Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Diary Maja-Czerwca 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Linux

Czas na głosowanie na Diary Maja-Czerwca 2012.

1. Nominacje otrzymały te diary, w których pojawiły się przynajmniej 4 odcinki w ciągu maja i czerwca.

2. Sędziowie oprócz opisania poszczególnego diary, wystawiają także oceny wszystkim diary. Żadne diary nie może pozostać bez oceny. Można przyznawać miejsce ex-equo.

1. - 8

2. - 6

3. - 4

4. - 2

Oddawanie głosów do 15 lipca (niedziela - godzina 22)

Nominowane opowiadania:

1. WWE Raw - Let's get ready to WRESTLING? (Bigbrother) - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=334719#334719

2. Ring of Death (Kari) - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=338855#338855

3. Blaze Stream (Blaze9) - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=334854#334854

4. Po prostu WWE - oczywiście po mojemu (łukaszek123) - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=335651#335651

Edytowane przez Vercyn
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

4

• maly619

1

• Cypex

1

• ArriS

1

Top użytkownicy w tym temacie

Przypominam - głosy należy oddawać do jutra do godz. 22.

1. Po prostu WWE - oczywiście po mojemu (łukaszek123) - 8 pkt.

Przyjemnie się to czyta, ale mam wrażenie, że odcinki są dość krótkie. Bardzo ciekawy draft. Dużo możliwości nowych feudów. SD solidnie wzmocnione i wygląda sporo lepiej od tego w rzeczywistości. Szkoda tylko, że nie doszło do zamiany pasów. Pas WWE na SD, a WHC na RAW. Mimo wszystko z zaciekawieniem czekam jak obecni mistrzowie poradzą sobie z nowymi przeciwnikami. Miz już rozpoczął konflikt z Sheamusem i mimo wszystko całkiem ciekawie się zapowiada. Może cos z tego wyjdzie. Zasmucił mnie trochę news, że Cena odejdzie na jakiś czas. Został sprowadzony na SD. Mam mieć feud z Jericho. Dobrze zapowiadający się feud. Niech zostanie na tym SD i podbudowuje niebieską galę. Na RAW, po odejściu Ceny główną postacią został Punk. Przeszedł tam też Daniel Bryan, to w okół nich powinno się teraz wszystko tam kręcić. Mam nadzieję, że tak będzie, bo to tez dobrze zwiastuje. Plus za zabrania tytułu Santino na rzecz nieźle wypromowanego Otungi. Twoim plusem był ten draft, co daje Tobie dużo możliwości. Bede czekał jak rozwiną sie te sytuacje w przyszłości. Najlepsze diary w ostatnich dwóch miesiącach :)

2. Blaze Stream (Blaze9) - 6 pkt.

Widać dużo pracy. Bardzo się starasz. Dużo się dzieje, ale mam wrażenie, że nawet za dużo, że momentami gubisz się w tych feudach wszystkich :P Fajne story z Punkiem. Powoli się w to wkręcam, liczę, że rozwiniesz to dalej :) Podoba mi się, że duże role odgrywają u Ciebie Daniel Bryan i Austin Aries. Minusem jest spora obecność Regala. Nie przepadam za nim i nie bardzo mi się podoba, że jest u Ciebie tak mocno promowany. Nie spodobało mi się też, że mistrzem został Kane. Jakoś średnio widzi mi się jako Champ. Ciekawa sytuacja jest też w dywizji drużyn. Dbasz o Tag Teamy i to się chwali :) Oby tak dalej w tym aspekcie.

3. Ring of Death (Kari) - 4 pkt.

Całkiem znośnie mi się to czyta. Na pierwszy rzut oka, wydało mi się to trochę podobne do Diary Vercyna. Nowa federacja. Podobna nazwa. Ten sam GM. Lubię w sumie klimat nowej fedki :P Podoba mi się, gdy ktoś od podstaw tworzy nową federację albo bardzo zmienia przebieg istniejącej już fedki. Minusem jest jeszcze brak póki co konkretnych feudów. Powoli coś się zaczyna dziać. Pierwsze turnieje się odbyły, mamy pierwsze starcia na PPV. Z zaciekawieniem będę czekał na następne odcinki, żeby zobaczyć jak rozwiną się feudy. Widać w tym wszystkim jakiś pomysł, oby Tobie chęci starczyło. Jest ok. Rozwijaj się dalej. A poza tym przemawia za mną też trochę lokalny patriotyzm. Trzeba wspierać niemal sąsiada :P

4. WWE Raw - Let's get ready to WRESTLING? (Bigbrother) - 2 pkt.

No więc tak. Ciężko mi się to czyta, jest trochę jakby chaotycznie pisane, do tego nie jarają mnie w ogóle te storyline'y. oWo ? Jericho jako czołowo postać w WWE pasuje i nawet mi się podoba, ale reszta składu jakoś średnio mnie bawi. Waltman wrócił. Who cares ? Na WM Mason Ryan z Takerem ? Głupota. Jędruś Bułecka WWE ? Chciałaś dać Polaka to trzeba było zbudować od podstaw jakąś swoją własną postać, a nie dać Górala. Kompletnie tego nie widzę. Cena vs. Rock...ich feud powinien być jednym z czołowych w federacji. Mam nadzieję, że o tym pamiętasz i dobrze rozegrasz ich starcie. Do tego WWE Championem jest Truth. Nie kupuję tego nijak. Jak wyżej wspomniałem, jedyne co mi się podoba to prowadzenie postaci Chrisa Jericho.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Ze względu na otrzymane dopiero informacje od kilku sędziów, że niespodziewanie wypadły im różne rzeczy, głosowanie zostało przedłużone do jutra do godz. 22.

1. WWE Raw - Let's get ready to WRESTLING? (Bigbrother) - 8 pkt

Miły powiew świeżości w dziale booking zone. Bardzo przyzwoite segmenty, ciekawe wypowiedzi zapaśników, oraz brak liniowości sprawiają, że autor uzyskuje u mnie w tym głosowaniu pierwsze miejsce. Szczególnie urzekł mnie duży zasób słownictwa, inteligentnie wykorzystywany przez autora, mnóstwo ciekawych porównań, czy niecodziennych zwrotów, które świetnie pasują do wypowiedzi zapaśników. Innymi słowy - tak trzymać i czekam na dalsze odcinki!

2. Ring of Death (Kari) - 6 pkt

Widać spory postęp od czasu ostatniego głosowania, a federacja zdaje się zmierzać w dobrym kierunku. W tym diary przekonuje mnie prostota i czytelność - nie ma żadnego problemu ze zrozumieniem, co autor miał na myśli, segmenty są długie i interesujące, a układ tekstu zachęca do lektury. Trochę gorzej wygląda to, jeśli chodzi o końcówki walk, które są potraktowane strasznie po macoszemu i zdaje się, że można by wycisnąć z nich nieco więcej. Niemniej jednak uważam, że biorąc pod uwagę sporą poprawę w jakości tekstu w stosunku do poprzednich głosowań, autor zajmuje u mnie zasłużone drugie miejsce.

3. Blaze Stream (Blaze9) - 4 pkt

Cały czas widać masę pomysłów w głowie autora, których nie jest on do końca w stanie przelać na wirtualny papier. Z miesiąca na miesiąc powielanie tych samych błędów, beznadziejna konstrukcja zdań i mało czytelny układ tekstu (momentami to po prostu niemal cała strona jednolitego bloku tekstu). Abstrahując od tego, wydarzenia są naprawdę ciekawe i nietuzinkowe, skąd wnioskuję, że na brak wyobraźni autor nie ma co narzekać. Szkoda tylko, że nie idzie to w parze z umiejętnością zobrazowania w pełni swoich pomysłów. Mimo wszystko, widać że autor się stara, więc tym razem ląduje u mnie na trzecim miejscu.

4. Po prostu WWE - oczywiście po mojemu (łukaszek123) - 2 pkt

Wizualnie bardzo ciężkie w odbiorze diary, ze względu na sporo byków w budowie zdań i dziwne rozdzielenie poszczególnych partii tekstu. Myślę również, że informacje o reklamach są całkowicie zbędne. Końcówki walk są najlepsze spośród wymienionej wyżej czwórki, ale przechodzenie z jednego czasu w drugi zupełnie zabija ich tempo. Backstage poprawny, niespecjalnie jest się do czego przyczepić, ale nie zauważyłem w nim również nic szczególnie porywającego - ot, taki mało oryginalny, ale wystarczający. Czekam na rozwój wydarzeń i ciekawsze pomysły autora.

12135614384eeb824360301.jpg

• Urządzenie:  Windows

1. WWE Raw - Let's get ready to WRESTLING? (Bigbrother)

Fajne masz to diary. Dużo ciekawych pomysłów, a niekiedy mam wrażenie, że nawet za dużo, bo nie każdy storyline jest wyciskany do końca i chciałoby się zobaczyć więcej niektórych postaci.

Ogólnie jednak bardzo dobrze się to czytało, a co ważne jest ciekawie. Mimo iż to moje ostatnie ocenianie diary, to gdy pojawi się twoja WMka, to chętnie ją przeczytam ;)

2. Blaze Stream (Blaze9)

Duży plus za to, że widać ciągłą poprawę w tym w czym byłeś najbardziej krytykowany, czyli w stylu pisania. Dla mnie problemem twoich gal jest ich rozmach. Jest tego bardzo dużo, roster też nie zawsze mi odpowiada, bo jest po pierwsze za duży, po drugie nie wiem po co Divy, a po trzecie, są osoby których nie znam i po prostu ciężko mi się do tego wkręcić. Ogólnie jednak jest ciągła poprawa, widać, że bardzo się starasz, ale niekiedy robisz to chyba trochę za bardzo i na siłę, przez co nie zawsze czyta się to dobrze.

3. Ring of Death (Kari)

Problemem nowych diary jest to... że są nowe. Początki zawsze są trudne, dodatkowo rożne turnieje o pasy. Nie zawsze jest to wciągające. Trzeba jednak powiedziec, że za gali na galę robisz postępy i jest coraz ciekawiej, a więc jak najbardziej idzie to w dobrym kierunku.

Styl i estetyka są na dobrym poziomie, nie ma się do czego przyczepić. Ogólnie jest dobrze, a z czasem będzie coraz lepiej.

4. Po prostu WWE - oczywiście po mojemu (łukaszek123)

Z całej czwórki jest to najsłabsze diary. Nie jest to tragedia, ale brak wypowiedzi i komentatorów, a tylko narracja powodują, że gala wypada słabiej.

Blaze Stream

Jest lepiej niż poprzednio, ale taki poziom musi się utrzymać dłużej, żebym przyznał pierwsze miejsce temu diary.

WWE Raw - Let's get ready to WRESTLING?

Podobało mi się podczas poprzedniego głosowania i dalej jestem usatysfakcjonowany poziomem tygodniówek. W jakiś sposób autor trafia w moje gusta. Oby tak dalej.

Ring of Death

Odnoszę dziwne wrażenie, że gdzieś coś podobnego czytałem. Byłem jednym z największych fanów diary prowadzonego przez Vercyna, a to diary w dziwny sposób je przypomina.

Po prostu WWE - oczywiście po mojemu !

Jest lepiej niż w zeszłym miesiącu. Nie wiem czy jest to spowodowane tym, że mam dobry humor, ale praca naprawdę przypadła mi do gustu. Oby tak dalej.

1.WWE Raw - Let's get ready to WRESTLING?

2.Po prostu WWE - oczywiście po mojemu !

2.Blaze Stream

4.Ring of Death

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Głosowanie zakończone, więc pora ogłosić wyniki. Pierwsze miejsce z 26 punktami zdobywa BigBrother. Gratuluję zwycięzcy na diary maja i czerwca, a także pozostałym trzem pisarzom, których opowiadania znalazły się w konkursie. Dziękuję także sędziom za ocenienie poszczególnych opowiadań.

http://oi49.tinypic.com/2edqotw.jpg

Korzystając z okazji chcę poinformować, że kolejne głosowanie odbędzie się we wrześniu (lipiec-sierpień). Zmieni się jednak znacznie formuła głosowania. Coraz mniej sędziów wywiązuje się ze swoich zadań i częściowo jest już znużona czytaniem tego samego (kolejne "WWE po mojemu", "WWE według"), postanowiłem trochę to odświeżyć. Nie chcę mówić jeszcze o wszystkich planach, gdyż muszę je uzgodnić i dokładnie przemyśleć, ale prawdopodobnie to sami pisarze (których diary znajdą się w konkursie) będą oceniać opowiadania kolegów, z jednym wyjątkiem - do oceny nie dostaną swojego diary. Dlaczego? Dlatego, że i tak w większości czytacie na bieżąco opowiadania kolegów i je komentujecie, więc to nie powinno sprawić Wam większych trudności. Być może do puli sędziów-pisarzy będzie co głosowanie dodawany jeden zmienny zewnętrzny juror.

Na początku chciałem pogratulować Big Brotherowi. Zasłużyłeś na zwycięstwo, masz dużo ciekawych pomysłów i dobrze je wykorzystujesz.

Co do zajętego przez siebie miejsca nie mam żadnych pretensji. Narazie federacja się rozkręca, nie ma konkretnych feudów. Myślę, że gdy przejdę już do czasu po PPV, moje opowiadanie będzie wyżej w hierarchii.

Odnoszę dziwne wrażenie, że gdzieś coś podobnego czytałem. Byłem jednym z największych fanów diary prowadzonego przez Vercyna, a to diary w dziwny sposób je przypomina.

Muszę przyznać, że przy pierwszym epizodzie skorzystałem z diar Vercyna, ale przy reszcie wszystko robiłem już sam. Odnosnie nowej formuły konkursowej to będzie ona bardzo ciekawa. Myślę, że mocno odświeży to BZ.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Cóż, nie ukrywam że wygrana jest dla mnie sporym zaskoczeniem, bo liczyłem wobec małej ilości uczestników jedynie na 2-3 miejsce - zwłaszcza, że nie było ewidentnego outsidera w tym miesiącu. Dziękuje sędziom za komentarze, oraz dostarczenie "nowej energii do pracy". Niestety na WMkę troche trzeba będzie poczekać (lato, sporo roboty z pisaniem walk i odpowiednią oprawą ich).

PS: I na koniec...

Chciałaś dać Polaka

Niestety dla forumowiczów - jestem płci męskiej ;)

A poza tym uważam,że Marcin Najman powinien dołączyć do WWE.

Nowe Diary - Let's get ready to Wrestling?

13583903254dce4fcc7490a.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...