Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Raw - Let's get ready to WRESTLING?

Która walka powinna być Main Eventem WM28?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która walka powinna być Main Eventem WM28?

• The Rock vs John Cena - Once in a Lifetime
      4
    • R-Truth vs Chris Jericho - WWE Championship
      1
    • The Undertaker vs Mason Ryan - Streak vs Streak
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Cieszę się z Twojego powrotu do BZ...

Ogólnie: Odcinek wyszedł całkiem pozytywnie. Były rzeczy i takie, które się mi podobały i takie, które były według mnie kiepskim pomysłem.

Szczegółowo: Po przeczytaniu całego odcinka do plusów mogę zaliczyć: pierwszy segment z Jericho i Owo, segment z divami oraz ich walkę- Pojedynek pomiędzy Miz'em i Punkiem, gdzie zdecydowanie największym jej plusem był sam wynik :D - Końcowy segment pomiędzy członkami DX. Natomiast kiepskim pomysłem według mnie było podłożenie Alberto, którego oczywiście nie lubię, ale podłorzenie go takiemu drewnu jak Ryan było trochę głupie. Mam nadzieję, że Mason nie pojedzie Undertakera na WM.

Co do karty, to liczę, że rozpiszesz się trochę nad walkami takimi jak: o pas WHC, IC, MINB. W starciu o walizkę liczę na wygraną Slatera :twisted: lub na któregoś z nieznanych zawodników.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bigbrother

36

• 8693

13

• Kari

3

• łukaszek123

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

http://www.wwe.com/f/styles/ep_trending/public/show/logo/2012/20120220_raw_supershow_logo.jpg

Raw SuperShow! - 12.III.2012

Raw SuperShow otwierają GM Raw i GM SmackDown!...czyli BigBrother & Theodore Long

BB: Witamy na...Raw SuperShow na trzy tygodnie przed...WrestleManią! Już dzisiaj poznamy wszystkich uczestników MITB matchu...w czym pomoże 15-Man Battle Royal o jedno z dwóch wolnych miejsc...

Long: A o drugie zmierzą się...Sheamus i Dolph Ziggler! Dodatkowo zobaczymy dzisiaj non-title match między Cody Rhodesem oraz Hunico o prawo wyboru stypulacji na WrestleManii 28.

BB: Prawdopodobnie już jesteście ciekawi jaka będzie walka wieczoru? Damy wam coś specjalnego! WWE Champion R-Truth zmierzy się z...

Long: World Heavyweight Championem - Christianem!

BB: O tak...to będzie świetna walka. A na początek The Usos zmierzą się z Titusem O'Neilem i Darrenem Youngiem!

GMowie opuszczają ring

- - -

1.Tag-Team Match - The Usos vs Prime Time Players

Końcówka: Dość długa walka, prowadzona w szybkim tempie. Wyrównane starcie przerwali Maryse oraz Miz...ta pierwsza odwróciła uwagę sędziego, a Miz wykonał na "legalnym" w ringu Titusie O'Neilu Skull Crushing Finally! Jey Uso dorzucił jeszcze Superfly Diving Splash i...1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Po odejściu pokonanych z ringu, Jey Uso chwyta za mikrofon.

Jey: Czy Wy to widzieliście? Roznieśliśmy tych dwóch we wspaniałym stylu...kto nas może pokonać? Nikt. Jesteśmy członkami wspaniałej grupy do której należy kilku podobnie utalentowanych wrestlerów...Tak, Miz o tobie mówie. Jesteśmy przyszłością tej federacji, nie to co te stare pryki z oWo które już niedługo wyślemy na emeryturę! BigBrotherze - chcemy walczyć o pasy tag-teamowe na największej arenie ze wszystkich - WRESTLEMANII!

Pojawia się BigBrother

BB: Oczywiście, nie da się ukryć - dzisiaj pokazaliście że warto wam dać szansę...

Jey: Wiedziałem, że to zrobiło na Tobie wrażenie! (odwraca się w stronę widowni) Do zobaczenia na WrestleManii!

BB: Nie tak szybko, Jey. Nie dałeś mi dokończyć. dzisiaj pokazaliście że warto wam dać szansę... na walkę za tydzień o title shota. Waszym przeciwnikiem będzie mój osobisty asystent - Brodus Clay i jego tag-team partner, którego poznacie w dniu walki. Adios amigos.

BigBrother wychodzi zostawiając zaskoczonych braci Uso i Miza z dziewczyną...

- - -

WrestleMania 28 - Już za 3 tygodnie!

- - -

2.No-title Match - Hunico vs IC Champion Cody Rhodes

Końcówka: Cody osiąga przewagę w walce dzięki potężnemu Bulldogowi...gdy jednak nachyla się nad Hunico otrzymuje potężnego kopniaka! Hunico wstaje...Argentine Backbreaker! Teraz to on jest w ofensywie...wrzuca Codego w narożnik - jednak temu udaje się odsunąć i to Meksykanin wpada z impetem na róg! Przypięcie...1!..2!...Nie ma! Kilka kicków od Rhodesa, Hunico znów ląduje na deskach! Akcja z narożnika...nie trafia. Teraz to Hunico szybko wspina się na narożnik...i udany Falling Star! Przypięcie...1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Hunico: Spotkamy się za 3 tygodnie...w TLC Matchu!

Hunico wyjmuje krzesło spod ringu, uderza nim kilka razy IC Championa po czym schodzi z ringu

- - -

Scott Stanford rozmawia z Masonem Ryanem

Scott: Mason, za chwilę zmierzysz się ze Żmiją - Randy Ortonem. Czy nie boisz się, że były mistrz wagi ciężkiej oraz WWE przerwie Twój streak?

Mason: Już pokonywałem różnych mistrzów...on dołączy do długiej listy pokonanych. Już za kilka minut otrzyma House of Pain...

Scott: Faktycznie, jesteś faworytem w tej walce. Ale może się okazać, że będziesz walczył nie tylko z Viperem. Na poprzednim RAW zostałeś zniszczony przez Undertakera...

Mason: Szanuję go, ale powalił mnie jedynie przez zaskoczenie. Dziś będe gotowy i pokaże mu przedsmak tego, co urządze na WrestleManii!

Scott: Powodzenia, Mason.

- - -

3.Single Match - Mason Ryan vs Randy Orton

Końcówka: Ryan osiąga przewagę, dzięki kilku Backbreakerom na kolana...teraz wrzuca Ortona w narożnik...rozpędza się i trafia potężnym clotheslinem! Przypięcie...1!...2!...2,9! Mason podnosi się i rozgląda szukając Undertakera...po chwili odwraca się do Ortona...próba RKO! Niestety Ryan odrzuca Żmiję i potężny Big Boot! Podnosi Ortona...House of Pain! 1!...2!...3! 77-0.

Pokaż ukrytą zawartość

Światło gaśnie...kiedy znów się zapala, widzimy Undertakera wykonującego Tombstone Piledriver na Ortonie! Taker wstaje...i ze zdziwieniem patrzy na leżącego Ortona. W tym momencie na titantronie pojawia się szczerzący zęby Walijczyk...Deadman przejeżdza palcem po szyi, po czym Walijczyk znika z titantronu.

- - -

Na zapleczu widzimy nieprzytomnego Miza z napisem oWo na plecach, nad którym stoi X-Pac uśmiechając się do robiącej fotki z tego wydarzenia Chyny

X-Pac: Ok...focie są...(wyciąga laptopa z torby i podłącza aparat fotograficzny Chyny)...to teraz na Fejsa i Twittera. Wyślij. Jest.

Chyna: Dobra, spadamy stąd...cel osiągnięty

X-Pac i Chyna wychodzą zanosząc się śmiechem

- - -

4.Walka kwalifikacyjna do MITB - Dolph Ziggler vs Sheamus

Końcówka: Dolph od początku ruszył na Sheamusa, a kwintesencją ataków było DDT. 1!...Sheamus nie dał doliczyć nawet do 2! Dolph próbował Zig Zag, ale Blady wbił go w narożnik...rozpędza się...i nie trafia! To jest szansa Dolpha! Superkick! 1!...2!...Nie ma! Sheamus szybko wstaje...i zaskakuje Dolpha Brogue Kickiem znikąd! 1!...2!...2,9! Dolph w ostatniej chwili podrywa łopatkę! Vickie wchodzi na ring...odwraca uwagę Sheamusa! Ten kłóci się z nią i czeka aż sędzia wyrzuci ją z ringu...ale ona schodzi dopiero,gdy Ziggler wstaje. Blady odwraca się...Zig Zag! 1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

- - -

Na zapleczu bracia Uso odkryli nieprzytomnego Miza...a cała grupa Laurinaitisa urządziła polowanie na członków oWo. Pierwszym którego znaleźli był Big Show...mimo jego siły, jego opór został w końcu złamany co poskutkowało "sweet focią" wszystkich ludzi byłego GM Raw wokół nieprzytomnego Big Showa

- - -

Once in a Lifetime - promocja walki Johna Ceny i The Rocka

- - -

5. 15-Man Battle Royal o ostatnie miejsce w MITB

Udział w walce biorą: Curt Hawkins, Alex Riley, Camacho, Evan Bourne, Jędruś Bułecka, Sheamus, David Otunga, Yoshi Tatsu, Kofi Kingston, Mark Henry, Tyson Kidd, Ezekiel Jackson, Johnny Curtis, Goldust...i Gail Kim!

Eliminacje:

Mark Henry eliminuje Johnnego Curtisa!

Wszyscy eliminują Marka Henrego!

Evan Bourne eliminuje Yoshiego Tatsu!

Gail Kim eliminuje Camacho!

Curt Hawkins i Jedruś Bułecka eliminują Sheamusa!

Ezekiel Jackson eliminuje Davida Otunge!

Goldust eliminuje Curta Hawkinsa!

Tyson Kidd eliminuje Goldusta!

Evan Bourne eliminuje Alexa Riley!

Jędruś Bułecka eliminuje Ezekiela Jacksona!

Gail Kim i Jędruś Bułecka eliminują Evana Bourne'a!

Tyson Kidd eliminuje Kofiego Kingstona!

Tyson Kidd eliminuje Gail Kim!

Jędruś Bułecka eliminuje Tysona Kidda!

Pokaż ukrytą zawartość

- - -

Widzimy jak członkowie oWo rozmawiają gorączkowo nad nieprzytomnym ciałem Big Showa...niestety próba podjęta przez kamerzystę zbliżenia się została zakończona potężnym kopniakiem od X-Paca.

- - -

Walka dawnych przyjaciół...Showstopper kontra Król Królów. Shawn Michaels wraca na jeszcze jedną walkę do WWE...czy Triple H udowodni swoją wyższość nad HBKem? A może to Michaels pokaże miejsce w szeregu zięciowi Vince McMahona? Tego dowiemy się już na WM28...jedno jest pewne - emocji nie zabraknie.

- - -

6.Champion vs Champion - World Heavyweight Champion Christian vs WWE Champion R-Truth

Końcówka: Po kilku minutach przepychanek na środku ringu Christian osiągnał przewagę dzięki Spearowi. Przypięcie...1!...2!...R-Truth przerywa. Christian wykonuje Dropkick na wstającym mistrzu WWE i odbija go od lin, sam nabierając rozpędu z drugiej strony...ale to Truth wykonuje Lie Detector! 1!...2!...Christan przerywa.Truth wchodzi na narożnik, jednak Christian do niego dołącza i Truth inkasuje kilka ciosów...Ale co się dzieje! Daniel Bryan i Chris Jericho zrzucają mistrzów z narożnika!

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Teddy: Skoro mamy 2 mistrzów...i 2 pretendentów...niech to będzie Tag-Team Match!

Chris Jericho i Daniel Bryan kontra R-Truth i Christian!

Teddy Long opuszcza arenę

7.Tag Team Match - Daniel Bryan & Chris Jericho vs WWE Champion R-Truth & World Heavyweight Champion Christian

Końcówka: Pretendenci o świeżych siłach mają dużą przewagę nad już zmęczonymi mistrzami. W ringu obecnie Daniel Bryan męczy R-Trutha...zakłada mu LeBell Lock, który przerywa Christian kopniakiem w głowę dla Bryana! Jericho widząc to wbiega na ring, jednak nadziewa się na Spear! Sędzia zajmuje się wyganianiem Jericho z ringu, podczas gdy Christian aplikuje zamroczonemu Bryanowi Killswitch,a R-Truth przypina...sędzia się odwraca...1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Wściekły Jericho woła oWo, które zaczyna okładać Christiana i R-Trutha...chwilę póżniej do brawlu dołączają ludzie Laurinaitisa i Vickie. Brawl przerywa dopiero interwencja kilkudziesięciu ochroniarzy oraz policjantów, którym po pewnym czasie udaje się rozdzielić obie grupy. Tym widokiem kończymy RAW SuperShow!

Obecna karta na WrestleManie 28:

Pokaż ukrytą zawartość

Zapraszam do komentowania!

PS: Ciekawy jestem czy spodobało wam się "promo" walki Triple H i Shawna Michaelsa...jest to eksperyment, i jeśli wam się spodoba - takie zapowiedzi walk pojawią się na następnych RAW.

PS2: Jeśli zna się ktoś na grafice i mógłby zrobić graficzne zapowiedzi walk, będzie bardzo miło :)

A poza tym uważam,że Marcin Najman powinien dołączyć do WWE.

Nowe Diary - Let's get ready to Wrestling?

13583903254dce4fcc7490a.jpg

Ogólnie: Epizod był w miarę dobry... Walki miały dobre składy i niektóre z nich przyjemnie się mi czytało.

Szczegółowo:

Pasowałoby trochę zmniejszyć logo, bo wygląda strasznie/ okropnie :) Ale z tym nie ma żadnego problemu...

Cieszę się z wygranej Usos, ale czy interwencja Miza i Maryse nie zadecydowałaby o dyskwalifikacji i bezpośredniej wygranej Titusa i Darrena, coś mi tutaj nie pasuje.

Druga walka dobrze, że ruszasz z promocją walki tych samych zawodników na zbliżającą się galę PPV... Również cieszy mnie rezultat, ale przypuszczam, że mistrz IC będzie bez zmian.

Nie chce się mi kolejny raz z rzędu pisać, co sądzę o tym push'owaniu Masona...

Dobrze, że Rudzielec przegrał walkę i ładny motyw w niej samej zamieściłeś, Dolph kick-out'uje po takiej akcji jaka jest/ była promowana na wzór Stunnera, czy RKO, Brogue Kick'u :) .

Nie pojmuję tylko, dlaczego Bryan i Jericho zostali tak zeszmaceni przez zawodników, którzy chwilę wcześniej toczyli pomiędzy sobą walkę, trochę głupi pomysł, ale okej.

Odnosząc się do komentarza...

1. Ok - na kolejne RAW SuperShow poszukam innego loga :P

2. Specjalnie napisałem, że Maryse odwracała uwagę...a Miz zaatakował. Bądźmy szczerzy - mało który sędzia odwróciłby wzrok od Maryse, aby oglądać walkę spoconych facetów :D

3. Cóż...znany motyw. Współpracujący team face'ow wygrywa z walczącym na własną ręke teamem heeli. :)

http://obrazki.tnttorrent.info/tnt24.info_WWE_Raw_04_04_11_DSR_XviD-XWT.9489__221689.jpeg

Monday Night Raw - 19.III.2012 (Przedostatnie RAW na drodze do WrestleManii 28)

Raw otwiera Dolph Ziggler, u którego boku stoją Vickie Guerrero i Jack Swagger

Dolph: Panie i panowie, spoglądacie właśnie na osobę perfekcyjną w każdym calu. Moje umiejętności są większe od jakiejkolwiek osoby na świecie...mam na koncie tytuły WHC oraz WWE. Ten ostatni straciłem wyłącznie przez pecha...jednak mam szansę go odzyskać. To ja wygram Money in the Bank! To ja wykorzystam walizkę i to ja zostanę ostatnim w historii mistrzem WWE - bo nikt mi go już nigdy nie odbierze!

Ja jestem tym, który będzie na szczycie. Co potem? Może zostanę prezydentem...a moż...

Na titantronie pojawia się Kane, który wykonuje chokeslam na zaskoczonym Zigglerze, Swagger próbuje zaatakować Big Red Monstera, jednak kończy tak samo jak jego mentor. Vickie udaje się w tym czasie uciec na zaplecze.

- - -

1.Single Match - X-Pac vs Goldust

Końcówka: X-Pac rusza energicznie na Goldusta, jednak szybko otrzymuje DDT...wstaje, jednak nie na długo - otrzymuje clothesline od Goldusta. Przypięcie...1! X-Pac szybko przerywa liczenie i przechodzi do ofensywy. Kilka lowkicków na nogi przeciwnika zakończonych Roundhouse Kickiem. X-Pac wchodzi na narożnik...Moonsault! Przypięcie...1!...2!...2,9! Goldust w ostatniej chwili podnosi ramię...Ale X-Pac już czeka aż wstanie i X-Factor! 1!...2!...3! X-Pac jest gotowy na WrestleManie!

Pokaż ukrytą zawartość

- - -

Na ring wchodzą członkowie oWo, cieszą się z triumfu...ale na ekranie pojawia się R-Truth przed jakimś domem

R-Truth: Witaj Chris. Poznajesz ten dom? Powinieneś, bo to Twój dom. Uznałem, że złoże Ci wizytę przed WrestleManią z kolegami (zbliżenie na "ekipę" R-Trutha, klasyczni czarni gangsterzy), ale skoro Ciebie nie ma...to pokaże w tym domu, co zrobię z Tobą za 2 tygodnie.

R-Truth z przyjaciółmi przeskakują bramę, póżniej widzimy jak za pomocą kijów bejsbolowych rozbijają wszystkie zdjęcia Jericho, oraz demolują jego sypialnię

- - -

Przed kolejną walką wychodzi...Brodus Clay i tańczy w charakterystyczny dla siebie sposób

Brodus: Siemaaa...jak wiecie, dzisiaj mam wziąć udział w walce, która zadecyduje czy znajdę się na największej scenie ze wszystkich...WrestleManii! Jednak to będzie tag-team match, dlatego jest mi potrzebny partner. Kto nim będzie? Zobaczcie sami!

Pokaż ukrytą zawartość

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

REY MYSTERIO POWRACA!

Olbrzym i luchador przybijają sobie piątki i wchodzą do ringu, gdzie zaraz pojawiają się bracia Uso

2.No.1 Contender Match - Rey Mysterio & Brodus Clay vs The Usos

Końcówka: Po kilku minutach okazuje się, że bracia Uso nie są w stanie sobie poradzić zarówno z szybkością Mysterio, jak i siłą Claya. W pewnym momencie Brodus wrzuca wykończonego Jey'a Uso w liny, na których ten zostaje...i zmienia się z Mysterio! 619! 1!...2!...3! Rey Mysterio i Brodus Clay jadą na WrestleManie!

Pokaż ukrytą zawartość

- - -

Zack Ryder spełnił swoje marzenie na TLC, pokonując Dolpha Zigglera i zdobywając pas. Jednak na WrestleManii stanie naprzeciw dwóch piekielnie doświadczonych zawodników, którzy dodatkowo mają poparcie potężnych stajni. Jest skazany na porażkę...ale może gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta? X-Pac, The Miz i US Champion Zack Ryder w jednym ringu już za dwa tygodnie!

- - -

Chris Jericho pojawia się w gabinecie BigBrothera

Jericho: To niedopuszczalne, aby ktoś sięgał w moje życie prywatne! Ten czarnuch zdemolował mi dom. Musisz wyciągnąć z tego konsekwencje!!!

BB: Chris, uspokój się bo rozkaże Ciebie usunąć z mojego gabinetu! Tak lepiej. Widziałem co on zrobił, i nie pochwalam tego. Niestety w kontrakcie nie jest nigdzie zapisany zakaz demolowania domów innych wrestlerów...

Jericho: Czyli on może robić to, co mu się żywnie podoba? Co za hi-po-kry-zja!

BB: Tego nie powiedziałem. Oczywiście, spotkasz się z nim na WrestleManii...i mam chyba pewien pomysł. Za tydzień staniecie obaj w Beat The Clock Challenge. Zwycięzca wybierze stypulację waszej walki. Nie wiem, czy Ci to pasuje ale masz minutę na opuszczenie mojego gabinetu.

Jericho: Wiesz, że nie. Ale lepszy rydz niż nic jak to mówia. Żegnaj.

Jericho niezadowolony opuszcza gabinet GM Raw

- - -

3.Single Match - John Cena vs Alberto del Rio

Końcówka: Cena szybko opanował sytuację dzięki Powerbombowi i próbuje już po minucie zakończyć pojedynek za pomocą Attitude Adjustment, jednak del Rio zadaje kilka ciosów w głowę Johna i wydostaje się z opresji. Wbija Cenę w narożnik, jednak ten ucieka przed wbiegającym del Rio. Zbliża się do Meksykanina, jednak ten wychodzi z ringu...sędzia wylicza...1...2...3...4...5...6...7...

Pojawia się muzyka i titantron The Rocka!

8...Cena odwraca się w tym kierunku i czeka na swojego przeciwnika z WM28, w tym czasie Alberto wchodzi na ring, po chwili chwyta Johna za udo, przewraca go i przypina całym ciałem! 1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Znika muzyka Rocka, i pojawia się on sam

Rock: Nawet przez satelitę jestem potężniejszy od Johna Ceny. Rock sprawił, że on przegrał swoją walkę, nawet nie kiwając palcem. Lecz The Rock uważa, że przed WrestleManią należy pokazać Johnowi na własne oczy z kim będzie walczył. Dlatego pojawi się na następnym RAW i skopie cukierkową dupkę bohaterowi dziewczyn bez staników i okresu.

- - -

Na zapleczu widzimy leżącą nieprzytomną Maryse, a nad nią napis na ścianie "R-Truth, you're next!

- - -

Na ring wchodzi...Stephanie McMahon

Stephanie: Jak już wiecie, za 2 tygodnie mój mąż zmierzy się z Shawnem Michaelsem na WrestleManii...wiecie również, że jestem matką trójki jego dzieci i nie walczyłam w ringu od 10 lat. Będe z wami szczera - Triple H jest egoistą. Jemu nie chodzi o to, że obecna polityka federacji jest dobra. On się boi powrotu dawnych czasów, ponieważ nie chce abym walczyła i rozwijała się tutaj. Dlatego olał swoich przyjaciół i nie dołączył do projektu oWo...jednak mimo ukrywaniu go w tajemnicy przedemną, dowiedziałam się o tym. Jestem córką Vince'a McMahona i dla mnie ważniejsze jest dobro tej federacji od tego, że mój mąż chce mieć kurę domową zamiast rozwijającej się żony! Old World Order jest na najlepszej drodze do realizacji, a mój mąż musi ponieść karę za swoją krótkowzroczność. Pierwszą jej częścią jest fakt, że nie zmierzy się z Undertakerem i nie dostanie kolejnej szansy na przejście do historii. A drugą częścią będzie przegrana z jego dawnym najlepszym przyjacielem. Ani ja, ani nikt nie pomoże Triple H'owi w tej walce! A co zrobi po wyjściu z ringu, to już jego sprawa...

Do Stephanie dobiegają członkowie oWo, Chris Jericho obejmuje Stephanie i wszyscy razem wychodzą z ringu

- - -

4.Single Match - Heath Slater vs WWE Tag-Team Champion Big Show

Końcówka: Jak można było przewidzieć, Big Show miota Slaterem po całym ringu korzystając z ogromnej różnicy warunków fizycznych. W końcu Heath ląduje w narożnik i otrzymuje potężnego chopa! Upada na ziemie, przypięcie...1!...2!...Slater chwyta się liny. Big Show podnosi Slatera i wykonuje na nim Chokeslam! 1!...2!...2,9! Show odchodzi i czeka aż Heath wstanie, szykując swoją prawą pięść na KO Punch...po pewnym czasie One Man Rock Band faktycznie się podnosi. Big Show wykonuje KO Punch, jednak Slater uchyla się i wślizguje pod jego rękę, chwilę póżniej chwyta za twarz i wykonuje Crossface! Big Show walczy...chwieje się, w końcu upada! Teraz obaj znajdują się na ziemi...w końcu Show odklepuje!

Pokaż ukrytą zawartość

Big Show wytacza się z ringu, zmęczony Slater tauntuje...jednak znikąd pojawia się Kane! Wykonuje Chokeslam na Slaterze, a czerwone fajerwerki wylatują z narożników. Tym widokiem kończymy dzisiejsze RAW!

Obecna karta na WrestleManie 28:

Pokaż ukrytą zawartość

Ogólnie: Odcinek dość fajny i w końcu bez Masona.

Szczegółowo:

Co do pierwszej wypowiedzi, to mogłeś napisać przy tym:

Cytat
Ten ostatni straciłem wyłącznie przez pecha...

Przez ''pech'', nie ''pecha'' :) I czyli drużyna stała na ringu, a Kane'a pojawił się na titatronie i nagle wykonał na obu zawodnikach Chokeslam?

Pomysł z inwazją Trutha oraz murzynów na dom Jericho jak najbardziej się mi spodobał, ale ''zdjęcia''? Nie mieli nic innego do rozbijania jak np. szyby, roztłuc samochód itd. itp.? :twisted:

Cytat
Big Show wykonuje KO Punch, jednak Slater uchyla się i wślizguje pod jego rękę

Lepiej to wszystko by wyglądało, jakby po słowie ''wykonuje'' napisać skontrolowanego, czy też unikniętego... Bo tak, to wygląda jakby trafił, a po chwili wychodzi na to, że nie trafił... Jedno słowo więcej, to nic wielkiego ;) . Sam wynik walki mnie mocno ucieszył.

1. Nigdzie nie napisałem, że stali na ringu. :)

2. Przecież Jericho to egoista...do tego nazywający się najlepszym na świecie. Zniszczenie zdjęć zaboli go bardziej od zniszczenia szyby czy auta.

3. Faktycznie, trochę żle jest to ujęte - ale można zrozumieć o co chodzi :)

http://obrazki.tnttorrent.info/tnt24.info_WWE_Raw_04_04_11_DSR_XviD-XWT.9489__221689.jpeg

Monday Night Raw - 26.III.2012 (Ostatnie RAW na drodze do WrestleManii 28)

RAW otwiera...THE ROCK!

Rock: Czy Wy to czujecie? Tak...The Rock powrócił na RAW, aby skopać cukierkowy tyłek bohaterowi przedszkól na całym świecie...Johnowi Cenie. The Rock pokaże wam zarówno dziś, jak i na WrestleManii że w przeciwieństwie do tej piczki posiada grande kohones, i zmieni sposób patrzenia wielu ludzi. Rock wie, że skandujecie często "Cena sucks", i sam się do tego dołącza wiedząc że Cena jest bezideową papką. Twierdzi, że jest raperem, pierdoli zasady, identyfikuje się ze zwykłymi ludźmi. Ale jednocześnie chwali się przywiązaniem do Marines i U.S Army! Tymi, którzy są przeciw zwykłym ludziom i pożerają wasze i moje pieniądze. Ach...zapomniałem, że jest jeszcze idolem małych dzieci...ale Rock wie,że człowiek liżący dupę każdego jest do niczego!

Pojawia się John Cena

Cena: W końcu wielki bohater satelity się odezwał...czyżby ktoś Ci odciął prąd, Rock?

Rock: (demonstracyjnie sięga po jakąś butelkę i upija łyk) Twoje żarty są suche jak piasek na pustyni, Cena. Wiesz to Ty, wie to The Rock - że na WrestleManii zostaniesz pokonany i Twoje życie zamieni się w gruzy!

Cena: Nie zostanę pokonany przez Ciebie. Byłeś mistrzem WWE...byłeś. Dawno, dawno temu. Kiedy ty byczyłeś się na plaży i nagrywałeś kolejne filmy XXX, ja ciężko pracowałem dla tej federacji. Przez 10 pieprzonych lat wznosiłem swój poziom, a teraz mogę śmiało powiedzieć, że już za 6 dni uciekniesz z ringu i wrócisz do jedynego, co potrafisz. Kłapania jęzorem.

Rock: A potem się obudzisz w szpitalu, i zobaczysz że to był jedynie sen, który spowodował Rock Bottom! Cena, aby się ze mną zmierzyć potrzebne są jaja. Ty ich nie masz, podobnie jak twoje fanki nie mają staników.

Cena: People Champion obraża fanów...cóż za ironia lo...

Rock: Ironią losu jest fakt, że jesteś twarzą federacji, Cena. Zwłaszcza, że jesteś nią tylko dlatego, bo wiesz komu ssać...albo robi to Twoja żonka.

W tym momencie Cena rzuca się na The Rocka, przez kilkadziesiąt sekund mamy brutalny brawl, który przerywa dopiero interwencja kilkunastu ochroniarzy i wrestlerów

- - -

1.Single Match - Kane vs Tyler Reks

Końcówka: Kane rozpoczyna z animuszem...potężny clothesline zwala Reksa z nóg! Ten wstaje...jednak wpada prosto pod Chokeslam! 1!...2!...3! Tyler Reks pokonany w zaledwie 11 sekund!

Pokaż ukrytą zawartość

- - -

Scott Stanford rozmawia na zapleczu z...Reyem Mysterio

Scott: Witaj Rey...dawno ze sobą nie mieliśmy przyjemności rozmawiać.

Rey: Tak jakoś wyszło. Na szczęście powróciłem i już za tydzień razem z moim przyjacielem, Brodusem Clay'em staniemy przed szansą walki o pasy Tag-Teamów!

Scott: Nie boicie się waszych przeciwników? Są prawdopodobnie największym tag-teamem w historii...i jednym z bardziej doświadczonych. Każdy z nich ma na koncie wiele tytułów mistrzowskich pojedyńczo, jak i w drużynie.

Rey: Brodus dysponuje podobną siłą do każdego z nich...a napewno ja zapewnię naszej drużynie szybkość i doświadczenie. Żaden z nich nie wygrał nigdy Royal Rumble...a mnie się to udało. I co najważniejsze - to my dostaniemy wsparcie fanów w czasie walki.

Scott: Życzę wam powodzenia i zdobycia tytułu.

Rey: Dziękuje. Napewno się przyda.

- - -

Money in the Bank - Dziesięć gwiazd otrzymuje szansę na to, by ich kariera potoczyła się zupełnie inaczej...Wystarczy tylko wejść na drabinę i zdjąć walizkę z kontraktem! Każdy posiadacz walizki zdobywał pas...czy zdobywca tegorocznego kontraktu podtrzyma tą passę? Kto nim będzie? (10 wrestlerów przewija się w tle). Dowiemy się już za 6 dni na Wrestlemanii!

- - -

2.Handicap Match - Mason Ryan vs Primo & Epico

Końcówka: Ryan nie tracił czasu i obijał na zmianę obu przeciwników...wyrzuca Primo z ringu, a powstający Epico chwilę póżniej zostaje odbity od lin i otrzymuje Big Boot! 1!...2!...Jeszcze nie. Primo wraca do ringu...House of Pain! 1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Mason stoi na ringu razem z lezacymi Primo i Epico...chwile pozniej siega po mikrofon

Mason: Undertaker...wiem, że mnie słyszysz. Wpadłem na pewien genialny pomysł, patrząc na te leżące ścierwa. Twoja ostatnia walka z Triple H'em...wygrałeś ją jedynie siłą woli. Ale to on mógł się nazywać zwycięzcą - bo to on stał na nogach, kiedy Ciebie wynosili z ringu. Nie chcę aby coś takiego się powtórzyło..dlatego chcę, aby nasz pojedynek odbył się w stypulacji LAST...MAN...STANDING!

Światło gaśnie, w hali pojawia się głos Undertakera

Głos: Może być i tak, Walijczyku...obiecuję Ci że ta walka zakończy się tym, że będziesz LEŻAŁ...w trumnie. Akceptuję stypulację Last Man Standing.

- - -

W ringu pojawia się...US Champion Zack Ryder

Zack: Witam wszystkich Broskich! Już od 3,5 miesiąca trzymam tytuł US Championa - i mam nadzieję, że potrzymam go jeszcze trochę. Dzień, w którym odbyło się TLC...był czymś przełomowym. Od tej pory jestem innym, ale szcześliwszym człowiekiem który umie swoje doświadczenia przenieść do ringu. Nie wygrałem ani Royal Rumble, ani Elimination Chamber, ale pokazałem się z dobrej strony i wytrzymałem w obu przypadkach dłużej niż 90% rosteru! Dlatego na WrestleManii obronię tytuł mistrza Stanów Zjednoczonych w Triple Threat Matchu z X-Pacem oraz Mizem. Woo! Woo! Woo! You know it!

Zack schodzi i przybija piątki z fanami

- - -

Fatal 4-Way...czeka nas najbardziej dominujący pojedynek Div w historii...Jedyna mistrzyni IC Chyna...Najpotężniejsza diva w historii Kharma...Najsprytniejsza i najpiękniejsza Maryse...wszystkie staną w jednym ringu aby zdobyć tytuł należący do fantastycznej Beth Phoenix!

- - -

Na zapleczu Triple H mija bez słowa przechodzących członków oWo

- - -

3.Beat the Clock Match - Chris Jericho vs The Miz

Końcówka: Jericho ruszył z animuszem na Miza, jednak przez pierwsze 3 minuty oglądaliśmy wyrównaną walkę panów, posiadających wysokie mniemanie o sobie! Miz zdobył przewagę dzięki wbiciu Jericho w narożnik, jednak przy próbie Skull Crushing Finally Jericho wyrwał się, odbił od lin i Miz otrzymał Codebreaker! 1!...2!...3! Miz pokonany w 4 minuty i 14 sekund

Pokaż ukrytą zawartość

- - -

Po wygranej Jericho dołączają do niego pozostali członkowie oWo

Jericho: Już za 6 dni zmienimy linię, po której kroczy WWE. Już za 6 dni przywrócimy jedyną słuszną Erę - Erę Attitude. Dzisiaj X-Pac pokona R-Trutha w Beat The Clock Challenge, aby zostać jeszcze w tym tygodniu mistrzem Stanów Zjednoczonych. Jakbyście zapomnieli - mój legendarny tryumf w Royal Rumble spowoduje, że zgarnę najważniejszy pas federacji. Mistrzami tag-teamów są i pozostaną na długo dwie legendy - Kevin Nash i Big Show. A Fatal 4-Way wygra Chyna...do tego nasz przyjaciel, który powrócił na jedną walkę, Shawn Michaels skopie tyłek Triple Geyowi. (patrzy na Stephanie) Steph, nawiasem mówiąc powinnaś już złożyć pozew rozwodowy. (Stephanie patrzy na niego smutnym wzrokiem, a na twarzy Chyny można zauważyć uśmieszek). I będziemy mistrzami dopóki nie uznamy, że federacja poradzi sobie bez nas i możemy udać się na zasłużoną emeryturę...więc nie bójcie się. Już niedługo wszystko wróci na właściwy tor i wprowadzimy OLD - WORLD - ORDER!

Członkowie oWo schodzą z ringu poza X-Pacem, który czeka na walkę z mistrzem WWE - R-Truthem

- - -

4.Beat the Clock Match - WWE Champion R-Truth vs X-Pac

Końcówka: X-Pac mimo zapowiedzi Jericho, wyrażnie trzyma za pomocą kicków R-Trutha na dystans, jednak trwa to do momentu kiedy czarnoskóry wrestler chwyta nogę Waltmana i podcina jego jedyną stojącą na ringu nogę. Przypina szybko...1!...X-Pac przerywa. Zostały jeszcze 2 minuty! Odbija wstającego X-Paca od lin...szykuje się na Lie Detector, jednak X-Pac robi unik, odbija się od lin po drugiej stronie i Superkick! Przypina...1!...2!...R-Truth odbija, ale została minuta! Dodatkowo przy ringu pojawia się Chris Jericho, który zaczyna dyskutować z sędzią! X-Pac wykonuje Low Blow na przeciwniku, czego sędzia nie widzi i obija czarnoskórego wrestlera. Na pomoc wbiegają Miz,Ziggler i Swagger przed którymi Jericho ucieka...zostało jedynie 15 sekund, X-Pac przerywa obijanie i zwraca uwagę na sceny poza ringiem...Truth wykorzystuje jego nieuwagę, przewraca X-Paca i przyciska całym ciałem do ziemi! 1!...2!...3! R-Truth zwyciężył w 4 minuty i 8 sekund!

Pokaż ukrytą zawartość

X-Pac stacza się z ringu, dołączajac do uciekającego Jericho. Miz,Ziggler i Swagger dołączają do R-Trutha który chwyta za mikrofon

R-Truth: Panie hipokryto...zanim doprowadzisz do nowej ery WWE, kiedy to uciekanie przed przeciwnikami będzie oznaczało wygranie walki, wysłuchaj stypulacji w jakiej się zmierzymy. A wybrałem taką, w której będą się liczyły umiejętności. Wszystkie umiejętności. Three Stages of Hell! Ale to nie koniec. Zaczniemy od dwóch stypulacji...w pierwszej wygrana będzie możliwa jedynie przez submission, w drugiej przez przypięcie. I w obu możemy to zrobić WSZĘDZIE na arenie. A jeśli będzie remis 1-1...wtedy tytuł powędruje nad ziemię, i w okolicach ringu pojawią się drabiny. O tak...Ladder Match.

I na koniec dodam...że interwencja każdego WRESTLERA(spojrzenie na Johna Laurinaitisa siedzącego na widowni) związanego z WWE...będzie skutkowała rozwiązaniem kontraktu i zwolnieniem go. Do niedzieli, Jericho.

Widokiem wściekłych Jericho i X-Paca kończymy RAW...

Ostateczna karta na WrestleManie 28:

Pokaż ukrytą zawartość

Naprawdę zapraszam do komentowania...bo trochę smutno patrzeć, że tylko jedna osoba obok mnie interesuje się tym diary. Niezbyt mnie motywujecie : (

PS do... Viggo, faktycznie zapomniałem, że w przypadku innych stypulacji jest to 3 Stages of Hell Match. Dzięki za przypomnienie

Edytowane przez Bigbrother

1. Once in a Lifetime - John Cena vs The Rock

Typ: Rock

Rock na RAW niemal zgniótł Cenę, ale mam wrażenie, że wygra po jakimś kancie, słaba podbudowa :/

2. WWE Championship - R-Truth© vs Royal Rumble Winner Chris Jericho w 3 Stages of Hell (Submission Count Anywhere Match, Falls Count Anywhere Match, Ladder Match)

Typ: Truth

Za Truthem przemawiają typy pojedynków numer dwa i trzy, pierwszy na 100% wygra Jericho. Jedyną niespodzianką może być Ladder Match.

3. Triple Threat Match o US Championship - Zack Ryder© vs X-Pac vs The Miz

Typ: Zack Ryder

Miz dodany tak trochę znikąd, a X-Pac z powodu oWo, Ryder ich zniszczy :P

4. IC Championship - Cody Rhodes© vs Hunico w TLC Matchu

Typ: Hunico

Chciałbym zwycięstwa meksykanina i walki o wyższe cele Rhodesa, tym bardziej, że jest to TLC Match co pozwoli mu trochę polatać. Rhodes pewnie wykona z dwie akcje przez stół czy na krzesło.

5. Money in the Bank Match - Heath Slater vs Ted DiBiase vs Alberto Del Rio vs Jack Swagger vs Justin Gabriel vs Ryback vs Kane vs Randy Orton vs Dolph Ziggler vs Jędruś Bułecka

Typ: Jęd...Ziggler

Jędruś Bułecka ? On jest za słaby DDW, a co dopiero WWE. Poza tym wszyscy są albo zbyt wypromowani, albo w ogóle.

6. Streak vs Streak - The Undertaker vs Mason Ryan w Last Man Standing Matchu

Typ: Taker

Ryan to nie materiał na przerwanie streaku

7. World Heavyweight Championship - Christian© vs Daniel Bryan

8. Fatal 4-Way o Divas Championship - Kharma vs Chyna vs Maryse vs Beth Phoenix©

9. No Holds Barred - Shawn Michaels vs Triple H

10. Tag-Team Championship - Kevin Nash & Big Show© vs Brodus Clay & Rey Mysterio

PS. Resztę dopiszę później.

"4/10"

13788233544f33ff4069453.jpg

• 2 tygodnie później...

Pierwszy segment na lini Rock-Cena w miarę się mi spodobał, ponieważ taki feud już był i jakoś mnie do ''przerabiania'' tego samego nie ciągnie. Przy pierwszej wypowiedzi Rocka pojawił się błąd: ''Przedszkol'', a nie ''przedszkól'' powinno być napisane ;)

O boszzzz... Reks zjechany w jedenastosekundowym squash'u :| Ta decyzja na pewno się mi nie spodobała, ale przynajmniej tyle dobrze, że nie przez Ryana został zjechany xD.

Ciekawy i fajny pomysł na walkę pomiędzy Ryanem i Takerem, ale szkoda, że to Ryan będzie miał szansę na przerwanie legendarnego streaku.

Walki wchodzące w Mode Beat The Clock Challenge były ciekawe i całkiem dobre.

I co do karty na WM, to jestem zaskoczony, że zapowiedzane jest na nią aż 10 walk :shock: Podam co do tego swoje, niektóre typy: Cena, Jericho, Ryder, Hunico (miło by było), Bryan.

http://www.deviantart.com/download/282970988/wrestlemania_28_kane_by_mrigfx-d4oh1t8.png

WrestleMania 28 - 1.IV.2012

WrestleMania...

Największa scena ze wszystkich...

Wygrani przechodzą do legendy...

Przegrani odchodzą w mrok historii...

Wszystkie pasy na szali...

Dzisiaj na arenie staną jedynie najlepsi...

Tworząc wydarzenie...

Które odbywa się jedynie raz w roku...

Kto wyjdzie z niego zwycięsko?...

Czy powróci stary porządek świata?...

Czy jednak zobaczymy coś zupełnie nowego?...

Pewne jest jedno...

Dzisiejszej nocy nikt nie zaśnie...

Nadchodzi WRESTLEMANIA XXVIII!

http://www.wzronline.com/wp-content/uploads/2011/11/wrestlemania28.png

Dark Match: 25-Man Battle Royal wygrał Curt Hawkins!

- - -

Zaczynamy tradycyjnie - za mikrofon sięga Lilian Garcia

Pokaż ukrytą zawartość

Po występie nadchodzi czas na Opener...

- - -

1. Triple Threat Match o US Championship - Zack Ryder© vs X-Pac vs The Miz

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/627/Zack_Ryder_2012CutByJibunjishin7.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1139/2155_Sean_Waltman.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/The_Miz_2012CutByJibunjishin9.jpg

Opener rozpoczynamy obijaniem mistrza przez pretendentów, który wkrótce został wyrzucony z ringu przez Miza. Jednak gdy ten się odwraca, otrzymuje Low Blow od X-Paca, który nie może zostać zdyskwalifikowany! Przypina...1!...2!...Miz chwyta się liny! X-Pac odbija się od lin...Running Leg Drop! 1!...2!...Zack Ryder przerywa! Mistrz okłada członka oWo i wpycha go w narożnik...nie trafia z clotheslinem! X-Pac powala Rydera kickiem i wchodzi sam na narożnik....Moonsault! Przypięcie...1!...2!...Miz wstaje i rzuca się na X-Paca! Neckbreaker! Ryder wstaje, jednak otrzymuje bulldoga! Miz tauntuje do publiczności, jednak X-Pac nagina górną linę i wyrzuca go z ringu! Moonsault z trzeciej riny poza ring prosto na Miza! Potężny kopniak i Miz ląduje na barierkach...X-Pac próbuje clotheslinu, jednak sam wpada z impetem na barierkę. Miz wtacza się na ring, jednak robi to bardzo nieostrożnie, bo ląduje prosto pod Broski Boot! Przypięcie...1!...2!...2,9! Miz w ostatniej chwili podnosi ramię! Ryder powstaje i mamy taunt...Woo! Woo! Woo! Ryder biegnie aby wykonać kolejny Broski Boot, jednak Miz unika jego nogi, chwyta go za udo i wywraca przypinając całym ciałem...1!...2!...Zack robi przewrót i sam przypina Miza!...1!...2!...X-Pac wraca i przerywa! X-Pac wyrażnie czeka, aż oni wstaną...czyżby szykował się Superkick? Miz wyrażnie ociąga się z podniesieniem się, co zauważa X-Pac i podchodzi do niego...jednak Miz pokazuje palcem z przerażoną miną na coś za X-Pacem...ten odwraca się, i zanim zauważył, że nic tam nie ma otrzymał Skull Crushing Finally! Jednak nie zdążył przypiąć, bo sam otrzymał Rough Ryder! Mistrz przypina Miza...1!...2!...3! To koniec! Ryder podobnie jak na TLC podbiega do swojego ojca i cieszą się razem!

Pokaż ukrytą zawartość

Na zapleczu słyszymy głos jakiejś pary...

Kobieta: Czekałam na Ciebie długo. Cholera, ja cały ten czas Cię kochałam.

Mężczyzna: Teraz to wiem. Głupio wyszło wtedy... przepraszam, że Ciebie zraniłem. Byłem idiotą, wiesz o tym.

Kobieta: Wiem...niestety wiem. Ale każdy ma prawo popełniać błędy. Przytul mnie, proszę...

- - -

2. Tag-Team Match o WWE Tag-Team Championship - Rey Mysterio & Brodus Clay vs Kevin Nash & Big Show©

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3663/rey_misterio.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/Brodus_Clay_2012CutByJibunjishin11.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/602/2084_Kevin_Nash.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/sd__669_073.png

Walkę rozpoczynają Rey Mysterio i Big Show. Rey unika zwarcia, raz za razem atakując z powietrza giganta - jednak te ataki są za słabe aby powalić Big Showa. Mysterio wchodzi na narożnik...jednak zostaje przechwycony przez Big Showa i otrzymuje potężny Chokeslam! Przypięcie...1!...2!...Rey chwyta się lin. Big Show wrzuca Reya w przeciwległy narożnik i próbuje Clothesline'u, jednak Rey w porę ucieka z narożnika! Dobiega do Brodusa i zmiana! Big Show rusza na wchodzącego Claya, jednak nadziewa się na headbutt! Clay podnosi Showa...Powerslam! Przypięcie...1!...2!...Show przerywa. Clay wrzuca go w narożnik...Corner Hip Attack! Próba kolejnego powerslamu jest jednak nieudana! Big Show odbija Funkysaurusa od lin i wykonuje Spear! Przypina Claya...1!...2!...Niestety nie udaje mu się, bo Clay podnosi łopatkę! Big Show wrzuca Claya w narożnik, przy którym stoi Nash, który wchodzi do ringu...Double Chokeslam i zmiana! Nash przypina...1!...2!...Rey Mysterio kładzie nogę Claya na linach! Nash wykłóca się z sędzią, w tym czasie face'owie wykonują zmianę...Rey chce skoczyć z trzeciej liny na Nasha, jednak ten w porę dostrzega zagrożenie i łapie go w powietrzu...Jackknife Powerbomb! 1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Do Hall of Fame w roku 2012 dołączyli:

- Yokozuna

- The Four Horsemen

- Road Warriors

- Mike Tyson

- Ron Simmons

- Val Venis

- Mil Mascaras

- Bull Nakano

I....Edge!

- - -

3.Fatal 4-Way o Divas Championship - Kharma vs Chyna vs Maryse vs Beth Phoenix©

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/643/Kharma_3_CutOut_Jess-x.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/84/chyna_3.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/95/Maryse_2012CutByJibunjishin1.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/243/Beth_Phoenix177_cutout_by_Crank.jpg

Od początku mamy podział na dwie walczące pary. Chyna i Beth Phoenix wymieniają między sobą ciosy, a Kharma znęca się nad Maryse... po dłuższym okładaniu wyrzuca ją z ringu i chwyta za szyje splecione ówcześnie w klinczu pozostałe uczestniczki walki...podnosi je i poteżny Chokeslam! Przypina Chyne...1!...2!...Chyna przerywa. Teraz czas na przypięcie Beth...1!...2!...Beth przerywa! Kharma wstaje, Chyna sprytnie usuwa się z ringu dzięki czemu to obecna mistrzyni została wbita w narożnik oraz otrzymała Clothesline! Kharma absolutnie dominuje w ringu...ale zbytnia pewność siebie powoduje, że nadziała się na backbreaker od Beth! Mistrzyni zapina Cloverleaf...Kharma walczy...stara się dotrzeć do lin...Maryse wraca na ring, i przerywa submission! Wyrzuca mistrzynię z ringu...ale to był duży błąd...Kharma rzuca się ponownie na nią i wykonuje Powerbomb! Maryse udaje się odgryżć neckbreakerem, jednak to rozzłościło Kharmę, która wyrzuca Kanadyjkę na leżącą poza ringiem Beth! Chyba będzie potrzebna pomoc medyczna...mamy zamieszanie, Maryse jest wciągana na nosze...przy niej jest Miz, który ku zdziwieniu fanów z troską trwa przy swojej dziewczynie. Fanowie rozczuleni tym widokiem, w większości pomijają fakt, że niespodziewanie z widowni wybiega tajemniczy mężczyzna i uderza Kharmę! Na ring wraca Chyna i wykonuje Gorilla Press Slam na zamroczonej Kharmie! 1!...2!...3! Chyna po 10 latach zdobywa tytuł Div!

Pokaż ukrytą zawartość

Widzimy wjeżdzającego na arenę The Rocka w hollywoodzkim stylu wśród chantujących na jego część fanów, których Rock pozdrowił

- - -

Na zapleczu rozmawiają Chyna i Stephanie McMahon

Stephanie: Chyna...dobra robota. Gratuluje Ci zdobycia tytułu. Ale dziwi mnie to, że Kharma została zaatakowana. Ani ja, ani żaden członek oWo nie był na widowni...czekaliśmy przed telewizorem na rozwój sytuacji. Jak myslisz, kto Ci pomógł?

Chyna: Nie wiem Steph...nie wiem. Może Kharma ma wrogów? (figlarny uśmiech)

Stephanie: Może... (niepewnym głosem)

Chyna: W każdym razie pas należy do mnie, i teraz tylko możemy czekać na wyniki pozostałych walk...wypijmy drinka za triumf oWo, Stephanie. (bierze ją za ręke i ciągnie w kierunku baru)

- - -

4.TLC Match o IC Championship - Hunico vs Cody Rhodes©

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2588/glossy_vert8x10_hunico.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/Cody_Rhodes_2012CutByJibunjishin9.jpg

Tytuł już wisi nad ziemią...Hunico od razu po gongu rzucił się po stojące nieopodal ringu krzesło...Cody zaś wybrał jedną z większych drabin i przez chwilę mieliśmy szermierczy pojedynek, w którym zwyciężył Cody dysponując dłuższą "bronią". Hunico opiera się na barierkach, Rhodes nabiera rozpędu szarżując z drabiną na niego, jednak ten wchodzi na barierkę i skacze, wykonując Rhodesowi Flying Scissors! Chwilę póżniej sięgnął on po krzesło i uderzył kilkukrotnie leżącego mistrza IC w plecy...to musiało boleć, Rhodes wije się na ziemi, a Hunico chwyta drabinę i wchodzi z nią do ringu - Hunico stawia ją dokładnie pod tytułem i wchodzi...jest już coraz bliżej! Jednak Rhodes wstaje i powoli wtacza się na ring! Hunico już dotyka tytułu, jednak w tym momencie Rhodes całym ciężarem ciała wywraca drabinę, która uderza w liny a Hunico będący na jej szczycie spada na jeden ze stołów koło ringu, który się łamie! Rhodes schodzi z ringu, podnosi za głowę Hunico...i mamy bulldog! Mistrz dla pewności idzie po krzesło, jednak Hunico turla się po ziemi, unikając uderzeń...w końcu udaje mu się wturlać pod ring! Rhodes schyla się, aby pójść za nim, jednak po chwili wypada trzymając się za twarz! Okolice jego oczów są czarne - co świadczy że Hunico go oślepił! Meksykanin wychodzi z drugiej strony ringu...wchodzi na niego i wykonuje corkscrew planche na oślepionego Codego poza ringiem! Hunico wchodzi na narożnik...odwraca się tyłem, zamierza się na Moonsault ale jego przeciwnik już odzyskał wzrok i zrzucił go z narożnika na kolejny stół, który się przełamał! Hunico zwija się na stole, a Cody stawia znowu drabinę i wchodzi na nią...jest coraz wyżej i wyżej...jednak pojawia się Camacho, który wbiega na ring i wpada w drabinę, powodując upadek Rhodesa na ring! Partner Hunico kilka razy kopie Rhodesa...i sam ustawia drabinę!

Czyżby to Camacho miał zdjąć pas? Po jakimś czasie znajduje się on na szczycie drabiny, jednak Rhodes podczołguje się do drabiny i korzystając z jej schodków powstaje! Camacho już ma w ręku pas i szykuje się do jego zdjęcia...jednak Rhodes chwyta go za udo! W tym czasie na ringu pojawia się też obolały Hunico! Camacho walczy o utrzymanie się na drabinie, a Hunico przystawia tuż obok drugą wspinając się po niej! Rhodes przenosi się na drabinę po której wchodzi Hunico...i po chwili cała trójka jest na szczycie! Camacho zamachnął się potężnym sierpem na Rhodesa, jednak ten uchyla się a pięść trafia kompletnie zaskoczonego Hunico, który spada z drabiny! Moment załamania Camacho wykorzystuje Rhodes, popychając drabinę Camacho i powodując jej upadek!

Cody Rhodes wyciąga się...i zdejmuje pas!

Pokaż ukrytą zawartość

Wyniki głosowania na wwe.com dotyczącego szans zwycięstwa w MITB Matchu:

Kane: 20%

Randy Orton: 14%

Dolph Ziggler: 11%

Heath Slater: 11%

Ryback: 11%

Alberto del Rio: 10%

Jedrus Bulecka: 8%

Ted DiBiase: 7%

Jack Swagger: 4%

Justin Gabriel: 4%

5.Money in the Bank Match - Dolph Ziggler vs Jack Swagger vs Ryback vs Kane vs Ted DiBiase vs Heath Slater vs Alberto del Rio vs Justin Gabriel vs Randy Orton vs Jędruś Bułecka

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler_2012CutByJibunjishin10.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/Jack_Swagger_3_CutOut_Jess-x.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/raybackcutbylewis0214.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_2012CutByJibunjishin5.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/888/2113_Ted_DiBiase.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2101/Heath_Slater_3_CutOut_Jess-x.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/Alberto_Del_Rio_2012CutByJibunjishin6.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2098/Justin_Gabriel_2012CutByJibunjishin2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/Randy_Orton_2012CutByJibunjishin21.jpghttp://img11.imageshack.us/img11/40/a3f287fcb9e7436c88f0749.png

Na środku ringu stoi drabina, która pozostała po poprzedniej walce, a wokół niej stoi dziesięciu wrestlerów, których marzeniem jest zdjęcie walizki z kontraktem...rozbrzmiewa gong, a na ringu rozpoczyna się wściekła walka...a kolejni zawodnicy są wyrzucani poza ring...Gdy kilku zawodników próbowało powstać, otrzymali Corkscrew Planche od Slatera i Gabriela...jednak oni także zostali pokiereszowani podczas tego śmiałego manewru. Po jakimś czasie Kane wyrzuca z ringu jako ostatniego Randego Ortona, i wchodzi na drabinę, aby zdjąć walizkę...jednak Ziggler widzi co się święci, i razem ze Swaggerem udaje im się zrzucić Kane'a na ziemię. Gdy po jego upadku obaj do niego podchodzą, ten chwyta ich za szyję...Double Chokeslam! Ale w tym momencie pojawia się Ted DiBiase atakując Kane'a...kończy tak samo jak poprzednicy. Dopiero gdy na ring wchodzi z mniejszą drabiną Jędruś Bułecka, udaje mu się kilkoma uderzeniami zamroczyć Big Red Monstera oraz wyrzucić go z ringu! Kładzie drabinę na linach w narożniku i wykonuje Płonącą Ciupagę na DiBiasie w drabinę! Odwraca się...i chwilę póżniej Swagger wykonuje na nim Gutwrench Powerbomb w to samo miejsce, w które przed chwilą posłał byłego członka Legacy! Swagger rozgląda się...zauważa, że Ziggler wciąż leży...wchodzi na drabinę! Krok po kroku i już jest na szczycie! Czy tak samo jak dwa lata temu niespodziewanie zdobędzie walizkę? Już mocuje się z zapięciem, gdy na drabinie pojawia się Dolph Ziggler! Jest bardzo zdziwiony tym co robi jego przyjaciel...dochodzi do wymiany zdań na szczycie drabiny. Zajęci rozmową nie zauważają tego, że poza ringiem dochodzą do siebie kolejni zawodnicy. Po jakimś czasie Ryback i del Rio wchodzą do ringu i wywracają drabinę, a Ziggler ze Swaggerem lądują na macie! Meksykanin i Teksańczyk patrzą sobie w oczy...Alberto zaprasza Rybacka do zgarnięcia walizki! Ten wchodzi na drabinę, idzie w góre...podczas gdy Alberto sięga pod ring i wyjmuje kolejną małą drabinę, którą poteżnie uderza w plecy wspinającego się Rybacka, który spada bez tchu na ziemię tuż obok Zigglera! Alberto pokazuje na walizkę i na siebie, jednak nie zauważa że stoi za nim...Heath Slater! Crossface dla Arystokraty! Alberto walczy ze sobą...podczas gdy Ricardo wchodzi na drabinę! One Man Rock Band tego nie widzi. Wchodzi nieudolnie stopień po stopniu, a jego pan odklepuje w submissionie Slatera. Tylko, że w Money in the Bank matchu odklepanie nie kończy walki! Niestety dla nich wszystkich, do świadomości powrócił Kane, który dzięki zasięgowi ramion z łatwością chwycił za spodnie Rodrigueza, po czym zrzucił go jedną reką na ziemie! Dopiero łoskot upadającego na matę sługi Alberto sprawił, że Slater zwraca uwagę na to co się dzieje! Widzi Kane'a dobijającego kopniakami leżących wokół drabiny i zakłada mu Crossface! Trzyma mocno i długo Big Red Machine w submissionie...Kane w końcu odpływa! One Man Rock Band wchodzi na drabinę, aby zdjąć walizkę! Z drugiej strony pojawia się Dolph Ziggler! Wkrótce obaj dochodzą na szczyt i obrzucają siebie uderzeniami! Prawy Slatera dochodzi celu, Ziggler jest zamroczony...Slater wchodzi szczebel wyżej, odpina walizkę...i w tym momencie Ziggler przechyla się do przodu, uderzając głową w brzuch Heatha! Slater spada z drabiny w momencie odpięcia walizki...która wpada w ręce zaskoczonego Dolpha!

Pokaż ukrytą zawartość

Scott Stanford rozmawia z US Championem - Zackiem Ryderem

Scott: Witaj, Zack...w openerze WrestleManii 28 obroniłeś swój pas! Jak ocenisz swoją walkę z X-Pacem i Mizem?

Zack: To była świetna walka, a moi przeciwnicy prezentowali wysoki poziom...jednak to mi udało się zwyciężyć! Potwierdziło się to, co słyszałem od dawna - WrestleMania i fani na niej podnoszą adrenalinę i umiejętności!

Scott: O tak...WrestleMania jest tylko raz do roku - i atmosfery takiej jak tutaj nie spotkamy nigdzie w świecie. Może pamiętasz...że na Elimination Chamber pytałem Ciebie o to kto wygra. Może teraz też pobawisz się w jasnowidza i wytypujesz wyniki walk?

Zack: Nie ma problemu. Wszystko dla Broskich! WHC pozostanie Christian, Undertaker podtrzyma swój streak, walkę przyjaciół wygra Shawn Michaels, mistrzem WWE...trudny wybór, ale chyba jednak R-Truth. Once in a Lifetime? John Cena! Woo! Woo! Woo! You know it!

Scott: Dziękuje za typy. Miłego świętowania zdobycia tytułu.

- - -

6. No Holds Barred - Triple H vs Shawn Michaels

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/74/Triple_H_2012CutByJibunjishin7.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/71/Shawn_Michaels_2012CutByJibunjishin2.jpg

Shawn wszedł do ringu ze Stephanie McMahon, jednak ta po życzeniu powodzenia HBKowi usiadła na jednym z zostawionych krzeseł poza ringiem. Triple H po wejściu do ringu od razu wściekle ruszył na Shawna tłukąc go pięściami i spychając do narożnika...HBK w końcu chwyta HHHa i odpłaca się pięknym za nadobne, używając chopów do wyniszczenia rywala przy "Whooo". W końcu odchodzi na parę metrów...i wbija clotheslinem Triple H'a w narożnik, który chwieje się i upada! Diving Elbow Drop od Michaelsa...przypięcie...1!...Kick out. Michaels podnosi się pierwszy i pokazuje do Triple H "Suck It", co rozjusza jeszcze bardziej Trypla który wykonuje facebuster na kolano! Przypięcie...1!...Shawn przerywa. Levesque podnosi swojego przeciwnika...odbija od lin i potężny Spinebuster! Przypięcie...1!...2!...Kolejny kick out. Teraz to Triple H po powstaniu wykonuje "Suck It" w kierunku Showstoppera - Michaels na niego spogląda...podchodzi...Sweet Chin Music znikąd! 1!...2!...2,9! Triple H przerywa w ostatniej chwili. Shawn wychodzi z ringu, i zagląda pod ring i wyjmuje Sledgehammer! Wraca do ringu i uderza swojego leżącego przeciwnika kilkukrotnie w plecy! Ponowne przypięcie...1!...2!...Triple H kładzie ręke na linie! Michaels przeciąga go na środek ringu, ponownie przypina...1!...2!...Kick out. Wzrok obu wrestlerów kieruje się ku młotkowi, obaj równocześnie startują w jego kierunku i łapią go razem! Trwa walka o Sledgehammer, którą wygrywa Triple H po kopnięciu Shawna między nogi! Oj, sam widok zwijającego się Shawna boli każdego mężczyzne. Triple H dobija go uderzeniami młotkiem, jednak Shawn wytacza się z ringu i upada na podłogę. The Game idzie za nim, jednak wpada w pułapkę i po chwili znajduje się w Sharpshooterze! Triple H walczy ze sobą...czerwienieje...próbuje sięgnąć pod ring! W końcu udaje mu się chwycić jakiś woreczek i uderza HBKa, który rozlużnia uścisk, pozwalając na wyprowadzenie kopniaka w brzuch byłego przyjaciela! Wtacza on Shawna na ring, chwilę póżniej rozsypuje z woreczka pinezki na matę! Odwraca się w kierunku Heartbreak Kida, jednak otrzymuje dropkick i upada prosto na przygotowane przez siebie pinezki! Na jego twarzy widać ogromny ból! Shawn przypina...1!...2!...Kick out! Shawn z wściekłością wykrzywia twarz, po czym udaje się do narożnika i zaczyna uderzać nogą w matę - Szykuje sie Sweet Chin Music. The Game podnosi się, Shawn rusza jednak Triple H uchyla się przed uderzeniem, sam chwyta ręce Shawna...Pedigree! 1!...2!...Stephanie podnosi się i ściąga swojego męża za nogę z ringu! Triple H jest wściekły na swoją żonę, i wyrażnie próbuje się powstrzymać przed ukaraniem jej. Długo patrzą sobie w oczy...arenę ogarnia cisza w oczekiwaniu na to co się może stać...w końcu przełamuje impas i całuje namiętnie swoją żonę...państwo Levesque są splecieni w namiętnym uścisku, co powoduje że nie zauważają wychodzącego z ringu Shawna. Chwilę póżniej Stephanie przerywa pocałunek i odpycha męża od siebie, a Shawn Michaels wykonuje na nim Sweet Chin Music! Wrzuca The Game'a do ringu i przypina...1!...2!...Na ringu pojawia się zamaskowana postać, która dźga HBKa paralizatorem i kładzie ręke Triple H'a na Shawnie po czym ucieka z ringu, a za nią biegnie Stephanie McMahon! Sędzia w tym czasie przypina...1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Zamaskowana postać ucieka w stronę titantronu, jednak tuż przed wejściem na zaplecze Stephanie udaje się chwycić maskę i zdjąć ją ujawniając długie włosy, które chwyta i ujawnia postać światu...TO CHYNA, która uderza zaskoczoną Stephanie i ucieka na zaplecze.

Wśród widowni możemy zauważyć Micka Foleya, na czym skupia się kamerzysta...

- - -

Wyniki głosowania na wwe.com dotyczącego szans zwycięstwa w walce o WHC:

Christian 58,1% - Daniel Bryan 41,9%

- - -

7. Single Match o World Heavyweight Championship - Christian© vs Daniel Bryan

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian_2012CutByJibunjishin5.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_2012CutByJibunjishin20.jpg

Od razu po gongu Christian rusza na Bryana i mamy Spear! 1!...2!...Bryan kick-outuje! Mistrz nie traci czasu - chwilę póżniej wykonuje Tornado DDT, oraz Dropkick na wstającym Bryanie! Christian podnosi przeciwnika...Killswitch nieudany - Bryan biegnie w kierunku lin, jednak stopuje go Spinebuster od mistrza wagi ciężkiej. Captain Charisma tauntuje do publiczności, jednak nie zauważa nadbiegającego Bryana...Running Big Boot! Teraz kleczacy Christian otrzymuje kilka Roundhouse Kickow...osuwa się na ziemię, a Bryan przypina! 1!...2!...Christian kładzie ręke na linach. Bryan wstaje i wykłóca się z sędzią...Christian w tym czasie powoli dochodzi do siebie...chwyta kłócącego się Bryana za udo i przypina! 1!...2!...3! Bryan wykłóca się z sędzią, jednak wynik nie może zostać zmieniony - właśnie przegrał walkę o tytuł w 4 minuty. Christiana na titantronie zatrzymuje Hall of Famer Edge i razem świętują wygraną Christiana!

Pokaż ukrytą zawartość

W jednej z szatni są Stephanie McMahon i Chris Jericho

Stephanie: (płacząc) Jak on mógł mi to zrooobić? I to jeszcze z nią. A ja jej zaufałam, traktowałam jak moją przyjaciółkę! Jak ja ich dorwę, to nie wiem co z nimi zrobię...dziesięć lat. Dziesięć straconych lat...

Jericho: Oj, Stephanie...zawsze Ci mówiłem, że Hunter jest egomaniakiem do potęgi entej i hi-po-kry-tą nie potrafiącym docenić innym. Uwiódł Chy...

Stephanie: Nie wymawiaj tego imienia przy mnie!

Jericho: Biedną dziewczynę...i teraz będzie ją wykorzystywał dla swoich celów. Ale kogo to obchodzi. Stephanie, musisz wziąć się w garść...Old World Order...

Jericho przytula Stephanie...

Stephanie: Wiem, że kiedy przejmiemy pasy, przejmiemy i władzę...a wtedy wykopiemy go raz na zawsze z WWE, wykreujemy nowe gwiazdy i będziemy szczęśliwi...

Jericho: Masz całkowitą rację. Nie przejmuj się nim... (całuje Stephanie,a ta po chwili wahania odwzajemnia pocałunek)

- - -

8. Last Man Standing - The Undertaker vs Mason Ryan (Streak vs Streak)

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/33/Undertaker_2_CutOut_Jess-x.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2338/Mason_Ryan_2_CutOut_Jess-x.jpg

20-0 na WrestleManii...a może 85-0 w WWE? Undertaker (z włosami) i Mason Ryan już stoją przed sobą. Zaczynamy od klinczu, w którym nie przeważa żaden z zawodników, przerywa go dopiero Ryan kopnięciem w brzuch swojego przeciwnika, po czym rzuca Undertakera na liny, jednak ten stopuje go potężnym Big Bootem! Odbija się od lin...Leg Drop. Sędzia odlicza...1!...2!...Ryan wstaje. Grabarz próbuje go przywitać Big Bootem, jednak Ryan uchyla się, chwyta Takera i wyrzuca go z ringu! Walijczyk wychodzi z ringu, chwyta za głowę Undertakera i obija o krawędź ringu, jednak udaje się mu po kilku uderzeniach zatrzymać głowę i skontrować, rzucając Ryanem o schodki. Kładzie Ryana na krawędzi...Guillotine Leg Drop! Ryan powstaje...Undertaker chwyta go za szyję - potężny Chokeslam! Sędzia odlicza...1!...2!...3!...4!...Ryan powoli podnosi się, i chwilę póżniej wykonuje Spear z zaskoczenia na Grabarzu! Teraz to on jest odliczany! 1!...2!...3!...4!...Undertaker wstaje, i przejeżdza palcem po szyi. Mason Ryan napina mięśnie i uderza kilkukrotnie Undertakera...odbija go od lin i Spinebuster! Tauntuje do widowni, nie widząc, że Grabarz stoi tuż za nim! Undertaker podnosi Walijczyka...Last Ride! Sędzia liczy...1!...2!...3!...4!...5!...6! Ryan za pomocą lin wstaje, jednak chwilę póżniej zostaje wyrzucony Clotheslinem poza ring! Grabarz wychodzi z ringu i rozgląda się w poszukiwaniu Ryana, jednak ten chwilę póżniej wychodzi zza barierek z krzesłem i uderza swojego przeciwnika! Gdy ten upada, uderza go jeszcze kilkakrotnie krzesłem! Wrzuca krzesło na ring, i chwyta małą drabinkę spod ringu, po czym uderza nią Undertakera, po czym wrzuca zarówno Grabarza jak i drabinkę na ring! Sędzia liczy...1!...2!...3!...4!..5!...6!...7!...8! Undertaker powoli wstaje...Ryan lekceważąco uderza plaskaczem rywala, co otrzeżwia Grabarza który podnosi Ryana i obraca! Tombstone Piledriver na leżące krzesło!!! 1!...2!...3!...4!...5!...6!...7!...8!...Ryan chwyta się lin, walczy o to aby wstać...9!...Ryanowi udaje się wstać, jednak po chwili upada na liny! Undertaker przejeżdza palcem po szyi...chwyta dłoń Walijczyka, urządza sobie spacerek po najwyższej linie...Deadman zamierza się na Old School, jednak Ryan chwyta skaczącego Grabarza i wykonuje House of Pain! Teraz to Ryan tauntuje do publiczności, a sędzia po raz kolejny zaczyna swoje odliczanie...1!...2!...3!...4!...5!...6!...7!...8!...Undertaker podnosi się i wstaje na 9. Wrestler z Walii szaleje z wściekłości i sięga po krzesło! Przejeżdza po szyi w stylu Undertakera i zamierza się na głowę, jednak Undertaker uchyla się i podnosi drabinę! Chwilę póżniej obaj uderzają się wzajemnie przedmiotami w głowę, co powoduje upadek i krwawienie u każdego z nich...1!...2!...3!...Czyżby żaden z nich miał nie wstać?...4!...5!...6!...Obaj są nieprzytomni!...7!...8!...9!...i 10!

Pokaż ukrytą zawartość

Lekarze wynoszą na noszach obu wrestlerów...i mamy niespodziankę - żaden streak nie został przerwany!

Na ringu pojawia się Mick Foley i chwyta za mikrofon

Foley: Co tam u was? Prawdopodobnie dobrze, bo kupiliście bilety na dzisiejszy wieczór... i jak widzicie, walki od pewnego czasu są lepsze niż kiedyś. Dlaczego? Razem z BigBrotherem uznaliśmy, że parę zasad jest niepotrzebnych i ogranicza inwencję twórczą wrestlerów...i jak widzicie, trochę hardcoru nie zaszkodziło tej federacji. W takim razie, trzeba pójść o krok dalej - wiecie co to oznacza? WIECIE CO TO OZNACZA? Powitajcie...WWE Hardcore Championship!

Na ring wchodzi piękna dziewczyna trzymając w uniesionych dłoniach pas Hardcore

Foley: (spojrzenie na tyłek dziewczyny) No...więc...o czym ja mówiłem? A, tak...pas Hardcore. Prawdopodobnie jesteście ciekawi, kto będzie pierwszym mistrzem. Niestety nie będe to ja - niestety jestem już na etapie spokojnej starości z żoną i dziećmi. Zwycięzca zostanie wyłoniony w turnieju obejmującym czterech zawodników z RAW i czterech ze SmackDown...a mecz finałowy w stypulacji No Holds Barred będzie na najlepszej - w mojej opinii gali poza WrestleManią...czyli EXTREME RULES! Dodatkowo pas po zdobyciu będzie musiał być broniony ZAWSZE i WSZĘDZIE. Tak, tak...reguła 24/7 powraca. Era Hardcore powraca w pełni do WWE! Hell Yeah!

Foley wraca na swoje miejsce na trybunach, przy ogromnym popie fanów

- - -

9. 3 Stages of Hell Match - R-Truth© vs Royal Rumble Winner Chris Jericho o WWE Championship(Submission Count Anywhere Match, Falls Count Anywhere Match, Ladder Match)

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/R_Truth_2_CutOut_Jess-x.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/y2j_cutby_lewis0214.png

Pierwszą stypulacją jest Submission Count Anywhere Match, a sama walka rozpoczyna się od klinczu, w którym górą jest R-Truth! Odbija on Jericho od lin, i potężny Lie Detector! Truth wchodzi na narożnik...skacze, ale nie trafia! Y2J próbuje założyć Walls of Jericho, jednak mistrzowi udaje się uwolnić i pretendent ponownie ląduje na linach! R-Truth próbuje udusić od tyłu Jericho, jednak otrzymuje cios w nerki po czym jest zmuszony przerwać próbę submissionu...chwilę pózniej otrzymuje Enzuigiri po którym pada na deski! Chris Jericho podchodzi do R-Trutha...czyżby kolejna próba submissionu? Nie, udana katapulta w narożnik! Chwilę póżniej Jericho podnosi mistrza i wyrzuca poza ring, po czym tauntuje do widowni...powoli wchodzi na narożnik...zamierza się na akcję z narożnika na R-Trutha...nie trafia! Czarnoskóry wrestler wyjmuje długi kij spod ringu i okłada nim wijącego się z bólu Jericho, krzycząc "Tap! Tap! Tap!" Jericho po dłuższym czasie udaje się wturlać pod ring, R-Truth schyla się, odsuwając materiał, jednak chwilę póżniej szybko podskakuje trzymając się za twarz! Po zbliżeniu widzimy pinezkę wbitą w policzek mistrza WWE...paskudny to widok. Jericho powoli wychodzi spod ringu, R-Truth dalej trzyma twarz w dłoniach...Jericho odwraca go i Codebreaker! Teraz leżący mistrz jest zdany na łaskę pretendenta! Y2J nie chce już tracić czasu na "wydurnianie" się w kierunku publiczności i zakłada Walls of Jericho! R-Truth walczy...nie chce się poddać...szuka wzrokiem liny, jednak są poza ringiem...w końcu odklepuje!

Pokaż ukrytą zawartość

Po krótkiej chwili rozpoczynamy drugą część walki - czyli Falls Count Anywhere! Jericho już na początku powitał obolałego mistrza Clotheslinem i przypina! 1!...2!...R-Truth przerywa! Próba Missile Drop Kicku nieudana - R-Truth odchyla się i sam wyprowadza celne kopnięcie na udo. Chwyta pretendenta...Powerslam! Przypięcie...1!...2!...Y2J kick-outuje. Mistrz sprytnie wymyka się z ringu, chwyta kij zostawiony przez siebie i kuca przy krawędzi ringu. Jericho po chwili wychyla się zza lin szukając wzrokiem przeciwnika, co powoduje cios w głowe z zaskoczenia! Jericho upada na deski, R-Truth wślizguje się na ring...przypina! 1!...2!...2,9! Mistrz jest wściekły, rozpoczyna niepotrzebną dyskusję z sędzią. Podczas gdy czarnoskóry wrestler zajmuje się pretensjami, Jericho powoli podnosi się i gdy sędzia ringowy zaprzestaje dyskusji, jest już tuż za nim...R-Truth odwraca się...Codebreaker! Jednak zamroczony R-Truth wypada przez liny poza ring. Jericho wychodzi z ringu i kładzie lekceważąco nogę na zamroczonym mistrzu! 1!...2!...To nie koniec - mistrz podnosi łopatkę. Teraz widać po twarzy Y2Ja że to koniec zabawy. Normalne przypięcie...1!...2!...2,9! Próba ośmieszenia R-Trutha zemściła się. Teraz bardziej doświadczony Jericho wrzuca R-Trutha w barierkę, ten powoli odsuwa się w stronę titantronu. Jericho idzie za nim z uśmiechem na ustach...jest pewny tego, że zaraz pojedynek się zakończy. W końcu rusza biegiem za mistrzem, aby go dopaść i przypiąć, jednak R-Truth wcale nie ucieka, tylko wykonuje na zaskoczonym Jericho What's Up! Przypięcie...1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Mamy chwilę przerwy, podczas której tytuł zostaje umieszczony na linie...Y2J idzie po drabinę, mistrz czeka na niego w spokoju na ringu. Jericho powraca...dość długo ustawia drabinę tuż pod pasem i schodzi ku zdziwieniu wszystkich z ringu pokazując ręką R-Truthowi żeby szedł po jego pas. Po dłuższej chwili R-Truth decyduje się wejść na pierwszy stopień, jednak Y2J nie rusza się nawet na krok. Mistrz widząc to, wbiega szybko po schodkach drabiny i...ajjj...piąty i szósty schodek drabiny zostały obluzowane i R-Truth spada z drabiny na matę! Jericho śmieje się do rozpuku i wchodzi na ring, demonstracyjnie powoli wędruje w górę po drugiej stronie drabiny. Jest coraz wyżej...jeszcze trzy stopnie...jeszcze dwa...jeszcze jeden...na ringu pojawia się John Laurinaitis! Jericho tego nie widzi i wyciąga dłonie po tytuł, jednak w tym samym momencie Big Johnny spycha drabinę na liny, a Jericho jedynie końcuszkami palców dotyka tego, czego tak bardzo pragnie, po czym wypada za ring i uderza w barierkę! Laurinaitis wychodzi z ringu i wraca z drugą drabiną...ustawia ją na miejscu pierwszej i próbuje podnieść R-Trutha. Po kilku próbach czarnoskóry wrestler wstaje, ale na titantronie pojawia się Stephanie McMahon! Jedyna nie-wrestlerka w szeregach oWo wbiega na ring, jednak zostaje uderzona...chwilę póżniej mamy Ace Crusher od byłego GM Raw! R-Truth już doszedł do siebie, wspina się po drabinie...Stephanie leży na ringu nieprzytomna, a mistrz jest coraz bliżej...jeszcze trzy schodki...jeszcze dwa...jeszcze jeden...Ale uwagę jego i Laurinaitisa odwraca nagle wtoczony na ring Chris Jericho! Patrzą na siebie ze zdziwieniem, jednak po chwili Big Johnny pokazuje na pas wiszący nad nimi. R-Truth sięga po niego...jednak ponownie drabina wywraca się, a R-Truth ląduje w tym samym miejscu co wcześniej Y2J. Laurinaitis patrzy na osobę, która wywróciła drabinę...którą jest obecny General Manager RAW - BigBrother! Po chwili zaskoczenia Laurinaitis rusza na swojego konkurenta, jednak po drodze otrzymuje Codebreaker od Jericho! Chris przyklęka przy Stephanie, lecz po chwili zostaje szturchnięty przez BigBrothera który każe mu iść po pas! Y2J po dłuższej chwili wspina się na drabinę...jeszcze trzy schodki...dwa...jeden....wyciąga dłonie...Chris Jericho ściąga pas WWE Championship!

Pokaż ukrytą zawartość

Jericho udaje się w kierunku nieprzytomnej Stephanie McMahon, jednak tuż po zejściu z drabiny zostaje zaatakowany przez zamaskowaną parę, otrzymując od jednej osoby potężny Low Blow, a chwilę póżniej Pedigree, po czym znikają wśród widzów!

W tym momencie John Laurinaitis dotacza się do stołu komentatorskiego i zabiera jeden z mikrofonów...

Laurinaitis: Dolph, bierz walizkę i zgarniaj pas!

Mamy titantron Dolpha Zigglera, który jednak nie wbiega sam...za nim jest Heath Slater, który dzięki braku walizki doścignął Mr.Money in the Bank oraz wykonał mu Dropkick w plecy, co spowodowało upadek Zigglera! Chwilę póżniej mamy Crossface, i jęk rozpaczy Johna Laurinaitisa do mikrofonu. Po wszystkim Slater zabiera walizkę, znikając z nią na zaplecze a na noszach wyniesieni zostają Stephanie McMahon oraz Chris Jericho

Wyniki głosowania na wwe.com dotyczącego szans zwycięstwa w walce wieczoru:

images?q=tbn:ANd9GcRRSN-M_pGu5PRfNdlJOUOozf7BDkIi8qzJBR6Mavbe_5aYsdTM

John Cena 47.7% - The Rock 52.3%

- - -

Main Event: Once in a Lifetime - John Cena vs The Rock

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/John_Cena_2012CutByJibunjishin26.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/207/The_Rock_3_CutOut_Jess-x.jpg

Pierwszy na ringu pojawia się The Rock, witany owacyjnie przez fanów ze swojego miasta, zaś John Cena tak chłodnego przywitania doświadczył jak dotąd raz - na MitB 2011.

Zaczynamy od zwarcia...po dłuższym czasie The Rock odbił Cenę na liny i mamy Spinebuster! Cena po podniesieniu się obrzuca swojego przeciwnika kilkoma uderzeniami, po których Rock ląduje w narożniku...teraz Jasiu rozpędza się - i wbija w narożnik clotheslinem. Teraz odrzuca Dwayne'a od narożnika, sam na niego wchodzi...próba Diving Leg Drop Bulldog nieudana i Jasiu zwija się na ziemi. Rock szybko przypina...1!...Kick-out. Podczas gdy Cena wstaje, Rock tauntuje do fanów. Cena próbuje uderzyć Dwayne'a w twarz, jednak ten przebiega pod jego ramieniem, chwyta go i...Samoan Drop! Mamy parodię You Can't See Me nad leżącym Ceną, jednak ten łapie za głowę Rocka, wywraca i zakłada STFU! Rock walczy...jego twarz robi się czerwona...wyciąga ręke...chwyta się liny! Sędzia jest zmuszony przerwać duszenie, i po chwili mamy kolejne zwarcie, z którego górą wychodzi Cena - to on odpycha The Rocka na liny, sam odbija się z drugiej strony i powala legendę potężnym Bulldogiem. Teraz udana katapulta w narożnik i przypięcie...1!...2!...Rock przerywa. Cena nie traci czasu...podnosi Rocka, Gutwrench Suplex i znów przypięcie...1!...2!...Nie ma! Teraz Cena pokazuje You Can't See Me nad leżącym The Rockiem, odbija się od lin...Five Knuckle Shuffle, po którym mamy kolejne przypięcie...1!...2!...I kolejny kick-out. Rock powoli wstaje, a Cena szykuje się na ostateczny cios! Zakłada Rocka na siebie, aby wykonać AA, jednak ten uderza kilkakrotnie łokciem w głowę Jasia co powoduje, że finisher nie dochodzi do skutku! Rock wchodzi na obroty wykonując Belly-to-Belly suplex...chwilę póżniej Cena zostaje odbity od lin i Rock Bottom! People Champion ściąga jedną ze swoich frotek i wyrzuca w wiwatujące trybuny...kilka teatralnych gestów, odbicie od lin i...nietrafiony People's Elbow! Rock podnosi się tylko po to aby wylądować na ramionach bohatera dzieci - Attitude Adjustment! Przypięcie...1!...2!...Rock kładzie nogę na linach. Wściekły Cena wchodzi na narożnik...Udany Diving Leg Drop Bulldog! Czeka teraz aż The Rock wstanie...w końcu się doczekał - i ponowne Attitude Adjustment! Przed przypięciem ciągnie za ręke przeciwnika na środek ringu, aby tym razem liny nie uratowały Rocka! 1!...2!...2,9! W ostatniej chwili The Rock podrywa łopatkę! Cena odchodzi do narożnika, gdzie się zastanawia co zrobić aby wygrać...w końcu gdy jego przeciwnik stanął na nogi idzie w jego stronę, jednak otrzymuje Dropkick, który go przewraca a chwilę póżniej mamy Sharpshooter! Cena stara się dotrzeć do lin, jednak nie ma na to najmniejszych szans dzięki skutecznemu oporowi Johnsona, w którego jakby wpadły nowe siły! Staje się czerwony na twarzy...walczy ze sobą, jednak ból musi być ogromny. Mijają kolejne sekundy, sił coraz mniej...a do lin daleko! Cena odklepuje ku wielkiemu zdziwieniu fanów! Rock przerywa, jednak gdy odwraca się do sędziego aby ten ogłosił jego zwycięstwo widzi że ten zapoznaje się z Mr.Socko na ręce Micka Foleya! Chwilę póżniej sędzia upada, a zdziwiony Rock zostaje uderzony krzesłem przez legendę hardcore'u!

Mick Foley chwyta za mikrofon

Foley: John...pamiętasz walkę z Mizem? Aby zwyciężyć, musisz wydobyć z siebie swoją nienawiść! (rzuca krzesło na matę) Ona już Ciebie poprowadzi do zwycięstwa!

Cena jakby mechanicznie podchodzi na czworaka do krzesła, chwyta je...podnosi się powoli i zaczyna okładać plecy i głowę Rocka krzesłem! Z każdym uderzeniem ciało People's Championa zwija się na ziemi! John z każdym kolejnym uderzeniem robi to mniej mechanicznie i sprawia wrażenie jakby to mu się podobało. W końcu odwraca Rocka na plecy i przypina, podczas gdy Foley schował krzesło i wybudził sędziego ze stanu nieprzytomności. Ten powoli podczołguje się do walczących. 1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

Foley z uśmiechem od ucha do ucha wraca na trybuny, a Cena podczas zejścia z ringu jest żegnany ogłuszającymi gwizdami tłumu! Już na titantronie na "do widzenia" pokazuje fanom środkowy palec. Tym widokiem kończymy WrestleManie 28!

Aktualni mistrzowie

Pokaż ukrytą zawartość

Wszyscy mistrzowie od początku diary ;)

Pokaż ukrytą zawartość

Słówko końcowe

Jak widzicie, jest parę nowości w diary które wprowadziłem na WMkę. Kilka pozostanie na przyszłość, inne nie. Zdjęcia zawodników przed walkami będą na każdej gali PPV, uważam że nie ma potrzeby sztucznie rozszerzać każdego RAW, zwłaszcza w przypadku Battle Royal itd, itp. Walki rosteru SmackDown! zostały wyjątkowo rozpisane na WrestleManię, na pozostałych PPV będzie jak dawniej - wyniki. Chciałbym z tego miejsca podziekować także

za zwycięstwo w Diary Maja/Czerwca jak i zachęcić do częstszego komentowania!

Przecież nikt nie lubi być ignorowanym mimo pracy nad swoim diary...zresztą dotyczy to też innych części życia. I gratuluje wszystkim, którzy przebrneli przez WMkę (specjalnie nie rozpisywałem zbytnio pierwszych walk, aby nie wyszło to na kilkadziesiąt stron)

Pozdrawiam.

Zapraszam do komentowania najważniejszej gali PPV!

Przeczytałem WM'kę i w sumie nie żałuję swojego czasu :) Gale wypadła dobrze i było w niej kilka dobrych motywów. W pierwszej walce zwycięzca był taki jak obstawiałem, cieszę się, że Zack zatrzymał tytuł. Na backu z dwoma tajemniczymi postaciami od razu wiedziałem, że chodzi i Chynę i Trypla - tutaj też duży plus za pomyysł :D

Jak dobrze, że Ryjek i Clay nie zdobyli pasów :twisted: Za tagiem z dupy i dobrze, że Nash i Show nadal są mistrzami. Co do walki div, chciałem żeby Maryse została mistrzynią, ale w sytacji Hunter-Gwiazda porno rozumiem twój wybór.

TLC wypadł fajnie, ale tutaj mam mieszane uczucia. Niby się cieszę, że Cody zachował tytuł, ale też żałuję, że nie dałeś szansy Hunico. Ze zwycięstwa Zigglera też jestem ucieszony - był to mój faworyt. Myśle, że po feudzie ze Slaterem (który chyba będzie miał miejsce) wykona cashing na Krystianie.

Hmm, widzę, że Tryplak i Chyna będą destrukcyjną parą. Coś mi się wydaję, że na którymś PPV dojdzie do walki Mixed o dwa tytuły. No i teraz dochodzimy do dwóch momentów gali, które szczerze mówiąc mocno mnie wkurzyły... Bryan znowu tak jakby ośmieszony na WM, bo 4 minuty to też obciach :roll: Ale to, że Taker zremisował z takim drewnem jak Ryan, to jest nie do wybaczenia... Rozumiem, gdyby to był ktoś pokroju HBK'a Huntera, Ceny, czy Rocka, ale nie kurwa Ryan! Przecież dla Umarlaka to tak jakby porażka. 19-1-0? :x Przy 3 stages of hell myślałem, że Truth jakimś fartem obroni pas, ale jednak Y2J odchodzi z pasem.

No i przechodzimy do ME! Ahh, chociaż tutaj mamy turn Cenyy :D Dobrze przeprowadzony, ale tego fakera na końcu mogłeś odpuścić. Cena mógł odejść np. ze schyloną głową i takim zawachaniem na twarzy :D

Ocena: 4+/6 :)

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Gala dobrze ci wyszła. Też obstawiałem Rydera w walce o pas US. Dobrze, że Nash i Show obronili pasy. Jestem ciekawe, który team im to zabierze pasy i czy w ogóle ktoś im zabierze :D W walce o pas Div byłem za Kharmą lub za obroną tytułu przez Beth. Jedno co mnie bardzo zdziwiło to remis w walce DeadMana z Ryanem :? Wtf? Jak Taker mógłby zremisować z takim Ryanem. Remis z nim to dla niego jak przegrana. Byłem pewny, że Chris zdobędzie tytuł. W "Once in a lifetime Matchu" obstawiałem na Johna, ale nigdy bym sobie nie pomyślał, że przejdzie heel turn. Też myślę, że tego faka to mogłeś odpuścić :P

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

• 1 miesiąc temu...

Monday Night Raw - 2.IV.2012 (Pierwsze RAW po WrestleManii 28)

Na titantronie mamy...Chyne!

Chyna: Jak wiecie...wczoraj odbyła się Wrestlemania...arena największa ze wszystkich możliwych. Arena, na której dzieje się najwięcej, arena na której sukcesy są bardziej prestiżowe niż gdziekolwiek i kiedykolwiek indziej! I kto jest największym wygranym WrestleManii 28? Ja!

To mnie udało się tej nocy odmienić na lepsze swój los! Na jednym ramieniu mam ten oto pas (pokazuje na świeżo zdobyty WWE Divas Championship), a na drugim...

Pojawia się Triple H, całuje namiętnie Chyne po czym bierze ją pod ramie...

...ukochany mężczyzna. Czego może chcieć więcej kobieta w WWE niż partnera życiowego i najważniejszego kobiecego pasa? Odpowiedź jest banalna. Najważniejszego męskiego pasa dla swojego partnera. Niestety to nie było osiągalne już na Wrestlemanii...i dzisiaj także się to nie uda, ponieważ Chris Jericho wraz ze swoją...przyjaciółką w chwili obecnej nie są w stanie bronić swojego pasa. Ale mam nadzieję, że już na Extreme Rules na szczycie będą Król Królów i jego królowa...

Para namiętnie się całuje przy gwizdach fanów, po czym schodzą z titantronu

- - -

1.Single Match - Jędruś Bułecka vs Alex Riley

Końcówka: Na początku walki Riley był w ofensywie, korzystając ze zmęczenia walczącego jeszcze wczoraj o walizkę Polaka, jednak wszystkie próby zakończenia pojedynku kończyły się niepowodzeniem. Riley odbił się od lin, aby wykonać na Jędrusiu running clothesline, jednak nadział się na backbreaker! Chwilę póżniej Płonąca Ciupaga...1!...2!...3!

Pokaż ukrytą zawartość

- - -

Na ring wchodzi Heath Slater z mikrofonem i walizką MiTB

Slater: Wczoraj zdobyłem walizkę Money in The Bank! Tak, zdobyłem ją i nikt temu nie zaprzeczy! Ba, zrobiłem to nawet dwa razy...za pierwszym razem, to ja odpiąłem walizkę i tylko dzięki ogromnemu szczęściu wpadła ona w ręce tego nieudacznika Zigglera. Ale już dwie godziny póżniej odzyskałem to co moje, zdobywając walizkę drugi raz! Wszyscy wiecie, że jestem prawowitym posiadaczem tej walizki! I już niedługo One Man Rock Band skopie tyłek posiadaczowi pasa WWE, nieważne czy będzie nim Chris Jericho, R-Truth, czy ktoś inny!

Pojawia się Dolph Ziggler

Dolph: Heath, czy od tych upadków z drabiny coś Ci się nie poprzewracało w główce? Z całego tego bełkotu prawdziwe jest tylko to, że odpiąłeś walizkę za co Ci serdecznie dziękuje. Ktoś tak perfekcyjny jak ja nie powinien męczyć tych cudownych palców jakimiś...zapięciami. A teraz oddaj mi walizkę i idź w pokoju.

Heath: Czy Ty sobie robisz żarty? Walizka jest moja, ja ją trzymam w ręce i oddam ją jedynie sędziemu, który chwilę póżniej rozpocznie walkę w której zdobęde pas mistrza WWE! I Ty mi w tym nie przeszkodzisz, Ziggler!

Dolph: Jak sobie chcesz...

Ziggler schodzi z ringu, jednak po chwili Heath obserwujący go zostaje zaatakowany przez przyjaciół Zigglera, którzy w pełnym składzie okładają Slatera. Po chwili Ziggler odbiera swoją walizkę

Dolph: Dziękuje, cieniasie za zdjęcie dla mnie walizki. Miło że znasz swoje miejsce w szeregu.

- - -

2. Single Match - Jack Swagger vs X-Pac

Walka nie mogła dojść do skutku, ponieważ obaj wrestlerzy pojawili się razem ze swoimi grupami, co spowodowało brawl między oWo a grupą Johna Laurinaitisa. Brawl mimo osłabienia brakiem Chrisa Jericho i Stephanie McMahon oraz odejściem Chyny zwyciężyło oWo, głównie dzięki pomocy ochroniarzy którzy włączyli się do walki po ich stronie. Na ring wchodzi trzech obecnych dzisiaj członków Old World Order.

Kevin Nash: Skoro tchórzliwe pachołki już uciekły...czas na to, abyście przywitali oklaskami General Managera RAW - BigBrothera.

Pojawia się BigBrother...w koszulce oWo wchodzi na ring i przybija piątki z X-Pacem, Big Showem i Kevinem Nashem.

BigBrother: Zawsze kiedyś nadchodzi taki czas, kiedy trzeba opowiedzieć się po jakiejś stronie. Starałem się być jak najbardziej obiektywnym GM Raw, jednak rzeczywistość jest brutalna. Nie mogę pozwolić aby ktoś trzymał jakikolwiek pas nie dzięki swoim umiejętnościom, ale dzięki temu że podlizał się jednemu z BYŁYCH GM Raw. Od kiedy jestem na tym stanowisku, zewsząd dochodzą do mnie głosy poparcia. Ta federacja musi wrócić do swoich korzeni. Old World Order, Hardcore Championship...to wszystko jest środkiem do powrotu najlepszej ery w historii wrestlingu. Ery Attitude. Tak...członkowie tej właśnie grupy zarazili mnie ideą stworzenia czegoś wspaniałego. Czegoś, co pozostanie w pamięci waszej, waszych synów i wnuków. Za pięćdziesiąt lat będziecie wspominać to co się stało wczoraj, jako początek powrotu do starych, dobrych czasów. Na WrestleManii 14 najważniejszy pas federacji został zdobyty przez Steve'a Austina. Na WrestleManii 28 najważniejszy pas federacji został zdobyty przez Chrisa Jericho. Oba te wydarzenia są kamieniem milowym we wrestlingu. Tak, we wrestlingu. Nie rozrywce sportowej, nie wieczorynce dla dzieci, nie picipolo czy innych bierkach. Zarówno ja, jak i grupa Old World Order doprowadzimy do tego aby było tutaj tak jak powinno być. A kolejny dowód tego zobaczycie na Extreme Rules. To będzie najbardziej extremalne PPV w historii tego pieprzonego biznesu! Krew, pot, łzy! Wszystko dla Was! Co Wy na to?

BigBrother rzuca mikrofon i wychodzi razem z oWo przy olbrzymim popie fanów

- - -

3. Handicap Match - Kane vs Primo & Epico

Końcówka: Kane od początku zdominował swoich dwóch przeciwników wrzucając ich w narożniki i na zmianę ich okładając. Ostatecznie Epico został wyrzucony poza ring, a Kane wykonał Chokeslam from Hell na Primo, i przypiął go kładąc nogę na jego głowie. 1!...2!...3!

Po walce powstający Primo otrzymał kolejny Chokeslam, podobnie jak próbujący go wyciągnąć z ringu Epico.

Pokaż ukrytą zawartość

- - -

Extreme Rules - żadnych zasad, żadnych ograniczeń, żadnych zahamowań. Brutalność, agresja, bestialstwo...to jest tej nocy w cenie! Nikt nie będzie bezpieczny tego dnia.

Brutalna Era Attitude ogarnie WWE...

- - -

Na ring wchodzi przy bardzo głośnych gwizdach widowni John Cena...przez chwilę stoi bez ruchu na ringu słuchając gwizdów z dziwną miną, po czym zrywa z siebie koszulkę, wyrzuca frotki na matę i wychodzi z ringu zatrzymując się dopiero na titantronie, gdzie chwyta za mikrofon.

Cena: Sześć lat...sześć zmarnowanych lat...i co z tego miałem? Na każdym kroku słyszałem jedynie "Cena suck". W Miami, podczas WrestleManii...miarka się przebrała. Do WWE powróciła gwiazda filmów, były wrestler który zapomniał skąd pochodzi i przeniósł się do Hollywood. Ten, który zapomniał o byciu The Rockiem, aby zmienić się w Dwayne'a Johnsona. I jak zostaje przywitany? Niczym bohater wracający z wojny...wszyscy go znów kochają, oklaskują...People Champion pełną gębą. Podczas gdy on bawił się na przyjęciach w rezydencji Playboya z półnagimi ladacznicami, ja dzień w dzień próbowałem dać fanom co najlepsze. Wpoić im zasady, którymi powinni kierować się w życiu. Sprawić, aby ich życie było lepsze, łatwiejsze, bardziej satysfakcjonujące was. Wy mnie zdradziliście, popierając otwarcie The Rocka. To wasze wsparcie spowodowało, że nie mógłbym go pokonać...konwencjonalnymi metodami i musiałem zrobić to co zrobiłem. Zwyciężyłem walkę dzięki złości i agresji, które idealnie uzupełniają moje umiejętności. W sumie powinienem Wam podziękować za te gwizdy - to wy ponieśliście mnie do tej wygranej. I od teraz dbam jedynie o siebie...nie będzie słodkich foci na twittera czy facebooka z fanami, nie będzie przekazywania wam jak żyć, nie będzie znoszenia z pokorą okrzyków przeciw mnie. Tak, gwizdżecie teraz na mnie! Gwizdżcie głośniej! Hustle, Loyalty, Respect nie zapadło wam w pamięć? To może wam zapadnie w pamięć Shut Up, Stupid, Bastards!

Cena odrzuca mikrofon, i opuszcza titantron z wyciągniętymi środkowymi palcami w kierunku publiczności

- - -

4. ¼ Turnieju o Hardcore Championship - Alberto del Rio vs Rey Mysterio

Końcówka: Mamy do czynienia z wyrównaną walką z udziałem dwóch zawodników pochodzenia latynoskiego. Del Rio próbuje złapać Mysterio w swój submission, jednak Mysterio dzięki swojej szybkości wymyka się z uścisku i wykonuje roll-up! 1!...2!...del Rio odrzuca Mysterio wysoko w górę! Mistrz 619 powstaje, jednak zostaje powalony Enzuigiri! Przypięcie...1!...2!...Kickout. Alberto kilkukrotnie uderza pięścią Mysterio, co powoduje reakcje sędziego, pokazującego że to jest zabronione. W tym czasie Rey wchodzi na narożnik...skacze, ale Alberto chwyta jego ręke w locie i zakłada Cross Armbreaker...Mysterio walczy...stara się dostać do lin...odklepuje!

Pokaż ukrytą zawartość

Po walce Alberto razem z Ricardo Rodriquezem obijają leżącego Mysterio do czasu, kiedy pojawia się Brodus Clay i przerywa tortury na swoim tag-team partnerze! Alberto na sam jego widok ucieka z ringu, podobnie jak jego sługa. Widokiem Brodusa podtrzymującego Reya podczas zejścia z ringu kończymy dzisiejsze RAW.

Obecna karta na Extreme Rules:

Pokaż ukrytą zawartość

PS: Przepraszam za kolejną dłuuuuugą przerwę w diary. Wakacje, alkohol...i wszystko jasne.

• Urządzenie:  Linux

Diary bierze udział w konkursie na Diary Miesiąca - Lipiec/Sierpień 2012 - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=346238#346238
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 75 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Co tam może jeszcze dojść? Naomi vs. Jade Jakieś starcie na 3/4 osoby o pasek IC u Panów. Dawać Dominika w tym. Niech zgarnie ten pas. Odliczyć Balora dać wielki moment dla Dominika, a Bron niech idzie wyżej. Drew vs. Priest Walka Liv Morgan i jej kumpeli w obronie pasów Tag Team. LA Knight? Z kim? Nie wiem.
    • ManiacZone
      MZW Forever 29.03.2025r. 📸Shadowsmoonlight Photography Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Jeffrey Nero
      Nie. Podpowiedź kiedy Vegeta i Goku zaczynali trening u Whissa musieli z tym przedmiotem coś zrobić o które poprosił W życzeniu Beerus.
    • ManiacZone
      Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • PTW
      NIESAMOWITE PRO WRESTLINGOWE SHOW NADCHODZI WIELKIMI KROKAMI - WPADAJ NA GALĘ PRIME TIME WRESTLING! Widowiskowa rozrywka w klimacie WWE już 12 kwietnia na Śląsku! Największe gwiazdy polskiego i zagranicznego pro wrestlingu w akcji! W planach między innymi: - Debiutancka walka Pana Pawłowskiego w starciu Prezes kontra Prezes, w której Sędzią Specjalnym będzie Andrzej Supron! - Pojedynki o pasy mistrzowskie PTW Underground i BESTYA Slam! - Turniej o pas mistrzowski kobiet! Genialna rozrywka dla widzów od 5. do 105. lat - NIE MOŻESZ TEGO PRZEGAPIĆ! BILETY JUŻ W SPRZEDAŻY! @obserwujący Prime Time Wrestling powraca z kolejnym niesamowitym wydarzeniem! Bądź świadkiem debiutanckiej walki Pana Pawłowskiego i daj się porwać emocjom rodem z WWE! JużPrzeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...