Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

MMA Attack 2 - B4 the Bell

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Co do ułańskiej fantazji Damiana - Eddie jest w swietnej formie fizycznej

Pewnie dlatego, że ma zamiar schodzić później do niższej kategorii wagowej. Damian może mieć ciężko, zwłaszcza pod kątem kolejnego występu w Bellatorze (Edek może mu sporo krwi napsuć)

Dzisiaj o 15 : 30 ważenie. Ciekawe ile koksu waży ?

124kg :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286053

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

9

• N!KO

7

• Shogun98

5

• maly619

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

124kg

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286057

uuuuu... Najman chciał zgrywać kozaka nie podał Robertowi ręki zobaczymy jak będzie w klatce;) Co do wagi Burneiki się zdziwiłem bo myślałem że waży więcej.

Czy wiecie może czy to będzie transmitowane na otwartym polsacie ?

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286064

Ile to całe MMA Attack trwa? I na którą jest przewidziana walka Najmana z Burneiką. Oczywiście tak około, planowo.
https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286066

Czy wiecie może czy to będzie transmitowane na otwartym polsacie ?

Nie będzie.

Ile to całe MMA Attack trwa?

Według programu Polsat Sport 4 godziny od 20.00 do 0.00.

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286067

Ponieważ taki showstealer nie ma oficjalnego typera, wpiszę się tutaj :)

125kg: Damian Grabowski (14-1) vs. Eddie Sanchez (13-5) - DECYZJA - Manic Hispanic nie odklepał chyba nigdy, więc i Damian go do tego nie zmusi... jednak przewaga siły, masy no i samej postawy w walce zadecyduje o jednogłośnym 30-27

Główna karta:

125kg: Marcin Najman (0-2) vs. Robert Burneika (0-0) - TKO w 1. rundzie - albo lucky roundhouse Koksa, albo po prostu Najman złamie sobie coś - tym razem np. żydowski nochal :D

93 kg.: Michał Fijałka (8-2) vs. Hans Stringer (18-5-2) - SUB 3.runda

66 kg.: Sebastian Grabarek (5-2-1) vs. Sergej Grecicho (11-5) - TKO 3. runda

77 kg.: Peter Sobotta (8-4-1) vs. Juan Manuel Suarez (12-1) - SUB 3. runda

84 kg.: Piotr Strus (7-0) vs. Wendres Carlos (9-5) - TKO 1. runda

77 kg.: Krzysztof Jotko (9-0) vs. Damir Hadzovic (4-1) - decyzja niejednogłośna

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286151

Krzysztof Jotko (9-0) vs. Damir Hadzovic (4-1)

Obaj mocno padnieci konczyli to starcie. Jotko byl jak zywy trup, ale takie sa efekty zbyt duzego zbijania wagi w krotkim czasie. Z poczatku mialem spore obawy, bo dawal sie kopac na wykroczna noge, ale obaleniami zgarnal zwyciestwo przez decyzje. Jeszcze mnie do siebie nie przekonal, ale rekord imponujacy.

Piotr Strus (7-0) vs. Wendres Carlos (9-5)

Agresywniejszy w pierwszej rundzie, dokonczyl dziela w drugiej. Piekna akcja konczaca Carlosa - bardzo mi sie podobala. Na Strusa przyznam, ze liczylem, bo po wywiadach sprawial bardzo dobre wrazenie (polubilem goscia), co zreszta udowodnil po starciu. Poza tym, znane mi byly jego osiagniecia w sportach walki, wiec mozna bylo sie nastawiac na cos wiecej.

Peter Sobotta (8-4-1) vs. Juan Manuel Suarez (12-1)

Najmniej interesujaca mnie walka, ale przyznac trzeba Sobocie, ze wpadl na pelnej krowie, i uwalil szybko swojego oponenta. To nie zmieni faktu, ze go nie lubie, bo jak juz ma walczyc dla innego kraju, to nie dla Niemiec :wink: Przyjedzie tutaj - bedzie swiecil oczami, ze jest w domu. Pojedzie tam - tez bedzie w domu. W UFC walczyl dla Niemiec o ile mnie pamiec nie myli, wiec...

Sebastian Grabarek (5-2-1) vs. Sergej Grecicho (11-5)

Hell Yeah! Jedna z walk, gdzie zyczylem Polakowi porazki. Grabarek jest mocno przereklamowany. Dal mocno dupy w MMAA1, i powtorzyl "sukces" tutaj. WILKI zapasnik, ktory byl rzucany po oktagonie przez Litwina. Fighter mocno przereklamowany, bo niedawno zajmowal pierwsze miejsce w rankingu MMARocks, a ma 5 wygranych walk, przy 33 wiosnach za soba... Mam nadzieje, ze ta porazka mowi o tym, ze nie bedzie go juz na galach tej federacji

Michał Fijałka (8-2) vs. Hans Stringer (18-5-2)

Sztanga byl silny - mocne nogi ma, skoro tak wstawal z Holendrem - co pieknie pokazal w trzeciej rundzie, gdzie rzucil sie do tylu z przeciwnikiem na plecach, ale Stringer jest jakies 2klasy lepszy - chyba w kazdej plaszczyznie. Malo emocjonujace starcie w parterze. Pelna kontrola i jednoglosna decyzja

Marcin Najman (0-2) vs. Robert Burneika (0-0)

http://www.youtube.com/watch?v=_FUyu3csPq0&feature=related

Damian Grabowski (14-1) vs. Eddie Sanchez (13-5)

Damian jest swietny. Jego parter mi imponuje za kazdym razem, gdy go widze. Pieknie na poczatku skontrowal obalenie i zdominowal pierwsze 5min. W drugiej sliczna kimura, i zycze temu Panu UFC. Jesli wygra teraz w Bellatorze, to Dana White powinien sie zainteresowac, bo w koncu ta "krolewska" dywizja nie ma wielu perel, wiec tych co polecieliby na pierwszy ogien, Damian by zdmuchnal z oktagonu.

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286184

Chciałbym pogratulować Marcinowi, że przetrwał I Rundę. A tak naprawdę : Niech on już skończy z tymi sportami walki jak obiecywał - teraz na serio. Robert nie ćwiczył i poddał go.

Brawo Robert ! :)

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286190

Nie da się ukryć, że w kontekście całego ich "konfliktu" najman wyszedł jak skrajna piz*eczka:D Ucieczka ze świata szołbiznesu i mma to chyba ostatnia deska ratunku dla jego i tak już splugawionego wizerunku:D
https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286191

Najman miał dobry gameplan ale nie wykorzystał go. Zresztą Burneika jednak trochę siły miał w drugiej rundzie i postawił wszystko na jedną kartę - no i się udało. Nie wróżę mu większej kariery w MMA ale skopał Marcina całkiem przyjemnie. Jego wariackie wiatraki w stójce były co prawda śmiechu warte ale kopnięcia dość ciekawe no i ten nokdaunujący łokieć :twisted: .

Grabowski klasa - świetne ju-jitsu. Jeżeli pójdzie mu tak samo dobrze za tydzień w Bellatorze i w październiku to może zainteresuje się nim UFC.

Z innych walk wartą odnotowania jest ta Sobotty.

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286193

No walka dwóch Dive obejrzana, ale trzeba jednak przyznać, że Burneika udowodnił...... że nawet Agnieszka Radwańska pokonała by Najmana.

W tym pojedynko był jeden moment który wołał o pomstę do nieba(znaczy ja wiem, że cały ten pomysł pojedynku woła o pomstę do nieba). Kiedy Burneika chciał kopnąć Najmana i zahaczył o jego rękę i zaliczył glebe. A co robi Najman ?? dalej twardo tańczy krakowiaka.

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286203

• Reputacja:   228

- bardzo ładna walka Sobotty (któremu ostatnio mocno kibicuje, bo to mega-pozytywny facet), który szybko i łatwo obalił, po czym metodycznie wypracował sobie na glebie pozycję, zdobył plecy i zdusił rywala w RNC. Mam nadzieję, że będziemy oglądać częściej Pettera na polskich galach, bo chłopak ma w sobie potencjał.

- Świetny pojedynek Grabowskiego, który ewidentnie postanowił zakończyć to jak najszybciej, aby za bardzo się nie nadwyrężyć przed walką (za tydzień) w Bellatorze.

Całkowita dominacja Polaka, który nawet będąc na plecach, ładnie kontrolował starcie i mocno odgryzał się Amerykaninowi. Świetna Kimura z gardy, dająca Damianowi zwycięstwo. Sanchez nie jest jakimś ogórkiem, a poddanie takiego rywala "z pleców", świadczy o tym, że BJJ Grabowskiego jest na prawdę na świetnym poziomie.

Podobała mi się kontrola Damiana w klinczach i jego brudny boks. Jednak Polak nadal powinien pracować nad zapasami, bo to obalenie przez sporo słabszego fizycznie rywala, nie wyglądało zbyt dobrze, a Sanchez zbyt wielkim zapasiorem to nie jest. Wiadomo jaki poziom zapasów jest za wielką wodą, tak więc jeżeli Damian nie chce walczyć zbyt często z pleców (jak z Barrett'em czy Konradem w Bellatorze), to powinien cały czas kłaść nacisk na treningi tej płaszczyzny.

- Co do walki Najmana, to mogę tylko sparafrazować tekst z "JOB'a": "Na początku miałem pewne wątpliwości, ale teraz mam pewność... Jest Pan 100-u procentowym idiotą!" :lol: Teoretycznie strategia "na zamęczenie" była bardzo dobra, a ataki Koksa tak nieporadne, że aż śmieszne (zwłaszcza te próby "fruwających kolan", czy front kicki ledwo ponad pas :twisted: ), ale jeżeli bokser się cofa, nie wyprowadzając żadnych kontrujących uderzeń, to ja się pytam WTF? :roll: Najman wyprowadził w tej walce chyba tylko z 4 ciosy, a kiedy Litwin, niemal biegiem, dopadał go w zwarciu, to Polak w ogóle nie uderzał :lol:

Po zakończeniu pierwszej rundy, kiedy Kulturysta miał usta tak otwarte, że wjechałby w nie pociąg towarowy, byłem przekonany, że tego nie można już spierdolić, ale jednak Marcinek znowu mnie zaskoczył :D

Na początku drugiej rundy, Koksu dopada El Testosterona pod siatką (ten standardowo, jak debil, nawet nie kontruje żadnymi uderzeniami), wywraca go i zasypuje nieporadnym G&P (większość szła po rękawicach, a Burneika był tak zjebany, że uderzenia nie miały siły bomby atomowej), które Najman szybciutko odklepuje (dajcie mu Sapp'a i zróbcie konkurs na to, kto pierwszy odklepie :lol: ).

Powiem tak, ta walka zapewniła mi tyle śmiechu i tak skompromitowała Najmana (przegrał z Kulturystą, który jeszcze przed walką nie ukrywał, że wcale się do niej nie przygotowywał :roll: ), że z bananem na gębie zapewnię Ci Schoop catering na najbliższym Zlocie. Dla takiej dawki brechtu, warto potargać cudze browce :wink: Przyznam jednak, że do teraz nie mogę wyjść z podziwu, jak Najman mógł to przegrać - i to po przetrwaniu pierwszej rundy (kiedy to Koksu teoretycznie był najgroźniejszy) :shock: Ale tak to jest, kiedy się nie wyprowadza prawie w ogóle uderzeń (i ten kolo śmie się nazywać "bokserem" :roll: ) i liczy, że rywal sam się udusi na środku klatki :twisted:

Ja na miejscu Najmana, po takiej kompromitującej porażce, rzuciłbym MMA, zmienił nazwisko i wyjechał na stałę do Singapuru, poławiać krewetki :lol: No bo nie wiem z kim teraz mogliby go zestawić, żeby mógł być choć cień wątpliwości, że nie przejebie... Z Ibiszem? Z Herbusiową? :twisted:

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286206

Najman vs. Burneika - Najman chciał Roberta zmęczyć biegał po całej klatce a Koksu od czasu do czasu probował go gonić. Ale wtedy jak go pod siatką złapał to myślałem że skończy Najmana. Ale Marcina uratował cios w tył głowy. Burneika zaprezentował pare dobrych kopnięć choć przy jednym z nich się przewrócił. W drugiej rundzie Koksu go szybko dopadł i skończył w parterze a Najman zamiast dostać jak na zawodnika MMA przystało to odklepał. Po walce kibice pożegnali go grąkim WYPIER*****.

Grabowski vs. Sanchez - Grabowski dobrze zaczął. Gdy walka toczyła się pod siatką Pittbull dwa razy obalił Hiszpana ale ten za dwoma razy wstawał. W drugiej rundzie to Sanchez oablił Polaka. Grabowski bardzo dobrze walczył z plecow. Balansował sam zadawał ciosy był z pleców bardzo groźny. Aż w koncu złapał ręke no i kimura. Brawo Damian !

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286212

Jeśli chodzi o prawdziwe walki:

Szkoda mi jednak Grabarka i Strusa,ponieważ pokazali obaj,że mają pojęcie o MMA...ale zabrakło szczęścia,i trochę również umiejętności...

Damian Grabowski - to było k...a to! Bardzo dobra kimura - powodzenia za oceanem.

Kolejna wygrana Sobotty,w dodatku z przeciwnikiem mającym dobry bilans i w ciekawym stylu.Czekam na kolejne walki tego pana.

A teraz to,na co w sumie czekałem najbardziej (takie "fighty" nie zdarzają się codziennie :DDD ) Najman vs Burneika.

Komedia,Komedia,Komedia.Dla mnie wygrał moment biegu Burneiki za Najmanem - aż się prosiło o muzykę z Bennego Hilla.Najman znów pokazał,że nie ma jaj,szkoda że nie mogliśmy wysłuchać jego tłumaczeń po walce.Wyraz twarzy Salety i przemowa Koksa - bezcenne ;)

Raves - chyba mamy już rywala dla Najmana.

http://img2.cda.pl/g/40829_2ef68aa22099ca318341a5adf7efbf91.jpeg

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286221

Najman po walce z Hardcorowym, to juz koniec, mogl po walce z Pudzianem to zrobic to jeszcze by nie byl posmiewiskiem calej Polski.

Walka mistrz, dawno tak sie nie usmialem. Bylem za koksem, ale balem sie ze Najman tym razem dupska nie da, spodziewalem sie taktyki na zmeczenie i szybka kontra ale po stronie Najmana a nie koksa, bylo inaczej.

Najman wogole nie mysli w ringu, gromkie "wypierdalac" mu sie nalezalo za te wszystkie beszczelne teksty.

Z innych walk, dobry main event i niezly Grabowski.

Sobbota tez dobry, ale wkorwia mnie jak polak a w zasadzie to slazak wiec troche jasne to jest, piepszy o milosci do niemiec. Niech sie okresli, bo w dupie mam poprawnosc polityczna, dla mnie takie cos to pokroju jakby zyd gadal o milosci do palestyny, albo pakistaniec do Indii.

https://forum.wrestling.pl/topic/29599-mma-attack-2-b4-the-bell/page/2/#findComment-286223