Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Behind the Mask: O krok od śmierci w Chinach, Intercontinent

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Behind the Mask: O krok od śmierci w Chinach, Intercontinental Champion

Autor : Vercyn

MÓJ BICEPS

W 2008 roku, kiedy wypracowywałem sobie drogę do US Title, pojawił się problem z ramieniem. Byliśmy w trakcie touru po Ameryce Południowej – Panama, Kostaryka, Chile. Byłem w ringu z drużyną Edge’a - Hawkinsem i Ryderem, a w moim narożniku stał Kane. Pamiętam to bardzo dobrze. To był 13 lutego, ale nie piątek. Złapałem któregoś z przeciwników – nie pamiętam czy Curta czy Zacka – chciałem wepchnąć w narożnik. Kiedy pchnąłem go, delikatnie, tak, aby poczuł tylko trochę siły i poszedł ze mną odczułem, że coś jest nie tak. Zaczął mnie ciągnąć biceps. Kiedy przeciwnik uderzył w narożnik, ja spróbowałem podnieść ramię. Nie ruszało się. Próbowałem jeszcze raz i dalej nic. Spojrzałem na nie. W miejscu, w którym powinien być mój biceps była wielka dziura. Na górze ramienia miałem wielką kulę. Spojrzałe...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/behind-the-mask-o-krok-od-smierci-w-chinach-intercontinental-champion.html
https://forum.wrestling.pl/topic/29767-behind-the-mask-o-krok-od-%C5%9Bmierci-w-chinach-intercontinent/

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

2

• -Raven-

1

• Grishan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo dobra robota Vercyn.

Myślę, że nie pominęłam żadnej części i przeczytałam wszystko.

Z tego miejsca, chciałam ci podziękować za cały trud i ciężką pracę, którą włożyłeś w przetłumaczenie tej książki.

Dzięki tej autobiografii dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy o Reyu, o tym jak trudno było zaistnieć Latynosom w amerykańskim wrestlingu i o wielu sytuacjach, które działy się gdzieś na backstag'u i pewnie o których nigdy byśmy się nie dowiedzieli, gdyby nie ta książka.Jeśli Rey faktyczni napisze kiedyś drugą część, to również chętnie bym ją przeczytała.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

No to koniec. Pozostaje pogratulować tłumaczowi samozaparcia i podziękować za czas poświęcony temu projektowi :) Biografia Reya ma swoje wady (nadmierna polityczna poprawność i woń bulshitu unosząca się nad sporymi partiami tekstu), ma też jednak sporo zalet i stanowi całkiem niezłą okazję do przyjrzenia się, jak funkcjonuje ten biznes "od kuchni". Na koniec dostaliśmy kilka ciekawostek - pewnie niejeden pasjonat z zainteresowaniem przeczytał fragment o tym, jak wrestlerzy dbają o formę i przygotowują się do walki. Fragment o uzależnieniu o painkillerów okazał się bardzo na czasie w kontekście niedawnego zawieszenia Reya. Czas spędzony na lekturze kolejnych fragmentów tej biografii na pewno nie był czasem straconym :)

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Ubawił mnie Rey tym odcięciem się od sterydów :lol: Jak zwykle w tego typu kwestiach Mysterio słodko pierdzi. Jasne, że Mysteriusz koksił. Wystarczy porównać jak wyglądał w WCW, a jak zaczął wyglądać po podjęciu pracy u Vince'a. Na Danonkach tego z pewnością nie nabudował, a wyglądał na zdrowo wyjebanego, jak na takiego krasnala. Poza tym - nawet te motywy w kwestiach snu, świadczą przeciwko niemu. Jednym z najważniejszych czynników anabolicznych w budowaniu mięśni jest regeneracja (a więc też duża ilość snu), no chyba że ktoś to "omija" farmakologicznie...

Świetna robota Vercyn. Od razu widać, że miałeś urlop, albo chorobowe, bo kolejne części tłumaczyłeś w rekordowym tempie :wink: Dzięki za przetłumaczenie całości tekstu i za to, że "nie odechciało" Ci się w połowie. Ciekawa lektura, pomimo tego iż czuło się kto jest wydawcą knigi Rey'a (Mysteriusz robił w niej pałkę WWE jak Jena Jameson w swoich najlepszych latach :D ). Tak, czy siak - i tak można się było tutaj dowiedzieć sporo interesujących rzeczy, zwłaszcza tych, rodem "z zaplecza", które mnie osobiście najbardziej interesują.

P.S. Mam nadzieję, że jeszcze coś ciekawego dla nas w przyszłości przetłumaczysz. Może coś Foley'a? Mick zawsze pisał interesująco, dowcipnie i operując świetnym stylem (facet zdecydowanie mia żyłkę do "pióra").

• Reputacja:   0

Od razu widać, że miałeś urlop, albo chorobowe, bo kolejne części tłumaczyłeś w rekordowym tempie

Angina :)

Rey momentami był zajebiście nudny, a do tego ten słodko-pierdzący styl pisania. Ogólnie dobrze się to czytało, tylko momentami Rey był przesłodzony. Sprawa ze sterydami też mi mocno śmierdzi - zwłaszcza te stwierdzenia, że nie potrzeba sterydów bo są witaminy, aminokwasy i ćwiczenia, czyli sama natura :lol:

Nie będzie to na bank ostatnie tłumaczenie. Czy zabiorę się za całą książkę, czy może tylko za ciekawe fragmenty - zobaczę co znajdę. Jeżeli chodzi o Foley'a, to tak, jak Ci mówiłem Raven podczas drogi do Gdańska - ciężko mi się go tłumaczy. W przypadku Pipera, Eddiego czy Rey'a szło mi to o wiele prościej.