Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Letnie Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Może to prostackie tłumaczenie, albo usprawiedliwianie naszych na siłę, ale sędziowie są zdecydowanie przeciwko nam. Judo, szermierka, podnoszenie ciężarów... co prawda naszym siatkarzom sędzia na początku pomagał, ale potem chyba chciał "oddać" Włochom punkty. Na razie (poza siatkarzami i Bogacką) jest cieniutko :roll: . Oby teraz było już tylko lepiej.

EDIT: To co zrobili sędziowie Koreance w turnieju szermierczym to jest skandal !!!

Tu już nie chodzi o sam wynik sportowy, ale oni ją wykończyli psychicznie... Jeżeli stanie do walki o brąz to tylko chwała jej...

EDIT2: Koreanka wyszła do walki, ale niestety przegrała :/ Smutne to trochę...

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Krzychu

14

• PH93

11

• maly619

10

• Holyshit

9

Top użytkownicy w tym temacie

...Tak a na Roland Garros trafiła na "niesamowicie dysponowaną" Kuznetsową - darujmy sobie takie tłumaczenia, bo to chyba pierwsza "2" w historii WTA która ma aż takie "szczęście" do trafiania na rywalki będące w formie życiowej...a może to jednak nie przypadek. :twisted:

To nie jest żadne tłumaczenie, tylko stwierdzenie faktu. Niemka była lepsza i tyle. Nie chcę się powtarzać, ale wspominałem, że wchodził jej każdy skrót, idealnie ustawiała się na korcie, a nawet miała dużo szczęścia (kiedy piłka dwa razy "zatańczyła" na siatce i weszła w pole Isii). Jako fan Roddicka widziałem już dużo meczów, kiedy kompletny underdog był nie do zdarcia, by rundę później dostać gładko w dwóch setach, nie wygrywając nawet dwóch gemów.

Wieć jaka to porażka na tle ostatnich wygranych hiszpanów?

Duża.

PS. widzieliście jakie zamieszanie było z naszą zawodniczką podczas zawodów w podnoszeniu ciężarów? Wydawało mi się że angielscy sędziowie specjalnie tak robili żeby naszych wyprowadzić z równowagi (co im się niestety udało gdyż nasze zawodniczki szybko odpadły)...

Wypisując te wałki całkowicie o tym zapomniałem. Nie no, to kolejny cyrk - sędziowie nie uznali jej próby, bo... nie wiedzieli jaki ciężar ma na sztandze. Szkoda, że sport to kasa, bo w innym razie jedyną słuszną reakcją, na takie wałki, byłoby naplucie na stół sędziowski i pokazanie im soczystego "faka"...

Wczoraj kolejny skandal - Koreanka w szermierce została wyrolowana z medalu z godnym pozazdroszczenia wyrachowaniem. Dla mnie - to fenomen przekrętu. Ukradli jej szansę na złoto, po czym uargumentowali to tak, że... "był to błąd ludzki i... zdarza się". Szacunek dla jej trenerów, którzy interweniowali, czym może otworzą oczy ludziom na skandaliczne sędziowanie na tej Olimpiadzie. Trochę żałuję, że trenerzy Gruchały nie mieli jaj, by powalczyć o nią, bo w tamtym meczu wałek był na podobnym poziomie.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Reputacja:   1

Hammer, Ale to chyba nic nowego ;) Pamiętasz jak na poprzednich IO w Pekinie sędziowie też gwizdali pod gospodarzy (o ile dobrze pamiętam to złoty medal w pływaniu zdobyła jakaś kompletnie nieznana chińska pływaczka która wcześniej nie miała żadnych spektakularnych sukcesów)?

Ogólnie to coś za dużo tych "murowanych faworytów do złota" przegrywa: Radwańska,Gruchała,czwórka wioślarska (teraz siatkarze przegrywają mecz z mającymi być "łatwymi do pokonania" Bułgarami)

Jak tak dalej pójdzie to chyba pobijemy rekord w ilości najmniej zdobytych krążków (na dodatek nasz jedyny na razie srebrny medal zdobyła zawodniczka na którą nikt wcześniej nie stawiał)...

o ile dobrze pamiętam to złoty medal w pływaniu zdobyła jakaś kompletnie nieznana chińska pływaczka która wcześniej nie miała żadnych spektakularnych sukcesów

Ciekawe jak niby sędziowie mają pomagać w pływaniu :roll:

Ogólnie to coś za dużo tych "murowanych faworytów do złota" przegrywa

Murowani faworyci to byli może w mediach. Ja od początku nie stawiałem na Gruchałę, bo jest już za stara i jej czas się skończył. To samo zresztą będzie z naszymi pływakami (zwłaszcza Otylią). Zresztą, takich sportowców jest więcej. Najlepszy przykład, to nasz mistrz świata w skoku o tyczce, czyli Wojciechowski, który nawet nie zdołał zdobyć minimum i dostał dziką kartę, albo inne nasze tyczkarki, które są kompletnie bez formy.

Wiadomo, że media będą naszym kibicować, będą robić nam nadzieję na medal, ale bez przesady. Oceniajmy też sami szanse na medal naszych zawodników.

teraz siatkarze przegrywają mecz z mającymi być "łatwymi do pokonania" Bułgarami

Jeśli ktoś zna się na siatce, to wie, że Bułgaria to nie byle kto, także tu znów działa bezsensowna euforia mediów.

Jak tak dalej pójdzie to chyba pobijemy rekord w ilości najmniej zdobytych krążków

Igrzyska jeszcze trwają więc spokojnie. Na ostatnich Igrzyskach pierwsze medale zdobyliśmy dopiero tydzień po ich rozpoczęciu. A poza tym, najwięksi faworyci (i pewniacy, a nie pseudo pewniacy) dopiero będą występować

Porażka siatkarzy jeszcze niczego nie przekreśla, ale może media przestaną pompować balonik i robić z nich murowanych faworytów do złota. Z oceną medalowych dorobków naszych reprezentantów bym się wstrzymał. Przecież na start czekają jeszcze: Majewski, Rogowska, Pyrek, Małachowski, Włodarczyk i inni. Szanse na następne medale nie zostały zaprzepaszczone nieudanymi występami Radwańskiej i wioślarzy.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

TakerFanKrk napisał/a:

o ile dobrze pamiętam to złoty medal w pływaniu zdobyła jakaś kompletnie nieznana chińska pływaczka która wcześniej nie miała żadnych spektakularnych sukcesów

W sumie to faktycznie się pomyliłem jeśli chodzi o sędziów ale chodziły 4 lata temu słuchy że podobno chińscy sportowcy byli szprycowani różnymi specyfikami by wygrywać jak najwięcej medali...

[ Dodano: 2012-07-31, 15:01 ]

Porażka siatkarzy jeszcze niczego nie przekreśla, ale może media przestaną pompować balonik i robić z nich murowanych faworytów do złota. Z oceną medalowych dorobków naszych reprezentantów bym się wstrzymał. Przecież na start czekają jeszcze: Majewski, Rogowska, Pyrek, Małachowski, Włodarczyk i inni. Szanse na następne medale nie zostały zaprzepaszczone nieudanymi występami Radwańskiej i wioślarzy.
Właśnie czekam najbardziej na lekkoatletykę, być może tam coś się uda nam ugrać...

maly619 napisał/a:

TakerFanKrk napisał/a:

W sumie to faktycznie się pomyliłem jeśli chodzi o sędziów ale chodziły 4 lata temu słuchy że podobno chińscy sportowcy byli szprycowani różnymi specyfikami by wygrywać jak najwięcej medali...

Podejrzenia są zawsze, gdy nagle znikąd pojawia się zawodnik/zawodniczka, która wszystko wygrywa. Bolt też nie był kiedyś najszybszym człowiekiem na Ziemi i nagle wyskoczył jakby znikąd. Myślisz, że nie było podejrzeń o doping? Teraz też są podejrzenia o doping w sprawie tych młodych pływaczek z Chin i Litwy.

A tak poza tym, Igrzyska to tak duża i ważna impreza, że każdy zawodnik jest sprawdzany w sprawie dopingu. Jeśli ktoś coś stosował, to na pewno zostanie to wykryte.

[ Dodano: 2012-07-31, 15:06 ]

Rogowska, Pyrek

Na nie nie licz

[ Dodano: 2012-07-31, 15:15 ]

A tak BTW, to chyba ty TakerFanKrk, pisałeś przed Euro, że media niepotrzebnie pompują balon, niepotrzebnie tworzą euforię itd. a teraz sam dajesz się ponieść tej euforii i przesadną wiarą naszych mediów :P

maly619, to mnie właśnie denerwuje że powtarza się analogiczna sytuacja jaka była na Euro 2012. Media pieczołowicie pompują balonik mówiąc że mamy szansę na worek z medalami a jak nie wyjdzie to każą się cieszyć "że w ogóle coś wygraliśmy"... Normalna paranoja (na TVP Szpakowski zachwalał naszą czwórkę wioślarską jacy są super i że zabrakło szczęścia a na Eurosporcie mówili odwrotnie: że byli kompletnie nieprzygotowani do Igrzysk)...

[ Dodano: 2012-07-31, 15:23 ]

A tak BTW, to chyba ty TakerFanKrk, pisałeś przed Euro, że media niepotrzebnie pompują balon, niepotrzebnie tworzą euforię itd. a teraz sam dajesz się ponieść tej euforii i przesadną wiarą naszych mediów :P
Wcale się nie daję ponieść tylko irytuje mnie że media nie potrafią przyznać że nasi byli słabsi tylko np porażkę Radwańskiej tłumaczą "klątwą chorążego reprezentacji" a nie po prostu słabszą dyspozycją...

na TVP Szpakowski zachwalał naszą czwórkę wioślarską jacy są super i że zabrakło szczęścia a na Eurosporcie mówili odwrotnie: że byli kompletnie nieprzygotowani do Igrzysk

Dlatego jak tylko mogę, to oglądanie na TVP ograniczam do minimum.

Mimo wszystkoTVP też ma niezły komentarz, mi na przykład bardzo podobała się euforia komentatora w dzisiejszym meczu z bułgarami po udanych akcjach Polaków.

Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

maly619 napisał/a:

Mimo wszystkoTVP też ma niezły komentarz, mi na przykład bardzo podobała się euforia komentatora w dzisiejszym meczu z bułgarami po udanych akcjach Polaków.

A mnie akurat komentarz do meczu Polaków irytował (jak np Winiarskiemu wychodziła akcja to go chwalili jako jednego z najlepszych w zespole a jak spieprzył akcję to nawoływali do jak najszybszego wprowadzenia Zagumnego bo "dziś nie jest Michała dzień"- i gdzie tu logika w komentarzu TVP :roll: )

[ Dodano: 2012-07-31, 16:02 ]

TakerFanKrk napisał/a:

na TVP Szpakowski zachwalał naszą czwórkę wioślarską jacy są super i że zabrakło szczęścia a na Eurosporcie mówili odwrotnie: że byli kompletnie nieprzygotowani do Igrzysk

Jak oglądałem np Euro 2012 to oglądałem z komentarzem radiowym Zimocha (tylko on mi gwarantował emocje podczas oglądania), natomiast tych całych Iwańskich czy Szpakowskich nie mogę ścierpieć...

maly619 napisał/a:

Nie mówię, że całe TVP to tragedia. I też dużo bardziej od komentatorów irytuje mnie to od nich studio. Kompletnie nie mogę ich niekiedy słuchać i od razu mam ochotę zmienić program.

1# contender napisał/a:

maly619 napisał/a:

Nie mówię, że całe TVP to tragedia. I też dużo bardziej od komentatorów irytuje mnie to od nich studio. Kompletnie nie mogę ich niekiedy słuchać i od razu mam ochotę zmienić program.

A dziś na Wirtualnej Polsce pojawił się taki artykuł: http://teleshow.pl/gid,14805593,img,14805638,kat,1024837,title,Odeta-Moro-Figurska-Internauci-oburzeni-niewiedza-prezenterki-studia-olimpijskiego,galeria.html?ticaid=6ee79 :twisted:

Kolejny dzień za nami i znów bez spektakularnych sukcesów naszych reprezentantów. Najbliżej medalu był nasz kajakarz, ale ostatecznie w finale zajął pechowe, czwarte miejsce. Swoje zrobili nasi siatkarze plażowi, którym ogórki z RPA sprawiły zaskakująco dużo problemów, zwłaszcza w pierwszym secie, ale ostatecznie wygrali pewnie 2-0 i z drugiego miejsca awansowali z grupy. Największa niespodzianka to porażka Zawrotnika, naszej nadziei na medal w szabli, z reprezentantem... Senegalu. Największą drogą "z nieba do piekła" zaliczył polski duet badmintona, który prowadził z drugą parą świata 16-13 w trzecim secie, by ostatecznie przegrać 20-22 i odpaść w ćwierćfinale.

Ponadto - Radwańska w parze z Matkowskim odpali w pierwszej rundzie tenisowego mikstu, a prawdziwy dowód na dramatyczną kondycję polskiego pływania przedstawiła kobieca sztafeta 4x200, gdzie nasze reprezentantki straciły na mecie dziewięć sekund do... przedostatniej Słowenii. W judo odpadła Kasia Kłysz, dosyć pechowo, miała przewagę, ale w dogrywce Chinka ją poskromiła. W podnoszeniu ciężarów Krzysztof Zwarycz odpadł 150 kg (zwyciężył... Chińczyk, pobił własny rekord świata - 175 kg). Dzień zakończył Radosław Kawęcki, który rano zakwalifikował się do półfinału 200 metrów grzbietem z czternastym czasem, by w 1/2 prowadzić przez 150 metrów i stracić dwie pozycje na ostatniej długości basenu (ostatecznie zakwalifikował się do finału z piątym czasem).

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Polaczki i ten "pompowany balonik" - będzie co najmniej 10 medali. :grin:

Swoją drogą liczę ze po za Majewskim i Włodarczyk nie zdobędziemy już medali, bo wtedy coś się zmieni w strukturach i 42 milionowe panstwo nie będzie pośmiewiskiem IO. Prawda jest taka że mamy takie samo szkolenie od 2000 roku - wtedy dało to dużo medali, po 4 latach no już trochę mniej, po kolejnych 4 kompromitująco mało no a dziś (prawdopodobnie) totalna katastrofa...szkoda, że stoimy w miejscu.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MissApril
      Zelina powinna już iść dalej jako mistrzyni US, trochę słabo to wygląda, a kręcenie się w kółko przy Albie, Piper i Chelsea jest po prostu nudne. Przydałoby się odświeżenie jej runu z inną zawodniczką na tym etapie posiadania pasa. 
    • Grins
      Jeśli ktoś myśli że WWE pozwoli Jeff'owi Cob'owi dokazywać tak jak to robił w Lucha Underground to się grubo myli, jestem i tak zdziwiony że Jacobowi pozwalają tak skakać ale tutaj widać że są grube plany na Jacoba jeśli chodzi o przyszłość, pozostawili mu ring name, zainwestowali od razu w bardzo dobrą wejściówkę i gmmick, na pierwszej WM już zdobył tytuł, ogólnie JC Mateo to tylko dodatek do Bloodline nic więcej... Ogółem obstawiam że na SummerSlam dostaniemy już walkę Solo kontra Jacob, jeśli nie to obstawiam że Jimmy stoczy walkę z Jacobem.  Rhodes, Jey, Cena, Paul... Za pewnie na Money In The Bank team face'ów wygra ale już na SummerSlam Cody znowu przepierdoli, dobrze że ten rematch odbędzie się na największej gali lata już się bałem że postawią na Cena/Cody jako ostatni match dla Ceny, ogólnie to chyba Cena miał sobie wybrać przeciwnika z którym stoczy swoją ostatnią walkę i za pewnie tą osobą będzie CM Punk.  Punk nie wejdzie do Money In The Bank Match'u ale czeka nas dojebana walka na RAW mocny skład to nie może się nie udać chociaż 15 minutowa to i tak będzie cieszyło oko  Ale obstawiam że AJ wygra, mam dziwne przeczucie że walizkę wygra niestety Solo chociaż bardzo bym chciał aby to był LA Knight on najbardziej zasłużył na neseserek ta walizka będzie dla niego zabawieniem i tak mocno na niego stawiają od początku roku więc warto mu tą walizkę dać...  Kurde walizka dla kobiet to taki dylemat że mogę sie założyć że odpierdolą paździerz i walizka poleci w ręce Ripley... Chociaż moje faworytki to Alexa, Gulia czy Perez jeśli ta walizka ma służyć do promocji to niech służy bo danie walizki Ripley to będzie tak jak danie walizki Lesnarowi czy Cena z parę lat temu.  Wyatt Sicks rozpierdalają dywizję tag team, kurwa ile tag team'ów jest na SD a ile na RAW jak to kuje w oczy XD Ale fajnie że postawili na coś takiego, a nie że ni z dupy rozpoczynają program z kimś większego kalibru, na początek pasy TT  A później można pomyśleć nad jakimś solowym pasem dla Howdy'ego, ale obstawiam że oni i tak będą powiązani z Alexa nie bez powodu ona pozostały przy tym gmmicku z FFH. 
    • Bastian
      Zmarnowany potencjał powrotu Belair do rodzinnego miasta. Przyszła, posłodziła i wyszła, bo trzeba było zrobić miejsce na walkę jej byłych przyjaciółek i Jax  Mogła ją Naomi zgnoić wśród swoich, zbudowałoby to jej wizerunek heela. Przynajmniej weszła do MITB, choć sama walka eliminacyjna pełna botchów i w ślimaczym tempie. JC Mateo w ringu na ten moment nie porywa, w przeciwieństwie do takiego Je'Vona Evansa, choć to dla mnie idealny przykład tag teamowego wrestlera. Jest dynamika, jest skill, wystarczy tylko dać mu podobnego partnera i dywizja TT zyska. "Undashing" Chelsea Green czy może "El Grande Canadiana" to dla mnie wielka nieobecna Ladder Matchu kobiet. Aż się prosi o danie jej walizki. A Zelina w roli mistrzyni US to jedna z większych pomyłek HHH' a w tym roku. Niech jeszcze Hunter poprosi o potrzymanie piwa i wręczy walizkę Ripley.  Niespodziewanie Andrade wbija do MITB, ale przy Rollinsie, Rycerzu, Solo i prawdopodobnie Punku w składzie szans na wygraną nie ma. Spośród 2137 walk, nad jakimi WWE zastanawia się w kontekście SummerSlam, starcie Fatu kontra Solo wygląda jak coś mocno prawdopodobnego. Knoxville zaczęło od segmentu ze zmarnowanym potencjałem i na tym też kończy. Rhodes, Jey, Cena i Paul dostali prawie pół godziny i zamiast robić iskry, przynudzali. Cody jest pierwszy raz na SD od momentu utraty pasa, a coś tam ględzi o nieobecnym The Rocku, Uso yeetuje i robi te swoje głupie miny przestraszonego dziecka z awersją do kościelnej zakrystii, Logan zbiera heat, a Cena oczywiście zgarnia łomot w brawlu, choć ma plusik za tekst o tym, że Rhodes jest zbyt zdesperowany, a Uso zbyt leniwy, aby być drugim Ceną. 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Speed #76 Data: 30.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Knoxville, Tennessee, USA Arena: Thompson-Boling Arena At Food City Center Format: Taped Data emisji: 04.06.2025 Platforma: X Komentarz: Corey Graves Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Friday Night SmackDown #1345 Data: 30.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Knoxville, Tennessee, USA Arena: Thompson-Boling Arena At Food City Center Format: Live Platforma: USA Network Komentarz: Joe Tessitore, Wade Barrett & Ethan Page Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...