Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC 147: Silva vs Franklin 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Data: 23 czerwca 2012

Miejsce: Estadio Jornalista Felipe Drumond, Belo Horizonte, Brazylia

Transmisja: PPV

Walka wieczoru:

185 lbs.: Wanderlei Silva (34-11-1) vs. Rich Franklin (28-6)

Główna karta:

265 lbs.: Fabricio Werdum (15-5-1) vs. Mike Russow (15-1)

Finał TUF Brazil w wadze średniej

185 lbs.: Cezar Ferreira (4-2) vs. Sergio Moraes (6-1)

Finał TUF Brazil w wadze piórkowej

145 lbs.: Rony Mariano Bezerra (10-3) vs. Godofredo Castro (8-0)

145 lbs.: Yuri Alcantara (27-3) vs. Hacran Dias (20-1-1)

Walki w FX/ufc.tv:

145 lbs.: Rodrigo Damm (9-5) vs. Anistavio Medeiros (15-7)

185 lbs.: Francisco Drinaldo (10-1) vs. Delson Heleno (23-6)

145 lbs.: Jhon Teixeira da Conceicao (13-0) vs. Hugo Vianna (5-0)

185 lbs.: Leonardo Mafra Teixeira (5-0) vs. Thiago de Oliveira Perpetuo (8-1-1)

Walki na facebooku:

145 lbs.: Marcos Vinicius Borges Pancini (19-3-1) vs. Wagner Campos (11-3)

145 lbs.: Milton Vieira (13-7-1) vs. Felipe Arantes (14-4)

Jesli chodzi o numerowane gale, to dawno nie zaserwowali tak nedznej. Nie wiem, czy obecnosc Belforta by polepszyla sytuacje, ale na pewno bylby lepszy od Franklina. W ogole starcie mnie nie grzeje, ale jesli mialbym wybierac, to jestem za szalonym matematykiem Richem. Jesli przyzwoicie sie przygotuje, to powinien "legende" poskladac.

Pozniej doszedlem do faktu, ze polowy tych Brazylijczykow nie znam, i nawet jakbym chcial pisac tu wiecej - a CHCE - to nie byloby to nijak atrakcyjne dla czytelnika. Sprobujmy cos wycisnac z tego tematu - oglada ktos TUF Brazil? - bo inaczej ruszymy go dopiero po gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• N!KO

2

• wielki859

2

• Shogun98

1

Top użytkownicy w tym temacie

Rzeczywiście nędzna karta. Połowy tych zawodników a nawet większosci nie znam. Wypowiem sie jedynie o main evencie w którym Silva zmierzy się z Franklinem. Wolałbym oglądać Belforta na tej gali ale sądze że i ten i ten poskładałby Silve. Co prawda w walce Wanda z Cungiem też spisywałem Brazylijczyka na straty a ten mnie mile zaskoczył to w tej nie sądze żebym znów oglądając walkę Wanderleia przecieral oczy ze zdziwienia. Możliwe że walka zakończy się tak jak ta z UFC 99 czyli wygrana "Ace'a" na punkty. Choć ja sercem jestem oczywiście za Silvą :) Tak więc nie mam więcej co pisać bo reszta walk mnie nie rajcuje. Jest co prawda Werdum z zawodników bardziej mi znanych ale i ta walka mnie nie obchodzi bo dostał zawodnika który jedynie obił mi sie kiedyś o uszy ale żebym coś powiedział o jego zaletach i wadach to nie za bardzo więc za pewne Werdum wygra.
https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-290850

• Reputacja:   228

Russow to solidny zapaśnik z mocnym uderzeniem i sądzę, że wbrew temu co się wydaje, wcale nie będzie to dla Werduma aż taki spacerek, tym bardziej, że to raczej Russow dzięki swoim zapasom będzie dyktował, gdzie ma przebiegać ten pojedynek. W stójce Mike jest bardzo wytrzymały (pamiętacie jak obijał go Duffee i jak później skończył?) i nie sądzę, aby w tej płaszczyźnie Werdum go znokautował. W prawdzie Fabrizio mocno poprawił swoją walkę w pionie, ale nadal nie jest tam wirtuozem, a Russow ma o tyle lepsze zapasy, aby to tam narzucić walkę rywalowi. Faktorem X może tu być przewaga (11 cm) zasięgu Brazylijczyka, oraz to, że Amerykanin jedyną przegraną zaliczył przez... suba, ale to było w 2007 roku (i od tamtego czasu ma streak).

Ogólnie karta ssa pałkę i to po jajca. Poza main eventem (stawiam, że Ace rozmontuje Silvę, który ostatnio z Cungiem Le mia od chuja szczęścia, bo w pierwszej rundzie wypadał z nim słabiutko) i walką Werduma z Russowem, cała reszta mnie zupełnie nie kręci.

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-290853

Szczerze ? Jest to tak gówniana karta, że dupe urywa w złą stronę. Pewnie obecność Belforta dużo by nie dała jako zaciekawienie tej gali, choć i tak on by złożył Wanda w kawałki.. Jakoś Rich nie podchodzi mi przez to, że jest może natychmiastowo z przyczyn niezależnych od niego dodany do karty.. Jeśli się dobrze przygotuje do tego starcia tak, że poskłada Silvę to będzie dobrze. Sam Wanderlei już jest praktycznie na wyczerpaniu, choć tą walkę z Cungiem wygrał to nie liczę na to, że coś pokaże dobrego podczas tej walki, chyba że jakaś kontra.. Nie jara mnie ta walka.. Raven akurat ma rację, że Russow to jest dobry zapaśnik więc Fabricio Werdum nie będzie miał z górki jakby mogło się nam to wydawać, a wręcz przeciwnie.. Będzie miał pod górkę, chyba że coś w stójce gra, ale myślę że Russow go poskłada..

TUF'a brazylijskiego wcale nie oglądałem i nie mam ochoty oglądać powtórek. Zobaczymy co pokażą Ci fighterzy na gali, bo ona dupy nie urywa ; (

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-290855

Russow to jest dobry zapaśnik więc Fabricio Werdum nie będzie miał z górki jakby mogło się nam to wydawać, a wręcz przeciwnie.. Będzie miał pod górkę, chyba że coś w stójce gra, ale myślę że Russow go poskłada..

Jeżeli Werdum rozegra to z głową, to wypunktuje Russowa w stójce, utrzymując go na dystans dzięki przewadze zasięgu i swoim kickom. Jeżeli jednak będzie na chama wchodził w klincze (chcąc sprowadzać) lub głupio skracał dystans, to może się naciąć, bo Mike potrafi przypierdolić. Jeżeli miałbym jednak typować, to postawiłbym bezpiecznie na Brazylijczyka, ale przez decyzję.

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-290859

Russow to jest dobry zapaśnik więc Fabricio Werdum nie będzie miał z górki jakby mogło się nam to wydawać, a wręcz przeciwnie.. Będzie miał pod górkę, chyba że coś w stójce gra, ale myślę że Russow go poskłada..

Jeżeli Werdum rozegra to z głową, to wypunktuje Russowa w stójce, utrzymując go na dystans dzięki przewadze zasięgu i swoim kickom. Jeżeli jednak będzie na chama wchodził w klincze (chcąc sprowadzać) lub głupio skracał dystans, to może się naciąć, bo Mike potrafi przypierdolić. Jeżeli miałbym jednak typować, to postawiłbym bezpiecznie na Brazylijczyka, ale przez decyzję.

No właśnie.. Jeżeli Fabricio rozegra to dobrze poprzez walkę w parterze oraz różne kombinacje Punchy z kopnięciami to coś ugra i go wypunktuje, ale jeśli za bardzo będzie napalony i tak jak mówiłeś wpierdzieli się w klincz to Mike spuści go do parteru i wtedy będziemy mieli po Brazylijczyku..

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-290861

Szczerze? Ta gala chyba jest numerowana ze względu na Main Event. Osobiście jako numerowaną widziałbym Maynard vs Guida, bo przecież tam jest nie kończąca się kopalnia talentów na tej karcie. A co do tej karty to Ace pewnie będzie spokojnie kontrolował pojedynek. Russow ma zapewne lepsze zapasy, ale wypuści pułapkę z kiełbasą tak jak na Fedora i tyle z tego będzie :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-290909

Karta, jak na kartę z Brazolami z trzeciej półki przystało - denna.

Na mmarocks zaczął się typer, w który postanowiłem się zabawić, i oto, jak widzę rezultaty:

Franklin - 2r. TKO

Werdum - 2r. SUB

Moraes - 2r. SUB

Godofredo - 3r. SUB

Alcantara - decyzja jednogłośna

Medeiros - 1r. SUB

Drinaldo - decyzja niejednogłośna

Conceicao - 2r. SUB

Perpetuo - 2r. TKO

Wydaje mi się, że Franklin bez problemów poradzi sobie z Wandem, podobnie jak Werdum z Russowem. Pozostałe walki, to dla mnie trochę strzelanina, więc typuję, bazując na Sherdogu i wynikach ostatnich walki Brazoli (uwzględniając czasem, z kim wygrali/przegrali).

Jak na Brazylię przystało, liczę w tej gali na kilka ładnych poddań.

Zgodzę się, że Maynard vs Guida bardziej zasługuje na numerowaną galę, ale z drugiej strony UFC on FX też ma niezłą markę. No a rynek brazylijski trzeba eskploatować, stąd PPV pod Kanarków.

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-290969

Szczerze? Ta gala chyba jest numerowana ze względu na Main Event.

Ta gala jest numerowana - wg mnie - ze względu na to, że Łysy chciał się przypodobać Brazylijczykom, ponieważ brazylijski rynek zbytu MMA, to kopalnia złota, delikatnie mówiąc :wink:

No a rynek brazylijski trzeba eskploatować, stąd PPV pod Kanarków.

Dokładnie. Czysty zabieg marketingowy ze strony UFC.

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-290999

Ta gala jest numerowana - wg mnie - ze względu na to, że Łysy chciał się przypodobać Brazylijczykom, ponieważ brazylijski rynek zbytu MMA, to kopalnia złota, delikatnie mówiąc :wink:

Z tego co wiem to na tej gali miał być pojedynek Silva - Sonnen, ale przez jakieś problemy z halą ( nie była pewna czy coś takiego ) zdecydowali się przenieść tę walke na kolejne UFC. A skoro jednak znaleźli miejsce to nie odwołali gali ale też nie zmienili jej nazwy i dlatego jest numerowana. Chyba :D

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-291010

Russow vs Werdum - Herb powinien juz wczesniej przerwac walke. Russow od poczatku nie mial ochoty na kontynuacje. Zapasnik znokautowany, ale to zapasnik z mocna szczeka. Troche zaskoczony bylem, ze tu sie nie skonczylo poddaniem. Doping oddzialowal na obu - Fabricio byl pewny siebie, a Russow jakis przygnebiony

Wanderlei vs Franklin - Main Event - tak jak wczorajszy - nie porwal. Silve stac bylo jedynie na dwa przeblyski - pewnie bedzie przekonany, ze znow wygral z Richem. Franklin dobrze boksowal, a 25min to dla tych Panow za duzo. 25min to w ogole za duzo, i powinni zrezygnowac z takich walk wieczoru.

Dzisiejsze finaly TUFa sa sponsorowane przez Suspensor - męski ochraniacz na krocze COMBAT

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-291111

Werdum vs. Russow - słaba walka, gdzie Russow walczył tak asekuracyjnie i bez woli zwycięstwa jakby stawał co najmniej na przeciwko JDS'a czy Velasqueza. Fabricio poczynał sobie w stójce coraz śmielej, dążąc do tajskich klinczów i po jednej z szarż, zranił rywala średnio trafionym podbródkowym (wg mnie - tylko musnął Mike'a), po którym ten poleciał do pozycji "na żółwia" i w ogóle się nie bronił przed gradem ciosów (a na zamroczonego nie wyglądał).

Walcząc z tak przesadnym respektem i asekuracją, Russowe przegrał tą walkę zanim jeszcze wszedł do oktagonu (trudno uwierzyć, że Mike, który przetrwał takie stójkowe baty od Duffy'ego, dał się w tej płaszczyźnie tak lamersko oklepać Werdumowi).

Silvs vs. Franklin - wolne, stójkowe szachy, gdzie Ace starał się żądlić jab'ami i pojedynczymi kombinacjami, a Wand - ustrzelić rywala z kontrataku. W drugiej rundzie Brazylijczykowi niemal się to udaje, kiedy ładnym prawym prostym posyła Rich'a na glebę i tam zasypuje gradem ciosów. Ace'owi udaje się jednak (choć było blisko przerwania) dotrwać do gongu.

W trzeciej odsłonie, Franklin się odbudowuje, zdobywa obalenie i to on obija Silve na glebie.

Królewskie rundy, to podobnie jak w pierwszej rundzie - stójkowe szachy, w których bardziej techniczny i skuteczny jest Ace.

Stary Wand (agresor i parcie do przodu) budzi się na minutę przed końcem starcia, ale to za mało, aby zmienić wynik tej walki (tym bardziej, że w ostatnich sekundach zalicza jeszcze nokdaun).

Przykro patrzeć na tego typu starcia, gdzie taki PrIde'owski Czołg-Destroyer jak Wanderlei, poluje niemal wyłącznie na kontry, a pokazuje starego siebie na minutę przed końcem ostatniej rundy (no i ewentualnie w drugiej rundzie, kiedy "poczuł krew").

https://forum.wrestling.pl/topic/30258-ufc-147-silva-vs-franklin-2/#findComment-291124