Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Raw - Let's get ready to WRESTLING?

Która walka powinna być Main Eventem WM28?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która walka powinna być Main Eventem WM28?

• The Rock vs John Cena - Once in a Lifetime
      4
    • R-Truth vs Chris Jericho - WWE Championship
      1
    • The Undertaker vs Mason Ryan - Streak vs Streak
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Skomentuję dwa ostatnie Twoje odcinki...

6.II- pierwszy segment był dość szybki, ale na temat. Przez co dość fajnie Ci wyszedł. Dla pierwszej walki mogłeś poświęcić chwilę dłużej czasu ponieważ gdyby była choć trochę dłuższa z pewnością spodobałaby mi się. Fajny miała skład i plusik za to, że Curt wygrał. 3 minuty to i tak za długo jak na takich jobberów jakimi są Epico i Hunico na dodatek w starciu z dwoma gigantami. Tutaj nie byłoby mowy o tym, że walka potrwa aż 3 minuty, a tylko już od razu szybki squash. Spodobała się mi przemowa Nasha i podoba się mi Tag Owo, dobrze ich prowadzisz. Ogólnie bardzo mało się wydarzyło, ale było okej.

13.II- Tylko nie prowadź tak non stop Kane'a, że będzie rozpieprzał jobberów/ Mid cardów, bo to może po jakimś czasie zrobić się nudne i nieciekawe. Mick Foley by tak nie powiedział:

oraz uznałem,że nowe gwiazdy są...cipowate!
Nie, nie on... Dobry jest pomysł z tym budowaniem streaku postaci, no ale nie Ryanowi. Mogłeś taki spory push dać no nie wiem komu... RyBackowi bądź jakiejś innej postaci, której obecnie nie ma w WWE. Hahaha Heath zabójca :D Najpierw pokonał Brodusa i słusznie, a w ME całkowicie mnie zaskoczył poddając Del Rio via Cross Face. Ja tam nawet lubię tego gościa, bo nie ma być on śmieszny, a jednak jest i to w nim lubię. W tym odcinku też niezbyt dużo się wydarzyło, ale ogółem był również nawet, nawet.

Używaj spacji, bo w dalszym ciągu miejscami jej nie używasz :) Co lubię w Twoim diary to Heatha zabójcę, który całkowicie mnie zaskakuje z odcinka na odcinek oraz stajnię Wow. Tylko, że w przypadku tego drugiego przesadziłeś z Mickiem Foley'em, który zdecydowanie by tak nie powiedział. Zamiast niego mogłeś dać kogoś innego... Może Scotta Steinera?

Typery do karty:

1.Ziggler

2.Daniel Bryan (Niespodzianką będzie pewnie Sheamus, Sheamus Suck! ;) )

3.Hunico

4.The Miz

5.HHH

6.Kharma (Tutaj nie mam pojęcia, ale stawiam na Kharmę.)

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bigbrother

36

• 8693

13

• Kari

3

• łukaszek123

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Zacznę od tego,że te trzy minuty miały symbolizować to,że giganci kontrolują walkę ale Epico i Primo swoją szybkością dawali radę uciec przed ostatecznym...ale gdy już Epico wpadł w ręce Nasha - 1,2.3...Dziękuje,do widzenia.

Co do Twojej niechęci do Ryana - do tego już się przyzwyczaiłem. Jeden woli Rybacka,drugi Ryana,a trzeci Brodusa. Life is life. :)

Faktycznie,to o "Cipowatości" nie pasuje do Foleya. Mam tylko nadzieję,że jedno zdanie nie zepsuje całego sensu zirytowania się "Legendy Hardcore'u". Zwłaszcza,że na Elimination Chamber będzie odgrywał ważną rolę...

Pozdrawiam, BB.

A poza tym uważam,że Marcin Najman powinien dołączyć do WWE.

Nowe Diary - Let's get ready to Wrestling?

13583903254dce4fcc7490a.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-YX4uV56f3Dg/TwNipd7ILSI/AAAAAAAABtU/DZkhcrUV3sg/s1600/Elimination+Chamber+2012+wallpaper+poster+wwe+wrestlemania+miz+ppv.jpg

Elimination Chamber - 19.II.2012

Road to WrestleMania 28...

Wchodzi w decydującą fazę...

Już dzisiaj,już za chwilę...

Komora eliminacji wyłoni tego...

Kto jako jedyny jest godny...

Aby wejść z pasem na Wrestlemanie...

Ale zanim to nastąpi...

Będzie musiał pokonać pięciu ludzi...

Którzy mają taki sam cel jak on...

To będzie wojna,bitwa,masakra...

Zaraz dowiemy się kto przetrwa selekcję,bo...

Na własnych nogach wyjdzie tylko JEDEN!

- - -

Zgodnie z tradycją - po fajerwerkach zaczynamy walką o Divas Championship!

Walka nr 1 - Single Match o Divas Championship - Beth Phoenix© vs Kharma

Już od momentu wejścia Div na ring można zauważyć ogromną różnicę masy między Beth a

Kharmą.Zaczynamy od zwarcia na środku ringu...Nikogo nie dziwi,że wygrywa je Kharma.Odbicie od lin i potężny jak na Divę clothesline. Beth upada,a Kharma pokazuje nam swój złowrogi śmiech. Ale w tym czasie Beth chwyta za udo Kharmę i ją przewraca do przypięcia! 1!...2!...Kharma odbija! Jej mina pokazuje,że żarty się już skończyły! Rusza z szarżą na mistrzynię,a ta ucieka w ringu niczym Marcin

Najman! Jednak jest w tym szaleństwie metoda...będąc blisko narożnika,Beth czeka do ostatniej chwili i odsuwa się! Kharma wpada z impetem w narożnik. To jest jej czas! Seria kopnięć i....Kharma

przechwytuje jej nogę po czym wykonuje potężny powerbomb! Przypięcie...1!...2!...2,9! Beth w ostatniej chwili odrywa łopatkę od ziemi. Obie leżą zmęczone na macie...pierwsza podnosi się Kharma i ciągnie za sobą mistrzynie. Zamierza się na potężny cios...ale Beth robi unik i ofiarą Kharmy zostaje biedny sędzia pojedynku,który pada. To czas dla Beth! Low Blow! Beth przypina...ale nie ma kto odliczyć! Beth szybko sięga pod ring i wyjmuje butelkę wody,co pomaga ocucić sędziego! Przypina...1!...2!...Kharma znów przerywa! Mimo jej ogromnej masy błyskawicznie wstaje i wykonuje Implant Buster! Przypina...1!...2!...Maryse przerywa liczenie! Za nią wbiega Awesome Truth i John Laurinaitis. Obijają obie zawodniczki - sędzia nie ma innego wyboru,niż ogłosić Double DQ...

Wynik: Double DQ, tytuł zachowuje Beth Phoenix

Ekipa Johna odchodzi z uśmiechem,a Maryse wdzięczy się do kamery podczas gdy jej chłopak pokazuje na nią i mówi "Future Champ"

- - -

Na zapleczu Scott Stanford rozmawia z Johnem Ceną

Scott: Witaj,John.Jak sie czujesz przed pojedynkiem z The Mizem?

Cena: Czuję się jak zwykle fantastycznie, widząc tutaj tysiące ludzi w moich czapkach, opaskach,

koszulkach i innych akcesoriach. Wiem, że dzisiaj pokaże Mizowi, że zadarł ze złym człowiekiem!

Scott: Niewykluczone,że on nie będzie sam. Jego przyjaciele z pewnością będą chcieli mu pomóc...a

sędzią specjalnym pojedynku będzie sam Mick Foley!

Cena: Może mieć po swojej stronie nawet czterech jeżdźców Apokalipsy! Wszyscy wiedzą, że dobro

pokonuje zło. I wygram, bo energia ludzi pozwoli mi skopać tyłek Mizowi. A on jest jedynie przystankiem do WrestleManii 28, gdzie spotkam się...z The Rockiem!

Scott: Wiemy o tym od roku - ale dziękuje za wywiad.

- - -

Walka nr 2 - Elimination Chamber o WHC - Daniel Bryan© vs Sheamus vs Mark Henry vs Randy Orton vs Wade Barrett vs "Niespodzianka Teddiego Longa" (SD! )

Bryan,Orton,Henry i Barrett weszli już do komor...The Great White czeka na swojego przeciwnika w

ringu - kto nim będzie?

Kto będzie niespodzianką GM Smackdown?

Dowiemy się tego już teraz!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Christian powraca po kontuzji doznanej podczas europejskiego touru, której dostał podczas walki z "Celtic Warriorem" Sheamusem!!! Od razu po gongu atakuje Irlandczyka ze wściekłością w oczach...

Eliminacje:

Christian eliminuje Sheamusa!

Wade Barrett eliminuje Randego Ortona!

Daniel Bryan eliminuje Wade'a Barretta!

Daniel Bryan eliminuje Marka Henrego!

Christian eliminuje Daniela Bryan'a!

Zwycięzca i nowy World Heavyweight Champion - Christian!

- - -

To już pewne - No Way Out odbędzie się w Polsce! Gospodarzem PPV będzie Gdańsk...a my w

niedalekiej przyszłości zobaczymy wrestlera z kraju gospodarza. Kto nim będzie - dowiemy się na

następnym RAW!

- - -

Walka nr 3 - John Cena vs The Miz - sędzia specjalny: Mick Foley

Walka rozpoczyna się dość nietypowo...bo Mick Foley podaje zawodnikom po krześle i oznajmia, że

nieoficjalnie będzie to No DQ Match - on nie będzie nikogo dyskwalifikował. Cena odkłada je poza ring, jednak w tym czasie zostaje zaatakowany przez Miza! Uśmiech na twarzy legendy Hardcore'u świadczy sam za siebie...Miz spełnia dalej jego oczekiwania demolując z krzesłem Cenę. W końcu przypina...1!...2!...Za wcześnie na przypięcie Ceny! Miz sięga ponownie po krzesło, jednak gdy Mike się odwrócił, chwycił go za udo i spróbował przypięcia! 1!...Miz szybko podnosi łopatkę i wstaje. Odbija się od lin... i dropkick powala Johna na kolana! Snap DDT! Miz wchodzi na narożnik...skacze w kierunku Ceny, który robi unik i impet skoku wbija członka Awesome Truth w matę. Miz nie podnosi się, a Cena zakłada STFU Mizowi...Miz walczy...Miz odpływa...Mick Foley uderza Cene krzesłem, które pozostawił na ringu Miz!

Kładzie Miza na Cenę...1!...2!...Cena chwyta się liny. Po dłuższej chwili obaj powoli się podnoszą...pierwszy podnosi się Miz i wykonuje na Cenie neckbreaker! Póżniej kładzie na macie przed Ceną krzesło...ten tego nie widzi...podnosi się powoli, ale z tyłu doskakuje Miz! Skull Crushing Finally na krzesło! Cenie krwawi czoło, a Mizowi zostaje tylko przypiąć! 1!...2!...2,9! Cena jakimś cudem przerywa liczenie. Mick Foley jest zadowolony z przebiegu pojedynku...rzuca na ring kasket, jednak Miz jest zajęty podnoszeniem krzesła, a potem wyśmiewaniem się z fanów Ceny. Cena patrzy na kasket...widzi, że to jest jego szansa...zastanawia się. W końcu zakłada kasket szokując widownię... Gdy Miz wraca na ring, otrzymuje potężny cios kasketem od Ceny! Ogromny ból i krwawienie wprowadziły Johna na nowy poziom wściekłości i brutalności! You can't see me dla nieprzytomnego Miza...Five knuckle shuffle...i to co nieuniknione w takich wypadkach - czyli Attitude Adjustment! 1!...2!...3! Koniec. Mick Foley podnosi rękę Ceny, a ten powoli i chwiejnym krokiem wychodzi z ringu.

Zwycięzca: John Cena

Podczas gdy R-Truth i Maryse próbowali wynieść Miza z ringu...do niego zbliżają się członkowie

oWo.Przyjaciel i dziewczyna Miza widząc dysproporcję uciekają z ringu zostawiając Miza na pastwę

oWo!

Chris Jericho: Brawo Mick...pomogłeś pokazać, który z tych dwóch hipokrytów ma jeszcze szansę wyjść na prostą i udowodnić swoją przydatność w nowych czasach. Oczywiście nam nie dorastają do pięt...ale walki między oWo nigdy nie będzie - a z kimś walczyć musimy, prawda?

Ach...i zapomniałem wspomnieć o jednym - Mick Foley jest honorowym członkiem oWo...jako były mistrz WWF i legenda hardcore'u musi mieć swoje miejsce w naszej nowej erze! Mick, pokaż się w swoim nowym wcieleniu...(Foley zdejmuje koszulkę, pod ktorą ma inną z napisem oWo) Pięknie. A co zrobimy z tym nieudacznikiem? Hmm...chyba Kevin ma pewien pomysł?

Kevin Nash wyjmuje spray i jak za dawnych czasów wypisuje na plecach Miza napis "OWO"

Jericho: I o to właśnie chodzi. Już dzisiaj poznam ostatni szczebel drabiny ku władzy. Jestem zwycięzcą Royal Rumble Matchu i udowodnie już za 6 tygodni, że tak samo jak 10 lat temu to ja jestem NIE-KWE-STIO-NO-WANYM mistrzem WWE!

A na koniec...dwa zdania.

oWo: WE TAKING OVER! OLD WORLD ORDER!

Członkowie oWo z nowym nabytkiem schodzą z ringu

- - -

Promo WrestleManii 28

- - -

Walka nr 4 - Intercontinental Championship - Cody Rhodes© vs Hunico(SD! )

Zwycięzca: Hunico (DQ), pas posiada dalej Cody Rhodes

- - -

A na zapleczu kolejny wywiad - tym razem z Heathem Slaterem

Scott: Witaj, Heath. Dzisiaj stoczysz swoją pierwszą walkę o tytuł WWE...stres, galaretowate nogi czy

inne oznaki przejęcia?

Heath: Wszystko ok, jestem gotowy. Mam nadzieję, że jestem już na tyle mocny aby zdobyć pas i

wystąpić z nim na największej arenie ze wszystkich...Cokolwiek się nie stanie - One Man Rock Band nie przyniesie nikomu wstydu!

Scott: Każdy z was ma 16,66% szans na zwycięstwo...jak oceniasz szanse procentowo dla każdego z

was?

Heath: Największe szanse mam oczywiście ja - jakieś...35%. Na drugim miejscu mistrz, Dolph Ziggler... - 25%. CM Punkowi i Zackowi Ryderowi dam po 15%, a temu samochwale Del Rio i cierpiącemu na schizofrenie R-Truthowi...5%.

Scott: U mnie wygląda to nieco inaczej - ale to nieważne. Dziękuje za wywiad!

- - -

Walka nr 5 - Triple H vs Mason Ryan - zwycięzca dostanie szansę przerwania streaku Undertakera

Obaj zawodnicy są mocno zmotywowani. Po gongu obaj patrzą sobie w oczy...trwa to kilkadziesiąt

sekund, aż Triple H pokazuje na logo WrestleManii i przechodzi do znaku DX, czyli "Suck It" co powoduje atak Ryana i zwarcie. Wygrywa je silniejszy Ryan i wrzuca Triple H w narożnik...potężny clothesline! Chwyta Huntera...Gorilla Press Slam. Przypięcie...1!...Triple H jest zbyt silny i doświadczony aby przegrać w taki sposób! Ryan odbija się od lin aby wykonać Dropkick, ale zostaje przywitany Jumping Knee Dropem, co go przewraca. Hunter schodzi do parteru i zarzuca Ryana ogromną ilością punchów! Wynosi go pod Pedigree...jednak Walijczyk podnosi Triple H i przerzuca go przez siebie! Przypięcie...1!...2!...Triple H przerywa. Triple H powoli wstaje, Ryan podchodzi do niego...i wykonuje Irish Whip o liny, dołączając potem Spinebuster. Teraz to Hunter jest okładany na macie punchami! Ryan się podnosi...odbija od lin...i Running Leg Drop w stylu Hulka Hogana! Przypina...1!...2!...2,9! Triple H resztkami sił odrywa łopatkę. Ryan czeka już na to aż Triple H powstanie...ale ten woli stoczyć się z ringu. Obserwuje ring i liczenie sędziego szukając czegoś pod ringiem ...1...2...3...4...5...6...7...8...9...Hunter chwyta swój młot i wtacza się na ring i uderza Ryana Sledgehammerem! Ryan upadając wpada na sędziego, który traci przytomność! Hunter przypina Ryana...ale nie ma kto odliczyć. Odrzuca młot i ocuca sędziego. Przypina ponownie Ryana...czy to koniec streaku? 1!...2!...Ryan podnosi łopatkę! Triple H jest wściekły, ale szybko wkracza na swoje tory...taunt DX i Pedigree! Kolejne przypięcie...to musi być koniec streaku! 1!...2!...2,9! Ryan w ostatniej chwili ratuje swój streak! Hunter podnosi się i czeka na podniesienie się Walijczyka, aby wypróbować kolejne sposoby na osłabienie go...Ryan powoli się podnosi...ale...

Triple H jest zszokowany i czeka przy linach na pojawienie się Shawna Michaelsa...jednak ten się nie

pojawia. Hunter rozkłada ręce, odwraca się do Ryana...i otrzymuje House of Pain! Przypięcie...1!...2!...3!

Zwycięzca: Mason Ryan

- - -

Promo tajemniczego zawodnika...tym razem rozwala on kopnięciem wiszącego kokosa. Dowiadujemy się również...że pojawi się on jeszcze w lutym.

- - -

Main Event - Elimination Chamber o WWE Championship - Dolph Ziggler© vs Alberto Del Rio vs CM Punk vs R-Truth vs US Champion Zack Ryder vs Heath Slater

Do komór wchodzą kolejno...mistrz WWE Dolph Ziggler, R-Truth, US Champion Zack Ryder i CM Punk...a w ringu stoją Heath Slater i Alberto del Rio.

Panowie mają ze sobą niewyrównane rachunki, dlatego zaczynają bardzo aktywnie...wymianę ciosów wygrywa większy, czyli Meksykanin.Wrzuca on w narożnik Heatha w celu wbicia go w narożnik

clotheslinem, jednak to Alberto ląduje z impetem w rogu ringu. Slater przewraca Alberto dropkickiem i zakłada Crossface...Alberto stara się ściągnąć dłonie Heatha ze swojej głowy...walczy...zostało jedynie kilkanaście sekund do wejścia następnego zawodnika...udaje mu się wytrzymać!

Wchodzi US Champion Zack Ryder

Ryder szybko wchodzi do ringu i po "Woo,Woo,Woo" przerywa męczarnie Del Rio oraz okłada dwójkę zawodników. W końcu Meksykaninowi udaje się odpowiedzieć Dropkickiem...Ryder upada na kolana i

inkasuje Enzuigiri! Przypięcie...1!...2!...Ryder odbija. Slater się zbliża do mistrza Stanów, ale Zack

przerzuca przeciwnika używając swoich nóg, Irish Whip... Heath próbuje wykonac Cross Body, ale unik od Zacka Rydera! Alberto w tym czasie zdążył już wstać i chwycił Heatha za głowę oraz pociągnął go w kierunku brzegu klatki...obija jego głowę o klatkę...Ryder podnosi się bardzo powoli...ale czeka nas kolejne wejście!

Wchodzi CM Punk

Punk od razu kieruje się w kierunku Alberto del Rio i przerywa wbijanie Slatera w brzeg klatki...potężne low-kicki na udo Alberta! Wynosi go pod GTS...jednak Alberto będąc na ramionach Punka kontruje na Cross Armbreaker! Punk jęczy w męczarniach,a Zack Ryder jest w zwarciu z One Man Rock Bandem - Heathem Slaterem...Punk odpływa...sędzia podnosi jego ręke raz...drugi....trze...Punk zatrzymuje rękę,jednak dalej jest w potężnym uścisku Meksykanina.Trwa to już bardzo długo...Punk traci przytomność! Sędzia ponownie podnosi jego ręke raz...drugi...i trzeci.CM Punk wyeliminowany! A my czekamy na kolejnego wrestlera, którym jest...

Wchodzi R-Truth

R-Truth zbliża się do odpoczywającego Del Rio...What's up! Potem podbiega do wciąż walczących Rydera i Slatera...What's up dla Zacka Rydera! What's up dla Heatha Slatera! R-Truth rządzi w komorze eliminacji! Przypina US Championa Zacka Rydera...1!...2!...Zack Ryder podnosi łopatkę! Truth niszczy leżącego Rydera kopniakami, co przerywa po dłuższym czasie wstający Slater! Neckbreaker od Slatera dla Trutha...Heatha atakuje Alberto,jednak nadziewa się na backbreaker po którym upada...i Slater zakłada mu Crossface! Tymczasem Zack Ryder obija R-Trutha w narożniku...potężny clothesline! Kamera znów pokazuje cierpiącego Alberto...który odklepuje! Alberto Del Rio wyeliminowany! W starciu R-Trutha z Zackiem Ryderem R-Truth leży,głowę ma opartą na linach...szykuje się Broski Boot! Woo! Woo! Woo! Zack Ryder rozpędza się, jednak czarnoskóry zawodnik wyskakuje z pozycji leżącej i wykonuje What's Up! Przypięcie...1!...2!...3!...Mistrz Stanów Zjednoczonych wyeliminowany! R-Truth i Heath Slater patrzą sobie w oczy...podczas gdy mamy odliczenie do wejścia ostatniego zawodnika.

Wchodzi Mistrz WWE - Dolph Ziggler

Dwójka heeli od początku rzuca się na osamotnionego Slatera, który stara się odgryzać, ale jego opór

osłabł po otrzymaniu Lie Detector od R-Trutha. Ziggler próbuje crucifix pinu...1!...2!...Slater przerywa.

One Man Rock Band podnosi się powoli...jednak wciąż jest zamroczony, co skutkuje otrzymaniem Zig Zag od Zigglera...ależ on ma pecha,wpadł prosto w R-Trutha! What's up i przypięcie...1!...2!...3! Heath Slater zostaje wyeliminowany. Ziggler częstuje powstającego Trutha Superkickiem! Błyskawiczne przypięcie...1!...2!...Roll-up!...1!...2!...Ziggler wymyka się z Pinu,ale chwilę póżniej inkasuje DDT od R-Trutha...i What's Up! 1!...2!...Ziggler znów nie daje się pokonać! Truth próbuje powtórzyć swoją akcję, jednak Ziggler robi unik,odbija się od lin...Zig Zag! 1!...2!...2,9! Truth również pokazuje swoją wolę walki! Mistrz jest zszokowany, co skutkuje wbiciem jego w jedną z komór, w których przebywali wrestlerzy przed wejściem do ringu! Ziggler jest zamroczony,a R-Truth...co on robi! Wspina się po wewnętrznej stronie na szczyt klatki. Ziggler wychodzi z komory i rozgląda się szukając R-Trutha...a ten spada na niego z kilku metrów i kładzie ręke na leżącym mistrzu!!! 1!...2!...3!...To koniec!

Zwycięzca i nowy mistrz WWE: R-Truth

Klatka się unosi...lekarze pomagają stanąć na nogi zawodnikom...John Laurinaitis i Maryse świętują

zdobycie pasa przez członka ich grupy, a na ring wchodzą członkowie oWo!

Chris Jericho: Mógłbym Ciebie teraz spokojnie załatwić...ale przyjdzie na to czas. Na WrestleManii

zmierzymy się w walce o ten pas...i wygrana z osłabionym mistrzem byłaby...średnim początkiem nowej ery. Dzisiaj Ciebie oszczędzimy...ale pamiętaj o tym co nieuniknione...

Chris Jericho dotyka palcem pasa na ramieniu R-Trutha,a drugą ręką wskazuje na logo WrestleManii 28.Tym obrazkiem kończy się PPV Elimination Chamber!

Aktualni mistrzowie

WWE Champion - R-Truth

World Heavyweight Champion - Christian

IC Champion - Cody Rhodes

US Champion - Zack Ryder

Divas Champion - Beth Phoenix

Tag-Team Champions - Kevin Nash & Big Show

Zapraszam do komentowania trzeciej gali PPV!

Edytowane przez Bigbrother

Przeczytałem gale,no i bardzo dobra ale mam jedną uwagę.Otoż jak np.ktoś mowi albo jest przeprowadzany wywiad to weś w pogrubienie kto to mowi,będzie wyraźniej widac i czytac.

19873598114f366ddbb614a.jpg

Pierwsza walka, div, miała dobry skład. Trochę mi nie pasowało do tego wszystkiego podsumowanie Clothesline'u. ''Nie dziwne, że Kharma wygrywa klincz... Potężny Clothesline jak na divę''. To albo tak, albo tak. Po co w walce zainterweniowali Awesome Truth? Bo ich interwencji nie rozumię. Pierwsza walka mimo wszystko była taka sobie. A wynik mnie nie zaskoczył, bo takiego się spodziewałem.

Szkoda, że nie rozpisałeś walki o pas WHC, bo akurat, akurat na nią najbardziej czekałem :x Fajnie, że niespodzianką nie okazał się być Rudzielec, a Christian i na dodatek zgarnął pas. Cieszy mnie to.

Trzecia walka- fajny pomysł z początkiem walki, kolejna fajna rzecz w odcinku. Miz i Dropkick? To jest niemożliwe. Walka była dość ciekawa, szczególnie ze względu na Micka, który niczym świr cieszy się widowiskiem krwawej walki :) . I dobry segment z członkami OWO.

Kolejna walka, na którą czekałem i kolejna, której nie napisałeś. No cóż...

Następny jest pojedynek pomiędzy drewnami. Gdyby takie coś się odbyło w prawdziwym WWE, to przewinąłbym to wielkie nieporozumienie. Ale jako, że się nie opisałeś przy niej i mimo, że na nią nie czekałem to i tak ją przeczytałem. Jej przebieg był taki sobie, ale końcówka zaczynając od theme songu Shawna była już dobra.

Wrzuca on w narożnik Heatha w celu wbicia go w narożnik clotheslinem
Trochę to nie ma sensu. Wbija go, bo chce go wbić w niego... Mogłeś napisać ''dobicia''. Punk wyeliminowany jako pierwszy, to akurat mnie zaskoczyło. A drugi Del Rio i to też mnie zaskoczyło. Hahahah Heath zabójca w finałowej trójce :twisted: Tak właśnie odczuwałem, że Truth może wygrać, ale nie stawiałem na niego. Mam nadzieję, że Jericho jest w SD, bo już zapomniałem. A o pas WWE będzie rewanż na Wrestlemani.

Ogólnie: Zastanawiam się czy specjalnie są takie wyniki, gdzie w żaden nie trafiłem. I nie których nie popieram :wink: , ale dobra. Gala w miarę dobra.

Oj,powinieneś się przyzwyczaić do tego,że walk na SD! nie opisuję...może wyjątek zrobię dla WrestleManii...ale to jeszcze nie jest pewne.

Po co Awesome Truth? Ponieważ Maryse ma niewyrównane rachunki z Kharmą oraz Beth...a Miz to w końcu chłopak Kanadyjki.

Wydawało mi się,że kiedyś widziałem Dropkick u Miza ;)

Dwa drewna...ale wydaje mi się, że przy takiej stawce byłaby to dość ciekawa walka - i jak sam widziałeś...na około 10-12 minut.

Jericho jest zdecydowanie na RAW - zresztą mówił on że zmierzy się o tytuł mistrza WWE. Punk i Alberto wyeliminowani tak szybko...cóż,mimo wszystko promuję Heatha,a mistrzowie US i WWE nie powinni odpadać na początku. A wygrana Trutha daje ciekawą sytuację...ma on pas,ale przeciw sobie - oWo, "grupę Vickie" oraz niejasną sytuację z Mizem...przecież to on uważał się za lidera grupy,a pas zdobył jego kolega - który dodatkowo nie pokonał go czysto oraz uciekł przed oWo pozwalając upokorzyć Miza. Road to WrestleMania zapowiada się tu ciekawie.

W sumie jak popatrzyłem na Twoje typy...miałem mały trollface(bo poza divami miałem już wszystkie wyniki i plany rozpisane). Widać tym razem nie odczytałeś moich planów - co jest dość budujące...niespodzianki to istota wrestlingu(byle mądre,a nie takie typu Sheamus na RR czy WMce)

http://obrazki.tnttorrent.info/tnt24.info_WWE_Raw_04_04_11_DSR_XviD-XWT.9489__221689.jpeg

Monday Night Raw - 20.II.2012 (Pierwsze RAW na drodze do WrestleManii 28)

Raw otwiera...General Manager brandu - BigBrother

BB: Wczoraj odbyła się gala Elimination Chamber...co oznacza, że jesteśmy już na ostatniej prostej przed sceną największą ze wszystkich - WrestleManią! A teraz przejdźmy do pilnych spraw...nazbierało się ich całkiem sporo. Po pierwsze...chociaż przychodzi mi to z trudem, gratuluję R-Truthowi zdobycia pasa mistrzowskiego. Jednak Dolphowi należy się rewanż,dlatego już za tydzień zobaczycie walkę R-Trutha i Dolpha Zigglera w stypulacji...No Holds Barred! Wygrany rzecz jasna zmierzy się na WrestleManii z Chrisem Jericho. Kolejną kwestią jest to,że na WrestleManii zobaczycie 10-osobowy Money in the Bank match, a w walizce będzie sie znajdował kontrakt na dowolny tytuł mistrzowski! Brandowi RAW przysługuje 5 miejsc, pierwszy mecz eliminacyjny odbędzie się już dzisiaj...między Heathem Slaterem, a Kofi Kingstonem. Ufff...zostały jeszcze dwa ogłoszenia. Za trzy tygodnie odbędzie się...RAW SuperShow z zawodnikami SmackDown! Więcej akcji, walk, emocji które potrafi dostarczy tylko WWE...nie możecie tego przegapić. Podobnie jak debiutu gwiazdy z Polski - to ten kraj wybraliście jako gospodarza No Way Out...a jak pamiętacie obiecaliśmy podpisanie kontraktu z wrestlerem z tego kraju...jest nim góral...Jędruś Bułecka! Który zmierzy się już teraz z...Davidem Otungą.

BigBrother opuszcza ring...

- - -

1.Single Match - David Otunga vs Jędruś Bułecka

Końcówka: Nowy wrestler w federacji został owacyjnie przywitany przez fanów...jednak czyżby przesadził z tauntowaniem po gongu i nie zauważył zbliżającego się Otungi,który nadbiega w jego stronę? Nie! Otunga nadziewa się brzuchem na wyciągniętą nogę Górala...i skręca się z bólu...Płonąca Ciupaga! ...1!...2!...3! Otunga zostaje skompromitowany przegraną w kilkanaście sekund. Ależ wejście Jędrusia!

Zwycięzca: Jędruś Bułecka

- - -

Na ringu pojawiają się członkowie grupy Old World Order...za mikrofon chwyta Stephanie McMahon

Stephanie McMahon: Elimination Chamber jest już przeszłością...zbyt wiele ciekawego poza naszym wejściem się tam nie wydarzyło,ale nie mieliśmy celu w zdobywaniu pasów na tym PPV...kiedy za 6 tygodni mamy największą galę ze wszystkich. Tak...aby przejąć roster RAW, potrzebujemy pasów, które mogą zdobywać członkowie RAW. Dokładniej...WWE Championship,US Championship,Divas Championship i Tag-Team Championship. Ten ostatni jest już w naszym posiadaniu...i na WrestleManii to się napewno nie zmieni - nie znam dwójki ludzi mogących pokonać Kevina Nasha i Big Showa. Jeśli chodzi o głowny pas - WWE Championship...Chris Jericho wygrywając Royal Rumble zdobył titleshota na WrestleManii i wtedy on obejmie ten pas. Zostają dwa tytuły...Divas i United States. Co do tego pierwszego...zdobędzie go oczywiście ktoś, kto już ten tytuł posiadał w Erze Attitude...czyli Chyna! Został ostatni pas. Kto go zdobędzie? Nie...nie ja. Znacie już tą osobę...więc...Are you ready?(światła gasną)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Stephanie: X-PAC. Sean Waltman!

X-Pac demonstracyjnie wykonuje kilka kopniaków w powietrze i wchodzi do ringu w koszulce oWo

X-Pac: Pamiętacie mnie jeszcze? Napewno pamiętacie. Kogoś takiego jak ja...nie da się zapomieć - mam dla was dobrą wiadomość...zostaje na dłużej! Rozmawiałem już z BigBrotherem...i mam zapewnioną walkę o tytuł mistrza Stanów Zjednoczonych na WrestleManii 28! And if you're not down with that...we got two words for yah...SUCK IT!

oWo z nowym członkiem opuszczają ring

- - -

2.Single Match - Mason Ryan vs Alex Riley

Końcówka Ta walka jest niczym dla Walijczyka po wczorajszym wyzwaniu...Riley dawał radę odeprzeć ofensywę Ryana tylko przez 4 minuty,po których otrzymał House of Pain! 1!...2!...3! 69-0.

Światła znów gasną...a na titantronie pojawia się napis...

Dwa streaki, dwóch niepokonanych stanie obok siebie...jeden pójdzie w piach - żywy zostanie jeden...

- - -

Na zapleczu Scott Stanford rozmawia z Beth Phoenix

Scott: Beth...zacznę od gratulacji z powodu obrony pasa!

Beth: Nie ma czym się chwalić - nie obroniłam go w sposób, jaki tego chciałam.

Scott: Lepszy rydz niż nic. Co teraz? Kto będzie Twoim przeciwnikiem? Co powiesz o słowach Stephanie McMahon dotyczących tytułu Div?

W tej chwili Beth zostaje zaatakowana przez Maryse,a po krótkiej walce dołącza do nich Kharma która demoluje obie blondynki

Scott: Chyba wiemy już z kim będzie miała problem obecna mistrzyni...

Pojawia się grupa oWo

Chyna: Uważasz, że ta grubaska i dwie głupie blondi są godne tytułu div? To popatrz na to co z nimi zrobimy...

oWo atakuje Kharmę demolującą nieprzytomne Beth i Maryse, powodując że dołącza ona do grona leżących Div. X-Pac na plecach trzech div tworzy napis oWo...

- - -

3.Walka kwalifikacyjna do MITB Matchu - Heath Slater vs Kofi Kingston

Końcówka: Kingston w natarciu...powala zmęczonego Slatera dropkickiem...przypięcie...1!...2!...Slater chwyta się liny. Kofi jednak "czuje krew" i już wykonuje swój taunt...Trouble in Paradise...ale Slater omija nogę Kingstona i zakłada Crossface! Kingston upada...stara się dotrzeć do lin...walczy...odklepuje! Znamy już pierwszego uczestnika MITB Matchu!

Zwycięzca: Heath Slater

- - -

Na ring wchodzi John Laurinaitis i R-Truth

Laurinaitis: Nikt z was nie chciał wierzyć w tego oto człowieka...nikt z was nie myślał, że on zdobędzie pas WWE. I narazie nikt z was nie przeczuwa że ten człowiek pokona Chrisa Jericho oraz Dolpha Zigglera...co jest niemal pewne. Jednak wczorajszy dzień pokazał, że mimo najlepszej jakości moich chłopców - dzięki ilości te stare pryki z oWo myślą,że mogą wszystko! Od dziś tak nie będzie...do mojej grupy dołączają...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Laurinaitis: Jimmy & Jey Uso! I co teraz? Łyso wam? Zobaczycie, na WrestleManii pokrzyżujemy plany oWo! Nie zdobędą ani jednego założonego przez nich tytułu. Mamy XXI wiek,a nie Attitude Erę. Wyślemy ich tam gdzie ich miejsce - do szpitala! No...chyba,że ich stare kości trafią bezpośrednio na cmentarz. W sumie Undertaker to też człowiek z ich ery - będa mieli z kim grać w karty. Hahahhahaha

Dobra, koniec gadki. Chłopaki, spadamy.

Grupa Johna Laurinatisa odchodzi z ringu

- - -

4.No-title match - US Champion Zack Ryder vs Kane

Końcówka: Kane dzięki warunkom fizycznym osiągnął ogromną przewagę...rzuca on w narożnik Rydera...potężny clothesline! Chwyta on za szyję Zacka, jednak ten kopie Kane'a w brzuch co na chwile studzi zapał Czerwonej Maszyny. To szansa Rydera...okopuje on nogi Kane'a...ten się przewraca.Broski Boot? Woo! Woo! Woo! Zack rozpędza się,ale Kane w tym czasie wstaje i chwyta Zacka za szyję! Potężny chokeslam! 1!...2!...3! Kane jest dalej nie do zatrzymania.

Zwycięzca: Kane

Po walce pojawia się...X-Pac ze sprayem! Podnosi on mistrza US...X-Factor! Teraz on maluje sprayem po plecach Broskiego...pojawiają się tam dwa napisy - X-Pac oraz oWo 4 Life. Tym widokiem kończymy dzisiejsze RAW...

Obecna karta na WrestleManie 28:

1. Once in a Lifetime - John Cena vs The Rock

2. WWE Championship - R-Truth/Dolph Ziggler© vs Royal Rumble Winner Chris Jericho

3. US Championship - Zack Ryder© vs X-Pac

4. IC Championship - Cody Rhodes© vs Hunico

5. Money in the Bank Match - Heath Slater vs Ted DiBiase vs 8 nieznanych uczestników

6. Streak vs Streak - The Undertaker vs Mason Ryan

Zapraszam do komentowania!

20.II- Fajnie, że w końcu jakiś Polak się pojawił w federacji. Nie jest jakimś chociaż trochę mięśniakiem, a jest chudy, więc tak szybkie pokonanie jakiegokolwiek zawodnika WWE jest mało prawdopodobne. Gdyby było inaczej, to bym się nie zdziwił. Ognista Ciupaga... Jak ten finisher wygląda? Bo ja niestety nie oglądam DDW. Powrót X-Paca jest na plus. Cieszę się z tego, że nadal pushujesz Zabójcę, Dusiciela Heatha Slathera, który skopał dzisiaj dupę zawodnikowi, który według mnie powinien jobbować, czyli Kingstonowi :twisted: Nic więcej nie dam rady napisać co do odcinka, więc przez to tak krótko.

- 1:02 Płonąca Ciupaga.

Co do jego wagi...nie jest tak źle.Ewentualnie mógłby on występować w "górze" góralskiej aby to zatuszować. Innych Polaków raczej w federacji nie ujrzymy(no,chyba że mały storyline z Ivanem Putskim...albo słynny pojedynek WeeMan vs The Rock na WM XXX :D)...ale sądze,że góralski babyface z Polski się sprawdzi.

O 7:53 też nie byłbym w stanie dużo więcej napisać ;)

słynny pojedynek WeeMan vs The Rock na WM XXX
:lol: Daj spokój :) .

Chris Masters jest Polskiego pochodzenia. Fragment z Polskiej Wiki:

Christopher Todd Mordetzky (ur. 8 stycznia 1983 w Santa Monica) – amerykański wrestler, polskiego pochodzenia, bardziej znany jako The Masterpiece Chris Masters. W World Wrestling Entertainment zadebiutował w 2005 roku. 5 sierpnia 2011 Chris Masters został zwolniony z roli Zawodnika WWE.

Ja sam nim gram w SvR 2007, gdzie poddaje wszystkich przez Master Lock. Poczytaj o nim i o jego ciekawym prowadzeniu na początku jego kariery... Całkiem ciekawie wyglądałoby to w jakimś Story Line ;) .

Chris Masters...narazie nie widzę dla niego roli - może w przyszłości.Bo możliwości miał spore, a ostatnie 2 lata u Vince'a jobbował. Nawiasem mowiac, jak juz szukamy zawodnikow o polskich korzeniach - jak można zapomnieć o Beth Phoenix i panu Szatkowskim znanym jako "Rob Van Dam" .

Chyba jeszcze w NXT był niejaki Jacob Novak...ale szybko odpadł.

Ale nie chodzi tu o to aby napchać jak najwięcej Polaków na galę - zwłaszcza,że ilość powrotów związanych ze storylinem oWo przekracza średnią... :)

http://obrazki.tnttorrent.info/tnt24.info_WWE_Raw_04_04_11_DSR_XviD-XWT.9489__221689.jpeg

Monday Night Raw - 27.II.2012

RAW rozpoczynamy od pojawienia się...Johna Ceny.

Cena: Witajcie...jak wiecie,na Elimination Chamber skopałem tyłek 'The" Mizowi. Ale wiecie również, że na WrestleManii 28 skopię tyłek kolejnemu egocentrykowi z "The" - czyli Rockowi. Właśnie Dwayne...gdzie Ty jesteś...kici,kici,taś,taś...ach fakt. Bez anteny satelitarnej nie mamy szans aby zobaczyć naszą wspaniałą gwiazdeczkę. Kiedy przychodziłem do WWE, The Rock był mistrzem WWE i gwiazdą RAW. Jednak ogarnęła go żądza pieniądza i skupia się na grze w filmach klasy C,D a może i XXX. Bał się mnie na tyle, że dał sobie rok na treningi przed walką ze mną...chociaż mógł walczyć ze mną na pierwszym RAW po WrestleManii 27! Dla mnie nie jest ważne kiedy go pokonam...może być to dzisiaj, za tydzień, na WrestleManii...ludzie zobaczą upadek dawnego People Championa! Ludzie zobaczą jak kończą frajerzy tacy jak on, dla których jedyną wartością są dolary!

Trzymajcie się - do nastepnego RAW!

Cena opuszcza ring

- - -

1. Single Match - Kelly Kelly vs Chyna

Końcówka: Chyna pokazuje, że nie zapomniała jak się walczy i zdominowała od początku Kelly Kelly. Po kilku punchach podnosi Kelly Kelly i potężny powerbomb! 1!...2!...3!

Zwycięzca: Chyna

- - -

Scott Stanford rozmawia z nowym nabytkiem WWE - Jędrusiem Bułecką

Scott: Witaj,Jędruś. Jak wrażenia po tygodniu w naszej federacji?

Jędruś: Witojcie! Jestem bardzo szczęśliwy, że tu trafiłem i pokaże łamerykańcom co oznacza góralska siła, honor i gorzołka! Co do gorzałki...(wyjmuje i upija tęgi łyk) Chcesz trochę, panocku?

Scott: Jestem w pracy...

Jędruś: Ze mną sie nie napijesz? Nieładnie. W każdym razie, jestem pewny że pokaże się z dobrej strony, a na No Way Out w Gdańsku pokaże się z pasem...i nie paskiem od spodni.

Scott: Oczywiście, życze Ci powodzenia...ale alkohol to Ci radzę ograniczyć (odsuwa się lekko)

- - -

Promo WrestleManii 28

- - -

2.Walka kwalifikacyjna do MITB Matchu - Alberto del Rio vs Epico

Końcówka: Epico dzięki szybkości przeważa...właśnie del Rio otrzymał dropkick, akcja z narożnika...przypięcie! 1!...2!...Alberto przerywa liczenie. Epico ponownie wspina się na narożnik...skacze...ale Alberto był tym razem przygotowany na to i chwyta ręke Epico! Cross Armbreaker...Epico walczy...stara się dotrzeć do lin...nie udaje mu się to...odklepuje!

Zwycięzca: Alberto del Rio

- - -

Na ring wchodzą The Miz i Maryse

Miz: Pewnie dziwicie się, dlaczego nie ma ze mną tego nieudacznika i zdrajcy R-Trutha? Kiedy oWo mnie zaatakowało,korzystając z przewagi liczebnej ten tchórz uciekł - zostawiając mnie na pastwę losu. A potem co? Zdobył tytuł który mi się należy.O który ja walczyłem w Main Evencie WrestleManii 27 i który ja obroniłem przed Johnem Ceną! Ach...Cena...każdy widział, że wygrałeś dzięki oszukiwaniu. Mit uczciwego idola dzieci właśnie legł w gruzach. Wszyscy są przeciwko mnie, ale ja wiem że pewnego dnia zdobęde z powrotem mój tytuł,a Maryse zostanie mistrzyną Div...Prędzej ,czy póżniej stworzymy najbardziej dominującą parę w historii WWE. Becuase I'm the Miz and I'm Awesome!

Maryse: Becuase I'm Maryse...and I'm Sexy and Awesome!

Para całuje się na ringu,po czym odchodzi

- - -

3.Walka kwalifikacyjna do MITB Matchu - Jack Swagger vs Curt Hawkins

Końcówka: Podobnie jak w poprzedniej walce - stroną przeważającą na początku jest ten szybszy...czy Curt Hawkins. Wrzuca on Swaggera w narożnik...i wpada w niego z całym impetem swojego ciała. Swagger jest zamroczony...Hawkins wchodzi na narożnik...ale spada za ring po zahaczeniu przez byłego mistrza WWE - Dolpha Zigglera! Sędzia wylicza...1,2,3,4...Hawkins powoli się podnosi...5,6,7,8,9...Hawkins wstaje i próbuje wejść na ring ale Swagger wychodzi z ringu,obija głowę Curta o narożnik i ponownie wchodzi na ring...10.

Zwycięzca: Jack Swagger

- - -

Scott Stanford rozmawia z Dolphem Zigglerem

Scott: Dolph, dzisiaj będziesz miał szansę na odzyskanie pasa! Co sądzisz o obecnym mistrzu?

Dolph: R-Truth jest dobrym zawodnikiem - ale nie dorasta mi do pięt. Udało mu się wygrać w Elimination Chamber dzięki samobójczemu skokowi z góry klatki...ale teraz nie będzie klatki.

Scott: Jak zawsze, trafne spostrzeżenie...a co z Jackiem Swaggerem? Wiemy już, że weżmie udział w Money in the Bank matchu...jeśli Ty będziesz mistrzem WWE, wtedy zostanie pas WHC...czyżbyście celowali w oba pasy?

Dolph: Rozgryzłeś nas. Taki jest nasz cel - zdobyć najważniejsze pasy w WWE i zapisać się jako posiadacze ich przez najdłuższy okres czasu.

Scott: Cóż...walka już za chwilę - idż się do niej przygotować.

- - -

4.Single Match o WWE Championship - Dolph Ziggler vs R-Truth©

Końcówka: Walka jest bardzo wyrównana i trudno przewidzieć kto ją wygra.Kolejne zwarcie...wygrywa je R-Truth odbijając Dolpha od lin...Corkscrew! Przypięcie...1!...2!...Dolph przerywa. Czarnoskóry zawodnik atakuje wstającego Zigglera Dropkickiem...ten upada i Leg Drop! Kolejne przypięcie...1!...2!...Dolph chwyta się liny. Truth próbuje kolejnego Leg Dropa, ale Dolph robi unik! Czeka on, aż R-Truth się podniesie aby wykonać Zig Zag...Truth się podnosi, ale gdy Ziggler się zbliżył,wykonał on What's Up,a chwilę póżniej zostaje zaatakowany przez Miza. Dyskwalifikacja!

Zwycięzca(DQ) - R-Truth

A do ringu zbliża się oWo...atakuje Miza i Trutha! Na ring wbiegają John Laurinatis,Maryse i bracia Usos! Do nich dołączają niespodziewanie...Jack Swagger i Dolph Ziggler. oWo zauważyło, że nie będzie łatwo zniszczyć Awesome Truth dlatego wycofują się...Miz i Truth po chwili ściskają swoje dłonie, po czym podnoszą razem z "grupą Vickie" ręce w geście zwycięstwa.

- - -

Na ring wchodzi...Triple H.

Triple H: Kolejny raz przegrałem walkę mimo dominacji dzięki interwencji z zewnątrz,co jest troche...irytujące. I to przez kogo? Przez moich współbraci z Kliq! Najpierw Kevin Nash...a teraz prawdopodobnie Shawn Michaels nie pozwalają spełnić moich marzeń. Czy ktoś wątpi w to, że pokonałbym Undertakera i przerwał jego streak? Rok temu po walce ze mną nie był w stanie stać na własnych nogach...

SHAWN, POKAŻ SIE...CHCE Z TOBĄ POROZMAWIAĆ...

Ech...a on wie, że jest słabszy i się mnie bo...

Światła gasną a na titantronie pojawia się napis "Czekaj na mnie za tydzień. Shawn Michaels nie boi się nikogo...Triple H jest nieco zaskoczony,ale i zadowolony - jego widokiem kończy sie dzisiejsze RAW.

2. WWE Championship - R-Truth© vs Royal Rumble Winner Chris Jericho

3. US Championship - Zack Ryder© vs X-Pac

5. Money in the Bank Match - Heath Slater vs Ted DiBiase vs Alberto Del Rio vs Jack Swagger vs Justin Gabriel vs Ryback vs 4 nieznanych uczestników

7. World Heavyweight Championship - Christian© vs Daniel Bryan

Mam chwilę wolnego czasu, więc skomentuję ostatni odcinek... Pierwsze przemówienie w wykonaniu Ceny, nie powiem, podobało się mi i fajnie je rozpisałeś. Czuć w tym jest to, że Cena pewnie przejdzie heel-turn. Słowo ''frajerzy'' jak najbardziej na to wskazuje. Walka div choć krótka, to przynajmniej tyle dobrze, że była ona jednak krótka niż miałbyś ją pisać bez pomysłu. Już nawet mogłeś tutaj napisać sam wynik, jak to zrobiłeś w niektórych walkach EC. Maryse ma wzorowany na Mizie, ale własny catplatche, fajny pomysł. Uuuu cholera... Liczyłem na to, że Hawkins dostanie szansę walki o title shota, jednak nie, a dostał ją Swagger :? Jeśli już on, to liczę na jakiś ciekawy spot z Gutwrench Powerbomb. Ciekawe zakończenie czwartej walki, gdzie liczę na to, że Miz i Dolph dostaną kiedyś jakąś wspólną walkę w Teamie bądź na przeciw siebie. Oraz ciekawe zakończenie samej gali RAW, które pozostawia wiele do życzenia.

jak można zapomnieć o Beth Phoenix i panu Szatkowskim znanym jako "Rob Van Dam".

A czy ja zapomniałem? Nie.

Co do karty to na razie się jeszcze nie wypowiem. Gdy napiszesz WM to obiecuję, że skomentuję i zanim zacznę czytać walkę to dopiero wtedy napiszę swoje typy. Nawet na początku komentarza. Powiem tylko jedno walkę o pasy IC i WHC rozpisz, bo akurat one mnie najbardziej ciekawią.

Świetne Diary, mógłbyś zastanowić się nad jakimś pushem dla Goldusta o ile nie został zwolniony
  • 1 miesiąc temu...

Monday Night Raw - 5.III.2012

Po fajerwerkach kamera przenosi się na ring, gdzie widzimy oWo. Mikrofon trzyma Chris Jericho

Jericho: Już dzisiaj wiemy przeciw komu stanę w walce wieczoru na WrestleManii...przeciw komu stanę, aby zmienić tą federację. R-Truth od teraz jest moim celem - i nie pomoże mu ani Miz, ani bracia Uso, ani nieudacznicy od Vickie. To ja jestem tym, który zawsze był gwiazdą tej federacji. To ja zunifikowałem tytuły WWE i WCW! To ja pokonywałem takie gwiazdy jak The Rock, Stone Cold, Shawn Michaels czy Kurt Angle! Gwiżdzecie na mnie? Jesteście...hi-po-kry-tami! Chcieliście być tacy jak ja, jednak wiecie że nie jesteście nawet w połowie tak wspaniali jak ja...jednak już niedługo będziecie mi całować dłonie za przywrócenie starych, dobrych czasów.

OWO: We taking over! Old World Order!

Członkowie oWo schodzą z ringu...

- - -

1.Walka kwalifikacyjna do MITB Matchu - Tyler Reks vs Kane

Końcówka: Kolejną ofiarą Kane'a jest Tyler Reks. Próbował się on się postawić Big Red Monsterowi...jednak mimo tego, że uniknął Corner Clotheslinu i lecz potem nie udało mu się skutecznie zmęczyć Kane'a, więc otrzymał Chokeslam, po którym został odliczony...

Zwycięzca: Kane

- - -

Do gabinetu GM Raw wchodzi...The Miz

Miz: Witam drogiego General Managera RAW...jak zdrowie u Pana?

BB: Miz, czyżbyś przesadził z wazeliną podczas zabaw z Maryse? Trochę śmierdzi tu sztucznością...Czego chcesz?

Miz: Jak wiesz, w walce o pas US na WrestleManii zmierzą się Zack Ryder...i X-Pac. X-Pac dostał miejsce w tej walce za darmo, co jest niesprawiedliwe wobec innych. Chcę abyś dołączył mnie do tej walki. Zresztą, sam mówiłeś że nie jesteś stronniczy jak poprzedni GMowie...

BB: Niech Ci będzie, że dam Ci szansę. Już dzisiaj zmierzysz się z CM Punkiem o prawo dołączenia do Triple Threat Matchu na WrestleManii 28. I spływaj zanim zmienię zdanie...

Miz z uśmiechem opuszcza gabinet

- - -

2. Single Match - Mason Ryan vs Alberto del Rio

Końcówka: Walkę rozpoczął Big Boot od Ryana dla del Rio, który już od początku pokazał Meksykaninowi że to nie będzie łatwa walka. Teraz odbija go od lin...Shoulder block i przypięcie! 1!...2!...Del Rio przerywa. Ryan szykuje się na House of Pain, jednak otrzymuje Enzuigiri! Powstaje, jednak tylko po to aby Del Rio założył mu Cross Armbreaker! Ryan walczy ze sobą...cierpi...jednak powstaje z uwieszonym Arystokratą na ręce i rzuca nim o matę co powoduje przerwanie submissionu...chwilę póżniej widzimy House of Pain! 1!...2!...3! 72-0.

Widzimy stojącego Ryana nad leżącym Meksykaninem...ale światła gasną.

Gdy światło znów się pojawia, to Ryan leży na podłodze, a nad nim stoi...Undertaker! Przejeżdza on palcem po swojej szyi, wynosi Ryana i wykonuje Tombstone Piledriver po czym opuszcza ring!

- - -

Już tylko niecały miesiąc został do największej gali roku - WrestleManii 28!

- - -

Na ringu pojawia się...Beth Phoenix

Beth: (pokazuje swój pas)Wszyscy zajmujecie się durnymi pasami mężczyzn...nie zauważacie tego że ja stworzyłam coś, czego przedemną nie stworzyła żadna kobieta.Posiadam pas już pół roku...który "mężczyzna" może się pochwalić obecnie takim wynikiem? Żaden. Ani na RAW, ani na SmackDown! Widzę w waszych spojrzeniach zazdrość...kobiety chciałyby być takie odważne,piękne i niezależne jak ja...a wy, faceci teraz chowacie głowy w piasek, bo kobieta jest lepsza od was. Nikt mi nie odbierze pasa!

Pojawia się Kharma i zmierza w kierunku ringu...

Beth: No proszę,proszę...kogo my tu mamy. Mark Henry...a nie,nie...to przecież Kharma. Wybacz - macie taką podobną posturę...

Kharma: Niestety, twój czas panowania właśnie się skończył...mam obiecaną walkę z Tobą o pas Div! Dzisiaj, w main evencie RAW. Strzeż się, Beth...

Kharma opuszcza ring śmiejąc się w charakterystyczny dla siebie sposób,na twarzy Beth widzimy przerażenie

- - -

3.Walka o miejsce w Triple Threat Matchu na WM 28 - CM Punk vs The Miz

Końcówka: Pojedynek w pierwszej fazie był bardzo wyrównany, jednak pod koniec przewagę zaczął uzyskiwać CM Punk...udało mu się wykonać bulldog na Mizie! Miz jest zamroczony...powoli wstaje, Punk szykuje się na GTS...ale z tyłu woła go Maryse,ewidentnie go podrywając! Samcze instynkty kierują Punkiem...który próbuje pocałować Maryse, jednak w tym czasie Miz do niego podbiega i wykonuje Skull Crushing Finally! Przypięcie...1!...2!...3!

Zwycięzca: The Miz

Po walce Miz atakuje Punka ze wściekłością...po kilkudziesięciu sekundach zakłada krzesło na jego nogę i skacze na nią wzorem Marka Henrego. Punk zostaje wyniesiony na noszach...

- - -

Na RAW pojawia się The Rock...via Satellite

Rock: Ostatnio słyszeliście narzekania pewnego ulubieńca dzieci...skoro chciał wojny, miał ją będzie. The Rock ma w dupie to, że uważasz go za egocentryka! Cena myśli, że teraz to on przejął schedę po mnie. Jednak każdy wie, że People Champion jest tylko jeden! Cena chce być ulubieńcem dzieci, liżąc cukierkowe tyłki dzieciom,ale...zaraz,zaraz...co tam macie na transparentach? Cena Sucks? Widzisz, John - chyba Ci nie wyszło. Uświadom to sobie, że to The Rock jest najbardziej elektryzującym człowiekiem na tej planecie! Przestań się łudzić, bo za 100 lat nikt nie będzie pamiętał o tym, że był ktoś taki jak John Cena! Zostaniesz zgnieciony na WrestleManii, a razem z Tobą do piachu pójdzie frajerstwo. Ach, właśnie...frajerstwo. Podobno ja jestem frajerem, ponieważ posiadam dolary. Nie one się liczą, tylko szacunek u ludzi. Kto Ciebie szanuje? Wiecie co? Rock opowie wam pewną historię o Cenie i jego żonie...nie wiem czy wiecie,ale... (ekran zaczyna "śnieżyć")

Chwilę póżniej na titantronie pojawia się John Cena

Cena: Piekne brednie...Rock, powiem Ci jeszcze jedno. Wystarczą nożyczki za 99 centów aby Ciebie pokonać (pokazuje przecięty kabel i śmieje się do rozpuku)

- - -

4.Single Match o Divas Championship - Beth Phoenix© vs Kharma

Walka tuż po rozpoczęciu została przerwana atakiem oWo na czele z Chyną na obie zawodniczki...

Wynik: Double DQ

Chwilę póżniej do ringu wbiegła grupa Johna i Vickie z Maryse...co dało ogromny chaos w ringu i zamieszanie w którym trudno było zobaczyć cokolwiek.

Pojawia się GM Raw,BigBrother

BB: Stop, stop, stop. Tak napewno nie będzie na moim show! Widzę, że wszelkie metody dyskusji a także walk jeden na jeden nie mają szans na uczciwe zakończenie...dlatego na WrestleManii odbędzie się...Fatal 4-Way o Divas Championship w składzie: Chyna, Kharma, Maryse i obrończyni tytułu Beth Phoenix. A teraz wszyscy mają się grzecznie rozejść, jeśli nie chcecie zmian w składzie na Waszą niekorzyść.

- - -

Na ringu pojawiają się...Triple H i Shawn Michaels

HBK: Prosiłeś abym przybył. Nie wiem po co, skoro ostatnio wolisz garniturki i nudne bankiety od szalonych imprez oraz dawania przyjemności ludziom na ringu...ale ok.

Triple H: Shawn, uważam Ciebie za mojego przyjaciela...Kliq,D-X,Attitude Era...tak wiele nas łączy. Czy miałeś coś wspólnego z twoją muzyką podczas walki z Masonem Ryanem?

HBK: Nie jesteś już moim przyjacielem. Wolisz siedzieć na nocniku Vince'a McMahona, niż zmieniać ten biznes. Tak...to ja odpowiadam za Twoją porażkę z Masonem Ryanem. I ja odpowiadam za Twoją porażkę z Kevinem Nashem! Nie spełnisz już swojego marzenia...nie pokonasz Undertakera na WrestleManii!

HHH: Dobrze wiesz, że mogłem tego dokonać! Poprostu boisz się tego...że będe lepszy od Ciebie. Ciebie Undertaker zmusił do zakończenia kariery! Jesteś nikim więcej niż żałosnym i sfrustrowanym człowie...

HBK: Żałosnym i sfrustrowanym? Popatrz na siebie! Nie ma już Huntera, nie należysz do Kliq! Kevin chciał Ci pomóc na SummerSlam kiedy miałeś problem z wyłonieniem mistrza...a Ty co? Okłamałeś ludzi i pokazałeś jakiś fałszywy SMS.

HHH: Dobrze wiesz, że musiałem tak zrobić. Zresztą - jeśli dobrze pamietam, to Ty nie chciałeś mi pomóc. Mimo tego uważałem Ciebie za przyjaciela. Ale jak widzę jesteś żmiją, która w przyszłości zostanie sama na horyzoncie...pierwszy krok jest już zrobiony, Shawn.

HBK: To nie moja żona zostawiła mnie, aby budować oWo...co lepsze, robi to z Twoją byłą dziewczyną. Zbieg okoliczności? A może...Suck it jest nietrafione, bo nie ma czego Ci ssać?

Po tych słowach Triple H atakuje Shawna Michaels'a, ich brawl przerywa dopiero kilkunastu ochroniarzy

HHH: Zabije Cię na WrestleManii!!! Odszczekasz każde swoje słowo podczas No Holds Barred Matchu!!!

HBK: Challenge accepted...z przyjemnością skopię Ci tyłek ostatni raz! (Pokazuje znak "Suck it" i wychodzi z areny)

Widokiem Triple H'a z pianą w ustach kończymy dzisiejsze RAW

2. WWE Championship - R-Truth© vs Royal Rumble Winner Chris Jericho

3. Triple Threat Match o US Championship - Zack Ryder© vs X-Pac vs The Miz

5. Money in the Bank Match - Heath Slater vs Ted DiBiase vs Alberto Del Rio vs Jack Swagger vs Justin Gabriel vs Ryback vs Kane vs Randy Orton vs 2 nieznanych uczestników

7. World Heavyweight Championship - Christian© vs Daniel Bryan

8. Fatal 4-Way o Divas Championship - Kharma vs Chyna vs Maryse vs Beth Phoenix©

9. No Holds Barred - Shawn Michaels vs Triple H

PS: Przepraszam za dłuuuuugą przerwę w diary. Niestety trzeba było się wygrzebać z zagrożeń i ogarnąć życie prywatne. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...