Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Vttitude #18 - Backyardowe podsumowanie roku 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

http://www.attitude.pl/gfx/vttitude.png

Po długich oczekiwania jest dosyć subiektywne podsumowanie zeszłego roku pod kątem BackYardu. Działo się dużo. Wiele rzeczy zostało wyróżnionych oraz podkreślonych. Dowiecie się co tak naprawdę cały czas jest godne uwagi na Polskiej Scenie Backyardowe...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-vttitude-18-backyardowe-podsumowanie-roku.html
https://forum.wrestling.pl/topic/29713-vttitude-18-backyardowe-podsumowanie-roku-2011/

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Natan

2

• VebVe

2

• Schoop

1

• Lemmy

1

Top użytkownicy w tym temacie

Solidnie Seba.

Podsumowanie w gruncie rzeczy trafne, w większości kategorii zgadzam się z Tobą. To co bym zmienił to: Black Jocker albo Chudy z gimmickiem roku, bo praktycznie półtora miesiąca istnienia Nathana Flame'a to tylko niewielki procencik tego co z tą postacią zrobić powinienem i oni sumiennym prowadzeniem swoich gimmicków zasłużyli na ten tytuł bardziej. Od Backyardmani 2 z mianem gali roku wolałbym jedną z bardzo mocnych gal PXW (SF, Survive albo EH) bo poziomem 3/4 walk z Głuchołaz z gal comiesięcznych zjadało kaaażdą walkę na materacach w tym roku, ale rozumiem, że zaważyła tutaj atmosfera ByM i trochę racji dając jej ten tytuł pewnie masz. Story roku to Black Joker vs Terry Shadow albo Krycha vs Slate, które budowane były równie solidnie jak NF vs M2H ale przede wszystkim zostały rozstrzygnięte a nie pozostawione w próżni. Najlepszy na micu imo był M2H, ni cholery nie uważam go za przereklamowanego i w tym rankingu na 1 miejscu widziałbym chyba Stompa, wyboru na heela roku nie rozumiem za grosz patrząc na to jak dobrze heelowo wypadał Chudy, a w końcówce roku dodatkowo Black Joker. Face roku to bez wątpienia Terry Shadow, wystarczy spojrzeć na reakcje jakie wywoływał u ludzi którzy wrestling oglądali pierwszy raz w życiu. Sensu kategorii 'kontuzja roku' ni w ząb nie rozumiem ale o tym Ci już pisałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/29713-vttitude-18-backyardowe-podsumowanie-roku-2011/#findComment-285829

O proszę! Vttitude tak wcześnie? Dawaj Kurczaku! O proszę! VebVe!

Co do wydania - backyardu zbytnio nie oglądam, tyle co przejrzę co tam nowego w dziale na forum raz na jakiś czas.

Jako pierwsza rzecz w rankingu walka roku. Od razu wstukałem na youtube Terry Shadow vs Black Joker. Obejrzałem. Tak jak mówiłem backyardu nie oglądam, ale ta walka była po prostu genialna! Nie wiedziałem, że w Polsce chłopaki potrafią wykręcić takie wspaniałe pojedynki.

VebVe, osiągnąłeś sukces, bo tym swoim 'VebVe Awards' sprawiłeś, że polski backyard ma kolejnego fana, tylko ten fan musi dużo nadrobić. Wcześniej się tym po prostu zbytnio nie interesowałem, a jedyne postaci jakie kojarzyłem z tego świata to właśnie Ty i Matt2Hott, dzięki jego vlogom.

Nawiązanie do AM na końcu - VebVe w formie, wie o co chodzi w prowokowaniu ;)

Co do samego vloga, to nie wiedziałem we wszystkim o co chodzi, ale szeroka baza polskiego backyardu na youtubie mi pomogła. Klasyczne cięcia co dwa słowa - od razu da się poznać prowadzącego :twisted:

To jak z tym Vttitude, na zmianę będziecie prowadzić?

https://forum.wrestling.pl/topic/29713-vttitude-18-backyardowe-podsumowanie-roku-2011/#findComment-285837

Kurczak podpisał intratny kontrakt z telewizją Attitude, który daje mu możliwość rozwinięcia skrzydeł. Jeśli negocjacje zakończą się sukcesem, powróci jak feniks z popiołu w nowej odsłonie.
https://forum.wrestling.pl/topic/29713-vttitude-18-backyardowe-podsumowanie-roku-2011/#findComment-285844

To co bym zmienił to: Black Jocker albo Chudy z gimmickiem roku,

Wiesz o ile z Black Jockerem mógłbym się zgodzić ale Chudy? Jasne szanuje Chudego jak i większość backyardowców, ale przepraszam bardzo jaki Chudy miał gimmick? Jak dla mnie ciągle "chłopak w szortach".

Poza tym Extreme Hell bardzo dużo brakuje do gali roku. Jasne Black Joker vs Terry miażdżyła ta walka nawet ją wyróżniłem, ale ogólnie gala była średnia żeby nie powiedzieć słaba. Już pominę tragiczną publiczność bo to od chłopaków już nie zależało, ale widziałem bardziej "klimatyczne" gale robione przez PXW.

wyboru na heela roku nie rozumiem za grosz patrząc na to jak dobrze heelowo wypadał Chudy

Tu też się nie zgodzę bo Chudy wkurzał ludzi całą postacią nie tylko wrestlingową oraz to że WFW istniało tak do BackYardMani 2, a potem? No cóż Chudy się skupił na WKSW i przez pół roku fedka była martwa po czym wstała na trochę na początku 2012r i znów znikła. Nie uważam ich Chudy zrobił cokolwiek żeby móc konkurować z TLK. Jasne za 2010 mógłbym podyskutować bo "największy troll roku" z "wypadkiem chudego" to niezła historia i do dziś niektórym się po tym odbija. Jasne Chudy heel roku 2010 na pewno, ale nie jeśli chodzi o 2011 bo według mnie TLK się postarał o wiele bardziej szczególnie w promach.

Sensu kategorii 'kontuzja roku' ni w ząb nie rozumiem ale o tym Ci już pisałem.

Bo ona nie jest skierowania do backyardowców bo każdy kto poskacze na materacach wie o co chodzi, ale w świadomości całej reszty to nadal CAŁKOWICIE BEZPIECZNE skaknie na materacach kojarzone z dziecinadą. Mam tylko nadzieje że komuś uświadomiłem że jest to równie niebezpieczne i bolesne jak na prawdziwym ringu.

Klasyczne cięcia co dwa słowa - od razu da się poznać prowadzącego

Ponoć ludzie mają problem z odróżnieniem mnie i Schoopa więc wypadało by się nasze VT jakoś różniły ^^

To jak z tym Vttitude, na zmianę będziecie prowadzić?

Z tego wynika że tak.

https://forum.wrestling.pl/topic/29713-vttitude-18-backyardowe-podsumowanie-roku-2011/#findComment-285849

Co do eventów to niemal wszystkie od PXW stały na równym, wysokim jak na Polski backyard poziomie stąd praktycznie każdy można wsadzić do tej grupki którą podałem, EH było imo naprawdę dobre.

A TLK istniał po backyardmani? A jak istniał przed nią poza 2 czy 3 promami? Na to, że widzę Chudego z heelem roku wpływają pewnie też proma z 2011 i WKSW więc może dlatego, nie potrafię obiektywnie spojrzeć na poprzedni rok i dla mnie to on jest najlepszym czarnym charakterem na PL backyardzie.

A co do gimmicku to się nie zgodzę, sztuką jest zyskanie super rozpoznawalności i bycie maksymalnie charakterystycznym bez tanich zagrywek wejścia w postać luchadora czy filmowego jockera. Chudy wykreował coś unikalnego, własnego i jego postać sama w sobie stała się mocnym gimmickiem, imo w Polsce w zeszłym roku najlepszym

https://forum.wrestling.pl/topic/29713-vttitude-18-backyardowe-podsumowanie-roku-2011/#findComment-285900

A TLK istniał po backyardmani? A jak istniał przed nią poza 2 czy 3 promami? Na to, że widzę Chudego z heelem roku wpływają pewnie też proma z 2011 i WKSW więc może dlatego, nie potrafię obiektywnie spojrzeć na poprzedni rok i dla mnie to on jest najlepszym czarnym charakterem na PL backyardzie.

A jakie Chudy walił proma? Były może 2-3 z śmiesznym akcentem typowe dla WFW. Na serio ciężko mi wskazać żeby WFW i Chudy zrobili coś o czym warto by było wspomnieć.

Poza tym Filipie nawet jeśli Chudy ma jakiś tam gimmick (chociaż dla mnie chudy z WFW to normalny Chudy, oboje go znamy) to nie ma "IMAGE". Nie ma żadnego stroju który by się z nim kojarzył (biała koszulka i czarne spodenki to dla mnie żaden IMAGE), swoich tekstów czy chociażby specyficznego zachowania w ringu lub poza nim.

I Jasne Chudy pokazał się z hellowskiej strony ale kiedy? W 2012r kiedy wystartowało WKSW i mam dziwne przeczucie że mylą ci się roczniki z racji tego że materiał jest tak późno opublikowany. Chudy w tym roku pokazał kilka na serio dobrych prom w którym po podjeżdżał parę osób, ale w poprzednim roku nic takiego nie pamiętam, a akurat o ile w tym roku się obijam z przeglądaniem backyardu o tyle w 2011 pieczołowicie przyglądałem się wszystkiemu i Chudy mi się nie wrył w pamięć.

https://forum.wrestling.pl/topic/29713-vttitude-18-backyardowe-podsumowanie-roku-2011/#findComment-285914