idź do swojego wujeczka"?

Psicosis: Że on tak samo jak ty był, jest i będzie nikim.

Rey Mysterio: Tak oceniasz ludzi, którzy zrobili więcej niż ty zrobisz przez całe swoje życie?

Psicosis: Tak, bo patrząc na to jak się wywyższa w kręgach trenerskich, a jak się wywyższał jako zawodnik to faktycznie jest nikim. Rey! Popatrz prawdzie w oczy, twój wuja, nigdy nie zdobył żadnego tytułu w WWE, więc jest na sam początek oddemnie słabszy.

Rey Mysterio: Widać jak się zachowujesz jako Meksykanin. Jesteś po prostu wielkim gnojkiem.

Psicosis: Oj tam, oj tam, Rey. Meksyk to przeszłość, ja teraz zajmuje się AMERYKĄ! Mam na koniec naszego spotkania, pewną propozycje dla Ciebie Rey. Podajmy sobie na koniec dłonie na znak szacunku i idźmy gdzie pieprz rośnie, bo i tak masz tu mało do gadania, bo nigdy nie dam Ci zawalczyć o ten pas, okej?

*Here Comes the Money* Na arenie pojawia się General Manager RAW, Shane McMahon!

Shane McMahon: Słuchajcie! Mam mało czasu! Dzisiaj nie odbędzie się walka o pas WWE Cruiserweight Championship, ponieważ uważam, że Rey jeszcze na ten pas nie zasłużył. (heat)

Rey Mysterio: Co? To jakaś kpina?

Shane McMahon: Nie, Mysterio. Jednak pomyślałem, że dam tobie cień nadziei na pas. Dzisiaj, w trzeciej walce Vengeance, wystąpisz Mysterio w Gauntlet Match'u. Jeśli wygrasz to na WWE Unforgiven PPV zawalczysz o pas Psicosis'a. Koniec!

Shane odszedł, następnie Psicosis, a na końcu Rey z bezradną, lecz nie rozklejającą się miną.

Match #1: Johnny Nitro© vs. Rob Van Dam - WWE Intercontinental Championship No Holds Barred Match

Panowie zaczęli spokojnie, zwarcie dla RVD'ego, który posyła Nitro na liny, lecz ten opuszcza kwadratowy pierścień i idzie po krzesełko mówiąc, że nie ma zamiaru czekać na to jak RVD postawi pierwszy krok w stronę wygranej. Nitro wchodzi do ringu rzucając RVD'emu krzesło, lecz ten odrzuca je rywalowi i wykonuje Van Dominator wyrzucając mistrza poza ring. Ten jednak po chwili się otrząsnął i wrzucił do ringu stół, 2 krzesła, kij kendo oraz śmietnik. Rob wykonuje Planch'e, lecz Johnny reaguje i uderza rywala zakrytym krzesłem podczas lotu. Następnie, zawodnik z Los Angeles, wbija przeciwnika w bandę oraz w stalową rurę, powtarzając to parę razy. Po chwili, osłabiony Van Dam się trochę ogarnął i chciał iść z Clothesline'm na rywala, lecz ten powalił go Calf Kick'iem. Walka przenosi się w ringu gdzie Nitro przejmował wciąż kontrolę wykonując Handstand Kick - 2 count! STO Backbreaker into Russian Leg Sweep od mistrza IC! Z biegiem czasu walka spowolniła się, gdy Nitro wciąż wykonywał akcję, po którym mógł wygrać, a RVD wciąż się bronił. W pewnej chwili, RVD ślamazarnie przejmował małą kontrolę nad rywalem wykonując rzadko u niego widzianą akcję, a mianowicie Flat-Over-DDT - 2 count! Northern Light Suplex od pretendenta, lecz ten nie chciał narazie wyliczać rywala, bo wiedział, że to za mało. Rob powiesza Johnny'ego na trzeciej linie i skacze wykonując Guillotine Legdrop - 2 count! Walka dalej trwa. Mistrz powoli się podnosił i spoliczkował RVD'ego, który się mu odpłacił mocnymi ciosami w brzuch oraz kolejnym Spinning Heel Kick'iem. Rob skorzystał z tego, że w ringu jest śmietnik i włożył głowę leżącego rywala do niego i wykonał Rolling Thunder na głowę Nitro, która była w śmietniku! - 2 count! Johnny dotknął nogą liny i tym sposobem jeszcze nie przegrał walki. Rob zakłada Crippler Crossface dusząc rywala za pomocą kija kendo, który znajdował się w ringu. Johnny się jednak nie poddał i sytuacja przeniosła się poza ring, gdzie Rob wyjął z pod ringu stół oraz drabinę. Nitro chciał wykonać Clothesline rywalowi, lecz ten uderzył go w głowę drabiną! Rob wrzucił poprzednio wymienione przedmioty i wziął schodki. Chciał nimi powalić wstającego mistrza, lecz ten się uchylił i wykonał Russian Leg Sweep. Teraz to gwiazda parkour o złym charakterze, ma kontrolę nad pojedynkiem. Breakdance Leg Drop od Johnny'ego, który później wziął schody i uderzył nimi rywala, aż dwa razy. Nitro wyjumuje stół z pod ringu i kładzie na niego obolałego rywala. RVD na stole, Nitro wchodzi na trzecią linę i wykonuje CORKSCREW MOONSAULT NA STÓŁ! Przepiękna akcja! Mistrz wrzuca rywala do ringu i odlicza (1, 2 ...) - 2 count! Co? Po takiej akcji, kick out?! To niesamowite! Rob się powoli podnosi i wykonuje szybki i niespodziewany roll-up - 2 count! Rob szybko się podnosi i powala rywala znów Van Dominator'em. Van Dam szybko wchodzi na trzecią linę i popisuje się Moonsault Attack Coff'em. Pretendent jeszcze szybciej rozkłada stół oraz drabinę i kładzie mistrza na tym pierwszym przedmiocie. Wchodzi na drabinę i wykonuje FIVE STAR FROG SPLASH, tym samym łamiąc stół! (1...2...3) Rob Van Dam nowym mistrzem Interkontynentalnym pokonując Johnny'ego Nitro w pięknej walce!

Zwycięzca & Nowy mistrz WWE Intercontinental Championship: Rob Van Dam via Pinfall

Na backstage'u, widzimy triumfującego Rob'a Van Dam'a.

Rob Van Dam: Tak! Tak! Tak! Jestem nowym mistrzem interkontynentalnym!

Pojawił się mistrz WWE, Kurt Angle.

Kurt Angle: No, Rob. Takiej dobrej walki o ten pas, nie widziałem od dawna, gratuluję Ci wygrania tego tytułu, lecz chciałbym Cię uprzedzić, że posiadanie pasa obojętnie jakiego wiąże się z walkami z takimi idotami jak ten Jericho!

Rob Van Dam: Wiem, Kurt. Dzięki za dobre słowo i powodzenia w twojej walce.

Kurt Angle: Nie dziękuje, muszę spadać, narazie!

Panowie przybili sobie pionę i poszli w swoje drogi.

Na titantronie, wyświetlono promo walki Ric'a Flair'a oraz Mick'a Foley'a. Panowie już zaraz zmierzą się w kwadratowym pierścieniu, w normalnej walce!

Match #2: Ric Flair vs. Mick Foley - Legend vs. Legend

Walka zaczęła się bardzo spokojnie, na arenie rozpoczęły się chanty "We Want Flood"! Zwarcie, Ric się wydostał i zaczął serię Knife Edge Chop'ów. Foley się podniósł, lecz rywal kopnął go w brzuch i wykonał Atomic Drop - 2 count! Ponownie zwarcie, lecz tym razem Mick zaczął obijać z nienawiścią Nature Boy'a. Akcja się przenosi do narożnika, gdzie obity Ric zostaje powalony Running Clothesline'm, a w późniejszym czasie One Hand'ed Bulldog'iem - 2 count! Swinging Neckbreaker od Mick'a. Próba Leg Drop'u, lecz Nature Boy wychodzi z ringu, lecz po chwili do niego wraca. Flair wziął inicjatywe i założył Hammerlock, lecz Foley szybko wykonał reversal. Mick wyszedł na chwilę poza ring szukając czegoś pod ringiem. Wydawało się, że nic nie ma, ale na pięści miał założony drut, którym później zaczął obijać Nature Boy'a. Tak, więc doszło do tego, że pierwsza krew wypłynęła. "Hardcore Legend" obijał straszliwe rywala, a ten po chwili w pół przytomny leżał na macie.

Foley, po chwili, popchnął Ric'a na sędziego, tym samym powalając go. "Mankind" wyszedł z ringu i zaczął mówić, że to niewiarygodne, gdy spotykają się w ringu dwie osoby z, aż tak odległymi umiejętnościami w ringu. Francis, poszedł za kulisy (nie musiał się spieszyć, bo sędzia go i tak nie odliczał). Przyniósł na ring, reporterkę, Torrie Willson, która miała na sobie koszulkę sędziowską. Przyszli do ringu, Mick wziął Ric'a pod Double Underhook DDT, lecz Ric w ostatnim momencie wykonał Low Blow! Foley leży na ziemi, a Ric powoli odbija się od lin i wykonuje Elbow Drop - 2 count! Belly to Back Suplex oraz Shin Breaker od Ric'a. Flair zakłada Abdominal Stretch. Torrie wybiegła już dawno z ringu, sędzia się powoli podnosił. Foley powoli się wydostaje, ale to mu nic nie daje, bo dostaje serię Knife Edge Chop'ów ponownie. Ric powalił rywala i chciał na koniec założyć Figure Four Leg Lock, lecz Mick w ostatniej chwili reaguje wykonując Low Blow! "Dude Love" się podnosi i wykonuje swoją akcję kończącą, czyli Double Underhook DDT, lecz na tym się nie kończy, gdyż Foley wyciąga Mr. Sucko i zakłada Mandible Claw. Ric po chwili był nieprzytomny, a sędzia uznał, że Mick jest zwycięzcą tego otóż pojedynku!

Zwycięzca: Mick Foley via Submission

Jeff Hardy vs. Edge - jeszcze dzisiaj!

Match #3: Gauntlet Match:

Pierwszym przeciwnikiem Rey'a Mysterio, który stał w ringu, okazał się być zawodnik z Anglii, William Regal!

*Rey Mysterio vs. William Regal

Regal szybko wbiegł do ringu i od razu zaczął obijać rywala mocnymi ciosami w brzuch z kolana. Akcja przechodzi do narożnika, gdzie Rey zostaje mocno poturbowany, a na koniec dostaje Dropkick'a - 2 count! Double Knee Lift od Regal'a, połączony z późniejszym Knee Drop'em. German Suplex od Regal'a - 2 count! Wristlock Suplex od zawodnika z Anglii połączony z późniejszym Armtrap Suplex'em - 2 count! Regal powoli podnosi Rey'a z maty, lecz to Mysterio wychodzi z kontrą kopiąc William'a oraz wykonując Springboard Crossbody - 2 count! Regal powoli się podnosi, a Rey wykonuje Running Reverse Tornado DDT. Wheelbarrow Bulldog od Rey'a. William Regal powoli się podnosi, a Rey wykonuje Dropkick tym samym posyłając go na liny. Przygotowanie do 619, lecz technik z Anglii w ostatniej chwili opuszcza ring, ale po chwilii do niego powraca po to, aby założyć meksykańskiemu zawodnikowi Stretch Plum. Rey po chwili się wydostaje, lecz Regal założył kolejny submission move ze swojej kolekcji, a mianowicie Romero Choke! Po chwili, zawodnik z Anglii puszcza, ale tylko po to, aby wykonać Regalplex, lecz Mysterio kontruje na Mysterio Express dając mu pinfall!

Zwycięzca: Rey Mysterio via pinfall

"uuu, Chavo!" No i chyba wiadomo kto będzie kolejnym przeciwnikiem Rey'a Mysterio w tym Gauntlet Match'u!

*Rey Mysterio vs. Chavo Guerrero

Ledwo co Chavo Guerrero wszedł do ringu to już dostał Enzuigiri i został posłany na liny za pomocą Dropkick'u. 619 od Rey'a połączony z późniejszym West Coast Pop (1...2...3) Koniec tego bardzo, krótkiego pojedynku. Rey Mysterio w niecałe pół minuty pokonał Chavo Guerrero!

Zwycięzca: Rey Mysterio via Pinfall

*Longhorn* Koło stage'u, podjeżdża limuzyna, a z niej wysiada trzeci przeciwnik Rey'a, a mianowicie John Bradshaw Layfield!

*Rey Mysterio vs. John Bradshaw Layfield

Walka zaczeła się bardzo spokojnie, gdyż Mysterio nie był chętny do natychmiastowej walki po takim zmęczeniu. Zwarcie, lecz Irish Whip dla Mysterio, który zostaje powalony przez JBL'a, Big Boot'em. Ponownie Irish Whip, lecz tym razem Bradshaw wykonuje Reverse Elbow z późniejszą serią lekceważących kopniaków w korpus. Mysterio wstaje, a Layfield zaczął swoje combo, czyli serię Knife Edge Chop'ów z późniejszymi dwoma Corner Clothesline'ami - 2 count! Widać, że JBL najwyraźniej dominuje w tej walce. Shoulderblock od John'a połączony z Elbow Drop'em - 2 count! Belly to Back Suplex dla "Mr. 619". JBL obija rywala Uppercut'ami oraz ciosami w brzuch z kolana. Biznesmen posadza Rey'a na trzeciej linie i sam wchodzi. Próba Superplex'u, lecz Mysterio w porę reaguje i spycha Bradshaw'a z lin. Rey skorzystał i wykonał Diving Splash z trzeciej liny - 2 count! JBL powoli wstaje z maty, lecz Rey wykonuje Running Reverse Tornado DDT. Rey przeniósł rywala do narożnika gdzie najpierw popisał się Arabian Press'em, a później inną wersją tej akcji, a mianowicie Springboard Arabian Press'em - 2 count! JBL dotknął końcówką buta, liny! Rey ponownie na linach i próba Diving Splash'u, lecz JBL podnióśł nogę, a Mysterio się na nią nadział. Meksykańska gwiazda leży na macie, a JBL wstaje i wykonuje DDT - 2 count! Belly to Back Slam od gwiazdy z Wall Street! Przygotowanie do Clothesline from Hell, lecz Rey się uchylił i zostawiając sobie jeszcze trochę sił, popisał się efektownym Springboard Crossbody'm - 2 count! JBL powoli się podnosi, a Rey Hurricanraną posyła Bradshaw'a. 619 oraz West Coast Pop od Rey'a (1...2...3) Rey Mysterio vs. Psicosis o pas WWE Cruiserweight na WWE Unforgiven PPV!

Zwycięzca: Rey Mysterio via Pinfall

Tak! Na Unforgiven PPV, Psicosis stanie sam w ringu z Rey'em Mysterio i będzie bronił pasa dywizji Cruiserweight!

*Muy Loco* Na stage'u pojawił się mistrz dywizji Cruiserweight, Psicosis!

Psicosis: No, ładnie, Rey, brawo! Pokazałeś, że umiesz pokonać zawodników co nawet nie są na poziomie chociaż jednego z członków twojej rodziny, brawo!

Rey Mysterio: O co Ci chodzi, cosis? Chcesz mnie wkurzyć, bo jesteś frajerem co taki mądry jest na odległość.

Psicosis: Jezu, Rey przestań już gadać o tym frajerstwie, ponieważ przyszedłem do Ciebie w innej sprawie. Życzę Ci jutro na RAW powodzenia w pojedynku z The Great'em Khali. Narazie, synku!

Po tych słowach Psicosis opuścił arenę, a Rey pozostał z zakłopotaną miną.

Promo: Edge vs. Jeff Hardy - jak to się zaczeło?

Na backstage'u Josh Matthews stał razem z Chris'em Jericho!

Josh Matthews: Witam wszystkich bardzo serdecznie! Jestem za kulisami i stoję razem z dzisiejszym przeciwnikiem Kurt'a Angle'a...

Chris Jericho: Josh! Chyba chciałeś powiedzieć przyszłym WWE Champion'em!

Josh Matthews: No (...) tak! Jest ze mną przyszły WWE Champion, Chris Jericho! Witaj, Chris. Jak sądzisz, czy ktoś Ci jest w stanie przeszkodzić w zdobyciu tytułu WWE Championship, dzisiaj?

Chris Jericho: Rozumiem, że to jest pytanie retoryczne, bo jakby się okazało, że nie to bym się bardzo dziwił Josh, bo zawsze Cię uważałem za mądrego.

Josh Matthews: No (...) Tak! To było pytanie retoryczne. Oczywiście wiem, że wygrasz dzisiaj.

Chris Jericho: Zdziwiłbym się, gdybyś w to wątpił. Może przejdźmy to następnego pytania na poziomie przedszkolaka. No dalej, Josh!

Josh Matthews: No, dobrze. Chris, jak oceniasz walkę Johnny'ego Nitro z Rob'em Van Dam'em? To było cudowne.

Chris Jericho: To jest jakaś równie żałosna kpina? Nie interesują mnie walki o jakiś żałosny, a wręcz gówniany pas interkontynentalny. Ty sobie ze mnie żartujesz, Matthews? Żartujesz sobie? Za żarty w moją stronę się porządnie dostaje w dziób.

Na szczeście lub i nie, przechodził akurat w tym momencie mistrz WWE, który wszedł w kłótnie z Chris'em Jericho!

Chris Jericho: O, patrzcie kto idzie. Ten co jest najbardziej potrzebny ludziom, Kurt Angle!

Kurt Angle: Widzę, że słabszych to lubisz dręczyć.

Chris Jericho: Hahaha, dobre, żarty. Co ty możesz o tym wiedzieć? Jeszcze parę minut i Justin Roberts powie"Zwycięzcą oraz zdobywcą pasu WWE Championship jest Y2J Chris Jericho!"

Kurt Angle: Na pewno?

Panowie, w tej, chwili zaczeli ostrą awanturę i doszło do wymiany ciosów przez zawodników. Musiała interweniować ochrona.

Match #4: Edge vs. Jeff Hardy

Walka zaczeła się z wielką agresją, gdyż Edge na samo wejście do ringu, już wykonał Jeff'owi, Dropkick'a. Jeff wstaje, lecz dostaje serię Corner Clothesline'ów - 1 count! Gutbuster oraz późniejsze Crossbody dla Hardy'ego. Obaj odbijają się od lin, a Edge powala rywala Side Russian Legsweep'em - 2 count! Próba Belly to Belly Suplex'u od Edge'a, ale Hardy w porę zareagował i wykonał Dropkick, a później Extreme Leg Drop. Jeff powtórzył tą akcję jeszcze raz, lecz połączył to z natychmiastowym odliczaniem - 2 count!

Seria ciosów od byłego tag-team partner'a Matt'a Hardy'ego. Akcja przenosi się do narożnika gdzie Jeff popisuje się pięknym Handspring Corner Clothesline'm! Rozbieg i Hardiac Arrest dla Rated R Superstar'a! Sitout Jawbreaker od Hardy'ego, tym samym powalając rywala. Jeff wchodzi na trzecią linę, lecz od razu zostaje zepchnięty poza ring przez Edge'a, który wstał. Akcja teraz toczy się poza ringiem, gdzie obaj zawodnicy spychają się na bandy. Arbiter zaczął odliczać obydwóch, a Ci nadal toczyli poza ringowy brawl. Flat-Over-DDT dla Edge'a! Obaj wracają do ringu, gdzie Edge kopie rywala w głowę oraz korpus. Nieudany Spinning Wheel Kick od Edge'a, ponieważ Jeff się schylił powalając Rated R SuperStar'a i zapinając Single Leg Boston Crab! Po niespełna minucie mękki, Edge chwyta się lin. Obaj na chwilę uspokojeni. Zwarcie z korzyścią dla Edge'a, który wykonuje Northern Light Suplex połączony z pin'em - 2 count! Dropkick posyłający Jeff'a na liny, a później Crossbody on Ropes. Big Boot oraz Overhead Belly to Belly Supex od Rated R SuperStar'a - 2 count! Edge przechodzi do drugiego narożnika, rozpędza się, lecz próba Spear'u nieudana i w odpowiedzi Jeff kopie rywala w brzuch i wykonuje Twist of Fate! - 2 count! Młodszy z braci Hardy wchodzi na liny i wykonuje Swanton Bomb, lecz Edge opuszcza ring, ale po chwili do niego wraca. Copeland wykonuje Hardy'emu tym razem trafiony Spinning Wheel Kick - 2 count! Irish Whip, Powerslam dla Jeff'a. Jeff wstaje, lecz od razu zostaje kopnięty i Edgecution dla Hardy'ego. Adam przechodzi do drugiego narożnik i kolejna próba Spear'u, lecz tym razem Copeland trafia w narożnik i od razu mamy roll-up - 2 count! Teraz to Hardy bierze inicjatywe wykonując Sitout Gordbuster. Akcja przechodzi do narożnika gdzie Hardy popisuje się równie znakomitą akcją jaką jest Arabian Press - 2 count! Edge leży, a Hardy wchodzi na trzecią linę i wykonuje Whisper in the Wind - 2 count! Edge się jeszcze nie poddaje. Jeff zapina ponownie Single Leg Boston Crab. Tym otóź razem ponownie Edge dotyka lin. Edge wstaje i od razu obija Jeff'a, a kończąc na Half Neson Bulldog'u. Seria Clothesline'ów od Rated R Superstar'a! Potężna katapulta dla Jeff'a połączona z Edge-O-Matic - 2 count! Edge zapina SHARPSHOOTER! Jeff przechodził miękki, lecz po chwili Copeland puszcza i wynosi Hardy'ego popisując się pięknym Electric Chair Facebuster! Downward Spiral od Edge'a - 2 count! Rated R SuperStar przechodzi do narożnika. Jeff chwyta się za rękę i unika akcji kończącej od Edge'a, czyli Spear'u, lecz za drugim razem już zawodnikowi z Kanady się udaje! (1...2...3) Edge pokonuje Jeff'a Hardy'ego!

Zwycięzca: Edge via pinfall

Promo: Kurt Angle© vs. Chris Jericho - Dlaczego?

*Here Comes The Money* Na arenie pojawił się sędzia specjalny w pojedynku Kurt Angle vs. Chris Jericho o tytuł WWE & Generalny Manager RAW, Shane McMahon!

Shane McMahon: Drodzy fani! Pewnie zastanawiacie się, co mnie tutaj przygnało jak do pojedynku jeszcze parę minut. Otóż przyszedłem tutaj w sprawie edytowania reguł w pojedynku o pas WWE, który odbędzie się za chwilę. Teraz myślicie, co ten Shane wymyślił. Powiem wam tylko parę słów z których możecie wywnioskować jak się będzie kończyć dzisiejszy pojedynek, ponieważ będzie to WWE Championship 30 Minute Ultimate Submission Match ze specjalnym udziałem sędziego jakim będę ja!

Krótkie omówienie reguł tej stypulacji:

Ultimate Submission Match - połączenie Iron Man Match z Submission Match. Wygrywa osoba która więcej razy zmusi przeciwnika do poddania się.

Match #5: Kurt Angle© vs. Chris Jericho - WWE Championship 30 Minute Ultimate Submission Match ; Special Guest Referee: Shane McMahon

Gong wybrzmiał, 30 minut odpaliło, a w ringu Angle, Jericho oraz Shane McMahon. Walka zaczeła się spokojnie od zwarcia oraz ciosów w podbrzusze od Jericho. Headlock, lecz Angle wykonał reversal. Panowie przeszli do narożników, gdzie się na chwilę ponownie się uspokoili. Z trybun mogliśmy usłyszeć okrzyki typu "We Want Tap Out's!". Znów zwarcie z którego tym razem lepiej wyszedł Angle wykonując serię European Uppercut'ów. Akcja przenosi się do narożnika, gdzie nieudana próba Running Clothesline'u prze Kurt'a, ponieważ Chris się uchylił i zaczął serię Knife Edge Chop'ów w stylu Ric'a Flair'a! Gdy obaj wstali, Chris spoliczkował mistrza, lecz ten nie pozostał mu dłużny i równie dobrze wymierzył mu plaska w policzek. Obaj spojrzeli sobie prosto w oczy, odbili się od lin i dostaliśmy Double Crossbody! Pierwszy, po tej efektownej akcji wstał Chris, który popisał się Back Suplex'em dla złotego mistrza Olimpijskiego w Zapasach z 1996 roku. Już minęło dwie i pół minuty pojedynku. Jericho wziął na siebie inicjatywe wykonując Springboard Dropkick oraz One Hand Bulldog! Po krótkiej przerwie, Chris zapina Single Leg Boston Crab! Po krótkiej męce w tym submission'ie, Angle chwyta lin! Shane, narazie żadnemu z zawodników nie zaszkodził. Obaj wstają, lecz Chris szybko opuszcza ring i wędruje po krzesło. Y2J wszedł do ringu i wepchnął krzesełko pomiędzy liny w narożniku. Jericho chciał wykonać Irish Whip na narożnik, aby Kurt uderzył w stalowe krzesło, lecz ten schyla się, przewraca rywala i zapina ANKLE LOCK! Długa męka, zero zmiłowania. Wszyscy chcieli usłyszeć te trzy klepnięcia o matę, lecz Jericho spryciarz przerollował rywala, który wpadł na krzesło w narożniku. Angle leżał, a Jericho powoli w jego stronę się kierował, a po chwili sam zapiął LIONTAMER! Ta akcja niektórych już pozbawiła udziału w walkach. Angle na początku długo nie odklepywał, lecz po kilkunastu sekundach nie miał innej opcji, odklepał!

1:0 dla Chris'a Jericho, niesamowity początek! 30 sekund na odpoczynek dla zawodników w narożnikach.

Angle po tych trzydziestu sekundach nie wstawał z maty, a Y2J zaczął go brutalnie kopać to głowie, ręce oraz brzuchu. Shane był zajęty uciszaniem widzów i nie mógł pomóc mistrzowi. Do końca walki pozostało niespełna 20 minuty. Jericho odbija się od lin i wykonuje Lionsault Angle'owi, lecz ten miał podniesione kolana, a Irvine się na nie nadział. Angle niespodziewanie wstał i wykonał rywalowi Snap Suplex, a później zapiął Figure Four Leg Lock! To nie była zbyt męcząca akcja niż Ankle Lock czy Liontamer albo Walls of Jericho, ale nie jest łatwo się z niej wydostać. Chris po paru sekundach złapał się lin, a Shane kazał Angle'owi puścić. Obaj wstali, lecz Angle szybciej i wykonał Belly to Belly Suplex, po którym natychmiastowo zapiął ANKLE LOCK zapinając również klincz na nogę. Powiedzmy sobie szczerze, przy zapale Angle'a przy tej akcji, Jericho nie miał nic do gadania i niestety lub stety, Jericho's tap out's!

1:1! Do końca walki pozostało jeszcze spokojne 15 minut! Tu wszystko mogło się jeszcze zdarzyć. Na trybunach mogliśmy usłyszeć chanty "You Suck" lub "Angle wins!". Połowa pojedynku za nami. Narazie sprawiedliwy remis! Pół minuty już minęło. Zwarcie, lecz Chris okładał rywala kopniakami rywala w brzuch z kolana. DDT oraz późniejszy Back Suplex dla zawodnika z Mt. Lebanon. Bridging German Suplex od Irvine'a! Jericho wnosi rywala na narożnik i po chwili sam wchodzi, a na koniec wykonał piękny Frankenstainer. Po chwili, Chris wstał i zapiął WALLS OF JERICHO! Kilka bolesnych chwil w tej akcji to Kurt przejść musiał, ale w pewnej chwili chwycił się liny. Obaj wstali, Jericho rzucił się na rywala, lecz dostał Lariat, a Kurt założył Scissors Body! Parę chwil, Jericho się już wydostał z pomocą krzesła uderzając mistrza WWE!. 10 ostatnich minut tego pojedynku. Angle popisuje się Release German Suplex'em, a później Overhead German Suplex'em. Kurt postanawia wejść na trzecią linę. Tak się dzieję i widzimy FROG SPLASH na Chris'ie Jericho! Po pewnej chwili Angle zakłada CROSSFACE! Ta akcja to był materiał na wygranie tego pojedynku. Długo, bo ponad dwie minuty Jericho, nie odklepywał, lecz przerwał submission sędzia specjalny, Shane McMahon, który kopał, który leżał. Po paru sekundach, Shane przestał, ale tylko po to, aby iść po kubeł na śmieci. Już w ringu, dobijał Kurt'a krzesłem, aby w czasie czynu, nie mógł zareagować. Nałożył mistrzowi kubeł na głowę i przeprowadził go do narożnika. Shane wskoczył na górę drugiego narożnika i wykonał Coast to Coast Kurt'owi! Niespełna 6 minut do końca walki. Jericho, Angle leżą, a jedyny, który pozostał na nogach to sędzia specjalny, Shane McMahon. Minęła minuta, gdy Chris wstał i wziął Angle'a na liny wykonując Super Powerbomb na krzesło! Akcja niesamowita, lecz trzeba uwzględnić to, że jest 1:1, a do końca jakieś cztery minuty! Jericho się otrząsnął i zapiął LIONTAMER! Akcja po której Kurt odklepał po raz pierwszy w tym pojedynku. Trzeba powiedzieć, że Kurt dzisiaj wiele przeszedł, lecz narazie się nie poddawał. Mijała pierwsza minuta męki Angle'a w Liontamer'ze. Kurt się narazie nie poddawał, ale był mocno osłabiony, więc wynik 1:2 był na osiągnięcie ręki.

*I think, i'm cute. I know, i'm sexy...* Co? To niemożliwe? Czyżby HBK miał pomóc Kurt'owi w tych ciężkich chwilach? Usłyszeliśmy theme song HBK'a, lecz on sam nie wyszedł od głównego wejścia, gdyż był pod ringiem. Wszedł do kwadratowego pierścienia i wykonał SWIN CHIN MUSIC, Chris'owi oraz Shane'owi. Widownia oszalała z radości widząc powracającego Shawn'a Michaels'a! Lecz należy pamiętać, że walka dalej trwa, a do końca pozostało tylko i wyłącznie dwie minuty. Chris i Shane leżeli, a Kurt się powoli podnosił. Angle zobaczył na zegarek i się szybko wziął do roboty. ANKLE LOCK, zapięty! Mijały sekundy męki Chris'a Jericho. Pozostała ostatnia minuta tego pojedynku. Jericho wciąż nie odklepywał. Trzydzieści sześć sekund! Kurt zapinał coraz mocniej tą dźwignię na nogę. Piętnaście sekund pojedynku. Jericho najwyraźniej wie, że i tak nie wygra, ale doprowadzi może do remisu, ale jednak ... CHRIS JERICO odklepuje! To koniec! Kurt Angle zwycięzcą pojedynku oraz wciąż mistrzem WWE!

Zwycięzca & wciąż WWE Champion: Kurt Angle via submission (2:1)

Po walce, Kurt oraz Shawn, podali sobie ręce na znak szacunku oraz podziękowania!

Tak, oto zakończyliśmy galę Vengeance PPV, która przez byłych zawodników WWE była oceniana za bardzo dobrą. Oceny gwiazd:

Triple H: "Vengeance 2005 - genialna gala, Angle vs. Jericho - genialna walka"

Stone Cold: "Gratulacje dla Kurt'a za pokonanie Chris'a Jericho, w tak pięknej walce jaką obaj nam zaprezentowali"

Bret Hart: "Szacunek oraz pozdrowienia dla Chris'a Jericho, który pokazał nam jak walczą prawdziwi rywale przeciwko prawdziwym mistrzom"

Undertaker: "Gala Vengeance PPV - jedna z gal, którą za kilka lat będzie można oceniać za jedną z najlepszych"

News_pack:

-Na forach internetowych pojawiły się plotki, że na Summer Slam odbędzie się pojedynek Chris'a Jericho z Shawn'em Michaels'em o pas WWE Championship. Jest to bardzo prawdopodobny scenariusz, gdyż Creative Team na Unforgiven planuje WWE Championship Scramble Match z, którego zwycięsko wyjdzie właśnie Jericho, lecz nigdy nic nie wiadomo.

-Pojedynek Chris'a Jericho z Kurt'em Angle'm na Vengeance jest oceniany przez pracowników WWE za Five Star, lecz prezes WWE uważa, że to nie prawda.

-Jak już wyżej napisano, na Unforgiven najprawdopodobniej dojdzie do Scramble Match'u o pas WWE. W skład tej walki najpewniej będą wchodzić: Kurt Angle, Chris Jericho, Shawn Michaels, Edge oraz Jeff Hardy. To nic pewnego, ale to najbardziej prawdopodobny skład tego pojedynku.

-Na najbliższym RAW, zapowiadany jest pojedynek pojedynek powrotny Shawn'a Michaels'a. Najprawdopodobniej zmierzy się on w tag-team'ie z Kurt'em Angle'm przeciwko Shane'owi McMahon'owi oraz Chris'owi Jericho.

-Psicosis na Vengeance mówił, że Rey Mysterio zmierzy się z The Great'em Khali na RAW! Ta walka jest już potwierdzona, więc możecie czekać na wiele wrażeń tego pojedynku :)

-Co do dywizji Cruiserweight. Na Unforgiven Rey zmierzy się z Psicosis'em. Podobno do tego pojedynku ma być dodany jakiś gimmick. Będzie to bodajże Ladder Match!

To koniec w tym news_pack'u.

Krótkie info od autora:

Zapraszam do komentowania oraz oceniania mojego pamiętnika wrestling'owego. Pozdrawiam

;)

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PLKSimon

1

• szpicu

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

no no musze przyznać że gala Vengeance według mnie wypadła znakomicie. Świetnie zabookowałeś końcówke walki z powrotem HBK'a
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
    • KyRenLo
      Dobrze. Skoro autor poprzedniego pytania zezwala, to mogę coś zadać. Saints Row: The Third Na samym początku gry dostajemy scenkę, w której Pierce reklamuje pewien napój w puszce. Proszę napisać jak się nazywa.
  • Dodaj nową pozycję...