Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA w Orange Sport - list do Dixie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Piszę ten temat, aby skrytykować postawę Orange Sport w sprawie TNA Impact Wrestling. Ta stacja telewizyjna podchodzi nieprofesjonalnie do wszystkiego co emitują, przykład z brzegu - kiedy są emitowane walki w UFC to nawet nie zdejmą bądź nie przesuną paska informacyjnego, który zasłania dane zawodnika i zegar walki. Ale nie o UFC mowa.

23 maja 2012 byłem w grupie ludzi, którzy wygrali konkurs, aby się spotkać z Bobbym Roodem w trakcie nagrywania wywiadu dla Orange Sport. Organizatorzy spotkania nawet nie raczyli ogłosić co najmniej tydzień wcześniej gdzie będzie co i jak, aby osoba, która przyjechała promować TNA mogła się spotkać z dużą ilością fanów przed budynkiem gdzie był nagrywany wywiad.

Nie będę tutaj się zbytnio odnosił do konkursu, bo to nie ważne, dodam tylko, że dowiedziałem się 2 dni przed środą, czyli w poniedziałek i w ciągu 2 dni musiałem podjąć decyzję w jaki sposób jechać i jakie fundusze wydać.

Z początku nawet nie chcieli nas do tego klubu Platinum wpuścić, bo rzekomy menadżer nie wyraził zgody. Po chwili jednak rozmów na temat przywołania Borkowskiego wpuścili nas gdzie byliśmi gośćmi. Spodziewałem się, że na innej zasadzie będzie to działać. My siedzieliśmy i chantowaliśmy, przy okazji słuchaliśmy tego dennego, poniżej poziomu wywiadu, w którym Bobby Roode sobie dobrze radził.

Sam fakt, że ktoś taki przyjechał do Polski prawie zlikwidowało moje złe samopoczucie, ale też myślałem, że dostaniemy chociaż 10 minut na rozmowę z taką osobą.

Kto oglądał wywiad wie na jakim poziomie były pytania i ile było wpadek. Supron, który nie wie nic o pro wrestlingu i nie wie w jakiej epoce żyje, bo mówił, że Matt Hardy skakał z 10 metrów - żenada. Z drugiej strony Zarzecki barman, którego celem było skompromitowanie Polski w oczach Bobbyego.

W czasie nagrywania tego wywiadu łapałem się kilkakrotnie za głowę słyszać te pytania. Borkowski powinien poprowadzić ten wywiad według mojej opinii. W klubie nawet nas drinkami czy jedzeniem nie poczęstowano. To nie wina TNA, tylko Orange Sport, a Bobby nie wiedział co tam się dzieje, ale trzeba o tym wszystkim zasygnalizować dla federacji.

Nawet nie wycięli niektórych wpadek - co robi kurwa Brock Lesnar w wywiadzie z mistrzem TNA? Lektor oczywiście zatłumiał część wyrazów mówionych po angielsku. Na koniec dostajemy napisy końcowe - a tam "Bobby Roods".

Robią wywiad z człowiekiem i nawet pomylili jego nazwisko. Chyba gorzej już być nie mogło.

Wracając do odcinków TNA Impact na Orange Sport to takie wpadki Suprona powinny być wycinane albo on nie powinien być komentatorem.

Przytoczę kilka przykładów:

- Mr. Kennedy zamiast Mr. Anderson - nawiązanie do WWE

- James Storm & Bobby Roode = America's Most Wanted - WTF?

- Kurt "Angli"

- Bobby Storm - tego do końca nie jestem przekonany

Uważam, że trzeba powiadomić federację Total Nonstop Action Wrestling jak stacja telewizyjna podchodzi do sprawy. Według mnie, biorą to za cyrk dla idiotów tylko, żeby ściągnąć oglądalność. Osobiście wolałbym TNA oglądać w HD, a nie marnej jakości jaką nam oferuje ten kanał. Ale wiadomo, TNA w Polsce, ma się rozwijać i w ogóle, jednak przez tych idiotów federacja może stracić opinie w tym kraju.

I jak po takiej szopce z wywiadem możemy dostać house show? Sądzę, że Bobby był co najmniej lekko zażenowany.

https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Phenomenal

3

• SixKiller

2

• estevez

1

• N!KO

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Zacznijmy od tego, że ten wywiad nie będzie miał wpływu na ewentualny przyjazd TNA do Polski. Jeżeli federacja decyduje się wejść na nowy rynek, to robi to dla pieniędzy, a nie dlatego, że gdzieś żyją fajni ludzie. Zresztą nawet w Niemczech, a więc kraju, do którego WWE przyjeżdża od 20 lat (nie na jedną, ale na kilka gal) i w którym wrestling od równie dawna jest w telewizji, zdarzają się kompromitujące wywiady. Np. Cena, gdy w 2004 roku przyjechał promować Smackdown na Tele 5, usłyszał pytanie, czy był bity przez rodziców. Nie jest to oczywiście żadne pocieszenie, ale jak widać, takie rzeczy się zdarzają i nikt nie będzie interweniował z tego powodu. Rozumiem Twoje rozgoryczenie (chociaż momentami przesadzasz, bo ile czasu trzeba na podjęcie decyzji jadę/nie jadę?), ale pisanie w takiej sprawie po prostu nie ma sensu. Zauważ, że problemem nie jest nawet to, że TNA komentują ci sami ludzie, którzy komentują WWE. Moim zdaniem nie powinno to mieć miejsca, ale skoro dwie konkurencyjne federacje MMA w Polsce może komentować jeden duet, to znaczy, że telewizja stawia przede wszystkim na głosy kojarzone z daną dyscypliną.
https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/#findComment-291206

• Urządzenie:  Windows

Wywiad byl marny. O organizacji tego wszystkiego tez slyszalem same negatywy - z tym, ze nie chcieli Was wpuscic - ale to i tak nie zmienia faktu, ze TNA jest w Polskiej telewizji z bardzo malym opoznieniem. Z tego nalezy sie cieszyc. To, ze nasi komentatorzy robia bledy to juz standard, a przeciez Ci ktorzy stoja nad nimi, wiedza o wrestlingu jeszcze mniej i nijak na zmiane zelaznego duetu nie wplyniemy.
https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/#findComment-291208

Zacznijmy od tego, że ten wywiad nie będzie miał wpływu na ewentualny przyjazd TNA do Polski. Jeżeli federacja decyduje się wejść na nowy rynek, to robi to dla pieniędzy, a nie dlatego, że gdzieś żyją fajni ludzie. Zresztą nawet w Niemczech, a więc kraju, do którego WWE przyjeżdża od 20 lat (nie na jedną, ale na kilka gal) i w którym wrestling od równie dawna jest w telewizji, zdarzają się kompromitujące wywiady. Np. Cena, gdy w 2004 roku przyjechał promować Smackdown na Tele 5, usłyszał pytanie, czy był bity przez rodziców. Nie jest to oczywiście żadne pocieszenie, ale jak widać, takie rzeczy się zdarzają i nikt nie będzie interweniował z tego powodu. Rozumiem Twoje rozgoryczenie (chociaż momentami przesadzasz, bo ile czasu trzeba na podjęcie decyzji jadę/nie jadę?), ale pisanie w takiej sprawie po prostu nie ma sensu. Zauważ, że problemem nie jest nawet to, że TNA komentują ci sami ludzie, którzy komentują WWE. Moim zdaniem nie powinno to mieć miejsca, ale skoro dwie konkurencyjne federacje MMA w Polsce może komentować jeden duet, to znaczy, że telewizja stawia przede wszystkim na głosy kojarzone z daną dyscypliną.

Podjęcie decyzji jadę/nie jadę a załatwienie transportu jest inną rzeczą, ale sądzę, że przynajmniej z Warszawy więcej osób by przyszło jakby się o tym wcześniej dowiedzieli i mówili o tym w telewizji, przynajmniej na Orange Sport. Im więcej osób tym większe wrażenie wrestlera o danym kraju.

TNA jest w Polsce super i fajnie, nie podoba mi się jedynie postawa Orange Sport. Złe pytania już nawet ujdą, ale pomyłka w nazwisku? Kompletnie nieprofesjonalne, tak jakby nie wiedzieli z kim prowadzili wywiad.

Wywiad miał na celu też promocję programu, promocję TNA, czego się absolutnie nie udało zrobić. Jako mistrz TNA, Bobby powinien być postacią medialną i to była szansa, aby w Polsce więcej osób o nim usłyszało. Program niech dalej leci, ale o błędach w przeprowadzonym wywiadzie można powiadomić federację, czyż nie?

https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/#findComment-291214

Można, tylko po co? Bo piszesz tak, jakbyś oczekiwał, że Dixie trzaśnie pięścią w stół i zażąda wyjaśnień albo nawet przeprosin... Będziesz kolejną osobą, która zapycha TNA skrzynkę jakimiś pierdołami. Ale jak chcesz, to pisz, przecież nikt Ci nie zabroni.
https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/#findComment-291236

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Program niech dalej leci, ale o błędach w przeprowadzonym wywiadzie można powiadomić federację, czyż nie?

To trochę tak jakbyś chciał napisać list do UEFA i nakablować im, że ich turniej Mistrzostw Europy komentuje Szpaku, który ciągle przekręca nazwiska piłkarzy - uwierz, że interesuje ich to tak samo jak zeszłoroczny śnieg.

A tak jak już poruszasz mylenie nazwisk:

Z drugiej strony Zarzecki barman

Jak już to Zarzeczny czyli znany dziennikarz/felietonista piłkarski (barmanem jest na potrzeby tego programu).

Rozumiem, że sporo rzeczy Cię wnerwia, ale myślę że dramatyzujesz. Komentatorzy jakby byli inni to może i chętniej bym oglądał wersję PL, bo póki co to jednak preferuje Tazza i Tenaya za mikrofonem w oryginale.

https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/#findComment-291237

• Urządzenie:  Windows

Nie ma co tyle narzekać na orange sport. Narazie zrobili więcej niż Extreme Sport przez ponad 5 lat. Tam jeszcze w promach gal jest Jeff Hardy. Patrząc na konkurencje zrobili dużo zapraszając Roode'a i dając okazję spotkania się z nim. Mogli tylko przeprowadzić wywiad. Oczywiście można było to zrobić lepiej. Termin w dniu powszednim o 12, nie mówiąc o podaniu go fanom zbyt dobry. Jednak nie wiemy czy to nie była wina TNA i późnego ustalenia z nimi szczegółów.

Sam wywiad oczywiście mógł być lepszy. Zarzeczny chciał być gwiazdą swojego programy i jego żarty były zupełnie nie potrzebne. Pytanie o Brocka było zadane by wspomnieć w materiale o UFC, które staje się coraz ważniejsze w Orange Sport. Na szczęście drugi wywiad sam na sam z Borkowski był już lepszy i porządnie przeprowadzony, ale kilka pytań się powtórzyło.

Wybierając komentatorów poszli na łatwiznę, sięgając po sprawdzany duet. Pierwsze odcinki były słabe z ich wykonaniu. Nic więcej niż było widać na ekranie się widz nie dowiedział. Później już było trochę lepiej. Supron nauczył się nazwisk i odnosił się do tego co widział w poprzednich odcinkach. Błędy oczywiście są i będą i trzeba się z tym pogodzić. Mnie najbardziej irytuje śmiech Suprona po speechach heelów. Roode, Bully Ray ma wkurzać, irytować a nie śmieszyć. W środe późnym wieczorem Orange nadaję impact z oryginalnym angielskim komentarzem. Tylko ilu smartów przestało ściagać impact a zaczęli oglądać go na orange z kilku dniowym opóźnieniem? Powinna być opcja jaką oferuję np. Eurosport, że można przełaczyć sobie komentarz w każdej chwili . Tylko czepianie się tago i braku jakości HD jest nie trochę bez sensu, bo Orange Sport we wszystkich programach nie ma tego w ofercie.

Ta stacja telewizyjna podchodzi nieprofesjonalnie do wszystkiego co emitują, przykład z brzegu - kiedy są emitowane walki w UFC to nawet nie zdejmą bądź nie przesuną paska informacyjnego, który zasłania dane zawodnika i zegar walki. Ale nie o UFC mowa.

Zawsze jak chce obejrzeć UFC to nagrywam relacje live i mogę sobie spokojnie obejrzeć następnego dnia bez paska. Kilka miesięcy temu obejrzałem pierwszą powtórkę jaką oferowali i nie dość że był pasek to jeszcze napisali na nich wyniki gali, która leci. Trzeba było go zasłonić by nie nadziać się na spoilery.

Trzeba się cieszyć, że TNA jest w polskiej telewizji. Daje to jakieś szanse na house show i nie zdecyduję o tym źle przeprowadzony wywiad czy przekręcone nazwisko w komentarzu.

https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/#findComment-291238

kiedy są emitowane walki w UFC to nawet nie zdejmą bądź nie przesuną paska informacyjnego, który zasłania dane zawodnika i zegar walki. Ale nie o UFC mowa.

Trolololo. Na PolsatNews było to samo jak były mecze siatki czy liga europejska.

Nie będę tutaj się zbytnio odnosił do konkursu, bo to nie ważne, dodam tylko, że dowiedziałem się 2 dni przed środą, czyli w poniedziałek i w ciągu 2 dni musiałem podjąć decyzję w jaki sposób jechać i jakie fundusze wydać.

Aż taką trudność masz z podjęciem takich łatwych decyzji? Jak robisz kanapki na śniadanie to ile się zastanawiasz? Nasi piłkarze na euro musieli czekać do ostatniej chwili i nie wiedzieli czy dostaną bilety a Ty miałeś aż 2 dni!

Kto oglądał wywiad wie na jakim poziomie były pytania i ile było wpadek. Supron, który nie wie nic o pro wrestlingu i nie wie w jakiej epoce żyje, bo mówił, że Matt Hardy skakał z 10 metrów - żenada. Z drugiej strony Zarzecki barman, którego celem było skompromitowanie Polski w oczach Bobbyego.

Jakbyś nie znał Suprona.

W klubie nawet nas drinkami czy jedzeniem nie poczęstowano. To nie wina TNA, tylko Orange Sport, a Bobby nie wiedział co tam się dzieje, ale trzeba o tym wszystkim zasygnalizować dla federacji.

lol? Co jeszcze byś chciał dostać? Ile Ty masz lat?

Uważam, że trzeba powiadomić federację Total Nonstop Action Wrestling jak stacja telewizyjna podchodzi do sprawy.

Ty robisz sobie jaja co? Poza tym jakbyś miał pisać już do kogoś to tylko do Orange Sport. Co do kur** nędzy ma TNA do tego kto komentuje walki w Polsce? Oglądasz TNA TV czy Orange Sport?

Organizatorzy spotkania nawet nie raczyli ogłosić co najmniej tydzień wcześniej gdzie będzie co i jak, aby osoba, która przyjechała promować TNA mogła się spotkać z dużą ilością fanów przed budynkiem gdzie był nagrywany wywiad.

I jeszcze to. Trolololololololo. Stary. Od początku było pisane że wejdzie tylko 15 osób bo takie były ustalenia. Czego Ty chcesz? Co tu ma Orange Sport do tego?;o

https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/#findComment-291249

Na pewno się dałem ponieść emocjom, co zablokowało mi racjonalne myślenie. Wyraziłem swoją opinię, która została zakwestionowana, ale dzięki temu mamy bardzo ładną wersję różnych poglądów. Wasze opinie pomogły mi realnie spojrzeć na sytuację.

chudinho, gdyby nie twoja postawa jaką się teraz wykazałeś to może twoja opinia miałaby tu sens. Nie powinienem nawet na ciebie zwracać uwagi, arogancja i brak kultury to twój rodzaj buntu, ale nie wnikam.

https://forum.wrestling.pl/topic/30320-tna-w-orange-sport-list-do-dixie/#findComment-291263