Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Slammiversary X

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

PPV poza kompletnym zniszczeniem Crimsona, przejęciem tytułu przez Brooke i dość słabym Main Eventem ŚWIETNE!

Wizyta CC mogła być czymś szczególnym, szkoda że wykorzystali go tylko do zaprezentowania #1 best of...

Ostatnie promo Roode/Sting: Roode w skupieniu opowiadający o storyline, a w tle ktoś popierdziela w kapciach króliczkach! BEZCENNE :D:D:D:D:D:D

Szczegóły później. Dobre PPV, szkoda tylko że słabo podbudowane. Plus dla publiczności, szczególnie podczas walki Park - Ray!

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• marcel

5

• Phenomenal

4

• Ceglak

3

• PiTeRo

3

Top użytkownicy w tym temacie

PPV faktycznie fajne, a żeby było jeszcze "obramowane" świetną podbudową to zachowałbym je pewnie na dłużej jak inne klasyki. Małe szczegóły...

Świetna walka Joe vs Aries. Panowie dali nam kawałek mega wrestlingu, stiffu i emocji. Szkoda, że nie ochrzczone to było wcześniej podbudową, nawet sztampową jak na takie emocje. Dwóch przyjaciół, czy znajomych z dawnych czasów, którzy są obecnie kimś więcej chcą dać pokaz umiejętności na najważniejszym PPV w historii. Kilka segmentów na backstage, jakiś wspólny speach, face to face w ringu i wygrane przed PPV na tygodniówce i stardown (czy jak to się pisze). Tego jedynie brakowało... btw. Joe znowu mógł się podobać!

Kiepski ME, skład byłby okej jak na tą galę (zwłaszcza, że wprowadzono do HoF Stingera), ale znowu brakowało podbudowy, takiej konkretnej.

Szkoda trochę Crimsona, bo zniszczyli jednak ten motyw ze Streakiem (który i tak w sumie mało znaczył). Stormowi taka wygrana nic nie da, ale zapowiada nam to feud między tymi Panami. Albo chcą wypromować Rudego, albo Storm dostaje na powrót do zjedzenia młokosa, w którego przestana wierzyć na zapleczu.

Pojedynek tagów w końcu podpromowany, a to co się działo w ringu było wręcz genialne. Jak można nie lubić Kurta i AJ'a? German Suplex za każdym razem w tej walce rozpierdalał mnie na łopatki, mega starcie! Czyżby mieli zamiar podpromować pasy drużynowe?

Kolejne wypromowane starcie, czyli Bully vs Park... wszystko okej, szkoda tylko, że Ray musiał odegrać gościa, który prosił o litość w pewnym momencie osobę, która była zawsze w tym story popychadłem. Dziwne, bo nawet w obecności obecna mistrza TNA grał kozaka. Znikanie Parka z dupy i Abyss wychodzący z drugiej strony okazało się głupotą... inaczej się tego nie dało?

Fajna walka o #1 Contendera... boooking, jakiego zawsze oczekiwaliśmy od takich walk spełnił swoje założenia i dało się to obejrzeć, bdb.

Christian Cage... fajnie, tylko czemu w takim głupim segmencie i dlatego biło od CC taką sztucznością?

Publiczność na plus, hala na plus... dało się w końcu zauważyć, że ktoś się stara być realną konkurencją Vince'a.

Ogólnie, fajne PPV, a jakby dodać do tego tą cholerną promocję walk, byłoby mega! BRAWO!

Nie jestem fanem TNA i nie oglądam, ale takiej gali nie mogłem sobie odpuścić. Chciałem zobaczyć co TNA nam zaoferuje na X rocznicę. Krótkie podsumowanie:

*Super walka o pas X Division. Właśnie, co do walki, to niestety Hogan zaspoilerował z miejsca wynik walki, bo o ile można było dyskutować kto wygra, to po ogłoszeniu, że walka będzie o ten pas, to nikt nie weźmie poważnie straty pasa przez Ariesa po walce, która nie miała podbudowy. Teraz, żeby A Double wiarygodnie stracił trofeum potrzeba fajnego story i tego main eventu na Destination X. Marzyłby mi się wielki main event Austin Aries vs Low Ki (nie wiem co się z nim dzieje). Ewentualnie nadal mam w głowie walkę Ariesa i... Morrisona. Kto by nie chciał zobaczyć JoMo wykonującego masę jego wszystkich skoków, kopnięć, uników, kontr.

*Tag Team - mecz, który zawierał team złożony z końca feudu oraz team Kaza i Danielsa (nie wnikam czy z dupy, bo wiem, że byli bodajże w 4tune) wyszedł ZA-JE-BIŚ-CIE! Kurt! Jak ja go kocham. Człowiek jest jak wino. Im starszy tym lepszy. Te wszystkie dynamiczne suplexy. Chyba nawet młodzi wrestlerzy aż takich szybkich rzutów nie potrafią wykonać, a szkoda, bo taki Del Rio mógłby popracować nad dynamiką, bo jego walki często zamulają. Do tego stary AJ Styles z całą dynamiką powietrzną przez cały pojedynek. Wynik trochę słaby, bo mistrzowie zmienili się po krótkim okresie czasu i praktycznie feud już jest zakończony, bo dobro szybko wygrało.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ta walka była No DQ? Sędzia (a no tak to stary Earl) miał cały czas wyjebane na to, że w ringu biegało 4 zawodników na raz. Jedynie obudził się kiedy szykował się AJ pod Superplexa i zaczął odliczać.

48798430952f294e69c1e4.jpg

PiTeRoNGW, właśnie zapomniałem o tym dodać... wyliczanie w walce o pasy tagów to jedno, ale po raz kolejny Sting może chodzić wokół ringu po kilkanaście/kilkadziesiąt sekund i obijać przeciwnika, a sędzia nic sobie z tego nie robi. Wiem, że to zabijanie ringowych braków, ale skoro jest coś takiego jak DQ to wypadałoby na to uważać...

Co do "niemieckich" suplexów, zajebiście podobało mi się przyjmowanie ich przez Kazariana, czuć było moc!

Jeszcze jedna rzecz. Mianowicie obejrzałem końcówkę walki Park vs Bully Ray i jedno mnie denerwuje. Ok wszedł Abyss, dał chokeslama na stół, wszedł spowrotem pod ring i wyszedł jego brat. Bully leżał dobre 10 sekund i nawet nie starczyło mu sił na kickout i potem jeszcze leżał nieprzytomny. Ludzie nie po takich akcjach mecze trwały dalej, a tutaj dodatkowo Bully miał trochę czasu na regenerację.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Samoa Joe vs Austin Aries – Dobry ruch Hogana z postawieniem pasa na szali (jebać limit, to jest święto). Wdarł się dodatkowy smaczek do walki, która i bez tego była genialna od samego początku do końca. Aries jak zwykle spisywał się świetnie, Joe zaprezentował cały swój arsenał z najlepszych lat i dorównywał kroku mistrzowi (dawno nie widzieliśmy go przechodzącego z jednego submission do drugiego). Było sporo dramaturgii, widowiskowych akcji, nearfalli i mocny akcent na zakończenie (wyniesienie na brainduster zawodnika o takiej masie zrobiło na mnie nie mniejsze wrażenie niż taki sam wyczyn na Bully Ray’u). Znakomita walka i najlepsze z możliwych otwarcie gali.

Kid Kash vs Hernandez – Krótkie, ale dobre starcie, czego się nie spodziewałem. Teraz widać, jakim kołem u wozu był Anarquia dla Hernandeza. Supermex odżył. Pokazał wiele koronnych akcji ze swojego move-setu, których dawno nie używał. Kash tradycyjnie wykręcił hurricanranę, ale pozostał w cieniu oponenta. Hernandez wraca do łask i chyba przechodzi turn.

Robbie E & Robbie T vs Devon & Garett Bischoff – Poszło szybko i oby to już był koniec tego cyrku. Tyle. Son of the Bi(tch)schoff został przyjęty pięknym„you can’t wrestle”.

Mr. Anderson vs RVD vs Jeff Hardy – Jestem mile zaskoczony poziomem tego starcia. Zanosiło się na niezbyt porywającą walkę, tymczasem tempo było szybkie przez cały okres jej trwania i nawet na RVD dało się patrzeć. Starali się zrobić prawdziwy 3way, z małą ilością typowej konfrontacji 1na1, rozpisali kilka fajnych kombinacji i akcji dwójkowych.

Crimson vs James Storm - Dobry ruch z dwóch powodów. Crimson pozbędzie się łatki niepokonanego, która ewidentnie mu bardziej przeszkadzała niż służyła. Storm z kolei przerywając taki streak wraca do gry i z miejsca staje się faworytem do odebrania pasa Bobikowi (na co liczyłem już w Texasie, ale nie mam nic przeciwko odwlekania momentu do BFG).

Bully Ray vs Joseph Park – To było porównywalne do Cena vs Laurinaitis, ale jednak lepsze z dwóch powodów – Bully Ray i świetnie reagująca publika. Mimo wszystko uważam, że coś takiego nie powinno mieć miejsca na jednej z najważniejszych gal. Abyss unikał kamery, więc to raczej był ktoś przebrany, a Ziutek zbyt mało czasu spędził pod ringiem, żeby zdążyć zmienić ciuchy.

Daniels & Kazarian vs Angle & Styles – Holy crap! To się nazywa pierdolniecie! Mając w składzie czterech takich killerów walka musiała wyjść świetnie i jak do tej pory była najlepsza na gali. Szczególnie Angle dał tutaj popis rozdając suplexy na lewo i prawo, ale i tak akcja wieczoru należy do AJ’a. Piękny shooting star press poza ring. Nie sądziłem, że tak szybko przyjdzie pora na zmianę mistrzów. Ci dotychczasowi byli bardziej zgraną ekipą, co pokazali w tej walce, wykonując kilka fajnych dwójkowych akcji. Angle i Styles jeszcze się takich nie dorobili. Star power wziął jednak górę i team Daniels/Kaz cieszyli się z pasów raptem miesiąc. Rywalizacja będzie jednak jeszcze kontynuowana ku mojej uciesze.

Sting vs Bobby Roode - Wcześniejsze ukoronowanie Stinga odebrałem jako spoiler, przez który nie miałem żadnych złudzeń co do końcowego rezultatu. Hof + zdobycie pasa, to by było za dużo jak na jeden wieczór. Wynik świetny, jednak sama walka przeciętna. Wszystko, co najlepsze wydarzyło się już po niej. Trzeba było dodać stypulację Falls Count Anywhere i uraczyć nas czymś więcej niż Scorpionem z rampy na stół już po gongu.

Co do pojawienia się Christiana - jestem rozczarowany, że wyglądało to jak wyglądało. Instant Classic sprawiał wrażenie, jakby został zmuszony do wrócenia na stare śmieci i biło od niego sztucznością. Oczekiwałem lepszego proma i odegranie większej roli, a nie samo odczytanie #1 TNA moments.

Sama gala jak najbardziej na plus, na co się nie zapowiadało. Jednak reguła - im gorsza karta, tym lepsza gala się sprawdza. Ocena gali: 3+/6.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Zanim przejdę do wrażeń z gali chciałbym pochwalić publikę w Arlington.Pokazali, że na eventach TNA może być fajna atmosfera a nie jak to było w Nashville

X Division match: Aries Vs Joe

Wiadomo było, że Aries wygra z choćby takiego powodu, że Joe wagowo nie należy do X-ów więc potem musieliby mu ten pas jakoś zabrać.Ale co z tego że wynik był wiadomy z góry.Każdy wiedział, że Angle z Benoit w 2003 na RR wygra a nie przeszkodziło im to w stworzeniu ***** walki.Tutaj takiej nie mieliśmy, ale i tak była wystarczająco dobra na 2-gą walkę gali i jedną z lepszych walk w TNA tego roku. ***3\4

Kid Kash Vs Hernandez

Taki filler który był w karcie, a budowa chyba była na Xplosion bo na Impactach nie było o tym mowy.Ot taki fajny filler match nie za dobry ale też nie było źle.Zdaje się że chcą znowu pushować singlowo Hernandeza.Zobaczymy co z tego wyniknie. **1\4

Rob Terry & Robbie E. Vs Devon & Garett Bischoff

Po wała taka walka na rocznicowej gali?Tyle chyba wystarczy powiedzieć.Aha fajnie publika reagowała na Bischoffa buczeniem.Nie wiem czy Eric naprawdę ma taką mocną pozycję w TNA żeby tak przepychać ten push synka że nikt tego nie ukróci?Whatever. *1\2

#1 contender's match: Hardy Vs Anderson Vs RVD

Całkiem fajna walka.Trochę za krótka, można by skrócić nieco segment HoF i dać na inne walki(w tym na tą) czasu.Ale poza tym było dobrze.RVD czysto jobbnął Andersonowi to szok.Spodziewałem się że padnie po 3 finisherach a nie po jednym ledwie.Ale co tam.Fajna walka. ***1\2

Crimson Open Challenge

Streak Crimsona przerwał "Cowboy" James Storm.Nie spodziewałem się osobiście, że powróci na Slammiversary.Spodziewałem się rzekomego debiutu Mastersa, a tak mieliśmy epicki squash, na któy publika reagowała fantastycznie.Nie da rady tego ocenić, bo trwało za krótko.

Knockouts Championship Match: Gail Kim Vs Brooke Tessmacher

Nie wiem po co wrócili do starego ring name Tessmacher.Tamten był dużo lepszy.Sama walka znacznie gorsza od tej z Sacrifice(chyba, niech mnie ktoś poprawi).Nie wiem z czego to wynikało, ale tak wszystko ślimaczanie wychodziło w ringu, botch za botchem.I fakt że Tessmacher wygrała bez ŻADNEJ budowy to jest jakaś kpina dla mnie.Rozumiem, Gail miała pas od Turning Point zeszłego roku więc to dosyć długo, ale jeżeli tak zmieniamy pas to chyba przedtem musi być jakaś budowa, nie? *

Bully Ray Vs Joseph Park - Anything Goes Match

Chyba lepiej to wyglądać nie mogło.Pod względem technicznym wyszło fatalnie, ale ratowali się obaj opowiedzaną historią ringową i odgrywaniem swoich postaci.Chyba tyle wystarczy tutaj powiedzieć.Ciekawe jak dalej storyline z Abyssem się potoczy. **1\2

TT Championship Match: Angle & AJ Vs Kaz & Daniels

Walka roku w TNA.To co zrobili wszyscy 4 przez te 15 minut(szkoda że tylko tyle powinni klepnąć około 20) to było coś niesamowitego.Angle mając te wszystkie kontuzje robił coś, czego pół rosteru by nie mogło zrobić.Widzieliście te suple na Kazie?Kaz je bardzo ładnie sprzedawał, ale z jaką szybkością Kurt je wykonywał.Wow.Nowi mistrzowie, nie mam z tym problemów(oprócz tego że w typerze mi nie wpadło) bo ta walka mogła pójść w obie strony.Storyline na pewno się jeszcze nie skończył, prawdopodobnie pociągniemy to do BfG jakoś. ****

WHC Match: Roode Vs Sting

Typowy mecz Sting w 21 wieku.Średni do bólu i oczywiśćie Roode musiał wygrać nieczysto i dostał baty po meczu od Sting.C'mon, nie wystawiajcie już przeciwko niemu Stinga tylko zacznijcie robić budowę do walki Storm Vs Roode na BfG i tam nasz Champ nareszcie straci pas(przynajmniej logika na to wskazuje, a w TNA raczej to nie jest jakaś wytyczna).**

• Reputacja:   675
  • Urządzenie:  Windows

Samoa Joe vs. X Division Champion Austin Aries - bardzo dobry opener. Nareszcie dostaliśmy match o x division championship godny tej dywizji. Podobało mi się to, że Joe dominował w tej walce i momentami Aries był bezradny. Po cichu liczyłem, że tytuł trafi do Joe, jednak Austin ma niepodważalną pozycję w tej chwili. Może jeszcze Joe dostanie swoją szansę w najbliższym czasie, bo zasługuje na to. Sama walka nie zawiodła, było sporo efektownych akcji i emocji. Już po świetnym 450 splashu myślałem, że Aries wygra, ale na szczęście pojedynek trwał dalej. Na plus trzeba zaliczyć również publikę, która różniła się od pikniku w Impact Zone. Aries dalej ze złotem, jednak liczę na title run Joe w najbliższym czasie. Dobra robota.

Kid Kash vs. Hernandez - średniak. Dosyć krótka walka i niewiele więcej dało się tutaj zrobić. Zarówno Kash jak i Hernandez nie zawiedli i pokazali się z całkiem niezłej strony. Brakowało tutaj rzecz jasna emocji, jednak należy pamiętać, że nie było tu żadnej podbudowy po ich starcie. Wynik sugeruje, że TNA będzie chciało po raz kolejny dać szansę Hernandezowi, może tym razem w solowej karierze. Mexican America okazało się niewypałem, ale można spróbować czegoś innego.

Devon & Garett Bischoff vs. Robbie E & Robbie T - nudny tag team match. W zasadzie to samo zobaczyliśmy na ostatnim impakcie. Nie wydarzyło się tu nic co mogłoby wywołać jakiekolwiek większe emocje. Devon był tu zabookowany niczym terminator, bo nie otrzymał nawet ciosu. (nie liczę przerwanego pinowania przez Terry'ego). Teraz liczę, że Robbie E oddali się od pasa TV title, a Devon dostanie innego rywala i straci ten pas na rzecz jakiegoś obiecującego wrestlera. TNA powinno dać poprzez ten pas szansę młodym, bo czasy Devona już dawno minęły.

Rob Van Dam vs. Jeff Hardy vs. Mr. Anderson - nie spodziewałem się, ale wyszedł całkiem dobry match. Brakowało mi tutaj tego czegoś, ale nie można narzekać. Szybka i efektowna walka. Był moment w którym Hardy wypadł za ring i zostali w nim RVD oraz Anderson. Wtedy już byłem na 99% przekonany o zwycięstwie Van Dama, jednak na szczęście stało się inaczej. Anderson z tej trójki jest jeszcze do przyjęcia, bo RVD i Hardy powinni trzymac się z dala od pasa. Na pewno pojedynek na plus, co jest dla mnie zaskoczeniem.

Crimson vs. James Storm - oczekiwałem jakiegoś Eric Younga lub jobbera, a pojawił się Storm. Nawet wtedy nie liczyłem na czystą wygraną Jamesa, jednak bardzo się myliłem. Streak przeszedł do historii w niespodziewany sposób. W szybkiej walce o której nikt nie będzie pamiętał. Wszyscy stawiali w ciemno na Crimsona, ale bardzo się pomyliliśmy. Ciekawe co dalej z jego postacią, bo teraz nie wróżę mu przyszłości. Storm powinien wrócić natomiast jak najszybciej do main eventów, bo TNA na niego stawia. W kilka minut poradził sobie z Crimsonem, który przecież od wielu miesięcy pykał każdego. Spore zaskoczenie.

Brooke Tessmacher vs. Gail Kim © - sprawdziły się moje przewidywania i Brooke zdobyła pas. Ciekawe z kim teraz będzie feudowała, bo w tej dywizji panuje ostatnio posucha.

Bully Ray vs. Joseph Park - nie za ciekawie to wyglądało. Miałem nadzieję na coś lepszego, ale nie tym razem. Końcówka wyglądała komicznie, bo ciężko uwierzyć, że ktoś nie połapał się, że Abyss to Park. Cóż, gdy Joseph ukrył się pod ringiem, wszystko było przewidywalne do bólu. Pewnie teraz dostaniemy feud na linii Abyss kontra Ray. Może zaowocuje on jakimś Monsters Ball matchem. Trochę lipnie ogląda się takie walki na takiej gali. Mogli to zostawić na jakiś impact albo mniej ważne ppv. Szkoda czasu.

Daniels & Kazarian © vs. AJ Styles & Kurt Angle - bardzo dobra walka, godna tej gali. Od początku świetne tempo i masa spotów. Oba teamy dawały z siebie wszystko i nikt się nie oszczędzał. Sporo dramaturgii w końcówce i mamy nowych mistrzów. Przewidywałem taki ruch ze strony TNA, bo na najważniejszej gali dwójka topowych wrestlerów nie powinna przegrywać. Cieszę się z wyniku, bo AJ i Kurt dostarczą nam jeszcze razem wiele emocji. Rewanż powinien także być świetną walką. Ten pojedynek mógł trwać nawet godzinę, a nie narzekałbym na nudę. Brawo.

Bobby Roode © vs. "The Icon" Sting - słaby ME. Walki Stinga nie porywają i dostaliśmy po raz kolejny nudny brawl. Match trwał bardzo krótko, ale cieszy sam wynik. Roode wygrał po kancie, ale to Sting znów był górą. Nie napawa mnie to optymizmem, bo Stinger raczej dostanie rewanż, a wtedy szanse Bobby'ego znacznie zmaleją. Szczerze, nie chciałbym widzieć Stinga z pasem, bo po prostu jego czas już minął.

Oprócz walk mieliśmy jeszcze segmenty. Wprowadzenie Stinga do HoF to dobry wybór. Cieszę się, że nie był to Christian, którego TNA wykorzystało w trochę lipny sposób. :D Sama gala mi się podobała. Było trochę dobrych walk, trochę słabszych, jednak miło spędziłem czas. Ocena: 3/6

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

Samoa Joe vs. X Division Champion Austin Aries

Świetna walka. Bardzo czekałem na ten pojedynek i nie zawiodłem się na nim, gdyby TNA dało im jeszcze z 5 – 10 min więcej to moglibyśmy dostać rewelacyjne widowisko. Podobało mi się jak Aries chciał przypiąć Joe, gdy ten wykonywał mu submission. Również na plus taka gra z fanami poprzez uderzenie i sprawdzanie na kogo publika lepiej zareaguje. Po tym 450 splashu byłem pewny, że będzie koniec walki, a tu bardzo miłe zaskoczenie. Nie spodziewałem się, że Aries będzie w stanie wykonać swój finisher na Joe, który do lekkich zawodników napewno nie należy. Widać, że publika świetnie reaguje na Samoa Joe, więc mam nadzieje, że TNA spojrzy na to i da mu jakiś naprawde ciekawy feud, a nawet pas. Wiadomo, że nie jest to ten sam Joe co pare lat temu, ale nadal jest w stanie zrobić dobrą walkę i porwać publiczność, więc jako mistrz napewno by się nadawał. Nawet jak się okazało, że ta walka jest o pas miałem taką nadzieje, że Joe tą walkę wygra i po feudzie z Ariesem ten drugi pójdzie na stałe do ME, a Joe będzie terminatorzył w X Division.

Kid Kash vs. Hernandez

Pojedynek raczej należał do średnich, ale wkońcu gabaryty Hernandeza nie pozwolą mu na bieganie po ringu przez cały czas. Kid Kash również nie jest już najmłodszy. Pomimo tego byli w stanie pokazać kilka naprawde dobrych akcji i dobrze było ich zobaczyć po takiej przerwie. Kid Kash powinien działać regularnie w X Division, a Hernandeza po przypushowaniu można śmiało pchać do ME. Znając jednak TNA to dostanie się do jakiegoś TT co może być złym pomysłem ( po tym Mexican America ) chyba, że uda im się ściągnąć Homicide'a to wtedy z chęcią bym ich zobaczył ponownie jako mistrzów dywizji Tag Team.

Robbie T & Robbie E vs TV Champion Devon & Garett Bischoff

Walka była krótka z czego bardzo się ciesze, w sumie była podobna do tych z poprzednich impactów. Dwójka face'ów przeważała prawie całą walkę i później Devon przypomina mniejszego Roberta. Garett powinien uczyć się od Devona jak złapać kontakt z publicznością, bo widać, że publika go kocha. Było nawet słychać chanty "ECW". Oczywiście nie zabrakło także wątku miłosnego, czyli Madison Rayne. Nie mam pojęcia czy ona nie jadła przez pare dni czy coś, ale wyglądała okropnie. Ręce wyglądały jak wykałaczki, a o twarzy nawet nie chce mówić ( może to tylko złą tapete nałożyła na twarz, ale efekt był straszny ).

#1 CONTENDER'S MATCH

Rob Van Dam vs. Jeff Hardy vs. Mr. Anderson

Nie spodziewałem się zbyt wiele po tej walce, a tu prosze miłe zaskoczenie. Na samym początku już mnie publiczność ucieszyła, gdy RVD zebrał najcichszą owacje z nich wszystkich, taki drobiazg, a jak cieszy. :D Podobało mi się, że dostaliśmy wiele akcji dwójkowych, gdzie np : RVD wykonywał jakąś akcje Andersonowi, który spadł na Jeffa lub podwójny pin na RVD. Każdy z nich miał swoje 5 minut na pokazanie swoich umiejętności i nie zmarnowali ich. Zdziwiło mnie, że RVD został czysto odliczony ( od jego pobytu w TNA jest to już chyba 3 czysta przegrana ). Cieszy mnie fakt, że to Anderson wygrał pojedynek, pozostała dwójka już dostała swoją szansę i głupotą byłoby dawanie ich poraz kolejny do walki o WHC. Roode ostatnio poprawił swój mic skill, więc segmenty z ich udziałem powinny trzymać poziom. Jakby do tej walki dodali jeszcze drabiny to już byłbym całkowicie zadowolony z tej walki.

Crimson's Open Challenge

Na początku musze go pochwalić za wywiad z Jeremym Borashem. Crimson pokazał się z dobrej strony i fajnie wygląda jako taki egoista, który ciągle mówi, że nie obawia się żadnego rywala, że jest doskonały oraz o swoim streaku. Tak go powinni promować od samego początku, gdy wpadli na ten pomysł ze streakiem.

JAMES STORM ! Wiedziałem, że tego wrestlera nie mogło tutaj zabraknąć, osobiście bardziej spodziewałem się go w interwencji podczas ME, ale przerwanie streaku od razu stawia go w dogodnej sytuacji. Fajnie, że James wyszedł w płaszczu AMW, gdyby jeszcze strzelił z lewolwerów to poczułbym się jak w 2002 r :D Walka była krótka, ale nawet dobra. James Storm jako rywal Crimsona wogóle nie przechodził mi przez myśli, więc bardzo miłe zaskoczenie. Reakcja Crimsona na Storma również na plus, że o rekacji publiki już nie wspomne. Późniejsze świętowanie jak zawsze Stormowi wyszło, chociaż na początku widać, że się wkurzył, bo ktoś mu schował piwo ( kto by się w sumie nie zdenerwował :D ). Liczę teraz na feud Storma z Roodem, który finał będzie miał na Bound for Glory, gdzie dostaniemy zmianę mistrza.

Hall of Fame

Tutaj mam mieszane uczucia. Początek był świetny, podobało mi się, że wszyscy zawodnicy byli obecni na rampie, aby przywitać pierwszego w histori TNA Hall of Famera, później te skróty walk Stingera i to jak zawodnicy wypowiadali się o Stingu, to wszystko wypadło naprawde dobrze. Szkoda, że od razu nie wręczono mu jakieś statuetki czy co to oni będą tam dawać tylko musimy czekać do Bound for Glory. Dużo lepiej jakby to wszystko odbyło się na jednej gali zamiast rozdzielać to na dwie gale. Mam nadzieje, że na BfG przygotują Stingowi naprawde świetną oprawę i że publiczność dopisze tak jak w Dallas.

KNOCKOUTS CHAMPIONSHIP

Brooke Tessmacher vs. Gail Kim ©

Walke zaliczyć można raczej do tych średnich. Całą walkę przeważała Gail Kim, a na końcu zwycięstwo odebrała jej Miss Tessmacher. Szkoda, że nie dali się wykazać Tessmacher, bo takto to jej zwycięstwo nie wyszło na tak zasłużone. Gail Kim trzymała pas naprawde długo i teraz był chyba odpowiedni moment na zmianę mistrzyni, a Tessmacher była przecież dość dobrze promowana. Jestem ciekaw z kim teraz nowa mistrzyni będzie prowadzić feud, mam dziwne przeczucie, że może to być Mickie James, która prawdopodobnie przejdzie heel turn.

Bully Ray vs. Joseph Park

Początek walki był naprawde ciekawy, fajny motyw z tym pierwszym ciosem dla Bully'ego przez co Joseph dostawał po twarzy. Abyss jako swój brat spisuje się nawet dobrze, udaje nieporadnego itp. Bully Ray natomiast pokazał się z jak najlepszej strony. Świetne heelowe zagrywki, oplucie rywala. Szkoda, że TNA poszło najprostszą drogą jeśli chodzi o pokazanie się Abyssa na gali. Któż by się spodziewał, że gdy Joseph wszedł pod ringu po drugiej stronie wyjdzie Abyss? Prawdopodobnie każdy. TNA miało ten komfort, że Abyss to zamaskowany wrestler i ma jeszcze kaptur na głowie, więc wystarczyło znaleźć kogoś podobnych gabarytów, ubrać go i żeby poprostu podczas walki wyszedł na rampe. To napewno byłoby dużo lepsze od tego co dostailśmy. Nawet po zakończeniu liczyłem na to, że właśnie ktoś przebrany za Abyssa wyjdzie na ring i stanie naprzeciwko Josepha, co napewno u niektórych wywołąłoby zaskoczenie.

Jeśli chodzi o pojawienie się Christiana Cage'a to troche rozczarowało, publika na początku go słabo przyjęła, ale gdy zaczeli krzyczeć "Please come back " to pojawił się uśmiech na mojej twarzy. Christian jest jednym z moich ulubionych wrestlerów i z checią bym go zobaczył ponownie w TNA. Szkoda, że był tylko pokazać #1 w tych 10 najważniejszych momentach TNA, spodziewałem się, że pojawi się podczas ogłoszenia Stinga HoF. Wtedy byłby dużo większy szok, gdyby nagle pojawiło się odliczanie, muzyczka Christiana, następnie jego przemowa na temat Stinga i pokazanie tego najważniejszego wydarzenia. Takto Hogan powiedział nam kto wyjdzie, po czym rozbrzmiała jego muzyczka, mogli chociaż nie mówić, że teraz wejdzie Christian. Ale ogólnie dobrze go widzieć ponownie w TNA chociaż na jedną noc. Aż przypomniał mi się jego debiut w TNA i słowa " I love wrestling " :D

WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP

AJ Styles & Kurt Angle vs. Kazarian & Daniels

Świetny pojedynek. Szybkie tempo przez cały pojedynek i na dodatek te akcje. Dwa razy wymiana finisherów, ten podwójny german suplex, moonsault z lin ( jeśli to się inaczej nazywa to przepraszam za błąd ) i świetne zakończenie. Wogóle nie spodziewałem się, że tą walkę mogą wygrać Kurt Angle i AJ Styles. Ale po tym co obaj zaprezentowali w ringu trzeba przyznać, że należało im się. Dzięki temu Kurta nie będziemy widzieć przy ME przez co będzie wiecej miejsca dla innych zawodników, a AJ wkońcu dostał pas i mam nadzieje, że go długo będą trzymać. Dwie walki, na które najbardziej czekałem nie zawiodły mnie. Naprawde warto obejrzeć tą walkę.

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

"The Icon" Sting vs Bobby Roode ©

Ringowo było średnio, ale zabookowane naprawde dobrze. Sting po tym jak został pierwszym w historii TNA HoF, gdy jego powrót okazał się najważniejszym momentem dla TNA poprostu nie mógł przegrać tej walki czysto. Roode stracić pasa również nie mógł, a jako heel miał wielki wybór jak zakończyć walkę. Próbował uciec, ale się nie udało, więc uderzył Stingera butelką w głowę. Po takim zakończeniu mamy sytego wilka i całą owcę.

Ogólnie PPV mi oglądało się poprostu świetnie. Wszystkie walki miały w sobie coś co zaskoczyło i co warto zapamiętać. Na olbrzymi plus również publiczność, która spisała się świetnie i w każdej walce byli głośni, takiej publiki raczej długo nie zobaczymy ponownie w TNA. Te walki, na które najbardziej czekałem wyszły świetnie, niektóre mile zaskoczyły. Najsłabszym punktem gali była walka Robertów z Devonem i Garettem, ale tego się spodziewałem, więc oczekiwania były niskie. Aktualnie jest to gala roku 2012 i jedynie BfG może okazać się lepsza, ale naprawde ciężko będzie przebić to PPV.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Właściwie moje odczucia są podobne do opinii innych tutaj się wypowiadających. Zapowiadała się słaba gala, a wyszła naprawdę świetnie. Poza walką wieczoru i walką tag teamową z udziałem dywizji telewizyjnej.

Publika świetna, nie sądziłem, że od razu będzie tak głośno i ludzie się będą dobrze bawić od pierwszego starcia. Samoa Joe vs Austin Aries - nie było podbudowy, ale walka wyszła świetnie, miałem lekkiego smaka na zmianę pasa, ale mimo tego jest ok - obaj panowie odwalili kawał dobrej roboty.

Czy starcie Kurt Angle & AJ Styles vs Christopher Daniels & Kazarian nie powinno zostać 5-starem?

Emocje były jak na Unbreakable 2005 moim zdaniem.

BOBBY ROODE - LONGEST REIGNING TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION

17298674fa58df4e3b7a.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Bully Ray vs. Joseph Park - nie za ciekawie to wyglądało. Miałem nadzieję na coś lepszego, ale nie tym razem. Końcówka wyglądała komicznie, bo ciężko uwierzyć, że ktoś nie połapał się, że Abyss to Park. Cóż, gdy Joseph ukrył się pod ringiem, wszystko było przewidywalne do bólu. Pewnie teraz dostaniemy feud na linii Abyss kontra Ray. Może zaowocuje on jakimś Monsters Ball matchem. Trochę lipnie ogląda się takie walki na takiej gali. Mogli to zostawić na jakiś impact albo mniej ważne ppv. Szkoda czasu.

Tylko ze Abyss nie byl abysem. W jego role wcielil sie Lance z akademii Team 3d :)

15877257184b44c26ca49bf.jpg

ok lecimy.

Ludzi usadzili podobnie jak w iMPACT Zone, jedna ze stron była w dużej mierze zajęta przez ekipe techniczną, przez co przy sprawnym operowaniu kamerą, wydawało się że hala jest wypełniona po brzegi. Ludzi mogło być ok 6tyś, może 7, ale to już maks. Zresztą nieważne ile ich było, wazne było jak się zachowywali, a zachowywali się świetnie, oby częściej udawało się im tak wypełniać hale!

Hogan na dzień dobry zupełnie niepotrzebny, dodatkowo albo Joe schudł w ostatnim czasie, albo zniesiono znowu limity z X-Division. Sama walka, REWELACJA! I na tym poprzestanę. Było prawie że idealnie!

Kash vs Hernandez

pare spalonych spotów, ale nie było najgorzej. Szkoda tylko że nie dano im 2-3 minut więcej. Hernandez wniósł się mega wysoko w swoim locie! Prawie mi szczena opadła z wrażenia. Samo to daje tej walce plus mimo wszystko.

Robertowie vs Devon i Garett

Fani za mało pastwili się nad Garettem. Przy nim nawet Rob Terry wygląda rewelacyjnie. Miałem małe problemy wersją którą ściągnąłem i troche mi ucięło tej walki. Może to i lepiej ;) Pare lepszych tekstów: Robbie zatrudnił osobistego trenera od opalania - HAHAHAHAH dobre

Wywiad z Danielsem i Kazem - Daniels wypijający obydwa martini - Daniels wymiata!

Hardy vs RVD vs Mr. Asshole

Hardy rzucający monetę - świetny pomysł, ale lepiej by przeszło, gdyby to był Anderson.

Niespodziewałem się po nich tak dobrej walki! Dwa kciuki w górę. Szybko, sprawnie, płynnie! Ładne zwroty akcji bez zbędnych przestojów! Coś w stylu starego dobrego ECW.

Crimson vs Storm

Ehh kiedy już streal Crimsona miał jakiś przekaz, jego proma zaczynały byś naprawdę przyjemne dla ucha, udupili go. Duży błąd ze strony TNA! Stormowi jak wszyscy już napisali nic to nie dało. Mogli dawać Crimsonowi jakichś niezłych weteranów przez jakiś czas, a tak bez przyczyny go zniszczyli. Nie żeby znaczył wcześniej wiele, ale w końcu zrobili z jego streaku fajny gimmick zadufanego w sobie wrestlera.

Hall of Fame

Jakieś takie przedwsięwzięcie bez pompy. NIC CIEKAWEGO!

Brooke vs Gail Kim

Kasuje tę walkę z mojej pamięci. TO SIĘ NIE WYDARZYŁO, a Gail jest dalej mistrzynią!

Aries w wywiadzie na zapleczu trochę się pogubił.

Ray vs Joseph Park

Jak zobaczyłem Parka tak wiedziałem, że ktoś musi tam pilnować najdrobniejszych szczegółów. Rewelka. Jeśli chodzi o budowanie emocji i reakcję publiczności to 5+ na 6! Na ringu nie mieliśmy prawidzwego Abyssa, ktoś się za niego podszył, ciekawe jak dalej to pociągną.

Christian Cage. Bez przekonania. Bez wyrazu. Do tego ściągnęli go na coś tak dennego? I to jest numer jeden? Where the fuck is Skipper?!

AJ/Kurt vs Daniels/Kaz

Trochę za mało w tej walce ofensywy ze strony Danielsa i Kaza, ale to tak drobny minus, że można to "przeżyć." Walka miodzio!

Main Event

Średniawo, bez większych fajerwerków, które mogłyby nam to osłodzić choć trochę. Za taki nie mogę uznać Deathlocka na stole komentatorskim. No i znowu na koniec zeszmacono Roode`a.

Main Event trochę zepsuł całość oceny gali, ale i tak PPV z wyższej półki w ostatnim czasie. Nie stawiam ocen, powiem tylko BYŁO DOBRZE!

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

• Reputacja:   239
  • Urządzenie:  Windows

1. Joe vs. Aries - oglądając tego typu starcie, człowiek w duchu modli się żeby tylko bookerzy nic nie spierdolili, bo o wrestlerów można tu być spokojnym. Bardzo dobry, potrafiący wciągnąć i rozgrzać przed dalszą częścią PPV - opener, gdzie znowu (po Daniel vs. Punk u Vince'a) mielismy okazję zobaczyć starą szkołę RoH. Teoretycznie wszystko było jak należy, bo i była dramaturgia i niezłe dla oka akcje, ale człowiek wciąż miał wrażenie, że z tego typu zestawienia spokojnie można było wycisnąć jeszcze więcej, gdyby przeznaczyć na nie trochę więcej czasu i dorzucić jeszcze kilka zajebistych near fall'i. Nie ma jednak co psioczyć, bo pojedynek spokojnie mógł się podobać, chociaż Aries fatalnie spierdolił tą kontrę Muscle Bustera, która miała być płynnym przejściem do crucyfix'a, a trzeba było ją poprawiać naskokiem z ziemi.

Chętnie zobaczyłbym jakiś poważny program pomiędzy tą dwójką, a nie tylko starcie wytrzaśnięte z dupy, na potrzeby PPV.

2. Kid Kash vs. Hernandez - niby nic wielkiego, ot brawlowe starcie małego power house'a z dużym, ale jakoś mi się to podobało, bo tempo było szybkie i czuć było moc. Kash niestety spierdolił Huricanę, ale jego późniejsze Jumpin DDT i Plancha Herniego wynagrodziła to z nawiązką :wink: Kolejna na tym PPV walka bez historii, ale całkiem przyjemna dla oka. Hernandez chyba wraca o formy, bo nawet ładnie zrzucił z sadełka (ale dziarę sobie zajebał na brzuchu po feście. Markerem lepsza bym maznął :D ), i w ringu znowu jest szybki.

3. Devon & Bischoff vs. Dwa Roberty - pierwsze nieporozumienie na tym PPV. Walka taka jaka musiała być, czyli mizerna. Jedyne fajne momenty to jak Duży Rob gnoił Przyszłość Biznesu :lol:

Tańczący po walce Garrett mnie sponiewierał. Psychicznie.

4. RVD vs. Anderson vs. Hardy - niezły festiwal spotów i kontr, gdzie cały czas coś się działo. Walka mogła się podobać, bo near falli było sporo i przewagi zmieniały się jak w kalejdoskopie. Niestety Hardas zjebał Twist of Fate, a Anderson w finale mało płynnie skontrował Rolling Thunder w finishera. Poza tym było spoko.

Zwycięzca łatwy do przewidzenia (najdawniej nie miał do czynienia z Roode'em), a już tym bardziej - spoilerujący wynik main eventu (zwłaszcza, jak Anderson idąc do szatni pitolił, że zmierza po Roode'a :D ). Sama walka jednak spokojnie na plus.

5. Crimson vs. Storm - buehehehehe :twisted: Kreatywni w TNA powinni się po prostu kurwa przebadać na łeb... Budują miesiącami streak Crimsona, robią z niego coś na kształt Goldberga made in TNA, aby później zajobować go "z dupy", w squashu, Stormowi - z którym Crimson nawet nie miał feudu. Po prostu I'm speechless :roll: Dawno nie spotkałem się z debilizmem w tak skondensowanej, czystej formie.

6. HoF - pierwszym wprowadzonym zostaje Sting... Niby wsio ok (legenda, Ikona itp. sraty-taty)., ale ja jako pierwszego widziałbym tu jednak bardziej jakiegoś Orginalsa, pokroju Styles'a, bo Sting został wprowadzony za swoją legendę, która głównie zbudował poza TNA, a AJ pomagał budować Fedkę od zera. Dużo bardziej niż Borden pasowałby mi tu także Jeff Jarrett.

Okrzyki YES!!! YES!!! YES!!! podczas speechu Stingera - bezcenne :D A ktoś tu kiedyś na Forum pisał, że Danielsonowe "YES!" szybciorem przeminie i wszyscy o nim za moment zapomną :roll: (a póki co - podłapują to nawet w innych Fedkach).

7. Gail vs. Tessmacher - Brooke dostaje pas chyba tylko za cycki, po cienkiej walce, gdzie Kim dominowała prez 9/10 starcia i została zrollowana przez własną głupotę. Przykro patrzeć jak ktoś o takich skillsach jak Kim jest podkładany lasce, która w ringu jest drewniana, niczym najstarsze Drzewce z Władcy Pierścieni. Gówniana walka i gówniana nowa Mistrzyni.

8. Park vs. Bully - kolejne gówniane starcie, nudne niczym walka Jaśka z Laurinaitisem. Szkoda Ray'a żeby jobował w takich shitach, bo facet jest wręcz genialnym heelem i powinni go pchać w main eventy.

Końcówka mnie nie przekonała. Zanim Park wylazł spod ringu i przeszedł do pinowania, minęło zbyt wiele czasu żeby Bully nie odbił. Ray nie po takich akcjach walił kick outy podczas swojej ostatniej, krwawej jatki z Abyss'em.

P.S. Park powinien założyć maskę. Jego gra twarzą jest tak przeszarżowana, jakby wzorował się na mimice Culkina, rodem z "Kevina samego w domu" :roll:

9. Christian - słabo go wykorzystali. Walnął lurowaty speech, podkreślił zmiany w Fedce, zapowiedział moment #1 w historii TNA i... już. Myślałem, że Cage np. zainterweniuje w jakiejś walce i walnie speech, lub jakoś aktywniej weźmie udział (oczywiście nie mówię o uczestnictwie w pojedynku) w tym PPV (np. ktoś mu przeszkodzi w speechu, a Kapitan obije mu mordę :D ).

Swoją drogą - "Sting w TNA" momentem #1 w historii TNA? :shock: Dla mnie nic nie przebije podkupienia Kurta Angle McMahonowi. Bezsprzeczny, pieprzony #1, jak dla mnie!

10. Kazarian & Daniels vs. AJ & Angle - walka, ktora zaczęła się dość słabo (sztampowo przewaga jednych, a później przewaga drugich), by od drugiej połowy pomknąć niczym rwący potok, zalewając nam ekran zajebistymi spotami, kontrami i near fallami. Im dalej, tym ciekawiej się to wszystko oglądało (piękny podwójny "Niemiec" Kurta), zabrakło mi tylko jakiejś roli Dixie lub jej męża, bo niestety w czystej walce, Kaz i Fallen Angel byli skazani na pożarcie, przy takim "star powerowym" duecie jak Styles i Kurt.

Powiem tak - dawno nie widziałem już tak pięknie sprzedanego submissiona, jak zrobił to Kazarian. Po prostu wręcz czuło się jego ból. Niby mały szczegół, a zajebiście zaplusował w tej walce jak dla mnie. Sheamus powinien napierdalać koniec tego starcia po 10 razy dziennie, jako "szkoleniówkę".

11. Sting vs. Roode - straszliwie słaby main event, zresztą jak większość ostatnich walk Bordena. Siermiężny brawl, bez grosza dramaturgii, jaka powinna cechować walkę o tytuł w main evencie. Roode broni pas kantem, a Sting bierze odwet i demoluje go po walce - czyli standard. Pojedynek bardzo krótki jak na Walkę Wieczoru, ale zważywszy na to jak słabe to było - może i dobrze...

Reasumując - jak na najważniejsze PPV roku, to Slammiversery pozostawiało jednak sporo do życzenia. Jak na standardowe PPV to było całkiem nieźle, bo dostaliśmy 4 na prawdę dobre walki (opener, Tag Team Championship, Kash vs. Hernandez, Eliminator do HW Title'a), które mogły się podobać. Niestety kolejnych pięć, wraz z main eventem na czele - było cholernie marnych, Christian został słabo wykorzystany, streak Crimsona debilnie przerwany, a Bully - zamiast pushu, dostał kolejne joby. Duży plus za publikę, która reagowała zajebiście żywiołowo, nawet podczas takich gówien jak błazenada Bully'ego z Park'iem. Moja ocena: 3=/6.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Brooke dostaje pas chyba tylko za cycki

Bardziej za dupe. Nie wiem czy inni też zauważyli, ale cycki ma brzydkie ;P Nie że same w sobie, ale ich "ułożenie." Ma po prostu tak ogromną przerwę między lewym i prawym, albo prawym i lewym jak kto woli, że nie mogę jej traktować poważnie jako mistrzyni :lol:

Jedynym pocieszeniem jest fakt, że ringowo jest lepsza niż Velvet, ale z drugiej strony cieżko być gorszą od Velvet.

jak na najważniejsze PPV roku, to Slammiversery pozostawiało jednak sporo do życzenia

Najwazniejszym pozostaje BfG. W końcu nawet na Bound For Glory zapowiedziano już oficjalne wprowadzenie Stinga z wszelkimi honorami. Więc Slammiversary do BfG jest czymś bardziej pokroju Summerslam, Rumble czy SS do Wrestlemanii. Slammy jest jednym z głównych PPV, ale zdecydowanie nie najwazniejszym.

Dla mnie nic nie przebije podkupienia Kurta Angle McMahonowi. Bezsprzeczny, pieprzony #1, jak dla mnie!

Słuszna uwaga.

Budują miesiącami streak Crimsona, robią z niego coś na kształt Goldberga made in TNA

Nie wiem Raven czy zauważyłeś, ale już od pewnego czasu streak Crimsona stał się bardziej gimmickiem niż realnie budowanym storylinem. Streak miał tylko pokazać jego zadufanie w sobie i promować jego osobę, ale już nie w kontekście bycia kolejnym Goldbergiem, ale żeby pokazać w końcu jego charakter, to COŚ czego szukamy we wrestlerach żeby się z nimi jakoś związać. I rzeczywiście w ciągu ostatnich paru tygodni robiono to rewelacyjnie.

No, ale w niedziele niestety debilnie zabito potencjalnie fajny program z kimś kto by go tego dopiero pozbawił(czytaj odebrano heelowi zabawkę).

Szkoda, naprawdę szkoda.

kilka razy byłem bardzo zaskoczony najbardziej po zwycięstwie Stylsa i Kurta nad Danielsem i Kazarianem Kurt w moim odczuciu nie jest jeszcze face'm a co dopiero TT Champion z AJ Stylsem WOW ! mega zaskoczenie

oraz przejęcie pasa Kobiet przez Brooke tu się ciesze ponieważ Gali znudziła mi się jako mistrzyni a po drugie zapowiada to program między tymi paniami nareszcie coś poważniejszego w knockout

247782758521a06569bd9f.jpg