Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE w moim wykonaniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Akcja dzieje się w czasie równoległym. Zmienię trochę wyniki walk na Money in the Bank.

RAW:

Alex Riley (face)

Big Show (heel)

Brodus Clay (face)

Brock Lesnar (heel)

Chris Jericho (heel) - Mr Money in the Bank 2012

CM Punk (tweener)

Daniel Bryan (heel) - WWE Champion

David Otunga (heel)

Derrick Bateman (face)

Epico (heel)

Evan Bourne (face)

Jack Swagger (heel)

John Cena (face)

Kofi Kingston (face) - WWE Tag Team Champion

Kane (heel)

Tensai (heel)

Primo (heel)

R-Truth (face) - WWE Tag Team Champion

Rey Mysterio (face)

The Miz (face) - Mr Money in the Bank 2012

Triple H (face)

Zack Ryder (face)

Santino Marella (face) - WWE U.S Champion

WWE SmackDown!

Alberto Del Rio (heel)

Christian (face) - WWE Intercontinental Champion

Cody Rhodes (heel)

Darren Young (heel)

Dolph Ziggler (heel) - WWE World Heavyweight Champion

Drew McIntyre (heel)

Ezekiel Jackson (face)

Heath Slater (heel)

Hunico (heel)

Jey Uso (face)

Jimmy Uso (face)

Jinder Mahal (heel)

Justin Gabriel (face)

Mark Henry (heel)

Randy Orton (tweener)

Sin Cara (face)

Sheamus (face)

Ryback (face)

Ted DiBiase (face)

Titus O'Neil (heel)

Tyson Kidd (face)

The Great Khali (face)

The Undertaker (tweener)

Wade Barrett (heel)

Tag-Teamy:

Kofi Kingston & R-Truth - WWE Tag Team Champions

Prime Time Players (Titus O'Neil & Danny Young)

The Usos (Jimmy & Jey Uso)

Epico & Primo

Gale PPV:

Styczeń - Royal Rumble

Luty - Elimination Chamber

Marzec - Wrestlemania

Kwiecień - Extreme Rules

Maj - No Way Out

Czerwiec - Cyber Sunday

Lipiec - Money in the Bank

Sierpień - Summerlsam

Wrzesień - King of the Ring

Październik - Hell in a Cell

Listopad - Survivor Series

Grudzień - Tables, Ladders & Chairs

-----------------------------------------------------------------------

Money in the Bank 2012:

Pre-Show

Kofi Kingston & R-Truth vs Hunico & Camacho

Zwycięzcy: Kofi Kingston & R-Truth

1. Smackdown Money In The Bank Ladder Match

Christian vs Santino Marella vs Damien Sandow vs Tensai vs Sin Cara vs Cody Rhodes vs Dolph Ziggler vs Tyson Kidd

Zwycięzca: Dolph Ziggler

2. Normal Match for World Heavyweight Championship

Sheamus© vs Alberto Del Rio

Zwycięzca: Sheamus

Po walce Sheamusa zaatakowali Ricardo Rodriguez oraz Alberto Del Rio, a gdy Ci odeszli na Backstage, na arenie rozbrzmiał theme song Dolpha Zigglera, który zrealizował kontrakt z walizki oraz odliczył oponenta po Zig Zagu.

3. Tag Team Match

Prime Time Players vs Primo & Epico

Zwycięzcy: Primo & Epico

4. Raw Money In The Bank Ladder Match

Kane vs Chris Jericho vs The Miz vs Big Show vs John Cena

Zwycięzca: The Miz & Chris Jerichp

Końcówka: Po drabinie spina się Cena, któremu wydaje się, że już nic nie zagrozi w zwycięstwie, gdy nagle... na arenie rozbrzmiewa theme song The Rocka! John wpadł w osłupienie, zaczął się rozglądać i szukać go po hali. Po 15 sekundach theme song ucichł, a Cena zleciał z drabiny na posadzkę poza ringową za sprawą The Miza i Jericho, którzy od razu zaczęli się wspinać na drabinę. Na szczycie zaczęli się okładać. Jericho w pewnym momencie odpiął haczyk, jednak Miz złapał się walizki i ze szczytu drabiny spadli na matę razem trzymając w rękach walizkę. Sędzia ogłosił, iż są oni razem posiadaczami walizki, która uprawnia ich do zdobycia pasa WWE

5. 2 on 1 Handicap Match

Tyler Reks & Curt Hawkins vs Ryback

Zwycięzca: Ryback

6. No DQ Match for WWE Championship with AJ as Special Referre

CM Punk© vs Daniel Bryan

Zwycięzca: Daniel Bryan

Końcówka: Punk wykonuje Super Back Body Drop na stół, jednak długo się zbiera do pinu. W końcu dopada Bryana i pinuje jednak uzyskuje tylko 2 Count. Po kilku chwilach wstał i zasygnalizował GTS. Wyniósł Daniela na barki i w tym momencie, AJ CM Punk pocałowała, a Bryan wykonał precyzyjnego High Kicka, po którym uzyskał 3 Count (AJ odklepała szybciej, niż powinno). Po walce Bryan z AJ padli w ślinę i w uściskach opuścili arenę.

Edytowane przez Krzysztof_Y2J
  • Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Krzysztof_Y2J

9

• łukaszek123

5

• Vercyn

1

• Kari

1

Top użytkownicy w tym temacie

http://psd-dreams.de/templates/default/images/rawlogo.png

Na sam początek uraczyła nas czołówka Monday Night RAW, po której przenieśliśmy się do hali.. W dodatku ukazał się piękny pokaz pirotechniczny. Po chwili kamera "przeciąga" nas po trybunach, pokazując kolejnych fanów RAW i zawodników tego brandu. Następnie kamera przenosi nas do stolika komentatorskiego, przy którym zasiada Michael Cole oraz Jerry "The King" Lawler obaj są ubrani w garnitury.

Michael Cole: Na 999 epizodzie RAW witają się z państwem...

Jerry Lawler: Jerry Lawler..

Michael Cole: Oraz Michael Cole. Już tylko jeden tydzień pozostał do jubileuszowego - 1000 RAW!

Jerry Lawler: Jednak ta noc będzie równie emocjonująca!

Michael Cole: W pierwszej walce tego wieczora ujrzymy Davida Otungę, który zmierzy się z Alexem Riley'em. Sądzę, że David sobie poradzi bez większego trudu. Może i Alex był kiedyś nadzieję i przyszłością tej federacji, ale obecnie zszedł on na psy.

Jerry Lawler: Ja, Michael, nie skreślałbym go tak od razu. W końcu, póki werdykt nie zapadnie, wszystko jest możliwe. W drugiej walce zaś zawalczy R-Truth oraz Jack Swagger.

Michael Cole: Tu, mimo mej niechęci do tego murzynka, obstawiam jego zwycięstwo.

Jerry Lawler: Też sądzę, iż R-Truth zwycięży w tym starciu. W końcu nie bez powodu jest posiadaczem pasów Tag-Team.

Michale Cole: To są wszystkie zapowiedziane walki na dziś, ale możemy się spodziewać tego, iż dzisiejszy General Manager RAW - Triple H z pewnością dorzuci jeszcze kilka walk.

Jerry Lawler: Posłuchajmy teraz, co ma do powiedzenia nam nowy mistrz WWE - Daniel Bryan!

Przypomnienie wydarzeń z walki o pas mistrzowski WWE na Money in the Bank

Nagle pogawędkę komentatorom przerywa nowy mistrz WWE - Daniel Bryan. Przy swoim theme songu, w swoim standardowym stylu, wykrzykując w stronę publiki doskonale już znane "Yes", wchodzi do ringu. Odbiera mikrofon i zaczyna przemowę.

Daniel Bryan: Jestem mistrzem WWE! Yes! Yes! Yes! Ach... Jak wspaniale jest stać na samym szczycie. Już dawno zapowiedziałem, że wygram, a wczoraj potwierdziłem te słowa. W pięknym stylu odliczając CM Punka do trzech. Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, że to ja jestem najlepszy? No właśnie . Jest jednak pewna osoba, która liczy się dla mnie bardziej, od tego pasa na ramieniu. Osoba, bez której nie osiągnąłbym tego, co osiągnąłem. AJ, proszę Cię, jeśli możesz, to wyjdź tu.

I w tym momencie rozbrzmiewa theme song AJ! Wspomniana diva pojawia się na rampie, a chwilę później zaczyna skocznym krokiem zmierzać ku kwadratowemu pierścieniu.

Daniel Bryan: AJ, dziękuję Ci za sprawiedliwe sędziowanie. Dziękuję Ci także za motywację do walki. Byłaś i jesteś moją muzą. Nie tylko jednak Ci dziękuję, ale również przepraszam... Przepraszam za to, co zrobiłem po Wrestlemanii. Dobrze oboje wiemy, że to nie była Twoja wina. Po prostu mi odbiło. Jest mi głupio i strasznie przykro. Przez te wszystkie miesiące, kiedy nie byliśmy ze sobą.. Było mi źle, ponieważ... Ponieważ Cię kocham i ciężko mi jest żyć bez Ciebie. AJ... Wyjdziesz za mnie?

*Bryan przykłada mikrofon do ust AJ, która to przez blisko 10 sekund nie odpowiada, wydając się być zakłopotana. W końcu przemawia.*

AJ Lee: Yes... YES! YES! YES!

*W tym momencie Daniel zostawia mikrofon i "pada w ślinę ze swoją narzeczoną". Gdy skończą, łapią się za ręce i podskakując w ringu wykrzykują: "Yes! Yes! Yes!".*

Jednak tę radosną atmosferę miłości przerywa... theme song CM Punka! Były mistrz z mikrofonem staje na rampie i zaczyna mówić.

CM Punk: Gratuluję Wam, naprawdę.. Jednak, Daniel... Nie będziesz mógł się długo cieszyć swym szczęściem, ponieważ na SummerSlam odbędziemy rewanż. Na szczęście ta mała istotka przypominająca nastolatkę sędzią specjalnym nie będzie, więc nie sądzę, że wtedy będzie Ci do śmiechu.

*Obraz zanika*

Promo dzisiejszego Main Eventu - Daniel Bryan vs. Kane

1. Normal Match

David Otunga vs. Alex Riley

Końcówka walki:

Alex odbija rywala od lin i.. Clothesline! Otunga wstaje i inkasuje kolejny Clothesline! Jednak nie! David schyla się pod ręką rywala, po czym sam popycha go na liny, a gdy ten wróci wykonuje potężny Flapjack! A-List pada na matę i pinuje: 1... 2... Kick Out! Zdenerwowany Otunga podnosi się, po czym zadaje 3 stompy na lewą rękę rywala, a następnie ustawia się za rywalem wyczekując, aż ten wstanie. Riley na nogach i... inkasuje Northern Lights Suplex! David ponownie próbuje wykończyć rywala, jednak i tym razem uzyskuje tylko 2 Count. Poirytowany uderza pięścią o matę, a następnie wstaje i czeka, aż jego rywal uczni to samo. Rywal na nogach i... chyba będziemy mieli koniec! The Verdict w drodze! Kontra! Lifting DDT od Alexa Riley'a! Też skontrowane! Zdezorientowany Alex odwraca się w stronę Otungi i... wpada wprost pod, tym razem udane, The Verdict! Otunga przechodzi do pinu: 1... 2... 3! Tak jest, zwycięzcą walki zostaje David "A-list" Otunga!

Winner: David Otunga (05:01)

Promo 1000 RAW

Reklamy

*Kamera przenosi nas na Backstage, gdzie widzimy kłócących się o walizkę Miza oraz Chrisa Jericho. Nie słyszymy, co oni mówią, dopóki nie podchodzi do nich... Triple H, dzisiejszy General Manager RAW!*

Triple H: Panowie, uspokójcie się! Słyszycie!? Macie przestać! Widziałem, co się zdarzyło na Money in the Bank, dlatego już dziś zawalczycie ze sobą o tę walizkę w Main Evencie 999 odcinka RAW. Zwycięzca bierze wszystko - walizkę. Mam nadzieję, że jesteście zadowoleni.

*Miz oraz Jericho już spokojniejsi spoglądają na Triple H'a, a następnie, znów groźnie, na siebie, po czym obraz znika*

2. Normal Match

R-Truth vs. Jack Swagger

Końcówka walki:

R-Truth wykonuje Enzuigiri, po którym szykuje się do wykonania Little Jimmy! Nie! Swagger z łatwością kontruje finisher ze strony R-Trutha, a następnie przechodzi do Ankle Locku! R-Truth długo się męczy w dźwigni jednak po kilkunastu chwilach udaje mu się z niej wyjść! Obaj wstają i... Clothesline od Swaggera dla R-Trutha! Killings pada na matę, a Jack nie czeka długo i wynosi go pod Gutwrench Powerbomb! Nic z tego! Truth spada za jego plecami, a gdy jego rywal się do niego odwróci, kopie go w brzuch, po czym odlicza rywala do trzech po wykonaniu Axe Kick!

Winner: R-Truth (04:11)

Promo 1000 RAW

Zaproszenie na ślub AJ z Danielem Bryanem

*Kamera przenosi nas na Backstage, gdzie obok Matta Strikera widzimy Johna Cenę*

Matt Striker: Witaj, John. Zeszłej nocy nie zdołałeś wygrać walizki Money in the Bank, a to za sprawą The Rocka. Odniesiesz się jakoś do tego?

John Cena: Tak. Dziwi mnie, czemu The Rock to zrobił. W końcu sam powiedział po Wrestlemanii, że nasza sprawa jest już zakończona, więc kompletnie nie rozumiem tego, co zrobił.. Ale... Rock, wiem, że to oglądasz. Jeśli chcesz rewanżu, to oświadcz to podczas 1000 RAW. Chętnie odegram Ci się za Wrestlemanię oraz wczorajszą noc!

Matt Striker: Czy to było wyzwanie?

John Cena: Jeśli za tym, co się stało na Money in the Bank stał Rock, a jestem pewien, że tak było, to tak.. To jest wyzwanie. Rocky, mam nadzieję, że i tym razem nie stchórzysz i w końcu dostaniesz to, o co się prosisz - łomot, jakiego jeszcze nigdy nie otrzymałeś.

Matt Striker: A więc za to, co się stało nie chcesz możliwości walki o pas WWE?

John Cena: Nie.. Chcę Rocka!

*Kamera przenosi nas do szatni Daniela Bryana, który to się rozgrzewa przed swoją walką. Po wszystkim zaczyna się całować z AJ.*

Promo 1000 RAW oraz zapowiedź powrotu Undertakera za tydzień

Reklamy

3. Normal, Non title Match

Daniel Bryan © vs. Kane

Końcówka walki:

W ringu widzimy teraz kompletną dominację ze strony Kane'a! Po udanym Big Boocie oraz Leg Dropie, The Big Red Monster wykonuje Vertical Suplex, a następnie szybko przechodzi do pinu: 1... 2... kick Out! Zirytowany Kane wstaje, spogląda na AJ, a następnie chwytając Daniela za włosy, podnosi go. Głowa WWE Championa ląduje między kroczem potwora, który wynosi go do góry, a następnie z ogromną siłą ciska, wykonując Powerbomb. Ogromna maszyna się rozpędziła. Kane staje za Danielem, gdzie szykuje się... do wykonania Chokselamu! Daniel się odwraca i... Kane chwyta go za szyję! Wielka Czerwona Maszyna wynosi go do góry i.. Daniel ląduje za Kanem! Potwór się odwraca w jego stronę i inkasuje Roundhouse Kick! Bryan po udanej akcji od razu przechodzi do Yes Locku! Kane długo walczy z bólem jednak po mniej-więcej minucie odklepuje!

Winner: Daniel Bryan (11:31)

*Kamera ponownie przenosi nas na Backstage, gdzie obok Matta Strikera widzimy już Davida Otungę*

Matt Striker: Witam państwa ponownie, tym razem moim gościem jest David Otunga.

David Otunga: ...

Matt Striker: Podobno masz coś do ogłoszenia.. -

David Otunga: Tak, Matt. W końcu otrzymałem to, czego chciałem... Już za tydzień odbędzie się walka David Otunga kontra Santino Marella o pas Stanów Zjednoczonych. Santino.. -

*W tym momencie podchodzi Santino, który zaczyna wymachiwać dziwacznie swoją "Cobrą"*

David Otunga: Santino.. Szykuj się na pożegnanie ze swoim pasem.

*W tym momencie Otunga atakuje Santino zaczyna go szaleńczo stompować. W końcu odciągają go od mistrza ludzie pracujący na zapleczu. Otunga chwyta pas U.S, po czym podnosi go wysoko do góry, a następnie zostawia go na klatce piersiowej swego oponenta i odchodzi*

4. Normal, for Case Money in the Bank Match

Chris Jericho (Mr. Money in the Bank) vs. The Miz (Mr. Money in the Bank)

Końcówka walki:

Zarówno Miz, jak i Jericho są już okropnie zmęczeni. Stojąc na środku ringu zaczynają walkę "punch za punch". Walkę tę wygrywa Jericho, który sprowadza oponenta blisko lin, chwyta go za rękę i posyła Irish Whepem na liny. Miz wraca i inkasuje Flapjack! A jednak nie! Miz przelatuje jednak udaje mu się wylądować na nogach, a następnie wykonując Double Axe Handle powala Jericho na kolana. The Awesome One wykorzystuje tą sytuację i szybko powala go na matę wykonując Low Dropkick w tył głowy! Pin: 1... 2... Kick Out! Mike Mizanin szybko zapina Figure Four Leg Lock! OMG! To może być koniec! Y2J strasznie cierpi! Mija minuta, a Jericho wciąż jeszcze nie wyszedł z dźwigni, ale jest już bardzo blisko! I... dotyka lin! Buzujący ze złości Miz szybko wstaje i wykręcając do tyłu ręce czeka, aż Jericho wstanie. Y2J na nogach, a Miz gotowy do wykonania Scull-Crushing Finale! Lionheartowi udaje się wyjść z clutchu, spod którego Miz chciał zaatakować i sam wykonuje Codebreaker! OMG! Obaj leżą na macie, a sędzia zaczyna liczyć! 1... 2... [...] 7! Jericho powoli wstaje, zaś Miz jest bez ruchu. 8! Jericho jest już na kolanach, Miz zaczyna powoli do siebie dochodzić. 9! I... Jericho jest na nogach, zaś Miz wyślizguje się z ringu! Jericho jeszcze kilka dłuższych chwil odpoczywa, po czym rusza i wykonuje Suicide Dive! Chybił! Miz w ostatniej dosłownie chwili odsunął się i pchnął w locie Y2J'a na barierkę! Sędzia zaczyna obu ich wyliczać. 1.... 2... [...] 7! Nic! Ani Miz, ani Jericho nie dają śladu życia. 8! Tak samo!

9! Szykuje się chyba podwójne wyliczenie poza ringowe! 10! Tak jest! Mamy Non-Contest, a więc... kto ma walizkę!?

Winner: Non Contest (16:56)

Jest już po walce, a na arenie rozbrzmiewa theme song dzisiejszego General Manager RAW - Triple H'a. Hunter pojawia się na rampie z mikrofonem w ręku i zaczyna mówić:

Triple H: A więc i tym razem nie ma rozstrzygnięcia. Ale to nic, ponieważ odbędziecie walkę o walizkę raz jeszcze! Ale nie za tydzień, nie za dwa, ani nie za trzy, bo Wasza walka odbędzie się podczas SummerSlam! Na szali ponownie znajdzie się walizka. Dodatkowo w Waszym starciu nie będzie obowiązywać zasada z wyliczenia poza ringowymi, aby ponownie nie zdarzyło się tak, jak dziś. A, i jeszcze jedno.. Jest możliwość, iż walizka na szali nie będzie, ale, aby to doszło do skutku, jeden z Was, do SummerSlam musi tą walizkę wykorzystać. Do zobaczenia!

Michael Cole: A więc.. Wiele się dziś działo!

Jerry Lawler: Tak jest. Nie dość, że została ogłoszona walka Daniel Bryan vs. CM Punk na SummerSlam o pas mistrzowski WWE, to w dodatku zobaczymy na największej z letnich scen walkę o walizkę!

Michale Cole: Za tydzień dowiemy się również, czy do karty na SummerSlam dojdą walki Brock Lesnar vs. Triple H oraz John Cena vs. The Rock, poznamy także nowego, stałego General Manager RAW & SmackDown! 1000 RAW, jak i tegoroczne SummerSlam zapowiada się wyśmienicie!

Jerry Lawler: Trudno tym razem się z Tobą nie zgodzić. Nasz czas dobiegł już końca. Żegnają się z państwem Jerry "The King" Lawler oraz...

Michael Cole: Michael Cole! Dobrej nocy!

Promo 1000 RAW, po czym...

RAW schodzi z anteny

PS. To jest moje pierwsze w historii pisane diary. Nie będę skupiał swej uwagi na walkach, bo nie to w diarach jest najważniejsze, poza tym gram na fedzie, gdzie jestem bookerem, więc rzygam walkami. Będę się skupiał na storyline'ach. Proszę o oceny i z góry dziękuję :)

WWE SmackDown 20/07/12

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://psd-dreams.de/templates/default/images/sdlogo.png

Na sam początek uraczyła nas czołówka Friday Night SmackDown, po której przenieśliśmy się do hali.. W dodatku ukazał się piękny pokaz pirotechniczny. Po chwili kamera "przeciąga" nas po trybunach, pokazując kolejnych fanów SmackDown i zawodników tego brandu. Następnie kamera przenosi nas do stolika komentatorskiego, przy którym zasiada Michael Cole, Booker T oraz Josh Matthews. Wszyscy trzej są ubrani w garnitury.

Michael Cole: Na cztery dni przed 1000 epizodem RAW witają się z państwem Michael Cole..

Josh Matthews: Josh Matthews..

Booker T: oraz Booker T!

Josh Matthews: 1000 epizod RAW będzie zapewne czymś wyjątkowym i specjalnym jednak wcale nie mniej będzie działo się dziś na SmackDown! Galę otworzy przemową nie kto inny jak świeżo upieczony mistrz Wagi Ciężkiej - Dolph Ziggler.

Booker T: Poza tym dostaniemy na początek walkę Drew McIntyre'a z Justinem Gabrielem! Nie wielu ludzi stawia na Drew i pewnie się nie... -

Michael Cole: I z pewnością się mylą! Ten facet ma ogromny talent! Może w ostatnim czasie go nie pokazuje, ale jestem pewien, że ten gość jeszcze nie raz będzie na naszych ustach.

Josh Matthews: W drugiej walce tego wieczoru zmierzy się Ryback z Heathem Slaterem. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że Ryback wyjdzie z tego pojedynku bez szwanku.

Booker T: Haha... Heath Slater vs. Ryback? To może być.. haha... ciekawy pojedynek.

Michale Cole: Nie rozumiem po co w ogóle takie walki się odbywają i czemu tacy palanci jak Ty, Booker się z tego śmieją... Kolejną walką, jaka jest zaplanowana jest starcie dwóch zawodników, którzy są wybitnymi technikami. Tyson Kidd vs. Hunico.

Booker T: To starcie bez dwóch zdań może skraść to show. Obaj potrafią wiele ciekawych akcji, ale mimo wszystko stawiam na Tysona, który z bardzo dobrej strony pokazał się podczas Money in the Bank.

Josh Matthews: Skraść show może również dzisiejszy Main Event, w którym Nowy Mistrz Wagi Ciężkiej - Dolph Ziggler zmierzy się z Mistrzem Intercontinental - Christianem.

Michael Cole: Z pewnością wygra Dolph, on jest stworzony do tego, aby być najjaśniej świecącą gwiazdą w WWE! Szykuje nam się wspaniałe show!

Promo dzisiejszego Main Eventu - Dolph Ziggler vs. Christian

*Na arenie rozbrzmiewa theme song Dolpha Zigglera. Nowo upieczony mistrz Wagi Ciężkiej pewnym krokiem kieruje się w stronę ringu, odbiera mikrofon i zaczyna przemowę.*

Dolph Ziggler: Piękna była wczorajsza noc.. Jednej nocy osiągnąłem więcej niż niektórzy starsi ode mnie "zapaśnicy", pracujący w tej federacji. Najpierw zdobyłem walizkę, a chwilę później zrealizowałem ją na Sheamusie odbierając mu tym samym złoto, które jest teraz na moim ramieniu. Niewątpliwie jest to moja zasługa. Moje ciężkie i długie treningi opłaciły się. Wola walki oraz chęć bycia najlepszym w końcu dały efekty. I zawdzięczam to tylko i wyłącznie sobie!

Vickie Guerrero: Ekhem...

Dolph Ziggler: Oraz mojej partnerce - Vickie. To ona jako jedyna we mnie od początku do końca wierzyła. Ona jedyna mnie wspierała. Jedyna potrafiła dostrzec we mnie, to czego inni nie umieli. Potrafiła we mnie wskrzesić umiejętności, dzięki którym jestem teraz mistrzem. Osiągnąłem dzięki niej to, co chciałem i bardzo Ci za to dziękuję, Vickie. Ale... Czy teraz, gdy stoję na szczycie, to jesteś dalej mi potrzebna?

Vickie Guerrero: What, Dolph!? Whaaaaaat!?

Dolph Ziggler: Doszedłem na szczyt, mam to co chciałem.. Jestem najlepszy! Więc Ty mi nie jesteś już być może potrzebna. Dam sobie radę sam w dalszej karierze.

Vickie Guerrero:

Dolph Ziggler: Jestem w stanie już wszystko zdobyć sam, ale wiąże nas uczucie, które... ostatnimi czasy również słabnie.

*Vickie wpada w szał*

Dolph Ziggler: Decyzję o tym, czy nasz związek ma prawo bytu podejmę na 1000 RAW. Idę się przygotować przed walką, więc nie bójcie się. Jeszcze dziś ujrzycie w akcji perfekcyjnego Mistrza Świata Wagi Ciężkiej! Do zobaczenia

Przy swoim theme songu Dolph wraz z Vickie schodzi z areny, która to coś cały czas po drodze zdenerwowana mu mówi do ucha jednak Ziggler ją ignoruje

Zapowiedź walki na 1000 RAW o pasy Tag-Team: The Usos vs. Kofi Kingston & R-Truth!

*Kamera przenosi nas na Backstage, gdzie obok Scotta Stanforda stoi już Cody Rhodes.*

Scott Stanford: Witam. Dziś moim i państwa gościem będzie Cody Rhodes.

Cody Rhodes: ...

Scott Stanford: Cody, w ostatnim czasie straciłeś pas Intercontinental, a w niedzielę nie zdołałeś zdobyć walizki Money in the Bank. Czy nie sądzisz, że masz załamanie formy?

Cody Rhodes: Głupi, naiwny, łykający wszystkie plotki.. jak masz na imię?

Scott Stanford: Scott.

Cody Rhodes: Nieważne.. Naprawdę w to wierzysz? Naprawdę wierzysz w to, że gwiazda drugiego pokolenia, przyszły Mistrz Wagi Ciężkiej - ja, Cody Rhodes, mógłby sobie pozwolić na zniżkę formy? To wszystko to po prostu przypadek. Przypadek, którego się pozbędę na SummerSlam pokonując... Sami zobaczycie kogo.

Scott Stanford: Czyli można się spodziewać, że największej gali lata nie odpuścisz, tak?

Cody Rhodes: Co to w ogóle za pytanie!? Pewnie, że nie! SummerSlam beze mnie nie miało, by prawa bytu!

*Cody arogancko uśmiecha się, po czym odchodzi w stronę swojej szatni*

1. Normal Match

Justin Gabriel vs. Drew McIntyre

Końcówka walki:

Gabriel znajduje się na narożniku razem z Drew. Akcja wysokiego ryzyka w drodze i... Tornado DDT wykonane! Justin szybko pada i próbuje zakończyć walkę: 1... 2... Kick Out! Afrykańczyk szybko wstaje i zadaje 3 stompy w plecy oponenta, po czym zaczyna wspinać się na narożnik. McIntyre wstaje i... Diving Crossbody trafione, ale mamy roll-up ze strony Drew! 1... 2... Kick Out! Zdenerwowany Gabriel unosi bark do góry, zaś Drew wyślizguje się z ringu. Justin szybko czyni to samo, aby dorwać McIntyre'a jednak ten szybko zrywa się do biegu w ponownie wślizguje do ringu. Gabriel robi to samo i.. wpada wprost w pułapkę Drew, który ustawia sobie rywala pod Future Shock i czym prędzej wykonuje tą akcję! 1... 2... 3!

Winner: Drew McIntyre (05:30)

Reklamy

Na arenie rozbrzmiewa dobrze znany theme... Alberto Del Rio! W ringu stoi już Ricardo Rodriguez, który zapowiada swego podopiecznego.

Ricardo Rodriguez: Senoras y Senores.. The Essence of Excellence, La Esencia de la Excelencia, The Mexican Aristocrat.... Albertoooooooooooooo Deeeeeeeeel RIIIIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOO!

Minęło kilka chwil, a do hali wjeżdża nie kto inny, jak Alberto Del Rio we wspaniałym Rolls Royce'ie. Powolnym krokiem udaje się ku ringowi, gdzie odbiera od Ricardo mikrofon i zaczyna mówić.

Alberto Del Rio: Nie jestem dziś w nastroju, więc drodzy amigos, będę się streszczał... Żądam rewanżu i walki o pas Wagi Ciężkiej! Na Money in the Bank zostałem w głupio sposób pokonany. To ja co tydzień pokazywałem Sheamusowi, gdzie jego miejsce w szeregu, a na Money in the Bank.. Popełniłem jeden, głupi błąd, przez co przegrałem. Żądam rewanżu i zrobię wszystko, aby go otrzymać! Słyszycie?! Zrobię wszystko!

W tym momencie przemowę Alberto przerywa theme song General Manager dzisiejszego Smackdown - Stephanie McMahon!

Stephanie McMahon: Cieszy mnie, Alberto, że tak rwiesz się do walki. Jesteś pięknym mężczyzną, dlatego też dostaniesz swoją szansę rewanżu, ale pod jednym warunkiem... Musisz pokonać tego faceta.

I w tym momencie na arenie rozbrzmiewa... Theme song The Great Khaliego! Hindus powolnym krokiem zmierza w stronę ringu. Widać, iż Arystokracie nie jest do śmiechu.

2. Normal Match

Alberto Del Rio vs. The Great Khali

Końcówka walki:

Hindus rozpędzony biegnie w stronę Alberto z zamiarem wykonania Clothesline'u i... chybił! Del Rio w odpowiednim momencie uciekł z linii ciosu, zaś gigant uderzył żebrami o liny. Del Rio szybko to wykorzystuje i wykonuje Low Dropkick na kolano Khaliego. A następnie na drugie! Khali klęczy na obu kolanach. Alberto szybko postanawia odbić się od lin, a następnie dołożyć rywalowi potężne Enzuigiri prosto w czaszkę! Meksykański Arystokrata jest już chyba pewien swego. Z oczywistym dla siebie uśmieszkiem wspina się na narożnik, na którym chwilę tauntuje, a następnie wykonuje Diving Knee Drop, lądując kolanami wprost na głowie rywala! Po udanej akcji Alberto szybko zapina jeszcze Cross Armbreaker, po którym Khali odklepuje!

Winner: Alberto Del Rio (03:55)

*Zabił gong, sygnalizujący koniec tego pojedynku. Alberto się cieszy ze zwycięstwa, ale niedługo, ponieważ za pleców pasem atakuje go Dolph Ziggler. Mistrz Wagi Ciężkiej zaczyna okopywać oponenta, a po chwili dosiada go i zaczyna sprzedawać mu serię punchy! Ale co to!? W stronę ringu biegnie Sheamus! Dolph szybko zszedł z Alberto i zajął się Celtyckim Wojownikiem jednak ten szybko sobie zdobył przewagę i po krótkim brawlu przepchnął go do narożnika, gdzie zaczął kolejnymi kopnięciami w go wgniatać. W porę jednak wyciągnęła go z ringu Vickie, która uratowała Dolpha przed groźniejszymi ciosami. Pewny siebie Sheamus nieświadom niczego spogląda na Zigglera, gdy zza pleców... krzesełkiem atakuje go Alberto! Alberto zaczyna mocnymi Chair Shootami osłabiać bladego przeciwnika. Gdy już Sheamus był prawie nieprzytomny, Alberto z niego wstał i zaczął tauntować. Już miał przejść do zapięcia Cross Armbreaker, gdy... zainkasował Zig Zag! Dolph spojrzał z zachwytem na pokonanych rywali, po czym uniósł pas mistrzowski wysoko do góry.*

Reklamy

*Kamera przenosi nas na Backstage, a dokładniej do szatni Dolpha Zigglera, gdzie Vickie wręcza mu... perfumy!*

3. Normal Match

Ryback vs. Heath Slater

Po serii Clothesline'ów, Ryback wykonał Spinebuster oraz Vertical Suplex, po którym dołożył jeszcze Powerbomb. Ryback wyniósł rywala do góry i z powodzeniem wykonał Shell Shocked, po czym uzyskał 3 Count.

Zaproszenie na ślub AJ z Danielem Bryanem na 1000 RAW

Promo Peep Show

Kamera pokazuje nam w ringu z lotu ptaka trzy fotele, stolik oraz rozłożony w ringu czerwony dywan. Chwilę później zaczyna grać theme song Captaina Charisma! Christian we własnej osobie pojawia się i staje w ringu, aby rozpocząć swoje show/

Christian: Witajcie Peepsi! Jak się czujecie ? Mimo, iż jestem posiadaczem tego cennego pasa , mimo, iż jestem ważną osobą w WWE, to nie wokół mnie będzie się kręcił dzisiejszy program, bowiem jest dwójka ludzi, która zasługuje na to bardziej . Już w poniedziałek powiedzą oni sobie sakramentalne "tak", zostają parą na zawsze. Panie i panowie, przywitajcie AJ oraz Daniel Bryana!

Na hali rozbrzmiewa theme Daniela, a po chwili pojawia się on trzymając za rękę AJ. Para zaczyna biec w stronę ringu podskakując oraz krzyczeć słynne "Yes"

Christian: Witaj, Daniel . Witaj, AJ

Daniel Bryan: Woo, Woo, Woo... Nie rozpędzaj się, Christian. To moja kobieta!

Christian: Nie zrozum tego źle, Daniel. Ja... -

Daniel Bryan: Wiem co chciałeś zrobić..

Christian: Dobra.. Usiądźcie. Już jutro staniecie na ślubnym kobiercu, co Was do tego skłoniło.

AJ Lee: Miłość... Jeśli wiesz co to jest.

Chrstian: A jak się czujecie przed ślubem? Jakie emocje Wam towarzyszą?

Daniel Bryan: Podekscytowanie. Oboje nie możemy się doczekać tego momentu, kiedy powiemy sobie sakramentalne "tak" oraz będziemy mogli się pocałować, a następnie na SummerSlam obronić pas przeciw temu nieudacznikowi - CM Punkowi. Ach... Mam dreszcze na samą myśl o naszym oficjalnym połączeniu się.

AJ Lee: Ja również, ta chwila będzie niezapomniana.

Christian: Piękne jest Wasze szczęście, ale Daniel.. Nie sądzisz, że CM Punk to wysoka klasa i, że zdoła Cię pokonać?

Daniel Bryan: Christian, Christian, Christian... Czy Ty siebie słyszysz? Jego czasy się już skończyły, nadeszła nasza era! Era moja i AJ! Teraz to my stworzymy najbardziej dominującą parę w historii WWE i nie zejdziemy ze szczytu aż do końca kariery! Będziemy niepokonani! A taki CM Punk, John Cena, Ty, czy nawet Hulk Hogan od tej niedzieli są dla nas zaporą do przejścia.

Christian: Ja? Jesteś tego taki pewien, Bryan?

Daniel Bryan: Jak najbardziej .

Christian: A więc z pewnością nie odmówisz mi i zechcesz ze mną zawalczyć na 1000 RAW, prawda?

Daniel Bryan: ... Yes! Yes! Yes!

Daniel wstaje i zaczyna nakręcać publikę, po czym wymownym spojrzeniem patrzy na Christiana, który szybko się poderwał z miejsca. Zawodnicy stanęli naprzeciw siebie spoglądając sobie głęboko w oczy przy chantach "Yes". W końcu Bryan pocałował AJ w polik i odszedł z nią na Backstage zostawiając w ringu Christiana. Ale chwila! Moment! W ringu pojawia się Cody Rhodes, który nokautuje za pomocą Beautiful Disaster Kapitana Charyzmę! Cody nie odpuszcza i od razu rzuca się na leżącego Christiana atakując go całą serią punchy! Po około 15 z kolei w końcu schodzi z niego i odpina z bioder pas, na który spogląda, po czym unosi wysoko do góry. Cody kładzie pas na stoliku i schodzi z ringu. Nie! Wraca się! Rhodes bierze fotel i.. rzuca jeszcze w Christiana! Rhodes ponownie spogląda raz na pas, a raz na Christiana.

*Kamera przenosi nas na Backstage, gdzie Vickie rozmawia z Dolphem i... wręcza mu czekoladki!*

Reklamy

4. Normal Match

Tyson Kidd vs. Hunico

Końcówka walki:

[...]I mamy przepiękny Diving Elbow Drop od Tysona Kidda dla Hunico! Pin: 1... 2.. Kick Out! Niepocieszony Kidd wstaje i od razu zadaje dwa stompy w prawą rękę oponenta, po czym rusza w stronę lin i udanie wykonuje Springboard Moonsault! Tyson po udanej akcji błyskawicznie znajduje się na nogach i zapina Sharshootera! Aj.. Jednak nie! Hunico w porę otrzeźwiał i skontrował atak ze strony przeciwnika. Zdenerwowany Tyson rusza na niego z Traingle Dropkickiem (Hunico opiera się o liny)! I nie trafił! Hunico zdołał się odsunąć i Tyson wyleciał przez liny mocno przy tym wbijając się ciałem w posadzkę poza ringową! Sędzia zaczyna Kidda wyliczać. 1! 2! [...]5! W tym momencie do ataku zerwał się Meksykanin, który widząc podnoszącego się za ringiem przeciwnika wykonał przepiękny Suicide Dive! Zanim zdołał się podnieść sędzia doliczył do 7. Hunico od razu chwyta rywala za majtki i wrzuca go z powrotem do ringu, zaś on sam wskakuje na apron. Kidd się podnosi i.. inkasuje Springboard Dropkick! Pochodzący z Meksyku zawodnik od razu przechodzi do pinu: 1... 2... Kick Out! Zły Hunico od razu chwyta rywala za strój i posyła go do narożnika. Sam bierze rozbieg i chce wykonać Running Corner Dropkick jednak Tyson zdołał w porę zareagować i Hunico nie trafił! Kidd szczęśliwy z takiego obrotu sprawy szybko się wspina na narożnik. Jednak Hunico po kilku chwilach, resztkami sił wskakuje na drugą linę i atakuje Kidda punchami! Gdy już Tyson był ogłuszony, Hunico wspiął się na narożnik i jest gotów do wykonania Moonsault Side Slamu! I... kontra! Tyson zaczął atakować wolną ręką w tył głowy Hunico i zdołał się uratować przed swym końcem, po czym zamienili się pozycjami i... Moonstault Side Slam by Tyson Kidd! 1... 2... 3! Tak jest! Zwycięzcą zostaje Tyson Kidd!

Winner: Tyson Kidd (08:29)

Promo 1000 RAW

*Kamera przenosi nas na Backstage. Widzimy idącego Dolpha Zigglera w stronę ringu wraz z Vickie, która tym razem przynosi mu... kwiaty!*

*Kamera wędruje dalej po korytarzu i natrafia na Scotta Stanforda oraz Drew McIntyre'a!*

Scott Stanford: Witaj, Drew.

Drew McIntyre: Witaj.

Scott Stanford: Po wielu porażkach z rzędu w końcu udało Ci się odnieść zwycięstwo. Odniesiesz się jakoś do tego?

Drew McIntyre: Jasne. Moja fatalna seria została przełamana, teraz będzie już tylko jeden. Już na 1000 RAW przekonacie się, że jestem wybrańcem jednak już nie Vince'a McMahona, a... nieważne. Ważne jest to, że od dzisiejszej oraz poniedziałkowej nocy zmieni się wszystko! Stary Drew odejdzie w nie pamięć, a przyjdzie nowy, lepszy Drew McIntyre, który będzie walczył dla jednego celu i na swej drodze pokona wszystkich. Wszystkich, którzy tylko będą śmieli mi przeszkodzić w dążeniu do osiągnięcia szczytów.

Scott Stanford: O czym dokładnie mówisz? Kogo się staniesz wybrańcem?

Drew McIntyre: Wszystko w swoim czasie, Scott, wszystko w swoim czasie. Wiedz tylko, że to wydarzenie będzie prawdziwie szokujące dla całego WWE Universe! Stanie się coś, co zmieni całe Smackdown.

Scott Stanford: Co to będzie?

Drew McIntyre: Wszystko w swoim czasie, Scott... Zobaczysz w poniedziałek.

*Obraz urywa się i przenosi nas do szatni Rybacka*

Ryback: Witajcie... Chcę coś powiedzieć.. Mam dość walczenia z nieudacznikami, którzy nie są w stanie nawet mnie tknąć. Chcę zmierzyć się z kimś, na kim pokażę swą klasę. Chcę zmierzyć się z kimś, kto w tej federacji osiągnął prawie wszystko. Chcę w końcu wyzwanie, chcę pokonać potwora. Chcę ukazać swą prawdziwą moc i zniszczyć prawdziwą legendę. Wiem, że w poniedziałek będzie ich dużo dlatego też czekam. Nie odmówię, gdy przyjdzie prawdziwe wyzwanie. Feed me More!!!

*Obraz urywa się i przenosi nas na arenę*

5. Champion vs. Champion, Non Title Match

Dolph Ziggler vs. Christian

Końcówka walki:

[...]Christian na narożniku! Spogląda z lekkim przerażeniem w dół i... Diving Headbutt Conectted! Ziggler pod wpływem tego ciosu aż poderwał się do góry i trzymając się za głowę przeszedł w stronę narożnika. Jednak to nie było chyba najlepszą decyzją, ponieważ i tam dorwał go Christian, który od razu zaczyna wymierzać mu kolejne Knife Edge Chopy. Ziggler łapiąc się za klatkę piersiową przemieszcza się do narożnika znajdującego się obok jednak i tam czeka na niego kolejna seria Knife Edge Chopów. Pod wpływem kolejnych bolesnych uderzeń, Dolph pada kolanami na matę, a Captain Charisma wykorzystując takie położenie swego oponenta odbija się od lin i dokłada jeszcze Low Dropkick, po którym przechodzi do pinu zabezpieczając dostęp Dolpha do lin. 1... 2... Kick Out! Christian wstaje, ale czyniąc to łapie również Dolpha za głowę i jego również podnosi. Captain Charisma zadaje mu dwa punche, które sprowadzają przeciwnika na liny. Christian wykorzystuje to i posyła go na liny przeciwległe. Mistrz Intercontinental gotowy do wykonania Flapjacka jednak The Show Off chwyta się lin, zatrzymując się zarazem, a następnie rusza i mocnym kopniakiem w podbródek prostuje zdziwionego rywala, po czym dokłada jeszcze Dropkick przechodząc błyskawicznie do pinu: 1... 2... Kick Out! Zmęczony Ziggler podnosi rywala i szybko dokłada mu jeszcze Swinging Neckbreaker. Zadowolony ze swych poczynań Mistrz Wagi Ciężkiej zrzuca pot z włosów na rywala, po czym wykonuje Jumping Elbow Drop! I jeszcze jeden! Kolejny! Następny! I... jeszcze dwa! Prawdziwy huragan ciosów przyjął w tym momencie Christian. Jednak to wydaje się być nie wszystko, co przygotował Dolph, ponieważ odbija się od lin i... dokłada Jumping Knee Drop prosto w czaszkę przeciwnika! Christian powoli się podnosi i.. inkasuje German Suplex z przejściem do pinu! 1... 2.... Kick Out! Ziggler dokłada jeszcze dwa Scoop Slamy, po czym ustawia się za rywalem i czeka, aż ten wstanie... Zig Zag w drodze! Nic z tego! Kontra ze strony Christiana, po czym wymierzony Spinebuster! Obaj jednak padają na matę, a sędzia zaczyna ich wyliczać. 1! 2! 3! [...] 7! Obaj zaczynają się powoli ruszać. 8! Zaczynają wstawać jednak i tak są daleko. 9! Są już na kolanach! Czy zdążą!? Dzie... - stoją! Ale to Christian zdobywa inicjatywę wykonując fantastyczny Dropkick! Już mocno zmęczony, ale chcący zwyciężyć Christian idzie w stronę narożnika szykując się do Speara! Ziggler na nogach i... Christian nie trafia w Zigglera, a w metalowy słupek! Dolph chwyta za spodnie Christiana i wyciąga do z położenia, w którym nie może go zaatakować, a po chwili wykonuje Zig Zag! 1... 2... 3!

Winner: Dolph Ziggler (13:58)

Po walce do ringu wpada Vickie Guerrero, która pada w objęciach z Dolphem, gdy nagle Dolpha atakuje Alberto Del Rio! Wycieńczony Dolph nie ma szans na obronę przed atakami oponenta. Ale... Na arenie zaczyna grać theme Sheamusa! Alberto schodzi z Dolpha i kopnięciem pozbywa się go z ringu i skupia się na Sheamusie. Sheamus z łatwością zdobył sobie nad nim przewagę, po czym wykonał Brogue Kick, który pozamiatał wszystko! Tym razem brawl wygrywa Sheamus i tym widokiem...

SmackDown schodzi z antenty

Podoba mi się twoje pisanie. Cieszy mnie pisanie diary w czasie równoległym :grin: Ładnie to wszystko wygląda estetycznie. Życze wytrwałości nowemy bookerowi na forum. Pozdrawiam :smile:

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

WWE RAW (1000 episode)! New York, Madison Square Garden - 23/07/12

Na sam początek uraczyła nas czołówka Monday Night RAW, po której przenieśliśmy się do hali.. W dodatku ukazał się piękny pokaz pirotechniczny. Po chwili kamera "przeciąga" nas po trybunach, pokazując kolejnych fanów RAW i zawodników tego brandu. Następnie kamera przenosi nas do stolika komentatorskiego, przy którym zasiada Michael Cole, Jim Ross oraz Jerry "The King" Lawler! Wszyscy trzej są ubrani w garnitury.

Jerry Lawler: Witam państwa na historycznym 1000 RAW.

Jim Ross: Możemy się spodziewać wielu powrotów oraz rozwinięcia obecnych konfliktów.

Michael Cole: Dowiemy się także kto będzie nowym stałym General Managerem RAW, a także SmackDown

Jim Ross: Na dzisiejszym RAW zdarzyć może się wszystko, więc miejcie oczy otwarte szeroko!

Jerry Lawler: Bo być może właśnie dziś stanie się coś, co zmieni całe WWE! Tak napisał na twitterze CM Punk, a sądzę, że jemu warto wierzyć.

Michael Cole: Przymknijcie się już, bo o to... wraca DX!

Oh Yeah! Na arenie rozbrzmiewa theme song DX! Cała arena dosłownie wybucha cheerem. Nie trzeba było czekać długo, a na arenie pojawia się Triple H oraz Shawn Michales. Ale w jakim stylu! Wjeżdżają na wozie strażackim, który ozdobiony jest w barwy DX! Wóz zostawiają na rampie, schodzą z niego i kierują się w stronę ringu.

DX: Are you Ready!?

Publika: Yeah!

Triple H: Nie słyszę.. Are you Ready!?

Publika: Yeah!

Triple H: I teraz było o wiele lepiej.

Shawn Michaels: Ach... piękna chwila, piękny moment. To pierwsze słowa, które przychodzą mi namyśl wiedząc, że grupa, która wchodzi swoim rywalom najgłębiej w tyłki może otworzyć 1000 epizod RAW!

Triple H: Ależ, Shawn. Zasłużyliśmy na to, tak samo jak i WWE Universe! W końcu nie jesteśmy tylko grupą, która kopie wszystkim tyłki, ale również grupą najbardziej dominującą, najbardziej kontrowersyjną, dającą największą rozrywkę, jesteśmy najlepsi! Racja!?

Publika:

Shawn Michales: Masz rację, Hunter. Ta noc będzie zapamiętana na zawsze. Bo oprócz tego, że wróciliśmy dziś, mamy dla państwa jeszcze jedną niespodziankę, ale o co dokładniej chodzi, opowie Wam... ten facet!

O tak! To sam boss - Vincent Keneddy McMahon! Sam prezes zawitał na 1000 RAW. Wychodzi na rampę z mikrofonem w ręku.

Vince McMahon: Witaj Nowy Jorku ! Mam Wam do przekazania coś, co sprawi, że cały świat profesjonalnego wrestlingu stanie do góry nogami! Sądzę, że 1000 odcinek mojego pierwszego dziecka jest odpowiednią chwilą, aby ujawnić całemu światu coś szokującego, do czego doszło kilka tygodni temu. Mianowicie podpisałem kontrakt... z jednym z członków DX. Domyślacie się o co chodzi? Jeszcze nie? A, więc ogłoszę to oficjalnie... Shawn Michales zostaje nowym General Manager RAW! Trzymajcie się mocno, bo, gdy on stoi za sterami, fale powodują, że zabawa jest niezwykle ostra! General Managera SmackDown poznacie nieco później, ale spodziewajcie się podobnej bomby. Dziękuję za uwagę. Życzę miłej nocy, a Tobie, Shawn.. Powodzenia!

Ponownie rozbrzmiał theme song Chairmana, a ten po chwili zniknął na Backstage'u. W ringu widzimy udających zaskoczenie D-Generatów.

Triple H: Nie.. Nie wiem, co powiedzieć, Shawn! To prawda!?

Shawn Michaels: Lepiej nic nie mów, tylko słuchaj.. -

Ale co to!? Na arenie rozbrzmiewa theme song... samego Brocka Lesnara! Mija chwila i... zapaśnik pojawia się wraz z Paulem Heymanem! Wraz z Managerem idą w stronę ringu.

Paul Heyman: Skończcie z tą błazenadą! Ja i mój klient mamy do zaoferowania ofertę, którą musisz przyjąć, Triple H, jeśli chcesz zawalczyć z Brockiem Lesnarem.

Triple H: O co chodzi? Czyżbyście chcieli, abym oddał Wam połowę federacji? A może wolelibyście, abym wylizał Wam jaja, huh!?

Paul Heyman: Proszę się zwracać kulturalniej. Nie mamy zamiaru wysłuchiwać takich idiotyzmów. Sprawa jest oczywista. Mój klient zgodzi się, jeśli walka ta będzie Hell in a Cell Matchem!

Triple H: To wszystko?

Paul Heyman: Nie skończyłem.. -

Triple H: Uff... Już się bałem, że w Waszych głowach znaleźliście to coś, co u nas odpowiada za myślenie.

Paul Heyman: Proszę Cię po raz kolejny, Hunter, abyś nie przerywał i okazał nam trochę szacunku. Drugim warunkiem jest to, że w zamian za odbytą walkę, Brock musi otrzymać za każdy swój występ premię w wysokości 30 tysięcy dolarów.

Triple H: Zgoda... Ale jeśli to ja wygram, wtedy Brock będzie musiał dołączyć do klubu ludzi, którzy pocałowali mój tyłek, ok?

Paul Heyman: Mój klient się zgadza. O to kontrakt, w którym wszystko jest zapisane. Podpis Lesnara już tu jest, teraz Twoja kolej, Triple H.

Triple H: Brock, przyszykuj się na prawdziwą wojnę, ponieważ...

Shawn Michales: Będę sędzią specjalnym tego pojedynku!

DX:

W tym momencie Brock nie wytrzymał i uderzył mikrofonem w głowę nowego General Managera, a następnie dopada do Triple H'a! Szybko zyskał nad nim przewagę i przeniósł go do narożnika, gdzie zaczął zasypywać go całą serią Shoulder Trustów! W końcu przestaje i... zapina Brock Lock! Triple H cierpi, ale... z odsieczą przychodzi mu Shawn Michaels, który powala Brocka za pomocą Sweet Chin Music! Tym razem to D-Generaci są górą na Paulem Heymanem oraz Brockiem Lesnarem. Przekonamy się, jak to będzie podczas SummerSlam.

Zapowiedź walki Triple H vs. Brock Lesnar na SummerSlam z sędzią specjalnym - Shawnem Michaelsem.

*Kamera przenosi nas na Backstage, gdzie obok Matta Striker stoi już... Mick Foley!*

Matt Striker: Witam państwa bardzo serdecznie. Moim dzisiejszym gościem jest nie kto inny, tylko sam Mick Foley!

Mick Foley: Witaj, Matt. Witaj WWE Universe na 1000 epizodzie RAW!

Matt Striker: Widzę, że emocje udzielają się także Tobie.

Mick Foley: Matt, jak mają się nie udzielać, skoro dziś tak wyjątkowy odcinek? Jestem pewien, że po tak wspaniałym początku RAW, teraz możemy spodziewać się wszystkiego.

Matt Striker: A propo rozpoczęcia dzisiejszej gali. Czy jesteś zaskoczony, że to właśnie Shawn Michaels został nowym General Managerem RAW oraz czy sądzisz, że to dobra decyzja?

Mick Foley: Czy jestem zaskoczony? Trochę tak. Spodziewałem się kogoś innego, ale sądzę, że HBK to dobry wybór i doskonale sobie poradzi z prowadzeniem czerwonej tygodniówki. Liczę na to, że już tej nocy pokaże na co go stać.

Matt Striker: Ostatnie pytanie.. Kogo stawiasz w roli faworyta do objęcia posady Managera na SmackDown?

Mick Foley: Siebie

*Obraz urywa się i przenosi nas na arenę, a tam w środku ringu stoją już David Otunga wraz z Santino Marellą!*

1. Normal, Title for U.S Champion Match

Santino Marella © vs. David Otunga

Końcówka walki:

[...] Marella odbija się od lin i mamy Salute Flying Headbutt! Otunga podnosi się, odwraca i.. Cobra! A jednak nie! Pretendent do mistrzostwa unika ataku rywala, który odbija się od lin i inkasuje Flapjack! A-List od razu przechodzi do pinu: 1... 2... Kick Out! Otunga zagryzł dolną wargę i pokiwał głową z niezadowoleniem, po czym wstał. Nie minęło dużo czasu, a Marella znalazł się na nogach i mamy Dropkick od Otungi! Jednak to nie wszystko, co David przygotował dla swego przeciwnika, ponieważ już po chwili widzimy Belly-to-Belly Suplex! I po raz kolejny mamy pin: 1... 2... Kick Out! Otunga tym razem jednak nie ukazując złości wstaje, po czym w geście tauntu napina swe mięśnie. Marella po kilku chwilach wstaje, odwraca się w stronę Otungi i... The Verdict! Nie! Kontra! Mamy Corbę! Też nie! Santino odbija się od lin i... The Verdict od Otungi! Pin teraz to tylko formalność. 1... 2... 3! Tak jest! Mamy nowego mistrza stanów zjednoczonych!

Winner: David Otunga - New United States Champion (05:43)

Reklamy

W ringu znajduje się już mistrz Wagi Ciężkiej - Dolph Ziggler, a obok niego stoi wierna mu Vickie Guerrero

Dolph Ziggler: Witajcie na 1000 RAW. RAW podczas którego ja zaświecę dzisiejszej nocy najjaśniej i to już za chwilę. Jednak za nim przejdę do czegoś, co zszokuje całym WWE Universe, pozwolę sobie na zadecydowanie o naszej przyszłości. Jak już mówiłem w piątek - wiele jej zawdzięczam. Bardzo pomogła mi w drodze na szczyt. Jednak jestem perfekcyjny, więc czy ktoś tak jak Ty jest mi potrzebny? Możliwe, że tak! A możliwe, że nie. Powiem szczerze, że decyzję podjąłem już wiele tygodni temu. Jestem perfekcyjny, jestem najlepszy.. Jestem Mistrzem Świata. A Ty.... Ty... nie jesteś już mi potrzebna. To koniec, Vickie.

Vickie Guerrero: Nooooo!

Dolph Ziggler: Przykro mi. Nie ma sensu już tego dłużej ciągnąć. Odejdź.

Vickie Guerrero:

Dolph Ziggler: Zrozumiałaś!? Z nami koniec.

Vickie Guerrero: Dolph, nie rób tego, proszę Cię.

Dolph Ziggler: Ochrona!

*Nie trzeba było długo czekać i z Backstage'u wychodzi grupa ochroniarzy, która zabiera pannę Guerreo z ringu.*

Dolph Ziggler: Od razu lepiej . Tego mi było trzeba. Jednak... Nie znaczy to, że zostanę bez managera. Wręcz przeciwnie. Panie i panowie, przywitajcie jego...

Wooooooo! OMG! Przecież to... to Ric Flair! On powrócił! Powrócił i zostaje nowym Managerem Dolpha Zigglera! Przy chantach "Wooooo!" oraz przy gromkim cheerze kieruje się ku ringowi, a będąc w nim ściska dłoń z Dolphem.

Ric Flair: Woooooooo!

Publika: Woooooooo!

Ric Flair: Woooooooo!

Publika: Woooooooo!

Ric Flair: Zamknijcie się ! Nie macie przed sobą jakiegoś lizusa, tylko żywą legendę, Natural Boya Rica Flaira oraz Mistrza Świata wagi Ciężkiej - Perfekcyjnego Dolpha Zigglera, więc pozwólcie na to, abyśmy to my zapanowali nad tym show!

Dolph Ziggler: Dziękuję, Ric. Dziękuję również za to, że zainteresowałeś się mną i zaoferowałeś mi współpracę oraz ten plan...

Ric Flair: Nie ma sprawy, Dolph, ale może... potrzymajmy jeszcze tych idiotów trochę w niecierpliwości. Niech najpierw napoją się blaskiem naszej doskonałości oraz perfekcji.

Dolph Ziggler: Jak uważasz, Ric.. -

W tym momencie na arenie rozbrzmiewa theme song Celtyckiego Wojownika - Sheamusa! Irlandczyk staje na rampie z mikrofonem w ręku.

Sheamus: Co tu się dzieje? Czyżbyś Dolph zmienił orientację i teraz interesujesz się chłopcami? Chociaż.. trudno nazwać Vickie kobietą. To istny potwór, pod którym nawet słoń się ugina <śmiech fanów>. Jednak ona tu nie jest ważna. Ważny jesteś Ty, Twój pas oraz SummerSlam, na którym dostaniesz solidny łomot. A Ty, Ric, pomimo szacunku do Ciebie, nie będziesz umiał w żaden sposób pomóc swojemu chłopaczkowi.

Wtem słychać theme song Alberto Del Rio! Meksykanin wjeżdża nowym Ferrari na halę, po czym staje w samochodzie i zaczyna mówić.

Alberto Del Rio: My names... My names is Albeeeeeeertoooo Deeel Rrrrioooo! But you already know that . Hola aimgos! Sheamus... Czyżbyś nie zapomniał o swoim największym niebezpieczeństwie? O przyszłym mistrzu świata? Nie zapomniałeś o mnie?

Sheamus: Nie sądzę, byś to Ty był tym, który może mi zagrozić w zwycięstwie na SummerSlam. Jedyną osobą, która może mi w tym przeszkodzić jest Ric Flair.

Ric Flair: Bez obaw, blado skóry.. Bez obaw. Dolph poradzi sobie z Waszą trójką bez najmniejszego problemu.

Alberto Del Rio: Sheamus, Sheamus, Shemus... Jesteś taki naiwny. To ja jestem najlepszy! To ja jestem teraźniejszością, a Ty przyszłością! To nie jest Twój czas. To.. -

Meksykaninowi jednak nie dane jest dokończyć, ponieważ zza pleców atakują go jak i Sheamusa trzej zamaskowani zapaśnicy sprzedając potężne Chair Shoty w tył głowy! Napastnicy nie przestają atakować rywali i dalej ich atakują chair shotami, stompami jak i punchami. Kiedy obaj pretendenci do pasa mistrzowskiego są nieprzytomni, chwytają ich, a następnie zrzucają z rampy, po czym zdejmują maski. Pierwszym z napastników to... Cody Rhodes! Drugi to... Drew McIntyre! A trzeci to... nie wiadomo kto!

???: Wiem, że mnie nie znacie. Jednak ja o to nie dbam. Jestem Seth Rollins i to ja jestem przyszłością tej federacji. Tak samo jak Dolph, Cody i Drew. W tej chwili zobaczyliście narodziny jednego z najlepszych zawodników na tym globie oraz...

Dolph Ziggler: Narodziny Perfectly! Najlepszej stajni, jaką świat kiedykolwiek posiadał!

Ric Flair: Wooooooooooooo!

Reklamy

Zapowiedź ślubu AJ z Danielem Bryanem

Po promie ślubu, który dziś będzie miał miejsce rozbrzmiewa theme song Rybacka! Niepokonany dotąd zawodnik w tradycyjny sposób zmierza do ringu.

Ryback: Jak zapowiedziałem tydzień temu na SmackDown... chcę walki z legendą! Chce udowodnić Wam wszystkim, że jestem najlepszy i, że nikt mnie nie pokona! A na dowód tego pokonam kogokolwiek, kto odpowie na moje wyzwanie.

Holy Shit! Piper szybkim krokiem kieruje się do ringu, po chwili mamy gong!

2. Ryback's Open Chalange

Ryback vs. Roddy Piper

Od razu po gongu Ryback rzucił się na swego rywala z serią punchy, po czym chwycił go za głowę i cisnął w narożnik. Ryback szybko doskoczył tam i zaatakował oponenta serią Shoulder Trustów! Odszedł od narożnika dopiero, gdy nakazał mu to sędzia. Piper już delikatnie słaniając się na nogach idzie w stronę Rybacka. Wyniesienie pod Shell Shocked! Tak jest, wykonane! 1... 2... 3!

Ryback wstaje, otrzepuje ciuchy, po czym prosi o mikrofon.

Winner: Ryback (1:23)

Ryback: Feed me More!

OMG! A więc kolejnym, który przyjął wyzwanie Rybacka jest Vader!

3. Ryback's Open Chalange

Ryback vs. Vader

Od razu po gongu Vader zostaje powalony potężnym Clotheslinem. Po chwili kolejnym i... jeszcze jednym! Ryback posyła oponenta na liny, a następnie wykonuje udanie Spinebuster! Ryback tauntuje. Shell Shocked w drodze! Impact! 1... 2... 3!

Winner: Ryback (0:59)

Ryback: Feed me More!

Kto by przepuszczał!? Jednak czy to on sam pojawi się we własnej osobie? TAK! Goldberg w swoim standardowym stylu kieruje się w stronę ringu. Czas na Goldberg vs. Ryback!

4. Ryback's Open Chalange

Ryback vs. Goldberg

Na arenie rozbrzmiał gong, a obaj zawodnicy ani drgnęli. Minęły mniej-więcej 3 sekundy i w tym momencie Goldberg rusza na Rybacka z punchami! Zawodnik bez jeszcze ani jednej porażki w WWE tonie pod wpływem punchy ze strony oponenta, z każdym kolejnym zbliżając się co raz bliżej ku linom. Goldberg chwyta go za rękę, a następnie Irish Whepem posyła przeciwnika na liny. Ryback wraca i.. mamy Back Body Drop! Powalony zapaśnik podnosi się i.. natrafia prosto na Big Boota! Bill podnosi go i dokłada jeszcze Scoop Slam, po którym pinuje: 1... Kick Out! Ryback z łatwością odkopał. Goldberg z podziwem spojrzał na rywala, po czym podniósł go i posłał na liny. Ryback wraca i inkasuje Spinebuster! Goldberg nie czeka ani chwili i dokłada jeszcze Swinging Neckbreaker! Nie! Ryback kontruje i sam wykonuje Overhead belly to belly suplex! Cóż za emocje! Ryback odpoczywa przy linach i czeka, aż Bill wstanie. Nie musiał tego robić długo, ponieważ widać, że Goldberg dalej ma wielką chęć do walki. Wstaje i inkasuje Running Lariat! Ryback wnet podnosi rywala i dokłada Scoop Slam Sit Down z przejściem do pinu! 1... 2.. Kick Out! Goldberg nie przyjmuje do wiadomości tego, że może doznać porażki. Zdenerwowany Ryback podnosi się i czeka, aby przeciwnik uczynił to samo. Nie trzeba było na to czekać długo. Bill na nogach jednak nie długo, ponieważ niepokonany jak dotąd w WWE zawodnik wykonuje Vertical suplex powerslam pin! Lecz uzyskuje tylko 2 Count. Ryback powoli wstaje i dokłada jeszcze potężnego Big Boota oraz Powerbomb. Przeważający w tej walce Ryback dokłada jeszcze jeden Running Lariat, po czym jest gotów do zakończenia walki! Wykrzykując coś do Billa stoi za jego plecami czekając na jego powstanie. Goldberg na nogach! Odwraca się i... Shell Shocked! Nie! Mamy kontrę! Bill odbija się od lin i mamy SPEAR! OMG! SPEAR! 1... 2... thr... - Kick Out! Niemożliwe! Ryback odkopał! Bill zdezorientowany i z ogromnym zaskoczeniem w oczach patrzy na to, co się dzieje, a następnie powoli, przy pomocy lin podnosi się. Podnosi również swego oponenta i.. Jackhamer w drodze! To musi.. niewiarygodne! Kontra ze strony Rybacka i mamy Shell Shocked! Czyżby Ryback pokonał wielką legendę Goldberga!? 1... 2.... KICK OUT! Nieprawdopodobne! Niemożliwe! Bill odkopuje! Poirytowany Ryback idzie w stronę narożnika i.. przygotowuje się do Speara parodiując Goldberga! Bill bardzo powoli podnosi się i.. Clothesline od Goldberga! Bill chwyta za głowę swego przeciwnika i podąża z nim ponownie do narożnika. podsadza Rybacka na narożnik, zaś sam wspina się na drugą linę. I... Superplex conected! Pin: 1... 2.. Kick Out! Bill łapie się za głowę. Z niezadowoleniem i nienawiścią w oczach wstaje. Minęło sporo czasu, zanim Ryback uczynił to samo. Odwraca się i... Superkick od Goldberga! 1... 2... Kick Out! Czy to się kiedykolwiek skończy!? Goldberg ma już tego dość. Podnosi rywala i wydaje się, że zaraz zobaczymy Jackhammer! I... Ryback zdołał uniknąć akcji kończącej Billa i sam wykonuje dewastujący Spear! 1... 2..... NIE! Kolejny Kick Out! Ryback zmęczony, cholernie zmęczony podnosi się i szykuje się Shell Shocked! Tym razem to Goldberg kontruje i mamy Jackhammer! 1... 2... 3! Tak jest! A więc Ryback przegrywa po raz pierwszy, a wszystko to za sprawą Goldberga!

Winner: Goldberg (17:55)

Reklamy

Kamera szybko przenosi nas na Backstage, gdzie widzimy obok Triple H'a... Road Dogga! X-Paca! Billy Guna! Oraz Chynę! Nie ma przy nich HBK'a, wydaje się, że go szukają. W końcu znaleźli! Heart Bread Kidda maltretuje Brock Lesnar! Całe DX rzuca się na niego jednak ten z łatwością sobie z nimi radzi! HBK wydaje się być niemalże nieprzytomny! W końcu ratują go Triple H z Chyną, którzy powalają Brocka potężnym Chair Shotem z obu stron głowy! Pac, Road Dogg oraz Billy Gun wykopują Lesnara jak najdalej, po czym dochodzą do Triple H'a oraz Chyny klęczących nad Shawnem.

Zapowiedź ślubu AJ z Danielem Bryanem

Po zapowiedzi ślubu AJ z Danielem Bryanem kamera przenosi nas na arenę, a tam... widzimy już ustrojony ring i gotowego do odprawienia ceremonii ślubu.

Wtem zaczyna grać theme song Daniela Bryana! Nie trzeba było długo czekać, aby pan młody wyszedł na arenę, ubrany w biały frak.

Teraz czas na AJ, którą ubraną w piękną białą suknię ślubną, prowadzi jej ojciec! Tata AJ zostawia ją na ślubnym kobiercu, po czym odchodzi na BS.

Ksiądz: Piękny mamy dziś dzień, albowiem Daniel oraz AJ podstemplują swą wielką miłość sakramentalnym "tak". Nie przeciągajmy więc i przejdźmy do ceremonii. Czy Ty Danielu, bierzesz sobie o to tą AJ za żonę i ślubujesz jej miłość, wierność i uczciwość małżeńską?

Daniel Bryan: Yes!

Ksiądz: A czy Ty, droga AJ, bierzesz sobie o to tego Daniela za męża i ślubujesz mu miłość, wierność i uczciwość małżeńską?

AJ Lee: Yes. Yes! Yes!

Ksiądz: Zatem możecie się pocałować!

AJ oraz Daniel zaczynają się całować. Po mniej-więcej 15 sekundach rozbrzmiewa theme CM Punka! The Voice of Voiceless szybko biegnie do ringu i atakuje Daniela Bryana całą serią punchy! Kolejne uderzenia spadają na jego głowę! AJ próbuje odciągnąć Punka od swego ukochanego jednak na nic się to zdaje, ponieważ Punk wydaje się być nie do zatrzymania! W końcu Punk zaprzestaje dalszych ataków, ale tylko po to, aby po chwili zaserwować GTS! Tak jest! Zadowolony z siebie Punk unosi do góry rękę nad obolałym Danielem, po czym odchodzi na Backstage. Na Backstage'u znika CM Punk, ale już po chwili na arenie słychać

OMG! To Chris Jericho! Y2J wbiega na arenę z walizką! Bryan podnosi się.. ale tylko na chwilę, bo zostaje zdzielony czerwoną walizką! Jericho woła sędziego i już po chwili jeden z nich zaczyna biec! AWESOME! Na arenie wybucha cheer, bo o to widzimy drugiego zdobywcę walizki - The Miza! Mizanin od razu nokautuje sędziego, po czym biegnie w stronę ringu! Staje twarzą w twarz z Jericho! Ależ to jest show! Zaczyna się brawl! Walka punch za punch! Wygrywa ją Jericho! Irish Whep ze strony Lionhearta i mamy Lou Thesz Press od Miza! Mizanin dosiada rywala i zaczyna mu sprzedawać całą serię ciosów prosto na twarz! Ale po kilku z kolei mamy odwrócenie sytuacji! Po około dziesięciu Y2J schodzi z rywala. The Miz wstaje i mamy Codebreaker! Nie! Miz kontruje i... Skull Crushing Finale! Miz pada na kolana i patrzy się raz na walizkę, raz na Y2J'a. W międzyczasie z ringu uciekł Daniel Bryan, który idzie teraz po rampie wraz z AJ na Backstage. Miz zaś chwyta walizkę i przy swoim theme songu wychodzi z areny.

*Kamera szybko przenosi nas na Backstage, gdzie obok Matta Strikera widzimy już... nowego mistrza Stanów Zjednoczonych - Davida Otungę!*

Matt Striker: Witam państwa. Dziś moim i pańskim gościem będzie nowy mistrz United States - David "A-List" Otunga!

David Otunga: Podoba mi się to, jak mnie zapowiedziałeś. Kontynuuj.

Matt Striker: Jakie uczucia towarzyszyły Ci po walce z Santino?

David Otunga: Radość. W końcu mam to, na co zasłużyłem, a ten pseudo-komik - Santino Marella - może zacząć szukać sobie kogoś na jego poziomie. Nie wielu się takich znajdzie, ale sądzę, iż z Hornswooglem w walce jeden na jednego miałby jakieś szanse.

Matt Striker: Nie wiem, czy zbyt wcześnie nie skreślasz swego dzisiejszego przeciwnika. Ma on jeszcze do wykorzystania przecież rewanż.

David Otunga: No i co z tego? Ten koleś jest niczym! On nie umie nic! Słyszysz? Pajacowanie w ringu, to nie walka. Może i w udawaniu, że jest śmieszny jest dobry, ale jeśli chodzi o walkę... pokazał na początku tego show, na co go stać.

Matt Striker: Ostatnie pytanie. Nie obawiasz się presji ciążącej na mistrzu?

David Otunga: To pytanie było zbędne. Jestem urodzonym mistrzem, wiem, co oznacza presja związana z byciem nim.

Matt Striker: Dziękuję za wywiad oraz gratuluję zdobycia pasu.

David Otunga: ...

Reklamy

W ringu widzimy już stojących braci Uso oraz Kofiego Kingstona i R-Trutha, gdy nagle na arenie rozbrzmiewa theme song nowego General Managera RAW - Shawna Michalesa!

Shawn Michales: Widzę, że jesteście gotowi do walki! Cieszy mnie to. Liczę na dobre show w Waszym wykonaniu. Waszym oraz... tych facetów. Dziękuję. Życzę powodzenia.

To oni! Doskonale znani ze sceny niezależnej zawodnicy tworzący Team Kings of Wrestling wychodzą na arenę! Czy zdobędą pasy Tag-Team!? Spójrzmy i zobaczmy, co z tego wszystkiego wyniknie.

5. Triple Threat Match for Tag-Team Champion Match

Kofi Kingston & R-Truth © vs. The Usos vs. Kings of Wrestling

Końcówka walki:

Kingston pinuje Chrisa Hero! 1... 2.. Kick Out! Nic z tego! Kofi od razu pinuje Jimmy'ego Uso: 1... 2... Kick Out! W międzyczasie Chris dokonał zmiany z Claudio, który szybko wbiega do ringu i powala Kofiego za pomocą Bicycle Kicku! Castagnoli spogląda na Jimmy'ego Uso, po czym szykuje się do wykonania Neutralizera! Nic z tego! Jimmy unika ostatecznego ciosu od Claudio i zmienia się ze swoim bratem - Jeyem! Uso od razu wskakuje i wykonuje Diving Crossbody! Pin: 1... 2... Kick Out! Jey dokłada jeszcze Superkicka, po czym wspina się na narożnik! Diving Headbutt w drodze! Trafił! Przeszywający ból, jaki wywołał Jey, sprawił, iż Claudio od razu poderwał się do góry. Jey od razu chciał to wykorzystać i wykonać Back Body Drop. Nic z tego! Castagnoli ląduje za rywalem i wykonuje Match Killer! Jey wyślizguje się w ringu. Zaś po drugiej stronie Kofi chce się zmienić z Truthem jednak pan Prawda wskakuje do ringu, patrzy na Kingstona i... sprzedaje mu Lil Jimmy! R-Truth zszedł z ringu na apron, a następnie na rampę i tylko spojrzał, jak Kofi jest odliczany do trzech przez Claudio Castagnoliego.

Winner: Kings of Wrestling - New Tag-Team Champions! (6:41)

Przypomnienie o tym, że jeszcze dziś pojawi się The Rock z ważnym ogłoszeniem!

Na hali nagle zapanowała ciemność. Wszystkie światła zgasły i zaczął bić gong. To może oznaczać tylko jedno..

Po kilku chwilach na rampie pojawia się Deadman i wolnym krokiem przy wybuchach ogni oraz ogromnej chmurze dymu kieruje się w stronę ringu.

The Undertaker: Zmartwychwstałem! -

Undertaker zdołał powiedzieć tylko tyle, gdy nagle słychać muzykę wejściową.. Wade'a Barretta! Zawodnik po chwili pojawił się na rampie z mikrofonem w dłoni i mówiąc kierował się coraz bliżej ringu

Wade Barrett: Wielki The Undertaker znów powrócił! Czyż to nie jest fantastyczne!? Nie! Ja już mam tego dość! O wiele ważniejszą informacją jest ta, że to ja wróciłem! Nazywasz się grabarzem.. A więc.. Grabarzu, ile Ty masz już lat!? Jesteś już dziadkiem! Zejdź ze sceny i nie zabieraj czasu takim zapaśnikom jak ja! Właściwie, to mam dla Ciebie doskonałą propozycję. Zmierz się ze mną na SummerSlam jeden na jednego i udowodnij, że jesteś wstanie pokonać mnie, przyszłą twarz tej federacji! Jestem pewien, że nie dasz rady, tym samym wstąpisz do długiej już list Barrett Barrage!

W tym momencie Deadman nie wytrzymał! Wyniósł Barretta i... mamy Tombstone! Deadman podnosi z maty mikrofon i odpowiada.

The Undertaker: Zgoda, Wade.. Wreszcie wezmę odwet za to, co mi zrobiłeś podczas walki z Kanem. Reast... in... Peace!

Widzimy, iż w ringu Deadman tauntuje nad swoją ofiarą, ale nagle przerywa mu piosenka wejściowa Kane'a! The Big Red Monster Kane kieruje się do ringu w swoim starym stroju, wchodzi do niego mierząc wzrokiem swego brata, po czym... podaje mu rękę, na co fani reagują dużym cheerem! Masked Kane podnosi Barretta i dokłada jeszcze jeden Tombstone, a następnie razem z The Undertakerem tauntują, po czym...

Reklamy

Wracamy po reklamach i od razu dostajemy...

Tak jest, słyszymy już theme The Rocka. Nie trzeba było długo czekać i po chwili widzimy już wyłaniającego się zza Backstage'u The Great One - The Rocka! Rocky, którego zdobi nowa koszulka idzie do ringu, po czym tauntuje na każdym z czterech narożników. Bierze mikrofon i zaczyna mówić.

The Rock: Finally! Finally!! The Rock has come Back to New York ! The Rock przezwyciężył wiele nieprzyjemności losu i zdołał przybyć do Was, aby razem przeżywać to wielkie święto - 1000 epizod Monday Night RAW! The Rock postanowił także odpowiedzieć na wyzwanie Johna Ceny. John.. The Rocka ma Millions of Millions fanów na całym świecie, więc walka z Tobą będzie... czymś wspaniałym! Ale nie dla Ciebie. Skopię Ci twój Candy Ass i sprawię, że już nigdy nie będziesz tym samym Johnem. -

My time is now! Nie trzeba było długo czekać, a na arenie pojawił się John Cena! John przy heacie ze strony publiczności salutuje, po czym szybkim krokiem zmierza do kwadratowego pierścienia.

John Cena: Wow! Widzę, że wreszcie mogę porozmawiać z żywym Rockiem, nie via satelite! To... to niesamowite!

The Rock: The Rock mówi: Zamknij się, mały Johnie! Czekam na to jak wytłumaczysz mi dlaczego mi przerwałeś, bo inaczej... porozmawiamy inaczej.

John Cena: Sądzę, że wiesz o co mi chodzi. Mam Cię dość. Chcę rewanżu z Tobą i to już na SummerSlam! Rocky, pokaż jaja, tak samo jak przed Wrestlemanią i zgódź się!

The Rock: Moja odpowiedź brzmi... Nie! The Rock nie widzi powodu, aby musiał robić sobie zachód i walczyć z Tobą na SummerSlam, skoro już raz udowodnił, że jest The Great One! Ale najbardziej elektryzująca gwiazda w historii wrestlingu, najlepszy i najbardziej kontrowersyjny zawodnik w historii pro wrestlingu chętnie skopie Ci dupsko już teraz!

The Rock oraz Cena szykują się do walki, gdy nagle przerywa im... Dźwięk tłuczonego szkła! To Stone Cold Steve Austin! Austin szybkim krokiem idzie w stronę The Rocka oraz Johna Ceny. Będąc w ringu tauntuje na każdym z czterech narożników, po czym odbiera mikrofon i zaczyna swą przemowę.

Stone Cold Steve Austin: Hell Yeah!

Publika: Hell Yeah!

Stone Cold Steve Austin: Hell Yeah!

Publika: Hell Yeah!

The Rock: Po co do diabła tu przychodzisz, huh!?

Stone Cold Steve Austin: Doskonale powinieneś wiedzieć czemu. Najlepszy i najbardziej kontrowersyjny zawodnik w historii pro wrestlingu? Hell no! To ja nim jestem! Ty, a tym bardziej Ty, John możesz mi tylko wiązać sznurówki u butów.

The Rock: haha... Widzę, że humor Ci się trzyma. Mam Ci przypomnieć wszystkie te walki, w których to triumfowałem nad Tobą?

Stone Cold Steve Austin: A mam Ci zaserwować Stunnera !?

John Cena: Woo, Woo, Woo... Widzę, że Ty również nie lubisz Rocka, Austin.

Stone Cold Steve Austin: Może i chętnie sprzedałbym mu teraz Stunnera jednak mimo wszystko szanuję go. W przeciwieństwie do Ciebie. Poziom wrestlingu spadł, a dowodem na to jesteś Ty. John Cena z, jak to Rock określił, Landrynkowym tyłkiem! Czy Ty kiedykolwiek napiłeś się piwa jak mężczyzna przed tymi tysiącami ludzi? Hell no!

Wtem słyszymy theme CM Punka! The Straight Edge Warrior przy ogromnym cheerze publiczności dołącza do konwersacji.

CM Punk: Mówisz serio, Steve? Poziom spadł? Jesteś w błędzie. Poziom wrestlingu jest o wiele wyższy, niż w Waszych czasach, co chętnie udowodnię.. kiedy tylko zechcesz! Poza tym... piwo!? Czy to jest oznaka umiejętności oraz męstwa!? To oznaka słabości, Steve. Jesteś słabym człowiekiem. Słyszysz!? Słabym!

Stone Cold Seve Austin: Hm... To co powiesz na to!?

W tym momencie Stone Cold rusza na CM Punka jednak zatrzymuje go Rock! W jednym narożniku stoi uspokajający Austina - The Rock, a w drugim uspokajający CM Punka - John Cena. Nie miłą atmosferę przerwała muzyka

, który spokojnie stanął na rampie i zaczął mówić.

Shawn Michaels: Skoro tak bardzo chcecie udowodnić, która era jest lepsza, to co Wy na to, aby dzisiejszym Main Eventem była walka Tag-Team? Stone Cold Steve Austin & The Rock vs. CM Punk & John Cena !? Też tak sądzę. A więc chyba już ustalone. Idźcie teraz się przygotować. Żegnam.

John Cena: Shawn, Shawn.. Zaczekaj. Prosiłbym Cię o jeszcze jedno. Jeśli ja i Punk wygramy, niech moja walka z Rockiem na SummerSlam stanie się faktem, zgoda?

Shawn Michaels: Zgoda.

W ringu widzimy wielkie poruszenie, wszyscy są gotowi do walki

Reklamy

6. Normal, Non Title Match

Daniel Bryan (WWE Champion) vs. Christian (Intercontinental Champion)

Zawodnicy spoglądają na siebie czekając na gong i szybko dostają to, na co czekali. Od razu po nim wchodzą ze sobą w klincz, z którego to Daniel przechodzi do headlocku. Szybko Christian jednak sytuację skontrował i sam zapiął headlock. Bryan szybko się uwolnił posyłając Christiana na lin jednak Captain Charisma wracając od razu powalił go za pomocą Shoulder Blocku. Daniel leży, a Christian odbija się od lin, mistrz WWE wstaje i czyni to samo i.. Dropkick od Bryana! 1... 2.. i Christian unosi bark do góry. Daniel od razu odsunął się na kilka metrów jednak widząc, że Christian jest na kolanach ruszył w jego stronę i powalił go precyzyjnym Running Big Bootem. The Submission Specialist nie zastanawia się długo i od razu odbija się od lin i dokłada Jumping Knee Drop! Unik ze strony Christiana! Captain Charisma wstaje i szybko powala rywala Clotheslinem! Daniel wstje i szybko inkasuje Flapjack, a po chwili Spinebuster! Zadowolony ze swych kolejnych działań Christian od razu przechodzi do dalszych ataków i zaczyna stompować ciało oponenta. Po kilku kolejnych kopnięciach Daniel wstaje i wpada wprost pod Back Body Drop, po którym mistrz Intercontinental wspina się na narożnik i wykonuje Frog Splash! Unik ze strony Daniela! Obaj leżą chwilę na matę jednak, gdy sędzia doliczył do 5, wtedy w tym samym momencie wstali. Zaczyna się walka punch za punch! Po kilku kolejnych przewagę zdobywa Christian, który posyła oponenta na liny. Daniel wraca i wykonuje Running Crossbody z pinem! 2 Count! Zdenerwowany Bryan wstaje, po czym chwyta Christian za głowę, podnosząc go i wykonuje od razu szybki Dropkick! Ponownie pinuje i ponownie uzyskuje tylko dwa uderzenia. Zdenerwowany Bryan wstaje spoglądając na AJ oraz przesyłając jej buziaka, po którym jego spojrzenie wraca na Captaina Charisme. Christian na nogach, a Daniel go przechwytuje i mamy German Suplex! The Submission Specialist nie puszcza go jednak i razem z rywalem wstaje, po czym dokłada jeszcze jeden German Suplex! Pin: 1... 2.. Kick Out! Zdenerwowany wykrzyknął głośne "No!" jednak uspokoił się, gdy spojrzał na AJ. Daniel od razu podnosi Christiana i wykonuje Northen Lights Suplex! Nic z tego! Christian kontruje i sam wykonuje High Kicka, po którym Daniel jest bardzo zamroczony, a następnie dokłada jeszcze Inverted DDT, po którym przechodzi do pinu! 1... 2... Kick Out! Zdenerwowany powoli się podnosi i podbiega ku linom, po czym wykonuje Springboard Splash! Jednak tym razem nie przechodzi do pinu, a wspina się na narożnik. Diving Headbutt w drodze! I... trafił! Captain Charisma tym razem już szybciej się podniósł i ustawiając się za Danielem zaczął klaskać w dłonie. Fani wiedzą już, co się szykuje! Bryan wstaje, odwraca się i... Killswitch! A jednak kontruje i wykonuje Roundhause Kick! Christian na macie, Daniel również. AJ jednak krzyczy do swego życiowego wybranka, aby przeszedł do Yes Locku! Daniel wytarł pot, po czym zapiął Yes Lock! Christian w niemałych tarapatach! Captain Charisma męczy się strasznie długo i chyba odklepie! Mijają kolejne sekundy i... Christian odklepuje! A więc mistrz WWE okazuje się być lepszy od mistrza Intercontinental!

Winner: Daniel Bryan (13:23)

Daniel spokojnie wraz z AJ odszedł zostawiając Christiana samego w ringu, gdy nagle do kwadratowego pierścienia wpada Cody Rhodes! Rhodes atakuje wściekle Captaina Charismę wściekłymi punchami, a chwilę potem stompami. Wydaje się, że jego ataki nie będą miały końca i, gdy już się szykował do Cross Rhodes... You think you Know me! na arenę wbiega Edge! Rated R Superstar szybko podąża do ringu, mija Clothesline od Rhodesa i sam wykonuje Speara! Piękny powrót Edge'a! Oportunista szybko pomaga podnieść się swojemu przyjacielowi, gdy wtem.. pojawia się Ziggler, Rollins, McIntyre i Ric Flair! Edge jednak szybko wyślizgnął się z ringu i pobiegł po dwa krzesła. Jedno wziął dla siebie, a drugie wręczył Christianowi i Perfectly zabrali tylko Rhodesa, po czym udali się na Backstage. W ringu stoją tauntujący Edge & Christian aż tu nagle przerywa im theme song Vince'a McMahona!

Vince McMahon: Mam nadzieję, że wszyscy widzieliście to, co się przed chwilą wydarzyło i, że nadal pamiętacie kim jest Edge <śmiech>. Jeśli nie, to kupcie film o jego karierze, ponieważ to właśnie on zostaje nowym General Managerem Smackdown !

*A my razem z kamerą przenosimy się na BS, gdzie... widzimy Reya Mysterio oraz Matta Strikera!*

Matt Striker: Witaj, Rey. Zechcesz udzielić krótkiego wywiadu?

Rey Mysterio: Jasne, że tak. Pytaj, o co chcesz.

Matt Striker: Dziękuję. Skoro znalazłem Cię na zapleczu, chciałbym Cię zapytać o to, kiedy wrócisz do WWE po kontuzji kolana?

Rey Mysterio: Nie mogę powiedzieć dokładnie. Zdradzę tylko, że kolano się dobrze goi i to już ostatni cykl mojej rehabilitacji i za miesiąc-dwa powinienem wrócić na stałe do ringu, za czym bardzo tęsknię.

Matt Striker: A co będzie Twoim celem po powrocie?

Rey Mysterio: Mój cel? Któryś z pasów znajdujących się na SmackDown, nic więcej nie zdradzę.

Matt Striker: A z jaką reakcją spotkałeś się dziś za kulisami?

Rey Mysterio: Poza kilkoma nadętymi buffonami, większość życzyła mi jak najszybszego powrotu do zdrowia.

Matt Striker: Rozumiem, ja także życzę Ci powrotu do ringu i robienia tego, co kochasz i co kochają Twoi fani. Ostatnie pytanie: Co sądzisz o poziomie dzisiejszego show?

Rey Mysterio: Na razie jest genialnie! Walki są fantastyczne, przemowy także. To chyba jedna z najlepszych gal w historii RAW! Nie mogę się doczekać na dzisiejszy Main Event. Na jego myśl mam ciarki na ciele.

Matt Strike: Dziękuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Rey Mysterio: Dziękuję.

*Wracamy na arenę, na której w środku kwadratowego pierścienia widzimy Heatha Slatera*

Heath Slater: Tydzień po tygodniu dostawałem lanie od kolejnych legend. To były tylko wolne żarty z mej strony. Już za chwilę zobaczycie jaką siłą dysponuje The one man rock band! Wooooah! Wyjdź! Wyjdź ktokolwiek!

Heath czeka i po pięciu sekundach na rampie zjawia, a raczej zjawiają się wszystkie legendy, z którymi Heath dotychczas walczył oraz Mick Foley! Wszyscy idą w stronę kwadratowego pierścienia i otaczają Heatha, po czym rzucają się na niego! Slater zainkasował kilka finisherów, po czym legendy zeszły na apron, a w ringu pozostał tylko jeden Mick Foley. Sędzia bije w gong.

7. Normal Match

Heath Slater vs. Mick Foley

Foley od razu podniósł nieprzytomnego Slatera i... wsadził mu skarpetę do buzi! Sędzia uniósł trzy krotnie rękę Slatera, która za każdym razem upadła. Zwycięża Mick Foley!

Winner: Mick Foley (0:40)

Reklamy

8. Tag Team Match

The Rock & Stone Cold Steve Austin vs. John Cena & CM Punk

W ringu już mamy rozgrzewających się Cenę i Rocka, zaś na apronie Austina i Punka. Sędzia każe zabić w gong i zaczyna się! Rock rusza na Cenę z punchem jednak ten nie zostaje mu dłużny i oddaje! Oh yeah! Po kilku chwilach przewagę jednak zyskuje Rocky, który sprowadza Cenę na liny i szybko posyła go na przeciwległe. John wraca i inkasuje Samoan Drop! Rock pinuje: 1... 2.. I Cena unosi bark do góry! The Cenation leader podnosi się i chce ruszyć z Clotheslinem jednak Rocky kontruje i sam wykonuje Spinebuster! The Great One szybko podnosi Johna i posyła go w stronę swego narożnika, po czym dobija go jeszcze Running Corner Clotheslinem! Oh tak! Rocky rozejrzał się po hali. Fani chcą Austina! I zmiana! Austin wchodzi do ringu! Stone Cold od razu wskakuje i zaczyna atakować pełną serią punchy Cenę! 1! 2! 3! 4! 5! 6! 6! 7! 8! 9! 10! Steve odchodzi od narożnika. Cena słaniając się na nogach idzie w jego stronę i.. Texas Piledriver od Austina! Stone Cold uśmiechając się tauntuje, po czym ciska Johnem w stronę narożnika Punka i pokazuje, aby to The Voice of the Voiceless wszedł do ringu. I tak też się dzieje! Punk wskakuje do ringu od razu chcąc wykonać Clothesline jednak Austin się schyla i następnie wyprowadza serię punchy, posyła go na liny i wykonuje Spinebuster! Toughest Son of a Bitch in the WWE podnosi szybko Punka i dokłada Suplex! Jeszcze jeden! I.. kolejny! Austin odsuwa się od Punka na kilka kroków pozwalając mu wstać. The Straight Edge Warrior na nogach i.. mamy Clothesline od Austina! Nie! Punk unika kolejnego ciosu ze strony swego rywala i sam wykonuje High Kicka! Austin się zachwiał jednak nie przewrócił. Punk nie zamierza długo czekać i wnet wykonuje Step up Enzuigiri! Austin na macie, a CM Punk przechodzi do pinu! 1... 2... Kick Out! Austin szybko wstaje jednak już po chwili ponownie wita się z matą za sprawą Springboard Clothesline'u! Punk dokłada jeszcze Double Underhook Backbreaker, po którym zmienia się z Ceną. Lider Cenation od razu wbiega do ringu jednak nie zawalczy z Austinem, bo ten zdążył się zmienić z Rockiem. Cena przyjął tą informację z uśmiechem na twarzy. Rock od razu wpada na ring będący niezwykle nabuzowany energią! Mija Clothesline Ceny, po czym sam wyko.. Nie! Cena również mija jego Clothesline i już po chwili sam wykonuje Shoulder Block! Kolejny! John dokłada jeszcze Protobomb, po czym rozgląda się po arenie, która na niego buczy. Unosi rękę do góry i wykonuje znany gest "You can't see me", a już po chwili Five Knuckle Shuffle! Rock wstaje i... Attitude Adjusment! Nie! Rock kontruje i sam wykonuje Snap overhead belly-to-belly suplex! Obaj leżą na macie, a sędzia zaczyna ich liczyć. 1! 2! [...] 5! Obaj zaczynają się powoli ruszać! 6! Są blisko wstania jednak Cena bliżej. 7! Cena na nogach! John od razu chwyta Rocka, podnosi go, odwraca i.... mamy Jumping Clothesline od Rocka, który szybko zmienia się z Austinem! Stone Cold wbiega do ringu z zamiaremwykonania Clothesline'u jednak Cena się schyla i wynosi go pod AA! Kontra! Steve ześlizguje się z pleców lidera Cenation, kopie go w brzuch i... STUNNER! STUNNER! STUNNER! 1... 2... 3! Tak jest, Stone Cold oraz The Rock, czyli gwiazdy ery Attitude lepsze od Ceny i Punka! A więc John nie dostanie swej walki na SummerSlam..

Winners: The Rock & Stone Cold Steve Austin (14:00)

Po walce Austin z Rockiem świętują, a zrezygnowany Punk schodzi z apronu i udaje się na Backstage. Austin popija z Rockiem piwo. Rozwścieczony Punk rusza w stronę ringu i trąca puszkę Steve'a Austina wyrzucając ją na podłogę! Stone Cold rozgląda się niezadowolony po hali. STUNNER! STUNNER! STUNNER! Kolejny Stunner dziś rozdany, a Punk wyślizguje się z ringu. Austin zadowolony bierze kolejne piwo i kolejne i jeszcze jedno i.. następne! I wszystkie wypija, po czym odchodzi na Backstage przy swoim theme songu w ringu zostawiając Rocka z Ceną! Cena powoli do siebie dochodzi, wstaje i... Rock Bottom! OMG! Rock Bottom na Cenie! Rocky chwyta szybko mikrofon i zaczyna mówić.

The Rock: Cukierkowaty Superbohaterze, Ceno... I co teraz, huh? Stara gwardia dała Wam niezły wpie*dol kopiąc Wam wasze słodkie tyłeczki, tym samym uniemożliwiając Ci walkę ze mną na SummerSlam, ale nie martw się, dostaniesz swoją walkę ze mną, jeśli tak bardzo chcesz. Na Survivor Series zmierzymy się w 5 vs 5 Traditional Elimination Tag-Team Matchu . If ya Smell... What The Rock is cooking!

Rocky przy ogromnym cheerze od fanów opuszcza kwadratowy pierścień, a już po chwili do niego wpada nie kto inny jak.. Big Show! Big Show wpada do ringu i... KO Punch dla Ceny! Nie! Cena się schyla i sam wykonuje Attitude Adjusment, po czym nieprzytomny pada na matę. Ale co to!? To nie koniec! Do ringu wpada KANE! Wielki czerwony potwór szybko wykonuje Choksleam na Big Showle, a następnie na Cenie! Co to ma do cholery znaczyć!?

Michael Cole: Holy Shit! Ależ RAW, ależ końcówka!

Jim Ross: Początek również był nie z tej ziemi! DX otworzyło show w pięknym stylu!

Jerry Lawler: Już nie mogę się doczekać władzy, którą będą sprawować HBK oraz Edge.

Michael Cole: A czy któryś z Was się spodziewał powrotu Goldberga!?

Jim Ross: Absolutnie nie!

Michael Cole: Dokładnie. To RAW dało nam wiele odpowiedzi, ale również znaków zapytania. Czyżbyśmy na SummerSlam mieli ujrzeć walkę Kane vs. Big Show vs. John Cena!?

Jerry Lawler: Sądzę, że tak. Ta walka może być naprawdę genialna!

Jim Ross: Mnie bardziej interesuje walka Undertakera z Barrettem. Czy młody gniewny da radę pokonać umarlaka?

Michael Cole: Walki o pas WWE czy World Heavyweight też muszę być genialne. Tym bardziej, że obok Zigglera będzie stał Ric Flair!

Jim Ross: To już koniec historycznego 1000 epizodu RAW. Żegnają się z państwem Jim Ross..

Jerry Lawler: Jerry "The King" Lawler..

Michael Cole: Oraz najlepszy komentator na świecie - Michael Cole. Dobranoc!

--------------------------------------------------------

Takie info: U nie RAW dalej będzie 2 godzinne oprócz RAW Roullete, RAW People Power etc.

Epizod nr.1000 Monday Night RAW bardzo udany :D Dużo powrotów i za to duży plus. Dużo segmentów. Dobrze zapełniłeś te 3 godziny. Ciekaw jestem jak rozpiszesz Edge'a jako GM SmackDown! HBK został GM RAW to też mnie cieszy. Szkoda, że żaden z zawodników Y2J/Miz nie wykorzystali walizki. Ale gdyby któryś z nich ją wykorzystał to nie było by walki na SummerSlam, więc coś przyczuwałem jak czytałem, że się skończy lipą ich próba cashowania :D. Czekam na SD! :-)

• 2 tygodnie później...

Na sam początek uraczyła nas czołówka Friday Night SmackDown, po której przenieśliśmy się do hali.. W dodatku ukazał się piękny pokaz pirotechniczny. Po chwili kamera "przeciąga" nas po trybunach, pokazując kolejnych fanów SmackDown i zawodników tego brandu. Następnie kamera przenosi nas do stolika komentatorskiego, przy którym zasiada Michael Cole, Booker T oraz Josh Matthews. Wszyscy trzej są ubrani w garnitury.

Michael Cole: Na pierwszym SmackDown po historycznym wydarzeniu, jakim bez wątpienia był 1000 epizod RAW witają się z państwem Michael Cole..

Josh Matthews: Josh Matthews..

Booker T: Oraz Booker T! Na dzisiejsze SmackDown zaplanowana jest tylko jedna walka - The Undertakera z Prime Time Players, ale z pewnością nowy General Manager Smackdown - Edge doda jeszcze kilka walk dzisiejszego wieczora.

Michael Cole: Ciekaw jestem czy powracający Deadman zostanie zaatakowany po walce przez jego rywala z SummerSlam - Wade'a Barretta?

Josh Matthews: Całkiem możliwe, doskonale wiemy do jakiego typu zawodników zaliczamy Wade'a.. -

Michael Cole: Zaliczamy go do tych, którzy będą przyszłością tej federacji, to chciałeś powiedzieć, tak?

Josh Matthews: W zasadzie to nie.

Booker T: <śmiech>.

Komentatorzy kończą wprowadzać nas w galę, a na arenie rozbrzmiewa theme nowego General Managera SmackDown - EDGE'a! Oportunista w swoim stylu wchodzi do ringu, po czym odbiera mikrofon.

Edge: Witajcie z powrotem WWE Universe! Ach.. Nawet nie macie pojęcia jak pięknie jest wrócić na stare śmieci. Jak miło jest ujrzeć twarze tysięcy fanów WWE skandujących me imię Powróciłem w nowej jednak dla siebie roli. Roli.... której się obawiam. Mam nadzieję, że będąc General Managerem nie schrzanię tego show, a wręcz przeciwnie. Wyprowadzę je na wyżyny. Jednak, aby tak się stało potrzeba jeszcze trochę czasu. Mam jednak już swoje plany na prowadzenie niebieskiego brandu i pierwszą mą decyzją jest, iż w Main Evencie dzisiejszej gali ujrzymy Tag-Team Match! Alberto Del Rio wraz z Sheamusem zmierzy się z obecny mistrzem świata wagi ciężkiej - Dolphem Zigglerem i wybranym przez niego kolegą z stajni! Lecz to nie wszystko, ponieważ już za chwilę zobaczymy walkę obecnego mistrza Intercontinental oraz mojego przyjaciel - Christiana z Drew McIntyrem!

1. Normal, Non Title Match

Christian © vs. Drew McIntyre

Końcówka walki:

Drew wściekle stompuje Christiana po całym ciele, a już po chwili wykopuje go z ringu. The Chosen One wyślizguje się z ringu i posyła Captaina Charisme na bandę oddzielającą ring od fanów. Drew nie czekał długo i szybko podniósł Kanadyjczyka i ponownie go pchnął z dużą siłą, lecz tym razem na stalowe schodki! A jednak mamy kontrę! Christian odwraca Irish Wheep i sam posyła oponenta na stalowe schodki, po czym wraca do ringu. Sędzia zaś doliczył już do trzech. Jest już przy 6 uniesionym palcu do góry i Drew wraca do ringu jednak zostaje od razu zaatakowany przez Christiana za pomocą Flapjacka, a następnie Back Body Dropu! Christian szybko podnosi przeciwnika i posyła go na liny, a gdy ten wróci dokłada Spinebuster! Kanadyjczyk spogląda na zasiadającego przy komentatorach Edge'a, po czym wskazuje na niego palcem i wspina się na narożnik. Akcja wysokiego ryzyka w drodze i.. Diving Headbutt trafione! Christian jeszcze raz patrzy na swego przyjaciela, po czym idzie do narożnika i szykuje się do Speara! Spear w drodze! Ale.. co to!? Na rampie pojawia się Cody Rhodes, który zaczyna mówić do Captaina Charismy! Ten się dekoncentruje i idzie do lin patrząc wściekle na Cody'ego. Rhodes zaś tylko pokazuje palcem za jego plecy. Christian odwraca się i... Future Shock! Drew pinuje mając nogi na linach, czego nie widzi sędzia! 1... 2... 3! Cóż za niespodzianka, mistrz Intercontinental poległ w walce ze Szkotem!

Winner: Drew McIntyre (06:42)

W ringu widzimy cieszącego się Drew McIntyre'a, a na rampie Cody'ego Rhodesa, który bije mu brawo. Przerywa im jednak Edge.

Edge: Co to miało być, huh!? Po pierwsze: Zmieniam wynik walki na korzyć Christiana ! Sędzia nie widział tego, że Drew wykonał nie przepisowe liczenie.

Winner (poprawione): Christian (06:42)

Edge: Po drugie. Co Ty chcesz osiągnąć tymi ciągłymi atakami, Cody, hm?

Cody Rhodes: Miło, że pytasz, Edge. Widzisz ten pas, którzy trzymają ludzie za Tobą? Chcę go! Chcę walki o pas Intercontinental.

Edge: Masz to, Cody! Na SummerSlam zmierzysz się z Christianem o pas Intercontinental, ale...

Cody Rhodes: Ale co?

Edge: Ale wprowadzam pewną zasadę. Zasadę, która mówi o zakazie atakowania się nawzajem aż do największego letniego wydarzenia w roku. Jeśli Ty zaatakujesz Christiana wtedy stracisz szansę na walkę o pas z nim, jeśli zaś to on zaatakuje Ciebie, pas wędruje automatycznie w Twe ręce bez możliwości walki rewanżowej. Zgadzasz się?

Cody Rhodes: Tak! Christian, przyszykuj się na niezłe lanie, które sprawię Ci 19 sierpnia!

Reklamy

*Kamera przenosi nas do szatni Perfectly, gdzie widać obrady na temat tego, kto zawalczy u boku Dolpha Zigglera w dzisiejszym Main Evencie.*

Dolph Ziggler: Nie mogę przegrać tego starcia, rozumiecie? Muszę pokazać całemu światu, że jestem prawdziwie perfekcyjny mistrzem! Po krótkiej naradzie z Rickiem stwierdziliśmy, że Cody będzie najlepszym wyborem i to on będzie mnie wspierał w dzisiejszej walce wieczoru. Teraz wszyscy wyjdźcie! Ty stój! Mam nadzieję, że pokażesz to, co wszyscy widzimy. Jesteśmy jednością i nie chcę nikogo faworyzować, ale to Ty zaraz po mnie jesteś tu najlepszy. Obyś potwierdził to dzisiaj. Nie daj plamy.

Cody Rhodes: Jestem przyszłym mistrzem Intercontinental! Należę do stajni, w której walczą tylko wybrani. Wygramy to, Dolph.

Dolph Ziggler: Mam nadzieję. Teraz możesz już iść.

*Drzwi się zatrzaskują, a Ric zaczyna o czymś rozmawiać z Dolphem.*

2. Normal Match

The Undertaker vs. Prime Time Players

Końcówka walki:

Young rzuca się z atakiem na grabarza i w odwecie inkasuje Clothesline! Undertaker łapie za rękę rywala i ją wykręca, po czym kilka razy nią trząsa, a następnie wspina się na liny. DeadMan na trzeciej linie i mamy Old School! Undertaker długo nie czeka i szybko sygnalizuje Choksleam! Danny Young się podnosi i.. tak jest! Choksleam trafiony! Young jednak sturlał się do narożnika, a do ringu wbiega Titus O'Neil i... inkasuje Choksleam! Undertaker od razu wynosi go do góry i pozbywa się z ringu za pomocą Last Ride! Zdenerwowany Abraham Washington drze się do mikrofonu patrząc na to jak Danny Young inkasuje Tombstone Piledriver! 1... 2... 3! To koniec!

Winner: The Undertaker (03:39)

W ringu widzimy świętującego swe zwycięstwo grabarza, zaś na rampie oddalających się przerażonych rywali wraz z ich Managerem. Undertaker chce już opuścić ring, ale nie pozwala mu na to Wade Barrett! Wade szybko wynosi Deadmana pod Wasteland! I grabarz kontruje! Rzuca się na niego z serią punchy sprowadzając do narożnika! Stamtąd jednak posyła go na liny i... Big Boot od Barretta! Umarlak na macie, a Wade dokłada jeszcze Diving Elbow Drop, po którym wykonuje swą finalną akcję - Wasteland! Zwycięzca pierwszego sezonu NxT chwyta za mikrofon i przyklękając przy ofierze zaczyna mówić.

Wade Barrett: Deadman, to był tylko przedsmak Twych cierpień na SummerSlam oraz pokazanie, że jesteś za stary na to, aby móc już tu cokolwiek osiągnąć. Zabierasz tylko.. -

I w tym momencie Undertaker "zmartwychwstał" zapinając Hell's Gate! Barrett wojuje chcąc uwolnić się z dźwigni. Macha rękoma rozpaczliwie jednak to na nic! Po chwili Wade mdleje, a Taker puszcza submission, bierze opuszczony przez jego rywala mikrofon.

The Undertaker: Wade... Reast... in... Peace!

*Z widokiem odchodzącego na Backstage Fenomena przenosimy się na zaplecze, gdzie wywiadu udzieli Alberto Del Rio*

Scott Stanford: Witam państwa ser.. -

Alberto Del Rio: Przymknij się głupkowaty, amigo. Nie zasługujesz ani nie potrafisz mnie dobrze przedstawić. Ricardo...

Ricardo Rodriguez: Senoras y Senores.. The Essence of Excellence, La Esencia de la Excelencia, The Mexican Aristocrat.... Albertoooooooooooooo Deeeeeeeeel RIIIIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOO!

Scott Stanford: Eee... Dobra. Odniesie się pan jakoś do nowo powstałego ugrupowania, na którego czele stoi posiadacz pasa wagi ciężkiej - Dolph Ziggler - oraz do ataku na Ciebie, a także Sheamusa?

Alberto Del Rio: Kogo obchodzi ta grupka los tontos, której brak huevos, skoro wszyscy mogą patrzeć na mnie? To ja jestem zawsze w blasku reflektorów. Mam pieniądze, jestem przystojny, kobiety mnie kochają i.. jestem najlepszy! Jedyne co mi się nie podoba to to, że Ci la mitad de los necios mają czelność atakowania kogoś takiego jak mnie od tyłu uniemożliwiając mi szansę obrony.

Scott Stanford: A co pan powie o zaplanowanym na dzisiaj Main Evencie.

Alberto Del Rio: Walka jak walka, lecz idiotyczne jest to, że muszę walczyć w jednej drużynie z jakimś biedakiem bez kasy, umiejętności, ani też koloru skóry. Szczerze, to wygląda on zupełnie, jakby miał na swym ciele rozlaną esperma <śmiech>.

Scott Stanford: A nie obawiasz się interwencji ze strony Rica Flaira?

Alberto Del Rio: Szczerze mówiąc to tę walkę mam en el culo. Liczy się tylko walka na SummerSlam. Ale i tam nie obawiam się go, ponieważ pas wagi ciężkiej to moje przeznaczenia! A przeznaczenia nie da się oszukać!

Przypomnienie wydarzeń z 1000 RAW

*Wraz z kamerą wędrujemy do ringu, a tam widzimy już Heatha Slatera z mikrofonem w ręku.*

Heath Slater: Już za chwilę moja passa porażek zostanie przerwana! Rozpocznę tym samym swój marsz po pas Mistrza Świata Wagi Ciężkiej! Dziś pokonam pewnego Hindusa. Za tydzień Ezekiela Jacksona, za dwa tygodnie jeszcze kogoś i jeszcze kogoś. Streak Goldberga zostanie przeze mnie przełamany i wtedy zostanę wreszcie dostrzeżony! Mam nadzieję, że nasz nowy General Manager nie będzie głupi i da mi wtedy walkę o pas Wagi Ciężkiej! I'm the One Man Band Rock, babe!

3. Normal Match

Heath Slater vs. Jinder Mahal

Końcówka walki:

Mahal przechodzi do Camel Clutchu! Slater męczy się w dźwigni zapiętej przez oponenta, lecz w końcu zdołał dotknąć lin! Sędzia każe zawodnikom wstać i od nowa zacząć konstruować przewagę. Mahal od razu przechodzi do Double Underhook Suplexu! Kontra ze strony Heatha! Slater uwalnia się i wymierza Dropkick! Zmęczony odpoczywa przy linach. Mahal biegnie wprost na Slatera i mamy Spear od Jedno osobowej kapeli rockowej! Slater czai się za plecami rywala wyczekując na jego powstanie. Mahal na nogach i mamy E-minor! Kontra! Full Nelson Slam od Mahala! Też nie! I... TAK! E-minor! 1... 2... 3!

Winner: Heath Slater (04:51)

Reklamy

Seth Rollins: Witajcie . Widzę, że mnie nie znacie. Nie znacie również moich możliwości, dlatego też rzucam wyzwanie! Zawalczę z każdym, kto się na to zgodzi!

Seth nadstawia ucho wyczekując swego oponenta i w końcu jest! Wychodzi ochotnik, a jest nim... Ted DiBiase!

4. Normal Match

Seth Rollins vs. Ted DiBiase

Końcówka walki:

I mamy przepiękny Spinebuster od DiBiasego! Rollins w opałach, a Ted dokłada jeszcze jeden Spinebuster, po którym wykonuje jeszcze Dropkick! Ted rozgląda się nerwowo po całej arenie po czym szybko serwuje Diving double foot stomp! Ted DiBiase jr. nie chce na nic czekać i szybko wspina się na narożnik. Missile Dropkick w drodze i... nic z tego, ponieważ Seth uderzył w liny, a DiBiase spadł kroczem na narożnik! Zawodnik Perfectly długo nie czeka i wnet wspina się na narożnik, a następnie wykonuje Superplex, po którym pinuje! 1... 2.. Kick Out! Nabuzowany energią jednak szybko wstaje i wnet wykonuje Belly to back suplex, a po chwili Springboard Moonsault! Rollins z uśmiechem czeka, aż jego oponent wstanie. W końcu po kilku chwilach Ted znalazł się na obu dolnych kończynach. Seth tylko na to czekał! Prędko kopie rywala w brzuch, odbija się od lin i... Blackout! 1... 2... 3! Tak jest, Seth Rollins triumfuje!

Winner: Seth Rollins (05:19)

Zmęczony ale i zadowolony Rollins chwyta za mikrofon i zaczyna mówić.

Seth Rollins: Widzieliście to!? Widzieliście!? To dopiero pierwszy niewdzięcznik, który posmakował przegranej w pojedynku ze mną! Patrzcie i podziwiajcie, albowiem jestem... Prawdziwie Perfekcyjny!

*Kamera znów wędruje na Backstage, tym razem do szatni Perfectly, gdzie widzimy rozgrzewających się: Dolpha Zigglera oraz Cody'ego Rhodesa. Rozgrzewkę prowadzi Ric Flair.

Obraz znika, po czym znów się pojawia, ale nie widzimy Perfectly, a Tysona Kidda, który zaraz udzieli wywiadu.*

Scott Stanford: Witaj, Tyson. Jak się miewasz?

Tyson Kidd: Doskonale, dzięki, że pytasz. Byłoby lepiej, gdybym dostał walkę na SummerSlam, ale trudno. Widać, iż General Manager nie widzi mnie na największej gali lata w roli głównej.

Scott Stanford: Widzę, że czujesz się niedoceniony, ale może zmieni się Twoja pozycja po przyszłotygodniowej walce z Tedem DiBiasem?

Tyson Kidd: Oby. Jednak mimo, iż stoczę z nim pojedynek to mam nadzieję, że będzie to czyste starcie. Utrzymuję dobry kontakt z Tedem, ale nie oznacza to, że dostanie ode mnie jakąś taryfę ulgową.

Scott Stanford: A można zapytać o Twój obecny cel?

Tyson Kidd: Cel? Celów mam wiele, który prowadzi do jednego, konkretnego. Chcę wygrywać każdą kolejną walkę, aby to doprowadziło mnie do jakiegoś osiągnięcia.

Scott Stanford: Dziękuję. Moim i państwa gościem był Tyson Kidd.

Tyson Kidd: Nie ma sprawy.

Reklamy

5. Tag-Team Match

Alberto Del Rio & Sheamus vs. Dolph Ziggler © & Cody Rhodes

Końcówka walki:

W ringu widzimy pełną dominację Sheamusa nad Codym Rhodesem! Sheamus obecnie okłada Cody'ego w narożniku, a ten tonie pod gradem punchy. Sheamus widząc, iż Rhodes bezsilnie leży na macie bierze go za rękę, podnosi i posyła w przeciwległy narożnik! I kontra od Rhodesa! W ostatniej chwili unika Running Corner Clothesline'u i sam wykonuje soczyste Corner Enzuigir, po czym zmienia się z Zigglerem! Dolph wpada do ringu jednak szybko zostaje powalony poprzez Double Axe Handle od Sheamusa, który po tej akcji zmienia się z Alberto Del Rio. Alberto od razu wpada do ringu i zaczyna skrupulatnie okopywać każdą część ciała przeciwnika. Po mniej-więcej 10 stopmpach odpuszcza i ustawia się na bezpieczną odległość czekając, aż mistrz wstanie. Ziggler na nogach i.. inkasuje Double knee armbreaker! Alberto zadowolony tauntuje w stronę publiczności, po czym podnosi przeciwnika i po chwili posyła do narożnika. Corner Enzuigiri w drodze! I wspaniała kontra! Ziggler W porę uciekł od narożnika, po czym wykonał Russian Legsweep i zmienił się ze swoim partnerem. Rhodes wbiega do ringu będąc mocno wypoczętym, dlatego też bez problemu wykonuje Suplex! Kolejny! I jeszcze jeden! Del Rio w świecie Rhodesa, który prędko dokłada jeszcze Beautiful Disaster i zmienia się z Dolphem. Ziggler powoli przechodzi pomiędzy drugą liną, a następnie ustawia się za oponentem. Zigg Zag! 1... 2.... 3! Tak jest! Perfectly odnoszą zwycięstwo!

Winner: Dolph Ziggler & Cody Rhodes (09:15)

Po walce widzimy się cieszących Dolpha i Zigglera oraz stojącego na apronie, lekko zawiedzionego Sheamusa. Na rampie zaś pojawia się Christian, który bije brawa Cody'emu. Cody zaczyna coś krzyczeć w jego stronę jednak ucisza go Brogue Kick! Przerażony Dolph staje przy linach bacznie obserwując Irlandczyka. Nagle na arenie pojawia Seth Rollins i Drew McIntyre! Rollins atakuje po drodze Christiana, po czym razem ze Szkotem biegnie do ringu i atakuje zza pleców Sheamusa! Po chwili dołącza do nich także Ziggler. Sheamus wydaje się bezradny ale niespodziewanie wyprowadza Brogue Kick dla Setha! Poza ringiem doszedł do siebie Christian, który biegnie do ringu i wykonuje Speara na Drew! Kanadyjczyk zostawił Zigglera dla Sheamusa i odszedł spokojnie na Backstage. Ale co to!? W ringu pojawia się Alberto Del Rio! Arystokrata od razu atakuje zza pleców Zigglera! Nie! Ziggler odsuwa się i Alberto trafia w Sheamusa, a następnie inkasuje Zig Zag! A Sheamus zaś potężny Chair Shot w tył głowy od Rica Flaira! A więc Perfectly znowu górą! Takim widokiem...

...SmackDown schodzi z anteny...

>> Jak informują niektóre internetowe portale, Ryback nie pojawił się dziś, ponieważ... został przyłapany na trawce! Tak jest! Ex. Skip Sheffield będzie przez to pauzował cały miesiąc.

Aktualna karta na SummerSlam:

- Normal Match - The Undertaker vs. Wade Barrett

- Normal Match for Intercontinental Championship - Christian © vs. Cody Rhodes

- Triple Threat Match for World Heavyweight Championship - Dolph Ziggler © vs. Sheamus vs. Alberto Del Rio

- No Count Out Match for Case Money in the Bank - Chris Jericho vs. The Miz

- Normal Match for WWE Championship - Daniel Bryan © vs. CM Punk

- Hell in a Cell Match with Special Guest Refeere (Shawn Michaels) * - Brock Lesnar vs. Triple H

* - Jeśli wygra Brock, to będzie dostawał za każde się pojawienie w telewizji 30 tysięcy dolarów premii, jeśli wygra HHH, wtedy Brock będzie musiał pocałować go w tyłek.

Jak czytałem to zauważyłem, że chyba DeadMan wrócił u ciebie jako czynny wrestler. Jeśli tak to mnie to cieszy. A tak a pro po to przy walce Takera z Prime Time Players powinno być napisane "Handicap Match" :P Barretta feud z Grabarzem napewno dobrze wypromuje. Debiut Rollinsa udany, choć mógłbyś mu dać jakiegoś innego zawodnika zamiast Teda np: Riley'a. Jeśli chodzi o Main Event to od początku byłem pewien zwycięstwa Perfectly. Dobra robota. Czekam na kolejne epizody :)

• 2 tygodnie później...

No dobra. Jako, że wróciłem do BZ to postanowiłem skomentować wszystkie świeże diary. Schemat w sumie oklepany, czyli WWE, ale muszę przyznać, że piszesz ciekawie. Do estetyki też nie można się przyczepić, czyli ogólnie wypadasz dobrze. Z odcinka na odcinek widać poprawę w pisaniu, a o to tutaj chodzi. Czekam na nowe epizody

Powodzenia w dalszym pisaniu.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Na sam początek uraczyła nas czołówka Monday Night RAW, po której przenieśliśmy się do hali.. W dodatku ukazał się piękny pokaz pirotechniczny. Po chwili kamera "przeciąga" nas po trybunach, pokazując kolejnych fanów RAW i zawodników tego brandu. Następnie kamera przenosi nas do stolika komentatorskiego, przy którym zasiada Michael Cole oraz Jerry "The King" Lawler obaj są ubrani w garnitury.

Michael Cole: Sprzed stołu komentatorskiego witają państwa Michael Cole..

Jerry Lawler: Oraz Jerry "The King" Lawler!

Michael Cole: Tydzień po historycznym, 1000 epizodzie RAW zobaczymy jak w roli General Managera sprawdzi się Shawn Michaels!

Jerry Lawler: Z tego co udało mi się dowiedzieć, to zapowiedział już kilka walk na dzisiejsze show. Pierwszą walką dzisiejszego show będzie starcie Kofiego Kingstona z Jackiem Swaggerem. Czy R-Truth sprawi, że jego były kolega z drużyny polegnie?

Michael Cole: Mimo mej sympatii do Jacka, to muszę przyznać, że ten ostatnio stał się zwykłą ofermą. Zapewne wygra Kofi, chyba, że ten czarnuszek sprawi, że Swagger zdoła odnieść zwycięstwo.

Jerry Lawler: Drugą z nich jest walka obecnego United States Championa - Davida Otungi z Zackiem Ryderem.

Michael Cole: To ma być godny przeciwnik dla kogoś takiego jak David?

Jerry Lawler: Ja sądzę inaczej. Moim zdaniem Ryder pokaże na co go stać pokonując United States Championa.

Michael Cole: Widać, że miałeś więcej szczęścia, niż rozumu dostając tą pracę. Trzecią zapowiedzianą walką jest starcie obecnych mistrzów Tag-Team z Epico i Primo. Chyba nie ma nikt wątpliwości, kto wyjdzie z tej walki obronną ręką.

Jerry Lawler: Muszę wyjątkowo się zgodzić. Kings of Wrestling to dobra drużyna. Zapowiedziane na dziś są jeszcze trzy walki. Kane vs. Lord Tenasi, Daniel Bryan vs. R-Truth, a także Main Event, którego składu jeszcze nie znamy, ale prawdopodobnie w trakcie gali przedstawi go nasz General Manager.

Michael Cole: Zwycięstwa Kane'a oraz Bryana są chyba oczywistą oczywistością. Liczę na to, że Shawn pokaże na co go stać ustalając Main Event godny swej nazwy.

Przypomnienie wydarzeń z 1000 RAW

5

4

3

2

1

Na arenie rozbrzmiewa doskonale wszystkim znany

Chrisa Jericho! Wybuchają fajerwerki, a Global Champion stoi z zapiętym pasem mistrzowskim i charakterystycznie rozłożonymi rękami, odwrócony od fanów. Ma na sobie koszulkę "Save us Y2J" i swój strój ringowy. Teraz odwraca się w taki - charakterystyczny dla siebie sposób i z aroganckim uśmiechem na twarzy kieruje się w stronę ringu. Po chwili wchodzi do kwadratowego pierścienia i chwyta za mikrofon.

Chris Jericho: Widzicie mnie? Kamerzyści! Wszystkie kamery na mnie! Ludzie od oświetlenia! Wszystkie światła na mnie! Jesteście w moim show! Jesteście na RAW.. is.. Jeerichooo ! Doskonale wiem, że Wam to się nie podoba, nie musicie tego dodatkowo ukazywać poprzez taką reakcję, chociaż.. chociaż nie. Róbcie to dalej, to mnie karmi, daje siłę i energię, czerpię z tego przyjemność. Postanowiłem zacząć dziś te show, ponieważ wiem, że wtedy najwięcej Waszych grubych, Amerykańskich tyłków zasiada przed telewizorami. Wiem, że jestem i będę w centrum uwagi. Ale jako, że wszystkie oczy całego wrestlingowego świata są zwrócone są tylko na mnie chciałbym to wykorzystać i pokazać wam jak bardzo się mylicie. O czym mówię? O nietraktowaniu mnie jako tego, kim jestem, czyli Najlepszym na świecie w tym co robię, z powodu tego, że pewien hipokryta, koleś, który ma wiele więcej szczęścia niż rozumu oraz umiejętności, kogoś, kto swą głupotą, tak samo zresztą jak Wy, mógłby zapełnić kilka nie małych zbiorników wodnych, zdołał się przyczepić do mego sukcesu. I to dosłownie. Panie i panowie oraz Ty, lasko z pierwszego rzędu, człowiekiem o którym mówię jest The Miz!

I w tym momencie Chrisowi przerywa muzyka wejściowa drugiego z posiadacza walizek - The Miza! "Mr. Awesome" przy sporym cheerze kieruje się spokojnie do ringu po drodze przybijając "piątki" z fanami.

The Miz: Chris.. -

Chris Jericho: Would you please... Shut the hell up! Nikt Cię tu nie zapraszał, Miz. To jest moje show! Show, na którym nie chcę widzieć kogoś.. kogoś Twojego pokroju, kto nie potrafi czysto i odważnie przyznać, że to ja jestem prawowitym posiadaczem walizki Money in the Bank.

The Miz: Wooh, Wooh, Wooh... Chris, nie rozpędzasz się? To Ty jesteś prawowitym posiadaczem walizki? Jakoś ktoś, kto zasiada w tej federacji wyżej od nas oraz Ci wszyscy ludzie mają inne zdanie na ten temat.

Chris Jericho: bla, bla, bla... NEVER, EVER! I am the best in the world at What I Do! Słyszysz!? I am the best in the world at What I Do! A Ty jesteś nikim! Nikim! Ci ludzie? Szefowie federacji? Nie liczą się! Nikt się przy mnie nie liczy! Mam dość ludzi takich jak Ty, "WWE-Universe" czy idioci, którzy grzeją swe tyłki biorąc kasę za lenienie się. Wiesz co?

Po tych słowach Chris szybko odrzucił mikrofon na bok, a następnie wykonał Codebreaker! Pełny złości spojrzał na Miza, po czym postawił swą nogę na jego klatce piersiowej i zaczął tauntować. Y2J już kierował się do wyjścia, gdy postanowił wrócić i.. zapiął Liontamer! Miz długo się męczył i starał uwolnić jednak to nic mu nie dało. "Mr. Awesome" zemdlał, a Chrisa od oponenta oddzielili dopiero sędziowie.

Reklamy

1. Normal Match

Kofi Kingston vs. Jack Swagger

Końcówka walki:

Kingston leży pod narożnikiem, a Swagger ustawiony na ukos od tego, w którym znajduje się Kofi z zadowoleniem tauntuje. Bierze rozbieg i.. Corner Slingshot Splash! Pudło! Ghańczyk w ostatniej chwili unika ciosu, a już po chwili wykonuje efektowny Flapjack! Kingston wskakuje na falę i przygotowuje na Boom Drop! I... tak jest! Mamy efektowny Boom Drop, po którym Kofi szykuje się już do Trouble in Paradise! Swagger wstaje, odwraca się... IMPACT! 1... 2... 3! Tak jest, Kofi Kingston zostaje zwycięzcą tej batalii

Winner: Kofi Kingston (03:12)

W ringu widzimy już wiwatującego na jednym z narożników Kingstona, gdy nagle spod ringu wyślizguje się nie kto inny, tylko sam R-Truth! Były przyjaciel Ghańczyka wbiega do ringu i chwyta za nogę Kingstona, po czym mocnym szarpnięciem sprowadza go do parteru! Ale to nie wszystko, bo już po chwili na Kingstona czeka Little Jimy! R-Truth staje nad swą ofiarą tauntując, po czym schodzi z ringu, chwyta za cygaro i na koniec zapala je jeszcze dmuchając dym ze swych ust prosto w twarz Kingstona.

*Chwilę widzimy jeszcze obraz stojącego nad ofiarą Trutha, po czym kamera przenosi nas na Backstage*

Matt Striker: Witajcie WWE-Univer.. -

Big Show: Zamknij się Striker, doskonale wiem, co chcesz powiedzieć. Nie potrzebne mi jest Twoje przedstawienie mnie, ludzie mnie znają, trzęsą spodniami, gdy tylko mnie widzą. Jestem Big Show, największy potwór jakikolwiek stąpał po ringach WWE. Wiem, że chcesz wyjaśnień ode mnie, że chcesz wiedzieć dlaczego zaatakowałem na 1000 RAW Cenę. Hm... Ten człowiek od dawna wchodził mi głęboko za skórę. Czas doprowadzić go do ostatecznej destrukcji, czas go zniszczyć. Chcę z nim walki na SummerSlam! Cena, wiem, że to słyszysz, oczekuję od Ciebie odpowiedzi na to wyzwanie już dziś! Nie stchórz... Interesuje mnie jednak co ten palant zwany Wielką Czerwoną Maszyną - Kane - chciał udowodnić atakując po walce mnie! Największego atletę świata! Nie widzę racjonalnego wyjaśnienia dla ataku na mnie. Nie próbuję nawet go szukać, po prostu jeśli chcesz ze mną walczyć, to pokaż, że nie jesteś zwykłą.. -

W tym momencie Big Show zostaje zaatakowany serią punchy przez.. Kane'a! Największy Atleta Świata tonie pod gradem kolejnych ciosów jednak nagle odpowiada silnym pchnięciem Kane'a prosto na ścianę! Kane trzyma się chwilę za plecy, aczkolwiek nie trwa to długo, ponieważ wnet zaczyna iść do Big Showa i wymierza mu Uppercut, po którym chwyta olbrzyma za szyję, po czym ciska na stół z przekąskami wykonując Choksleam! Zamaskowany Potwór ciężko oddychając patrzy na ofiarę, po czym odwraca się do tyłu chcąc iść w stronę swej szatni jednak, gdy to czyni widzi przed sobą... Johna Cenę. John pokazuje gestem ręki, że nie chce teraz walki. Kane spogląda kątem oka na Big Showa, po czym znienacka nokautuje Cenę Big Bootem! Ulubiony Demon Diabła już nawet nie spojrzał na Cenę, tylko od razu odszedł w stronę swojej szatni.

Reklamy

2. Normal, Non Title Match

United States Champion - David Otunga vs. Zack Ryder

Końcówka:

Otunga przy linach, co skrzętnie wykorzystuje Ryder posyłając rywala na przeciwległe. David wraca i wpada wprost pod Clothesline! Po chwili inkasuje jeszcze jeden! A-List podnosi się i otrzymuje Flapjack! Mistrz United States pada szyją na liny, po czym odwraca się i mamy Rough Ryder! A nie, jednak kontra! Otunga łapie go w locie, poprawia go sobie i ciska nim o matę wykonując Powerbomba! Zadowolony szybko rzuca się do pinu! 1... 2... Kick Out! Ryder odkopuje, ale od razu, gdy wstanie trafia na Double Axe Handle, po którym inkasuje jeszcze Northern Lights Suplex! Zack podnosi się prędko z maty, a wtedy znów natrafia na atak ze strony United States Championa w postaci Back Body Drop! Otunga od razu po udanej akcji rzuca się ze stompami na głowę Rydera! Po chwili jednak go podnosi i wykonuje The Verdict! Tak! Nie! Kontra! I mamy fenomenalny Dropkick! Zadowolony z siebie Internet Champion zaczyna tauntować, a następnie odbija się od lin i dokłada Leg Drop! Ryder widać, że jest naładowany pozytywną energią. Ustawia się przy linach i zaczyna tauntować dając sygnał, że walka zbliża się do końca! Otunga na nogach i... Rough Ryder! A nie! Kontra! Ryder odwraca się i mamy The Verdict! Tak jest! 1... 2... 3! David Otunga udowadnia, że zasłużenie jest mistrzem.

Winner: United States Champion - David Otunga (05:05)

Po walce na rampie pojawia się Santino Marella. Staje na rampie i zaczyna mówić.

Santino Marella: Gratuluję, David! Ciesz się póki możesz, bo już za tydzień posmakujesz Cobry, która Cię śmiertelnie ukąsi, a pas wróci do właściwego wojownika !

Santino poczyna iść w swoim stylu do ringu i rzuca się z Cobrą! Kontra! Otunga odbija go od lin i mamy The Verdict! Otunga zadowolony tauntuje, po czym...

*Kamera przenosi nas do szatni, gdzie widzimy już Paula Heymana oraz Brocka Lesnara*

Paul Heyman: Mój klient na poprzednim RAW pokazał, że potrafi pokonać pięciu, pięciu, pięciu, pięciu... PIĘCIU! Gości, którzy nie tak dawno byli nie byle kim. Gdyby nie atak zza pleców, wtedy z pewnością całe D-Generation X już nigdy w pełnym składzie, by się nie pojawili. Brock jednak chce udowodnić jeszcze dziś, że jest najlepszym oraz największym potworem w tej federacji. Dlatego też mój klient chce zawalczyć w dzisiejszej walce wieczoru z pięcioma gośćmi, którzy tylko zechcą się z nim stoczyć. Shawn, jesteś w stanie zapewnić to Brockowi? Lepiej się zgódź, w innym przypadku.. Twoje dni jako General Managera będą policzone!

Reklamy

3. Non Title Tag-Team Match

Kings of Wrestling vs. Epico & Primo

Końcówka:

Clothesline! Epico znowu na macie! Chris podszedł pod liny, wykonując taunt do publiki. Od razu tego pożałował, gdyż rywal zregenerował siły, skacząc na niego z pięściami. Doszło do wymiany ciosów, z której zwycięsko wyszedł Hero. Zaprowadził oponenta do narożnika, gdzie zmienił się z Claudio. Castagnoli zaczął obkopywac przeciwnika, wciskając go w corner. Primo wszedł na narożnik, krzycząc z pretensjami do sędziego. Antonio zaciągnął rywala na środek ringu, gdzie dołożył Gutwrench Suplex'a! Próba pinu, która skończyła się przy dwóch klepnięciach arbitra. Dominujący team ponownie się zmienił, jednak przez chwilę nieuwagi zrobił to także drugi Tag Team... Primo wskoczył na narożnik i wystrzelił zdenerwowany na przeciwnika, ale ten w ostatniej chwili uskoczył. Doszło do krótkiej przepychanki, brat Carlito zdając sobie sprawę, że jest słabszy przerwał klincz, sprzedając dwa kopy w udo Chrisowi. Odbił się od lin, jednak nadział się na potężnego Clothesline'a, zwalającego go z nóg. Jak tylko Primo wstał, nadział się na Dropkick'a! Akcja ta zaprowadziła go do narożnika, przy którym stał drugi rywal. Castagnoli nie mogąc się powstrzymac, kopnął kilka razy w plecy Portugalczyka, jeszcze bardziej go osłabiając... Hero zmienił się z kolegą, dając ostatniego kopniaka Colonowi... Cesaro nie chcąc przedłużac walki, zakończył ją Neutralizerem! Sędzia podniósł ich ręce w geście zwycięzca...

Winners: Tag-Team Champions - Kings of Wrestling (05:51)

Zawodnicy opuścili już ring, a na telebimie widzimy z raną na głowie General Managera RAW - Shawna Michalesa!

Shawn Michaels: Witaj Seattle ! Jak się macie? Widzę, że podoba Wam się... Nie jestem tu jednak po to, aby zajmować czas antenowy tym, którzy są tu ważniejsi niż ja, czyli reszcie wrestlerów, a po to, żeby odpowiedzieć na prośbę Brocka Lesnara. Brock, podczas walki drużynowej miałem czas, aby namyśleć się nad tym, co powiedziałeś, a raczej co powiedział Twój chłoptaś. Odpowiedź brzmi... Tak! Przygotuj się jednak na srogie lanie, bo przeciwników łatwych nie dostaniesz. Witaj na RAW pod moimi rządami, hahaha!

*Na telebimie widać jeszcze przez trzy sekundy HBK'a, po czym obraz zmienia się i jesteśmy już w jakiejś sali. Na dole widnieje data - 28.07.12, a za stolikiem widzimy siedzących CM Punka oraz Daniel Bryana. Obok Bryana znajduje się jeszcze AJ*

Prowadzący: Proszę o ciszę. Dziękuję. Panie i panowie, witam Was na dzisiejszej konferencji, której głównymi gwiazdami są dwaj zapaśnicy. Już za dwa tygodnie zmierzą się ze sobą na największej gali lata - SummerSlam! Teraz oddaję Wam głos.

Dziennikarz1: Witam panów. Pierwsze moje pytanie skierowane jest do Daniela Bryana. Daniel, co czułeś, gdy podczas Money in the Bank udało Ci się wywalczyć pas?

Daniel Bryan: Ach.. -

CM Punk: Woo, Woo, Woo... Czy Ty się czasem nie rozpędziłeś? Jak się Daniel czuł, gdy udało mu się WYWALCZYĆ pas? Człowieku, gdzie Ty masz mózg!? A może raczej, gdzie masz w mózgu część odpowiedzialną za pracę oczu, huh? Jeśli jej Ci brakuje, to z chęcią Ci powiem, że na Money in the Bank doznałem porażki tylko i wyłącznie dlatego, że zostałem oszukany! Tak! -

Daniel Bryan: Ohh.. Punk. Rozumiem, że brak tego oto złota bardzo Cię boli i przez to nie możesz zobaczyć swymi oczyma rzeczywistości, ale przyznaj, że byłem lepszy! Yes! Byłem lepszy, Punk! Yes! Yes! Yes! Dobrze wiesz, że nawet i bez pomocy mojej ukochanej sprawiłbym, że pas powędrowałby w odpowiednie ręce.

CM Punk: Nic sobie nie robię z tego, co sądzisz, ponieważ wiem, że jestem najlepszym wrestlerem na świecie, a taki.. taki chłystek, taki hipokryta, taki idiota, a zarazem człowiek mający włosy łonowe na brodzie <śmiech dziennikarzy> nie jest w stanie w żaden sposób mi zagrozić! Jakieś pytania?

Dziennikarz2: Moje pytanie skierowane będzie do Was obu. Co sądzicie o sobie nawzajem?

CM Punk: Ja już chyba przed chwilą na to pytanie odpowiedziałem, ale może Ty, Bryan chcesz coś powiedzieć?

Daniel Bryan: Yes! Yes! -

CM Punk: Yes, Yes, Yes.. Wiemy. Może powiesz coś jeszcze?

Daniel Bryan: Nie przerywaj mi głupcze, bo doskonale wiesz z kim zaczynasz.. -

CM Punk: Z facetem mający włosy łonowe na brodzie <śmiech na sali> ?

Daniel Bryan: Naprawdę wyrafinowany żart, Punk. Zaczynasz z obecnym posiadaczem pasa WWE! Z mistrzem! Z człowiekiem zasiadającym na samym szczycie tej federacji! Co do pytanie.. Cóż ja mogę powiedzieć o.. nim... Nie jest nikim, kto mógłby zagrozić mi w walce o pas, ale jest osobą, której ego nie mieści się nawet na tej sali i wychodzi nawet poza jej ściany. Jest.. Obecnie jest nikim! Tak jest, Punk! Bez pasa jesteś nikim!

CM Punk:

Dziennikarz3: Czy chcielibyście, aby Waszemu pojedynkowi towarzyszyły jakieś inne niż tradycyjne zasady?

Daniel Bryan: Hm... No! Bo po co? Po co komuś oglądać klęskę ich ulubionego "zapaśnika", kiedy to ten będzie nie tylko nieprzytomny, nie tylko pełen krwi, ale również upokorzony? Mimo wszystko nie potrzebuję żadnego rodzaju walki, aby skopać mu dupsko, dlatego walki bez dyskwalifikacji, z drabinami, czy w klatce byłyby zbędne.

CM Punk: O, już skończyłeś? Brawo! Naprawdę strasznie porywająca przemowa! Robisz postępy! Odnośnie pytanie to moje zdanie jest oczywiste. Jestem najlepszym wrestlerem na świecie, stypulacja nie zaszkodziłaby mi w sprzedaniu Bryanowi takiego łomotu, jakiego nigdy nie zapomni, ale jeśli walka odbędzie się na normalnych zasadach, wtedy uczynię to samo!

Daniel Bryan: Bla, bla, bla... -

CM Punk: Nie wierzysz, "mistrzu"? Możesz udowodnić mi już teraz, że jesteś ode mnie lepszy.

Obaj zawodnicy stają twarzą w twarz. Punk prowokuje Bryana do zadania ciosu wykrzykując coś w jego stronę. Bryan machnął rękę i odwrócił się do niego plecami, lecz już po chwili rzuca się na niego z punchami! Punk z każdym ciosem się cofa, a Bryan po kilku kolejnych punchach powala go Dropkickiem! Mistrz WWE od razu wskakuje na stolik konferencyjny i już po chwili skacze z niego wykonując Running Table Knee Strike! Punk na posadzce, a Bryan już się szykuje do Rounhouse Kicku! Punk na nogach i... Bryan nie trafia! The Voice of Voicelles schyla się unikając ciosu, a następnie wpycha mistrza za pomocą Irish Whepu w ścianę! Punk ociera twarz, po czym naciera na niego z całą serią punchy! Twarz Bryana jest po około 15 z kolei strasznie zmasakrowana! W końcu Punk zaprzestaje ataków i odsuwając się sygnalizuje GTS! Daniel na nogach i.. szybko widząc, co się święci pada na matę! The Straight Edge Warior szybko zaś łapie oponenta za majtki i głowę, a następnie ciska nim o kolejną ścianę! Bryan jednak nie padł po tym na posadzkę, a kompletnie zamroczony odwrócił się i przyjął GTS! Były mistrz WWE od razu po finisherze zaczął tauntować nad ofiarą jednak na koniec dołożył jeszcze Anaconda Vise na nieprzytomnym Bryanie, po czym...

*Kamera przeniosła nas do kwadratowego pierścienia, w którym czekał już z mikrofonem w ręku John Cena*

John Cena: Witajcie fani zgromadzeni na tej pięknej arenie w Seattle ! Widzę, że dobrze się bawicie. Ja przeciwnie. Jestem.. zdziwiony, jestem.. Kane.. O co chodziło z tym atakiem podczas zeszłotygodniowej gali, huh? Nie mogę pojąć o co Ci chodziło. Nie zrobiłem nic. Nic, co mogłoby Ci przeszkodzić, a Ty mimo wszystko zaatakowałeś mnie nie przytomnego. Sprawiło Ci to przyjemność? Tak? Jesteś teraz już spełnionym potworem?

W tym momencie przerwał Johnowi theme song Kane'a. Zamaskowany Potwór jednak długo się nie pojawiał. W końcu jednak ni stąd ni zowąd pojawił się za plecami Ceny! Ubrany jest w swój stary strój, w taki, który pamiętamy z jego najlepszych lat. Theme song cichnie, a Cena zdezorientowany rozgląda się po arenie. Po chwili odwraca się i natrafia idealnie pod Choksleam! Kane zadowolony spogląda na ofiarę, po czym prosi o mikrofon.

Kane: Cena, Cena, Cena... Powód ataku? Jest on bardzo prosty. Ciągle będę dążył do uwolnienia przez Ciebie nienawiści. Ciągle! Mam nadzieję, że sprawię do Twego przejścia na teoretycznie złą stronę, lecz w ostatecznym rozrachunku wyjdzie ona na tą dobrą. Moja armia zaczyna powoli się kreować, a pierwszym z mych podopiecznych będziesz Ty!

Kane odrzucił mikrofon na bok, po czym rozbrzmiał theme song Tensaia. Czas na walkę Japończyka z Potworem!

4. Normal Match

Lord Tensai vs. Kane

Końcówka walki: Tensai zostaje powalony Clotheslinem, a już kilka sekund potem kolejnym! Kane po chwili dokłada jeszcze Big Boota, po którym posyła rywala na liny, a gdy ten wróci sprowadza na matę za pomocą Sidewalk Slamu! Kane jednak nie pinuje, ponieważ prędko wstaje, poprawia włosy i już jest gotów do wykonania Powerbomba! Wynosi ofiarę do góry i.. tak jest! Ulubiony Demon Diabła nie puszcza jednak oponenta i od razu wynosi go do góry raz jeszcze, aby chwilę potem wykonać Last Ride! Kane, który w pełni kontroluje przebieg tego pojedynku ustawia się za plecami rywala i szykuje Choksleam! Tensai się podnosi, odwraca i... Impact! Choksleam from hell wykonane! Kane szybko pada na matę pinując: 1... 2... 3! Tak jest! Potwór z łatwością zwycięża!

Winner: Kane (02:46)

Po walce na arenie rozbrzmiewa theme song Big Showa i ten już po chwili pojawia się na rampie. Chwilę spogląda na Kane'a, po czym spokojnym krokiem kieruje się do kwadratowego pierścienia. Wchodzi nad trzecią liną i już po chwili staje twarzą w twarz z człowiekiem, a raczej z potworem, który tydzień temu go dosłownie zniszczył. Big Show spogląda na swą prawą pięść i już po chwili trafia ona na masce Kane'a! A jednak nie! Kane skontrował atak oponenta i już po krótkiej chwili doprowadził Big Showa, tak samo jak tydzień temu, do klęski po wykonaniu czwartego dzisiejszego dnia Choksleamu!

Reklamy

*Na Backstage'u widzimy już Matta Strikera obok którego stoi CM Punk!*

Matt Striker: Panie i panowie. Moim drugim dzisiejszym gościem jest sam CM Punk.

CM Punk: Cześć, Matt.

Matt Striker: Punk, zbliża się gala SummerSlam, a Ty od czasu Money in the Bank zaliczasz same porażki, czyżbyś miał spadek formy?

CM Punk: <śmiech> Ohh, zamknij się Matt! Spadek formy? O czym Ty w ogóle mówisz? Byłeś kiedyś wrestlerem? Gwiazdą najlepszej federacji, tak jak ja?

Matt Striker: Ni.. -

CM Punk: No właśnie, Matt. Nie byłeś. I tak zostanie już na zawsze. Ja zaś jestem i doskonale wiem, co się dziej.

Matt Striker: Więc co?

CM Punk: Nic. Już za tydzień stoczę swoją kolejną walkę w karierze i wtedy.. wtedy zmuszę Cię do powiedzenia "Przepraszam. Jesteś najlepszym wrestlerem na świecie." Teraz żegnaj, Matt. Idę obejrzeć starcie mojego rywala z SummerSlam.

*Kamera z powrotem przenosi nas na ring, gdzie widzimy do walki gotowego Daniela Bryana oraz R-Trutha*

5. Normal Match

WWE Champion - Daniel Bryan vs. R-Truth

Końcówka walki:

I mamy Running Apron Knee Strike od Bryana! Daniel dość szybko podniósł się z maty i cisnął jeszcze oponentem o barierki oddzielające ring od fanów, po czym wrzucił rywala do ringu. Od razu zaczął tam z "ostrej rury" wykonując wpierw Regal-Plex, a chwilę później Springboard Rounhouse Kick! Czarnoskóry zawodnik padł na matę, a Yes-Man od razu postanowił zapiąć Lebell Lock! Nie utrzymał jednak rywala długo w dźwigni, ponieważ ten będąc blisko lin prędko się nich chwycił. Bryan był zmuszony puścić submission. Odszedł spoglądając na rywala na środek ringu. Chwilę później podniósł się także Truth, który jednak zainkasował Running Leg Lariat! A jednak nie! Killings kontruje i sam wykonuje Flapjacka! Bryan uderzył szyją o górną linę, po czym zamroczony odwrócił się do Trutha. Wpadł jednak wprost pod kolejny Flapjack i po raz kolejny upadł szyją na liny, lecz tym razem na te po drugiej stronie ringu! Bryan jeszcze bardziej zamroczony odwraca się i idzie chwiejnym krokiem i inkasuje kolejny Flapjack! Tym razem jednak trafia na matę. Truth od razu dopada do rywala i pinuje! 1... 2.. Kick Out! Bryan zdołał unieść bark do góry. The conspiracy theorist od razu zrywa się z maty i pomaga wstać Bryanowi, po czym wykonuje Truth or Consequences! Aj! Jednak nie udaje mu się to, ponieważ Daniel spada idealnie za jego plecami i sam wykonuje Back Suplex! Truth pada na matę, aczkolwiek już po chwili podnosi się.. Rounhouse Kick! Nie! Truth kontruje i posyła Daniela na liny! Back Body Drop od Killingsa! Znów nie, bo Bryan ponownie spada za jego plecami i wykonuje idealnie w tempo Belly to Belly Suplex, po którym dokłada jeszcze, gdy tylko Truth będzie na kolanach, Rounhouse Kick! Killings wycieńczony pada na środek ringu, a Bryan od razu dopada go i zapina Lebell Lock! Truth nawet nie próbuje się wydostać tylko od razu odklepuje! A więc mistrz WWE górą nad byłym mistrzem Tag-Team!

Z ringu wyślizguje się wycieńczony Killings, a na arenie nagle pojawia się Chris Jericho! Mr. Money in the Bank 2012 pojawia się z walizką i biegnie do ringu! Przekazuje walizkę sędziemu, zdejmuje koszulkę i chyba będziemy mieli walkę o pas WWE! Sędzia każe zabić w gong! Tak! Bryan już teraz musi bronić pasa! AJ! Za szybko powiedziane, bo sędziemu przerywa theme song The Miza, który wbiega na ring i zaczyna się brawl między nim, a Lionheartem! Zawodnicy wypadli z ringu po Clotheslinie od Miza i zaczynają brawl na trybunach! Bryan odetchnął z ulgą. Wyślizgnął się spokojnie z ringu, wziął pas i razem z AJ odszedł na Backstage! Nie! Na rampie zatrzymał go High Kick od CM Punka! Na arenie mamy gigantyczny cheer od fanów spoglądających na zawodników, którzy na SummerSlam zawalczą o pas WWE oraz potężny heat od fanów, którzy spoglądają na zapaśników u których w walce na SummerSlam na szali znajdzie się walizka, ponieważ tam inicjatywę przejmuje Jericho! Punk szybko podnosi swego rywala, z którym zmierzy się za 2 tygodnie, a następnie wykonuje GTS! Tak jest! Bryan na macie, zaś Punk, tak samo jak podczas konferencji, zapina Anaconda Vise na nieprzytomnym Danielu. Wśród trybun zaś Miz i Y2J leżą bezwładnie i tym obrazkiem przechodzimy do reklam.

Reklamy

Promo walki Kofi Kingston vs. R-Truth na następnym RAW

*Widzimy na Backstage'u gotowego do walki Brocka Lesnara, który rozmawia jeszcze z Paulem Heymanem. Po chwili wychodzi do ringu, a jego pierwszym przeciwnikiem jest.. Brodus Clay!*

6. 5 vs. 1 Gauntlet Match

Brock Lesnar vs. (1) Brodus Clay

Lesnar od razu wchodzi w klincz z Brodusem i wrzuca go w narożnik, a tam wymierza mu całą serią Shoulder Trustów. Opamiętał się dopiero, gdy sędzia doliczył do czterech jednak po chwili znów uczynił to samo. I znów przestał swych ataków przy czwartym uniesionym do góry palcu przez arbitra. Tym razem już nie przechodzi ponownie do takiego ataku, a odchodzi na kilka kroków i wykonuje Powerbomb! Zadowolony Brock tauntuje nad rywalem czekając na to aż ten wstanie. Po kilku sekundach Brodus znajduje się na nogach i wpada wprost pod F-5! Brock od razu pada na matę i zapina Kimura Lock, po którym Brodus błyskawicznie klepie w matę!

Lesnar czeka na kolejnego oponenta, a nim okazuje się być.. Santino Marella! Włoch wchodzi do ringu i...

Brock Lesnar vs. (1) Brodus Clay, (2) Santino Marella

... i od razu wpada pod F-5! Brock rozśmiał się, po czym zapiął po raz kolejny Kimurę, po czym Włoch szybko odklepał.

Od razu po tym, jak Włoch się poddał, na arenie zabrzmiał theme song Jacka Swaggera

Brock Lesnar vs. (1) Brodus Clay, (2) Santino Marella, (3) Jack Swagger

Ten prędko wbiegł do ringu i o dziwo powalił Brocka Clotheslinem! Po chwili chciał powalić rywala kolejnym, lecz wtedy nadział się na kontrę i potężny Powerbomb! Po tej akcji widzimy całą serię punchy od Brocka Lesnara dla Swaggera. Sędzia po kilku chwilach zdołał odciągnąć Brocka od rywala i wtedy wszyscy zauważyli na twarzy Jacka krew. Brock odsunął się od niego na kilka kroków i, gdy ten tylko wstał dołożył F-5, po którym uśmiechnął się i zapiął Kimurę. Jack zaś od razu odklepał.

A kolejnym z zawodników jest... niemożliwe... REY MYSTERIO! Fani wpadają w szał, a Meksykanin do ringu!

Brock Lesnar vs. (1) Brodus Clay, (2) Santino Marella, (3) Jack Swagger, (4) Rey Mysterio

Rey naładowany ogromem pozytywnych emocji wbiega do ringu i omija Clothesline ze strony przeciwnika, po czym sam wykonuje Springboard Moonsault! Brock lekko się zachwiał, a już po chwili został ukąszony Low Dropkickiem w lewe kolano! To jednak nie zmusiło go do uklęknięcia i zrobił to dopiero po drugim. Mysterio od razu potem dołożył Springboard Splash z przejściem do pinu. Brock jednak od razu odkopuje i szybko wstaje. Obaj zapaśnicy stają twarzą w twarz, a już po chwili pod wpływem mocnego pchnięcia, Rey pada w narożniku. Lesnar prędko go dopada i wyprowadza całą serię Shoulder Trustów! W końcu jednak odpuszcza i oddala się od narożnika na kilka kroków. Rey idzie trzymając się za brzuch w jego kierunku i mamy Back Body Drop! Chwilę później Rey inkasuje jeszcze dwa silne Clothesline'y, po których Brock serwuje mu jeszcze Snap Suplex, po czym czas na...

Reklamy

Wracamy po przerwie. W ringu dalej mamy dominację Lesnara, który teraz wykonuje Snap Scoop Powerslam, a chwilę potem Front Powerslam! Lesnar nie chcąc marnować czasu prędko przechodzi do Powerbomba! Aj! Hurricanrana od Reya! 619 w drodze! Rey'owi długo to jednak zajmuje, ponieważ odczuwa już trudy tego pojedynku. W końcu jednak się zebrał i... Lesnar wstaje i przechwytuje Rey'a. F-5!! Brock od razu pada i zapina Kimurę znajdując się z oponentem na środku kwadratowego pierścienia! Rey męczy się starając wydostać się z dźwigni jednak już po chwili zmuszony jest odklepać!

Lesnar opierając się o liny czeka o następnego, ostatniego już przeciwnika. Nagle... ROZBRZMIEWA THEME SONG D-GENERATION X!! To niemożliwe! Lesnar ze strachem patrzy na titantron jednak tam nikogo nie ma.. nagle spod ringu wyślizgują się Triple H i HBK! Wślizguję się do ringu i mamy Sweet Chin Music oraz Peedigre! Zawodnicy szybko znikają z ringu i z powrotem się pod niego chowają. Sędzia jednak nic nie widział, albowiem cały czas spoglądał na rampę. Dopiero teraz rozbrzmiewa theme song ostatniego zawodnika, a jest nim... sam Big Show!

Brock Lesnar vs. (1) Brodus Clay, (2) Santino Marella, (3) Jack Swagger, (4) Rey Mysterio, (5) Big Show

Big Show prędko wbiega do ringu i tylko czeka na to aż Lesnar wstanie. Po około 7 sekundach widzimy go już stojącego na obu dolnych kończynach i wtedy wpada wprost pod K.O Punch! Big Show pinuje! 1... 2... 3! Tak jest, a więc Lesnar przegrywa, ale dopiero z piątym zapaśnikiem! Big Show z kamienną twarzą od razu uciekł z ringu i skierował się na Backstage.

Winner: Big Show (00:49; długość całej walki: 14:01)

W ringu widać nieprzytomnego Brocka. Na arenie jednak ponownie rozbrzmiewa theme song D-Generatów! DX wychodzą spod ringu. Triple H wziął ze sobą krzesełko. Ustawia je nad szyją Brocka tak, aby ten nie mógł wstać. Paul Heyman od razu postanowił wbiec do ringu, aby ratować swego klienta. HBK grzecznie go do siebie zaprosił.To była jednak tylko przynęta, ponieważ od razu, gdy Paul podszedł bliżej zainkasował Sweet Chin Music od HBK'a, a następnie Pedrigree od Triple H'a, po czym D-Generation X swoim tauntem sprawili, że...

RAW schodzi z antenty

No widzę, że szykuje się feud na linii DX - Lesnar (w/Heyman). Może jakiś TT Match na SummerSlam :D

Trochę nie wiem po co jest ta konferencja w jakieś sali Punka i Bryana. Ona się odbyła 28.07.2012r, bo widniała data, ale mogłeś sobie to darować, ale duży "plus" za pomysłowość :) Rozpad R-Boom i pewnia ich walka na najbliższym PPV. Innej opcji chyba nie ma. Kolejny raz Kane ma program z Ceną, ale jeszcze jest Big Show. Jestem ciekaw jak to rozpiszesz.

Trochę nie podobają mi się niektóre zdania podczas walki, np.:

Big Show spogląda na swą prawą pięść i już po chwili trafia ona na masce Kane'a! A jednak nie! Kane skontrował atak oponenta i już po krótkiej chwili doprowadził Big Showa, tak samo jak tydzień temu, do klęski po wykonaniu czwartego dzisiejszego dnia Choksleamu!

Mogłeś to napisać inaczej, np tak.:

Big Show spogląda na swoją prawą pieść i szykuję się, aby wykonać KO Punch Kane'owi. Próba finishera przez olbrzyma, ale kontra ze strony Big Red Monstera i Chokeslam od niego dla Big Showa!...

Ogólnie to odcinek dobrze wypadł i czekam na kolejne w twoim wykonaniu. Powodzenia w dalszym pisaniu :)

• Urządzenie:  Linux

Diary bierze udział w konkursie na Diary Miesiąca - Lipiec/Sierpień 2012 - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=346238#346238
  • 3 tygodnie później...

WWE SmackDown 03/08/12 - Cleveland, Ohio

Michael Cole: Na dwa tygodnie przed SummerSlam witają się z Wami prosto z Cleveland, Michael Cole...

Booker T: Booker T!

Josh Matthews: A także Josh Matthews!

Michael Cole: Na dzisiejsze show zaplanowane jest sporo ciekawych pojedynków. Między innymi Tyson Kidd vs. Sin Cara.

Booker T: Po tych dwóch facetach możemy się spodziewać sporo akcji wysokiego ryzyka. Jednak kto wygra? Ta kwestia jest sprawą otwartą.

Josh Matthews: Ja jednak chyba postawię na Tysona Kidda. Kolejną walką zaproponowaną przez Edge'a jest Wade Barrett kontra The Great Khali!

Michael Cole: Zwycięzca jest chyba oczywisty. Nie sądzę, by Hindus wytrzymał z Anglikiem w ringu dłużej niż dwie minuty.

Booker T: Nie doceniasz Khaliego.. -

Michael Cole: Bo ten gość powinien dawno siedzieć w domu oglądając WWE przed telewizorem, a nie uczestnicząc w galach tej federacji. Trzecią walką, jaką zapowiedział General Manager jest walka Dolpha Zigglera z Chrisem Hero. Nie powinno nikogo dziwić, jeśli wygra Ziggler. Ten gość jest najlepszy!

Josh Matthews: I znów nie doceniasz rywali swych ulubieńców. Nikt nie zna prawdziwego potencjału Chrisa Hero i kto wie? Może to jest właśnie przyszły mistrz wagi ciężkiej?

Michael Cole: Ohh, zamknij się i nie sprawiaj powodów do wyszydzania Ciebie.

Booker T: Main Eventem gali będzie walka Alberto Del Rio z... No właśnie, z kim?

Josh Matthews: Jestem pewien, że Edge wybierze mu do walki kogoś, kto z łatwością mu dokopie. Może Sheamusa?

Michael Cole: Jeśli Edge ma wybrać kogoś, kto mu dokopie to musi być to ktoś z najwyższej półki, a nie ten Irlandczyk, od którego słońce prędko ucieka.

Booker T: <śmiech> Mimo, iż się z Tobą nie zgadzam, to muszę przyznać, że potrafisz mnie rozbawić.

Josh Matthews: Już za chwilę jednak odbędzie się walka Damiena Sandowa z Jinderem Mahalem. Zapraszam.

Komentatorzy skończyli swą pogadankę, a na arenie rozbrzmiała muzyka wejściowa Jindera Mahala! Hindus wszedł do ringu, po czym zaczął czekać na swego rywala. Chwilę potem rozbrzmiewa theme song Damiena Sandowa! Intelektualny wybawca ludzkości idąc po rampie do ringu zaczyna mówić.

Damien Sandow: Nazywam się Damien Sandow i przybywam tu, aby Was wyciągnąć z dna. Mam już dość niedorzeczności z Waszej strony. Mam dość, że człowiek na pierwszym miejscu stawia osobę, przez którą każdego dnia katusze cierpi jego majestat, a na drugim natomiast człowieka, który stara się mu być prawą ręką. Niestety należycie do tej hołoty zbójów, która nie docenia mego artyzmu. Zmienię to. Pierwszym z wielu kroków do zbawienia brudnych mas będzie pozbycie się tego ignoranta. Nie mam zamiaru z nim się dziś pojedynkować, gdyż jest dla mnie czymś odpychającym, gdy subtelna inteligencja idzie w parze z przykrym charakterem. You're Welcome!

Intellectual Savior of the Masses od razu po wypowiedzianych słowach rzuca mikrofonem prosto w głowę Jindera, po czym atakuje go serią punchy oraz stompów! Po całej masie zadanych ciosów podnosi rywala i zaczyna wściekle atakować go wykonując wściekłe kopnięcia na brzuch. Po wszystkim dokłada jeszcze The Illumination. Znów rozbrzmiewa theme song Damiena Sandowa, a ten opuszcza spokojnie arenę.

*Kamera przenosi nas na Backstage, gdzie widzimy Dolpha Zigglera, obok którego stoi Ric Flair. Dolph rozmawia z kimś przez telefon*

Dolph Ziggler: Cześć. No i jak? Zrobiliście to, co mieliście zrobić?

....

Dolph Ziggler: Ale jesteście pewni, że wszystko jest w jak najlepszym porządku? Nie zostawiliście żadnych śladów?

...

Dolph Ziggler: Mam nadzieję. Wiedzcie, że nie chciałbym być w Waszej skórze, jeśli coś pójdzie nie po mojej myśli.

Ric Flair: Jak się mają plany?

Dolph Ziggler: Wszystko jest pod kontrolą. Już się nie mogę doczekać, aby spojrzeć na miny wszystkich, gdy im to pokażemy

Reklamy

1. Normal Match

Tyson Kidd vs. Sin Cara

Końcówka walki:

Kidd na linach, a Sin Cara odbija się od lin. Prędko dobiega do oponenta i wnet serwuje mu Tiger Feint Kick! Tyson padł na macie, a Sin Cara długo nie czekając dokłada Springboard 720 Splash! WoW! Zamaskowany zawodnik od razu przechodzi do pinu: 1... 2... Kick Out! Tyson Kidd w porę unosi bark do góry. Sin Cara czeka ustawiony za plecami Kidda na jego podniesienie się. Mija kilka chwil i Kanadyjczyk znajduje się na nogach. Odwraca się i wpada wprost pod Hurricanranę! Tyson pada pod narożnikiem. Ex Mistico od razu pomaga mu zasiąść na samym szczycie narożnika samemu na niego wchodząc. Moonsault side slam w drodze! Nie! Kidd w porę kontruje i zrzuca przeciwnika z narożnika! Cara jednak szybko wstaje i ponownie wspina się na narożnik! Kidd pozbywa się go Big Bootem ze szczytu, po czym z narożnika zeskakuje na apron! Mistico znów w miarę prędko zdołał wstać jednak trafił wprost pod Code Blue! Pin: 1... 2... 3! Tak jest, a więc mamy zwycięzcę, a jest nim Tyson Kidd!

Winner: Tyson Kidd (05:02)

Po walce zawodnicy uścisnęli sobie ręce, a..

*Kamera przenosi nas na Backstage. Tam już widzimy Wade'a Barretta i Scotta Stanforda.*

Scott Stanford: Witaj, Wade.

Wade Barrett: ...

Scott Stanford: Co czujesz przed dzisiejszą walką?

Wade Barrett: Walką? O czym Ty pieprzysz, Scott, huh? Walczę z The Great Khali.. To nie może być jakiekolwiek zagrożenie dla mnie. Ten.. Hindus? Chyba tak.. Ten Hindus jest tylko jedną wielką ciemną i głupią masą. To tyle. Oprócz tego jest nikim.

Scott Stanford: Ostre słowa. Nie sądzisz jednak, że.. -

Wade Barrett: Dobrze wiesz, co sądzę. Ci idioci zasiadający na arenie również to wiedzą... Sądzę, że tacy jak Undertaker zabierają nam, młodym, tylko czas i szansę na pokazanie się szerszej publiczności. Taker ciągle powraca na jedną walkę i myśli, że doprowadza fanów do stanu, w którym Ci się go strasznie boją. Myli się. Widzą w nim teraz już tylko grzecznego grabarza, dziadka, a nie strasznego, nie do zatrzymania Umarlaka.

W tym momencie podszedł Taker. Zaprezentował swój taunt, tylko, że palcem przejechał po szyi Barretta, po czym poszedł w stronę swej szatni.

*Kamera z powrotem wędruje do kwadratowego pierścienia, w którym już stoi Heath Slater*

Heath Slater: Witajcie SlaterManiacy! Już za chwilę będziecie świadkami tego, co zapowiedziałem tydzień temu - mojego zwycięstwa nad kolejnym z nieudaczników, którym tym razem jest Ezekiel Jackson! I'm the one man band, babe! [...] No dalej, chodź tu!

2. Normal Match

Heath Slater vs. Ezekiel Jackson

Końcówka walki:

I mamy Scoop Slam by Jackson! Kolejny! Ezekiel odbija od lin Heatha, a gdy ten do niego podbiegnie wykonuje Back Body Drop! Ale Slater pięknie ląduje i już po chwili wykonuje Low Dropkick pod jedno kolano, a następnie pod drugie! Big Zeke pada na oba kolana, a już po chwili inkasuje Running Low Dropkick, po którym One man band pinuje! 1... 2... Kick Out! Zdenerwowany Slater prędko się podrywa z maty i na przemian coś wykrzykuje do sędziego oraz zadaje stompy Jacksonowi. Ezekiel wykorzystał dekoncentrację rudowłosego zawodnika nagle się podnosząc i po chwili powala rywala Clotheslinem! Po chwili kolejnym i nas.. - kontra! Slater unika ataku ze strony oponenta i po chwili sam wykonuje E-Minor! Szczęśliwy prędko pinuje! 1... 2... 3! Tak jest, Slater wygrywa z Jacksonem!

Winner: Heath Slater (04:00)

3. Normal Match

Wade Barrett vs. The Great Khali

Końcówka walki:

Barrett konsekwentnie stompuje w narożniku cielsko rywala jednak po chwili odchodzi od niego, aby uniknąć dyskwalifikacji. Wade pozwala podnieść się rywalowi. Khali wstaje, a Anglik wtedy rusza na niego i nokautuje go Big Bootem! Hindus znów pada, a The Bare Knuckle Brawler dokłada jeszcze, z trudem, Scoop Slam, po których rzuca się z serią Elbow Dropów, po których dokłada Short-arm elbow smash i odlicza rywala do trzech.

Winner: Wade Barrett (03:37)

W ringu widzimy cieszącego się z powodu zwycięstwa Barretta. Nagle jednak przerywa mu theme song Undertakera! Deadman pojawia się na rampie i zaczyna klaskać pokazując, że do niego teraz należy czas. Po wszystkim zaczyna się powoli udawać na Backstage.

*Kamera wędruje do biura General Managera SmackDown - Edge'a, do którego wchodzi... Christian! Przyjaciele przytulają się, po czym zaczyna się konwersacja*

Christian: Witaj, Edge! Wiem, że gratulowałem Ci posady General Managera kilkanaście razy, ale nie mogę się powstrzymać, aby zrobić to raz jeszcze. Gratuluję!

Edge: Dzięki, Christian. Jak Ci się podoba SmackDown pod moimi sterami?

Christian: Lepiej być chyba nie może! Przyszedłem jednak, aby coś z Tobą uzgodnić.

Edge: Tak?

Christian: Nie wiem, czy masz jakieś plany na Main Event dzisiejszego SmackDown, ale jeśli byś mógł...

Edge: Zgoda! Jako mistrz Intercontinental zasługujesz na walkę wieczoru, dlatego też jeszcze dziś zawalczysz z jednym z pretendentem do pasa wagi ciężkiej - Alberto Del Rio.

Christian: Dzięki. Postaram się Ciebie nie zawieźć.

*Christian wychodzi z biura, po czym mamy... *

Reklamy

*Wracamy po reklamach. Na titantronie pokazuje się jakiś video. Widzimy po chwili, że obok przywiązanego Sheamusa do stołka stoją Cody Rhodes i Seth Rollins! Zaś w drugim pokoju mamy przywiązaną do krzesła jego żonę, której dzielnie pilnuje Drew McIntyre!*

Cody Rhodes: Witajcie, fani Perfectly oraz... jego.

Seth Rollins: Zapewne interesuje Was dlaczego zrobiliśmy, to co jest teraz widoczne, czyli czemu uwięziliśmy Sheamusa i jego żonę.

Cody Rhodes: Odpowiedź jest bardzo prosta. Mamy swój cel, cel który już za chwilę zrealizujemy. O czym mowa? Cóż mam powiedzieć? Czy ktoś na arenie sądzi, że ten marny, blado skóry idiota zasługuje na rewanż o pas World Heavyweight?

Seth Rollins: Też jesteśmy takiego zdania. On zdecydowanie na to nie zasługuje! On zasługuje jedynie na poniżenie...

Cody Rhodes: Możesz go jednak uniknąć, Sheamus, ale... pod jednym, umówionym przez nas warunkiem. Musisz się zrzec możliwości rewanżu o pas. Za chwilę odkleimy Ci taśmę z twarzy, a Ty musisz powiedzieć, że zrzekasz się możliwości rewanżu, zgoda ?

Sheamus: ...

Cody Rhodes: No dalej!

Sheamus: Zrzekam...

Seth Rollins: No powiedz to w końcu!

Sheamus: Zrzekam s...

Cody Rhodes: Skoro tak... Spójrz na telewizor.

*Sheamus spogląda na telewizor, a tam.. widzimy całującego żonę Sheamusa Drew McIntyre'a! Sheamus spojrzał wściekle, po czym zaczyna krzyczeć*

Sheamus: Zgoda! Zrzekam się!! Słyszycie?! Zrzekam się rewanżu o pas World Heavyweight tylko zostawcie już moją żonę w spokoju!

*Drew puszcza żonę Sheamusa, a wtedy... *

Sheamus zostaje zaatakowany przez Rollina i Rhodesa! Przywiązany Sheamus nie może się bronić i po pół minuty silnego obijania traci przytomność! Drew wtedy rozwiązuje żonę Celtic Warriora i pozwala jej udać się do swego męża, zaś 3/5 składu Perfectly wychodzi z posiadłości Irlandczyka. W drzwiach jednak zatrzymuje się Cody Rhodes

Cody Rhodes: Christian, strzeż się.. Ciebie może spotkać to samo.

*Kamera z powrotem gości na arenie*

4. Normal, Non Title Match

World Heavyweight Champion - Dolph Ziggler vs. Tag-Team Champion - Chris Hero

Końcówka walki:

Ziggler jest trzymany w headlocku jednak szybko się z niego wydostaje posyłając rywala na liny. Hero wraca i inkasuje Dropkick! Ziggler od razu zrzucił pot ze swych włosów na oponenta, po czym zaczął wykonywać serię Jumping Elbow Dropów. Po chwili jednak zaprzestaje takich ataków dając szansę na podniesienie się rywalowi. Hero na nogach jednak nie trzeba było długo czekać i po chwili pada na matę za sprawą Superkicka, po którym Dolph pinuje! 1... 2... i mamy Kick Out! Chris zdołał jeszcze unieść bark do góry, jest za świeży, aby już się poddać. Nie trzeba jednak długo czekać, by posiadacz najważniejszego pasa na SmackDown znów przeszedł do ofensywy. Prędko wstał z maty zbierając ze sobą Chrisa i od razu dokłada Swinging Neckbreaker! Kontra! Hero uwalnia się i sam wykonuje German Suplex, a po chwili dokłada jeszcze Springboard Moonsault! To jednak nie koniec, albowiem po chwili widzimy w jego wykonaniu Spinebuster, a także Half Nelson Bulldog, po którym pewny swego pinuje. Jednak się przeliczył, ponieważ uzyskał jedynie 2 Count! Zdenerwowany mistrz Tag-Team od razu wstał i zaczął tauntować, aby już po chwili być gotowym do zakończenia walki! KO w drodze! I... nie ma! Ziggler kontruje i sam wykonuje swą kończącą akcję, pod nazwą - Zig Zag! Pin: 1... 2... 3! Tak jest! Mistrz World Heavyweight górą nad mistrzem Tag-Team!

Winner: World Heavyweight Champion - Dolph Ziggler (05:49)

Po walce widzimy celebrującego swą victorię Zigglera jednak przerywa mu to Alberto Del Rio! Arystokrata jednak nie idzie w stronę ringu, a staje na rampie bijąc brawa. Zdezorientowany Ziggler patrzy ze wściekłością na rywala jednak po chwili zza pleców atakuje go Ricardo Rodriguez! Posiadacza pasa WH jednak prędko sobie z nim poradził. Wpierw zrzucił go ze swych pleców, a następnie wykonał Superkick, po którym dorzucił stompy i wykopał wiernego sługę Alberto Del Rio z ringu.

*Kamera wędruje na Backstage, gdzie widzimy rozmawiających - zapewne o walce - Christiana i Edge'a

Reklamy

5. Normal, Non Title Match

Intercontinental Champion - Christian vs. Alberto Del Rio

Końcówka walki:

Del Rio dalej wściekle atakuje stompami lewą rękę oponenta. Po chwili Alberto podnosi rywala do pionu i ciska nim o matę wykonując tym samym Scoop Slam, po którym pinuje. 1... 2... Kick Out! Kanadyjczyk z łatwością unosi bark do góry. Alberto jednak nie został z rękoma w nocniku, albowiem już miał plan. Tym planem było wykonanie German Suplexu, po którym za pomocą Back Body Dropu pozbył się Christiana z ringu. Nie trzeba było czekać w nieskończoność, aby już kilka chwil później ujrzeć przepiękny Suicide Dive od pretendenta do pasa WH! A jednak nie! Christian w porę zdołał odskoczyć w bok, zaś Alberto uderzył z całych sił o oddzielającą ring od fanów bandę. Kanadyjczyk po chwili wstał i od razu posłał Arystokratę z dużą siłą za pomocą Irish Whipu o stalowe schodki, po czym wrzucił go do ringu samemu za nim podążając. W środku kwadratowego pierścienia szybko doszło do wykonania Inverted DDT przez IC Championa, po którym ten zaczął się wspinać na szczyt narożnika. Captain Charisma jest już na samym szczycie i... mamy Diving Headbutt! Alberto trzyma się za głowę rękoma rzucając się chaotycznie po całym ringu, zaś Christian ze stoickim spokojem podnosi się, podchodzi do rywala, stawia go na nogi i posyła na liny. Alberto prędko wraca od nich odbity, a wtedy Kanadyjczyk wykonuje Flapjack! Mamy próbę zakończenia pojedynku: 1... 2... i Kick Out! Zdenerwowany mistrz Intercontinental podnosi się i udaje do narożnika szykując się do Speara! Alberto na nogach i... Spear! Aj! Kontra! Alberto w porę się ocknął i cisnął rywalem o narożnik w taki sposób, że jego bark zatrzymał się na stalowym słupku. Meksykanin ma trochę czasu na dojście do siebie. Christian po kilku chwilach opiera się o narożnik, a wtedy inkasuje Running Corner Enzuigiri! Christian pada na matę, a Alberto już jest gotów do zakończenia pojedynku! Kanadyjczyk podnosi się i... Zostaje zaatakowany zza pleców przez Rollinsa i McIntyre'a! W tym samym momencie to samo spotkało Del Rio, lecz ten został zaatakowany przez Rhodes'a i Zigglera!

Winner: Non Contest (10:10)

Perfectly cały czas obijają i Alberto i Christiana. Ich ataków nie widać końca jednak wtedy rozbrzmiewa theme song Edge'a!

Edge: Przestańcie! Powiedział przestańcie, do cholery! Myślicie, że atakowanie innych zza pleców jest fair? Mylicie się! Rhodes, formalnie Ty nie zaatakowałeś Christiana jednak zrobili to Twoi ludzie, a skoro jesteście jednością, to Ty poniesiesz za to odpowiedzialność, toteż walka Christian vs. Rhodes o pas Intercontinental na SummerSlam zostaje oficjalnie wycofana! A Ty Ziggler.. Jeszcze raz przerwiesz jakąś walkę Alberto, wtedy podzielisz los swego kolegi z drużyny. To tyle. Dobranoc, Cleveland!

Edge opuszcza arenę przy swoim theme songu zostawiając w ringu zszokowane Perfectly i tym widokiem...

... SmackDown schodzi z anteny...

PS. Shawn - Od następnego RAW będzie upragniona przez Ciebie oprawa graficzna.

PS 2. Jakoś strasznie krótka mi ta gala wyszła :/

Bardzo przyjemny epizod SD! Fajnie mi się to czytało, a przy tym, nie było jakiś znaczących błędów. Jeśli chodzi o same diary, to z odcinka na odcinek poziom ciągle się zwiększa. Ostatnie SD! było bardzo ciekawe i sprawiło, że będę czekał na kolejny odcinek. SD wg mnie zasłużyło na 4.5/5.
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak to jest móc zobaczyć własną postać w kwadratowym pierścieniu?! NXT Ci to oferuję... Nie czekaj i zapisz swoją postać do rosteru SWF!
  • 3 tygodnie później...

WWE RAW Newark, New Jersey- 06/08/12

Michael Cole: Sprzed stołu komentatorskiego witają państwa Michael Cole..

Jerry Lawler: Oraz Jerry "The King" Lawler!

Michael Cole: Już dziś możemy usłyszeć wiele odpowiedzi na wiele ważnych pytań. Czy Brock udowodni całemu pro-wrestlingowemu światu, że to on jest najbardziej dominującą gwiazdą wszech czasów?

Jerry Lawler: Na zapleczu mówi się, że to właśnie on ma otworzyć dzisiejsze show.

Michael Cole: Ponadto ujrzymy dziś kilka fascynujących pojedynków. Między innymi David Otunga vs. CM Punk!

Jerry Lawler: Pomimo, iż to Otunga jest ostatnio na fali wznoszącej, to i tak sądzę, że to właśnie były mistrz WWE odniesie dziś zwycięstwo.

Michael Cole: Pomimo, iż David ma wielki talent, to niestety chyba masz rację. W następnym starciu ujrzymy Johna Cenę oraz Chrisa Jericho! Fantastyczne zestawienie jednak wygrać może tylko jeden - The best in the world at what do!

Jerry Lawler: Widzę, Michael, że wierzysz w tę nudną gadkę Y2J'a. Niewątpliwie jest on dobry, ale nie najlepszy. Jestem pewien, że Cena pokaże na co go stać.

Michael Cole: Vince, proszę Cię, zdejmij tego palanta z wizji i daj mi pracować z kimś normalnym... Nieważne. Przejdźmy dalej, a właściwie do Main Eventu dzisiejszej gali jakim jest starcie Daniela Bryana z The Mizem!

Jerry Lawler: Starcie będzie z pewnością fascynujące. Nie chcę typować kto wygra, w końcu i tak się za jakiś czas o tym przekonamy.

Michael Cole: Bla... bla... bla... A wygra Daniel Bryan! Yes! Yes! Yes! Ten gość jest po prostu rewelacyjny!

Nagle dyskusję komentatorów przerywa theme song Brocka Lesnara! Już po chwili ten właśnie zawodnik pojawia się wraz z Paulem Heymanem w tle. Obaj kierują się do kwadratowego pierścienia. Nie pozwala jednak managerowi Brocka dojść do głosu heat, jakim zostali przywitani

Paul Heyman: Okażcie trochę szacunku dla mojego klienta - Brocka Lesnara - a także i samego mnie ! Zamknąć się do cholery! Wasze zachowanie jest takie samo, jak Shawna Michaelsa oraz Triple H'a na poprzednim RAW - skandaliczne! D-Generaci obdarli mego klienta z pewnego zwycięstwa, a musieli się posłużyć tym, co wręcz ubóstwiają - oszustwem. Brock radził sobie bez problemu z kolejnymi rywalami niszcząc ich swoją dźwignią jednego po drugim. Byłoby tak dalej, gdyby nie ta banda łobuzów! Chcę poinformować, że sprawa ta trafi do sądu, chyba, że... W ramach przeprosin mój klient otrzyma walkę z Big Showem, która odbędzie się już teraz!

Heyman czeka chwilę na odpowiedź HBK'a i po momencie właśnie ten zawodnik pojawia się na rampie!

Shawn Michaels: Widzę, Heyman, że nie wiesz, że wrestling to jest podły biznes, a ktoś taki jak Ty powinien przecież wiedzieć o tym doskonale! No cóż.. Walka z Big Showem? Hm... Zgoda!

1. Normal Match

Brock Lesnar vs. Big Show

Końcówka walki:

Big Show wreszcie zyskał inicjatywę w ringu kontrując Spinebuster ze strony Brocka Lesnara oraz samemu wykonując Scoop Slam! Show po udanej akcji oparł się o liny, a gdy Lesnar wstał wymierzył mu Headbutta. Brock jednak nie padł na matę, dlatego też dokłada kolejnego! Tym razem klient Heymana padł. Chwilę potem zrobił to ponownie za sprawą Speara od The W.M.D. Show od razu po udanej akcji się podniósł i przystąpił do wykonania Powerbomba. Lesnar jednak z dziecinną łatwością skontrował to wykonując Back Body Drop! Chwilę potem sam wykonał Speara, po którym przeszedł do liczenia. Sędzia doliczył jednak ledwie do dwóch. Zdenerwowany poderwał się wnet z maty i poczekał, aż to samo uczyni jego rywal. A gdy tak się stało rzucił nim o matę za sprawą Belly-To-Belly Suplexa! Po tej akcji rywal Triple H'a z SummerSlam dokłada jeszcze DDT, a także Fireman's Carry Takeover, a następnie czai się za plecami Showa chcąc zakończyć to starcie! The World's Largest Athlete wstaje! Odwraca się i... F-5! Nie! Big Show sprytnie kontruje i sam nokautuje Lesnara poprzez K.O Punch! Też nie! Lesnar zdołał tego uniknąć i po wykonaniu Speara zapiął Kimurę Lock! Show przez chwilę się męczy jednak klepie w matę dając sygnał sędziemu, że się poddaje!

Winner: Brock Lesnar (07:01)

W ringu zadowolony Brock świętuje swą victorię jednak po chwili jego theme ginie, a rozbrzmiewa ten The Game'a! Triple H biegnie w stronę ringu i rzuca się na Brocka z serią punchy! Sprowadza Lesnara w stronę lin przeciwległych i tam mamy zmianę ról! Teraz to King of Kings inkasuje punche! Na środku ringu jednak The Game kopie Lesnara dwa razy w brzuch i wykonuje Pedigree! Nie! Mamy kontrę! Brock wciska rywala w narożnik i tam zadaje mu ogromną serię punchy i kopnięć z kolanka w brzuch. W końcu odpuszcza, zaś Triple H idzie w jego kierunku. F-5! Lesnar od razu po tym zapina Kimurę Lock! Czy złamie mu rękę uniemożliwiając mu pojedynek na SummerSlam!? Co to!? To HBK biegnący w stronę bijącej się dwójki. Lesnar puszcza od razu submission i chce rzucić się na Shawna! Ten jednak pokazuje, aby ten się zachował spokojnie i wyciąga swego przyjaciela z ringu odchodząc przy heacie skierowany do Lesnara z areny. Po chwili arenę zaczął opuszczać i Lesnar. Wtedy na titantronie pojawił się Kane.

Kane: <śmiech> Big Show... Widzę, że nie jesteś w najlepszej formie. Pomimo, iż udało Ci się pokonać tydzień temu Brocka Lesnara, to dziś z nim poległeś. Czyżbyś miał jakiś problem? Przekonajmy się <śmiech>

Po wypowiedzeniu tych słów rozbrzmiał theme song Kane'a! Ten po kilku sekundach pojawił się na rampie i wolnym krokiem zaczął kroczyć ku ringowi. Po drodze zgarnął spod ringu stół oraz benzynę, która wrzucił do kwadratowego pierścienia, na którym po chwili się znalazł! Spojrzał chwilę na podnoszącego się rywala, po czym rozłożył stół, a następnie polał go benzyną. Ponownie spojrzał na Big Show, który już prawie jest na nogach, a następnie uniósł ręce wysoko do góry i... W tym momencie do ringu zaczął biec Cena! Kane jednak opuścił energicznym gestem ręce na dół sprawiając, że stół się podpalił. Cena wbiegł do ringu i zaatakował Kane'a serią punchy. Po chwili pchnął go na liny wykonując Irish Whip i wtedy Kane zainkasował K.O Punch od Showa! John wtedy od razu pozbył się Atlety z ringu za pomocą Clothesline'u, a następnie spojrzał na wielkiego czerwonego potwora. Uśmiechnął się, po czym go podniósł i wykonał Attitude Adjusment na płonący stół! Nie! Cena w ostatniej chwili postanowił go oszczędzić i wyrzucił go z barków za ring na podnoszącego się Showa.

Reklamy

2. Non Title, Champion vs. Champion Match

CM Punk © vs. David Otunga ©

Końcówka walki:

Otunga biegnie w stronę Punka jednak w biegu zostaje przechwycony i inkasuje Devil Lock DDT! Punk od razu podnosi rywala i dokłada Russian Legsweep! Próba zakończenia walki: 1... 2.. Kick Out! Otunga unosi bark do góry. Punk ociera pot z głowy, po czym wstaje i spogląda w stronę narożnika, a następnie podnosi rywala i ciska nim o wcześniej wspomniany narożnik. Chwilę potem możemy ujrzeć Step-up High Knee into Bulldog! Nie! O ile High Knee Punk wykonał poprawnie, to Bulldog został skontrowany! The Voices of Voiceless jednak prędko wstał i zdzielił Davida Clotheslinem! Też nie! Otunga uniknął ciosu i wtedy sam wykonał to, co Straight Edge Warrior starał się zrobić wcześniej - Clothesline! Punk pada na matę jednak po chwili się podnosi! Wtedy jednak zostaje zgaszony za pomocą Belly-to-Belly Suplexem! Otunga od razu pada na matę i pinuje! 1... 2... Kick Out! Zdenerwowany podnosi się i czeka aż to samo uczyni były mistrz. Po chwili widzimy jak Punk stoi na nogach, a wtedy.. Mamy próbę The Verdict! Jednak Punk z łatwością kontruje i sam wyprowadza GTS, po którym uzyskuje 3 Count!

Winner: CM Punk (04:53)

Na arenie rozbrzmiał theme song Punka jednak po chwili przerwał go theme samego Daniela Bryana! American Dragon stanął na rampie i zaczął mówić.

Daniel Bryan: Brawo, brawo.. Były mistrzu <śmiech>. Widzę, że zdołałeś pokonać o kilka klas słabszego Davida Otungę, który... spójrz sam. Ma wiele więcej spólnego z kulturystyką niż z wrestlingiem. Ciekaw jednak jestem czy pokażesz jaja i czy zechcesz stanąć w ringu z nim...

Na arenie zapanowała cisza. Po upływie krótkiego czasu na arenie rozbrzmiał theme song samego R-Trutha! Killings przy heacie publiki pojawił się na rampie, na której przez chwilę przystanął patrząc szaleńczo na Bryana, po czym ruszył do ringu, aby stoczyć walkę. Bryan zaś udał się ku stołowi komentatorskiemu.

3. Normal Match

R-Truth vs. CM Punk

R-Truth pełen energii wbiegł do ringu i od razu rzucił się z serią punchy na rywala. Punk jednak schylił się, po czym sam wyprowadził szaleńczą serię uderzeń z pięści, a następnie dokłada Dropkick, po którym Killings pada na matę. To jednak nie wszystko, co przygotował dla rywala The best in the world, albowiem po chwili dorzuca jeszcze Back Suplex z przejściem do pinu! 1... 2... Kick Out! Oboje błyskawicznie się podnieśli. Punk rzucił się na Killingsa z Clotheslinem jednak ten uniknął tego i sam wykonał Dropkick! Po chwili kolejny! Punk tym razem się nie podnosi, a przykuca przy narożniku, a po momencie podnosi się i gotów do ponownego przejęcia inicjatywy zaczyna krążyć wokół ringu. Po jakimś czasie zawodnicy wchodzą w klincz, z którego zwycięsko wychodzi Punk, który od razu przechodzi do headlocku. Uścisk jednak szybko zostaje zerwany przez Trutha, który zarazem posłał byłego mistrza WWE na liny, a gdy ten wrócił wpadł wprost pod Lie Detector! Killings od razu pada i pinuje: 1... 2... Kick Out! Poirytowany czarnoskóry zapaśnik podnosi się i zaczyna stompować ciało oponenta. Widząc jednak, że to niewiele daje przestaje takowych ataków i pozwala na podniesienie się Punkowi. Po kilku chwilach The best in the world wstał i od razu zainkasował Vertical suplex stunner! Truth po udanej akcji wnet wstał z maty i zaczął tauntować pokazując, że koniec starcia jest bliski. CM Punk na nogach i... Little Jimmy! Nie! Kontra! Punk wynosi Trutha na barki i mamy GTS! 1... 2... 3! Tak jest! Pretendent do pasa WWE górą nad byłym mistrzem Tag-Team!

Winner: CM Punk (06:15)

Punk cieszy się ze zwycięstwa, lecz nagle do ringu wbiega Daniel Bryan! Yes-Man chce zaatakować rywala zza pleców jednak ten zwinnym ruchem odwraca się przed oblicze Daniela i pokazuje mu, że jest gotów mu dołożyć. Daniel uśmiechnął się i opuścił ring.

*Kamera przenosi nas na Backstage, gdzie widzimy już Matta Strikera i The Miza.[/i]

Matt Striker: Witam państwa. Dziś moim i państwa gościem będzie sam Mr. Money in the Bank - The Miz!

The Miz: Cześć.

Matt Striker: Miz, co powiesz o zeszłym tygodniu i tym, co zrobił Jericho?

The Miz: Nie sądzę, by można to określić inaczej, niż przejawem bojaźni względem mnie. Tak jest. "Wielki" Y2J Chris Jericho boi się kogoś takiego jak ja. Jednak chcąc czy nie chcąc nie ominie go pojedynek ze mną i podczas SummerSlam dostanie to, na co zasłużył najbardziej - lanie przez wielkie "L".

Matt Striker: Nie zmienia to jednak faktu, że ostatnio to Ty od niego zbierasz łomot.

The Miz: Matt.. Nieraz trzeba wycierpieć swoje, aby potem spić śmietankę, wtedy, gdy jest to możliwe. Mówiąc bardziej zrozumiale chodzi mi o to, że to, co dzieje się teraz jest nieważne. Ważne jest to, co stanie się podczas SummerSlam, bo wtedy.. -

Chris Jericho: Bo wtedy poczujesz to, co mógł poczuć The Rock, Stone Cold Steve Austin, Shawn Michaels czy też Triple H - przeraźliwy ból, którego doświadczysz z mych rąk. Do you understand what I'm saying to you right now?

The Miz: Chri.. -

Chris Jericho: Would you please... Shut The Hell Up!! Jeszcze nie skończyłem, Junior! Nie jesteś dla mnie nikim ważnym, dlatego też teraz powiem coś do mistrza WWE, który będzie dzierżył pas po SummerSlam. "Mistrzu"... Przyszykuj się na to, co zbliża się wielkimi krokami - lepsze czasy dla tej federacji i tego biznesu. Powiew ciepłego wiatru zmian przyniosę ja, because I am the best in the world at What I Do. *Y2J puszcza oczko, po czym odchodzi*

Reklamy

*Przez Backstage idą obecni mistrzowie Tag-Team - Kings of Wrestling, których rozmowę nagrywa kamera*

Chris Hero: Widzisz, Claudio? Mówiłem, że przejście do tej federacji to dobry ruch.

Claudio Castagnoli: Masz rację. Czuję jednak, że Vince nam w pełni nie ufa.

Chris Hero: O czym Ty do cholery pieprzysz?!

Claudio Castagnoli: Nie udawaj głupiego, Chris. Spójrz sam na nasz spotlight. Mamy pasy od dwóch tygodni, mieliśmy piękny debiut, ale nawet nie mieliśmy szansy przedstawić się fanom i powiedzieć kim tak naprawdę jesteśmy.

Chris Hero: Hm... Coś w tym jest. Czas to zmienić. Najlepiej będzie, jak sami o tym pogadamy z Vincem.

Claudio Castagnoli: Taa... Chodźmy do niego.

*Kamera pokazuje nam jak zawodnicy idą w kierunku gabinetu prezesa, po czym obraz przenosi nas na arenę, gdzie w ringu stoi już John Cena i Chris Jericho*

4. Normal Match

John Cena vs. Chris Jericho

Końcówka walki:

Cena odbija się od lin i mamy Shoulder Block! Lider Cenation znów odbija się od lin i znów wykonuje Shoulder Block! Jericho się podnosi i chce zaatakować Clotheslinem. Nic z tego! John schyla się i wyprowadza Proto Bomb! Y2J jest idealnie ustawiony pod firmową akcję wielokrotnego mistrza WWE! Cena unosi rękę do góry i już po chwili pokazuje "You Can't see me"! Nie! Y2J w porę się ocknął i, gdy John się schylił, wtedy Jericho wyprowadził kopnięcie w głowę lidera Cenation. Jericho prędko podniósł się z maty i powalił jeszcze Johna Triangle Dropkickiem do wewnątrz ringu! Y2J jednak nie pinuje, a również pada na matę, aby choć przez kilka chwil złapać trochę sił. Jednak już po momencie podnosi się i jest gotów do walki. Ustawia się za plecami Johna i, gdy ten wstanie wyprowadza Tiger Suplex Hold z pinem! 1... 2... i Kick Out! Wściekły Jericho bije pięściami w matę. Wściekły wstaje wyrywając sobie włosy z głowy. W końcu jednak się uspokoił. Spogląda na leżącego Cenę, po czym bierze rozbieg i dokłada przepiękny Lionsault! Po udanej akcji Y2J pinuje: 1... 2... i Cena unosi bark do góry! John dużo już dziś zainkasował jednak to wciąż za mało. Zdenerwowany Y2J przeciąga Cenę na środek ringu i zapina Liontamer! Nie! Lider Cenation odepchnął nogami od siebie swego przeciwnika, prędko się podniósł za pomocą ostatnich swych sił i, gdy tylko Jericho wstał, wtedy John Cena wykonuje Attitude Adjusment! Szczęśliwy ostatkami sił pinuje: 1... 2... i.. 3! A więć John Cena górą nad Chrisem Jericho!

Winner: John Cena (08:11)

Na titantronie pojawia się roześmiany Miz, na którego ze złością patrzy Chris Jericho.

*Kamera prędko przenosi nas na Backstage, gdzie z biura prezesa właśnie wychodzą mistrzowie Tag-Team! Widać, że obaj są zadowoleni i pewni siebie kierują się w stronę swojej szatni*

*Po chwili obraz się zmienia i widzimy biura General Managera, w którym znajduje się Michael McGillicutty*

Michael McGillicutty: Witaj, szefie. Mam sprawę.

Shawn Michaels: A kim Ty jesteś?

Michael McGillicutty: Michael McGillicutty. Syn samego Mr. Perfecta.

Shawn Michaels: Ojca kojarzę, Ciebie już nie. Widać, że chyba nie bez powodu. Czego chcesz?

Michael McGillicutty: Chciałbym dostać za tydzień na RAW walkę, w której udowodnię wszystkim idiotom siedzącym na trybunach, a przede wszystkim Tobie, że jestem najlepszy!

Shawn Michaels: Hm... Wygłosiłeś fantastyczną przemowę! Widzę w Tobie wielki talent! Wiesz co? Mam wizję.. Ty jako mistrz WWE i ja przy Twoim boku, stworzylibyśmy fantastyczny duet! Wręcz nie do zatrzymania! Powiem więcej. Wiesz co?

I w tym momencie HBK nokautuje syna Mr. Perfecta za pomocą Superkicka!

Shawn Michaels: Hahaha... Żartowałem. You're Fired, son of a bitch.

Promo SummerSlam

Zapowiedź pojawienia się na przyszłotygodniowym RAW The Rocka

*Kamera pokazuje nam Matta Strikera oraz Daniela Bryana*

Matt Striker: Panie i panowie przywitajcie gorąco mistrza WWE - Daniela Bryana!

Daniel Bryan: Wreszcie zostałem należycie przywitany.

Matt Striker: Daniel, opowiedz mi co czujesz przed dzisiejszym starciem z Twoim byłym mentorem z NxT - The Mizem.

Daniel Bryan: Matt, powiedzmy sobie szczerze... Miz kiedyś był zwykłym dupkiem, który mnie non-stop upokarzał. Czas, aby teraz to on posmakował tego, co ja musiałem pić przez ten czas, kiedy to on był moim mentorem. Teraz to ja jestem WWE Championem, jestem najlepszy w tym biznesie i nic, ani nikt mnie nie zatrzyma przed sprawieniem największego łomotu The Mizowi w życiu. Nikt, ani nic też nie powstrzyma mnie przed byciem najbardziej dominującą gwiazdą WWE! Yes! Yes! Yes!

Reklamy

5. Normal, Non Title Match

Daniel Bryan © vs. The Miz

Końcówka walki:

Jumping high knee from the apron to an opponent outside the ring od Daniela Bryana dla The Miza! Bryan cisnął jeszcze swym byłym mentorem o stalowe schodki, a następnie wrzucił go z powrotem do kwadratowego pierścienia, gdzie pinuje: 1... 2... i Kick Out! American Dragon przyjął ten werdykt z pokorą. Wstał, a następnie zaczął zadawać doskonale znane kopnięcia w klatkę piersiową. Jedno za drugim. W końcu całą kombinację kończy fantastycznym Roundhouse Kickiem! Nie! Miz w porę się schylił i wykonał sprytny pin! 1... 2... I Bryan unosi w porę bark ku górze. Bryan w pełni wściekły prędko się poderwał z maty i zdzielił Miza za pomocą Shinning Wizard! I znów unik i znów pin! 1... 2... I znów tylko 2 Count! Przestraszony Bryan oddala się do narożnika i pozwala wstać Mizaninowi. Ten to czyni. Zawodnicy zaczynają krążyć wokół ringu, kiedy nagle na arenie rozbrzmiewa

Y2J kieruje się w stronę stolika komentatorskiego, a nieuwagę The Miza wykorzystuje Daniel Bryan, który wykonuje Rounhouse Kick! Mizanin pada na matę, a mistrz pinuje! 1... 2... Miz kładzie nogę na linie! Poirytowany Daniel wykrzykuje głośno "No!", na co cała arena głośno odpowiada "Yes!". Chwilę się przekrzykuje tak z fanami, aż w końcu się podnosi i staje za plecami oponenta. Miz powoli staje na równe nogi i... kolejny Roundhouse Kick! Tym razem jednak Daniel nie pinuje, a przeciąga na środek ringu i zakłada Yes Lock! Sędzia unosi Miza rękę do góry 3 razy, a ta 3 razy upada, co znaczy, że zwycięzcą tego starcia okazuje się mistrz WWE - Daniel Bryan!

Winner: Daniel Bryan (08:33)

Po walce Daniel celebruje swą victorię wraz z AJ Lee, zaś Y2J staje na stole komentatorskim i zaczyna bić brawo swojemu rywalowi z SummerSlam. W końcu postanawia wejść do ringu, a wtedy zapina nieprzytomnemu Mizowi Liontamer! Bryan mu jeszcze pomaga zapinając swojemu byłemu mentorowi Yes Lock! Jednak po chwili na arenie rozbrzmiewa theme song CM Punka! Daniel Bryan w porę uciekł z ringu jednak Jericho nie sądząc, że Punk go zaatakuje dalej trzymał w uścisku Miza. Sielankę jednak przerwał mu Straight Edge Warrior, który zaatakował go Rounhouse Kickiem, a następnie dołożył jeszcze GTS! Punk wykopał z ringu zarówno Miza jak i Jericho, a następnie odprowadził wzrokiem Daniel Bryana. Widokiem dominującego Punka...

... RAW schodzi z anteny...

Aktualna karta na SummerSlam:

- Normal Match - The Undertaker vs. Wade Barrett

- Normal for World Heavyweight Championship - Dolph Ziggler © vs. Alberto Del Rio

- No Count Out Match for Case Money in the Bank - Chris Jericho vs. The Miz

- Normal Match for WWE Championship - Daniel Bryan © vs. CM Punk

- Hell in a Cell Match with Special Guest Refeere (Shawn Michaels) * - Brock Lesnar vs. Triple H

* - Jeśli wygra Brock, to będzie dostawał za każde się pojawienie w telewizji 30 tysięcy dolarów premii, jeśli wygra HHH, wtedy Brock będzie musiał pocałować go w tyłek.

Edytowane przez Krzysztof_Y2J
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...