Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   631
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Caribbean Cool napisał(a):
Btw-Raven wisisz mi przysługę za obejrzenie Friday the 13 z 2000 któregoś.... I will never forget.

Przynajmniej zobaczyłeś kilka niezłych par cycków i smiałe kille.

W porównaniu z gównianym Leatherfacem to nowy Piątek to arcydzieło.

Tamto gówno było strasznie nudne i pogmatwane - ledwo 4 dałem. Nowy Piątek oceniłem na chyba 6 ;d

Także nie dziw się Papcio, że o takim gównie zapomniałem :D Ostatnio oglądałem zbiór filmików klasy Z gdzie między innymi wózek na zakupy zabijał i to lepiej oceniam niż ten prequel Teksańskiej masakry :D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

CzaQ napisał(a):
Przynajmniej zobaczyłeś kilka niezłych par cycków i smiałe kille.

No właśnie nie.

Jeden z najbardziej znanych dyrektorów filmowych, tworzący w latach 70 i 80'tych uznane w w kinowym świadku filmy, będące przykładami różnych gatunków, w XXI wieku dokonał ekranizacji znanej noweli, tratujący o rzeczywistej zbrodni. Twór nie znalazł uznania krytyków ani publiczności

O jakim filmie mowa?

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Pierwsze skojarzenie - Ridley Scott :D No co? Przecież dokonał prawdziwej zbrodni - zajebał serię Obcy :D ;/

Jedynie nie zgadza się, że na faktach. ALE przejrzałem listę filmów powstałych na faktach, które reżyserowały znane osoby po roku 2000 i szukam...

W sumie Ridley Scott i "Wszystkie pieniądze świata" spełniają prawie wszystkie kryteria prócz tego, że chyba nie jest na podstawie książki (o czym zapomniałem) i nie był to flop.

Kurde nie wszystko się zgadza, ale... "Nostalgia Anioła" Petera Jacksona?

Raczej nie, ale mógłbyś jeszcze troszeczkę być bardziej specyficzny jeśli chodzi o pytanie. :D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

Rozumiem, że mam skonkretyzować pytanie? ;)

Chciałem dodać, że różne akademie filmowe, też nie były przychylne owemu tworowi, ale podejrzewam, że za wiele by to nie zmieniło.

1. film jest thrillerem, nowela odnosiła się to prawdziwego, brutalnego, morderstwa.

2. Pozostając przy latach 70' i 80'-tych. Stworzył co najmniej jeden znany

thriller, horror i kino gangsterskie.

Teraz powinno być proste.

czaq-wyjaśnij mi jakim sposobem pasował ci Jackson :D

czaq-wyjaśnij mi jakim sposobem pasował ci Jackson

Spełniał wiele kryteriów ;) Chyba nie znasz tak dobrze Piotrusia jak tak :D

1) Znany? Znany. Władca Sygnetów czy Martwica Mózgu to klasyka :D

2) Tworzący w latach 70 i 80? Stworzył jakąś krótkometrażówkę w latach 70, a tak naprawdę rozkręcił się w 80. Czyli jedna rzecz nie pasuje.

3) Różne gatunki? Tak, miks Sci-Fi, horroru i komedii.

4) Znana nowela traktująca o prawdziwej zbrodni - Czy "Nostalgia Anioła" jest znana? Nie wiem. Nie siedzę w kryminałach za bardzo. To czy jest na faktach to też naciągane jak podpowiada google, ale jest luźne nawiązanie.

Czy był porażką finansową i komercyjną? W sumie nie mam pojęcia :D

Ale nie ważne w końcu nie o to chodziło :D

CzaQ napisał(a):
2) Tworzący w latach 70 i 80? Stworzył jakąś krótkometrażówkę w latach 70, a tak naprawdę rozkręcił się w 80. Czyli jedna rzecz nie pasuje.

I tu tkwi sedno. To są spore tytuły a nie jakiś krótkometrażowy cuś.

Matko i córko. Raven ma rację, jesteśm....jesteście leniwi :twisted:

Matko i córko. Raven ma rację, jesteśm....jesteście leniwi

Przecież ja co post się do tego przyznaję :D

Muszę jeszcze raz luknąć listę filmów na podstawie książek na podstawie prawdziwych wydarzeń... 500 pozycji :o Na szczęście wystarczy zawężyć poszukiwania do znanych reżyserów :D

W filmie tym gra zdobywczyni oskara, a także typiara znana głównie z filmów o superbohaterach (nie wiem, czy głównie z tego właściwie, nie śledzę tych tematów. Hój załóżmy, że mam rację ) :D Edytowane przez Caribbean Cool

Jakbym wiedział, że chodzi o najseksowniejszą laskę z showupa, w której się bujałem to bym od razu odpowiedział :D Laska miała nick DaliaBlack.

A więc chodzi o film Czarna Dalia? ;>

No ja może jestem głupi, lecz wydawało mi się, iż zwyczajnie poszukiwania rozpoczną się i zakończą na ogarnięciu filmografii Palmy i Copolli. Kino gangsterskie- coś tam zrobili. :D

Lecisz z koksem.

Btw. Tak w ramach rozweselenia. Podobno Wyatt wygrywa w różnych kategoriach w facebookowej wersji AWA :twisted:

Btw. Tak w ramach rozweselenia. Podobno Wyatt wygrywa w różnych kategoriach w facebookowej wersji AWA

Wiesz, typ zawodnikiem jest słabym, ale telewizje dobrą dawał.

Ok co do pytania - połączmy 2 światy, czyli wrestling oraz filmy :

Pewien baaaaardzo znany wrestler zagrał kaskadera pewnej ikonicznej wręcz postaci horroru o czym bardzo mało osób wie. Najzabawniejsze jest to, że ani posturą ani wyglądem za cholere nie przypomina oryginalnego aktora, ale dzięki charakteryzacji i ujęciom łatwo to szło obejść.

O jaką postać chodzi i o jakiego wrestlera?

Takie trochę pokręcone pytanie, ale w Twoim stylu CC :twisted:

CzaQ napisał(a):
Takie trochę pokręcone pytanie, ale w Twoim stylu CC

Eee, nie w moim stylu, bo łatwe. ;D

Ryjek i Leo Freddie Kruger.

Czo to za tatuaż?

Myślałem, że jak będzie tak skołowane to będzie trudniejsze ;/ ;P

Tak, Rey Mysterio zagrał Fredka w Freddy vs Jason LOL

Z początku chciałem zadać trudniejsze - w mało znanym zbiorze filmików pt. "Pudełko ze Strachami" gdzie poszczególne segmenty są mniej lub bardziej udane występuje znany wrestler jako killer i choć nie widać jego twarzy to po posturze i oczach można go rozpoznać :D

Ale pomyślałem, że tego nikt nie oglądał (a polecam, bo pomimo, że całość wypada średnio to jest to ciekawe doświadczenie - opowiastka z mazią, kilka parodii slasherów :D), a w dodatku wystarczyłoby wpisać i zobaczyć kto jest w obsadzie. Niby z Ryjkiem też można było to zrobić, ale nie wszędzie to piszą ;>

Czo to za tatuaż?

Brand of Sacrifice z Berserka. Jak się przyglądam to chyba to - wg wpisów na necie też choć sam symbol on ma jakiś dziwny.

CzaQ napisał(a):
Myślałem, że jak będzie tak skołowane to będzie trudniejsze ;/ ;

Za dużo podpowiedzi. ;P

Dobra, zrobię wyjątek i zadam pytanie z konkretną odpowiedzią. ;D

Co w filmie ,,Triangle'' przeraziło autystycznego syna głównej bohaterki?

W razie w, nie radzę szukać odpowiedzi a obejrzeć film. Dobry średniak, ja przynajmniej nie doznałem poczucia straconego, hehe, czasu.

Film oglądałem... ale jakieś 10 lat temu :D Więc nie pamiętam nawet czy gówniak był na pokładzie...

Strzelę, że maska głównego antagonisty.

Faktycznie dobry średniak. Takie 5,5 lub 6/10.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Giero
      SmackDown w tym roku przeszło na format trzygodzinny. Początkowo spodziewano się, iż w czerwcu niebieska tygodniówka wróci do dwóch godzin. Miało to nastąpić 6 czerwca. Wygląda jednak na to, że nastąpiła korekta w tej kwestii. „PWInsider Elite” stwierdziło, iż ten ruch może zostać opóźniony i w czerwcu będziemy mieli jeszcze wydłużone odcinki. Trzeba mieć na uwadze, że ani od samego WWE, ani USA Network nie padł do tej pory komunikat w tej sprawie. Tymczasem „WrestleVotes” skupiło się na statusie Travisa Scotta w WWE. Wygląda na to, iż teraz zobaczymy go w akcji na Money in the Bank, 7 czerwca. Było to w planach organizacji jeszcze przed WrestleManią 41. Nie wiadomo jeszcze, co konkretnie Travis będzie robił, ale coraz więcej wskazuje na jakiś tag team match, gdzie będzie tworzył drużynę z mistrzem WWE Johnem Ceną.
    • Mr_Hardy
      Karta wygląda wyśmienicie. Nie mogę się doczekać aż obejrzę to PPV.
    • Kaczy316
      Oficjalnie WM 42 jednak nie w Nowym Orleanie, za to odbędzie się tam przyszłoroczne Money In The Bank, ponoć to część większego porozumienia, a przynajmniej tak mówi Sean Ross, szkoda, lubię WM w Nowym Orleanie, zawsze jest tam świetny klimat, znaczy mówiąc zawsze to mam na myśli dwie WM'ki, które tam się odbyły i ten klimat miały niesamowity mimo wszystko.
    • CzaQ
      Jako córka Iron Mana z Marvela ma chody  Chociaż może nie ma chodów jeśli rozjebała nogę
    • Bastian
      Ostatni przystanek przed Battleground. Uroczo wyglądał dużo mniejszy, sepleniacy Myles Borne z wyglądem Sebixa na tle wyglądającego jak zabójca mistrza NXT Wygląda na to, że Oba Femi rozprawi się z Mylesem, a potem do gry o pas wkroczy Darkstate. Mamy Cena vs Rock w domu, czyli muzyczny pojedynek gatunkowy Williamsa i Hendry' ego To jedna z czterech mistrzostwskich walk na Battleground i pytanie, czy jakikolwiek pas zmieni posiadacza, tym bardziej, że wszyscy mistrzowie zdobyli tytuły w 2025 r. Może Vaquer, bo jeśli pokona Grace to, cytując Goldberga, who's next?
  • Dodaj nową pozycję...