Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   632
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

AC/DC i "Maksymalne przyśpieszenie" ?
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   289

Oczywiście :wink:

Swoją drogą kawałek AC/DC o wiele lepszy niż sam film.

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Szczerze mówiąc to strzelałem :D Nawet nie pamiętam jaki to był kawałek :P

No to zostańmy w temacie Stephena Kinga - akurat "Maksymalne przyśpieszenie" to był jego debiut reżyserski :D i w sumie jedyny film, który nakręcił co dodaje smaczku mojemu pytaniu :D

Stefan Król był bardzo rozczarowany i nie lubił jednej ze swoich ekranizacji tak bardzo, że głośno wyrażał swoją dezaprobatę mimo, że sam film jest uznawany za jeden z najlepszych horrorów i za arcydzieło gatunku. Przez to póżniej powstał także miniserial o wątpliwej jakości o tym samym tytule.

O który słynny film chodzi?

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

Oczywiście, że tak.

W końcu ktoś nowy się zaangażował w quiz :D

Jedziesz dalej.

• Reputacja:   0

CzaQ napisał(a):
W końcu ktoś nowy się zaangażował w quiz

Nie, to po prostu pierwsze pytanie, na które miałem jakikolwiek pomysł na odpowiedź :lol:

Pytanie filmowo-muzyczne :) Kultowa scena ze "Świata wg. Bundych", gdzie Al w supermarkecie celowo podrzuca atrakcyjnej blondynce pierwsze lepsze towary z półek. Ów atrakcyjna blondynka pojawiła się w teledysku do pewnego utworu, który stanowi wręcz "hymn" tego gatunku muzyki.

Blondynki nie musicie googlować, bo chcę znać tylko tytuł i wykonawcę tego utworu ;)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Reputacja:   289

CzaQ napisał(a):
Szczerze mówiąc to strzelałem :D Nawet nie pamiętam jaki to był kawałek :P

"Who made who". Obadaj. Całkiem niezła nuta :wink:

jakub97sc napisał(a):
Pytanie filmowo-muzyczne :) Kultowa scena ze "Świata wg. Bundych", gdzie Al w supermarkecie celowo podrzuca atrakcyjnej blondynce pierwsze lepsze towary z półek. Ów atrakcyjna blondynka pojawiła się w teledysku do pewnego utworu, który stanowi wręcz "hymn" tego gatunku muzyki.

Powiem tak - kompletnie nie pamiętam tego odcinka, a już tym bardziej dupery, która w nim występowała. Kompletnie też nie mam pojęcia i nie chce mi się sprawdzać, czy w teledysku do utworu o którym myślę w ogóle występuje jakaś laska :D Jednak kiedy słyszę sformułowanie "kawałek stanowiący hymn dla tego gatunku muzycznego", to na myśl przychodzi mi tylko Nirvana "Smells like teen spirit", ale jest to strzał z tak dalekiej piłki, jakby bramkarz chciał strzelić gola drużynie przeciwnej, spod własnej bramki :wink:

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nie chciałem, żeby było zbyt łatwo. Ale jak nawet Ty, Raven, nie pamiętasz czegoś z Bundych, to chyba przegiąłem :lol: Nie jest to Nirvana w każdym razie. Szukany utwór to również gitarowe granie, ale dużo pozytywniejsze, będące esencją przełomu lat 80/90-tych :)

Ok, jako podpowiedź leci wspomniany fragment serialu :)

Edytowane przez jakub97sc

• 3 tygodnie później...

Sam nie wiem. Czy ta dziewczyna nie grała, w którymś teledysku Guns n' Roses?

14453752125651e0a536c69.jpg

Hmm...kieruj się bardziej w stronę niechlubnego gatunku, jakim jest glam rock ;) I wybaczcie, że quiz filmowy ostatnimi 2-3 pytaniami bardziej przypomina quiz muzyczny :P Edytowane przez jakub97sc

"Poison" Alice Coopera?

14453752125651e0a536c69.jpg

Bliżej, choć wciąż nie to. Jest to kapela, bliżej im do Motley Crue czy też Def Leppard ;) Kawałek ma ponad 30 milionów wyświetleń na YT, więc nie jest to takie bardzo nieznane. Wygooglować "hair metal" czy też "glam rock", wejść na pierwszy lepszy ranking i podać odpowiedź ;)

Pewnie przestrzele, ale żeby Ci uświadomić ile aktorek przewinęło się w innych teledyskach, a występowały w "Budnych" to rzucę - Keri Russel w teledysku "Always" Bon Joviego. :P

Jestem skłonny uwierzyć, że przez Bundych przewinął się cały tabun (s)eksbomb z lat 90-tych, więc wymyślę coś nowego, żeby quizu nie hamować :) Chodziło mi o kawałek grupy Warrant - "Cherry Pie" :)

Skończyłem oglądać Dextera, więc mogę sypnąć czymś świeżym :D W którym sezonie serialu pada kultowy (zwłaszcza wśród vine'ów) cytat "Surprise motherfucker"? :)

• Reputacja:   1

jakub97sc napisał(a):
Jestem skłonny uwierzyć, że przez Bundych przewinął się cały tabun (s)eksbomb z lat 90-tych, więc wymyślę coś nowego, żeby quizu nie hamować :) Chodziło mi o kawałek grupy Warrant - "Cherry Pie" :)

Dla zainteresowanych (ponieważ sam jakub97sc zapomniał podać nazwiska tej modelki) to ta modelka nazywa się Bobbie Brown. Dziękuję :-)

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: DDT King Of DDT 2025 Final!! Data: 25.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Format: Live Platforma: Wrestle Universe Official video: Link Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Battleground 2025 Data: 25.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Premium Live Event Lokalizacja: Tampa, Florida, USA Arena: Yuengling Center Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Double Or Nothing 2025 - The Buy In Data: 25.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Glendale, Arizona, USA Arena: Desert Diamond Arena Format: Live Platforma: YouTube.com Official video: Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: KPW Vs. PWM Blazing Saddles Data: 25.05.2025 Federacja: Kaiju Pro Wrestling, Pro Wrestling Magic Typ: Event Lokalizacja: Bristol, Connecticut, USA Arena: The Lincoln Room Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Double Or Nothing 2025 Data: 25.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: Pay Per View Lokalizacja: Glendale, Arizona, USA Arena: Desert Diamond Arena Format: Live Platforma: PPV Sender Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
  • Dodaj nową pozycję...