Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Extreme Championship Wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://royalrumbler.files.wordpress.com/2012/05/ecw.jpg

Moje diary ECW rozpoczyna się po ECW One Night Stand 2006, właśnie po tej gali federacja reaktywowała się!

Roster ECW:

Cm Punk - face

Kurt Angle - heel

Big Show - heel

Tommy Dreamer - face

RVD - face

Sandman - heel

Balls Mahoney - heel

Test - heel

Matt Striker - heel

Jeff Hardy - face

Matt Hardy - face

Chris Benoit - face

Sabu - face

Bobby Lashley - face

Mike Knox - heel

Mr. Anderson - face

The Miz - heel

Brock Lesnar - heel

John Morrison - face

JBL - heel

Terry Funk -face

Little Guido- face

Tony Mamaluke- face

The Great Khali - heel

Hardcore Holly - heel

Kelly Kelly - face

Lita- heel

Eve Torres - face

Maryse - heel

ECW Tag Teams:

Dreamer & Sandman

Full Blooded Italians(Little Guido & Tony Mamaluke)

The Hardys(jeff&matt hardy)

New Breed (test & matt striker)

Prezes: Shane Mcmahon

Gm: Paul Heyman

Komentatorzy: Joey Styles, Tazz i Byron Saxton(wywiady)

Pasy

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20101228032221/prowrestling/images/7/72/ECW_World.jpg

ECW World Heavyweight Championship

Aktualny posiadacz: Kurt Angle

Poprzedni posiadacz:

http://sp3.fotolog.com/photo/3/53/86/wwegroup/1272134840906_f.jpg

ECW United States Championship

Aktualny posiadacz: Chris Benoit

Poprzedni posiadacz:

http://1.bp.blogspot.com/_rj2hiRUNWfI/TFdFDqPRqEI/AAAAAAAAAEc/ZJWHVvbsIUE/S748/wwfhard2.jpg

ECW Hardcore Championship

Aktualny posiadacz: Tommy Dreamer

Poprzedni posiadacz:

http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20090525050856/prowrestling/images/a/a3/ECW_World_Tag_Team_Championship.jpg

ECW World Tag Team Championship

Aktualni posiadacze: The Hardys

Poprzedni posiadacze:

ECW on Sci-Fi 13.06.2006 odc.1

Galę rozpoczynamy tym że realizator pokazuję nam wydarzenia z ostatniej gali ECW One Night Stand. Widzimy skróty

walki Shane Mcmahona ze swoim ojcem Vincem. Shane postawił na szali federację która wykupił a Vince postawił swoją

posadę prezesa WWE. W końcówce walki (extreme lumberjack match) szef WWE zostaje wyrzucony za ring gdzie to

zawodnicy ECW zaczynają okładać z całych sił byłego szefa. Drużyna WWE nie wytrzymuje i rzucją się na Extremowców

(dziwny wyraz xD) i zaczyna się wielka wojna federacji. Kiedy obie ekipy są zajęte walką Shane wciąga spowrotem na

ring ojca, zaciąga go do narożnika i stawia przed jego twarzą kosz na smieci, odrazu zmierza do narożnika po

drugiej stronie, lecz sędzia mówi mu żeby tego nie robił, zdenerwowany O'Mac bierze krzeselko i wykonuję arbitrowi

potężny chair shoot. Po uderzeniu sędziego Shane bez wahania wchodzi na 3 linę i skacze na drugą strone ringu

legdropem wgniatajac kosz w twarz ojca. Prezes ECW przypina Vinca, ale nie ma sędziego nagle z trybun pojawia się

Paul Heyman, wbiega na ring i odlicza 1,2,3 koniec walki. Do ringu wchodzą wszyscy zawodnicy ECW, wynoszą w górę

Mcmahona i Heymana, zaczęli świętować zwycięstwo.

Po tym materiale widzimy na sali fajerwerki w tle gra muzyka rozpoczeła się gala !!

Styles:Witamy w ECW! Śmiało mogę powiedzieć że wróciłem do domu ! Galę komentują dla państwa Joey Styles i 2-

krotny ECW Champion Tazz

Tazz: Witam, bardzo się cieszę że mogę znowu być częścią mojego kochanego ECW!!

Styles: Zaczynamy!!!

Słyszymy muzykę Shane Mcmahona [big cheer]

Styles: Nasz szef !! Wykupił i reaktywował naszą federację!!

Tazz: Bardzo go szanuję za to co zrobił !! I na pewno długo będziemy miło wspominać te chwilę

Shane wchodzi na ring i bierze mikrofon (fani skandują Thank You Very!!)

Mcmahon: Witamy na pierwszej gali ECW on Sci-Fi! !![cheer] Poprzedniej nocy pokonałem mojego ojca i udowodniłem że

nie jest jebanym tchórzem i nieudacznikiem za jakiego mnie uważał. Nie dość że stracił posadę prezesa[cheer] to po

ONS niektórzy zawodnicy WWE przyszli do mnie i chcieli podpisać kontrakt,już dziś zobaczycie tych zawodników w

akcji !! Teraz chciałbym zaprosić na ring Paula Heymana !!!

Słyszymy muzykę Paula. Wchodzi na ring i bierze mikrofon(fani skandują ECW!)

Mcmahon: Paul dziękuję ci że pomogłeś mi odbudować twoją dawną federację(fani skandują ECW!) Zaprosiłem cię na

ten ring też dlatego że chciałbym się spytać czy nie został byś GM Ring of Fighting!!???[big cheer]

Heyman: Z miłą chęcią Shane z takim GM i takim szefem odniesiemy sukces !!

Heyman i Mcmahon podają sobie ręce, prezes wychodzi z ringu (fani skandują Thank You Very!!)

Heyman: Rozpoczynamy !!!!!!!!!!! Dziś poznamy właścicieli wszystkich pasów w ECW!!Każda z tych walk będzie na

zasadach Extreme !!!!!!!!(fani skandują ecw)

Styles: Czeka nas wiele emocji szczególnie w ME!!

1 WALKA.The Hardys vs F.B.I (ECW Extreme Rules Match) for ECW TT Championship

Końcówka: Przewagę mają F.B.I, Guido podnosi prawię nie przytomnego Jeffa i wykonuje mu Back Breaker. Hardy zwija

się z bólu, Little przypina 1,2.. nie ma 3. Guido idzie z Jeffem do narożnika i robi zmianę z Tonym. Mamaluke

częstuje młodszego z Hardys potęznymi Punchami, niespodziewanie Jeff kontruję i wykonuję Arm Drag. Szybko zmienia

się z bratem, Matt wchodzi do ringu podnosi Mamaluke i wykonuję Side Effect. Po tej akcji Matt jest na fali,

nagle od tyłu Gudio próbuję uderzyć Hardego ale w ostatniej chwili pojawia się Jeff i wyrzuca go z ringu. Starszy

z Hardych wykonuję na Tonym Twist Of Fate, po czym zmienia się z bratem, Jeff wchodzi na 3 linę i wykonuję

Swantomb Bomb, przypina 1,2,3 koniec walki

Zwycięzcy:The Hardys (new ecw tt champions)

Styles: Świetne i efektowne zwycięstwo braci Hardych!!

Tazz: Świetna walka, nie było wątpliwości kto był lepszy !

Kamera przenosi nas na Backstage gdzie widzimy Kelly Kelly która przeprowadza wywiad z Brockiem Lesnarem [heat]

Kelly: Brock, dlaczego zdecydowałeś się opuścić WWE??

Lesnar: W WWE panuję jeden wielki burdel!! Vince zniszczył tą federację to jedne wielkie gówno. Postanowiłem

walczyć w ECW, ponieważ tutaj jest prawdziwy wrestling, zdominuję tą organizację i zostanę jeszcze dziś World

Championem !!! Po tych słowach pojawia się Kurt Angle [cheer]

Angle: Brock nie bądź taki pewien zwycięstwa masz na przeszkodzie jeszcze wielu zawodników w tym mnie. To nie

walka z Ceną ale 15-osobowy extreme rules battle royal !!

Lesnar: Nie ważne ile osobowy, nie ważne czy przeciwnikiem moim jest Cena czy ty i tak wygram!!!!!!

Po tych słowach Kurt i Brock patrzą się na siebie złowrogim spojrzeniem

Styles: Nie mogę się doczekać tego Battle Royalu zapowiada sie znakomicie

Tazz: Racja 15 gwiazd ECW w jednym ringu to będzie coś !!!

2 WALKA. Chris Benoit vs The Miz (ECW Extreme Rules Match) for ECW US Championship

Końcówka: Po nad 10 minutach walki oboję leżą zakrwawieni na macie, po paru chwilach pierwszy podnosi się Chris.

Podnosi Miza, zachodzi go od tyłu i wykonuję German Suplex, jeszcze jeden i kolejny. Po tej akcji wchodzi na 3

linę i wykonuję Mizowi Flying Headbutt, odrazu przechodzi do pinu 1.2.....prawie 3. Benoit nadal ma incjatywę

bierze kołek owinięty w drut kolczasty i kiedy Miz się podnosi uerza go nim w brzuch. Po tej akcji Chris jeszcze

raz wchodzi na narożnik i wykouję diving headbutt ale w ostatniej chwili Miz odsuwa się. Oboję leżą nie przytomni,

po paru chwilach Miz i Benoit wstają, wymierzją sobie prawe proste raz jeden raz drugi, nagle Awesome łapię od

tyłu przeciwnika i wykonuję i Backbreaker i Neckbreaker po tej acji przypina 1,2...2.9 prawię było po wszystkim.

Przeważa pdonosi Benoita zachodzi go z tyłu i próbóje wykonać Skull-Crushing Finale ale Chris kontruje łapię ręka

Mike i zapina Croosface. Awesome strasznie krwawi i krzyczy z bólu i po chwili odklepuje koniec walki.

Zwycięzca: Chris Benoit (new ECW TV Champion)

Styles: WOW śwetna, hardcorowa walka

Tazz: Przypominają się stare dobre czasy!!

Styles: Teraz przed nami walka o pas Hardcore

Tazz: GO Dreamer!!!!!

3 Walka. Tommy Dreamer vs Balls Mahoney vs Terry Funk (ECW Extreme Rules Macth) for ECW Hardcore Championship

Końcówka: Dreamer i Balls są strasznie krwawią. Mahoney bierze krzesło i wykouję potężny Chair Shoot, po tym

uderzeniu Tommy upada na stół pokryty drutem. Jest przypięcie 1.2.. nagle pojawia się Funk i przerywa liczenie,

Terry idzie za ciosem bierze kosz na śmieci i uderza Ballsa w głowę, Mahoney jest zamroczony więc Funk

wykorzystuję sytuację i wykonuję na nim DDT. Funk jest na fali ale nie zauważa Dreamera który atakuję go w tył

głowy znakiem drogowym, Tommy szybko go podnosi i wykonuję mu Dreamer Driver jest przypięcie 1.2.3 koniec.

Zwycięzca: Tommy Dreamer (new ECW Hardcore Champion)

Po walce Dreamer idzie w trybuny świętować zwycięstwo

Tazz: YES!YES!YES! Tommy Dreamer zwycięża !

Styles: ECW jest najbardziej hardcorową organizacją!! Przed chwilą widzieliśmy tego dowód!!

Tymczasem przenosimy się na Backstage gdzie widzimy Paul Heymana i RVD

Heyman: Zaprosiłem cb do biura po to żeby życzyć ci powodzenia w Battle Royalu, jesteście przedstawicielem starego ECW więc liczę na twoje zwycięstwo

RVD: Dzięki, Paul postaram się wygrać, zrobię to dla mojego ECW w którym się wychowałem i ta organizacja jest moim domem!! Rozmawiałem z Sabu, postaramy się współpracować żeby nie wypaść !!

Heyman: Liczę na waszą współpracę !! ECW!!

RVD: ECW!!

Styles: Przed nami Main Event dzisiejszego ECW!!Przypomnijmy zasady ECW Extreme Rules Battle Royalu. Żeby przeciwnik został wyleminowany trzeba go

wyrzucić nad 3 liną!! Rozpoczynajmy !!!!!

Tazz; Czekają nas wielkie emocję aż 15 zawodników jest chętnych do zgarnięcia pasa ECW !!

4 Walka. Cm Punk vs Mike Knox vs Big Show vs The Great Khali vs Bobby Lashley vs Cody Rhodes vs RVD vs Sabu vs

Sandman vs Kurt Angle vs Brock Lesnar vs Rey Mysterio vs Matt Striker vs Test vs MR.Anderson (ECW Extreme Rules

Battle Royal) for ECW World Heavyweight Championship

Końcówka: W ringu zostali RVD, Sabu, Brock Lesnar, Kurt Angle i Big Show. Big Show próbóję wyrzucić Roba, nagle na

środku ringu Sabu stawia krzesełko, rozpędza się i potężnym Dropkickiem wyrzuca Roba z ringu, Rob ma pretensję do

Sabu dlaczego to zrobił, ten zajęty kłutnią nie zauwaza Lesnara który podbiega i wykonuję mu F-5 za ring. W

Battle Royalu zostaje 3 zawodników, Kurt doszedł już do siebie wstaję bierze krzesełko i wykonuję serię Chair

Shootów dla Showa i Lesnara. Kurt idzie za cisoem próbuje wykonać DDT Big Showowi ale on kontruję i wykonuję mu

Suplex. Tymaczaem Lesnar atakuję Showa i próbuję go weliminować, są przy linach, Brock bierze go na plecy i wrzuca

za ring odrazu pojawia się Angle i wykonuje Angle Slam i Brock zostaje welimniowany !

Zwycięzca: Kurt Angle(NEW ECW World Champion)

Styles: OMG! Kurt wygrywa!

Tazz: Kto by się spodziewał !

Styles: To już koniec dzisiejszego premierowego odcinka ECW!!Za uwagę dziekują Joey Styles i Tazz do usłyszenia

ECW kończy się tym że widzimy w ringu świętującego Kurta Angle!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Newsy po ECW

*UWAGA!!Cody Rhodes i Rey Mysterio odeszli z ECW gdyż nie podobała im się atmosfera(woleli mniej extremalny klimat) w zamian za nich ECW zyskało John Morrisona i JBL(pojawią się już w następnym odcinku)

*Hardcore Holly i justin credible nie mogli wystąpić w pierwszym ECW z powodu kontuzji, lecz teraz są już zdrowi i pojawi się już w odc.2

* Rating pierwszego odcinka ECW on Sci Fi wyniósł 3.0(3.000000widzów) jest to lepszy rating od smackdown(2.8)!!

*Vince napisał na twitterze że ma dobre kontakty z ECW i jak będzie potrzebna pomoc to chętnie pomoże synowi

*Ogólnie sytuacja na zapleczu wygląda dobrze więc można powiedzieć że reaktywacja ECW było dobrym krokiem

*Pas united states championship ( był wcześniej w WWE) WWE oddało ten pas dla ECW dlatego że już dawno miał on zostać zlikwidowany

16219419074fc13b3c12673.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Benoit

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...