Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

People Power. Historia Johna Laurinaitisa

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

People Power. Historia Johna Laurinaitisa

Autor : SixKiller

Nie święcił wielkich triumfów jako wrestler. Dziś, dwanaście lat po zakończeniu kariery, odgrywa rolę swojego życia jako manager Raw i Smackdown. Dzięki niej zapisze się w pamięci fanów. Kim naprawdę jest John Laurinaitis?

http://www.attitude.pl/gfx/felietony/peoplepower.png

Koniec czerwca 2011 roku, Raw. CM Punk, siedząc na rampie w koszulce Stone Colda, wygłasza swoje słynne promo, w którym po kolei wymienia, co mu się nie podoba w WWE. – Vince McMahon to milioner, który powinien być miliarderem. Wiecie, dlaczego nim nie jest? Bo otoczył się głupkowatymi, zakłamanymi potakiwaczami, jak John Laurinaitis, którzy mówią mu to, co chce usłyszeć – mówi w pewnym momencie.

Dla wielu fanów oglądających tamtą galę był to być może najmniej ciekawy fragment występu Punka. Laurinaitis był przecież kompletnie anonimową postacią, a w promie przewinęł...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/people-power-historia-johna-laurinaitisa.html
https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

2

• -Raven-

1

• Ghostwriter

1

• Jack Doomsday

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Bardzo przyjemna niespodzianka - tekst przeczytałem z zapartym tchem :) Kurde, nie wiedziałem że FCW miało tak niechlubne i siermiężne początki... teraz chyba wygląda to trochę inaczej? Edytowane przez Grishan
https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286542

Artykuł bardzo cieakwy można się dużo dowiedzieć o Johnym :D Widzę ,że wiele gwiazd obecnie korzysta z przekombinowanego Ace Crushera, i wychodzi im to b.fajnie. Dużo spraw zje*ał ale nie wiadomo jak by obecnie wyglądało WWE gdyby tego Pana nie było. Ogólnie to niezły sku*wiel z niego :D
https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286543

Bardzo ciekawy, porządny artykuł. Zawsze wiedziałem, że Ace ''in real life'' jest jak powiedziała poprzedniczka niezłym sku*wielem, ale nie wiedziałem,że aż tak :twisted: . Jeszcze do tego artykułu można dodać zdarzenie z walki HiAC na Armageddon 2005 pomiędzy Randy' m Ortonem a Takerem, gdzie Undertaker wykrwawił Boba Ortona, mimo, że ten mógł zarazić Phenoma zapalniem wątroby typu C. Oczywiście Laurinaitis pozwolił wtedy, aby Orton krwawił na Takera mimo, że ten mówił Ace' owi, że może go zarazić :roll: . Na szczęście Deadman się nie zaraził
https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286545

Znakomity artykuł, ja także przeczytałem go z zapartym tchem. Słyszałem trochę o tym, że Johnny jest "czarnym charakterem" na backstage'u, ale specjalnie dużo szczegółów ani ciekawostek nie znałem. Jestem także ciekaw jaki stosunek do Laurinatisa ma sam Vince McMahon. Czy traktuje go jako przyjaciela (w co trochę wątpię), jako swojego pewnego człowieka czy po prostu jako gościa od czarnej roboty. W każdym razie jeszcze raz - świetny tekst.
https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286546

• Reputacja:   1

Bardzo dobry artykuł o Laurnitisie. Czytając go dowiedziałem się wielu ciekawostek na jego temat. Dziwię się, że w ogóle Ace dostał tak wysoką posadę w WWE, jeśli po jej otrzymaniu kompletnie nic dobrego dla federacji nie zrobił, a wprowadził same idiotyzmy. Takie jak pomysł na to, że zawodnicy i na zapleczu muszą być ubrani w garniaki, a komu to do cholery przeszkadzało innemu jak tylko jemu :? W związku z czym pojawiło się zwolnienie dla Ceny, który dostosował się do tego a mimo to został zwolniony. Jestem ciekaw jakby to teraz WWE wyglądało bez niego. I zwolnienie dosłownie z dupy wzięte dla Mastera, którego pewnie nie lubił :| . Za tak wspniałą decyzję na dodanie Finlay'owi karła DZIĘ-KU-JE-MY. Co jedynie widzę co ten gość zrobił dobrego dla federacji to tylko danie Stone Coldowi Stunnera i Ortonowi RKO. I ta idiotyczny wybór FCW, gdzie jak w artykule było napisane nie było nawet toalet, zamiast tego co proponował Booker T. Nie dziwię się, że Booker rozwiązał kontrakt z federacją, bo kto by chciał pracować z idiotą? Nikt. I postawienie na twarze federacje koksów, a nie tych zawodników, którzy byli świetni. No cóż dziwię się, że Vince nie zwolnił Ace'a... Który doprowadził do tego co dzisiaj oglądamy. Więc ja się nie dziwię, że w teraźniejszych czasach takie gówna nam serwują, za którymi stoi jakże pomysłowy Ace'a, którego pomysły nadają się do dupy. Ale cóż Vince'owi się to widocznie podobało.
https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286556

Są dwa rodzaje artykułów: te o których pisze się, że są fajne bo tak wypada i żeby docenić prace autora i te, które po prostu są fajne. Ten zalicza się do tej drugiej kategorii. Trafiłeś w aktualny temat i napisałeś to tak fajnie i dynamiczne, że pozostaje tylko pisać "ochy" i "achy".

Interesuje mnie kwestia współpracy Laurinaitisa z CM Punkiem. Zwłaszcza wobec faktu, że ten pierwszy lubi podobno pushować tylko napakowane drewna. Zastanawiam się też na ile Cornette przesadza w tej swojej żółci wobec Laurinaitisa. Chociaż patrząc na mordę obecnego menadżera Raw i SD! nie mogę oprzeć się wrażeniu, że naprawdę jest palantem (stąd tak świetnie pasuje do roli heelowego bossa), to jednak biorę też poprawkę na to, co szczeka Jim. Pewnie prawda leży gdzieś tam pośrodku.

https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286568

• Reputacja:   228
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Interesuje mnie kwestia współpracy Laurinaitisa z CM Punkiem. Zwłaszcza wobec faktu, że ten pierwszy lubi podobno pushować tylko napakowane drewna.

Wydaje mi się, że stosunki Punka z Ace'em są dość chłodne (ot, Panowie się tolerują i tyle), chociażby z tego względu, że przez dress code Punker przecież stracił tytuł, kiedy "śmiał" głośno powiedzieć, że skoro wszyscy mają się do tego stosować, to czemu Jasiek ma być tutaj wyjątkiem? Efekt był taki, że Brooks pozbył się za to "złota", tak więc pewnie Laurinaitisowi nie oddałby nerki, w ramach długoletniej przyjaźni :D

Ogólnie to niezły sku*wiel z niego :D

Na dobrą sprawę Ace ma wszystko, aby długo utrzymać się na ważnym stołku w WWE - jest "śliski", wie komu przytaknąć, nie wyrywa się z rewolucyjnymi pomysłami (które - nietrafione - mogłyby być dla niego niczym samobój) i przede wszystkim wie kiedy trzymać mordę w kubeł. To skurwiel, ale sprytny i wyrachowany skurwiel. Typ karierowicza, którego wszyscy nienawidzą dookoła, a szefostwo ma za wazeliniarza - ale przy okazji jeden z tych, którzy na swoim stołku potrafią przetrwać niemal każdą zawieruchę.

Tym bardziej rozwalało mnie to, kiedy w tłumaczeniach Vercyna, Mysterio opisywał jaki to z Laurinaitisa spoko-ziom, do którego można się zwrócić z każdym problemem :lol: Jak widać - Krasnal to także niezły dyplomata :twisted:

Bardzo dobra robota Six. Temat na czasie i ładnie przybliża postać gościa, która ma zajebiście dużą władzę za kulisami, a którego gros fanów ma wyłącznie za sztywnego menedżerka w garniaku i z głosem nałogowego palacza.

Swoją drogą Ace wie do kogo się przykleić. Tak jak Vince czy Tryplak, to jednak osoby, które znają się na tym biznesie i nie zawsze łykną każde gówno, tak Stefka, łechtana po swej próżności i utwierdzana przez Laurinaitisa w swoich teoriach, zawsze murem będzie stawać za Johnym, a jak wiadomo - oddana córeczka (Vinniego) i kochana żona (Tryplaka), zawsze będzie potrafiła przekonać tak ojca jak i męża do swojego totumfackiego :wink: Facet jeszcze długo będzie "pływał" w tym stawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286614

Bardzo ciekawy artykuł, o Dżonnym nie wiedziałem za dużo.

O tym że Punk stracił pas w 2009 przez zły ubiór na zapleczu wiedziałem ale nie wiedziałem że to ten człowiek to wymyślił, za tym stoi. Jak dla mnie cały ten dress code to głupota, do momentu kiedy wyznaczone mają promować WWE gdzieś w tv itp.

Że Finlay w ringu wymiatał w latach 2005 wprzód wiedziałem, ale nie wiedziałem że Johnny A. wymyślił mu Hornsa. To jest jedna z niewybaczalnych decyzji, która przysporzyła ludziom wiele złego (a Wincowi kasy....jak on to robi).

https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286666

Dzięki za odzew :wink: . Ponieważ nie spodziewam się wielu nowych wpisów, odniosę się do kilku rzeczy.

Bever, sądzę, że McMahon i Laurinaitis się zaledwie lubią i o jakiejś większej zażyłości nie może być mowy. Vince to biznesmen, więc ma przede wszystkim interesy, a nie przyjaciół czy wrogów. Gdyby było inaczej, nie byłby tam, gdzie jest, bo przecież aby dojść na szczyt, musiał spalić mosty, które przez lata budował jego ojciec. Tak więc Johnny to po prostu jego zaufany człowiek. Trudno powiedzieć, że od czarnej roboty, bo to raczej nie jest tak, że McMahon przychodzi do niego i mówi: zwolniłem tego i tego, zadzwoń do niego i mu o tym powiedz (to właśnie byłaby czarna robota). Praca w dziale kontaktów daje mu dużo samodzielności.

Śmieszy tylko, że człowiek, którego wrestlerzy nie znoszą, był najpierw road agentem (czyli pośrednikiem między szatnią a biurem), a potem wiceprezesem ds. kontaktów z wrestlerami. Brzmi to jak storyline ze złym szefem :).

Ghostwriter, Cornette to taki Jan Tomaszewski - wypowiada się na każdy temat, ale zawsze krytycznie (znalazłoby się zresztą więcej podobieństw) :). Często przesadza i trzeba oczywiście wziąć na to poprawkę, ale w tej dyskusji jego głos wydaje mi się dużo bardziej wiarygodny niż głos Reya, który z założenia o wszystkich mówi dobrze. Z krytyką można chociaż polemizować, tym bardziej, że padły konkretne argumenty przeciwko Laurinaitisowi. Odeprzeć je mógłby tylko on sam, ale jak na złość - milczy :).

Jack Doomsday, Blaze9, jak już pisałem, dopóki Hornswoggle był tylko elementem gimmicku Finlaya, a nie wrestlerem, nikomu nie przeszkadzał. Przeciwnie, dzięki niemu Finlay stał się bardziej over, bo ludzi bawiło to, jak nim poniewierał i wrzucał pod ring.

Poza tym, Blaze9, możesz się kłócić ze zwolnieniem Mastersa, bo ta kwestia należała do Laurinaitisa, ale nie możesz go oskarżać o wszystko, co złe w WWE, bo za to, co się dzieje na galach, odpowiadają writerzy.

https://forum.wrestling.pl/topic/29774-people-power-historia-johna-laurinaitisa/#findComment-286728