Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Kto był Managerem-Laptopem, Rock i Lesnar na RAW, Powrót Mys

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po drugie WWE nie wykreśla Benoita przez PG tylko dlatego, że nie chce brudzić sobie rąk, pamiętajcie że do WWE dopierdaa..... się
Coraz bardziej przestaje wierzyć, że WWE w końcu sięgnie po rozum do głowy i da chociaż trochę tego co ludzie chcą oglądać

Temat rzeka, można rozpisywać się jeszcze długo, a temat może sięgnąć 100 postów, ale poruszony tu został ważny temat. Tak jak pisze Archi , WWE mogłoby wspomnieć o Benoit'cie, oczywiście nie stawiać mu ołtarzyków czy robić z niego nieskazitelną postać, ale coś dla tego WWE zrobił, za co należy mu się zwykłe dziękuje. Mnie bardziej drażni to, jak WWE zamiata wszystko pod dywan, udając że nic się nie stało. Stało się, może powinno się jakoś ustosunkować do tego, i zostawić w spokoju, bo wykreślenie Chrisa z historii jest czymś miałkim, najłatwiejszym i najmniej honorowym zachowaniem. Czasem łatwiej wydać ten milion na ściągnięcie Rocka, niż "wypromować" nową gwiazdę, powiem szczerze iż oglądając w niedzielną noc TNA chwilami uśmiechałem się jak głupi, że jednak można nadal stawiać na high flyerów, walki na poziomie, czasem ludzi bez nazwiska (Rubix).

PS. Na 2013 planowany jest film film "Crossface" o ostatnich dniach życia Chrisa. Film podobno ma mieć dość przyzwoity budżet, i być typowo Hoolywodzką produkcją, podobnie jak "Wrestler" z Mickiem Rourke. Gdzieś po cichu oczekuje że to będzie takie rozliczenie z tamtą tragedią, że świat przypomni sobie o Benoit'cie, i że poruszenie tego trudnego tematu coś zmieni.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Napoleoni

8

• xLitax

5

• 8693

5

• Varchlak

4

Top użytkownicy w tym temacie

PS. Na 2013 planowany jest film film "Crossface" o ostatnich dniach życia Chrisa. Film podobno ma mieć dość przyzwoity budżet, i być typowo Hoolywodzką produkcją, podobnie jak "Wrestler" z Mickiem Rourke. Gdzieś po cichu oczekuje że to będzie takie rozliczenie z tamtą tragedią, że świat przypomni sobie o Benoit'cie, i że poruszenie tego trudnego tematu coś zmieni.

Wierzysz w to? Nasuwa się kolejne pytanie - do ilu ludzi ten film dotrze. Mamy przykładowo pewność, że obejrzą to ludzie, którzy znają historię Benoit, ja, ty, garstka napaleńców. Nie wiem, czy pamiętasz, jak wielka afera była z wspomnianym przez Ciebie "Wrestlerem" - Vince mocno wkurzył się na fakt powstawania filmu zdradzającego kulisy serwowanej m.in. przez WWE "bajeczki", ukazującego fakt istnienia czegokolwiek poza McMahonlandią (wszak film nagrywany był m.in. na galach ROH i CZW). Z nieukrywaną niechęcią zgodził się podpromować nieco ten obraz (domyślam się, że za niemałą sumkę...). Zobacz - WWE obawiało się tego filmu, teoretycznie zupełnie nieszkodliwego dla ich wizerunku, to co mają powiedzieć o nadchodzącym "Crossface"?

Nie oszukujmy się, WWE jest korporacją o ogromnym zasięgu. Bez ich zainteresowania, filmowi o Benoit może być ciężko wzbudzić zainteresowanie. CHYBA, że Vince znów będzie próbował blokować jego premierę, jak to było z "Wrestlerem".

o ile mi wiadomo, film ten ma nie mieć nic totalnie wspólnego z filmami z pod szyldu WWE. Ma to być biograficzny thriller. Scenariusz będzie oparty na książce: http://wpc.556e.edgecastcdn.net/80556E/img.news/NE9IINm394Evcd_1_1.jpg

Co jest w tej książce, przyznam że nie wiem, bo nie czytałem. "Wrestler" ostro przedstawił realia wrestlingu, szczególnie Vince'a, ale biznesmen to biznesmen, stąd aktor grający główną rolę wystąpił nawet w WWE w segmencie. W praktyce nie był to jakiś groźny film, ale ze względu na powrót do Hoolywood Rourke, i tematykę wcześniej nie poruszaną zrobił zamieszanie i zgarnął wiele nagród. "Crossface" ma być typową Hoolywodzką wersją, tzn koloryzowanie w cholere małych pierdół, robienie z tego wyciskacza łez, moralizowanie Amerykańskiego widza, i jak największa kasowość. Zrobienie wokół tego atmosfery "film który ujawnia wielką tajemnice" moim zdaniem może sprawić iż film zrobi furorę, wśród zwykłych ludzi, bo to nie będzie film o wrestlingu, a o wrestlerze który zrobił takie a nie inne rzeczy. Film ma mieć bardzo duży budżet, z tego co słyszałem całkiem ciekawi aktorzy mają tam zagrać. Jedyny problem to zapewne naciski ze strony Vince'a, który może taranować działania twórców, ale jeśli będzie tak jak jest planowane, śmiem twierdzić że film moze wzbudzić zainteresowanie (ale podkreślam, zależy to od aktorów i budżetu), np miał być ten pan jako Vince:

http://whatculture.com/wp-content/uploads/2012/01/vince-mcmahon-liam-neeson.jpg

Ale Lian zaprzeczył jakoby miał grać bossa WWE, a teraz mówi się o tym panie jako Chrisie

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bd/Dean_Cain.jpg/220px-Dean_Cain.jpg

^tak też nie widzę podobieństwa :sad:

Ten gość nie grał aby Supermana? Jeśli tak - wszystko jest wiadome. Superman pod koniec filmu wleci przez sufit i powstrzyma Chrisa przed tym, co zrobił. Juhu, hollywoodzki koniec !

Ten gość nie grał aby Supermana? Jeśli tak - wszystko jest wiadome. Superman pod koniec filmu wleci przez sufit i powstrzyma Chrisa przed tym, co zrobił. Juhu, hollywoodzki koniec !

W tej chwili nie wiem co jest bardziej postrzelone - Twój pomysł czy syn Chrisa.

W tej chwili nie wiem co jest bardziej postrzelone - Twój pomysł czy syn Chrisa.

Taka magia hollywoodu, tam nawet wojnę potrafią odwrócić do góry nogami.

Wierzysz w to? Nasuwa się kolejne pytanie - do ilu ludzi ten film dotrze. Mamy przykładowo pewność, że obejrzą to ludzie, którzy znają historię Benoit, ja, ty, garstka napaleńców. Nie wiem, czy pamiętasz, jak wielka afera była z wspomnianym przez Ciebie "Wrestlerem" - Vince mocno wkurzył się na fakt powstawania filmu zdradzającego kulisy serwowanej m.in. przez WWE "bajeczki", ukazującego fakt istnienia czegokolwiek poza McMahonlandią (wszak film nagrywany był m.in. na galach ROH i CZW). Z nieukrywaną niechęcią zgodził się podpromować nieco ten obraz (domyślam się, że za niemałą sumkę...). Zobacz - WWE obawiało się tego filmu, teoretycznie zupełnie nieszkodliwego dla ich wizerunku, to co mają powiedzieć o nadchodzącym "Crossface"?

Nie oszukujmy się, WWE jest korporacją o ogromnym zasięgu. Bez ich zainteresowania, filmowi o Benoit może być ciężko wzbudzić zainteresowanie. CHYBA, że Vince znów będzie próbował blokować jego premierę, jak to było z "Wrestlerem".

Mylisz się. Kwestia popularności wrestlingu i Benoit jako wrestlera to jedno. Kwestia tragedii z udziałem znanej (chociażby w wąskich kręgach) osoby, która wstrząsnęła światem to drugie. Coś takiego nie schodziło z tabloidów przez tygodnie. Przecież dopiero po śmierci Benoit zaczęto ostro lecieć z welness policy. Zaczęła się też dyskusja na temat stosowania sterydów i painkillerów.

Być może w Polsce ten film nie trafi do kin i nie będzie miał wzięcia, ale w USA sporo ludzi go obejrzy.

Wiem, że przez ten komentarz narażę się na hejt, ale wkurza mnie to, że ciągle hejtujecie Santino. Piszecie, że powinien być zwolniony itp. Przecież to jest dobry wrestler, tylko ma taki Gimmick. Może ktoś jeszcze pamięta jakim był dobrym Heelem około WM 24. Po drugie marudzicie, że karzełek został "laptopem", ale ma to sens, bo chyba nie wyobrażacie sobie jakąś legendę na takim stanowisku...

• Reputacja:   1

PPP My doskonale o tym wiemy, więc nikt Cię nie zhejtuje ;) Tutaj chodzi właśnie o gimmick, jak z resztą sam wspomniałeś, więc wyluzuj :) Można się przyjebać, ale tylko do kreatywnych, że są takimi kretynami i imbecylami, że nie dadzą tak wspaniałemu zawodnikowi, jakim jest Santino innego gimmicku, takiego jaki miał chociażby nawet w OWV (czy jakoś tak) as Boris Alexiev.

Można się przyjebać, ale tylko do kreatywnych, że są takimi kretynami i imbecylami, że nie dadzą tak wspaniałemu zawodnikowi, jakim jest Santino innego gimmicku

Przecież to jest dobry wrestler, tylko ma taki Gimmick

nie przesadzajmy, bo aż tak dobrym wrestlerem on nie jest ;D Ale oczywiście podbijam to co napisał Blaze9, ja pamiętam czasy jak odpalało się WWE(WWF), i tam Kane,Taker,Triple H,HBK,Stone Cold i pierdylion innych znakomitości, były jakieś wstawki czysto humorystyczne, typu Viscera, ale były one tłem, a żarty były na poziomie (DX, Stone Cold, Rock, oni potrafili rozbawić publiczność), a teraz mamy POTENCJALNE gwiazdy, CM Punk, Bryan, Cena, Ziggler, Rhodes, Del Rio i kilku innych, plus wiele talentów z FCW (od Rollinsa przez Cesaro na Ambrose, Kassiusie Ohno skończywszy). Problem jest w tym że ja obecnie odpalam RAW czy SD, i ja nie widzę walki Cena-Cesaro, CM Punk-Rollins, Rhodes-Ambrose, tylko jakieś gówniane wstawki które to niby mają mnie rozbawić. Okej, pośmiejmy się, ale niech to ma poziom, i będzie gdzieś jakimś przerywnikiem, a my dobrych walk mamy jak na lekarstwo, a takiego byle gówna co krok. Przykład? RAW. Brodus Clay-tańcujący grubasek-COŚ "ŚMIESZNEGO" ale nie mające za dużo wspólnego z wrestlingiem. Hoornswoogle- Karzeł który to niby trzymał za jaja świat wrestlingu jako GM. "ŚMIESZNE". Santino, facet który wykańcza ludzi Zieloną skarpetą a mimo to posiada pas. "ZABAWNE". Great Khali, olbrzym który nie umie poprawnie skleić zdania i ma problemy z poruszaniem się. "ŚMIESZNE". Heath Slater-facet który od jakiegoś czasu jest klepany, nawet przez 60-70 letnich dziadków "BOKI ZRYWAĆ". Jerry Lawler vs Michael Cole-to jest dopiero "KOMEDIA". Zack Ryder też traktowany jako komediant, ale on chociaż czasem potrafi mnie rozbawić. Co przez to chce powiedzieć? 2 godziny Raw, przerywane non stop reklamami, w którym mieliśmy 6 segmentów które miały być śmieszne, może kogoś bawią, ale dla mnie są żenujące. A jeśli chodzi o sam wrestling mamy jako main eventera Big Showa, a nie np Kavala, który był dla WWE nieprzydatny. Te "komiczne" wstawki obecnie zajmują więcej czasu niż sam wrestling, stąd wolę oglądać ostatnio TNA, gdzie pojawiają się oczywiście jakieś śmieszne momenty, ale nie zajmują one więcej niż same walki, a w WWE jest inaczej. I nie mówi nikt tutaj że Santino to głupek, bo nikt z nas go nie zna osobiście, ale chyba wszyscy czują niesmak że zamiast walki Rollinsa czy innego talenciaka mamy stratę czasu na takie duperele.

Edytowane przez Napoleoni
niestety cenzura zjadla moja poprzednia wypowiedz, taki typowo polski szacunek do wolnosci slowa i tych co maja inne zdanie niz grupa trzymajaca wladze w danym miejscu. moze wynikalo to z tego, ze zbytnio sie unioslem, sprobuje powtorzyc spokojniej: jesli jestes morderca, i to dzieci i kobiet: nie zasluzyles na zadna pamiec i przekresliles swoje wczesniejsze dokonania. i zeby bylo jasne: twoj zaklad pracy za to nie odpowiada, chocbys nie wiem jak sie poswiecal i nie wiem jak mial niezdrowe warunki pracy. amen.

To ja już wolałem żyć w niepewności i nie wiedzieć kim był anonimowy manager niż teraz dowiadywać się iż jest to karlito Horns...

Dla mnie póki ta cała era PG się nie zakończy zaprzestaje oglądać tą telenowele i baczniej przyjże się TNA i scenie niezależnej.

PAC uciekaj.

• Reputacja:   1

jesli jestes morderca, i to dzieci i kobiet: nie zasluzyles na zadna pamiec i przekresliles swoje wczesniejsze dokonania. i zeby bylo jasne: twoj zaklad pracy za to nie odpowiada, chocbys nie wiem jak sie poswiecal i nie wiem jak mial niezdrowe warunki pracy. amen.

Ja pier***le, czy zrozumiesz w końcu, że jak człowiek cierpi w taki sposób jak Chris, to nie jest świadomy tego co robi... Może inaczej, żebyś w końcu zrozumiał i być może się uda... Człowiek w takim stanie jest jak Zombie. Głupie uzasadnienie, ale mnie to już wkurwia, to ciągłe ''morderca dzieci i kobiet, powinien zostać potępiony'', Chris nie robił tego świadomie, a chyba wiesz co to świadomość? Nie kurwa, WWE wcale za to nie odpowiada, mimo tego, że to Chris sporo zrobił dla tego biznesu, to powinni mieć go w d***i, tak?... Chyba, że masz problemy ze zrozumieniem co się do Ciebie pisze. Gdyby to zrobił, gdyby na nic nie cierpiał, to mógłbyś tak pisać... Mimo wszystko Chris Benoit my favourite wrestler 4 erver!

Tak poza tym, to WWE boi się wspominać o Chrisie, ponieważ mu nie pomogli i mieli na niego wyje***ne, więc chyba każdy wie jakby w związku z tym WWE zostało... no nie wiem znienawidzone czy coś w tym sensie...

• Urządzenie:  Windows

Ja pier***le, czy zrozumiesz w końcu, że jak człowiek cierpi w taki sposób jak Chris, to nie jest świadomy tego co robi...

Ale np czy jak by u Hitlera czy Stalina też tą chorobę wykryli to też byś ich usprawiedliwiał, że to nieświadomie? I czy jesteś pewien że nie wiedział co robi a jeśli tak to czemu tak nagle go złapało bo do domu trafił i wiedział co zrobić żeby zabić a nie tylko zranić. Dla mnie na zabicie niewinnego dziecka nie ma żadnego usprawiedliwienia i o takich ludziach trzeba jak pamiętać tylko w jak najgorszym świetle i nie szukać żadnych usprawiedliwień.

Nie kurwa, WWE wcale za to nie odpowiada, mimo tego, że to Chris sporo zrobił dla tego biznesu, to powinni mieć go w d***i, tak?...

Ciekawe tylko czy więcej zrobił aby pozyskać fanów czy więcej zniechęcił do tego swoim czynem pokazując kim może się stać źle leczony wrestler. Nie muszą mieć go tam ale i nie muszą o nim pamiętać i przypominać go.