Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Letnie Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja wiem jak wygląda ten ranking, jak się punktuje, bo wchodzą rozgrywki kontynentalne, na których zbiera się punkty i jak daleko wstecz on obejmuje itd. Jednak nie zmienia to faktu, że nawet biorąc same europejskie kraje to my jesteśmy za takimi potęgami Słowacja, Węgry itd. Co mamy się szczycić, że wyprzedzamy Albanię o 1 miejsce ??

Ranking FIFA jest tak właściwie tylko po to, żeby w jakiś sposób móc dzielić drużyny w koszykach w czasie losowania. Podział punktów w nim jest jednak często bardzo dziwny i niesprawiedliwy. Jednak prawda jest taka, że na ten ranking nikt nie patrzy i nie jest on żadnym wyznacznikiem. Nikt się nie jara tym na jakiej jest pozycji, tak samo nikt nie rozpacza przesadnie z tego powodu.

A tak samo mogę powiedzieć, że w rankingu FIVB jesteśmy na trzecim miejscu, a przegraliśmy z Australią która jest 20 miejsc niżej. I co powiesz? To samo co ja, to jest sport, a na rankingi się nie patrzy. Także nie przywołuj jakiś głupich rankingów jako argumentu, bo jest on po prostu głupi.

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Krzychu

14

• PH93

11

• maly619

10

• demku

9

Top użytkownicy w tym temacie

No to w takim razie jakie sporty cieszą się wielką popularnością ?? O ile ja pamiętam, to w takiej Bułgarii na Final Six hala była wypełniona w każdym meczu, nawet jeśli nie grali gospodarze... Duże europejskie miasta zgłaszają się o organizację takich imprez, więc jednak ktoś musi na nie przychodzić... A może bardziej skrajny przykład... Japonia, w której co 4 lata rozgrywa się Puchar Świata. W zeszłym roku każda reprezentacja grała po 11 spotkań i jakoś na brak kibiców nie narzekano...

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Gdy piłkarze ręczni grali w finale MŚ jakoś nikt nie wspominał o sporcie narodowym. A tutaj nagle kilka wygranych jakichś tam turniejów, gdzie gra zazwyczaj kilkanaście powtarzających się drużyn i mamy sport narodowy. Ot tak sobie. Bo wygrywamy na IO z Brytyjczykami, którzy kiedyś ugrali z nami jednego seta (chyba mieli święto narodowe). A teraz jedziemy bodaj jako faworyci do medalu, a przegrywamy z zawodowcami z Australii, którzy o jedną pozycję wyprzedzają innych zawodowców Meksyk (pytanie: Czy Meksyk grał kiedyś w jakimś większym turnieju na przestrzeni ostatnich 10 lat i jak to się dla niego skończyło?) Tak jak pisze PH93, lepiej być przeciętniakiem w czymś, aniżeli mistrzem w "sporcie dla kobiet" (sorry, ale nie mogłem się powstrzymać od tego stwierdzenia :))

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Nie rób z siatki znowu tak mało popularnej dyscypliny krzychu, że podajesz mi za argument to że na czołowych imprezach tej dyscypliny są kibicie? Przecież to naturalne - nawet na ping pongu są hale wypełnione. Chodzi mi o fakt że takie zespoły ze takie zespoły z czołówki rankingu jak Finlandia, Niemcy czy Hiszpania rozgrywają mecze przy niemal pustych trybunach : ) - w piłce kraje z miejsc niszowych jak Polska 69 : :twisted: mogą liczyć na co najmniej pełny stadion w czasie towarzyskich meczy.

Jeszcze raz napisze : Siatkarzom należy kibicować tak samo jak : zapaśnikom, judokom czy strzelającym z łuku a nie tylko o nich myśleć i sikać na samą myśl, że mają mecz w danym dniu skoro zawsze kończy się tak samo - tym bardziej ze nie mieli oni na tym turnieju IO męntalności zwyciężców - bo jak nazwać przegraną z piłkarską Etiopią która kwalifikuję się takim kosztem, że musi rywalizować z Nową Zelandią.

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Sport dla kobiet... dojebałeś jak dzik w żołędzie.. pewnie bo "męski" sport to 22 chłopa biegających za piłką. Tutaj trzeba w ogóle inteligencji ?? Hah od razu przypominają mi się słowa mojego nauczyciela w-f... "kopnijcie do przodu może coś traficie". Kurde to jest rzeczywiście zajebisty sport.

Bo o wiele trudniej jest skoordynować kilka rzeczy jak opanowanie palców, czy odpowiedni skok... do tego zdecydowanie nadają się kobiety, bo trzeba więcej myśleć....

"The Lone Wolf"

Hah od razu przypominają mi się słowa mojego nauczyciela w-f... "kopnijcie do przodu może coś traficie".

Mi też "Macie piłke, poodbijajcie sobie..."

pewnie bo "męski" sport to 22 chłopa biegających za piłką.

Na pewno bardziej męski, bo w piłce nożnej jest kontakt fizyczny z przeciwnikiem...aczkolwiek też się nie zgodzę ze to tylko sport dla kobiet :-)

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

"Męski sport": koszykówka, piłka nożna i ręczna, futbol amerykański, śmiem twierdzić, że nawet piłka wodna jest bardziej męskim sportem od siatkówki. Bo z czym kojarzy się "męski sport"? Jak dla mnie z walką, i to nie tylko o wynik, ale też starciami fizycznymi. A w siatkówce jedyny kontakt fizyczny to chyba podanie ręki ;) Zresztą zapytaj koleżanek, jaki sport lubią najbardziej i dlaczego. Chyba, że tylko w moim towarzystwie odpowiadają, że inne sporty są za brutalne ...

Sport dla kobiet... dojebałeś jak dzik w żołędzie.. pewnie bo "męski" sport to 22 chłopa biegających za piłką. Tutaj trzeba w ogóle inteligencji ?? Hah od razu przypominają mi się słowa mojego nauczyciela w-f... "kopnijcie do przodu może coś traficie". Kurde to jest rzeczywiście zajebisty sport.

Bo o wiele trudniej jest skoordynować kilka rzeczy jak opanowanie palców, czy odpowiedni skok... do tego zdecydowanie nadają się kobiety, bo trzeba więcej myśleć....

I w ten oto sposób podałeś kolejny argument, dlaczego piłka nożna zawsze będzie wyżej niż siatkówka. Bo jest łatwiejsza do opanowania. W piłkę może grac każdy. Nie masz ograniczeń fizycznych, nie musisz mieć ponad 1.9m, albo mega wyskoku, żeby grac w piłkę.

A tak poza tym, to wszyscy trochę przesadzacie. Co się dziwicie, że siatkówka ma tylu zwolenników w naszym kraju, skoro są w niej sukcesy i to nie tylko w reprezentacji ,a także w klubach? Takie coś przyciąga z automatu i powoduje, że ludzie coraz bardziej interesują się tym sportem.

Z drugiej strony podałem już serię argumentów dlaczego to piłka nożna zawsze będzie wyżej. Tak po prostu będzie i pozostaje się z tym pogodzić, a nie prowadzić jakieś głupie krucjaty przeciwko innym sportom.

Powiem szczerze, że takie krucjaty nawet trochę mnie wkurzają w kibicach siatkówki i mimo iż kibicowałem naszym i jestem fanem siatkówki, to po przegranej czułem pewną satysfakcję.

Piłka nożna zawsze będzie wyżej...bo przed blokiem nie pograsz sobie w siate. Jak wychodzisz to bierzesz gałę i nie ważne gdzie jesteś to zawsze znajdziesz te 2 kamienie i bramka będzie. Na tym polega fenomen piłki nożnej. Jest zarazem tak łatwa w uprawianiu jak i trenowaniu. Z siatkówką jest inaczej. Tam trzeba trenować wyskok i mieć do tego gdzie trenować.

Sport narodowy w naszym kraju to taki sport, który jest w miarę popularny i są w nim sukcesy. Kwestią czasu jest pójście piłki ręcznej w niepamięć. Mamy kilka innych dyscyplin, które czekają, żeby zająć po niej miejsce (Radwańska z tenisem jest chyba najbliżej tego spotu).

48798430952f294e69c1e4.jpg

Pytanie też co to jest sport narodowy. Bo każdy może to odbierać inaczej. Dla jednego będzie to coś gdzie mamy największe sukcesy (i wtedy mamy siatę), a dla innego coś, co uprawia najwięcej osób w kraju (a tu mamy nogę).

Tylko, że te krucjaty są prowadzone w momencie, kiedy po jednym nieudanym turnieju fani "męskich sportów" zaczynają się wyżywać i wyśmiewać. Racja to jest największa wtopa tego 4 lecia, ale ja nie zamierzam siedzieć cicho na argumenty typu "bo to niszowy sport", "babski sport" itd. Bo raz, że sam jestem siatkarzem, a dwa jestem kibicem i nie będę przechodził obojętnie obok takich zaczepek. Zależy mi na tym, żeby szara masa doceniła w końcu omijane sporty (nie tylko siatkówkę, bo dotyczy to też innych sportów) i starania sportowców nie tylko kiedy zwyciężają, ale przede wszystkim kiedy potrzebują wsparcia po przegranej. Święcić triumfy potrafi każdy, ale śpiewać "nic się nie stało" tylko piłkarzom...

"The Lone Wolf"

Tylko, że te krucjaty są prowadzone w momencie, kiedy po jednym nieudanym turnieju fani "męskich sportów" zaczynają się wyżywać i wyśmiewać.

Nie wiem jak inni, ale ja fanem siatkówki nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę. A zdanie, że to jest sport dla kobiet używam nie od porażki z Australią czy innymi drużynami, tylko odkąd zaczął się ten wielki boom na siatkę (chyba po MŚ w 2006).

krzychu17b - małemu chyba o inne krucjaty chodziło.

No i bardzo dobrze, że kibice piłki nożnej nie odejdą od tego sportu tylko dlatego, że nie ma w nich spektakularnych osiągnięć - w końcu nie kibicuje się sukcesom. Bo żeby siatkówka stała się sportem narodowym to większość powinna przestawić się z gały na siatkę. To ludzie w pewien sposób o tym decydują i nie ma co z tym walczyć. A że taki Baszczyński z Polonii ma pensję porównywalnych do najlepszych polskich siatkarzy to inna sprawa. :D

Tylko, że te krucjaty są prowadzone w momencie, kiedy po jednym nieudanym turnieju fani "męskich sportów" zaczynają się wyżywać i wyśmiewać.

Mówiąc krucjaty chodziło mi o akcje typu twoja, czyli próby na siłę wywyższenia siatki, gdy jest to po prostu niemożliwe. Zresztą, samo wywyższanie siatki bym jeszcze wytrzymał, ale jeśli wiąże się to z krytyką i to dość ostrą innego sportu, to już mi się to nie podoba. Ja tak jak pisałem, jestem kibicem i siatki i nogi. Oglądam obie dyscypliny i nie widzę powodu żeby ze sobą walczyć, a uważam, że da się pogodzić oglądanie obu dyscyplin, albo przynajmniej niezwracanie uwagi na tę drugą.

Zależy mi na tym, żeby szara masa doceniła w końcu omijane sporty (nie tylko siatkówkę, bo dotyczy to też innych sportów) i starania sportowców nie tylko kiedy zwyciężają, ale przede wszystkim kiedy potrzebują wsparcia po przegranej. Święcić triumfy potrafi każdy, ale śpiewać "nic się nie stało" tylko piłkarzom...

A co, teraz jest jakaś wielka krytyka na naszych siatkarzy? Ja raczej widzę wielki zawód, a krytyka i to duża była właśnie na piłkarzy po Euro.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 047 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...