Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestler Miesiąca - kwiecień 2012

Wrestlerem Miesiąca powinien/powinna zostać  

172 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wrestlerem Miesiąca powinien/powinna zostać

• Lord Tensai (RAW)
      17
    • CM Punk (RAW)
      49
    • Daniel Bryan (SmackDown!)
      78
    • Layla (SmackDown!)
      13
    • Bobby Roode (Impact Wrestling)
      13
    • Rob Van Dam (Impact Wrestling)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

http://www.attitude.pl/gfx/wrestler_miesiaca.gif

WWE RAW

Lord Tensai - Trafił do nominowanych spośród zawodników RAW z prostego powodu. Od momentu debiutu (powrotu) Matt pokonuje każdego przeciwnika i nie są to lokalni jobberzy, jak w przypadki Skipa Sheffielda. Byli to między innymi Alex Riley, Yoshi Tatsu, a przede wszystkim John Cena. Pod koniec miesiąca dołączył do Johna Laurinaitisa i wygląda na to, że będzie jego pomocnikiem.

CM Punk - Brooks trafił do zestawienia przede wszystkim za dwie obrony pasa na PPV - na WrestleManii 28 i na Extreme Rules. Ringowo jest w świetnej formie, a za mikrofonem wciąż błyszczy, co udowodnił w segmencie z testami na alkohol.

WWE SmackDown

Daniel Bryan - Wydawać by się mogło, że nie powinien tutaj trafić w kontekście przegranej po kilkunastu sekundach walki na WM 28 z Sheamusem i stracie pasa. Nie udało mu się także odzyskać WH Title na Extreme Rules. Jednak został pretendentem do WWE Title wygrywając Beat the Clock Challenge, a przede wszystkim jego postać nabrała wyrazistości i zdecydowanie wyróżnia się na tle innych zawodników, w tym nawet Sheamusa.

Layla - Powróciła niespodziewanie na Extreme Rules po kontuzji i rehabilitacji, zastępując w walce o Divas Title Beth Phoniex. Zdobyła pas pokonując bliźniaczki Bellas, bo w sumie walczyła nie przeciwko jednej, a przeciwko obu. Następnego dnia na RAW obroniła pas w rewanżu.

IMPACT WRESTLING

Bobby Roode - Od dłuższego czasu najważniejszy mistrz TNA. Na LockDown pokonał Jamesa Storm w jego rodzinnym mieście. Dodatkowo zmiana wizerunku pozytywnie wypłynęła na odbiór jego postaci. Nie schodzi poniżej pewnego poziomu, jeżeli chodzi o proma.

Rob Van Dam - Powrócił po przerwie i z miejsca zdobył title shota na najważniejszy pas. Jego przeciwnikiem będzie wciąż niepokonany (w walkach o TNA World Title) mistrz Booby Roode. Może i Jeff Hardy czy Kurt Angle bardziej pasowaliby do zestawienia, gdyż walczą regularnie, ale to RVD osiągnął więcej zdobywając title shota.

Nominacje na podstawie Raportu Miesiąca - kwiecień 2012

Edytowane przez Vercyn
  • Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

5

• Napoleoni

4

• maly619

3

• -Raven-

2

Top użytkownicy w tym temacie

Dla mnie możliwość jest tylko jedna , a mianowicie Daniel Bryan .

Oprócz tego na początku może jeszcze myślałem nad kandydaturą Lorda Tensaia .

Ostatecznie jednak to był miesiąc Daniela .

" Jestem kandydatem na szaleńca , w delikatesach emocji zakupuję hardcore , nie oszczędzam i bywam nieznośny ! "

3316032514ffc8bd46ae6b.jpg

Po ciężkim namyśle swój głos oddaje na Rooda. Oprócz niego w tym miesiącu w moich oczach istnieli Lesnar i Tensai. Dziwię się więc, dlaczego Brock został pominięty?

Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei

I przed narodem niosą oświaty kaganiec;

A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,

Jak kamienie przez Boga rzucone na szaniec!...

Jak dla mnie jest tylko jedna osoba która zasługuje na miano wrestlera kwietnia. Oczywiście D-Bryan. Nie przepadałem za nim gdy był facem i gdy miał pas, jednak to co się dzieje teraz wśród publiczności jest niesamowite, a dzieje się to głównie za jego sprawą. Trzeba przyznać, że i za mikrofonem miło się go słucha, no i właśnie to, co zostało napisane w nominacji - postać nabrała wyrazistości. Gdy turlał się z pasem był takim dość bezpłciowym Bryanem, teraz mogę go oglądać na okrągło. Koniec.

------

nie są to lokalni jobberzy

Alex Riley, Yoshi Tatsu,

Sorry, rozwaliło mnie to ;)

2763850344fa2e7aa55ab8.jpg

Lemmy - porównaj jobberów Tensaia, a jobberów Skipa. Zresztą napisałem to w opisie, szkoda, że wyciągnąłeś to z kontekstu.

Zagłosuję na Daniela Bryana, bo primo, nie oglądam TNA, secundo, D-Bryan pokazał, że jako wściekły po stracie pasa potrafi prowadzić feud sam, gdyż Sheamus tylko dostawał i w sumie to kolejny plus. Oprócz tego Bryan stał się mega over i to pozwoliło mu się stać gwiazdą nr 1, którą chcemy oglądać. Punk oprócz jednego segmentu na RAW dostawał tylko od Jericho, więc on odpada i nawet wygrana na ER nie zmieni mojego głosu.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Krótkie wyjaśnienia

Lord Tensai (RAW) -będzie zapewne robił za ochroniarza Big Johnny'ego, umiejętności ma, w konfrontacji z Rybackiem ma więcej stylu, ale czas pokaże jak u niego z mic skillami w obecnym gimkicku.

CM Punk (RAW) -plus za dobre walki i wygrane, ale storyline z Alkoholizmem od początku mnie nie przekonywało, stąd było dobrze ale nie świetnie, numer 3 w tym miesiącu

Daniel Bryan (SmackDown!) -przyznam że nie lubiłem go w WWE bo marnowali jego potencjał, ale ostatnio niezwykle mi się podoba, ma jakiś styl, w ringu też wygląda dobrze, jak dla mnie numer 2 tego miesiąca, feud z Punkiem pewnie i tak przegra, ale Sheamus nie miał z nim szans (oczywiście mimo iż obie walki Bryan przegrał) pod względem zdobywania fanów, i to Bryan znacznie się na tym feudzie podbudował a Sheamus wygląda przy nim blado (bez podtekstów :x )

Layla (SmackDown!) -rozumiem że nominacja żeby chociaż 1 laska znalazła się w tym gronie?

Bobby Roode (Impact Wrestling) -zwycięzca w moich oczach, jest charyzmatyczny, ma dobre umiejętności, w końcu ktoś zrozumiał że jak chce się promować, to title run powinien trochę potrwać, znając życie zje RVD, potem jakiegoś innego Andersona i dopiero Hardy będzie w stanie odebrać mu pas. Wygrana też trochę za całokształt, bo zawsze więcej plusów daje się panom z WWE

Rob Van Dam (Impact Wrestling) -szkoda, bo czuje że dostanie push przegra i nadal będzie zrzucany do mid cardu.

2 pytanka,

1) gdzie można znaleźć wyniki poprzednich głosowań?

2) jak można było przeoczyć Brocka Lesnara? :o Ja rozumiem że 2 z RAW, ale wygląda to komicznie gdy mamy taką Layle a nie mamy Lesnara wokól wszystko się w WWE ostatnio kręciło, czy nawet Ceny. Uważam to za duże niedopatrzenie z waszej strony

• Reputacja:   375
  • Styl:  Jasny

Mnie także dziwi brak nominacji dla Lesnara...

Skoro jednak nie ma Brocka, to głos leci na Dragona, który dokonuje niesamowitych rzeczy z publiką, kształtując ją sobie jak plastelinkę :wink: Przez idiotyzm bookerów, zmoczył w 18 sekund na WrestleManii, ale dał później najlepszą (wg mnie) walkę na Extreme Rules i był tam zabookowany na solidnego heela, który nie pęka na robocie (rzadkość u Vince'a). Daniel stał się niesamowicie over z publiką, walki robi bardzo solidne (o ile Kreatywni mu na to pozwolą), a i przy micu udowadnia, ze nie jest żadnym "niemową". Dodatkowy plus za to, że ponownie wywalczył sobie #1 contendera do "złota".

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nie może być innego wyboru niż Daniel Bryan. Bookerzy udupili go na WM-ce, ale publiczność wiedziała swoje. Dzisiaj nie ma już narzekania na cienkie majksille i charyzmę Danielsona. Dzisiaj ludzie chcą go oglądać, chcą jego zwycięstw, chcą widzieć go w main evencie. Chanty "yes! yes! yes!" robią furorę. Zawodnik wykorzystał swoje pięć minut. Oby Vince nie spuścił go teraz do klopa. W feudzie z CM Punkiem na zdobycie pasa WWE szans nie ma. Jednak znowu jest nadzieja, że pokaże swoje umiejętności, a nie będzie się błąkał w głębokim midcardzie. Raczej możemy być spokojni o widowisko na ringu. Oby równie ciekawie było w segmentach.

Co do reszty nominowanych, to Tensai, Van Dam i Layla pojawili się w zestawieniu na zasadzie nominacji i nic więcej. Nieco mocniejsze są kandydatury CM Punka i Roode'a. Nie rozumiem braku w tym zestawieniu Brocka Lesnara. Jak dla mnie lepsza kandydatura niż Tensaia.

14453752125651e0a536c69.jpg

W Raporcie głosowałem za Punkiem i Lesnarem z RAW. Natomiast Schoop, LeViathan i N!KO jednogłośnie postawili na Tensai. Brock otrzymał dwa głosy, Punk i Tensai po 3.

• Reputacja:   375

W Raporcie głosowałem za Punkiem i Lesnarem z RAW.

I słusznie. Też bym tak typował. Layla ze strony Smacka to też niezłe jajca (Rudego można nie lubić, ale jemu bardziej należała się nominacja, choć powrót pchełki ucieszył mnie niesamowicie :wink: )

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Ciemny

Mój głos leci w stronę Daniela Bryana - grając heela, publiczność traktowała go jako face'a. Stało się to dzięki jego "Yes", które zrobiło furorę nie tylko w WWE, ale także na tym forum. Ponadto poprawił się moim zdaniem znacznie na majku i wcześniej wspomniany 1# Contender. zdobyty na ostatnim RAW. Więc +1 dla D-Bryana i mieć nadzieję na 5-stara z CM Punkiem.

YES! YES! YES! - Mimo tego,że Bryan jest regularnie szmacony...to zdecydowanie więcej pokazał niż Tensai czy Layla...i minimalnie wyprzedził Punka.

TNA nie miałem ostatnio czasu oglądać,dlatego się nie wypowiem.

A poza tym uważam,że Marcin Najman powinien dołączyć do WWE.

Nowe Diary - Let's get ready to Wrestling?

13583903254dce4fcc7490a.jpg

W kwietniu głos mógł polecieć tylko na Daniela Bryana. Mimo dwóch porażek na PPV. Wyczynia cuda i złapał świetny kontakt z publicznością. Daje nam tyle rozrywki, co Punk zeszłego roku.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW Road To The New Beginning 2026 - Dzień 4 Data: 29.01.2026 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Morioka, Iwate, Japan Arena: Iwate Prefectural Gymnasium Publiczność: 1.040 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Jeffrey Nero
      Słyszałem plotkę o kolejnym tajnym spotkaniu w Orlando T. Khana z niejakim Shanem McMahonem, który od marca ma zostać pierwszym w historii GM AEW.
    • Jeffrey Nero
      Nigdy nie mów nigdy w wrestlingu...
    • IIL
      AJ'a czeka co najwyżej transfer do TNA. Byłby to generalnie genialny pomysł - przegrana z Guntherem na Rumble i "odejście" od WWE, ale za to definitywne zakończenie kariery w ich rozwojówce. Styles mógłby zdobyć tam w poetycki sposób jeszcze raz główny pas, itd i pojawić się kilka razy w tym roku, co bardzo wywindowałoby ten brand do góry.  Na AEW i walkę z Omegą oraz reunion z Bucksami nie ma szans.  
    • Jeffrey Nero
      Tak tylko to wrzucę   
  • Dodaj nową pozycję...