Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Alternatywna historia WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Główne założenia mojego diary:

- Skupienie się na segmentach i storyline'ach, a nie na pisaniu bardzo długich walk, których i tak nikt nie będzie czytał. Z doświadczenia wiem, że mało kto je czyta, więc ogranicze się do krótkiego opisania przebiegu danego pojedynku.

- To moje któreś z kolei podejście do pisania diary, więc mam już doświadczenie, które mam nadzieje zaowocuje tym, że będę długo pisał ten pamiętnik.

- Rostery są bardzo wymieszane i kazdy zawodnik może się pojawiać gdzie chce. Wrestlerzy są teoretycznie przypisani albo na RAW lub Smackdown według obecnego przydziału, ale proszę to traktować z przymróżeniem oka, bo będę sporo mieszał. Monday Night RAW będzie bardziej "prestiżową" galą od Friday Night Smackdown. Obie gale tak samo zresztą jak PPV będą pisanie w stylu raportowym.

- To będzie tak jakby moja alternatywna historia tzn. nie widzę w swoim diary postaci Brocka Lesnara i jego feudu z Triple H'em, czy tego, że John Cena ma walizkę Money in the Bank. Niektóre rzeczy będą oczywiście takie jak wydarzyły się dotychczas w WWE, ale niektore na potrzeby swojego diary pozmieniam, jak np. u mnie będzie tylko jedna walizka MITB.

Aha, to, że rostery są zmieszane nie znaczy też, że będzie dochodziło do takiej sytuacji, że jeżeli np. CM Punk będzie mistrzem WWE, starci tytuł na rzecz Johna Ceny, przegra rewanż, to stwierdzi, że czas powalczyć o pas WH. Nie dojdzie do takiej sytuacji - pasy są mniej więcej równorzędne, a to, że pozostały dwa główne można tłumaczyć tym, że federacja potrzebuje ich do promowania live eventów RAW oraz Smackdown. Wciąż pozostaje tak, że na RAW główną postać odgrywa WWE Champion, z kolei na niebieskiej tygodniówce World Champion tylko po prostu wrestlerzy nie są tak sztywno przydzieleni do poszczególnych gal tak jak kiedyś.

----------

SUMMERSLAM 2012 (16 sierpnia 2012)

(...) Michael Cole: Przed chwilą Sheamus ponownie pokonał Alberto Del Rio w walce o pas mistrzowski wagi ciężkiej, a za chwilę obejrzymy rewanż z Wrestlemanii! Mistrz WWE CM Punk kontra Y2J Chris Jericho! Jerry, co powiesz na to?

Jerry Lawler: Już nie mogę się doczekać! Jak pamiętamy Punk pokonał dwukrotnie Jericho w walce jeden na jednego, ale to był zupełnie inny Chris! Jericho niedawno zyskał ponownie sympatie fanów, a pokonując w walce o miano pretedenta do tego tytułu Big Showa oraz Johna Cene wszyscy zgodnie twierdzą, że stać go na odebranie tytułu!

Booker T: Pamiętajmy jednak, że CM Punk jest mistrzem od dziewięciu miesięcy i doskonale wie, jak pokonać Jericho! Jak będzie tym razem? Jestem niesamowice podekscytowany!

Michael Cole: Za chwilę się zacznie!

Main Event:

WWE Championship Match:

CM Punk © vs. Chris Jericho

(...)Michael Cole: kickout! CM Punk odkopuje po Codebreakerze! To coś niesamowitego! Obaj wrestlerzy przełamali już swoje finishery! Publiczność jest rozgrzana do czerwoności, część fanów skanduje imię Punka, część kibicuje Chrisowi Jericho, ale jedno jest pewne - za chwilę musimy poznać zwycięzce tej walki!

Jerry Lawler: Staples Center dawno nie było świadkiem takiego pojedynku!

Michael Cole: Chris Jericho podnosi CM Punka, wymierza Irish Whip w narożnik i mistrz WWE pada, jak nieprzytomny!

Jerry Lawler: Punk musi się pozbierać jeżeli nie chce, by jego pas tracił w ręce Jericho!

Michael Cole: Y2J podnosi swojego przeciwnika i ustawia go sobie na narożniku! Ale Punk walczy z nim i stara się go zrzucić!

Booker T: To może być ten moment! To może być ta chwila, która zadecyduje o ostatecznym wyniku tego starcia!

Punk i Jericho zaczynają się siłować na narożniku i mistrz WWE zepchnął go z niego! Szykuje się chyba Flying Elbow Drop, ale co to....BATISTA!

Booker T: What da hell ?!

Michael Cole: Co się dzieje ?! Batista spokojnym krokiem wchodzi na arenę, a Punk jakby zapomniał o tym, że bierze udział w walce!

The Animal staje na krawędzi ringu, mówi coś do Punka, ktory szedł z narożnika i stanął twarzą w twarz z powracającym zawodnikiem...Dave mówi coś do Punka, który się odwraca i...

Michael Cole: CODEBREAKER! Chris Jericho wykonuje Codebreaker na CM Punku! To nie może się tak skończyć! 1....2.....3! No nie...

Jerry Lawler: Co to ma znaczyć ?!

Justin Roberts Ladies and gentelman the winner of this match and NEW WWE CHAMPION! Y2J! CHRIS! JERICHO!

Michael Cole: Ale Jericho nie ma czasu nacieszyć się swoim tytułem! CHAIR SHOT! Batista wyciągnął krzesełko, którym nokautuje nowego mistrza!

Booker T: Nie mam pojęcia o co tu chodzi...

Jerry Lawler: Wygląda na to, że Dave Batista właśnie powrócił do WWE i za cel obrał sobie....własnie, kogo?

Michael Cole: Myślę, że na wszystkie odpowiedzi będziemy musieli zaczekać co najmniej do jutrzejszego Monday Night RAW! Dobrej nocy, WWE Universe!

Batista stoi nad Jericho i Punkiem, po czym unosi ręke do góry, uśmiecha się, rzuca okiem na leżący nieopodal pas mistrzowski WWE, podnosi go, uważnie się mu przygląda i kładzie go na Chrisie, po czym wyraźnie zadowolony z siebie opuszcza ring...Po chwili obserwuje dochodzących do siebie Punka oraz Y2J'a i śmieje się drwiąco...PPV schodzi z anteny...

.....

Roster WWE:

Batista

Big Show

Brodus Clay

Chris Jericho

Christian

CM Punk

Curt Hawkins

Cody Rhodes

Darren Young

David Otunga

Daniel Bryan

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Epico

Evan Bourne

Ezekiel Jackson

Heath Slater

Hunico

Jack Swagger

Jey Uso

Jimmy Uso

Jinder Mahal

John Cena

Justin Gabriel

JTG

Kofi Kingston

Kane

Tensai

Mark Henry

Mason Ryan

Michael McGillicutty

Primo

Randy Orton

R-Truth

Rey Mysterio

Sin Cara

Sheamus

Ryback

Ted DiBiase

The Miz

Trent Barreta

Triple H

Tyler Reks

Tyson Kidd

The Undertaker

The Great Khali

Wade Barrett

William Regal

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

Santino Marella

PS: Wiem, że roster może robić wrażenie na zbyt wielki, ale oczywiste jest to, że przecież ze wszystkich korzystać nie będę.

Pasy mistrzowskie i inne:

WWE Championship - Chris Jericho - od SummerSlam 2012

World Heavyweight Championship - Sheamus - od Wrestlemanii XXVIII

Intercontinental Championship - Christian - od Over the Limit 2012

United States Championship - Santino Marella - RAW 5.03.12

WWE Tag Team Champiosnhip - Kofi Kingston & R-Truth - RAW 30.04.12

Mr. Money in the Bank - Dolph Ziggler

Non-Wrestlerzy:

General Manager RAW & Smackdown - Ric Flair

Komentatorzy - Michael Cole, Jerry Lawler & Booker T

Przeprowadzający wywiady - Josh Matthews & Matt Striker

Lista gal PPV:

1. Royal Rumble

2. Elimination Chamber

3. Wrestlemania

4. Extreme Rules

5. Over the Limit

6. No Way Out

7. Money in the Bank

8. SummerSlam

9. Hell in a Cell - 16.09.2012

10. Night of Champions - 14.10.2012

11. Survivor Series - 18.11.2012

12. TLC - 16.11.2012

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Adrian!

1

• Kari

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cieszę się, że wróciłeś do BZ. Twoje diary zawsze były ciekawe i miło mi się je czytało. Co do twojego nowego projektu to jak narazie nie mogę się za dużo wypowiedzieć ze względu na krótki odcinek. Odnośnie tego co jest: dobrze, że głównie będziesz się skupiać na segmentach, a nie walkach - to dialogi są najważniejsze w Booking Zone, a walki to tylko taki dodatek. Na SS fajnie przeprowadziłeś powrót Batisty, szkoda tylko, że odebrałeś pas Punkowi, Animal mógł przeszkodzić Y2J'owi.

Czekam na kolejne odcinki ;)

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...