Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Nowy rywal Punka, Orton o Lesnarze, Miz zagra w "The Marine

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ludzie skoro nie oglądaliście czegoś i wchodzicie na jakiś portal wrestlingowy to znaczy ze ani trochę wam nie zależy by się nadziać na spoiler...Ja ja oglądam jakąś galę PPV a jest to najczęściej 22 00 czy 23 00 w poniedziałek bo ciężko się wyrobić w dzień to nie wchodzę nawet na facebooka a co dopiero na portale wrestlingowe. Jakim trzeba być tłumanem by wchodzić na portal dwa dni po i oczekiwać kużwa ciszy ... :roll:
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

5

• Fox Mulder

5

• PH93

2

• Napoleoni

2

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

16] Nie spoilerujemy (nie zdradzamy wyników) gal które odbyły się niedawno. Cisza po PPV powinna trwać 3 dni i w tym czasie o wydarzeniach na tym PPV możemy wypowiadać się tylko w specjalnym temacie dotyczącym tego PPV w innych zaś tematach ukrywamy nasze wypowiedzi w tagu spoiler. Jeśli chodzi o gale TV to cisza ta trwa krócej bo 2dni.

To jest jeden z podpunktów regulaminu tego forum. To nie ja go napisałem tylko administratorzy i kolejny raz pisze że mi to nie przeszkadza ale innym może skoro jet regulamin trzeba go stosować a nie obrażać.

Wychodzi na to, że jak zwróciłem uwagę na możliwy błąd newsmena zaraz jestem wyzywany.

Ktoś kiedyś powiedział " Twarde prawo ale prawo"

Gdybym nie czytał regulaminu nie zwróciłbym uwagi bo ja oglądam to dla rozrywki, ale niektórzy mogą się bardziej interesować walkami i skoro takie są zasady to trzeba je respektować a nie pisać że robię coś czego nie powinienem.

Ja ja oglądam jakąś galę PPV a jest to najczęściej 22 00 czy 23 00 w poniedziałek bo ciężko się wyrobić w dzień to nie wchodzę nawet na facebooka a co dopiero na portale wrestlingowe. Jakim trzeba być tłumanem by wchodzić na portal dwa dni po i oczekiwać kużwa ciszy ... :roll:

Już bardziej rozumiem argumentację Ghosta niż twoją bo on przynajmniej odniósł się do sedna mojej uwagi. Kiedy ty wchodzisz na forum mało mnie obchodzi, ale to ja chyba bardziej powinienem obrażać Ciebie za brak znajomości regulaminu niż ty mnie.

Ale przeczytaj dokładnie że w regulaminie chodzi o SPOILER czyli coś pewnego a to że ty sobie tytuł interpretujesz to od ciebie zależy - dla jednych ten tytuł to spoiler a innym to spływa i nie kojarzą tego w ogóle z jakimś ujawnieniem wydarzeń więc regulamin tego nie dotyczy. Taki przykład

1.Punk wygrał na EX (coś pewnego)

2.Nowy rywal Punka. (może chodzi o WM 29, może o jakieś większe plany, może chodzi o jakąś sprzeczkę twitterową)

Tylko jeden przykład jest spoilerem...ciekawe który.

Kiedy ty wchodzisz na forum mało mnie obchodzi,

Geez...tak trudno zrozumieć ze nie chce się chwalić co i kiedy oglądam ale wytłumaczyć ze jak komuś zależy na braku spoilerów to wystarczy że będzie logicznie myślał a nie doszukiwał się podtekstów.

• Urządzenie:  Android

Dobra, koniec dyskusji na temat spoilerów, bo do niczego ona nie doprowadzi.

1. Regulamin dotyczy FORUM, natomiast newsy umieszczane są na PORTALU.

2. Dobrą wolą jest ostrzeganie przez redaktora o ewentualnych wynikach/spoilerach czy używanie tagu spoiler w newspacku.

3. News jest z definicji czymś nowym, nową wiadomością, więc ciężko byłoby pisać newsy na bieżąco nie pisząc o tym co dzieje się na bieżąco. Przecież nie będziemy umieszczać newsów z tygodniowym opóźnieniem.

16] Nie spoilerujemy (nie zdradzamy wyników) gal które odbyły się niedawno. Cisza po PPV powinna trwać 3 dni i w tym czasie o wydarzeniach na tym PPV możemy wypowiadać się tylko w specjalnym temacie dotyczącym tego PPV w innych zaś tematach ukrywamy nasze wypowiedzi w tagu spoiler. Jeśli chodzi o gale TV to cisza ta trwa krócej bo 2dni.

Tylko że ja nie zrobiłem żadnego spoilera. Punk może mieć nowego rywala bez względu na wynik walki na Extreme Rules! Jeżeli natomiast za spoiler uważasz fakt, że pośrednio ogłosiłem koniec feudu (pośrednio - bo nowy rywal Punka mógłby pojawić się nawet za miesiąc lub dwa), to też nie jest to spoilerem wyniku walki Brooksa z ostatniego ppv. Równie dobrze za spoiler można uznać każdy feud, który zapowiadamy w newsach.

Wierz mi - gdybym naprawdę uznał, że walnąłem jakiś spoiler, to tytuł po twojej sugestii bym zmienił. Kiedyś np. dałem tytuł "Dlaczego Henry stracił pas" jakieś 24 h po gali i oficjalnie biłem się za to w piersi i przepraszałem. W tym przypadku uważam, że nie mam za bardzo za co.

A żebym miał rzucać w ciebie kamieniami to musiałbyś mi zaspoilerować dokładne zakończenie " Pieśni Lodu i Ognia " a nie wynik walki wrestlingowej.

Hehe... Znalazłeś niezły przykład. To jeden z największych spoilerów, które zabiły mi rozrywkę (czytasz w myślach czy co?). Jakiś czas temu zastanawiałem się czy kupić książkę, czy obejrzeć serial. Biłem się i biłem z myślami - aż w końcu zdecydowałem się obejrzeć serial (pierwszy sezon). Zanim obejrzałem nawet 1 odcinek, to na HBO zobaczyłem zwiastun "Gry o tron". Nie skumałem, że mówią o drugim sezonie. I nagle zdradzili zakończenie 1 sezonu... Więc rozumiem o co ci chodzi z tym rzucaniem kamieniami. Zwłaszcza, że książka jest pewnie bardziej wciągająca niż serial.

• Urządzenie:  Windows

Więc rozumiem o co ci chodzi z tym rzucaniem kamieniami

To Ty napisałeś, że oczekujesz na rzucanie w ciebie kamieniami, wiec odpowiedziałem co musiałbyś robić abym w ciebie rzucił. :D

Wierz mi - gdybym naprawdę uznał, że walnąłem jakiś spoiler, to tytuł po twojej sugestii bym zmienił. Kiedyś np. dałem tytuł "Dlaczego Henry stracił pas" jakieś 24 h po gali i oficjalnie biłem się za to w piersi i przepraszałem. W tym przypadku uważam, że nie mam za bardzo za co.

Skoro ludzie uznają, że masz racje to zapewne ją masz, ale dla mnie to byłby spoiler gdybym nie obejrzał walki, ponieważ co do przyszłych rywali zazwyczaj używane są znaki zapytania a ten tytuł odebrałem jako pewne zwycięstwo Punka na EC i wyłonienie jego nowego przeciwnika, gdyż nie wyobrażam sobie żeby taki feud zakończył się teraz zwycięstwem Chrisa na EC i obroną tytułu na Raw. Ale dzięki za logiczne uzasadnienia a nie jakieś obrażanie jak niektórzy.

Zwłaszcza, że książka jest pewnie bardziej wciągająca niż serial.

Dla mnie zdecydowanie bardziej, tylko że ja najpierw czytałem książkę a dopiero teraz oglądam serial. Lecz jakoś mnie nie wciąga czytanie książek jeśli oglądałem ich ekranizacje i oglądanie serialów lub filmów na podstawie książek które czytałem gdyż znam zazwyczaj dalsze losy bohaterów.

wybacz Fox, ale robisz z dupy wehikuł czasu... I teraz mamy tutaj 20 komentarzy z czego 2/3 nic nie wnoszą, bo nie da rady byś skupił się na tym co się do ciebie piszę. Osobiście w 99% przypadków zarywam nocki dla oglądania WWE, bo wolę obejrzeć sobie od 3 RAW czy od 2 jak jest gala, niż potem szukać nagrań w necie. Ale nie każdy może, więc siada dzień później i ogląda. Oglądanie gdy zna się wynik jest czymś o klasę słabszym, to już nie jest to samo. Jeszcze raz powtórzę jak nie oglądałeś to po co wchodzisz na serwis informacyjny o wrestlingu? I proszę Cię nie wyjeżdżaj z tekstami "ja oglądałem i mi to nie przeszkadza ale INNI MOGLI BY BYĆ ZAWIEDZENI". Jak im nie pasuje to niech się odezwą a nie wychodzisz w czyimś imieniu. Newsów o wrestlingu jest na prawdę dużo, szczególnie po gali czy RAW, gdzie WWE umieszcza filmiki na YT z tego co działo się po gali etc. Sam raz czy dwa byłem zawiedziony gdy w dawnych czasach nie obejrzałem RAW a okazało się że wrócił TAKER i dowiedziałem się o tym przypadkiem z facebooka a nie oglądając RAW. Ale nie mogę mieć pretensji do attitude, bo zachowując wszelkie różnice to jak z serialem, jak chcę być zaskakiwany to nie kupuje gazety i nie czytam co się dzieje w następnym odcinku, ani nie wchodzę na strony plotkarskie, a jeśli już wejdę nie mam pretensji do innych. Stąd ja uważam wałkowany temat za zamknięty, jeśli nadal nie rozumiesz sedna sprawy to twoja strata.

Dobra. Zrobił to już wcześniej Vercyn, a ja niepotrzebnie pociągnąłem. Oficjalnie kończę temat dotyczący spoilerów. Każdy już powiedział na ten temat co miał do powiedzenia i zrobił się gigantyczny offtop. Amen.