Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Żużel - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam. Nie widziałem na forum takiego tematu, a nie wierzę że nikt nie interesuje się tym sportem.No więc: co sądzicie o polskiej lidze? Kto ma szanse wygrać? Ja jestem kibicem Falubazu, jednak raczej nie mają szans na zwycięstwo. Strata Hanckocka boli, Zengota także robił czasem sporo punktów. Nowi, czyli Holta i Łoktajew jak na razie nie pokazują za wiele. Jedyne szanse upatruję w rewelacyjnym Jonssonie i równie dobrym Protasiewiczu. Moim zdaniem największe szanse na wygraną ma Rzeszów, który nie ma praktycznie żadnych słabych zawodników. To by było na tyle, zapraszam do dyskusji.
https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ronnie

3

• pawel35653

3

• kajetan79

3

• Ganzes

2

Top użytkownicy w tym temacie

Ja kibicuje Włókniarzowi, któremu niestety wróżę spadek... Mój klub aktualnie nie ma kim jechać poza niezawodnym Łagutą. Przeblyski mają Zengota, Jabłoński i Nermark. Największy problem z riderami z GP, bo ani Kenio, ani Bomber nie jeżdżą na wymaganym poziomie. Jest nieźle jeśli chodzi o juniorów. Jest bardzo dobry Czaja, nieźle jeżdzi Bubel i Łęgowik. Jako mistrza typuję Unię Tarnów, z moim ulubionym zawodnikiem czyli Herbie Hancockiem. Mam nadzieję, że nic nie ugra Stal Gorzów, czuję wielką niechęć do tego klubu, zwłaszcza po farsie w meczu z Zielonką, nie przepadam też za Gollobem, Zmarzlikiem a zwłaszcza Krzysiem Kasprzakiem( Częstochowscy kibice napewno pamiętają jaki numer wykręcił w bodajże 2006 na naszym torze...)
https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-288804

Moim zdaniem największe szanse na wygraną ma Rzeszów, który nie ma praktycznie żadnych słabych zawodników.

Ja właśnie kibicuję Marmie :) Ale wydaję mi się że miałeś na myśli Gorzów lub Tarnów niestety :( Rzeszów miałby może jakieś szanse gdyby od początku jeździł Jonas i nie tragiczny wypadek Lee :cry:

https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-288848

Moim zdaniem największe szanse na wygraną ma Rzeszów, który nie ma praktycznie żadnych słabych zawodników.

Ja właśnie kibicuję Marmie :) Ale wydaję mi się że miałeś na myśli Gorzów lub Tarnów niestety :( Rzeszów miałby może jakieś szanse gdyby od początku jeździł Jonas i nie tragiczny wypadek Lee :cry:

Cholera, właśnie o Gorzów mi chodziło. Nie chciałbym tego, bo sympatią do tego klubu nie pałam. Rzeszów po śmierci Lee Richardsona nadal ma mocny skład, ale niestety nie wróże mu pierwszej trójki.

https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-288850

Nie orientuje się idealnie w składzie Marmy, ale czy aktualnie ich jedynym wyjściem nie jest Kylmakorpi( nie wiem jak pisze się to nazwisko, sorry ) który raczej nie gwarantuje zdobyczy na poziomie Lee. Wydaje mi się, że Rzeszów powalczy z Czewą w barażach, a spadnie Gdańsk.
https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-288860

• 3 miesiące temu...

No proszę. W finale pojadą Gorzów i Tarnów, a o brąz zmierzą się Falubaz z Toruniem. W moim klubie nie upatruję praktycznie żadnych szans na 3 miejsce po wypadkach Dudka i Johnsona. Co do złota, to jeżeli Gollob pojedzie (a zdarzały mu się mecze, gdzie mu totalnie nie wychodziło), to Stal ma duże szanse na zwycięstwo. W poprzednim meczu tych drużyn (w maju) wygrał Gorzów, jednak wtedy zarówno Madsen, jak i Kołodziej pojechali dużo gorzej niż w dzisiejszym meczu z Unibaxem. Mój ostateczny typ to (niestety) Stal Gorzów.
https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-300829

Jeśli chodzi o finał to z dwojga złego wolę Gorzów.W meczu o brąz trzymam kciuki za Falubaz :)
https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-300855

Sam nie wiem za kim być w finale, nie przepadam za tymi dwiema drużynami. Czekam teraz na ostatnią imprezę żużlową w moim mieście, już za tydzień. Co do meczu o 3 miejsce, stawiam na Toruń, chociaż wolałbym Falubaz.
https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-300866

• 1 rok później...

Mimo ze do sezonu żużlowego jescze troche zostalo,proponuje porozmawiac na temat ligi i szans poszczególnych druzyn na końcowy sukces.

Falubaz Zielona Góra

Skład mistrzów polski nie zmienił sie ,oprócz Aleksandra Łoktajewa ktory wrócił z wypożyczenia i Adama Strzelca,piekielnie

silna ekipa Hampel,Jonsson ,Protas, Dudek czy młody Mikkel B. Jensen ,sądze ze stac ich jest na obrone tytułu,

a ich wyniki mogą byc jeszcze lepsze niz w ubiegłym sezonie.

Apator Toruń

Skład wicemistrzów tez praktycznie się nie zmienił,doszedł Emil Sajfutdinow,Wiktor Kułakow,Oskar Fajfer,poza tym

starzy wyjadacze jak Chris Holder,Darcy Ward,Tomasz Gollob,Adrian Miedzinski czy utalentowany Paweł Przedpełski

choc i oni nie gwarantują koncowego sukcesu ,bowiem Toruń przystepuje z -8 pkt ujemnych.

Unia Tarnów

Brązowi medalisci z ubiegłego roku.Skład na pewno lepszy niz stary,wrocił po przerwie Greg Hancock,Kolejnym

nowym nabytkiem mojego Ojca stał sie Krzystof Buczkowski,po za tym doświadczeni zawodnicy Janusz Kołdziej

Martin Vaculik,Artiom Laguta,sądze ze unia powalczy o Najwyższe laury.

Wlókniarz Czestochowa

Czwarty zespół z ubiegłego roku,mimo ze odszedł Emil Sajfutdinow ,jednak pozyskali Grzesia Walaska i utalentowanego

Petera Kildemanda,reszta składu nie zmieniona Rune Holta.Michael Jepsen Jensen,Grigorij Laguta czy

nasz utalentowany Artur Czaja .Myśle ze stać nas na pierwszą trójke.

Stal Gorzów

Piąta druzyna ub roku po dojsciu Mateja Zagara,Piotra Świderskiego,bedzie mocnym kandydatem do wygrania ligi,

oprocz wspomniałych zawodnikow reszta ekipy sie nie zmieniła Niels K Iversen,Krzysztof Kasprzak,Tomasz Gapiński

Linus Sundstroem czy znakomity junior Bartosz Zmarzlik.

Unia Leszno

Szósta druzuna ub roku wzmocniła sie 3 krotnym mistrzem świata Nickim Pedersenem,oprocz niego jest doskonały

Kenneth Bjerre ,bracia Pawliccy,Damian Baliński,Mikkel Michelsen.Myśle ze stac ich na awans do Play Off i

sprawic nie jedna niespodzianke wygrywając z silniejszą druzyną zwłaszcza na swoim torze.

Sparta Wrocław

Siódma druzyna ub roku,skład nieco silniejszy niż w zeszłym sezonie,po dojsciu Maćka Janowskiego,oprócz niego

rówmież doskonały Tai Woffinden mistrz świata 2013 r,swietny ligowiec Troy Batchelor,Tomasz Jędzejak,Zbigniew Suchecki

Jurica Pavlić,ten skład sprawia ze Betard moze być czarnym koniem rozgrywek i sprawic kilka miłych niespodzianek

pokonując o wiele silniejszych rywali.

Wybrzeże Gdansk

Beniaminek Ekstraligi,do składu dołaczyli Fredrik Lindgren,Leon Madsen,Artur Mroczka,poza tym zawodnicy pozostali z ubiegłego sezonu

Renat Gafurow,Thomas H. Jonasson czy utalentowany junior Krystian Pieszczek.Ten skład nie daje zadnych Gwarancji utrzymania

w lidze poniewaz to najsłabszy skład ekstraligi i peweny spadkowicz.

Reasumując.

Czeka nas fanów zuzla ciekawy sezon,druzyny są w miare wyrównane,na pewno bedzie mase emocji,aż szesc druzyn ma szanse

wejsc do fazy Play Off,jedna bedzie czarnym koniem,jedną typuje na spadkowicza ,bedzie sie działo.

Edytowane przez kajetan79
https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-344238

Nie jestem fanem zuzla i na meczu zuzlowym bylem raz, ale nie rozumiem, dlaczego nazywacie druzyny od sponsorow?

Jaki niby Unibax Torun? Jak prawidlowa nazwa powinna byc Apator, Betrad? przeciez to Sparta, a Marma to Stal.

Dzialacze moga sobie nie szanowac historii, ale kibice?

https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-344240

Nie jestem fanem zuzla i na meczu zuzlowym bylem raz, ale nie rozumiem, dlaczego nazywacie druzyny od sponsorow?

Jaki niby Unibax Torun? Jak prawidlowa nazwa powinna byc Apator, Betrad? przeciez to Sparta, a Marma to Stal.

Fakt masz racje,nie pomyślałem o tym,poprawie to.

https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-344241

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Tak naprawdę to zależy od tego jaka nazwa się przyjmie - taki Apator chociażby niby kojarzony jako nazwa właściwa, też pochodzi od sponsora z dawnych lat. W Bydgoszczy w złotych latach żużla klub sponsorowała Jutrzenka która też dosyć mocno wrosła w historię i gdyby nie właściwa nazwa Polonia to pewnie do dziś słyszelibyśmy o Jutrzence ; )

https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-344245

• 2 miesiące temu...

Wybrzeże Gdansk

Beniaminek Ekstraligi,do składu dołaczyli Fredrik Lindgren,Leon Madsen,Artur Mroczka,poza tym zawodnicy pozostali z ubiegłego sezonu

Renat Gafurow,Thomas H. Jonasson czy utalentowany junior Krystian Pieszczek.Ten skład nie daje zadnych Gwarancji utrzymania

w lidze poniewaz to najsłabszy skład ekstraligi i peweny spadkowicz.

Fanem Żużla zostałem od końcówki zeszłęgo sezonu kiedy postanowiłem pójść na ostatnie dwa mecze Wybrzeża, które walczyło o awans do Ekstraligi.

Od lutego kiedy pisałeś swojego posta nadal nie doszło do debiutu Lindgrena. Oficjalny powód ze strony klubu to brak treningu w Gdańsku, ze strony Lindgrena to nieprzygotowanie dostateczne maszyn - w kuluarach internetowej czeluściu mówi się natomiast, że Fredka życzy sobie płantości na koncie przed startem a z tym w Gdańsku jest niewątpliwie problem.

Pierwsze zwycięstwo z Toruniem w ostatnim biegu niewątpliwie zaostrzyło apetyty. Późniejszy blamaż z Tarnowem i przegrana z Częstochową pokazują, że o punkty będzie ciężko. Zmagajacy sie ze sprzętem Gafurov, miewajace przebłski Pieszczek, trzymający poziom Mroczka i Jonasson i najjaśniejszy punkt Madsen. Kossakowski i Szymko praktycznie nie punktują.

Ku pokrzepieniu serc ostatni bieg z Toruniem, którym Wybrzeże zapewniło sobie zwycięstwo:

https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-351491

Kiedyś interesowałem się żużlem, nawet był okres, że łączyłem chodzenie na Lechię z meczami Wybrzeża. Patrząc co obecnie dzieje się w klubie nie wiem, jaki jest sens co chwilę awansować do Ekstraligi i z niej spadać. Wygrana z Unibaxem u siebie nic gdańskim żużlowcom nie da. Dostali wpiernicz w Tarnowie z miejscową Unią, a następnie zgarnęli bęcki u siebie z Włókniarzem. W klubie dzieje się źle. Taktyka gdańskiego klubu jest taka, żeby wygrywać u siebie, ale to nie zapewni utrzymania, a ostatni mecz pokazał, że nawet w meczach na stadionie przy ul. Długie Ogrody nie można być pewnym zainkasowania 2 punktów. Nie wspominając o bonusie po wpierniczach w meczach wyjazdowych.
https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-351498

• 3 lata później...

Nie ogladam ekstraligi zuzlowej - nie wciagnal mnie ten sport. Nie wiem kto jest aktualnie mistrzem Polski.

Czasami ogladam zuzlowe grand prix w walce o indywidualne miustrzostwo swiata zeby zobaczyc jak Polacy pojechali i ktore miejsca zajeli.

https://forum.wrestling.pl/topic/30068-%C5%BCu%C5%BCel-og%C3%B3lna-dyskusja/#findComment-429103

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...