Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   624
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

AC/DC i "Maksymalne przyśpieszenie" ?
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   288

Oczywiście :wink:

Swoją drogą kawałek AC/DC o wiele lepszy niż sam film.

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Szczerze mówiąc to strzelałem :D Nawet nie pamiętam jaki to był kawałek :P

No to zostańmy w temacie Stephena Kinga - akurat "Maksymalne przyśpieszenie" to był jego debiut reżyserski :D i w sumie jedyny film, który nakręcił co dodaje smaczku mojemu pytaniu :D

Stefan Król był bardzo rozczarowany i nie lubił jednej ze swoich ekranizacji tak bardzo, że głośno wyrażał swoją dezaprobatę mimo, że sam film jest uznawany za jeden z najlepszych horrorów i za arcydzieło gatunku. Przez to póżniej powstał także miniserial o wątpliwej jakości o tym samym tytule.

O który słynny film chodzi?

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

Oczywiście, że tak.

W końcu ktoś nowy się zaangażował w quiz :D

Jedziesz dalej.

• Reputacja:   0

W końcu ktoś nowy się zaangażował w quiz

Nie, to po prostu pierwsze pytanie, na które miałem jakikolwiek pomysł na odpowiedź :lol:

Pytanie filmowo-muzyczne :) Kultowa scena ze "Świata wg. Bundych", gdzie Al w supermarkecie celowo podrzuca atrakcyjnej blondynce pierwsze lepsze towary z półek. Ów atrakcyjna blondynka pojawiła się w teledysku do pewnego utworu, który stanowi wręcz "hymn" tego gatunku muzyki.

Blondynki nie musicie googlować, bo chcę znać tylko tytuł i wykonawcę tego utworu ;)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Reputacja:   288

Szczerze mówiąc to strzelałem :D Nawet nie pamiętam jaki to był kawałek :P

"Who made who". Obadaj. Całkiem niezła nuta :wink:

Pytanie filmowo-muzyczne :) Kultowa scena ze "Świata wg. Bundych", gdzie Al w supermarkecie celowo podrzuca atrakcyjnej blondynce pierwsze lepsze towary z półek. Ów atrakcyjna blondynka pojawiła się w teledysku do pewnego utworu, który stanowi wręcz "hymn" tego gatunku muzyki.

Powiem tak - kompletnie nie pamiętam tego odcinka, a już tym bardziej dupery, która w nim występowała. Kompletnie też nie mam pojęcia i nie chce mi się sprawdzać, czy w teledysku do utworu o którym myślę w ogóle występuje jakaś laska :D Jednak kiedy słyszę sformułowanie "kawałek stanowiący hymn dla tego gatunku muzycznego", to na myśl przychodzi mi tylko Nirvana "Smells like teen spirit", ale jest to strzał z tak dalekiej piłki, jakby bramkarz chciał strzelić gola drużynie przeciwnej, spod własnej bramki :wink:

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nie chciałem, żeby było zbyt łatwo. Ale jak nawet Ty, Raven, nie pamiętasz czegoś z Bundych, to chyba przegiąłem :lol: Nie jest to Nirvana w każdym razie. Szukany utwór to również gitarowe granie, ale dużo pozytywniejsze, będące esencją przełomu lat 80/90-tych :)

Ok, jako podpowiedź leci wspomniany fragment serialu :)

Edytowane przez jakub97sc

• 3 tygodnie później...

Sam nie wiem. Czy ta dziewczyna nie grała, w którymś teledysku Guns n' Roses?

14453752125651e0a536c69.jpg

Hmm...kieruj się bardziej w stronę niechlubnego gatunku, jakim jest glam rock ;) I wybaczcie, że quiz filmowy ostatnimi 2-3 pytaniami bardziej przypomina quiz muzyczny :P Edytowane przez jakub97sc

"Poison" Alice Coopera?

14453752125651e0a536c69.jpg

Bliżej, choć wciąż nie to. Jest to kapela, bliżej im do Motley Crue czy też Def Leppard ;) Kawałek ma ponad 30 milionów wyświetleń na YT, więc nie jest to takie bardzo nieznane. Wygooglować "hair metal" czy też "glam rock", wejść na pierwszy lepszy ranking i podać odpowiedź ;)

Pewnie przestrzele, ale żeby Ci uświadomić ile aktorek przewinęło się w innych teledyskach, a występowały w "Budnych" to rzucę - Keri Russel w teledysku "Always" Bon Joviego. :P

Jestem skłonny uwierzyć, że przez Bundych przewinął się cały tabun (s)eksbomb z lat 90-tych, więc wymyślę coś nowego, żeby quizu nie hamować :) Chodziło mi o kawałek grupy Warrant - "Cherry Pie" :)

Skończyłem oglądać Dextera, więc mogę sypnąć czymś świeżym :D W którym sezonie serialu pada kultowy (zwłaszcza wśród vine'ów) cytat "Surprise motherfucker"? :)

• Reputacja:   1

Jestem skłonny uwierzyć, że przez Bundych przewinął się cały tabun (s)eksbomb z lat 90-tych, więc wymyślę coś nowego, żeby quizu nie hamować :) Chodziło mi o kawałek grupy Warrant - "Cherry Pie" :)

Dla zainteresowanych (ponieważ sam jakub97sc zapomniał podać nazwiska tej modelki) to ta modelka nazywa się Bobbie Brown. Dziękuję :-)

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 30 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 039 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 710 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      No i szanuję opinię zwłaszcza że jest poparta argumentami a nie "bo tak", częściowo też się zgadzam bo (choć go nie trawię do tego stopnia, że przewijam proma / walki a jak ja PLE coś robi a akurat na żywo oglądam to się czymś innym zajmuję i nie obchodzi mnie zbytnio co tam się dzieje) z tego co tu czytałem i jakieś tam urywki mi się gdzieś tam wyświetliły to fakt, przykłada się, daje radę, robi robotę i jest lepszy od wielu (choć gdyby WWE akurat na to patrzyło to zwolnienia by zupełnie inaczej wyglądały i same drewna by wylatywały). Moja opinia jest taka, że gdyby powalczył trochę na niezależnej wcześniej i WWE zobaczyło by potencjał to ok jeszcze by przeszło a tak to wygląda jak typowy celebrity no-name któremu WWE podkłada swoich zawodników żeby nakarmić jego ego (tak, wiem że zły przykład bo on większość przegrywał z początku ale w momencie sprowadzenia go tak to wyglądało) Nie wiem, może problem u mnie jest w tym, że należę do 0.001% społeczeństwa które nie uznaje czegoś takiego jak youtuber i dla kogo celebryta to aktor, piosenkarz, polityk (chociaż polityki nie śledzę), sportowiec a nie ktoś kto sobie nagrywa jak gra w gry, reaguje sztucznie na jakieś filmiki czy robi z siebie klauna (z całym szacunkiem dla klaunów) i dlatego wyjątkowo nie mogę go przetrawić. Ale szanuję Twoje zdanie, częściowo się zgadzam i dajesz dobre przekonywujące argumenty.
    • KyRenLo
    • MattDevitto
    • StuPH
      Dopiero co oglądałem jego ostatnią walkę, a teraz ta szokująca informacja. Niesamowity zawodnik. Spoczywaj w pokoju, legendo! 
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Champion Carnival 2025 - Dzień 13 Data: 11.05.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Sapporo, Hokkaido, Japan Arena: APA Hotel & Resort Sapporo Publiczność: 625 Format: Live Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...