Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

LegendKiller : Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie mam przekonania do czarno białych sygnaturek.podoba mi się w tym tylko te białe kropki czy cós 3/10 nie obraź się :) (i tak robie gorsze)

Ps: Masz avatar z piękna (:*) panią :)

Gdybym miał nowotwór nazwałbym go [you]
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LegendKiller

23

• IOOT_DZIKO

5

• joncek

4

• Triple H

3

Top użytkownicy w tym temacie

Pierwsze co się rzuca w oczy to wtopienie, jak zwykle wykonane mistrzowsko ;) Jest to chyba jedna z niewielu funkcji która wychodzi ci bardzo dobrze. Co do reszty, postać zdecydowanie za duża, nie przekonują mnie umieszczone na sygnaturze same twarze na dodatek wychodzące po obu stronach za prace, mniej jednak nadrabia to w jakimś stopniu zgranie postaci z tłem. Z GM mogłeś troszkę pokombinować, wg. do tego stylu przydałoby się odrobinę więcej kolorów. Tło bez zarzutu chociaż te ślady pędzla czy innego dodatku jakoś do mnie nie przemawiają. Napis mogłeś oszczędzić bo nic nie wnosi. Pozostała ocena : 6/10

Z tutoriali się uczy, później wykorzystuje się to w praktyce. Przynajmniej w moim przypadku tak jest. Patrząc na ostatnie prace to mało kto trzyma się w całości tutoriala więc nie wiem po co te stwierdzenie tuto-power. Kilka osób zawsze coś doda od siebie lub pominie, poza tym tutoriale od tego są by się uczyć.

It's Easy Bein' Sleazy

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Mniejsza o to, że 95 % prac wygląda w tym dziale tak samo ; d Jak dla mnie, to pisanie, że są to ich prace jest sporym przegięciem. Są to po prostu lekko zmodyfikowane prace innych (w domyśle tych, którzy wykonali tutki). I mylisz się twierdząc, że każdy uczy się na tutorialach. Ważniejsze od nich są pomysł i kreatywność ( no i cierpliwość, komu z was chciałoby się siedzieć pare godzin i obczajać nowe funkcje ; )) ), czego w większości prac NIE ma ; ) Po co się przemęczać , c4d, smudge, 2 brushe, 3 filtry i pracka jak ta lala w 5 minut .. ; ]

i z tego samego powodu co LegendKiller, brzydzę sie tutorialami :P

własna inwencja jest najważniejsza

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Popieram LK...czasem praca wykonana za pomocą samego (Ctrl+C) , (Ctrl+V) , wygląda ciekawiej , niż 30 warstw C4D przefiltrowanych 10 razy i pomazanych czymkolwiek jeszcze. W sygnaturkach ważny jest pomysł , kreatywność i pokazanie - odzwierciedlenie czegoś .. A nie suche walnięcie 15 obrazków 370x135 różniących sie właściwie tylko postacią na środku . Sygn nigdy nie robi sie na hurt - tylko na detal. I nie ma żadnych praw pt. Wtopienie za małe lub za duże , nie ma prawa pt. Konieczna Ramka ...nie ma prawa pod tytułem za mało c4d ...I co najważniejsze ...nie ma obowiązku pt. "czytaj tuty" ...

Taką poradą krzywdzi sie wszystkich zaczynających w PS'ie. Tut - taki - z jakich wy korzystacie NIE UCZY. Gdybyście korzystali z filmików video , gdzie na zwykłym prostym jabłku pokazywane są efektu i ich zastosowanie - TO UCZY ! ,,,,\ Tutorial w , którym ściągacie gotową paczke z C4D i Brush'ami ...a instrukcja mówi wam co po kolei zrobić i co na jaką wartość ustawić - NARZUCA, i to do tego stopnia , że większość po takim tutorialowym praniu mózgów nie jest w stanie już wyzwolić się z pod jażma Tutoriala i sama z siebie nic nie zrobi. NIC - dosłownie.

Więc , naprawdę - na pierwszy rzut oka można poznać "Grafika" , "Osobę z pasją bwiącą sie PS'em" ... bądź "Grafn00ba pseudonim "TutPower"..

...LK ...sygna w twoim klimacie - z formy nie wyszedłeś ...ale wolałem twoje prace w zywych kolorach...Legacy bije Raven'a na głowe... wybacz , ale nie dam ci Pro 6/10 :twisted:

915802072594e34bce782c.jpg

U ciebie widać, ze nei czytałeś żadnych tutoriali, bo ta praca krótko mówiąc jest bardzo słaba. Nie dość, że sama twarz, to jeszcze wielka, praca cała taka niemrawa, napis do wywalenia. Za takie coś dałbym ci góra 3/10.

Co do tutoriali - one mają uczyć techniki. Taki newbie postanawia sobię, że ściągnie Photoshopa i pobawi się w grafika. I co? Otwiera PS'a i potrafi zrobić tylko nowy dokument i wkleić na niego obrazek. Tutoriale sa po to, aby pokazać ci ciekawe funkcje, zastosowania różnych rzeczy itp. Oczywiście, ze nie można się trzymać sztywno tuta, czyli wykonywać wszystkie kroki zgodnie z poleceniami, bo to jest bez sensu. Ale czytasz sobię takiego tutoriala, poatrzysz na obrazki itp. i potem znasz różne przydatne techniki itp. do zrobienia własnego siga.

Oczywiście, w grafice na 1 miejsu stoi pomysłowość i wyobraźnia. Ale jak przyjdzie taki newbie, ma pomysł zajebisty, ale co on może, skoro nie wie co się gdzie robi?

12501231434d3da85730ba0.png

Pijanemu jak to mówią - nigdy sie nie wmówi , że jest pijany.

Parli , uwierz na słow , jesli napisze , że tutoriale - o jakich mowa - czyli nie te edukacyjne , a te które pokazują out\come i kroki ku niemu - nie dadzą pozytywnych efektów w 95% przypadków. Mimo , że dzięki niemu nauczysz się stosować załóżmy pewien ukłąd c4 i gradinetu ...to taki rodzaj tuta sprawi , że z pod twojego pędzla wyjdzie 200 prac mających właśnie identyczny układ c4 i gradientu - mimo że będziesz sie rękami i nogami zapierał , że każda jest inna...to zostaje w człowieku - później robiąc sygne...bedziesz ją katował , katował - aż do momentu , kiedy nałozysz na nią "układ" . Dopiero wtedy wyda ci sie gotowa. Będziesz cały czas jechał po schemacie - w zakorzeni sie to w twojej głowie.

Zaczniesz szukać nowych tutów ? W porządku ... ale pomnij , Czy jesteś w stanie zastosować na jednej sygnie choćby 10% mozliwości jakie oferuje PS ? Wątpie. Więc z tego słynnego "łączenia umiejętności" oglądając takie tuty - nic nie wyjdzie. Wcale nie jest fajnie , zyć ze świadomością , że praca nie jest od początku do końca moja....

Newbie nie wie co ma robić ? Niech poczyta pomoc Adobe ...niech poczyta opisy PS'a ...i ćwiczy , ćwiczy , ćwiczy i one more time....zaczynając od zera powoli dojdzie to wytworzenia własnego stylu ...będzie próbował , aż osiągnie cele.

Btw. ja wam tylko przypomne , że sig to nie wszystko ...Właściwie Robienie Avków i Sygnaturek to czytsa zabawa poziomem równa z układaniem kolcków w wieku 6 lat. Nie traktujmy tego jak prace zawodową - o ile oczywiscie , ktoś nie pracuje w tym zawodzie.

Btw. Parli , jesteś w stanie zdefiniowac za jaką sygne przyznałbyć 10/10 ...i co wogóle znaczy ta skala ? W ogóle wszyscy posługujący sie skalą 10 pkt - czy jesteście w stanie opisać te skalę ? Na jakiej podstawie jej używacie ?

Btw 2. Sygna LK - nie moze byc okreslona jako słaba , tylko dlatego że

sama twarz, to jeszcze wielka, praca cała taka niemrawa, napis do wywalenia

..jesli taki był celowy zabieg autora.

Co do tutoriali - one mają uczyć techniki.

Bullshit.

One uczą newbie jak zrobić dany efekt.

Technika przychodzi z czasem.

U ciebie widać, ze nei czytałeś żadnych tutoriali, bo ta praca krótko mówiąc jest bardzo słaba. Nie dość, że sama twarz, to jeszcze wielka, praca cała taka niemrawa, napis do wywalenia. Za takie coś dałbym ci góra 3/10.

Lepiej dojść do wszystkiego samemu, niż uczyć się z obrazków od kogoś - takie jest moje zdanie. Tutoriale są dla początkujących - LK robił grafiki zanim zarejestrowałeś się na tym forum - co za tym idzie, nie wiedziałeś jak robić sygnatury (tak podejrzewam).

Co do sygnaturki LK...

Faktycznie, mogłeś pokombinować z cieniami i światłem bardziej, dodać kilka gradient map. Napis ładny, ale źle umieszczony. Nie mam przekonania do takich sygnatur. To "zeschnięte błoto" na sygnaturze trochę popsuło efekt, ale Sharpen troszkę załatwiłoby sprawę :) Nie wiem co mógłbyś tutaj jeszcze zrobić. Następnym razem postaraj się dać trochę mniejszy cutout.

Moja osobista ocena : 6/10 :)

Lepiej dojść do wszystkiego samemu, niż uczyć się z obrazków od kogoś - takie jest moje zdanie. Tutoriale są dla początkujących - LK robił grafiki zanim zarejestrowałeś się na tym forum - co za tym idzie, nie wiedziałeś jak robić sygnatury (tak podejrzewam).

Popieram. Mimo iż nie podoba jakoś specjalnie mi się ta sygnatura, to szanuje twórczość LK i stawiam go ponad wszystkimi, którzy kopiują żywcem prace z tutoriali. Domniemam, że razem z LK robiliśmy sygny jak połowa "grafików" z tego forum nie wiedziała jeszcze co to jest wrestling. :lol:

Pieprzyć tuty, do wszystkiego można dojść samemu, po przez ciężką pracę i zaangażowanie jakie wkładamy w to co robimy. Sto razy wole oglądać prace Lk niż mega zajebistych, xero z SOTW . eot

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

azem z LK robiliśmy sygny jak połowa "grafików" z tego forum nie wiedziała jeszcze co to jest wrestling.

Hehehe, pamiętam te sygny. Kopiowaliśmy ogień z grafiki google, wklejaliśmy render, a 'czarne' naokoło niego gumowaliśmy. Ile w tym było frajdy, gdy odkryłem opcje blur i robiłem wyczesane, i innowacyjne tła :lol: Niestety, teraz mamy erę tutków, c4d i smudge, przez co wypaśni 'graficy' nigdy nie będą mieli tyle satysfakcji z tworzenia sygn co my ; )) Ogólnie rzecz biorąc, to wiele osób olało przez wszystkich mistrzów myszki i pędzla zabawę w photoshopie.

Btw. ja wam tylko przypomne , że sig to nie wszystko ...Właściwie Robienie Avków i Sygnaturek to czytsa zabawa poziomem równa z układaniem kolcków w wieku 6 lat.

It's true. Drodzy panowie sygnaturkarze. Wykonajcie plakat jakiegoś przedstawienia, zróbcie reklamę, layout. Dopiero przy tworzeniu nieco bardziej skomplikowanych rzeczy jesteśmy w stanie zweryfikować swoje umiejętności. Czy widzieliście, by SixKiller zakładał temat z galerią ? Nie. Tymczasem obecny szablon jest jego autorstwa i jestem PRZEKONANY, że nikt z ludzi robiących kozackie sygny nawet nie zbliżyłby się do niego poziomem.

Pozwól Lk, że wkleje swoje 2 prace w Twojej galerii.

http://img12.imageshack.us/img12/5497/greateddiegifeuz.gif

http://img12.imageshack.us/img12/greateddiegifeuz.gif/1/w380.png

Nie czytałem żadnych tutów na gif, sam do wszystkiego dochodziłem zabawą w imageready. Dziś założe się, że nikomu nie chciałoby się ślęczeć dniami w psie by wydobyć samemu z niego jak najwięcej możliwości.. bo po co ? przecież są tutki, z których można zerżnąć.

http://img150.imageshack.us/img150/7393/greatmaven2euz2copy.gif

http://img150.imageshack.us/img150/greatmaven2euz2copy.gif/1/w390.png

Dziś ta praca zostałaby wyśmiana przez ekipe SOTWców... a 3 lata temu, jarały się nią fora i licytowało się kto kiedy będzie mógł ją nosić w podpisie. To z niej jestem najbardziej dumny ;)

Założe się, że jakby LK pokazał jakieś swoje stare prace z mniejwięcej tego okresu co ja, to starym fanom szczena by opadła a newbiez by uznali to za totalne ścierwo . God Damn It . Kiedyś potrafiło się siedzieć godzinami na stronach, poszukując brushy, dziś się wchodzi na fora graficzne i ściąga się 4 GB , c4d i innych smudgy ;P

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Wykonajcie plakat jakiegoś przedstawienia, zróbcie reklamę, layout

Nie ma osób idealnych, nie którzy są dobrzy w tym, a inni w czymś innym. Gdybym od razu zajął się np. layoutami, a nie sygnaturami to z pewnością nie wiedziałbym nawet jak np. użyć smudge do wtopienia cutouta.

It's Easy Bein' Sleazy

Problem , lezy także w innej materii...Większość z was operuje słowami , których na większą skalę znaczenia nie zna. A skąd to sie bierze ? A no z tąd , że wejdzie jeden z drugim w tuta a tam jak byk jeden wzorzec , napisał drugiemu "ustaw opacity na ileśtam" a pod spodem rysunek ze strzałką na pole w którym miejscu jest to całe opacity (cokolwiek to jest) ...

Spotkałem się nawet (co jak na czas w którym sie na to natknałem było totalną żenadą - dla mnie oczywiście) , z sytuacją ,w której klient na wszelkiego rodzaju warezach i innych polish elite boardach requestował o "Zangielszczenie do Photoshop'a" ...bo jak sam tłumaczy teraz ma polską wersje.

Każdy normalny user powie sobie pod nosem :

=> No cholera , nienormalny czy jak ? Ma polską wersje , a on chce ją germanizować ..

...ale już po chwili czytając dalej post w/w pana dowiadujemy się ...:

...wszędzie szukam i nie moge znaleźć. Proszę o pomoc. Mam polską wersje , a wszystkie tuty są po angielsku !!

Przyznam osobiście , że ręce mi opadły. Ale ludzie potrafią ....

===========================================

Co do komentarza , mojego posta przez LK. Każdy z pokolenia "Mam PS'a 6.0 - wklejam render na tło z googli" - powie wam jaka frajda była gdy ktoś mówił Ci , że wykręciłęś kozak sygne a czy moze wziąć ją do podpisu... My do efektów jakie dzisiaj stosuje sie powszechnie dochodzilismy w 3 lata ... ale właśnie dzięki temu , może posługiwać się nimi wszechstronie łączyć je ...etc. A nie rypać jedno i to samo do usrania.

Prawda jest taka Shadow, że trzeba podzielić jasno "Grafikę" i "Zabawę PS'em". Bo naprawdę , nie jest wcale fajna osoba , która pisze posty kreując się na osobę "pro", tylko dlatego , że zna parę pojęć , których nauczycieła sie przeglądając tuty ...Trzeba umieć powiedzieć , że w sumie to ch*ja umiem - a shopem bawie sie - bo lubie... wtedy podejscie jest całkiem inne. Ja sam póki co z PS'em "zawodowo" miałem styczność tylko raz ...a poza tym również jest to tylko zabawa ...

I gwarantuje wam , że efekty , których "uczą" was tuty w pracy zawodowej wuja by wam dały.

Osób idealnych nie ma ... to fakt. Ale nie musiałeś zajmować się sygnaturkami. Mogły to być zwykłe obrazki 500 x 500 ...mogły to być wyroby tylko dla siebie ...itp. Kiedyś ktoś powiedzial mi ważną rzecz :

Zawsze łatwiej zagospodarować 135 x 380 ....niż 800 x 600 ...że o wiekszym nie wspomne i racja.

Temat rzeka. ....

http://rko.sileman.net.pl/shelton.jpg

Przeglądnąłem tą cała dyskusje i powiem to:

Jeśli coś ma uczyć obsługi PS-a to książki (bo w końcu, to książki uczą no nie ? ), a tych o produkcie Adobe w necie nie brakuje. Ewentualnie videotutoriale, które pokazują jak wykorzystywać efekty, filtry itd., a nie popularne tutoriale z gotowym "przepisem" na sygnę/avatar...

Tutoriale, o których mowa NIE uczą jak wykonywać sygny, ale jak wykonywać sygnę z danymi efektami i tu tkwi szczegół ;)

Dobra ale niech spojrzę przychylnym okiem na tutoriala. No dobra można się nauczyć wtapiania renderów, smudgowania, użycia niektórych filtrów, ale co dalej ??. Jak musielibyście zrobić inna całkiem sygne to co wtedy ? No właśnie zrobić coś samemu, bez "prowadzenia za ręczkę" przez tutoriale to jest sztuka.

1480916194a0b1a85edad5.jpg