Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Letnie Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No dzisiaj siatkarze sobie ładnie zagrali, ale dalej mi brakuje takiej zadziorności, która im towarzyszyła w Lidze Światowej :) Liczę na to, że na 1/4 finału chłopaki się rozkręcą :D Dziś byli spokojni, tak jakby grali ze sparingpartnerami, a nie z jedną z drużyn w fazie grupowej na olimpiadzie. Balonik już nie jest tak pompowany... i bardzo dobrze :) Teraz będą w roli underdog'ów, a nie faworytów, a to zawsze jest lepsze pod względem psychicznym.

Oby tak dalej, ale nadal uważam, że trzeba zmienić komentatorów !!! Kolejny mecz i kolejne wpadki:

Anastasi przekazał zapewne Bartmanowi i Żygadle jak mają blokować Contiego

WTF ??? Tym panom dziękujemy...

https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295253

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Krzychu

14

• PH93

11

• maly619

10

• demku

9

Top użytkownicy w tym temacie

Dzisiejszy dzień musiał być udany! Polacy znaleźli się w trzech finałach, musiał być medal!

...nie było.

Oglądając zawody na pływalni, które na razie interesują mnie najbardziej (oprócz siatkówki) dochodzę do smutnego wniosku, że wypalony Phelps zdobędzie więcej medali niż wszyscy Polacy. Dwa finały górskiego kajakarstwa bez medalu. Polka wygrała półfinał, by w finale popełniać proste błędy, dostała karne sekundy i zajęła siódme miejsce. Z kolei nasze duo było piąte. Wieczorem szansę na medal miał Radek Kawęcki, jednak mimo dobrych 50 metrów, ostatecznie zajął czwarte miejsce.

Niestety nie zabrakło kontrowersji sędziowskich i... znowu w judo! Polka została przekręcona przez arbitrów. W trakcie repasaży, gdzie miała szanse o brąz, Brazylijka wykonała rzut, sędziowie kazali przerwać akcje i wrócić do góry, po czym... zaliczyli to jej. Nie zrozumiałem tego, a właściwie - chyba nikt tego zrozumieć nie mógł.

Z bardzo dobrej strony pokazali się siatkarze, którzy chyba po porażce z Bułgarami zeszli na ziemię i pewnie, bo 3-0 pokonali Argentynę. Dobry mecz, w której klasą znowu błysnął Ruciak. Rozczarowuje mnie trochę forma Żygadły, który nie gra tak kombinacyjnie, jak potrafi to zrobić Zagumny.

W półfinale szansę swoją miał Konrad Czerniak, który przegrał z Phelpsem (który dosłownie chwilę wcześniej odebrał medal) i jakimś Niemcem. Biorąc pod uwagę, że jest to koronny dystans Czerniaka i wspominało się o szansach medalowych w kontekście tego występu, raczej należy zgodzić się z tym, że na tej Olimpiadzie medalu w pływaniu nie będzie (ostatecznie Konrad awansował do finału z siódmym czasem... na osiem miejsc).

https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295266

Wychodzi na to, że siatkówka będzie naszą koronną konkurencją, i nie tylko ta halowa, w której od początku jesteśmy w gronie faworytów, ale też wielką niespodziankę sprawiają siatkarze plażowi. Dzisiaj rano, po oczywiście kolejnym przekręcie (mieli grać o 14, a w nocy dowiedzieli się, że grają rano i spali 4 godziny, no wcale na tych Igrzyskach nikt w chuja nie leci). Polacy mimo tego wygrali pewnie 2:0, a na ich grę miło się patrzy, świetnie szczególnie w bloku, a w grupie pokonali ekipę numer 2. Są już w ćwierćfinale i z taką grą chyba wszyscy możemy realnie liczyć na medal.

Edit.

No i cud się stał, mamy drugi medal na tych Igrzyskach, ledwo, bo na ostatnich metrach były gotowe przegrać z Chinami. Obiektywnie patrząc na to, że jeszcze 3 realne szanse mamy na medal u tych "większych" rzucających, nie będzie aż tak żałośnie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295323

Luzak, bądźmy sobie obiektywni... Szwajcarzy niby spali dłużej ?? Komentator najwidoczniej nie pomyślał o tym, że nasi przeciwnicy też musieli czekać do północy na losowanie i zapewne również dowiedzieli się o 1.00 w nocy, że grają o 10.00 rano... To jest kolejny dowód na to, że komentatorzy TVP nadają się do wymiany...

Zdałoby się też powiedzieć dwa słowa o wczorajszym meczu Brazylia - USA. Spotkanie było wspaniałe :D. Wiele kosmicznych akcji, obrony, ataki --- cudo :). Jeśli jedna z tych drużyn trafiłaby na Polaków wczoraj to bylibyśmy zgnieceni... To tylko pokazuje, jak ważne będzie dojście do formy na ćwierćfinał, bo w drugiej grupie USA, Rosja i Brazylia to bardzo groźni rywale i prawdopodobnie trafimy na którąś z tych drużyn. (No chyba, że cudem Włosi wygrają 3:1 z Bułgarią).

No i na koniec... FINALLY!! Mamy brązowy medal :D

https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295329

Komentator wspominał ze to mecz niewyspanych wiec nie mowmy ze do wymiany odrazu . Właśnie leci dekoracja medalowa i widząc łzy w oczach naszych medalistek nie tracę wiary w nasz kraj na tych Igrzyskach . Tomek Majewski w pierwszym rzucie zapewnia sobie kwaliikacje, panowie siatkarze halowi wchodzą w swój rytm gry, plazowi są wielka niespodzianka i myśle , ze to może ich pchnąć na podium . Mam rownież nadzieje ze w lekkiejatletyce zdobędziemy przynajmniej 3 medale i zakończymy te igrzyska pozytywnie. Ah... Zapomnialbym o Czerniaku . Czuje ze dzisiaj wskoczy na podium i zdobędzie 3 nasz medal
https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295334

Brązowy medal cieszy, ale liczyłem na sukces naszej czwórki podwójnej, która zawiodła na całej linii, teraz pozostaje czekać do wieczora na finały z Tomkiem Majewskim
https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295345

• Urządzenie:  Android

No i w rzucie młotem nie ma finału, a Fajdek był typowany nawet na medal. Dwa pierwsze rzuty, całkowicie zepsute, trzeci spalony. Coś czuje, że będą to najgorsze Igrzyska Olimpijskie odkąd staram się je oglądać (Sydney 2000).
https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295347

Federer vs Del Potro - THIS IS AWESOME! Genialny mecz. Zarówno Roger jak i Del Petro nie zasługiwali na to by odpaść, obydwaj zagrali świetnie i zaprezentowali to co w tenisie najlepsze. Od początku byłem za Szawajcarem, ale gdy zobaczyłem łzy na twarzy Del Potro to zrobiło mi się go strasznie szkoda. Mam nadzieję, że Juan zdobędzie chociaż brąz.
https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295359

Wreszcie złoto! Brawo Adrian Zieliński! Polacy wreszcie mogą się cieszyć i być dumni, ten dzień byłby idealny, teraz tylko, żeby Tomek Majewski jeszcze bardziej nam poprawił humory :D :D Edytowane przez 1# contender
https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295393

Ziółkowski!

Zieliński* :wink:

Oczywiście, już poprawiam, dzięki za zwrócenie uwagi

https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295399

Jest medal! Polska dwójka w wioślarstwie zajęła trzecie miejsce! Było ciężko, ale nasze panie zdołały obronić trzecie miejsce i zdobyć ten upragniony, drugi medal dla Polski na tej Olimpiadzie. Oby to było pewnego rodzaju przełamanie.

Swoją szansę miała też czwórka podwójna, ale nasi reprezentanci, popularni przez media "Terminatorzy - Dominatorzy" zajęli ostatnie, szóste miejsce w wyścigu finałowym. Poza tym rano nasi siatkarze plażowi wygrali w 1/8 z parą ze Szwajcarii i awansowali do ćwierćfinału, w którym trafią prawdopodobnie na jedną z najlepszych par na tej imprezie.

W judo gładko z mistrzynią olimpijską przegrała Polka, wcześniej Polak - oboje mieli trudne losowanie, można to zrozumieć. Do finału 1500 metrów stylem dowolnym z ostatnim czasem dostał się Mateusz Sawrymowicz. To samo, tylko w rzucie kulą, dokonała jedna z naszych medalowych nadziei - Tomasz Majewski, który minimum osiągnął już w pierwszym rzucie i do wieczora ma spokój. W rzucie młotem "emeryt" Ziółkowski zakwalifikował się do wieczornego finału, z kolei "nadzieja" Polaków, Paweł Fajda pokazał klasę i... spalił wszystkie trzy próby w eliminacjach :lol: Wiem, że to Polak i w ogóle, ale dla mnie to komiczne, że facet na trzy próby raz trafił w siatkę, dwa razy wypadł z koła. Mogę zaryzykować, że taki wynik mógłbym sam osiągnąć, bez lat treningów :wink:

Wieczorem przyszła pora na trzy finały. I tak w pierwszym poziom polskich pływaków podsumował Czerniak, który zajął zaszczytne, ostatnie miejsce na 100 metrów motylkiem (mimo, że po 50 był... trzeci). Ciężary podnosił Adrian Zieliński, który wyrwał 174 kg (kg mniej od rekordu Polski) i zajął trzecie miejsce. Klasę pokazał w podrzucie i udało mi się podrzucić 211 kilogramów! Świetny wynik, który dał mu ZŁOTO OLIMPIJSKIE!

Jako ostatni zmagania rozpoczął Tomasz Majewski - mistrz olimpijski z Pekinu. Jego najgroźniejszym rywalem był młody Niemiec, który prowadził na początku konkursu, ale Majewski odpowiedział w trzeciej próbie 21,87 i o centymetr wyprzedził swojego przeciwnika. Ostatecznie Niemiec się "spalił" i doświadczony Majewski broni ZŁOTO OLIMPIJSKIE z Pekinu.

Nie mam wątpliwości, że był to najlepszy dzień Polaków na tej imprezie. Trzech medali jednego dnia już nie będzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295402

W końcu przełamanie :D

Zaczęło się od siatkarzy (a jakże inaczej :D) którzy teraz będą walczyć w ćwierćfinale z mistrzami świata, ale ja się o nich nie boję :)

Potem długo oczekiwany medal w wioślarstwie, jednak jakim kosztem. Naprawdę wielki ukłon w stronę naszych Pań :)

No i w przeciągu ostatniej godziny dwa złote medale :D Coś wspaniałego :)

Oglądanie na żywo to genialne przeżycia szczególnie po kilku dniach posuchy :D

Oby teraz już każdy dzień był podobny :)

https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295407

A propos tego, co napisał krzychu17b - mam nadzieję, że nasi nieudacznicy (czyt. piłkarze) zobaczą wyścig naszych pań i uświadomią sobie, co to znaczy walczyć i zostawić serce i zdrowie. Jak czytam, że na Euro zostawili serducho na boisku, a potem zestawiam to z wyczynem Magdy i Julii, to śmiać mi się chce. Panie rzeczywiście pokazały niesamowitą klasę.

Co do dzisiejszego wydarzenia numer jeden na całej Olimpiadzie, a więc półfinału meczu facetów w tenisa, to prawdziwa magia. Żałuję Del Potro, bo jak na takiego młodziana nie bał się Federera, szedł z nim na wymianę, grał odważnie i nie bał się ryzykować. Porażka ze Szwajcarem nie boli, niemniej chwała mu za to, że walczył - sam wynik, 19-17 w trzecim secie to coś, co przeszło do historii tenisa (obok wyniku Tsongi).

Edytowane przez demku
https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295409

Gratulacje dla naszych medalistów, obudzili we mnie nadzieję na lepsze.Nie ma co więcej pisać, bo chyba wszystko zostało już powiedziane.

A propo tenisa, brawo dla obydwu.Moi dwaj ulubieni zawodnicy w Tourze(Federer zawsze 1, Del Potro stawiam sobie wyżej niż Djokovića) pokazali coś niesamowitego.4 bite godzine walczyli o awans do finału.Szkoda, że takich emocji w damskim tenisie nie można spotkać(mecz z 2 CZOŁOWYMI zawodniczkami Touru kończy się 6-1, 6-2......No comment).A starcie finałowe już pisze sobie fantastyczną historię.Raz, że jest rewanż za Wimbledon, to jeszcze jest taka sytuacja:Federer ma pierwszą szansę na złoto, czyli coś, czego jeszcze nie ma(w singlu) a zdobywając to już na 100% skompletowałby wszystkie najważniejsze zwycięstwa w turniejach.Natomiast Murray jest Brytyjczykiem i gospodarzem, który będzie miał z pewnością tłumy za sobą(już odniósł wielki sukces, bo ma medal w tenisie na który Brytowie czekają od wieków).Już się po prostu nie mogę doczekać, oby puścili jakąś transmisję

https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295417

Warto było poświęcić wczorajszy wieczór na IO i dwukrotnie usłyszeć Mazurka Dąbrowskiego. Nie bardzo znam się na podnoszeniu ciężarów, ale mimo tego się emocjonowałem. To pierwszy złoty medal od 40-stu lat, więc należy się dodatkowy szacun dla Zielińskiego. Po tym, jak pchał kulą Majewski nie miałem wątpliwości - będzie drugie złoto. Z rywali tylko ten Niemiec stanowił zagrożenie, jednak każdy się męczył i miał problem żeby prawidłowo zaliczyć próbę, a Majewski z każdym pchnięciem poprawiał swój wynik. A nasza dwójka wioślarska powinna robić za przykład walki do końca. Brawa dla dziewczyn.
https://forum.wrestling.pl/topic/30541-letnie-igrzyska-olimpijskie-londyn-2012/page/3/#findComment-295432

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Caribbean Cool
      Troche pozno, ale to tylko zabawa co nie? Walne se, rowniez przewidywania aew, ktorego dla odmiany, takzd nie ogladam. 1. To bedzie ostatni rok full timera stylesa. Gdzies beda takie przecieki, badz sam to powiem. 2. Jak co roku xD Black wroci do W 3. Jericho zniknie z tv 4. Powroci gala unforgiven 5. Szajba nie skonczy z zadnyn pasem w tym roku 6. Cena ostatnim wyeliminowanym w rr i ec. 7. Gwiazdy tna beda, takze pojawiac sie w glownym rosterze 8. Punk nie wygra zlota na wm 9. O zloto w aew beda walczyc mjf z osprayem. 10. Zagina okada i penta w midzie glebokim. 11. Cole, Wardlow odejda z aew. 12. Allin wygra pas od moxa w jakims lms matchu/deathmatchu 13. Do new day przylaczy sie jakas laska 14. Obafemi bedzie rozpierdala wszystkich jak leci 15.  Dojdzie jeszczs jakies kolejne fowno, jak to trofeum u Arabow. 16. Dominik bedzie w rr najdluzej w tym roku. 17. Bedzie jakis mega dobry comiediowy spot z nieoczywistymi wrestlerami. 18. Vinca oczyszcza z zarzutow.  
    • Caribbean Cool
      Zycie ulotne jest jak mawial poeta. Dopiero co stracilem przyjaciolke, wiec wiem, z czym sie je takie odejscie. Kolegom wspoplczucia. Raczej nie moje lata, choc widzialem co pisal, ale no coz znalem go jako usera, nie czlowieka. Chwila, chwila pomija.
    • CzaQ
      Fuck Fuck FUCK.  Że co kurwa? CO gdzie jak?  Pamiętam jak jeszcze na zlocie w Łodzi nabijaliśmy się z mojej byłej, która była wtedy takim atti-memem.    Street siedział i pytał : - to jak tam CzaQ gdzie ta Twoja była?  - a która jest godzina?  <Street patrzy na zegarek>  16 - a to pewnie siedzi na jakimś bolcu.  <śmiech>    Co prawda jakiegoś kontaktu z nim nie złapałem (praktycznie się nie pokazał jako normalny ja -  byłem przybity na zlocie, bo w ostatniej chwili tuż przed wyjazdem pobili mi kolegę). Ponadto dowiedziałem się wtedy, że jego nick to StreetoVs. A ja głupi zawsze czytałem StreetoYs , bo myślałem, że to y takie ucięte jest - nie wiem czemu, czasem mam dauna. Ot taka ciekawostka. Zapamiętam go za fajne posty na atti w złotej erze kiedy userów było tyle, że na stronie głównej co chwilę przewijało się, że limit 500 nieprzeczytanych postów czy ile to tam było został przekroczony, więc posty, których nie zdołałeś przeczytać zostały oznaczone jako przeczytane. Dobre czasy.    Trzeba się napić za fallen brothera.   
    • Grins
      Kurde chyba już jednego pewniaka na WrestleManie mam, może to być Rollins kontra Zayn po dzisiejszym RAW mam wrażenie że coś chcą w tą stronę ruszyć albo skończy się to tym że Drew, Rollins, Owens skończą w teamie i dostaniemy Bloodline vs Drew, Rollins, Owens... Oni muszą dostać jakiś większe story a jestem niemal niż pewny że przy pasie raczej kręcić się nie będą, ja to widzę tak:  1. CM Punk vs Cody Rhodes albo CM Punk vs Reigns, Cody Rhodes vs Orton któraś z tych walk na bank się odbędzie na WM 41 Main Event drugi lub pierwszy dzień.  2. John Cena vs Gunther Main Event drugi lub pierwszy dzień. 3. Zayn kontra Rollins albo Bloodline vs Rollins, Owens, Drew coś z tego na pewno powstanie nie na darmo zaczęli to story z Drew'em i Rollinsem, do tego Zayn, razem z Owensem w tle.  4. Jacob Fatu vs Solo Sikoa po ostatnim SD mam wrażenie że ten projekt długo nie pociągnie a Fatu będzie szykowany na Solo.  5. Charlotte vs Tiffany Stratton dadzą się na cieszyć Stratton te parę miesięcy pasem ale wiadomo że Flair pierwsze co wróci pójdzie po pas i go oczywiście wygra i to tradycja, musi pobić rekord, w sumie nawet za nią się stęskniłem   6. Becky Lynch vs Rhea Ripley albo Alexa Bliss vs Rhea Ripley  7. Wyatt Sicks vs Judgment Day wydaje mi się że to będzie taki już większy storyline z udziałem Wyatt Sicks i jeśli Alexa nie ruszy na pas to dołączy do teamu spuszczając wpiernicz Morgan która i tak nie będzie miała co do roboty... To będzie takie definitywny koniec JD bo i tak nie ma na nich już pomysłu, a Wyatt Sicks muszą wygrać w końcu coś większego. 9. Penta vs Bron Breakker o pas IC i najprawdopodobniej duże zwycięstwo Penty w którego chyba chcą inwestować, Bron ruszy wyżej w kartę po WM może to on będzie miał w tym roku szansę na walizkę MITB. 10. Ladder Match o pas Womens IC albo US'a Championship któraś z tych opcji jest bardzo możliwa. Ogólnie mamy tutaj jeszcze pas US'a ale to już nie wiem z kim kogo tutaj można zestawić, na pewno Knight będzie się kręcił koło pas i tutaj też można z organizować Ladder Match co byłoby najsensowniejszą opcją.  No ja to widzę tak, ciężko ułożyć i przewidzieć tą kartę ale moje propozycje są najsensowniejsze po 5 walk jednego dnia i w sumie składa to się w logiczną całość  Zapomniałem że Oldberg może też stoczyć swoją pożegnalną walkę na tej WM   
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...