Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wyniki tapingu SmackDown! na 20 lipca

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

- Segment w ringu z Albertem Del Rio, Reyem Mysterio, Sheamusem i Dolphem Zigglerem

1. Darren Young/Titus O'Neil/Hunico/Camacho vs. Kofi Kingston/R-Truth/Epico/Primo - Po walce przyszedł Big Show, który wszystkich załatwił wykonując chokeslamy i K.O Punche. Jego misją jest zniszczenie dywizji Tag Team

2. Zack Ryder vs. Damien Sandow

- Peep Show, w którym gościem był Daniel Bryan

3. Daniel Bryan vs. Masked Kane - DQ, zwycięstwo Daniela po interwencji AJ Lee

4. Road Warrior Animal vs. Heath Slater

5. Rey Mysterio/Sheamus vs. Dolph Ziggler/Alberto Del Rio - DQ, interwencja Ricardo Rodrigueza. Po gongu, Del Rio zaatakował Sheamusa i wykonał na nim ambreaker, Ziggler chciał wykonać 'cash in', lecz Mysterio zatrzymał go. Następnie Celtic Warrior dołożył Dolphowi Brogue Kicka

18056192365019276624f15.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

5

• Kari

4

• dangap

3

• MJ

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

W końcu jakiś Smack bez walki Ryback vs reszta świata (to już jakiś plus) ;)

1. Darren Young/Titus O'Neil/Hunico/Camacho vs. Kofi Kingston/R-Truth/Epico/Primo - Po walce przyszedł Big Show, który wszystkich załatwił wykonując chokeslamy i K.O Punche. Jego misją jest zniszczenie dywizji Tag Team
Czy Show miał jakieś promo w którym powiedział o tym zamiarze (bo czytałem raport ze Smacka na jednej z zagranicznych stronek i wydaje mi się że określenie "zniszczyć dywizję Tag Team" było użyte przez autora jako element ironii w odniesieniu do tego segmentu)?Żeby nie było że się czepiam o szczególiki ale sam się nad tym zastanawiam,było promo czy to tylko dopowiedzenie autora raportu z tapingu?

Jego misją jest zniszczenie dywizji Tag Team

To ona jeszcze nie została zniszczona? :shock:

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Gdyby zrobiono teraz takie story, w którym Show niszczy wszystkie teamy, to chociaż coś by się działo z tą dywizją, oczywiście wszystko pod warunkiem takim, że dywizja Tag Team wyszłaby z tarczą z tego i została podniesiona w górę dzięki temu. No, ale jest trochę ekip tam. Mogliby z dwa feudy skleić. Jeden na RAW, teraz 3 godziny czasu będzie to ich zmieszczą spokojnie i coś na nudne SD. Jakieś segmenty dać drużynom, starcia na PPV. Lepsze by to było niż feud z Showem. Zresztą, nawet nie wiadomo czy coś takiego będzie, bo to może czyjeś luźne przemyślenia tylko jak napisano wyżej.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Może Big Show zdobędzie w pojedynkę pasy TT? :D Żartuję oczywiście (chociaż taki Ryback miałby na to spore szanse - skoro sam rozwala w handicap matchu Reksa i Hawkinsa to i z innymi TT by sobie poradził...).

Chyba pierwszy raz od dłuższego czasu nie ma ani squashu Sheffielda, ani Claya, ani Sin Cary. Jeśli chodzi o Sin Carę to liczę na jakiś program z Reyem w najbliższym czasie - a może TT?

Wygląda na to, że programu Kane'a z Bryanem i AJ ciąg dalszy - może to on będzie tym który przerwie ich "ślub" na RAW?

Do tego kontynuacja programu Rydera z Sandowem - niech to już skończą, bo obijanie tego jobbera nic Damienowi nie daje - niech weźmie się za Marellę i pas US.

Squash na Slaterze na SD - ciekawe...

Walka wieczoru to klasycznie TT Match (mimo braku Longa jako GMa) - nie pierwszy i nieostatni raz Ziggler próbuje wykorzystać walizkę - oby tylko jej nie stracił... Mogli dać tutaj interwencję Jericho (no chyba, że zrezygnowali z planów na ich feud).

nie pierwszy i nieostatni raz Ziggler próbuje wykorzystać walizkę - oby tylko jej nie stracił... Mogli dać tutaj interwencję Jericho (no chyba, że zrezygnowali z planów na ich feud).
Właśnie boję się że przez to że Ziggler ciągle próbując wykorzystać walizkę (i dobitnie podkreślając w speechu z ostatniego RAW że każdy Mr. MITB z sukcesem wykorzystywał briefcase'a),przejedzie się i będzie pierwszym który ją straci (choć bardziej mam nadzieję że to Cena nie wykorzysta kontraktu na RAW w poniedziałek)-oby nie bo Dolph zasłużył na pas (może jego ewentualny reign wniósłby coś pozytywnego na niebieskie tygodniówki gdzie od dawna króluje nuda przez duże N) ...

[ Dodano: 2012-07-18, 18:24 ]

Wygląda na to, że programu Kane'a z Bryanem i AJ ciąg dalszy - może to on będzie tym który przerwie ich "ślub" na RAW?
Akurat ja jestem nieco zasmucony że storyline Punk-AJ-Bryan dobiegł końca. Bez kitu jakaś zemsta Lee na Punku za kompletne zignorowanie po walce powinna być (dla mnie końcówka walki ewidentnie wskazywała na kontynuację feudu przynajmniej do tego SummerSlam) a tak ni z gruszki, ni z pietruszki feud został urwany (bez zemsty AJ,bez dosłownie niczego)... Kompletnie tego nie rozumiem (chyba każdy miał nadzieję że Pchełka jakoś odegra się na Brooksie za olanie jej)

Akurat ja jestem nieco zasmucony że storyline Punk-AJ-Bryan dobiegł końca. Bez kitu jakaś zemsta Lee na Punku za kompletne zignorowanie po walce powinna być (dla mnie końcówka walki ewidentnie wskazywała na kontynuację feudu przynajmniej do tego SummerSlam i zakończenie jakimś HiACem albo LMS) a tak ni z gruszki ni z pietruszki feud został urwany (bez zemsty AJ,bez dosłownie niczego)... Kompletnie tego nie rozumiem

Musieli to skończyć na MitB bo kolejnym w kolejce do pasa jest Cena :) Też chciałbym by ten cały program Punka z Bryanem zakończył się jakimś Iron Man Matchem czy LMS na Summerslam, ale Cena nie może czekać w nieskończoność - największa gala lata zbliża się wielkimi krokami i Vince nie chce by John znajdował się w trzeciej czy czwartej co do ważności walce, a w jednej z dwóch walk wieczoru. Może i to trochę przykre ale musimy się z tym pogodzić...

"Najzabawniejsze" i tak jest to, że mimo iż Punk skończył story z Bryanem i AJ, a teraz będzie feudował z Ceną to i tak nie będzie w Main Evencie SummerSlam.

Sprawdź!

ytat:

Akurat ja jestem nieco zasmucony że storyline Punk-AJ-Bryan dobiegł końca. Bez kitu jakaś zemsta Lee na Punku za kompletne zignorowanie po walce powinna być (dla mnie końcówka walki ewidentnie wskazywała na kontynuację feudu przynajmniej do tego SummerSlam i zakończenie jakimś HiACem albo LMS) a tak ni z gruszki ni z pietruszki feud został urwany (bez zemsty AJ,bez dosłownie niczego)... Kompletnie tego nie rozumiem

Musieli to skończyć na MitB bo kolejnym w kolejce do pasa jest Cena :) Też chciałbym by ten cały program Punka z Bryanem zakończył się jakimś Iron Man Matchem czy LMS na Summerslam, ale Cena nie może czekać w nieskończoność - największa gala roku zbliża się wielkimi krokami i Vince nie chce by John znajdował się w trzeciej czy czwartej co do ważności walce, a w jednej z dwóch walk wieczoru. Może i to trochę przykre ale musimy się z tym pogodzić...

Wiem o tym że Jasiu przebiera nogami do pasa ale zauważ że z nagłym końcem tego feudu, pieczołowicie budowana od miesięcy postać AJ rozleciała się jak domek z kart. Bez kitu, nie mogę uwierzyć że AJ która była budowana na dziewczynę z zaburzeniami psychicznymi nie chciała się odegrać na człowieku który odrzucił jej oświadczyny i ośmieszył na MiTB nawet jej nie dziękując za odklepanie (mimika AJ wskazywała wyraźnie coś w stylu "ja mu pokażę")-dlatego nie mogę uwierzyć że AJ wzięła to "zwyczajnie na klatę" i jakby nic się nie stało, każdy poszedł w swoją stronę (to się po prostu kłóci z jej postacią. Niby w sekundę zapomniała o Punku któremu się oświadczała i nie czuje już do niego urazy mimo iż ją ośmieszył na PPV)... Przecież można było dokończyć feud AJ-Bryan-Punk a storyline z Ceną odłożyć o ten miesiąc na Night Of Champions-na SummerSlam i tak Main Eventem będzie Brock Lesnar vs Triple H (widać że Jasiu już serio nie wytrzyma dłużej bez pasa i trzeba było historię miłosnego trójkąta urwać)...

Przecież można było dokończyć feud AJ-Bryan-Punk a storyline z Ceną odłożyć o ten miesiąc na Night Of Champions (widać że Jasiu już serio nie wytrzyma dłużej bez pasa i trzeba było historię miłosnego trójkąta urwać)...

I tu jest problem, bo Summerslam i Night of Champions to dwie zupełnie różne gale pod względem prestiżu - na NoC Cena mógłby nawet nie wystąpić (na TLC 2011 np. nie wystąpił), ale na takich galach jak Royal Rumble, Summerslam, Survivor Series czy Wrestlemania - John Cena musi odgrywać główną rolę. Patrząc na to ze strony bezstronnego fana - walka Punk vs Cena przyciągnie większą widownię niż walka Punka z Bryanem, po prostu różnica w star powerze obu starć jest znaczna.

"Najzabawniejsze" i tak jest to, że mimo iż Punk skończył story z Bryanem i AJ, a teraz będzie feudował z Ceną to i tak nie będzie w Main Evencie SummerSlam.
Dokładnie i jest to kolejny argument za dokończeniem tego storyline'u (zachowanie Brooksa po matchu i mimika AJ bez żadnych wątpliwości na to wskazywały)- cóż za problem przenieść walkę Cena vs Punk na NoC, do tego czasu Brooks załatwiłby swoje sprawy z parą Bryan/AJ (a raczej z samą Pchełką). Po prostu kolejna niekonsekwencja WWE w bookingu i urwanie historii w momencie gdy wchodziła ona z decydującą fazę :roll:

[ Dodano: 2012-07-18, 18:57 ]

TakerFanKrk napisał/a:

Przecież można było dokończyć feud AJ-Bryan-Punk a storyline z Ceną odłożyć o ten miesiąc na Night Of Champions (widać że Jasiu już serio nie wytrzyma dłużej bez pasa i trzeba było historię miłosnego trójkąta urwać)...

I tu jest problem, bo Summerslam i Night of Champions to dwie zupełnie różne gale pod względem prestiżu - na NoC Cena mógłby nawet nie wystąpić (na TLC 2011 np. nie wystąpił), ale na takich galach jak Royal Rumble, Summerslam, Survivor Series czy Wrestlemania - John Cena musi odgrywać główną rolę. Patrząc na to ze strony bezstronnego fana - walka Punk vs Cena przyciągnie większą widownię niż walka Punka z Bryanem, po prostu różnica w star powerze obu starć jest znaczna.

Ale przecież ich walka nawet nie będzie Main Eventem (miejsce zarezerwowane dla Lesnara i HHH). Ja bym to zrobił na ich miejscu tak: podczas 1000 odcinka RAW, Cenie w wykorzystaniu walizki przeszkadza sam Show który interweniuje w pojedynek doprowadzając do dyskwalifikacji (po tym jak na ostatnim RAW Cena uderzył walizką Showa,serio utwierdzam się w przekonaniu że to nie The Rock przekręci Jasia a właśnie Big Show-Cena w końcu sprzątnął mu walizkę sprzed nosa)-pas zostaje w rękach Brooksa a Cena traci walizkę. I tu dochodzi do ostatecznej walki Showa z Ceną na SummerSlam a Punk może dokończyć swój program z AJ i Bryanem. Po SummerSlam dochodzi do turnieju o pretendenta do tytułu który wygrywa Jasiek i oficjalnie mamy Cena vs Punk na Night Of Champions

Pomysł masz jak najbardziej dobry, ale na WWE jest to chyba za trudne :D Coś mi się wydaje, że będzie to tak: Na 1000 Raw, Show przekręci Jaśka, przez co ten straci walizkę. Na kolejnym Raw dostaniemy zapowiedź walki na SS: Cena vs Punk vs Show. Na największej gali lata Punk broni pas przypinając giganta. Na pierwszym Raw po gali Jasiu wygrywa z Showem pojedynek o No 1 Contendera i na NoC zdobywa pas.

Tak jak już mówiłem TakerFanKrK twój pomysł jest dobry, ale chyba jednak moja wersja jest bardziej prawdopodobna.

Sprawdź!

Wrzucam końcówkę walki żeby (jeśli ktoś chce) przypomnieć sobie to piękną olewkę w wykonaniu Punka i genialną mimikę AJ-aż mi się jej autentycznie żal robi gdy wpatruję się w tą smutną twarz w czasie gdy uśmiechnięty i nieprzejmujący się niczym Punk świętuje z fanami swoją wygraną (od 7:30);)
- króciutki ale genialny segment ukazujący wielkość Punka i AJ jako wzorowo odgrywających swoje role ;)