Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Zapraszamy do projektu Revolution Wrestling Federation

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

TLK miał feda, Fed został hacknięty ja postawiłem go od nowa na moim serwerze, na mojej domenie co prawda z tymi samymi ludźmi. Tyle jeśli chodzi o historie.
  • Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• kakmic

3

• Przemk0

2

• Krzychu

2

• VebVe

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

@Deadman - w REVO szczęście odgrywa minimalną rolę. Wygrywa ten co się "lepiej zna" na WWE ;) i potrafi trafnie przewidzieć najbliższe zdarzenia.

Dlatego są gracze, którzy częściej wygrywają i którzy częściej są w main evencie.

@VebVe - konkretny komentarz - doceniam, jednak... nie zgodzę się z Tobą

Gra nie ma "powiewu świeżości" na scenie wrestlingowych PBFów tylko jest CAŁKOWITĄ NOWOŚCIĄ, wprowadza nowe rozwiązania i patenty, początkuje nowy trend i tylko patrzeć jak zaczną powstawać kolejne gry tego typu... (tak jak to było i jest z e-fedami).

Zasady rozgrywania meczów nie mają nic wspólnego z e-fedami a gra nie jest kierowana do fanatyków wrestlingu (bo za takowych uważam osoby "wcielające się" w postacie znane z TV, godzinami przesiadującymi na forum opisując swoje zachowanie i akcje na ringu, "chodząc na miasto" czy do "klubów") tylko do FANÓW, którzy raz w tygodniu mogą sobie wejść na stronę na 2 minuty oddać typy i później oglądać galę "przeżywając" podwójnie.

Wspominasz o "największym e-fedzie". Czy masz na myśli te niecałe 30 osób, które widnieje w Waszym rosterze?

Ja mierzę ZNACZNIE wyżej. Jeszcze do niedawna graliśmy na darmowym forum - dziś mamy hosting i własną domenę.

W przyszłości Revo będzie dostępne w wersji angielskiej a to otwiera nowe możliwości.

Istnieje zachodnia strona (nie wiem czy mogę podać link), która zrzesza ponad 1000 graczy, regularnie typujących gale PPV.

Jest bardzo duża różnica między tamtą stroną a Revo ale liczba graczy pokazuje że jest to rodzaj zabawy, który może się przyjąć.

Na Attitude ostatnią PPV typowało 124 userów - pewnie każdy e-fed w Polsce marzy o takiej liczbie graczy...

Za życzenie powodzenia mimo wszystko dziękujęmy i kto wie, może za kilka miesięcy będziesz miał okazję napisać "A nie mówiłem?" a może tą okazję będę miał ja...

No cóż jako prowadzącemu obecnie Typer WWE nie wypadało mi nie popatrzeć na tą stronę. Reguły się mogą na początku wydać dziwne (trochę czasu potrzebowałem, żeby to ogarnąć), ale po pewnym czasie wszystko składa się w miarę przyjemną całość :) . Oczywiście zarejestrowałem się i oddałem pierwsze typy. No i cóż niech REVO Heavyweight Champion ma się na baczności, bo planuję "odebrać" mu pas w niedalekiej przyszłości :D .

BTW. MITB typowało 126 osób :D

Przez długi czas nie chciałem wychodzić na większego oszołoma niż jestem i hamowałem się przed zabraniem w tej sprawie głosu (czy jakiejkolwiek innej dotyczącej Attitude, która obiła mi się o uszy).

Pierwsza sprawa - P0, zabrzmi to trywialnie, ale jestem niesamowicie rozczarowany, że akurat Ty umieszczasz tu tego newsa. Spoko, starałeś się w swoich kwestiach uniknąć słowa "e-fed", ale sam kurwa widzisz, że tak właśnie to jest promowane. Doskonale wiesz jak sakralnego wymiaru nabrało to właśnie określenie - wszystko inne, niezgodne z kanonem stworzonym m.in przez Ciebie nazywane przez lata było b-fedem, i raczej nie ze względu na to, że akcja rozgrywała się na backstage, ale dlatego, że było to zwykłe gówno klasy B. Nie troszczę się o to, co wnika w struktury Attitude - czy takie zabawy zawyżają czy zaniżają poziom forum. Na pewno zaniżają wymagania wobec e-fedów, gdzie na hasło "Trzeba pisać erpozy" słyszę "Eeee, co to za efed, pojebało cię, nass?".

I wiesz co tego jest efektem?

Wspominasz o "największym e-fedzie". Czy masz na myśli te niecałe 30 osób, które widnieje w Waszym rosterze?

Ja mierzę ZNACZNIE wyżej. Jeszcze do niedawna graliśmy na darmowym forum - dziś mamy hosting i własną domenę.

Zrozum - nie jesteś e-efedem, jesteś lotto-fedem, jeśli mierzysz wyżej - mierz się popularnością z multilotkiem. EWF istniało od 2001r, z przerwami niemal 10 lat, sam Game napisał ponad 100 gal, z których ŻADNA nie miała mniej niż 50 stron w wordzie, a większość grubo przekraczała setkę, przeczytał tysiące erpów. Z tym też chcesz się mierzyć? Schowaj swoją butę do kieszeni, bo to że będziesz miał więcej zawodników niż on mógłby sobie wymarzyć nie znaczy, że kiedykolwiek to przeskoczysz, czy nawet zobaczysz poprzeczkę. Jeśli coś osiągniesz to nie dzięki swojej pracy, tylko lenistwu userów.

za kilka miesięcy będziesz miał okazję napisać "A nie mówiłem?" a może tą okazję będę miał ja...

Tzn. bierzesz pod uwagę, że może cię zmęczyć pisanie jednej strony w wordzie i weryfikowanie wyników ppv? A jeśli nie zmęczy - wejdziesz po pół roku styrany na forum i napiszesz VebVe "a nie mówiłem?". Olanie "ZNACZNIE WIĘKSZEJ" liczby zawodników od 30 będzie skończonym frajerstwem, wiesz?

Żeby było jasne - nie szukam poklasku, bo wiem, że mam rację, ok? Chciałem tylko żeby kakmic wiedział, że swoimi tworami zabija w internecie jakąkolwiek kreatywność i hoduje generację patyków95 (bo na nazwisko mam Patykowski i urodzilem sie w 95r.).

Edytowane przez Anonymous

• Reputacja:   15

Pierwsza sprawa - P0, zabrzmi to trywialnie, ale jestem niesamowicie rozczarowany, że akurat Ty umieszczasz tu tego newsa.

Akurat tak wyszło, równie dobrze mógł to zrobić Koper.

Nie troszczę się o to, co wnika w struktury Attitude - czy takie zabawy zawyżają czy zaniżają poziom forum.

"Revolution Wrestling Federation" nie jest projektem Attitude, jego właścicielem jest kakmic. Nic więc nie wnika w nasze struktury, to co przeczytałeś jest reklamą projektu zewnętrznego.

Spoko, starałeś się w swoich kwestiach uniknąć słowa "e-fed", ale sam kurwa widzisz, że tak właśnie to jest promowane.

Nie użyłem "e-fed", bo to nie jest "e-fed". Ogólnie jest to swego rodzaju świetokractwo nazywanie tego typu zabaw e-fedem. Szczególnie dla osób, które poświęciły prawdziwym e-fedowm sporo czasu.

Dla mnie największą żenadą tego kraju są właśnie tego typu wypowiedzi ludzi, którzy krytykują każde nowe rozwiązanie, nowy pomysł, patent, skreślając go od razu na wstępie. Bluzgać i gnoić jest bardzo łatwo, ale mieć przynajmniej chęci do stworzenia czegoś nowego (nie mówiąc już o wprowadzeniu tego w życie) to dla takich "znawców" wszystkiego jest wielki problem.

REVO może się okazać świetną alternatywą dla ludzi, którzy nie mają czasu na pisanie "50 stron w wordzie", a chcieliby jakoś urozmaicić sobie oglądanie gal, poprzez wkręcenie się w kibicowanie zawodnikom, których w danym tygodniu wytypowali. I tu nie chodzi o "lenistwo userów", ale o to, że ludzie mają również inne obowiązki niż przesiadywanie przed komputerem i stukanie w klawiaturę przez kilka godzin.

• Reputacja:   6

Ahh, jakże marzy mi się porządny e-fed, któremu z czystym sumieniem mógłbym poświęcić czas potrzebny do napisania erpozy z prawdziwego zdarzenia (jeżeli ktoś ma namiary na coś takiego, będę cholernie wdzięczny za podanie mi ich na pw). Nie mam jednak zamiaru krytykować projektów w rodzaju RWF. Kto chce, niech się w to bawi. Ja poczekam na powrót EWF, albo pojawienie się czegoś zbliżonego (to, czy się doczekam to już zupełnie inna sprawa).

@nassyjasz

Trafił sie hardcor dla którego przyjemnoscia jest pisanie "50 stron w wordzie".

Widzisz REVO to nie e-fed. I w REVO nie liczy sie czy ktos przeczytał pierdyliard stron w wordzie. Pogódz sie z tym ze ludzie chca czegos innego niz nuuuuuudny e-fed.

"Jeśli coś osiągniesz to nie dzięki swojej pracy, tylko lenistwu userów"

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. I w sumie tu nie musze juz dalej komentowac :)

@nassyjasz

Zrozum - nie jesteś e-efedem

Nigdzie nie twierdziłem że jestem e-fed'em i nie chcę by mój pomysł został wrzucany do tej kategorii.

Przepraszam bardzo jeśli kogokolwiek uraziłem określając grę jako mieszankę E-feda, Fantasy Wrestlingu, Typera i RPG.

Na zachodzie pewnie nazwaliby to p-fed (prediction federation) i może tak powinienem tą GRĘ określać od samego początku.

jesteś lotto-fedem

Lotto? Naprawdę? Na lepsze porównanie nie było Ciebie stać? Czy wszystkie typery PPV to też lotto? Zapoznałeś się chcociaż z zasadmi gry czy nie czytasz niczego co nie przekracza 50 stron w wordzie?

EWF istniało od 2001r, z przerwami niemal 10 lat, sam Game napisał ponad 100 gal, z których ŻADNA nie miała mniej niż 50 stron w wordzie, a większość grubo przekraczała setkę, przeczytał tysiące erpów.

A gdzie jest EWF teraz i co Game ma z tych gal co napisał i z tych erpów co przeczytał?

Olanie "ZNACZNIE WIĘKSZEJ" liczby zawodników od 30 będzie skończonym frajerstwem, wiesz?

Dla mnie olanie tych 8, których miałem jakiś czas temu byłoby już frajerstwem więc nie musisz się bać czy się zmęczę czy nie.

Żeby było jasne - nie szukam poklasku, bo wiem, że mam rację, ok?

OK! ;)

Chciałem tylko żeby kakmic wiedział, że swoimi tworami zabija w internecie jakąkolwiek kreatywność i hoduje generację patyków95

Niczego nie zabijam - dostosowuje się do sytuacji i tworzę grę dla takiego patyka95 - przecież to też człowiek.

Świetność e-fedów nie wróci już nigdy. Czas się z tym pogodzić i ... iść naprzód.

P0 akurat w przypadku Kopra byłoby to zrozumiałem - nigdy w tym środowisku nie siedział, ale mimo wszystko fajnie, że w ostatnim akapicie padły słowa jakie padły. Opis działu (odsyłacza) jest jednak mylący, i tylko o to mam pretensję.

krzychu17b a dla mnie największą żenadą tego kraju są ludzie, którzy wpierdalają się w sprawy, o których nie mają pojęcia i które poniekąd ich nie dotyczą. Wiesz już dlaczego mnie żenujesz?

To że ktoś wymyśli kał w tubce służący do symulacji wydalania nie oznacza, że mam mu klaskać z uznaniem, rozumiesz? Nowe pomysły rodzą się codziennie, ile z nich się do czegoś nadaje a ile można rozbić o kant?

I proszę, proszę człowieku, zanim mnie zacytujesz, postaraj się zrozumieć o czym mówię...

"którzy nie mają czasu na pisanie "50 stron w wordzie""

50 stron w wordzie pisał Game, jako booker, i tu właśnie wracamy do zarzutu nr 1 w kwestii zażenowania - masz zerowe pojęcie o tym o czym piszesz, jeśli chcesz mi coś zarzucać czy ze mną dyskutować, oducz się bycia ignorantem. To nie jest cool. Jeśli nie jest oczywiście zamierzone. A u ciebie nie jest.

"Widzisz REVO to nie e-fed. I w REVO nie liczy sie czy ktos przeczytał pierdyliard stron w wordzie. Pogódz sie z tym ze ludzie chca czegos innego niz nuuuuuudny e-fed."

Nawet w tak idiotycznym komentarzu piszesz, że ci się nie chce. Jasne, że się nie chce, bo chcesz powiększyć swojego e-pena po najmniejszej linii oporu - "WOW, wytypowałem dobrze 4 walki z Raw i jestem main eventerem!"

"nuuuuuuudny e-fed" ? Nie sądzę żebyś kiedykolwiek w jakimkolwiek był (stwierdzam to ze 100% dozą prawdopodobieństwa, mimo że nie znam nicku, niezależnie co za chwilę powiesz) więc twoja opinia mi... wisi jak worek, w który strzelam z kopów? Jesteś pierdolonym leniwcem, ignorantem i tłumokiem, jeżeli nie doceniasz tego, że ktoś przeczytał tysiąc erpoz żeby dać użytkownikom radość, a zachwycasz się tym, że twój kumpel podliczy w excelu wyniki typera ostatniego ppv i na ich podstawie poda rezultaty walk.

Poza tym... Jesteś człowieku idealnym przykładem tego patyka95, który szczyci się tym, że ma mało czasu, prowadzi szczęśliwe życie prywatne, nie ma czasu na pisanie erpoz, ale mimo to odpisuje na moje durne komentarze. Zastanawiające, co?

" A gdzie jest EWF teraz i co Game ma z tych gal co napisał i z tych erpów co przeczytał?"

A czego się spodziewasz ty? Że popiszesz sobie pół roku gale i polecisz na Rivierę opalać dupę? To że tu piszę, że Grishan wyraża nadzieję na reaktywację EWF mimo, że upadło dwa lata temu świadczy o tym, iż tacy ludzie mają przede wszystkim pamięć. Sądzisz, że dojdziesz do takiego etapu ze swoją zabawką? Ktoś po dłuższym okresie czasu powie "Ej, kakmic, proszę pomyśl nad reaktywacją swojego typero-fedo-fantasy-wrestlingu" czy raczej po jednym poślizgu, po jednym spóźnieniu gali rzuci ci się do gardła z pretensjami typu "gdzie gala?! jak nie bedzie do jutra to ja odchodze, w dupie mam taka gre, odpale sobie Diablo III".

"Niczego nie zabijam - dostosowuje się do sytuacji i tworzę grę dla takiego patyka95 - przecież to też człowiek."

Nie, dla mnie nie, to typowa wirtualna kukiełka, ze słomianym zapałem, która każdą ideę poklepie po dupie, żeby po kilku tygodniach (dniach) się tym znudzić i ją olać. Jeżeli nie wymagasz zaangażowania to go nie otrzymasz.

To że tu piszę, że Grishan wyraża nadzieję na reaktywację EWF mimo, że upadło dwa lata temu świadczy o tym, iż tacy ludzie mają przede wszystkim pamięć.

EWF nie upada, EWF jest zawieszane na czas nieokreślony!

Wiecie co, jesteście śmieszni. Kakmic zrobił naprawdę kawał roboty, żeby ta gra była przyjemna, łatwa i prosta. I TAK JEST ! Jedyne, do czego mogę się przyczepić to to, że ta gra jest na forum, bo nienawidzę, gdy gry tak właśnie funkcjonują, ale poza tym, gra jest fajna i przyjemna. Aż sam chciałbym wprowadzić kilka moich sugestii i współtworzyć tę grę. Gratulacje Kakmic !!!

nassyjasz czy jakoś tak.

1. Zapoznałeś się z zasadami REVO?

2. Jeśli tak to nie rozumiesz tej gry, tutaj typujesz galę no fakt zazwyczaj to trwa od 2 do 5 minut. Ale możesz się wypromować na backstagu. To zazwyczaj pomaga nowym zawodnikom, i tych "starych" skłania do ponownego zaangażowania się.

3. Na REVO można oceniać galę, pisać, i jeśli koniecznie ci zależy żeby stracić pół dnia to chodź do nas i w dyskujach, stworzę specjalnie temat i odpowiesz na każde moje pytanie. A będzie ich 50 i będą wymagać trochę więcej niż jedno zdanie. Jesteś ignorantem myślącym że jak walnie coś głupiego przy wszystkich to będzie cool.

4. I teraz tak całkiem serio jak chcesz to zarejestruj się z tym nickiem co masz, Kakmic jak admin bardzo chętnie da "pojedynek" ja vs ty, wtedy zobaczymy kto się lepiej zna na Wrestlingu

@nassyjasz

Wysyłam Przemk0 prośbę o zmianę opisu działu żebym nie miał Ciebie na sumieniu jak dostaniesz zawału...

Dobrze że Ty masz o wszystkim pojęcie, wszystko wiesz najlepiej i na wszystko masz odpowiedź. krzychu17b przynajmniej ocenia coś z czym się zapoznał. Ty oceniasz to na podstawie tego że to nie jest e-fed. Wszystko co nie jest e-fedem będzie dla Ciebie "kałem w tubce służącym do symulacji wydalania".

Jeśli masz z tym aż taki problem to może załóż sobie darmowe forum, zbierzcie się wszyscy trzej i piszcie swoje gale na 50 stron.

Jeśli później zakrelamujesz forum na Attitude to może przeczytam "newsa" a może przeskoczę do nastepnego ale napewno nie będę wyzywał Ciebie za to że ROBISZ TO CO LUBISZ!

Nie kwapiłbym się nawet do skomentowania takiej informacji no bo co mi do tego że grupa (czy może raczej "garsteczka") zapaleńców prowadzi sobie grę i nazywa ją e-fed, x-fed czy b-fed.

Nazywasz mnie ignorantem? Kim w takim razie jesteś Ty?

"WOW, wytypowałem dobrze 4 walki z Raw i jestem main eventerem!"

Gdybyś zapoznał się z zasadmi gry to byś wiedział czy można zostać main eventerem po 4 trafnych walkach czy nie.

Gdybyś poszukał dalej to byś wiedział że są w federacji gracze, którzy od początku jej istnienia (czyli od ok. 16 miesięcy) są w czołówce rankingu i są tacy którzy w czołówce nigdy nie byli.

"zachwycasz się tym, że twój kumpel podliczy w excelu wyniki typera ostatniego ppv i na ich podstawie poda rezultaty walk"

Revo to trochę więcej niż podliczenie w excelu wyników typera i w przyszłości proponuję zapoznać się z tematem przed jego komentowaniem.

Każdy fan WWE może traktować tą zabawę jako "dodatek" do oglądania gal. Może zagrać patyk-leniwiec i może zagrać stary wyjadacz e-fed'a. Nie ma znaczenia wiek czy ilość przeczytanych eproz. Liczy się to w jakim stopniu potrafisz przewidzieć plany writerów. Oczywiście możesz tworzyć feudy, interweniować w mecze, osłabiać przeciwnika atakami na backstage'u ale Ty sobie wymyśliłeś że to co robię to podliczanie punktów w excelu...

Czego się spodziewam po moim projekcie? Przede wszystkim, jako fan WWE, sprawia mi radochę oglądanie gal i powtarzanie sobie: "achh... wiedziałem żeby na niego postawić" lub "kurde, czemu ja na niego nie postawiłem...". Mam nadzieję że pozostali gracze także mają podwójną dawkę emocji podczas oglądania gal.

Mam pomysł i fundusze więc kto mi zabroni SPRÓBOWAĆ?

W przyszłości Revo będzie dostępne w języku angielskim i nie będzie pbf-em.

Gra będzie korzystać z przyjaznego interfejsu, w którym gracze będą wykonywać wszystkie czynności: typowanie, sprawdzanie wyników, przeglądanie historii i statystyk.

Czy za pół roku polecę na Rivierę? W sumie dzięki za propozycję - sprawdzę ten kierunek. Trzy tygodnie temu wróciłem z żoną z Wysp Kanaryjskich i właśnie się zastanawialiśmy gdzie się wybierzemy na następny urlop.

Nie robię tego dla zysków tylko dla zabawy. Jeśli w przyszłości Revo będzie generować jakiś zysk to zostanie to przeznaczone na nagrody dla najlepszych graczy.

"jak nie bedzie do jutra to ja odchodze, w dupie mam taka gre, odpale sobie Diablo III"

Czy przytoczyłeś tutaj zdarzenie po którym odszedł ostatni user z EWF i musieli to zamknąć?

@xD

Aż sam chciałbym wprowadzić kilka moich sugestii i współtworzyć tę grę.

Wiesz jak wysyłać PW to na co czekasz?