Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Team Bring It vs. Team Cenation

Po czyjej jesteś stronie?  

110 użytkowników zagłosowało

1. 1. Po czyjej jesteś stronie?

• Team Bring It
      52
    • Team Cenation
      58

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wpadłem na pomysł na ankietę aby sprawdzić jak to jest na naszym forum. Na twitterze niedługo zaczną się wrestlerzy opowiadać za którąś ze stron więc czemu nie i tutaj. Jak temat się nie nadaje to spoko - można go usunąć. Raczej aby temat się utrzymał wypadałoby uzasadnić chodź może być ciężko. Ja nie patrzę na to co ma się wydarzyć po WM. Jestem po stronie Rocka za sentyment i ogólnie za tą postać. Gesty Rocka to "klasyki" i ja je uwielbiam. Dlatego Team Bring It!

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

4

• Pinio

4

• Anapolon

3

• ArriS

2

Top użytkownicy w tym temacie

Nie sądziłem, bym kiedykolwiek nazwał się członkiem "Team Cenation" - ale tak jest tym razem. Głosuję na Team Cenation, bowiem doceniam Cene za pracę, jaką wykonuje dla tego biznesu od wielu lat, za to, co robi dla WWE i wrestlingu. Rock to może "nie moje czasy", więc nie czuję takiej elektryzacji jak niektórzy, jednakże nie powiem, że nie lubię postaci The Rocka.

• Urządzenie:  Windows

Dla mnie prosty wybór: Cena. To co mówił Cena już parę razy, on tu będzie dalej, Rock nie. Ja też porównuję tą walkę do tego, co mieliśmy na WM X8, czyli symboliczne przekazanie pałeczki: legenda starszych czasów przegrywa i przekazuje pałeczkę osobie teraźniejszych czasów. Czy walka tak będzie wyglądać, czy zakończy się takim obrazkiem, to już inna sprawa. Ja po prostu nie wyobrażam sobie stać po stronie kogoś, kto powraca na jedną walkę (i mówię to ogólnie, nie tylko o tym, że jest to The Rock).

Team Cenation. Feud z Rockiem dobrze mu zrobił i chyba sprawił, że Cena bardziej zaczął być doceniany przez smartów. Może to również jeden z celów ich programu? Nie wiem dlaczego, ale Rock mnie cały czas rozczarowuje od powrotu. Przeżywałem jego powrót i w ogóle, ale potem po prostu emocje ustały i... o. Dwayne nie elektryzuje mnie. Po prostu. Owszem, jest ikoną swoich czasów, ale moim zdaniem Hollywood go zmieniło. Oczywiście ja to mogę wiedzieć tylko z youtube'a, bo to nie moje czasy, ale potrafię zauważyć Rocka starego - tworzącego napięcie samym wizerunkiem, przyciągającego ludzi i nowego Rocka - starego aktorzynę, który miał ochotę wejść znowu do ringu. Rozumiem, że większość się ze mną nie zgodzi, bo Rock to dalej bardzo charyzmatyczna postać, ale ja tego nie czuję.

2763850344fa2e7aa55ab8.jpg

Pinio, może ciut głupie pytanie, ale co ma na celu ta ankieta?

Patrząc z jednej strony postać Rocka zjada na śniadanie bezpłciową, nudnawą i przejedzona postać Ceny, wiec i głos - jeśli chodzi o to - powinien iść z miejsca na People's Champa. To samo jeśli chcemy porównać umiejętności obu zapaśników.

Jednak jeśli patrzymy na to od drugiej strony to przecież przegrana Jasia byłaby dla WWE strzałem w stopę. Ba, urwanie sobie nogi, po prostu głupota - tu szala przechyla się zdecydowanie na korzyść krewnego terminatora.

Może chodzi Ci tu tylko o markowe podejście? Ale w takim razie jaki sens ma argumentowanie swojego zdania, skoro to tylko subiektywne uczucie (ja sobie mogę bez powodu lubić nawet Khaliego i nikt mi tego nie zabroni) mogące nie mieć żadnego odzwierciedlenia w umiejętnościach. Można argumentować markowo tak jak Alvathen - "doceniam Cene za pracę, jaką wykonuje dla tego biznesu od wielu lat", ale jaki ma to sens?

Od głosu się powstrzymuje, bo jak pisałem nie wiem o co chodzi...

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Ja liczę jednak na Rocka.

Wszystkie racjonalne argumenty wskazują na wygraną Ceny, ale ja o cichu liczę, że WWE pokaże coś więcej:

-np. Alberto wtrąca się w walkę, sędzia przerywa mecz a Rock z Ceną wspólnie wykonują finishery na Alberto

-albo SCSA interweniuje

-albo Taker z Kane'm i mamy reunit BoD

Myślę, że jest dużo ciekawych rozwiązań tej walki.

-np. Alberto wtrąca się w walkę, sędzia przerywa mecz a Rock z Ceną wspólnie wykonują finishery na Alberto

-albo SCSA interweniuje

-albo Taker z Kane'm i mamy reunit BoD

Interwencje w tej walce, to najbardziej debilne, co mogłoby zrobić WWE. Takie coś na pewno zepsułoby mi odbiór tej walki.

Dokładnie, zwłaszcza takie bezpodstawne jak te podane wyżej... Po cholerę tu Taker i Kane, po co Stone Cold?! Jedynym racjonalnym motywem z interwencją byłaby jakaś próba Mizanina, który wbiłby w tą walkę. Jako jedyny jest powiązaną z tą historią.

Jednak tak jak napisał maly619, w walkach o takim prestiżu kazirodztwem byłoby rozpisanie interwencji, dwaj "herosi" nie potrzebują tu pomocy i sami powinni załatwić swoje osobiste animozje.

Pinio, może ciut głupie pytanie, ale co ma na celu ta ankieta?

Sprawdzenie kto ma więcej zwolenników na forum. Tak jak przed SuperBowl, finałem NBA a także innymi wielkimi wydarzeniami(jakim niewątpliwie będzie wala Ceny z Rockiem) każdy opowiada się po czyjejś stronie. Nie chodzi mi kto wygra pojedynek tylko kto miałby wygrać wg. nas.

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Rock to jeden z niewielu, których kojarzę, gdy za dzieciaka oglądałem wrestling u kumpla. Dość nie regularnie oglądałem, a wtedy to Dwayne był postacią numer jeden dla mnie. Jednak Cena to koleś, którego polubiłem po swoim powrocie do oglądania WWE. Tak, mam 21 lat i lubię Johna Cena, bo to świetny "WWE superstar". Wybitny wrestlerem nie jest, ale solidnym. Postać którą gra, gra znakomicie i jest czołówką na majku w WWE. Przede wszystkim jest. Rock to legenda i cieszy każdy jego powrót. Będzie teraz wracał pewnie co jakiś czas, może nawet za rok znowu powalczy na WM. Jednak Cena dalej będzie co tydzień w federacji, dalej będzie nas "bawił" i mimo, tego, że ogólnie Rocka uważam za lepszego wrestlera, to głos leci na Cene, z którym bardziej się identyfikuje. Era Attitude i kawałek potem widziałem sporadycznie, ledwo co pamiętam, a era PG to jednak moja era, jakby to nie brzmiało. Zresztą musi dojść do przekazania "pałeczki" gwiazdy numer jeden swoich czasów. Niech dołożą do tego heel turn Jasia i będzie pięknie :grin:

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Szczerze mówiąc nie lubię "najbardziej elektryzującego człowieka w tym biznesie" The Rocka. Nie wiem, może nie moje czasy, może uprzedzenie, ale zaczynałem od walk Ceny i tak mi zostało. Nawet cieszyłbym się gdyby został przedraftowany na Smackdown! i zdobył World Heavyweight Championship!

W ich walce liczę na G-E-N-I-A-L-N-E starcie, czy tak będzie nie wiadomo. Ale ten mecz będzie jednym z najlepszych na Wrestlemanii. Chciałbym zobaczyć interwencją The Miza, uderzenie sędziego i pomoc Cenie.

TEAM CENATION! - chociaż nie nazwałbym się tak, bo aż takim fanem nie jestem, ale nie wstydzę się tego, że go lubię.

116218737055c51bc30a173.jpg

Sprawdzenie kto ma więcej zwolenników na forum.

Czyli jestem zwolennikiem postaci Rocka - głosować na niego?

Tak jak przed SuperBowl, finałem NBA a także innymi wielkimi wydarzeniami(jakim niewątpliwie będzie wala Ceny z Rockiem) każdy opowiada się po czyjejś stronie. Nie chodzi mi kto wygra pojedynek tylko kto miałby wygrać wg. nas.

Ale zwycięzca SuperBowl, czy finału NBA nie wie tego przed samym meczem. Tu tak jest. Ja nie lubię postaci Ceny (nawet więcej niż nie lubię), ale wiem, że dla dobra federacji musi to starcie wygrać, i chce żeby je wygrał - głosować na Cene?

Gdyby wrestling był naprawdę to zrozumiałbym taką ankietę. Ale jest inaczej, więc nadal nie mam pojęcia co ona ma na celu...

W ich walce liczę na G-E-N-I-A-L-N-E starcie, czy tak będzie nie wiadomo

Wiadomo, że nie będzie. Cena to nie Punk, Rock to nie HBK, walka przy dobrym bookingu ma szanse być dobra, ale nic więcej.

Ale ten mecz będzie jednym z najlepszych na Wrestlemanii.

Pewnie na WM-ce 28 będzie jednym z najlepszych, uplasuje się pewnie na trzecim miejscu. Jeśli jednym z najlepszych w historii WrestleManii to się raczej przeliczysz, będzie dobrze jak w pierwszej 30 się znajdzie.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Sprawdzenie kto ma więcej zwolenników na forum.

Czyli jestem zwolennikiem postaci Rocka - głosować na niego?

Jedni głosują na tego, który ma wygrać a inni na tego, którego po prostu bardziej lubią. Ja bardziej lubię Rocka a np. w Typerze postawiłem na Cenę. W tej ankiecie chciałbym aby nie traktować tego jako starcie wrestlingowe tylko starcie dwóch wielkich gwiazd.

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Anapolon nie myśl za bardzo :) Jesteś zwolennikiem Jasia, głosujesz na Jasia i odwrotnie. Nie głosujesz na tego, który wygra, bo to raczej wiadome, ale na tego, którego bardziej lubisz. Ankieta ma na celu pokazać, kto ma więcej zwolenników i tyle :)

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Anapolon, czerpiesz jakąś radość z oglądania wrestlingu? Bo jak tak czytam twój post, to mam wrażenie, że ty nie oglądasz wrestlingu, tylko go analizujesz.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Ten blondas na macie to Kid Lykos. Ten w masce Kid Lykos 2 no i jak napisał @ MattDevitto legenda Yoshihiko. BZW War At The Capital (16.03.2025) BZW Tag Team Title Match:  MAO & Yoshihiko (c) vs. Lykos Gym (Kid Lykos & Kid Lykos II)
    • MattDevitto
      Nie wiem co to za nygusy, ale nie znać takiej legendy jak Yoshihiko to nie wypada
    • CzaQ
      WTF xD  To jest lepsze niż walki Brauna Strowmana   Jakiś kontekst kto walczy na jakiej gali?
    • CzaQ
      Cholera dawno nie widziałem Superki i pamięć szwankuje...    Pewnie coś z jedzeniem znając życie Jakąś zajebistą potrawę? 
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #87 Data: 02.04.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Peoria, Illinois, USA Arena: Peoria Civic Center Format: Taped Data emisji: 05.04.2025 Platforma: TNT Komentarz: Don Callis, Tony Schiavone & Ricochet Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
  • Dodaj nową pozycję...