Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie mam 100% pewności czy temu wierzyć, ale zamieszczę tutaj oryginalny artykuł po angielsku na temat I Quit Matchu oraz KoTR

King of The Ring highlights:

Create your very own King of the Ring tournament! Players are able to choose the number of participants (4, 8 or 16) as well as the gender of the Participants involved (that’s right, Divas can also take part in the King of the Ring tournament).

Players can choose the type of match they’d like for their tournament (normal, backstage brawl, Hell in a Cell, WWE Iron Man, Ladder Match, Last Man Standing, Steel Cage, Submission, Table, TLC and Extreme Rules).

Participants in the tournament can be chosen by random or selected by the player.

Each match in the tournament can be simulated or played.

The King of The Ring tournament can be played solo or with a friend for multiplayer action.

A special coronation cut-scene is shown for the winner of the tournament.

“I Quit” Match highlights:

The “I Quit” Match finally makes its long-awaited return! It has been approximately eight years since the match type has been featured in the franchise. The match type has been completely redesigned from top to bottom to provide players with the most authentic representation of the “I Quit” Match ever seen in video game form.

In keeping with WWE programming, the “I Quit” Match is a 1-on-1, no-holds-barred, anything goes affair. Utilize anything and everything within the in-ring environment to force your opponent to say the humiliating words, “I Quit!”

When your opponent is in a grounded state, press the B button (Xbox 360 controls)/pin button to summon the referee to the grounded opponent. The referee will kneel down next to the grounded opponent and place a microphone in front of the competitor’s face. It’s at this point that the “I Quit” mini-game is triggered. Stop the moving cursor within the designated target zone before the words “I Quit” fully materialize on screen to inform the referee of your desire to continue the match. If the opponent is unable to complete the mini-game in time, the opponent will automatically quit the match and be declared the loser. If a Superstar is in possession of a stored finisher icon, it can be used to automatically win the mini-game and continue the match. However, doing so will result in the loss of that finisher icon. This option should only be used when you’re at your most desperate.

When an opponent is in the midst of performing the “I Quit” mini-game, the attacking Superstar can utilize an Intimidation Taunt (by pressing one of the directional buttons on the d-pad) to increase the difficulty of the mini-game. Performing an Intimidation Taunt will cause the mini-game meter to shake, which in turn makes it that much harder for the defender to complete the mini-game in time. Use of Intimidation results in a loss of momentum for the attacker, so think twice before using it. If the attacker doesn’t have a sufficient amount of momentum within the meter, the Intimidation Taunt can’t be used.

The “I Quit” mini-game can also be triggered by applying a Breaking Point submission hold on an opponent. Just like in grounded situations, the referee will position himself near the trapped defender wherein he will position the microphone in front of the competitor’s face. Complete the mini-game successfully to break out of the submission hold and continue the match. Failure to break out in time will result in a loss.

• Odpowiedzi 428
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• barman_2000

51

• 1 contender

37

• MSMic

21

• cmpunk13

19

Top użytkownicy w tym temacie

Ale przecież King of the Ring to żadna w nowość np. w SVR 09 też jest dokładnie to samo jeśli dobrze zrozumiałem. Kolejy chwyt THQ pt. Nowość który tak naprawde nie jest nowa.

Choć musze przyznać, że na I Quit mają dobry pomysł. Ja tam mam tylko jedną gre (wspomniana 09) z serii i mi w zupełności wystarcza, gier bez fabuły według mnie nie opłaca się kupować co roku (chyba że dla samej kolekcji i "picu").

• Reputacja:   1

Myślę, że największym gównem w grze będzie to:

No i co to jest? Tak się cieszyłem, że będę mógł grać JBL'elem w WWE13, a oni mi takie coś zaserwowali... :( Oczywiście nie mówię, że gra jest słaba i jej nie hejtuję (jak mi to narzucał kolega, chyba CMPunk12 / czy tam 13)... Ale totalnie rozczarowałem się tym, że tak olali JBL'ela. Nie miałbym nic przeciwko temu, gdybym mógł sam stworzyć Clothesline from Heel, a takiej możliwości niestety nie ma, bo do Powerbomb z Cigaro taunt była taka możliwość już w poprzednich częściach. Cieszę się, że będę mógł pograć w tryb KOTR, bo przynajmniej jakoś miło spędzę czas przy grze.

w zasadzie to mozesz powiedziec o co Ci chodzi? przeciez ma Clothesline from hell i bedzie je mozna robiz z Irish Whip i normalnie z biegu, wiec nie za bardzo rozumiem o co biega

barman_2000, jeśli ten Clothesline Ci pasuje to okej... Nie wnikam w to. Ale według mnie ten clothesline, który jest przedstawiony na filmiku to zwykłe gówno (ściągnięte ze zwykłych akcji z wcześniejszej wersji gry), przy którym nie czuć żadnego impactu, który było czuć przy CFH z SvR2007 i innych częściach gier od THQ, gdzie był JBL. To tak samo jak spear Goldberga i spear BO Dallasa (z NXT), lub Diving Headbutt od Chrisa Benoita i Daniela Bryana... Według mnie różnica jest ogromna. Głównie chodzi mi o czucie impactu w akcji ;)

rany... to jest GRA jezeli mamy czepiac sie takich pierdol to mozna sie czepic wszystkiego, nie da sie kazdej rzeczy przedstawic tak aby wygladale dobrze i realnie, w FIFIE jest tak samo, nie czuc mocy tak bardzo mocy strzalow itp bo to jest tylko swiat wirtualny, ja jakos w starszych wersjach JBL nie widze zadnego impaktu czy czegos podobnego, jezeli tak to 90% akcji nie ma impaktu ani uderzenia poniewaz ciezko odwzorowac takie rzeczy w swiecie gry

Hmm... Jeśli nie wytłumaczyłem Ci tym, że chodzi mi o czucie impact'u, to powiem Ci, że chodzi mi o animację i wykonanie... Tak jak Brogue Kick rudzielca z WWE12 i WWE13, a w tym już chyba widzisz różnicę.

Arena WrestleMania jak co roku boli, bo jest mała jak każda inna, ale mimo wszystko Stage zrobiony dobrze, oraz te "palmy". Undertaker mam nadzieje że będzie miał jeszcze płaszcz z kapturem, bo ten jest dobry, ale jak "łysy" nie wchodził w nim i trochę śmiesznie to wygląda.

Co mnie cieszy, to, to że dostaliśmy stare theme Kane i Nash'a ( nie te od Diesel'a ).

Postać JBL faktycznie zrobiona na odpi*rdol, ale taka sama sytuacja z finisherem jest u Kane.

Przynajmniej w tym roku wszystkie postacie wyglądają bardzo dobrze np. Gabriel, JBL czy Kane.

Może i gra ma kilka minusów, ale w tym roku, poprostu nie mogę wytrzymać żeby zagrać w nią, bo roster Attitude mnie strasznie grzeje. THQ postarało się i to trzeba im przyznać ( chyba plotki o grze TNA ich zachęciły do roboty :twisted: ).

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Wejścia mi się podobają.

Kane Attitude - Super, powiem szczerze że jak oglądałem wejście to naszła mnie głupia myśl że idzie w moją stronę. 10/10. Finisher też spoko, ale powinien wynosić bardziej w górę i do samego końca trzymać za szyję i biodro, przeciwnik nie powinien robić durnych przewrotów, powinien wylądować na dechach i leżeć jak zdechły. 4/10.

Triple H DX - Średnie wejście, kamery latają po całej arenie. 8/10. Finisher może być, nic nie zmienili. 8/10.

Co do wejść innych to nie jestem jakoś zaskoczony.

ja ogolnie model HHH DX uwazam za najgorszy jaki do tej pory pokazali, twarz jakas dziwna, chyba ta sama co u obecnego tylko bez brody i wlosy takie jakies badziewne, bardziej mi przypomina Geralta niz HHH, i te gacie tez wygladaja jak z Painta, natomiast Nash bardzo dobrze odwzorowany, wejscia spoko, nie ma sie do czego przyczepic, tez mam nadzieje ze bedzie drugie ubranko Takera i moze bedzie wersja z dlugimi wlosami, a ja tam dalej twierdze ze animacja Clothesline From Hell jest ok i duzo osob twierdzi w ten sam sposob

zostalo potwierdzone ze w DLC znajdzie sie 21 postacie ktore podobno maja byc do pobrana bardzo szybko, czyli uwazam ze THQ chcialo zrobic wiecej postaci ale chyba pojemnosc plyty szczegolnie z xboxa juz ich ograniczyla, ciekawe czy beda platne

DLC ma być bezpośrednio na płycie, płacimy tylko za odblokowanie czyli w skrócie lipa :/

a gdzie jest tak podane? bo ja nigdzie takiego info nie widzialem, tylko ze maja byc na PSN i XBL

a gdzie jest tak podane? bo ja nigdzie takiego info nie widzialem, tylko ze maja byc na PSN i XBL

Chodzi mu o to, że postacie są wgrane na dysk, a my pobieramy tylko zawartość, która je odblokowuje. W zeszłym roku takie coś to były np. DLC div i DLC z HBK, gdyż musieliśmy pobrać plik około 105 kb, a cała reszta była już na płycie. Jedyne prawdziwe DLC to było te finalne + Kane.

48798430952f294e69c1e4.jpg