Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   284
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Też nie :wink:

Mała podpowiedź: w tytule tego kawałka zawiera się słowo niemal dokładnie takie samo jak jeden z największych przebojów Michaela Jacksona :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

(a wydawało mi się, że to dość proste :wink: )

Kolejna podpowiedź-rebus dla domyślnych: "Ty Też"

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

• Reputacja:   0

Raven, czy zagadka na pewno dotyczy horroru? Podpowiedzi wskazują na U2 "Hold me, thrill me, kiss me, kill me" z soundtracku do Batman Forever. Nie zgadza mi się tylko gatunek. Edytowane przez marcel
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Oczywiście odpowiedź dobra. Popieprzyło mi się z serią "Koszmar Minionego Lata" (szczerze mówiąc, przekonany byłem że to OST z tego filmu. Rypnęło mi się z Type O Negative). Sorki za zamieszanie :wink:

Jedziesz dalej!

W sumie aż tak bardzo się nie pomyliłeś. Schumacher tak spieprzył Batman Forever (nie wspominając o następnej części), że dla fanów gacka oglądanie tego gniota mogło być istnym horrorem. :smile:

Pozostaniemy przy zagadce słownej: aktor, o którym jest ta zagadka, zaliczany jest do grona największych ikon kina grozy. Jeden z legendarnych zespołów rockowych na swojej ostatniej płycie zamieścił utwór napisany specjalnie w hołdzie dla niego. Podaj imię i nazwisko tego aktora oraz dodatkowo nazwę zespołu.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Czy chodzi o Vincenta Price'a i Deep Purple?

Oczywiście.

Z serii "Bajki":

W serii "My Little Pony - Przyjaźń To Magia", kucyka Applejack coś łączy z kucykiem Pinkie Pie, coś co wyróżnia je wśród pozostałych przyjaciółek. Co to takiego?

Moja córka mówi, że to ziemskie kucyki i obie nie mają skrzydeł (aczkolwiek niejaka Rarity też nie ma skrzydeł, ma róg, ale ziemskim kucykiem nie jest). Nie wiem o co chodzi. Znam tylko odcinek ze smokiem, który nawiedził krainę. ;) Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

He, he - wiedziałem Bart, że zaprzęgniesz Młodą do pomocy. Normalnie wiedziałem! :D

Uznaję odpowiedź. Chodziło dokłądnie o to, że są to "zwykłe" kucyki w przeciwieństwie do koleżanek. Rarity i Twilight Sparkle to kucyki-jednorożce (mają róg na czole), a Fluttershy i Rainbow Dash to kucyki-pegazy (posiadają skrzydła) :wink:

A odcinek ze smokiem jest wyjebany :D

Jedziesz!

A odcinek ze smokiem jest wyjebany :D

Trzyma w napięciu ten odcinek.

No dobra fani kucyków Pony. W jednym z odcinków dwa kucyki rywalizują ze sobą w różnych konkurencjach. Później dochodzi do wielkiego wyścigu z udziałem pozostałych kucyków. Proszę opisać w kilku słowach udział Pinkie Pie w tych zawodach.

Pinkie leciała ze Spike'iem balonem i robiła za komentatorkę tego wyścigu :wink:

Pinkie leciała ze Spike'iem balonem i robiła za komentatorkę tego wyścigu :wink:

Hehe - zgadza się. Pinkie to ulubiony kucyk mojej córki. Ala uważa, że jest zabawna i "w ogóle najfajniejsza" ;) Jedziesz Kruku!

Pinkie jest super (taka totalna krejzolka z wiecznym ADHD), chociaż osobiście wolę Applejack (swojska, zadziorna dzioucha, nie dająca sobie w kaszę dmuchać) i Rainbow Dash (jest uroczo bezczelna i uwielbia się opierdalać). Ogólnie wszystkie kucyki są zajebiście charakterne i mnie osobiście irytuje tylko Fluttershy (taka denerwująca mimoza), choć i ona ma swoje momenty (jak właśnie w odcinku ze Smokiem) :wink:

A skoro jesteśmy przy Kucykach:

Kucyki-Pegazy spełniają w Ponyville bardzo istotne zadanie. Jakie?

Edytowane przez -Raven-

Nie będę teraz budził córki, ale wydaje mi się, że chodzi o to, że potrafią kontrolować pogodę. PORANNA EDYCJA: Ala potwierdza - rozpędzają chmury, żeby było słońce, łażą po chmurach i takie tam.

Fluttershy (taka denerwująca mimoza), choć i ona ma swoje momenty (jak właśnie w odcinku ze Smokiem) :wink:

To ta co pojechała po tym smoku? I wstawiła gadkę "Jak śmiesz smoku!" i dalej "I co masz mi teraz do powiedzenia"? Jak dla mnie zajebisty tekst. Powinienem go chyba wrzucić do tematu o ulubionych cytatach i dialogach filmowych. :D

Edytowane przez Ghostwriter

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 146 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 024 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 583 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 884 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW Road To Wrestling Dontaku 2025 - Dzień 4 Data: 23.04.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Imabari, Ehime, Japan Arena: Texport Imabari Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: GALLI/CMLL Arena Mexico En Chicago 2 Data: 19.04.2025 Federacja: GALLI Lucha Libre, Consejo Mundial De Lucha Libre Typ: Event Lokalizacja: Cicero, Illinois, USA Arena: Cicero Stadium Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Lucha Libre - dyskusje ogólne
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Champion Carnival 2025 - Dzień 6 Data: 23.04.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.095 Format: Live Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • IIL
      Odpuszczam sobie ten event. Za dużo to kosztuje, zabawa może i super ale niezbyt mam ochotę nabijać im kieszenie po raz kolejny w tym roku.  Co innego Forbidden Door w Londynie. Zastanawiam się nad wypadem...
    • PpW
      Już 30 Kwietnia, Biesiad Strong zawalczy nie tylko o swoją wolność, ale też możliwość zemsty na człowieku, który to wszystko zaczął 🤯 Warunek jest jeden, musi wygrać, a to nie będzie proste (o ile to w ogóle możliwe), ponieważ na jego drodze stoi "Najsilniejszy Łowca Nagród w Europie", ściągnięty na tą robotę ze Skanudnawii przez ekipę z PM Shooter - Mr. Power Up, a gdyby tego było mało, to sędziaą specjalnym tego starcia będzie mentalny oprawca naszego cieśli, czyli sam "Real Deal" 🥶🔥 Czy Biesiad przetrwa (albo chociaż przeżyje) najwieksze wyzwanie w swojej dotychczasowej karierze i zapewni sobie możliwość zemsty, na którą czeka już prawie 2 lata? Przekonamy się już 30 Kwietnia, w samym centrum Warszawy! 🔥🔥🔥 Przeczytaj na fanpage.
  • Dodaj nową pozycję...