Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Badu's Wrasslin' Concept

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W końcu umęczyłem się z napisaniem tego. Ostatnio jakoś straciłem ochotę na pisanie, ale mam nadzieję, że mi te chęci powrócą, bo wiem, że wielu z was czeka na moje odcinki i bardzo mi milo z tego powodu. Zrezygnowałem z muzyczek przed walkami, bo w sumie były one zbędne. Będą tylko przy segmentach na ringu.

BWC Torpedo #3

http://i41.tinypic.com/2iw0oxd.png

Trzeci odcinek gali BWC Torpedo ponownie rozpoczyna “Victim” i znana już para komentatorów.

Striker: Serdecznie witam państwa na kolejnej gali BWC Torpedo. Show dla wrestlerów uzdolnionych „lotniczo”. Nazywam się Matt Striker, a oto mój kolega zza stołu.

Booker T: Hey Yo it’s Booker T. Dziś ponownie będziemy świadkami znakomitych pojedynków! Najlepiej wg mnie zapowiada się tag team match pomiędzy Justinem Gabrielem i Amazing Redem a Tysonem Kiddem i Hunico!

Striker: Nie zapominajmy też o walkach: Mark Haskins vs Billy Kidman oraz walką wieczoru: Kaval vs Mistico. Usłyszymy również odpowiedzi Briana Kendricka na pytania Paula Londona co do ataku z zeszłego tygodnia.

Booker T: Czekam na wszystkie te walki i mam nadzieję, że wy też. Będzie dobra zabawa!

Mark Haskins vs Billy Kidman

Bardzo wyrównana i emocjonująca walka. W przewadze Kidman, który kopie Haskina w brzuch, odbija się od lin i wymierza Dropkick na pochylającym się rywalu. Teraz wychodzi na apron i oczekuje aż Mark wstanie i wykonuje wspaniałą Hurricanranę! Publika zaczęła wykrzykiwać „This is Awesome!” a Billy przypina przeciwnika. 1…2…kick-out! Kidman nie był przejęty faktem, że nie udało mu się odliczyć Haskinsa do trzech. Był pewny wygranej i dalej go atakował. Wyniósł The Star Attractiona na plecy, lecz ten łokciem w głowę kontruje tą akcję, a w zamian The Master of the Shooting Star Press dostaje Reverse DDT. Następnie Mark częstuje go paroma stompami i dokłada Standing Star Press. 1…2…Kidman podnosi łopatki! Sfrustrowany Haskins szybko podnosi dzisiejszego przeciwnika, Irish Whip na liny i Spinning Heel Kick. Odbija się od lin i Leg Drop! Wyczekuje chwilę na Grunera i mamy Jumping Cutter! 1…2…Billy Kidman kładzie nogę na linie! To niesamowite! Mark Haskins nie dowierza! Znów podnosi BK’a i planuje Powerbomba, ale Kidman kontruje to na Kid Factor! Wybija się z liny i odpłaca Haskinsowi Springboard Crossbody! Zauważa, że Mark leży blisko narożnika, więc postanawia wyjść na niego i już wszyscy wiedzą co zaraz się stanie. Shooting Star Press! Skins the Chav unika i momentalnie wykonuje Cradle to the Grave! 1…2…3! Mark Haskins zalicza wygraną po przepięknej walce.

Justin Gabriel & Amazing Red vs Tyson Kidd & Hunico

Ta walka miała swój smaczek głównie dlatego że Tyson Kidd i Justin Gabriel od dłuższego czasu mają ze sobą na pieńku. W ringu są Red i Kidd. „Czerwony” Irish Whipuje Kanadyjczyka w narożnik i pokazuje mu jak wykonuje się Monkey Flip. Następnie Hip Toss i dokłada Flapjacka! Pokazuje swój taunt publiczności i wymachuje rękami na znak, aby jego rywal pośpieszył się ze wstaniem. Chce wziąć jego głowę, lecz Wilson sprytnie mu ucieka i aplikuje Full Nelson Bulldog. Tyson zaciąga Reda do narożnika i wykonuje zmianę z Hunico. Meksykanin wymierza Northern Lights Suplex. Wspiął się na narożnik i zadał Diving Shoulder Block. Teraz Arias zabiera się do zapięcia Quebradory! Amazing Red stara się wywinąć z tego klinczu, ale Hunico jest silniejszy co widać po budowie ich ciał. Po pewnym czasie Figueroa wykorzystał swój spryt i przerwał dźwignię i błyskawicznie dokonał zmiany z Gabrielem. The Daredevil wykonał 3 clothesliny i dołożył Sit-out Spinebuster! 1…2…Tyson Kidd przerywa liczenie. Gabriel wyrzuca go z ringu, a Red dokłada Suicide Dive! W tym czasie przebudził się Hunico, który wykorzystał nieuwagę Afrykanina i poczęstował go Saito Suplexem oraz szybko wspiął się na narożnik i wykonał Falling Star. 1…2…3! Red nie zdążył przerwać pinu i takim sposobem Hunico i Tyson Kidd wygrywają walkę.

Do ringu zmierza Paul London, który oczekuje na wyjaśnienia od Briana Kendricka.

London: Tydzień temu jak widzieliście, zostałem zaatakowany po walce, przez mojego przyjaciela i tag team partnera Briana. Właściwie to myślałem, że jest on moim przyjacielem. Najwyraźniej on tego tak nie odbierał i postanowił się ze mną rozprawić. Zastanawia mnie tylko dlaczego? Czy ja coś zrobiłem nie tak, że mnie zaatakował czy po prostu chce sobie wyrobić nazwisko atakując najbliższych? Najlepiej będzie jak sam to wyjaśnisz Brian.

Kendrick: To bardzo proste Paul. Po co mam się marnować w zespole z tobą jak mogę sam dążyć do spełnienia swoich marzeń. Od początku nie podobało mi się to, że zatrudniono nas jako tag team. Wolę się spełniać jako solowy wrestler i wygrać pas Torpedo na Justice, niż żebyś zabierał mi moje pole do popisu.

London: Jeżeli nie chciałeś być moim tag team partnerem to mogliśmy o tym pogadać. Zrozumiałbym, że chcesz spróbować sił jako samotnik.

Kendrick: Ty nic byś nigdy nie zrozumiał. Zawsze tylko my i my. A kiedy będę JA? Nigdy nie pomyślałeś o mnie!

W tym momencie Kendrick uderzył Londona w głowę mikrofonem i zaczął go brutalnie kopać, gdy ten leżał. Za chwilę wziął krzesełko i znów okładał nim Paula. Położył je przy narożniku i wykonał Sliced Bread #2 celując głową byłego partnera na krzesło. Po tym, schodzi na backstage w wielkiem heacie fanów.

Mistico vs Kaval

Main Event dzisiejszego show. Mistico wynosi World Warriora na narożnik i usadza go. Wybija się z liny i Kaval dostaje Enzuigiri, po którym wypada z ringu. Gdy wstał, Sin Cara miał już dla niego prezent i wykonał Slingshot Corkscrew Crossbody. Meksykanin uniósł wskazujące palce do góry ku uciesze publiczności i wziął wojownika jakby pod powerslam, lecz wypuścił go, aby jego twarz spadła na barierki ochronne i szybko wrzucił go do ringu. International Sensation wchodzi na narożnik, skacze…i nadziewa się na dropkick od Low Ki. Teraz wszystko obraca się o 180 stopni. Warrior po chwili odpoczynku pomógł Mistico wstać, wymierzył mu Mongolian Chopa, odbił go od lin, Leapfrog i znokautował go Roundhouse Kickiem! 1…2…walka trwa dalej. Silvestry postanawia inaczej zakończyć pojedynek i zapiął Final Four. Prince of Silver and Gold próbuje jak najszybciej się wydostać z tej dźwigni, żeby nie być zbytnio zmęczonym. Wierci się, wyrywa i atakuje punchami, ale nic nie powstrzymuje Kavala. W pewnym momencie Alvirde ucieka z submissionu, odbija się od lin, unika clothesline’a wrestlera z Brooklynu, staje na rękach by znów odbić się od lin i mamy jego przepiękny Headspring back elbow! Szybki Springboard moonsault i gdy oboje się podnieśli Mistico rozpoczął drogę do zwycięstwa robiąc Tilt-a-whirl headscissors i przeszedł w La Mistice! Nie trwało to tak długo jak dźwignia Kavala, bo ten dość szybko odklepał. Mistico wygrywa dzisiejszą walkę!

Booker T: To była wspaniała walka, nie sądzisz Matt? Pełna emocji i wielu kontr.

Striker: Owszem Book’, masz rację. My tymczasem się żegnamy i widzimy na ostatnim Anarchy przed Justice. Do usłyszenia.

Booker T: Trzymajcie się.

Aktualna karta na Justice:

1.Elimination Chamber match for the BWC World Championship: CM Punk vs Dolph Ziggler vs Chris Jericho vs Wade Barrett vs Christian vs Kurt Angle

http://i39.tinypic.com/25k4heb.jpg

2.Fatal 4 Way Tag Team match for the BWC World Tag Team Championship: APA vs Curt Hawkins & Tyler Reks vs Awesome Truth vs Motor City Machine Guns

http://i45.tinypic.com/1zew4cx.jpg

3.7-man Extreme Rules Gaunlet match for the BWC Hardcore Championship: John Morrison vs Jeff Hardy vs Big Daddy V vs Bobby Lashley vs Sheamus vs AJ Styles vs Cody Rhodes

http://i45.tinypic.com/2qknqxt.jpg

4.10-man Ladder match for the BWC Torpedo Championship: Mistico vs Hunico vs Billy Kidman vs Paul London vs Justin Gabriel vs Amazing Red vs Tyson Kidd vs Mark Haskins vs Brian Kendrick vs Kaval

http://i46.tinypic.com/1564y9l.jpg

oraz plakat:

http://i45.tinypic.com/hu24qd.jpg

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Badu

19

• 8693

9

• Qba5000

5

• szpicu

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Ogólnie: No nareszcie się doczekałem nowego odcinka :) Walki bardzo dobre, ale mógłbyś skupić się też na segmentach, bo ich jest akurat bardzo mało, aczkolwiek prawie w ogóle. No i też mógłbyś oddzielać segmenty od walk i walki od walk również, ponieważ przy drugiej walce i pojawieniu się Londona myślałem, że to atak na

zwycięzców.

Szczegółowo:

Walki- każda jedna walka jest rozpisana tak jak powinna, czyli bardzo dobrze i ciekawie z dużym poziomem. Jestem bardzo zaskoczony, że aż tak ciekawie potrafisz pisać walki, które z wielką przyjemnością się mi je czyta i ciągle chce ich więcej, bo są one aż tak mocno zajebiste :D Potrafisz w jednym słowie napisać jedną rzecz, nad którą ja być może potrzebował bym zastanowienia się jakby to napisać i to właśnie lubię w Twoich diary, bo jak już piszesz, to widać, że się przy tym starasz.

Segmentów przydałoby się trochę więcej, bo ich akurat brakuje, a jeżeli przyłożysz się jeszcze do tego, to będzie jeszcze lepiej, a już jest bardzo dobrze. Segment z tego odcinka pomiędzy byłymi przyjaciółmi jak najbardziej się mi spodobał i ciekawe wykonanie akcji Sliced Bread również zasługuje na plus :)

Wiem, że trochę kuleję z segmentami, ale po prostu nie mam pomysłu jakie dać. Teraz praktycznie nie ma feudów bo są pasy zwakatowane. Po PPV na pewno będzie ich więcej, bo będą się rodzić pierwsze feudy :)
  • 2 tygodnie później...

BWC Anarchy #4

http://i40.tinypic.com/sl68v5.png

Po raz kolejny BWC Anarchy rozpoczyna piosenka „That Fire” oraz Matt Striker i Booker T.

Striker: Witam państwa serdecznie! Dziś odbędzie się ostatni odcinek Anarchy przed naszym pierwszym PPV Justice!

Booker T: Tak, Matt. Justice już w tą niedzielę i emocje przed galą są niesamowite. Przypomnijmy, że zobaczymy tam Fatal 4 Way Tag Team match o pasy drużynowe, 10-man Ladder match o pas Torpedo, 7-man Extreme Rules match o pas Hardcore oraz walką wieczoru będzie Elimination Chamber match o pas BWC World. Nie mogę się już doczekać, bo gala zapowiada się wyśmienicie!

Striker: Dokładnie. A dziś będziemy świadkami walki tag teamowej, a będzie to MCMG vs Awesome Truth i zobaczymy też dwie inne walki złożone z uczestników walki o pas Hardcore. Zapraszamy na show!

Na ring wchodzi Wade Barrett z mikrofonem i jeszcze na rampie zaczyna swoje przemówienie.

Barrett: Justice już za kilka dni i ludzie ciągle zadają sobie to samo pytanie. „Kto zostanie mistrzem BWC?”. Muszę wam popsuć oglądanie gali, ponieważ będę to ja – Wade Barrett. Pokonam pięciu innych wrestlerów z tej walki i za tydzień będę do was przemawiał jako nowy BWC World Champion!

Christian: Wade, Wade, Wade. To nie czas na wymyślanie baśni i mitów naszym fanom. Wszyscy dobrze wiemy, że masz najmniejsze szanse na wygranie pasa w niedzielę. Nie wiem w ogóle jakim cudem się zakwalifikowałeś. Chyba Jeff coś tam sztachnął przed walką…yyym mniejsza o to. Za tydzień to nie ty, ale Captain Charisma będzie stał w tym samym miejscu z pasem i być może będę mówił nawet do ciebie, o tym jak szybko i łatwo cię wyeliminowałem.

Angle: Oboje majaczycie i smęcicie jak dwie baby. Jestem najlepszym wrestlerem na świecie. The Wrestling Machine. Nikt z was nie jest w stanie mnie pokonać. Rozumiecie? Nikt! Ja będę pierwszym BWC World Championem i wyeliminuje sam was wszystkich. And it’s Real. It’s Damn Real.

CM Punk: Usłyszałem stwierdzenie „Best wrestler in the World”, więc stwierdziłem, że ktoś mnie wołał. Po waszych minach widzę, że jednak nikt tego nie robił. Szkoda. Ale słyszałem o czym mówiliście. Naprawdę dziś mamy jakiś program „Całe BWC czyta dzieciom”? Bo takich zmyślonych historii to ja już dawno nie słyszałem. Ostatnio chyba coś podobnego czytała mi ciotka Emma gdy miałem 4 lata. Chociaż nie, miałem chyba już 5? A może to były 4?

Barrett: Proszę cię, skończ! O czym ty gadasz?

CM Punk: No tak, Wade nie kochane dziecko nigdy nie słyszał bajek. Nieważne. Skoro jestem Best In the World to pas należy się mnie i to ja go wygram!

Ziggler: Hi. I’m Dolph Ziggler.

Barrett, Christian, CM Punk, Angle: Tak wiemy!

Ziggler: Skoro wiecie kim jestem, to powinniście też wiedzieć, że mam największe szanse na zwycięstwo z was wszystkich tutaj. Jestem najbardziej utalentowany i najbardziej charyzmatyczny w BWC. Pas należy się nikomu innemu jak mnie i to wie też każdy w tej hali.

Jericho: Czas przekalkulować wasze prawdziwe osiągnięcia, a to czym się teraz chwalicie. Dolph - zalizane włosy, różowe gatki, bezguście wśród kobiet. Nie najlepszy materiał na mistrza. Punk - ewidentna podróbka mnie, członek Straight Edge, o którym chyba zapomniał. Również słabo to widzę. Wade - pewnie walczysz dla królowej huh? Typowy Brytol, najlepiej to wyjdź już stąd bo herbatka ci chyba stygnie. Kurt - zapaśnik, który potrzebował kasy i wszedł w wrestlingowy biznes, z czym do ludzi panie medalisto? Christian - całe życie w cieniu Edge’a. Prawda boli… Tak więc jak widzicie nikt z was nie nadaje się tu na mistrza BWC oprócz mnie. I mogę wam obiecać, że po Justice BWC will never…… EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEVEEEEEEEEEEEEEEER be the same again!

Po tym cała szóstka zaczęła zaciekle dyskutować już bez mikrofonów, gdy nagle rozpoczęła się bijatyka! Angle zaatakował Christiana, Punk Zigglera, a Jericho Wade’a Barretta. Po pewnym czasie, większość wyleciała z ringu i zostali w nim tylko Dolph Ziggler i Chris Jericho. Chris wykonał na Show-Offie Codebreakera i rozpoczął celebrację! Jednakże od tyłu zakradł się Barrett i wymierzył Kanadyjczykowi Wasteland i teraz to on może się cieszyć. Ten jednak popełnia ten sam błąd i nie zauważył Christiana, który nie miał problemu z zaaplikowaniem mu Killswitch. Cage opiera się o liny, mówiąc coś do Anglika, gdy nagle za jego plecami pojawia się Kurt Angle i wykonuje Angle Slam! Kurt pewny swego świętuje, ale zapomniał, że została jeszcze jedna osoba. Tą osobą jego CM Punk, który serwuje złotemu medaliście GTS. Nagle rozbrzmiewa piosenka wejściowa prezesa BWC Badu.

Badu: Panowie. Aby dać upust waszym emocjom i zaostrzyć rywalizację przed Justice. Ustalam na dziś walkę tag teamową. Dolph Ziggler, Wade Barrett i Kurt Angle zmierzą się z Christianem, CM Punkiem i Chris Jericho w 3 vs 3 tag team matchu. Zachowajcie energię na tę walkę!

Motor City Machine Guns vs Awesome Truth

W przewadze The Miz, który dominuje Alexa Shelleya. Mizanin ma przeciwnika w headlocku. Próbuje wykonać Irish Whip, ale Alex kontruje i posyła go w liny, lecz Awesome One nie dał się zaskoczyć i serwuje mu Big Boota. Ciska nim w narożnik i dokłada swój sławny clothesline. Czeka chwilkę, aż The Prospect się podniesie i wymierza Reality Check! 1…2…Shelley się podnosi. Niezadowolony Miz dokonuje zmiany ze swoim partnerem i oboje robią Double Suplex. Killings poczęstował rywala kilkoma punchami. Irish Whip w narożnik i gdy podchodzi, Alex kopnięciem psuje plany R-Trutha co do ataku. Chce szybko wymierzyć clothesline, ale czarnoskóry wrestler wykonuje szpagat, którym unika z nim kontaktu, ale to żaden problem dla połówki „maszynistów” i Suntan Superman dostaje Neckbreakera. The Prodigy jest bardzo zmęczony, ale udaje mu się zmienić z Sabinem. Chris szybko trafia z Hurricanraną. Odbija się od lin, leapfrog i znów Hurricanrana, lecz tym razem Truth ląduje na drugiej linie. Chris wskazuje ręką do góry i odbija się do lin z zamiarem skoku na „Prawdę”, ale Miz ściągnął go z liny i stoją poza ringiem. Sabin nawołuje swojego partnera ruchem głowy, aby podszedł do niego i nagle oboje wyskakują na swoich rywali! Wszyscy leżą na podłodze poza ringiem. Szybciej powstali członkowie MCMG. Sabin wrzucił Killingsa do ringu i kontynuowali walkę, a Shelley nie przyuważył budzącego się Miza i nadział się na Skull Crushing Finale poza ringiem. Teraz wrestler z Ohio wraca na apron. Chris ciska raperem w narożnik, bierze rozbieg, skacze i….R-Truth się odsuwa, a mieszkaniec Detroit nadziewa się na stopę Mizanina. Szybka zmiana i Mike błyskawicznie chce wykonać Skull Crushing Finale, ale Harter przerzuca go nad sobą i mamy Cradle Srock! 1…2…3! To niesamowite! Gdy już wszyscy myśleli, że Awesome Truth odniesie zwycięstwo, Sabin z łatwością odwrócił wynik tej walki i szybko ulotnił się z partnerem na backstage zostawiając wściekłych przeciwników w ringu.

Jeff Hardy vs AJ Styles

Jeffrey wykonuje Irish Whip w narożnik, clothesline i dokłada Hardyac Arrest. Odbicie od lin i dropkick na podnoszącym się Stylesie. Podnosi AJ’a, wsadza jego głowę między nogi i mamy Alley Oop Facebuster! 1…2…kick-out Stylesa. Hardy wstaje, bierze Jonesa za stopy i wykonuje Double Leg Drop w jego brzuch. Irish Whip Phenomenalem na liny i Hardy sprytnie wymierza mu Samoan Drop. Gdy Extreme Enigma chce wziąć głowę Stylesa, ten kopie go w głowę i podcina. Odbija się szybko od lin i Knee Strike w głowę Jeffa. 1…2…to nie koniec. AJ wsadza głowę przeciwnika pod ramię i Brainbuster oraz dokłada Flipped Senton Bomb! Prince ciska Hardym w narożnik, ale ten świetnie zamienia to na Whisper in the Wind! Pan Fenomenalny unika clothesline’a, ale zaraz potem nadziewa się na kopniaka i Sit-out inverted Suplex Slam. 1…2…AJ podnosi łopatki! Coraz większa dramaturgia w tym pojedynku. Nero już powolnymi ruchami się podnosi, bierze ze sobą byłego Mr. Olympię, ale udaje mu się próba Twist of Fate! The Rainbow-Haired Warrior chce jednak w inny sposób zakończyć walkę. Wspina się na szczyt narożnika i już prawie skacze, gdy nagle Styles się przebudza i podcina nogi. Nici z tej akcji. Phenomenal One też się wspina i widzimy wspaniały Superplex! Teraz AJ Styles już naprawdę ostatkami sił wyrzuca Jeffa z ringu, ale ten łapie się górnej liny i staje na apronie. Wrestler z Gainesville odbija się od lin i połączoną akcją Suicide Dive + Clothesline oboje wylatują z ringu i niebezpiecznie trafiają w barierki poza ringiem. Żaden z nich się nie rusza. Sędzia wciąż odlicza. …8…9…10! Mamy double count-out, ale co z naszymi wrestlerami? Pomoc medyczna nadchodzi. Oby im się nic nie stało.

Widzimy Kurta Angle’a, Wade Barretta i Dolpha Zigglera jakby się naradzali.

Angle: Dobra panowie. Wszyscy wiemy po co tu jesteśmy. Musimy wymyślić idealny plan, dzięki któremu wygramy dzisiaj walkę. Na Justice będziemy zaciekłymi wrogami, ale dziś trzeba pokazać, że mimo to umiemy współpracować.

Barrett: Zgadza się! Jesteśmy w stanie wygrać, mimo że każdy z nas ma ten sam cel i dopuści się wszystkiego żeby go zdobyć!

Ziggler: I’m Dolph Ziggler. Nie potrzebuje od was żadnej pomocy. Jestem w stanie sam wygrać tę walkę i tą na Justice też. Jestem tutaj najlepszy i najbardziej utalentowany!

Barrett: Jesteś najlepszy, ale chyba w gadaniu i wychwalaniu siebie.

Angle: Panowie, panowie, spokojnie. Dziś liczy się nasza współpraca, a nie indywidualne umiejętności, które i tak ja mam największe.

Barrett (podniesionym głosem): Niby kto tak mówi?

Angle: Jestem złotym medalistą z Igrzysk Olimpijskich! Jestem Wrestling Machine! To o czymś świadczy!

Ziggler: A ja jestem Dolph Ziggler. The Show-Off! Mogę walczyć kilka walk jednej nocy. Nie będzie dla mnie problemem jeśli po naszej dzisiejszej walce, będę musiał walczyć z tobą, a potem tobą. I tak wygram.

Barrett: Słuchajcie! To do niczego nie prowadzi. Owszem, różnimy się, może nawet nie przepadamy za sobą, ale dziś mamy wspólny cel. Pokazać Christianowi, Jericho i Punkowi, że jesteśmy od nich lepsi. Na Justice niech się zdarzy wszystko, ale dziś pokażmy, że umiemy współpracować i zgniećmy ich. Kto jest za? *wyciąga rękę*

Angle: Wade ma rację. W niedzielę niech się stanie wszystko, ale dziś pokażmy, że stać nas na zwycięstwo! *kładzie rękę na dłoni Barretta*

Dolph rozglądał się chwilę z grymasem na twarzy, ale ostatecznie również położył dłoń na dłoniach dzisiejszych partnerów.

Ziggler: Okej, zróbmy to.

Wszyscy odchodzą w jednym kierunku.

John Morrison vs Cody Rhodes

Morrison odbija się od lin, ale Cody powstrzymuje jego zamiary Back Body Dropem. Teraz on odbija się od lin i wykonuje Knee Drop. Gdy John wstał, Runnels sprytnie chwycił jego nogi i zaaplikował Alabama Slam. 1…2…kick-out. Teraz Rhodes chce pomóc wstać rywalowi, lecz ten dziękuje mu za pomoc i woli to zrobić sam. Przy okazji JoMo zadał mu kilka ciosów, rozpędził się i wymierzył Hurricanranę, po której Dashing wypadł z ringu. Teraz podszedł do lin i Prince of Parkour zadał mu ból Springboard Senton Bombem. Shaman of Sexy nie traci czasu i posyła wrestlera z Marletty w metalowy słupek. Ciska w niego głowę Rhodesa i szybko wrzuca do kwadratowego pierścienia. W ringu wykonuje STO Backbreaker + Neckbreaker. 1…2…Cody odkopuje. John odbija się od lin i serwuje Cody’emu Tilt-a-whirl DDT i dokłada Leg Drop poprzedzony tańcem brzucha. Oboje wstają i Guru of Greatness próbuje Suplexu. Rhodes kontruje i sam go wymierza. Podnosi Henningana, lecz ten kontruje i zadaje cios pięścią. Po tym rozpoczęła się seria takich ciosów, w której publiczność na Morrisona cheerowała, a na Rhodesa buczała. Pojedynek wygrywa John, który popycha rywala na liny i gdy ten się odbił to wykonał mu Enzuigiri, po którym Cody utrzymał się na nogach. Teraz Shaman of Sexy wybija się z liny i Knne Strike? Nie! Rhodes tego unika, zachodzi JoMo od tyłu i Cross Rhodes! 1…2…3! Po tej fenomenalnej kontrze Runnels wygrywa walkę!

Celebracja Rhodesa nie trwała długo, ponieważ za kilka chwil od tyłu zaatakował go John Morrison i wykonał na nim Moonlight Drive, a za chwilę dołożył Starship Pain. Podczas tauntowania Johna do publiki, w ringu znalazł się AJ Styles, który wymierzył swój sławny kick zwany „Pele”,a potem Styles Clash. Teraz kiedy on przedwcześnie świętował na ring wkroczył Bobby Lashley, który zadał mu bardzo bolesnego Speara! Bobby wyszedł na narożnik pocelebrować, gdy nadbiegł Jeff Hardy i gdy Lashley zszedł z narożnika, dostał od Jeffa Twist of Fate, a chwilę potem Swanton Bomb. Charismatic Enigma nie popełnia błędów poprzedników i już wyczekuje kolejnego uczestnika walki o pas Hardcore, który przybędzie. Jest nim Sheamus. Hardy robi unik przed jego Axe Handle, ale już nie przewidział, że dostanie od Irlandczyka Brouge Kick. Gdy Celtic Warrior wykonywał swoją „krzyżową” pozę, obok niego znalazł się ktoś kogo cała reszta powinna się najbardziej obawiać – Big Daddy V. Nie miał żadnych problemów z wyniesieniem go pod Getto Drop, a nawet na dokładkę Great White dostał V Elbow Drop. Całą wymianę finisherów kończy właśnie czarnoskóry wrestler, który wydaje się być najpoważniejszym kandydatem do przejęcia pasa.

Kamera znajduje się w jakimś locker roomie i widzimy Captaina Charismę Christiana, który zadumany patrzy w nieznanym kierunku.

Christian: To już za kilka dni. Wielki dzień dla nas wszystkich. Każdy z nas ma szansę wygrać BWC World Championship. Wtedy nie będzie litości i przyjaźnie nie będą się liczyć. Będziemy samotnie walczyć o nagrodę, którą jest ten prestiżowy pas. Dzisiaj jednak wszyscy stanowimy drużynę. Drużynę, która zwycięży dzisiejszą walkę i pokaże, że nie ma znaczenia, iż niedługo będziemy walczyć przeciwko sobie. Pokażemy, że nic nie stoi na przeszkodzie aby współpracować przeciw jednemu wrogowi! Kto jest ze mną?

Christian się odwraca, a tam widzimy CM Punka siedzącego na krześle, który czyta komiks.

Cage mu go wyrywa.

Christian: Co ty do cholery robisz? Mamy za chwilę walkę, a ty czytasz jakiś głupi komiks. Słyszałeś w ogóle co mówiłem?

CM Punk: Tak tak dziś jesteśmy drużyną, a za parę dni walczymy przeciw sobie, sratatata, oddaj mi to, bo chcę wiedzieć czy Gary przeżyje.

Reso wyrzuca gdzieś komiks.

Christian: Nie będziesz go teraz czytał. Musimy się skupić na wygraniu walki! Gdzie jest Jericho?

Jericho: Ktoś mnie wołał? *Chris przyszedł w ręczniku założonym na biodrach*

Christian: Nie chcę nic mówić, ale za dwie minuty mamy wejść na ring, więc mogłeś sobie tą kąpiel przesunąć na później.

Jericho: Czystym trzeba być zawsze. Poza tym co się tak wszystkiego czepiasz. Nie walczymy dziś o jakieś pasy tag teamowe, więc nie musimy dawać dziś z siebie wszystkiego.

Christian: Nie musimy? Czy ty sobie żartujesz? Jeśli oni nas dzisiaj pokonają to będą się czuli pewnie i będą myśleć, że są nie wiadomo kim! Nie możemy do tego dopuścić!

CM Punk: Dlaczego? Uśpi ich to i na Justice to wykorzystam i wygram pas.

Jericho: Hahaha, o nie nie. To ja wygram pas.

Punk i Y2J zaczęli się licytować kto wygra na Justice. W tym czasie Christian wyknał gest facepalmu, aż w końcu rzekł:

Christian: Dobra wiecie co? Nie będę tego słuchać. Kłóćcie się dalej jak małe dzieci.

Wyszedł. Pozostała dwójka chwilę patrzyła za nim, ale za chwilę kontynuowała kłótnię.

Dolph Ziggler, Wade Barrett & Kurt Angle vs Christian, CM Punk & Chris Jericho

Aktualnie w ringu Kurt Angle i CM Punk. Olympic Hero leży na macie, a Brooks wspina się na narożnik, z którego wykonuje Diving Elbow Drop w hołdzie dla Macho Mana. 1...2…to za mało. Irish Whip. Angle unika clothesline’a, a w zamian mamy Running Crossbody od byłego zapaśnika. Zaprowadza Punka do swojego narożnika, zmiana z Zigglerem, który wychodzi na narożnik. W tym czasie Kurt wynosi go na plecy i Dolph dokłada od siebie Neckbreakera (G9). Doskonała współpraca. Teraz The Natural wynosi go na barki i Straight Edge Savior otrzymuje Fireman’s Carry Gutbuster. Kiedy CM pomaga sobie linami aby wstać, Ziggy wpada na pomysł roll-upu i tak robi! 1…2…Best in the World w ostatniej chwili kick-outuje! The #Heel chwilę wyczekuje i mamy Namedroppera! CM Punk jest bardzo poniewierany. Dolph wynosi Punky’ego pod Powerbomb i…ten rewersuje na Facebuster! Teraz losy walką mogą się zmienić. Mieszkaniec Chicago bardzo wolno doczołguje się narożnika i zmienia się z Chrisem Jericho. Dolph nie zdążył go powstrzymać. Teraz szybki Forearm Smash od Jericho, a za chwilę kolejny i na koniec Belly to Belly Suplex. Odbija się od lin i gdy Show-Off jest na nogach wymierza mu One-Handed Bulldog. Podnosi go, Irish Whip i ukradkiem Wade Barrett dokonał zmiany z Dolphem, lecz Chris tego nie widział i zdążył jeszcze wykonać na Zigglerze Powerslam. Od tyłu zaatakował go legalny zawodnik Barrett, który potem momentalnie wykonuje Winds of Change. 1….2…Jericho się podnosi. Anglik błyskawicznie wynosi rywala pod Scoop Slam, jednak podchodzi pod narożnik i Y2J dostaje Snake Eyes! Wade odbija się od lin i na dokładkę Big Boot! Kanadyjczyk jest oszołomiony, więc Bennett to wykorzystuje i chce zakończyć walkę Wastelandem. Chris w ostatniej chwili się przebudził, zeskoczył z barków i popchnął Bare Knuckle Brawlera i gdy ten się odwrócił dostał jeszcze clothesline. W tym momencie na plecach Lionhearta rękę położył Christian co jest równoznaczne ze zmianą. Chrisowi się to nie podoba i rozpoczynają pyskówkę. Podobną sytuację mieliśmy dwa tygodnie temu w walce Jericho & CM Punk vs Awesome Truth. Gdy ich twórcza dyskusja się skończyła. Na nieświadomego Captaina Charismę czekał zwarty i gotowy Wade Barrett, który wykonał na nim Wasteland. 1…2…3! To ni była dobra decyzja Christiana. CM Punk chciał przerwać pin, jednak King of the World pokazał ręką, żeby został na miejscu.

Po walce zwycięska drużyna weszła do ringu i cała trójk patrzyła się na siebie z respektem, a jednocześnie z chęcia rywalizowania. Takim obrazkiem zakończyło się ostatnie BWC Anarchy przed pay-per-view Justice.

Aktualna karta na Justice:

1.Elimination Chamber match for the BWC World Championship: CM Punk vs Dolph Ziggler vs Chris Jericho vs Wade Barrett vs Christian vs Kurt Angle

2.Fatal 4 Way Tag Team match for the BWC World Tag Team Championship: APA vs Curt Hawkins & Tyler Reks vs Awesome Truth vs Motor City Machine Guns

3.7-man Extreme Rules Gaunlet match for the BWC Hardcore Championship: John Morrison vs Jeff Hardy vs Big Daddy V vs Bobby Lashley vs Sheamus vs AJ Styles vs Cody Rhodes

4.10-man Ladder match for the BWC Torpedo Championship: Mistico vs Hunico vs Billy Kidman vs Paul London vs Justin Gabriel vs Amazing Red vs Tyson Kidd vs Mark Haskins vs Brian Kendrick vs Kaval

oraz plakat:

No cóż tu dużo mówić. Jesteś coraz lepszy i to widać. Jednak pierwszy segment był o niczym, o dupie Maryny. Typu "Ja jestem najlepszy i to ja wygram". Lepiej byłoby jeśli by tego nie było :D Mogłeś oddzielić walkę MCMG z Awesome Truth gwiazdkami z walką Stylesa i Jeffa. Są literówki, ale drobne i mam nadzieję, że sam je zauważysz. Nie będę niczego więcej pisał, bo nie ma co. Czekam na Torpedo!

116218737055c51bc30a173.jpg

BWC Torpedo #4

http://i41.tinypic.com/2iw0oxd.png

Striker: Witam państwa na ostatnim w tym miesiącu Torpedo! Jestem Matt Striker, a oto mój kolega…

Booker T: It’s Booker T! Matt, to już ostatnia tygodniówka przed historycznym i pierwszym PPV Badu’s Wrasslin’ Concept – Justice!

Striker: Zgadza się. Już w tą niedzielę poznamy pierwszych mistrzów w historii BWC. Lecz dziś zapraszamy państwa na walki o troszkę mniejszym prestiżu, ale na pewno równie emocjonujące!

Booker T: Ja też was zapraszam.

Justin Gabriel vs Hunico

Hunico znajduje się w narożniku. Naciera na niego Gabriel, który wykonuje Running Forearm Smash, a chwilę potem dorzuca Russian Leg Sweep. Teraz podnosi go, Irish Whip na liny, ale Meksykanin unika kontaktu leapfrogiem, kolejny leapfrog i… Justin w końcu trafia Spinning Heel Kickiem! The Daredevil wspina się na narożnik i to chyba czas na 450 Splash. Skacze, lecz Arias unika, a sam Afrykanin staje na nogi, ale dostaje od przeciwnika Sitout Rear Mat Slam! Teraz Hunico w ofensywie. Irish Whip na liny i mamy Tilt-a-whirl Backbreaker. Za chwilę ponownie Irish Whip, który tym razem kończy się Hip Tossem. Były Incognito wychodzi na narożnik i gdy obywatel RPA wstaje wymierza mu Dropkick! 1…2…Gabriel przerywa pin. Hunico wynosi Justina pod Argentine Backbreaker Rack, jednak ten po chwili zeskakuje z pleców rywala i sprzedaje mu Enzuigiri! Akcja przyspiesza i The Cape Town Werewolf serwuje luchadorowi Hurricanranę, wybija się z liny i Springboard Crossbody, a na koniec Blue Thunder Driver! 1…2…na Hunico to za mało! Po podniesieniu się obu wrestlerów, Latynos niespodziewanie odzyskał siły i sprzedał Gabrielowi Atomic Drop i posłał go w narożnik. Ale co to? Justin wcale na niego nie wpadł tylko użył go do przeskoku nad rywalem i zobaczyliśmy Roundhouse Kick! Angel po raz kolejny próbuje 450 Splashu. Tym razem udanie! 1…2…3! Justin Gabriel wygrywa tą potyczkę!

Gdy Justin celebrował wygraną, do ringu wpadł Tyson Kidd, który zaatakował lepszego w tym pojedynku. Zadał mu sporo punchy w głowę, a potem zapiął Sharpshootera, którego trzymał dość długo i nie zamierzał puścić. Po jakimś czasie w końcu zlitował się, rozluźnił ucisk i odszedł zadowolony na backstage.

Kaval vs Billy Kidman

Billy jest w przewadze. Po Irish Whipie na liny zatrzymuje Kavala kopniakiem i mamy szybkie DDT. 1…sędzia nie dolicza do dwóch. Ponownie mamy Irish Whip na liny i tym razem Kidman Hurricanraną posyła przeciwnika na drugą linę, a sam zeskakuje na podłogę za ringiem i wymierza slapa Senshiemu. Teraz wchodzi na apron i ujrzeliśmy Springboard Dropkick! BK cieszy się w stronę publiczności, odbija się od lin i wykonuje Standing Star Press, ale World Warrior wystawił kolana! To może być jego chwila. Odbija się od lin i mamy kick na siedzącym przeciwniku. Kaval podbiega do lin, wybija się z nich i wykonuje Springboard Moonsault. Silvestry nie traci czasu i szybko ciska Billym w narożnik. Pokazuje mu kilka razy jak wykonuje się Mongolian Chopy i dokłada Tidal Wave. Gruner osuwa się na matę, a w tym czasie Low Ki wychodzi na szczyt narożnika i wykonuje Ghetto Stomp! 1…2…The Master of SSP podnosi się! Warrior zdenerwowany podchodzi do rywala, ale ten roll-upuje! 1…2…to nie zaskoczyło Kavala. Jednak teraz to Kidman jest w ofensywie. Serwuje Frankensteinera, a za chwilę dokłada Kid Factor! 1…2…kick-out Senshiego. Billy przymierza się do BK Bomb, lecz „wojownik” na to nie pozwala, kopie przeciwnika w kolano i mamy Krush Kombo! Teraz Kaval wynosi go pod Ki Krushera i udaje mu się go wykonać! Ale chce inaczej zakończyć walkę i zapina Dragon Clutch! BK walczy przez chwilę, jednak jest zbyt zmęczony i musi odklepać. Kaval ponownie wygrywa!

Kamera zawitała na backstage, gdzie widzimy Scotta Stanforda.

Stanford: Witam państwa. Moim dzisiejszym gościem będzie Brian Kendrick.

Brian wyrwał mikrofon z ręki Scottowi i zaczął sam przemawiać.

Kendrick: Paul London! Dzisiaj zobaczysz tylko zalążek tego co ci zrobię na Justice. Dzisiaj zostaniesz zniszczony, a na Justice z pomocą drabiny sprawię abyś już nigdy nie stanął na ringu BWC. Nie! Żebyś nigdy nie stanął na żadnym ringu! Twoja kariera dobiegnie końca i nie będę musiał cię więcej znosić. Wtedy moja kariera zacznie iść do przodu i będę zdobywał po kolei pasy. I to wszystko bez twojej nieprzydatnej osoby. Nie masz już odwrotu, więc chociaż zapamiętaj moje słowa. Zostaniesz ZNI-SZCZO-NY.

Kendrick „wręcza” mikrofon Stanfordowi z powrotem i idzie prawdopodobnie w kierunku ringu.

Paul London vs Brian Kendrick

Przeważa Paul London, który popchnął byłego tag team partnera w narożnik i dołożył Tornado DDT. Teraz wraca do narożnika tylko po to, aby jeszcze Kendrickowi na dokładkę dać Diving Crossbody. 1…2…jeszcze nie to. Podnosi Briana, ale ten przerywa potencjalne próby ataku Paula i serwuje mu błyskawicznie Bridging Northern Lights Suplex! 1…2…o włos od wygranej Spanky’ego. Brian wyczekuje chwilę na powstanie Paula, wybija się z liny i mamy Springboard Swinging DDT oraz Dropkick! The Man with a Plan poprawia sobie fryzurkę, zabiera się dalej za ataki, lecz zostaje zaskoczony roll-upem! 1…2…udało mu się wyrwać. Teraz widzimy serię punchy na zmianę. Publika stoi po stronie Paula Londona, który wygrywa pojedynek na ciosy, wymierza Irish Whip, Back Body Drop oraz Spinning Heel Kick. The Intrepid Traveler chce wynieść Kendricka pod Suplex, ale ten na to nie pozwala i popycha przeciwnika, który omyłkowo wpada na sędziego, a ten pada na matę. London próbuje jeszcze zaatakować rywala, ale ten go kopie w brzuch i powala go Running Swinging Neckbreakerem. TBK spostrzega, że sędzia nie wie co się dzieje. Uśmiechnął się szyderczo i wyszedł z ringu po krzesełko. Poczekał, aż Paul wstanie i zadał mu silny cios w głowę. Teraz kładzie krzesełko przy narożniku i mamy Sliced Bread #2 na to krzesło. Powtórka sprzed tygodnia. Wyrzucił krzesło z pola widzenia sędziego i stara się go wybudzić, żeby odliczył. 1……2……3! Kendrickowi udaje się wygrać! Niestety w nieczystym stylu.

Booker T: Bardzo mi się nie podoba w jakim stylu Brian Kendrick wygrał ten pojedynek.

Striker: Cóż zrobisz. Sędzia tak zadecydował i taki wynik zostaje. W każdym razie to nie jest ważne. Ważne jest to, że to była ostatnia walka przed PPV i następnym razem widzimy się już na Justice moi drodzy!

Booker T: Nie przegapcie, bo emocje będą ogromne!

Striker: A żegnają się z państwem Matt Striker i Booker T. Oglądajcie Justice!

Ostateczna karta na Justice:

oraz plakat:

Ogólnie: Odcinek bardzo dobry, przyjemne walki, ale w dalszym ciągu bardzo mało jakichkolwiek speechy, a jeden na epizod to zbyt mało ;)

Szczegółowo:

Walki z takim składem jak opener w prawdziwym WWE już odbyły się ze dwa razy jako Single Match'e i za każdym razem stały na dość wysokim poziomie... Według twojego bookingu ich walka również była dobra, ale przy skoku z narożnika mogłeś napisać ''Diving Dropkick'' i przy końcówce też nie mogłem się trochę połapać, o co tam chodziło, ale z krótszą chwilą domyśliłem się, chodziło Ci o Handstand na linach.

Tyson atakujący Justina po walce pozostawia wiele do życzenia. Mam nadzieję, że jeśli już dojdzie do walki pomiędzy nimi, to będzie ona bardzo dobra, a z pewnością taka będzie :)

Starcie pomiędzy Kavalem a Kidmanem również dobra, ale nie jestem pewien, czy ta ostatnia akcja nie nazywa się Dragon Slepper Hold.

Końcowa akcja w ME cholernie się mi spodobała :D Ale przy zapowiedzi mogłeś napisać ''NO DQ'', bo ja przypuszczałbym, że uderzenie z krzesła to DQ i wygrana przeciwnika ;) .

w dalszym ciągu bardzo mało jakichkolwiek speechy

Po PPV na pewno będzie ich więcej, bo będą kreować się pierwsze feudy.

ale nie jestem pewien, czy ta ostatnia akcja nie nazywa się Dragon Slepper Hold.

Na wiki było Dragon Clutch. Pewnie ta akcja ma kilka swoich nazw.

Ale przy zapowiedzi mogłeś napisać ''NO DQ'', bo ja przypuszczałbym, że uderzenie z krzesła to DQ i wygrana przeciwnika

Jest napisane że:

The Intrepid Traveler chce wynieść Kendricka pod Suplex, ale ten na to nie pozwala i popycha przeciwnika, który omyłkowo wpada na sędziego, a ten pada na matę.

Sędzia był nie przytomny podczas tej akcji z krzesłem :)

• 2 tygodnie później...

JUSTICE

Pierwszą w historii BWC galę PPV otwiera mnóstwo fajerwerków oraz piosenka „Burn” zespołu Papa Roach. No i nie zapominajmy o naszych stałych komentatorach. Wszystkie pięć pasów, o które będą walczyć dzisiaj wrestlerzy spoczywają spokojnie na stole obok komentatorów.

Striker: Witam państwa na Justice! Pierwszej gali pay-per-view spod szyldu BWC. Wraz ze mną komentuje Booker T! Book’ czy wierzysz w to, co się właśnie dzieje?

Booker T: Hahaha. Tak Matt, wierzę, ale z wielkim trudem. To pierwsze PPV BWC. Arena zapełniona po brzegi, wszyscy czekają na dzisiejsze walki. Nawet sobie nie wyobrażacie jaka panuje tutaj wrzawa. Tego nie da się opisać.

Striker: Zgadzam się z tobą w stu procentach Book’, ale przedstawmy tak dla przypomnienia naszym widzom dzisiejszą kartę. Zobaczymy Fatal Four Way złożony z czterech zespołów, które będą walczyć o pasy tag teamowe. Kolejną walką będzie Ladder match 10 wrestlerów o pas Torpedo. Zobaczymy także 7-man Extreme Rules match o pas Hardcore.

Booker T: No i oczywiście nasz main event. Elimination Chamber match o BWC World Championship. No już po prostu mnie skręca żeby zobaczyć tą walkę i dowiedzieć się kto wygra. Zaczynajmy już!

AJ Styles vs Big Daddy V vs Bobby Lashley vs Cody Rhodes vs Jeff Hardy vs John Morrison vs Sheamus - Extreme Rules match for the BWC Hardcore Championship

Pierwszymi szczęśliwcami, którzy rozpoczęli to starcie byli John Morrison i Cody Rhodes. Pod koniec ich pojedynku akcja toczyła się poza ringiem. Lekko zakrwawiony Rhodes ciska Johnem o barierki, bierze schodki i uderza go nimi z całej siły. Teraz i JoMo krwawi. Cody podchodzi pod stół komentatorski i zdejmuje z niego plastikową ochronę i monitory. Bierze za głowę szamana seksu i uderza nią kilka razy w stół. W pewnym momencie Morrison kontruje i uderza głową rywala o stół i układa go na nim. Wchodzi na ring. Co on zamierza zrobić? Wybija się z liny i…nadziewa się na stopę Dashinga! Nie doświadczyliśmy złamania stołu. Runnels popycha księcia parkouru w metalowy słupek, bierze krzesełko i uderza prosto w jego głowę! To może zakończyć się wstrząsem mózgu albo inną poważną kontuzją. Cody ma to gdzieś i wrzuca Henningana do kwadratowego pierścienia. Podnosi go i szykuje się Cross Rhodes! Ex-Nitro zmienia plany Jawbreakerem, odbija się od lin i atakuje kolanem przeciwnika. 1…2…jeszcze nie koniec! The Guru of Greatness nie może uwierzyć, ale musi walczyć dalej. Wychodzi z ringu po kij owinięty drutem kolczastym, ale gdy wraca dostaje Beautiful Disaster! 1…2…3! John Morrison zostaje wyeliminowany! Kolejnym kandydatem do wygrania Hardcore Championship jest AJ Styles!

Przez większość walki AJ miał przewagę z powodu zmęczenia Rhodesa. W końcówce Styles pchnął rywala na liny. Ten wyleciał, ale tylko na apron. Jones sprzedał mu Springboard Enzuigiri, po którym Cody spadł na stół rozstawiony obok ringu. Publika chantuje „Holy Shit!”. The Phenomenal One wybija się z liny i mamy Springboard Corkscrew Crossbody! Wspaniała akcja i wspaniała walka! Teraz AJ chce popchnąć Dashinga w barierki, ale ten serwuje mu slapa, wybija się z barierki i drugi raz dzisiaj widzimy Beautiful Disaster! 1…2…kick-out Stylesa! Cody Rhodes wygląda jakby stracił już wszystkie siły. Nic dziwnego. Nie poddaje się jednak szybko i wrzuca przeciwnika do ringu i bierze kij z drutem, który w ostatniej walce zostawił Morrison. Przykłada go do głowy Prince’owi i rozcina fragment czoła. AJ wyje z bólu, a Runnels się tylko uśmiecha. Z tą krwią na twarzy wygląda jak psychopatyczny zabójca. Styles pomaga sobie linami, aby powstać, a za nim czai się Rhodes, który próbuje Cross Rhodes. Phenomenal nie pozwala na to i powala go Pele kickiem. Teraz to on się zaczaja i wykonuje Styles Clash na krzesło! 1…2…3! Cody Rhodes wypada z tej walki! Następny w kolejce jest Sheamus!

Tym razem było wyrównanie. AJ był na apronie, uderzył pięścią Irlandczyka, a za chwilę dołożył Springboard Hurricanranę. Styles stoi blisko narożnika. Sheamus próbuje go zaatakować, ale Phenomenal się odsuwa a Great White wpada na krzesło w narożniku, które sam wcześniej w tym miejscu umieścił. Gdy Celtic Warrior się odwrócił, nadział się na Rack Bomb. 1…2…kick-out. Wielka dramaturgia panuje w tej walce, a to dopiero opener. Styles podnosi Celta, Irish Whip na liny, ale ten odpowiada Axe Handlem! I ponownie Axe Handle! Unika clothesline’a i Irish Curie! Znakomity comeback! Sheamus podnosi wrestlera z Georgii i wyrzuca go z ringu. Spostrzega jednak, że ten przytrzymał się górnej liny, więc dołożył Brogue Kicka, aby ten spadł. Dublińczyk wykonuje swój taunt krzyża i również opuszcza ring. Wyjmuje spod ringu kij do kendo i rozpoczyna okładać nim AJ’a. Zadał kilka ciosów, a za chwilę pchnął Jonesa w barierkę i dołożył kopniaka trafiając go kolanem w głowę. Rudy wrestler umieścił głowę przeciwnika między nogami i wyniósł na plecy. Ten jednak zeskakuje i wykonuje bardzo szybko dropkick po którym Farrelly wylatuje do publiczności za barierkę. AJ Styles wchodzi na ów barierkę i gdy celtycki wojownik się odwrócił, dostał Hurricanranę. Pan fenomenalny zaczyna tauntować do fanów, przybijać z nimi piątki i przytulać się do nich. Trwało to chyba zbyt długo, ponieważ gdy Sheamus się przebudził wymierzył mu kolejnego Brogue Kicka. Przeprowadził go przez korytarz fanów i znów znaleźli się w obrębie ringu. Ponownie próbuje High Crossa i wycelowuje w stół komentatorski, który się rozwala! 1…2…3! Celtic Warrior eliminuje AJ Stylesa w pięknym stylu! Ale nie ma się co cieszyć, bo ma teraz duży orzech do zgryzienia. Kolejnym jego przeciwnikiem będzie Big Daddy V!

Sheamus starał się jak mógł żeby powalić bestię jednak na nic się to zdało. Big Vis cisnął nim mocno w narożnik i wykonał silnego chopa z otwartej ręki. Za chwilę wyniósł go na szczyt narożnika, ale Great White uderzył go w twarz. The Mastodon to odczuł, ale już za chwilę znów uderzył przeciwnika, wyniósł go pod Military Press Slam i opuścił na stół, który złamał się pod ciężarem Celta. Teraz odbija się od lin i dokłada V Elbow Drop. 1…2…3! Big Daddy w prosty sposób pokonuje Sheamusa. Następny nadbiega Jeff Hardy.

Hardy od razu spróbował zaatakować z powietrza, ale to był pikuś dla ex-Mabela, który jego próbę zakończył Headbuttem. Z łatwością podniósł mieszkańca Karoliny Północnej i wykonał na nim Double-Handed Chokeslam. Znów go podniósł i jak lalką rzucił do narożnika. Wziął rozpęd, ale Extreme Enigmie udało się zastopować lokomotywę kopniakiem. Wspina się na szczyt i próbuje szczęścia z wyskoku po raz kolejny. Na jego nieszczęście ląduje idealnie na plecach wrestlera z Harlemu, który bez trudu wykonuje Ghetto Drop. 1…2…3! Big Daddy V kroczy po zwycięstwo z przerażającą łatwością. Ostatnim, który może coś tu zmienić jest Bobby Lashley.

Bobby nie wszedł od razu do ringu. Wziął sobie krzesło i sledgehammera do pomocy. Młotem udało mu się powalić czarnoskórego giganta, a potem dobijał go ciosami krzesłem w tułów i głowę. Prawdopodobnie pierwsza osoba w BWC, która powaliła Big Daddy’ego V na matę. Chwilę później wykonał dwa Elbow Dropy i czeka aż przeciwnik wstanie. Nadbiega...unika clothesline’a od BDV, odbicie od lin i Spear! 1…2…3! Bobby Lashley zostaje mistrzem Hardkoru!!!

Here is your winner and the new BWC Hardcore Champion:

http://i47.tinypic.com/34srpm1.jpg

Booker T: Oh my Godness. Czy ty to widziałeś Matt? No przyrzekam, że to jedna z najlepszych walk jakie w życiu oglądałem! Man, nie mogę się doczekać reszty show!

Striker: Owszem, ta walka była świetna. Właśnie dostałem cynk, że dostaniemy wywiad. Scott, mikrofon jest twój.

Stanford: Dzięki Matt. Panie i panowie w tej chwili goszczę złotego medalistę z Igrzysk w Atlancie – Kurta Angle’a! Kurt, dziś przed tobą jedna z najważniejszych walk w karierze. Jak się przed nią czujesz?

Angle: Lepiej niż kiedykolwiek. Ymm…mam na myśli to, że skopię dziś dupska całej piątce i stanę się pierwszym w historii BWC World Championem. Zdobywałem już pasy w różnych federacjach, więc wiem jak to się robi i nie sprawi mi to żadnego problemu tutaj w BWC. Zdobywałem też medale i inne prestiżowe nagrody, więc wiem co znaczy być w glorii…

Przemowę przerywa Chris Jericho.

Jericho: Nikogo nie obchodzą twoje medale, ani twoje osiągnięcia z przeszłości. A wiesz dlaczego? Ponieważ….

Angle: Tak, tak, tak, tak. Wiem do czego zmierzasz. Ty też zdobywałeś pasy inne takie. Ale dziś jest inaczej. Dzisiaj to nie to samo co kiedyś. Każdy jest zdany na siebie i swoje doświadczenie z przeszłości. To jedyna rzecz z dawnych lat jaka nam się dzisiaj przyda. Czyż nie, Chris?

Jericho: Dokładnie to chciałem powiedzieć.

Uśmiechnął się wymuszenie i odszedł. Kurt patrzył przez pewien czas za nim.

Kamera pojawia się w locker roomie Acolytes Protection Agency, którzy rozmawiają, popijając przy tym piwko.

Simmons: Stary, dziś wielka noc przed nami. Po raz kolejny walczymy o pasy tag team.

JBL: Chyba nie pękasz? Walczyliśmy razem niezliczoną ilość razy. Nikt nas nie może zaskoczyć. Mamy największe doświadczenie w walkach zespołowych. Spokojnie wygramy.

Simmons: Ja się jednak obawiam, że młodsi będą sprytniejsi.

JBL: Nawet jeśli co z tego? Jeśli nie wygramy dzisiaj, to zrobimy to przy następnej okazji.

Simmons: Masz rację. Chodźmy skopać im tyłki.

Wstali z miejsca, wypili ostatni łyk piwa i wyszli z pomieszczenia.

Awesome Truth vs Motor City Machine Guns vs APA vs Curt Hawkins & Tyler Reks – Fatal 4 Way Tag Team match for the BWC World Tag Team Championship

W ringu The Miz oraz Alex Shelley. The Miz w headlocku prowadzi Alexa do lin, zaplątuje o nie jego ręce i wymierza mu kilka silnych ciosów. Po tym, Shelley upada na kolana, a Mizanin to wykorzystuje i wykonuje DDT! 1…2…kick-out! Sfrustrowany The Awesome One prowadzi Martina do swojego narożnika, gdzie dokonuje zmiany z R-Truthem. Killings nie traci czasu i na start zapodaje Truth Conviction. Odbicie od lin i dokłada Corkscrew Scissors kick. 1…2…ponownie kick-out Shelleya. Truth podnosi przeciwnika i mamy Spinebuster! Ponownie go podnosi i przymierza się do Truth or Consequences, ale członek MCMG w ostatniej chwili zeskakuje i resztkami sił próbuje się dostać do swojego narożnika, ale The Suntan Superman łapie go za nogę i przyciąga do siebie. Tym razem czarnoskóry wrestler dokonuje zmiany z Curtem Hawkinsem, który od razu serwuje mu Belly to Back Suplex. Wykonuje na nim Irish Whip na liny, ale ten robi kontrę w postaci Superkicka i zmierza do swojego narożnika. Curt pobiegł za nim, aby go zatrzymać, lecz nie zdążył i do ataku ruszył Chris Sabin. Rozpoczął od Enzuigiri, następnie Hip Toss i dorzucił Tilt-a-whirl DDT. Wybił się z lin i wymierzył Springboard Leg Drop. Teraz wyczekuje aż Hawkins powstanie i wynosi go pod Cradle Srock! Udaje mu się go wykonać i przechodzi do przypięcia. 1…2…3! Curt Hawkins i Tyler Reks to pierwszy team, który zostaje wyeliminowany.

Teraz w ringu Bradshaw i Chris Sabin. Młodszy z tej dwójki trzyma Johna w headlocku, ale udaje mu się wyrwać uderza pięścią i zaraz potem wykonuje Swinging Neckbreaker. Podnosi Chrisa z maty i mamy Fallaway Slam! 1…2…jeszcze nie koniec. JBL zaciąga Sabina do narożnika, zmiana z Ronem, który przytrzymuje rywala, a Wrestling God dokłada Big Boota. Faarooq wynosi „The Future” do góry, który otrzymuje Vertical Suplex. Simmons odbija się od lin i wymierza Elbow Drop. Teraz znowu chce się odbić od lin, ale jego pleców dotyka R-Truth co oznacza zmianę. Członkowi APA się to nie podoba i zaczyna z nim dyskutować. W tym czasie ani jeden ani drugi nie zauważają, że Sabin dokonał zmiany z partnerem i oboje zostali wyrzuceni z ringu przez Dropkicki w wykonaniu „maszynistów”. Killings gdy wrócił do ringu dostał od Alexa Hurricanranę, a za chwilę Brainbuster. Wchodzi na narożnik i zostaliśmy świadkami przepięknego Moonsault Double Foot Stompa. 1…2…The Truth się podnosi. Walka trwa dalej. Gdy The Conspiracy Theorist się podniósł, Shelley wybił się z drugiej liny i sprzedał mu Springboard Tornado DDT. 1…2…The Miz przerywa przypięcie i rozpoczyna własną bójkę z członkiem Motor City Machine Guns. Na pomoc przybiega Chris Sabin, który zostaje jednak szybko wyrzucony z pola walki przez The Awesome One’a, a chwilę potem on sam otrzymuje Dropkicka, który powoduje jego wypadnięcie z ringu. The Technical Messiah jeszcze coś mówi do członka Awesome Truth, lecz gdy się odwraca otrzymuje Shut Up od drugiego członka tego teamu! 1…2…3! Panowie z Detroit wyeliminowani! W grze pozostają APA i Awesome Truth!

Na ringu mamy już legalną konfrontację dwóch Ronów. Truth wymierza starszemu koledze Sitout Double Underhook Facebuster. 1…2…ponownie kick-out. Ex-K-Kwik już ma dość i z chęcią by zakończył pojedynek. Niestety nie może mieć tego łatwo i zabiera się za kolejne ataki. Odbicie od lin i Corkscrew Scissors Kick! Gdy Asaad wstaje, Killings wymierza mu Truth or Consequences! Nie przestaje przeważać i przesuwa pierwszego w historii czarnoskórego mistrza świata pod narożnik, wychodzi na niego i zdaje się, że będziemy mieli Hang Time, czyli 450 Splash! Skacze, ale Acolyte uniknął tego i dołożył Neckbreakera Ronowi, który ustał na nogach po akcji z narożnika. Zmienia się z Layfieldem, który rozpoczyna serię ataków od Sitout Spinebustera. Następnie wymierza Big Boota i zapina Surfboard Stretch. Raper stara się wstać żeby przerwać dźwignię. Udaje mu się to, atak łokciem oraz Truth Conviction! Doczołguje się do Miza i zmienia się z nim. Cleveland Screamer daje odczuć JBL’owi serię clotheslinów, a na koniec Swinging Inverted DDT. Wchodzi na narożnik i w momencie powstania Bradshawa, Miz wymierza mu Diving Double Axe Handle. Odbija się od lin i serwuje Knee Drop. 1…2…John dalej jest prawie w pełni sił. Wrestler z Ohio posyła weterana w narożnik, wykonuje na nim clothesline, a zaraz potem mocne stompy. Sędzia musiał go odciągnąć aby nie doszło do dyskwalifikacji. Chick Magnet tauntował chwilę do publiczności, która nie zbyt za nim przepada, a gdy chciał kontynuować ofensywę na Layfielda, ale został powalony mocarnym Clotheslinem z piekieł! 1…2…Prawda przerywa liczenie! Na ring wbiegł również Simmons, który zaatakował drugiego intruza pięściami, a gdy ten był przy linach, wymierzył clothesline’a, po którym oboje wypadli z ringu. Bradshaw po raz kolejny próbuje zakończyć tą walkę i wsadza głowę Miza między nogi i wynosi pod Powerbomb. Wtedy Mr. Awesome uderza w głowę JBL’a i zeskakuje oraz udanie wykonuje Skull Crushing Finale! 1…2…3! The Miz i R-Truth zostają nowymi i pierwszymi mistrzami tag team!!!

Here is your winners and the new BWC World Tag Team Champions:

http://i46.tinypic.com/20r46js.jpg

Na backstage ponownie znajduje się Scott Stanford.

Stanford: Witam państwa serdecznie. Moim kolejnym gościem jest CM Punk! Punk, jak tam samopoczucie przed dzisiejszą walką?

CM Punk: A jak sądzisz? Jestem dość spokojny. Nie takich rywali się pokonywało. Owszem, może być ciężko i do tego jeszcze jest ich więcej, ale nie ma co przeżywać i się zamartwiać. Wiem, że potrafię wygrać z nimi wszystkimi i tak dziś zrobię! Wszyscy grzecznie pójdą spać.

Stanford: Czyli prościej mówiąc jesteś pewny, że na następnym Anarchy będziesz stał z pasem na ramieniu?

CM Punk: Myślę, że to oczywiste, ponieważ jestem Best In the Wooooorld!!! A teraz wybacz idę dokończyć przygotowania.

Teraz kamera znajduje się w locker roomie i widzimy Paula Londona i Amazing Reda, którzy rozmawiają. Dołącza do nich Mark Haskins.

Haskins: Wiecie kim jestem? Czy wy wiecie kim jestem? Nazywam się Mark Haskins i dzisiaj zostanę pierwszym w historii Torpedo Championem! I wiecie co jeszcze? Będę nim dopóki starczy mi sił na wrestling. Czyli bardzo, bardzo długo. Nie, nic nie mówcie. Po prostu pokiwajcie głową na znak, że dziś to ja zostanę zwycięzcą Ladder matchu i zostanę królem Torped!

Paul i Red popatrzyli na siebie i pokazali Markowi żeby się odwrócił. Za nim stał nie kto inny jak Big Daddy V, który nie był w najlepszym nastroju. Z resztą nic dziwnego.

Haskins: Ooo, mój przyjacielu. To musi być wielki ból pokonać dwóch znakomitych wrestlerów i przegrać w tak szybkim czasie z innym? To zrozumiałe, że nie jesteś zadowolony, ale nie martw się. Po tym jak dziś wygram pas Torpedo mogę zaproponować ci spółkę. Będziesz moim prywatnym ochroniarzem. Co ty na to? Wchodzisz w to?

Wyciągnął rękę do Big Daddy’ego. Ten nawet na nią nie popatrzył, tylko złapał Haskinsa za szyję i rzucił nim w stół, który się przewrócił wraz z Markiem. London i Amazing Red usunęli się z drogi potwora, aby nie zrobił im krzywdy i popatrzyli na siebie z podziwem, jaką siłę ma w sobie Big Vis.

Amazing Red vs Billy Kidman vs Brian Kendrick vs Hunico vs Justin Gabriel vs Kaval vs Mark Haskins vs Mistico vs Paul London vs Tyson Kidd – Ladder match for the BWC Torpedo Championship

W ringu po drabinie wspina się Hunico. Jest już zmęczony walką, ale nic dziwnego, walczy od przeszło dwudziestu minut. Wyciąga rękę po pas, ale nadchodzi równie zmęczony International Sensation Mistico. Wszedł na szczyt drabiny i razem ze swoim rodakiem wymieniają się uderzeniami. Po kilku takich, niewielką przewagę przejął Hunico, który zamierzał wykonać Suplex z drabiny. Zamaskowany luchador skontrował to, uderzył…Co on robi? Moonsault Side Slam!!! Niesamowita a równocześnie niebezpieczna akcja! Oboje sturlali się poza ring. Do kwadratowego pierścienia wszedł tym razem Mark Haskins. Rozpoczął wspinaczkę po drabinie, ale zaraz pod nim znalazł się Kaval, który kilkoma ciosami ściągnął jednego z rywali z drabiny. Wykonał na nim Irish Whip, uniknął kontrującego clothesline’a Marka, który zaraz potem dostał od Warriora Spinning Heel Kick w stylu Van Daminatora. Ex-Senshi wykonał swój taunt i wyniósł Star Attractiona pod Ki Krusher! Ten jednak zeskoczył i wykończył Silvestry’ego akcją Cradle to the Grave. Haskins ponownie jest sam na ringu i znów wspina się po drabinie. Jest prawie na szczycie, gdy z drugiej strony wchodzi Billy Kidman. Znów widzimy serię przemiennych punchy. W pewnym momencie Billy uderza głową Marka o drabinę i wykorzystuje chwilę jego dezorientacji i zapodaje mu Sunset Flip Powerbomb wprost z drabiny!!! Kolejna fenomenalna akcja. Publika jest zmuszona chantować „Holy Shit”, bo widząc takie sceny nic innego się nie ciśnie na usta. BK ma jeszcze trochę sił i stara się wspiąć po wiszący pas. Tymczasem na apronie zjawil się Amazing Red, który wybił się z najwyższej liny i poczęstował Kidmana Dropkickiem! Red szybko wychodzi na narożnik i wykonuje z niego Infrared! Kolejna przepiękna akcja w tej walce. Figueroa nie zdążył jeszcze nic zrobić, a już został powalony Roundhouse Kickiem od Briana Kendricka! Spanky wychodzi z ringu i wraca niosąc ze sobą kolejną drabinę. Co on kombinuje? Kładzie ją poziomo przy narożniku, rozpędza się i mamy Sliced Bread #2 na drabinę! „Czerwony” musiał to boleśnie odczuć. Brian ogląda przez chwilę wiszący pas z maty, lecz zaraz zabiera się za wspinaczkę. Stara się odpiąć go z haczyka, ale w pobliżu pojawia się jego zaciekły rywal Paul London. Paul błyskawicznie wspiął się po szczeblach drabiny. Cóż, jest zmotywowany tym, aby upokorzyć byłego przyjaciela. Po raz kolejny mamy wymianę ciosów, a za ten czas do ringu wkroczył Tyson Kidd, który wziął drabinę spod narożnika i postawił ją obok tej, na której porachunki rozwiązują London i Kendrick. Stara się to wykorzystać, ale oboje przerwali i zajęli się tym, aby Kanadyjczyk nie ściągnął nagrody, o którą walczą. Chwilę potem nadbiegł Justin Gabriel i obie drabiny były dopasowane parami do przeciwników z ostatnich tygodni. Ponownie rozpoczęła się seria ciosów, aż w końcu London i Gabriel prawie w jednej chwili zepchnęli swoich wrogów na dół. Oboje weszli na szczyt drabin, popatrzyli na siebie, kiwnęli głową i Gabriel wykonał na Tysonie 450 Splash, a Paul, Shooting Star Press na Kendricku! To wyglądało wyśmienicie, ale chyba wszyscy na tym ucierpieli, bo po chwili żadnego z tej czwórki nie było już w polu walki. Koło drabin pojawił się Amazing Red. Wszedł na tą która stała już od dłuższego czasu i począł ściąganie pasa mistrzowskiego. Za chwilę pojawił się Kaval, który wszedł na sąsiednią drabinkę i po raz kolejny w tym matchu mamy wymianę ciosów między wrestlerami. Zjawił się też Hunico, który wybrał drabinę z Amazing Redem, ale nie zdążył sięgnąć do trofeum, ponieważ ofensywa przeniosła się na niego. Ostatnim, który wspiął się na drabinę jest Mistico. Rozpoczął się chaotyczny brawl na szczytach drabin. W pewnej chwili Kaval i Mistico postanowili współpracować i okładali swoich sąsiadów, aż w końcu odepchnęli nogami całą drabinę, która runęła na matę ringową. Red wypadł poza ring, a Hunico spadł twarzą prosto na górną linę i sturlał się na podłogę. Zostało ich dwóch. Mistico i Kaval. Czy któryś z nich będzie nowym mistrzem? Mamy teraz wymianę punchy, kopniaków, slapów oraz innych zagrywek możliwych na drabinie. Meksykanin bierze pas i chce uderzyć nim World Warriora. Ten się jednak schyla, uderza go w brzuch, bierze pas i tym uderzeniem powoduje jego upadek z drabiny. Teraz Kaval nie ma już problemów ze ściągnięciem nagrody. Udało mu się! Kaval zostaje nowym BWC Torpedo Championem!

Here is your winner and the new BWC Torpedo Champion:

http://i45.tinypic.com/28br6zc.jpg

Po raz kolejny kamera znajduje się na zapleczu i po raz kolejny widzimy Scotta Stanforda.

Stanford: Witam ponownie państwa bardzo serdecznie i proszę o powitanie mojego gościa. A jest nim nowy BWC Hardcore Champion Bobby Lashley! Bobby, jak się czujesz bo zdobyciu pasa?

Lashley: Jestem niezwykle zadowolony, że tego dokonałem. Do tego musiałem pokonać największego wrestlera w rosterze. Wiele osób zwątpiło we mnie po tym, jak Big Daddy V upokorzył mnie w mojej pierwszej walce tutaj w BWC. Nie poddałem się i nie słuchałem tego co oni mówią i stoję tu teraz jako mistrz hardkoru!

Stanford: Zostałeś także pierwszą osobą, która dzisiaj sięgnęła po pas. Czy jest to dla ciebie kolejne wyróżnienie?

Lashley: Oczywiście, że tak! Ale nie zamierzam na tym poprzestać. Chcę dzielnie bronić mojej zdobyczy, a może i nawet powalczyć o pas o większej renomie?

Barrett: Please, stop this nonsense!

Wade przerywa wywiad z Bobbym.

Barrett: Nikt się nie interesuje takim niszowym pasem jaki zdobyłeś. Nikt też się nie interesuje twoją osobą. Radzę ci odejść stąd i patrzeć co to prawdziwy wrestling, bo zobaczysz jak Wade Barrett zostaje mistrzem świata!

Lashley: Skoro czujesz się tak pewnie to może zechcesz się zmierzyć ze mną 1 vs 1?

Barrett: Jak już powiedziałem nikogo nie interesuje taki niszowy pas. Mnie też nie. Dzisiaj walczę o najważniejszy pas i mam gdzieś tych, którzy dziś wygrywają inne walki. Muszę się skupić, aby wyeliminować pięciu moich rywali. Nie będzie to trudne. Po Elimination Chamber matchu zwrócisz mi honor i pogratulujesz wygranej, a teraz idź dalej ciesz się ze swojej wygranej. Jakby jeszcze było z czego się cieszyć…

Chris Jericho vs Christian vs CM Punk vs Dolph Ziggler vs Kurt Angle vs Wade Barrett – Elimination Chamber match for the BWC World Championship

I nadszedł czas na długo wyczekiwany main event! Angle, Christian, Barrett i Jericho zajęli miejsca w komorach. Oznacza to, że walkę rozpoczną Dolph Ziggler i CM Punk.

Show-Off pchnął Punka na liny, ale ten się o nie tylko oparł. Blondyn biegnie na niego, lecz Straight Edge Messiah przerzuca go nad sobą i Dolph runął plecami o metalową kratkę. CM Punk podchodzi do niego i wykonuje katapultę na kratę ogradzającą pole walki. Ale cóż to? Ziggy złapał się krat! Brooks jeszcze tego nie widzi, a gdy się odwraca otrzymuje Crossbody! Teraz #Heel coś wykrzykuje i wrzuca przeciwnika z powrotem na ring. Niewielki rozbieg i mamy Namedroppera! 1…2…Punk podnosi łopatki! Ziggler jest podenerwowany, że nie wyeliminował przeciwnika. Ponownie bierze rozbieg i serwuje Neck Snap! 1…2…Best in the World znów się podnosi! Dolph wyczekuje na powstanie Second City Sainta i przymierza się pod Inverted Body Slam, lecz Punk uderza łokciem w głowę Nemetha i sprzedaje mu Double Underhook Backbreaker. Wychodzi na narożnik, kieruje palce ku górze i mamy Diving Elbow Drop! 1…2…kick-out Zigglera. Irish Whip Ziggym na liny, a w międzyczasie uaktywnił się zegar, który sygnalizuje wejście kolejnego wrestlera. Chicago’s Made się schyla, ale mieszkaniec Hollywood kopie go w głowę. Teraz wynosi go na plecy i mamy Fireman’s Carry Gutbuster! Zabrzmiał gong i odbywa się gra świateł losująca kto wejdzie na ring. Tą osobą jest Wade Barrett, który od razu rozpoczyna atak na Zigglera. Anglik częstuje go clotheslinem, następnie drugim, Irish Whip w narożnik, Big Boot, a chwilę potem Pumphandle Falling Powerslam.

Wade w narożniku. Nadbiega CM Punk i uderza go kolanem, a za chwilę wykonuje na nim Bulldog. Teraz ustawia go w pozycji siedzącej i zadaje kilka ciosów łokciem w klatkę piersiową Barretta. Odbija się od lin, ale jego stopę chwycił Dolph Ziggler, który wyciągnął go poza ring i pchnął nim w komorę Chrisa Jericho! Show-Off wybija się z liny i Bennett otrzymuje Springboard Dropkick! Dolph wykrzykuje „It’s not showing-off, when you back i tup!” i zaczaja się za rywalem i gdy ten jest w dogodnej pozycji, Ziggler zapina Sleeper Hold! Przez dłuższy czas oboje leżą w ucisku, lecz The Voice of the Voiceless się przebudził i wykonał Springboard Clothesline i przerwał dźwignię. The Naturalowi nie spodobał się ten pomysł i przez moment ujrzeliśmy wymianę ciosów między Dolphem a Punkiem. Blondyn chce uderzyć clotheslinem, ale wrestler z Chicago sprytnie skontrował to na Arm Trap Swinging Neckbreaker. Brookes składa ręce. To oznacza, że przyszedł czas na Go To Sleep! CM wynosi i…Wade Barrett powala go Big Bootem! Dolph może mówić o wielkim szczęściu. Zegar ponownie się uruchomił i za chwilę zobaczymy w ringu czwartego już wrestlera. W tym czasie Brytyjczyk udanie wykonuje Winds of Change i rozgląda się po komorach spodziewając się kolejnego rywala. Kolejny w kolejce jest Chris Jericho! Y2J powala go Flying Forearm Smashem i szybko dokłada Lionsault. Włożył głowę Wade’a między nogi i zaserwował mu Powerbomb na stalowe kraty poza ringiem.

W ringu Barrett i Ziggler. Reszta odpoczywa poza linami. Ziggy powala Pinnacle’a Superkickiem, a za chwilę sprzedaje mu Jumping Elbow Drop. 1…2…wrestler z Manchesteru unosi łopatki. Nemeth szybko łapie go w Headlock. Wade się nie poddaje i stara się wstać. Gdy mu się to już udaje, Dolph ciska nim o liny, ale Bare Knuckle Fighter nadchodzi z kontrą w postaci Belly to Belly Suplexu. Nagle przy linach znalazł się CM Punk i powala Anglika Springboard Clotheslinem. Podniósł go z nadzieją wyniesienia pod Suplex, ale Barrett nie pozwolił na to i wykonał Sitout Powerbomb! 1…2…kick-out. Irish Whip Punkiem w narożnik i The Jackal dokłada Big Boota! Punk ociężale podnosi się z ziemi, a Wade wykonuje gesty pośpieszające jego wstanie. Prawdopodobnie zmierza do wyeliminowania go. Second City Savior już prawie stoi na dwóch nogach, gdy nagle znikąd pojawia się Y2J i sprzedaje Anglikowi Codebreaker, po którym wyturlał się za liny. Staje twarzą w twarz z CM Punkiem i rozpoczynają dyskusję, w której wykrzykują do siebie.

Jericho: I’m the best in the world!

CM Punk: No! I’m the best in the world!

Jericho: I am the best in the world at what I do!

CM Punk: I am the best wrestler in the world and I am Straight Edge what means that I am better than you!

Po tych słowach Brooks wykonał taunt skrzyżowanych rąk. Lionheart wyglądał jakby nie wiedział co ma jeszcze powiedzieć i zaatakował go. Punk dostał kilka ciosów pięścią, Irish Whip i Flapjack na liny! Znów rozpoczyna się odliczanie. The Paragon of Virtue podnosi przeciwnika i rozpoczynają wymianę chopów. Światło losuje kolejnego wrestlera. Jest nim Christian! Od razu wchodzi na narożnik i wykonuje Diving Crossbody na dwójkę walczących.

W jednym narożniku znajduje się CM Punk atakowany przez Barretta, a w drugim Christian przez Zigglera. Obaj napastnicy rozpędzają się żeby zaatakować, ale nie udaje im się to gdyż Captain Charisma kontruje to Pendulum Overhead Kickiem, a Punkie po prostu zrobił szybki unik. Popatrzyli na siebie i zaczęli biec w swoją stronę. Zamienili się ofiarami i Brooks wykonał Shining Wizard na Dolphie, a Christian Tornado DDT na Angliku. Teraz Instant Classic i Straight Edge Superstar stoją naprzeciw siebie. Mamy klincz, z którego zwycięsko wychodzi Cage, Irish Whip na liny i Dropkick! Za chwilę dokłada Spinebuster! 1…2…Punk nie daje się tak łatwo wyeliminować. Kanadyjczyk chce podnieść wrestlera z Illinois, ale ten nie pozwala na to, odbija się od lin, ale nadział się na Tilt-a-whirl Backbreaker. Reso klaszcze w dłonie i chyba szykuje się Killswitch! Już prawie przekręcił przeciwnika, ale w ostatniej chwili Best in the world z USA popycha Christiana. Następnie kopie go mocno w brzuch, że Creepy Little Bastard upada na kolano. CM chce się odbić od lin, ale od tyłu Roundhouse Kickiem powala go Jericho. Chris szybko wchodzi na narożnik i wymierza Christianowi Missile Dropkick! The Mental Mastermind odbija się od lin i dokłada One-Handed Bulldog. Rozpoczyna się ostatnie już odliczanie. Y2J zapina Walls of Jericho. Z komory wychodzi Kurt Angle. Irvine puszcza nogi drugiego Kanadyjczyka, aby zająć się medalistą olimpijskim, ale Angle jest szybszy, wymierza serię ciosów w brzuch, Irish Whip i wspaniały Belly to Belly Suplex!

Aktualnie w ringu Ziggler oraz Christian. Ex-Nicky wykonuje Sitout Facebuster! 1…2…odkopanie. Zawodnika z Florydy to nie satysfakcjonuje i aplikuje Namedropper! Oczekuje na powstanie Kanadyjczyka, gdy nagle skacze na niego CM Punk, który powala go Hurricanraną! Punk szybko wykonał Scoop Powerslam i zapiął Koji Clutch! Kanadyjczyk długo nie mógł wyjść z submissionu. W końcu atakujący sam przerwał dźwignię widząc, że Christian nie zamierza odklepać. Podniósł go i wykonał Irish Whip w naroznik. Chciał spróbować Shining Wizard po raz kolejny w tym starciu, lecz Cage uniknął tego i wyniósł Punkera na szczyt narożnika z zamiarem wykonania Superplexu. W ostatniej chwili Brooks nie dopuścił do tego i zaczął uderzać pięściami po tułowiu. W końcu Instant Classic trochę odpuścił, Secondo City Saint włożył jego głowę między nogi i wykonał Pepsi Plunge!!! Jest zbyt zmęczony żeby go przypiąć. Zauważa to Show-Off i pinuje Captaina Charismę! 1…2…3! Mamy pierwszego wyeliminowanego! Zigglerowi dzięki swojemu sprytowi zostanie wpisana w historię walki eliminacja mimo, że do niej nie doprowadził!

Jericho spoczywa na środku ringu, a na szczycie narożnika znajduje się Kurt Angle, który udanie wykonuje Moonsault! 1…2…kick-out Chrisa. Kurt podnosi Kanadyjczyka i wykonuje German Suplex, kolejny i kolejny! Przy ostatnim pinuje go w stylu „Bridging” 1…2…jeszcze nie koniec! Szybko zapina Headlock w pozycji siedzącej by za chwilę „turlać się” po ringu w stylu amatorskich. Olympic Hero w końcu puścił, wykrzyknął coś do publiczności zebranej w hali i powrócił do Chrisa, a ten sprynie wykonał roll-up! 1…2…Angle nie dał się zaskoczyć. Chce powalić Y2J’a clotheslinem, ten unika, odbija się od lin i sam powala wrestlera z Pittsburgh, ale zostaje zaatakowany Big Bootem przez Barretta! Wade wspina się na narożnik z zamiarem Diving Elbow Dropu, skacze…i znikąd pojawia się CM Punk!!! To nieprawdopodobne!!! Anglik wpadł mu idealnie na barki. Mamy GTS i przypięcie! 1…2…3! Wade Barrett żegna się z Elimination Chamber matchem. CM Punk wyeliminował go w pięknym stylu!

Ziggler ciska medalistą z Olimpiady w narożnik, nadbiega i wykonuje Corner Splash! Odbija się od lin i Superkick! 1…2…kick-out! Dolph już chyba nie wytrzymuje nerwowo i chętnie by wyszedł z pasem, ale niestety nie może. Musi wpierw wyeliminować trzech innych zawodników. #Heel wymierza Dropkick, a za chwilę wybija się z liny i świetnie przeszedł w Crucifix Pin! 1…2…Angle znów się podnosi! Nemeth chce jak najszybciej wykończyć Kurta i serwuje mu kilka punchy prosto w twarz. Wychodzi na stalowe kraty, wybycie z liny i mamy Springboard Elbow Drop! Show-Off lekceważy teraz przeciwnika i wykonuje pompki obok niego. The Wrestling Machine się trochę ocknął, popatrzył na swojego rywala i złapał go za nogę. To oznaczało Ankle Lock! Ziggy ma za swoje, za nieuwagę w ringu! Stara się jak może, ale wszelkie próby wyrwania się z locku się nie udają. Po jakimś czasie, dzięki pomocy drugiej nogi uwolnił się z submissionu i na dokładkę podał Kurtowi German Suplex. Teraz zaplanował wyjść na narożnik, ale olimpijczyk ma na tyle sił, aby powstrzymać blondaska.

Umieszcza swoją głowę pod pachą rywala i…O mój Boże! Angle Slam prosto z narożnika! 1…2…3! Angle wyeliminował Dolpha po pięknym Angle Slamie i Ziggler już nie ma szans na wygranie pasa.

Pozostała trójka stoi w trójkącie na środku ringu i wymieniają się punchami. Angle uderza Punka, Punk Jericho, a Chris Kurta. W pewnej chwili Y2J kopnął Angle’a i wyniósł go pod Powerbomb, a Brooks dołożył swoje trzy grosze i dołączył się do akcji Neckbreakerem. Nice Tag Team Action. Teraz między tą dwójką rozpoczęła się wymiana ciosów. Fani stali raczej po obu stronach z niewielka przewagą dla Punka. Straight Edge Savior w końcu to przerwał i wykonał Sitout Suplex Slam i dołożył Elbow Drop w plecy Kanadyjczyka. Punk podnosi go i wykonuje jeszcze Double Underhook Backbreaker. Następnie wyniósł go pod Suplex, ale w powietrzu Man of 1004 Holds zaczął się wiercić i wylądował bezpiecznie poza linami, gdzie odpoczął chwilę. W tym czasie od tyłu zaczaił się Kurt Angle, który wymierzył Punkowi Low Blow, a potem Angle Slam. 1…2…3! Angle w nieczysty sposób eliminuje Punkera, ale decyzja jest zatwierdzona i ostatnia dwójka, która znajduje się w ringu to Kurt oraz Chris Jericho.

Walka ostatniej dwójeczki jest bardzo zacięta. Cały czas zmienia się ten, który jest w ofensywie. Teraz przeważa Y2J, który wykonuje Northern Lights Suplex, wybija się z liny i Lionsault! Kładzie nogą na klatce Kurta z okrzykiem „Come on baby!”. 1…2…Angle się podnosi. Jericho wziął rywala i trzymając za kark i pas cisnął jego barkiem w stalowy słupek w narożniku. Gdy ten się odwrócił otrzymał Jericho Spike. Chris szybko podbiega do Amerykańskiego Herosa i zapina Walls of Jericho! Czy to już koniec walki? Kurt nie poddaje się. Ani mu się śni przegrana. Zwłaszcza teraz, gdy wyeliminował dwóch rywali i zaszedł tak daleko. Po bardzo długim okresie czasu, byłemu zapaśnikowi udało się trochę obrócić cały submission wraz z Irvinem i jakimś sposobem skontrował to na Ankle Lock! Teraz Jericho jest zmuszony odczuć ból z dźwigni jaką zapodał mu złoty medalista z Atlanty. Po kolejnym dłuższym okresie czasu Angle sam odpuścił i teraz wyczekiwał tylko na powstanie Sexy Beasta. Wynosi pod Angle Slam i…Jericho zeskakuje i błyskawiczny Codebreaker!!! 1…2…3!!! Chris Jericho to nowy BWC World Champion. Mój Boże, co za wspaniała walka! Tyle dramaturgii nie widziałem w żadnej walce.

Here is your winner and the new BWC World Champion:

http://i47.tinypic.com/2a6uiiu.jpg

Booker T: Oh my godness! Widziałeś tą kontrę? Chris zasłużenie wygrał pas. Należy mu się on jak nikomu innemu.

Striker: Nie pojmuję jakim cudem Y2J nie odklepał Kurtowi. A on sam mógł nie przerywać dźwigni. Może wtedy by wygrał.

Booker T: Oh już pogódź się z tym. Cieszmy się z nowego mistrza i że nasze pierwsze PPV wyszło udanie.

Striker: No tutaj akurat muszę się zgodzić. Jak na pierwszą galę pay-per-view, było bardzo dobrze i już czekamy na Anarchy, na którym zobaczymy się następnym razem.

Booker T: Dobranoc i trzymajcie się!

Za jakiekolwiek błędy przperaszam, ale jest już późno i nie mam siły ich poprawiać. Wytknijcie mi je w komentarzach to poprawię. Pozdrawiam :)

Jak nauczysz się pisać "tę", a nie "tą" to błędów nie będzie. Pierwsza walka dobra, tylko moim zdaniem za mało przedmiotów. No cóż, lubię krwawe pojedynki. :D W ostatecznym rozrachunku wygrywa Lashey, który ani mnie grzeje, ani ziębi, więc nie jest źle, ale zawsze mogło być lepiej. Walka numer dwa Awesome Truth zwyciężają. DLACZEGO NIE MCMG? Mam tylko nadzieję na krótkie reign z pasem. I trzecia walka to zwycięstwo mojego faworyta. Gratuluję mu wygranej w przepięknym stylu. I Main Event. Miałem cholerne przeczucie, gdy Chris został z Kurtem ten pierwszy wygra. Dlaczego zapytasz? A dlatego, że Kurt wyeliminował dwóch zawodników, a Chris żadnego. I moje przeczucie się sprawdziło. Niestety czy stety, zobaczymy jak poprowadzisz mistrza.

Teraz chcę się poczuć jak Meltzer i ocenię w skali gwiazdkowej :D

Hardcore Championship - odejmę trochę za mało przedmiotów, ale ogółem stypulacja dobrze wykorzystana. Zawodnicy dobrze się spisali i to punktuje na korzyść walki czyli 3 i 1/2 *

Tag Team - walka nie była zła, ale chwilami wiało nudą. Mecz przebiegał dobrze, ale dupy nie urywał. 3 gwiazdki.

Ladder Match- była to dobra walka, świetne akcje z drabiny, ciekawa końcówka, działo się w tej walce dlatego 3 3/4 *

World Championship - najlepsza gala walki. Tylko mogłeś nie wykorzystywać hurricanrany Punkiem czy supekicka tym samym zawodnikiem :D Ciekawie się zaczęło, tylko mało akcji na kratach. Troszkę zawyżone, ale 4.

116218737055c51bc30a173.jpg

• 2 tygodnie później...

BWC Anarchy #5

http://i40.tinypic.com/sl68v5.png

Pierwszą galę Anarchy po Justice tradycyjnie rozpoczyna piosenka „That Fire” oraz Matt Striker i Booker T.

Striker: Witam państwa serdecznie dzień po emocjonującym pay-per-view Justice! Nazywam się Matt Striker, a komentuje ze mną Booker T!

Booker T: Oooo Matt. Justice było fenomenalne. PPV jakiego dawno nie widziałem. Nie mogę się doczekać co czeka nas dzisiaj.

Striker: No właśnie. Na dziś nie zostały zapowiedziane żadne walki do tej pory. Dostaliśmy informację, że lada moment na ring wyjdzie Badu i da przemówienie. Nie ma więc na co czekać i oddajmy mu głos.

Badu: Witam was wszystkich serdecznie. Jak wam się podobało Justice? *cheer* Widzę, że nie narzekacie, z czego bardzo się cieszę. Chciałbym szczerze pogratulować wszystkim triumfującym z wczorajszego dnia. Kaval, Lashley oraz Awesome Truth, dobrze się spisaliście. Ale chcę zaprosić na ring największego wygranego z Justice. A jest nim nowy mistrz BWC – Chris Jericho!!!

Chris, który wyszedł w swojej kamizelce i pasem na biodrach wziął mikrofon, ale nie zdążył nic powiedzieć, ponieważ przerwał mu ten pan…

Angle: Przejdźmy do rzeczy, bo nie mam czasu na użeranie się. Bardzo ci gratuluję Chris. Jesteś pierwszym w historii mistrzem. Jako ostatniego pokonałeś mnie, więc myślę, że to logiczne, że należy mi się walka 1 vs 1 na naszym następnym PPV – Resistance.

Przybywa następny z uczestników main eventu – CM Punk.

CM Punk: Kurt, nie zapominaj jak do tego doszło. Gdy już mogłem zakończyć udział Chrisa w walce, ty zaczaiłeś się od tyłu i uderzyłeś mnie w kroczę. Nie było to profesjonalne zachowanie i kto wie, czy gdyby nie to, nie stałbym teraz na miejscu Y2J’a. Zmierzam do tego, że mnie też się należy walka o pas, ponieważ wypadłem z niej wczoraj nieuczciwie.

Badu: Hold on, hold on panowie. Chyba już podejrzewacie jaki mam pomysł. Punk i Kurt. Oboje chcecie zawalczyć z Chrisem Jericho o pas, tak więc ustalam dziś między wami walkę. Zwycięzca zmierzy się o BWC World Championship na Resistance z Chrisem Jericho. Mam nadzieję, że to was satysfakcjonuje.

Wszyscy pokiwali głowami, a Badu spokojnie wyszedł z hali przy swoim theme songu.

Bobby Lashley © vs Big Daddy V for the BWC Hardcore Championship

Ta walka nie przypominała tej z pierwszego odcinka Anarchy. Owszem, Big Daddy miał przez większość pojedynku przewagę, ale Lashley dzielnie się bronił i czasem był w natarciu. BDV wynosi Bobby’ego i szybko wykonuje Military Press Slam. Rzuca go w narożnik, podchodzi i mamy mocny chop otwartą dłonią. Bierze rozbieg, ale The Real Deal unika Body Avalanche i stara się ogłuszyć giganta punchami w głowę. Irish Whip na liny i Spinebuster!!! Ile siły musiał zebrać w sobie Hardcore Champion żeby podnieść ponad 200kg żywej masy. Przechodzi do pinu. 1…2…niestety, to jeszcze nie koniec. Powoli podnosi Fraizera, Irish Whip do narożnika i Corner Splash! Szybko odbija się od lin i znów powala Ex-Mabela! Tym razem Shoulder Blockiem! Dominator rozpoczyna taunting i przybiera pozę do Speara. Wyczekuje, aż The Mastodon się obróci i udanie wymierza Speara! Lashley znów tauntuje do publiki, gdy nagle wpadł Sheamus i zaaplikował mistrzowi Brogue Kick! Walka zakończyła się dyskwalifikacją co dziwne, ponieważ Badu obiecał, że każda walka o pas Hardcore będzie miała jakiś swój gimmick match. Teraz to nie ma jednak znaczenia, gdyż Celtic Warrior demoluje Bobby’ego Lashleya. Ciska nim w narożnik, ustawia do pozycji siedzącej i serwuje mu kilka uderzeń kolanem. Podnosi go i dokłada Irish Curse! Teraz Irlandczyk wychodzi z ringu i sięga po coś spod niego. Jest to stół! Co on robi? Rozkłada go, wynosi The Bossa pod High Cross i udanie niszczy nim stół! Co za brutalność ze strony Great White’a. Co go skłoniło do tego? Teraz nie widać wśród publiczności nikogo, kto by za nim stał.

Do ringu zmierza świeżo upieczony mistrz torped – Kaval.

Kaval: Witajcie wszyscy fani BWC! Chcę wam podziękować. Tak. Gdyby nie wy to nie wygrałbym pasa BWC Torpedo. Dzięki waszemu dopingowi i wspieraniu mnie mogę dumnie stać przed wami jako pierwszy w historii BWC Torpedo Champion! To naprawdę wzruszająca dla mnie chwila i jestem niezwykle zadowolony, że udało mi się to zrobić. Powtórzę więc jeszcze raz. Dziękuję wam z całego serca, bo bez was nie zrobiłbym tego.

Na titantronie pojawia się Badu.

Badu: Gratuluję Kaval. Wygranie walki przeciwko dziewięciu przeciwnikom na pewno nie było łatwe, ale udało się i za to ci właśnie gratuluję. Ale nie jestem tu po to aby cię wychwalać i abyś spoczął na laurach. Na Resistance będziesz bronił BWC Torpedo Title przeciw trzem oponentom w Fatal 4 Way matchu. Już na następnym Torpedo odbędą się trzy Triple Threat matche kwalifikacyjne do tegoż Fatal 4 Wayu. Radzę się zacząć przygotowywać, bo dzierżenia złota to jedno, a umiejętność jego obrony to drugie. Życzę powodzenia.

Kamera na backstage’u gdzie z mikrofonem czeka Scott Stanford

Stanford: Witam państwa serdecznie. Dziś goszczę nowych mistrzów tag team – Awesome Truth! Panowie, jak się czujecie jako nowi mistrzowie i czy trudno było je zdobyć?

R-Truth: I’m gonna tell u somethin’. Jeśli stara matka Jane ma czwórkę dzieci i nadszedł czas obiadu i zawsze nagradza najgrzeczniejsze dziecko większą ilością zupy, to jak myślisz, które dziecko dostanie najwięcej?

Nastąpiła chwila ciszy i wymiana spojrzeń między całą trójką

The Miz: R-Truth ma na myśli to, że z wszystkich czterech teamów walczących wczoraj na Justice, to my dostaliśmy „najwięcej zupy”, czyli wygraliśmy pasy, bo byliśmy „najgrzeczniejsi”, czyli najlepsi. Ogółem mówiąc, innego wyniku nie przewidywałem. Z łatwością wygraliśmy pasy tag teamowe i z czasem pewnie będziemy się pnęli w górę do głównego pasa.

Stanford: Dobrze. Za chwilę odbędzie się walka o miano pretendentów do waszych pasów pomiędzy APA a Motor City Machine Guns. Z którym zespołem wolelibyście walczyć?

The Miz: Nie ma to dla nas najmniejszego znaczenia. Jesteśmy lepsi od tych dwóch teamów razem wziętych. Obojętne nam kim będą nasi przeciwnicy, bo i tak po ich przegranej na Resistance odejdą z niczym. Ponieważ jesteśmy Awesome Truth………….i jesteśmy…………

R-Truth: Najgrzeczniejszymi synami Jane! Hurraaaay!

The Miz: ……….AWESOMEEE!!!

Motor City Machine Guns vs APA

#1 contender’s match to the BWC World Tag Team Championship

W ringu Alex Shelley i Ron Simmons. Faarooq podnosi Alexa i częstuje go Oklahoma Slamem. Odbicie od lin i Elbow Drop. Wyczekuje na powstanie Shelleya i wykonuje Vertical Suplex. Zmienia się z Bradshawem, który podnosi rywala, ale szybko znów go powala Neckbreakerem. Następnie Irish Whip w narożnik, wyniesienie i Fallaway Slam ze szczytu narożnika! 1…2…Shelley odkopuje. Teraz Irish Whip na liny i Back Body Drop dla wrestlera z Detroit. Zaraz potem zapina Surfboard Stretch. Po jakimś czasie The Prodigy zaczął się podnosić, wyrwał się z locku i wykonał na Layfieldzie Reverse STO. Zmiana z Sabinem. Chris szybko wybija się z liny i szykuje dla JBL’a Springboard Swinging DDT, potem Dropkick oraz Springboard Enzuigiri. Pod ring przybiegli Curt Hawkins i Tyler Reks. Jaki jest cel ich nadejścia? Sabin odbija się od lin, ale Hawkins przytrzymuje jego nogę. Odwraca się w ich stronę i wykrzykuje coś do nich. Z apronu schodzi Alex Shelley z pretensjami, ale zostaje powalony mocnym slapem od Reksa. Gdy druga połówka MCMG odwraca się w stronę przeciwnika, otrzymuje Clothesline from Hell! 1…2…3! APA zostają pretendentami do tytułów tag teamowych z małą pomocą Hawkinsa i Reksa.

Ziggler: Hi! I’m Dolph Ziggler. Niestety, na Justice nie udało mi się wygrać pasa BWC, ale nie ma co się załamywać, bo i tak jestem lepszy od wszystkich wrestlerów BWC i wszystkich was zebranych tutaj. Wyeliminowałem jako pierwszego tego nieudacznika Christiana, ale to nie jest żadne osiągnięcie, więc nie będę się nad tym rozczulał. Chcia...

Wypowiedź przerywa Christian, który na pewno ma jakąś odpowiedź na słowa Zigglera.

Christian: Chwalisz się, że mnie wyeliminowałeś, a prawdę mówiąc wcale tego nie zrobiłeś. Ty tylko mnie przypiąłeś po ataku ze strony CM Punka, który nie miał sił aby sam to zrobić. Owszem, możesz mieć zapisane to na swoim koncie, ale prawda jest taka, że sam byś tego nie dokonał i byś mnie nie wyeliminował.

Ziggler: Dobrze. A teraz mi powiedz, co mnie to obchodzi?

Christian: W porządku. Chcę ci zaproponować walkę na Resistance. Ja kontra ty. Zobaczymy wtedy czy jesteś w stanie mnie pokonać bez niczyjej pomocy. Przyjmiesz wyzwanie czy może nie potrafisz mnie pokonać samemu?

Dolph uderzył Captaina Charismę mikrofonem, a zaraz potem okładał go pięściami z furią w oczach. Gdy już skończył, ponownie wziął mikrofon do ręki.

Ziggler: Przyjmuję wyzwanie, dupku!

Rzucił mikrofonem, poprawił swoje włosy i zszedł na backstage przy swojej piosence wejściowej.

Cody Rhodes vs Jeff Hardy

Hardy, po odbiciu się od lin Cody’ego, częstuje go Hip Tossem. Odbija się od lin i dokłada Leg Drop. Gdy Rhodes wstaje, Jeff wykonuje na nim Sitout Inverted Suplex Slam, a zaraz potem Double Leg Drop w tułów oponenta. Szybki pokaz umiejętności przez Extreme Enigmę. Jeffrey Nero wszedł na narożnik, wykonał swój taunt i po raz kolejny dziś próbuje wykonać Leg Dropa, jednak Dashing w ostatniej chwili się przesuwa i Rainbow Haired Warrior trafił w matę pośladkami, co na pewno do najprzyjemniejszych rzeczy nie należało. Gdy Runnels odpoczął chwilę, udanie zaaplikował Alabama Slam. 1…2…Hardy się podnosi! Teraz Cody pomaga szybciej wstać przeciwnikowi i wymierza mu Bulldoga. Odwraca go, odbicie od lin i Knee Drop! Wrestler z Marletty wyczekuje, aż The Legend Thriller wstanie i już wziął jego głowę pod Cross Rhodes, gdy nagle Jeff kontruje akcją przypominająca Stunner. Obywatel Cameron posłał Cody’ego do narożnika i dołożył Corner Splash. Chwilę potem podszedł do siedzącego pod narożnikiem rywala, lecz ten wbił mu palce w oczy i wykorzystał tą sytuację wspinając się na narożnik i wykonując Crossbody! Jednak podczas tej akcji, Hardy’emu udało się przerolować akcję i to Cody Rhodes został przypięty! 1…2…so close. Jeff nie traci czasu i pomaga wstać byłemu Undashingowi i momentalnie serwuje mu Alley Oop Facebuster! Oczekuje teraz na odwrócenie się Runnelsa. Kopie w brzuch i szykuje się Twist of Fate! Nie! Cody kontruje i mamy jednak Cross Rhodes! 1…2…3! Cody Rhodes wygrywa po wspaniałej kontrze!

Kamera znów jest na zapleczu i ponownie widzimy Scotta Stanforda.

Stanford: Panie i panowie w tej chwili moim gościem mistrz BWC Chris Jericho! Chris, na wejściu gratuluję za zdobycie pasa BWC. To musi być dla ciebie bardzo prestiżowa nagroda. Chcę zapytać z kim wolałbyś zawalczyć na Resistance. Z CM Punkiem czy Kurtem Angle?

Jericho: Osobiście to sam nie wiem. Z jednej strony pokazałbym Punkowi gdzie jego miejsce i jak śmie nazywać siebie najlepszym na świecie, skoro wszyscy wiedzą, że to ja jestem najlepszy na świecie z tym co robie. On jest zwykłym wannabe i próbuje być taki jak ja. Ale z drugiej strony walka z Kurtem Angle byłaby wydarzeniem. Tak, dwóch weteranów tego biznesu, którzy odnosili multum sukcesów. Jeśli spotkalibyśmy się w jednym ringu sam na sam to uważam, że stoczylibyśmy świetną walkę. Oczywiście o tym, kto by wygrał już nie mówię, bo na pewno każdy się domyśla. Ogólnie mówiąc to na tą chwilę naprawdę nie wiem kto byłby dla mnie lepszym przeciwnikiem. A kto nim zostanie, dowiemy się już za kilka minut.

Stanford: Dziękuję Chris. Matt, Booker wracam do was.

CM Punk vs Kurt Angle

#1 contender’s match to the BWC World Championship

Punk czeka na apronie na powstanie Angle’a i serwuje mu Springboard Clothesline! Podnosi Kurta, Irish Whip do narożnika i Shining Wizard! Brooks klaszcze w dłonie i rozkłada ręce. Szykuje się zakończenie walki poprzez GTS! Best in the World podnosi rywala, ale ten uderza łokciem w jego głowę i szybko zeskakuje oraz dorzuca od siebie German Suplex. Gdy CM Punk wstaje, Olympic Gold Medalist aplikuje Sleeper Hold Takedown. Silnie trzyma ucisk, a Straight Edge Savior z każdą sekundą słabnie. Nagle dostał jakby przebłysku i zaczął się wiercić i uderzał kolanem w głowę Kurta, aż w końcu ten był zmuszony puścić submission. Voice of the Voiceless przytrzymał się chwilę za szyję, ale nie traci czasu i chce powalić Angle’a clotheslinem, lecz ten unika, oboje odbijają się od lin i olimpijczyk wymierza Overhead Belly to Belly Suplex. Następnie zapina kolejny submission, którym jest Fujiwara Armbar! Obywatel Chicago ma już chyba dość dźwigni na dzisiaj. Znów wrzeszczy z bólu, ale nie poddaje się. Nie da sobie łatwo odpuścić miana pretendenta do pasa. Po pewnym czasie doczołgiwania się do liny, łapie ją i Kurt Angle jest zmuszony przerwać. Wrestling Machine zdejmuje ramiączka swojego stroju. To oznacza, że nadszedł czas zakończenia tej walki. Czeka spokojnie, aż Phillip sobie odpocznie i wynosi go do Angle Slam! Punk zeskakuje i popycha rywala, który wpada na sędziego! Sędzia pada jak kłoda, a gdy Angle się odwraca otrzymuje Go To Sleep! Nie ma kto odliczyć. Publika sama to zrobiła i zdążyła doliczyć do ośmiu. CM Punk stara się wybudzić sędziego, aby zakończyć tę walkę. Nagle w stronę ringu biegnie Wade Barrett, który atakuje CM Punka! O co tu chodzi? Dzieli się z nim serią punchy, Irish Whip na liny i Winds of Change! Szybko go podnosi i dokłada Wasteland! Po tym uderza sędziego w głowę na przebudzenie i spokojnie udaje się za kulisy. Angle wykorzystuje atak Brytyjczyka i przypina dzisiejszego przeciwnika. 1……2……3! Kurt Angle staje się pretendentem do tytułu wagi ciężkiej! Chris Jericho, który komentował walkę wraz z Strikerem i Bookerem T, wstaje z krzesła, wchodzi na ring i staje twarzą w twarz z Kurtem. Y2J milczy, a nowy pretendent mówi do niego „I will be champ” i pokazuje gestem na biodra znak, że niedługo tu znajdzie się BWC World Title. Takim obrazkiem kończy się pierwsza gala Anarchy po Justice.

Aktualna karta na Resistance:

1.Singles match for the BWC World Championship: Chris Jericho © vs Kurt Angle

http://i50.tinypic.com/28k3lhv.jpg

2.Tag Team match for the BWC World Tag Team Championship: Awesome Truth © vs APA

http://i50.tinypic.com/2rol09l.jpg

3.Singles match: Dolph Ziggler vs Christian

http://i50.tinypic.com/vsjdyr.jpg

oraz plakat

http://i49.tinypic.com/2qmd7a0.jpg

Widać, że dużo się napracowałeś pisząc galę ''Justice'', która wyszła bardzo dobrze i ogólnie przyjemnie się mi ją czytało, nawet jak za pierwszym, tak i za drugim razem... :) Galę tak naprawdę czytałem już dwa razy, z czego pierwszy raz był z laptopa siostry, skąd niewiele mogłem zrobić, bo miałem go tylko godzinę/ półtora dziennie... Ale już za drugim chcę skomentować, a więc tak:

Pierwsza walka- bardzo ciekawy skład, w którym nie mam jakiegoś specjalnego faworyta, ale liczyłem na sukces Big Daddy V, ponieważ z tym ''tłuściochem'' mógłby powstać całkiem ciekawy storyline, jednak wygrał Lashley, którego nie lubię i nie widziałbym go u siebie... Booking walki był bardzo ciekawy... Pierwszy pojedynek Rhodes-JoMo jak najbardziej na plus, szczególnie jedna akcja cholernie się mi spodobała:

Przykłada go do głowy Prince’owi i rozcina fragment czoła.

Holly Shit! :twisted: Czyżby jakiś ciekawy gimmick byłby dla Cody'ego szykowany? Potyczkę Rudzielec-Styles nie czytałem... Ale już z Big Daddy V tak. Dobrze, że Sheamus został tak szybko przez niego poskładany, podobnie jak Hardy. Szkoda tylko, że padł taki rezultat walk... Przynajmniej tyle dobrze, że nie Rudy.

Tak właśnie przypuszczałem, że pasy TT zgarną Awesome Truth... W sumie lepiej, że oni niż R&H.

Segment w szatni Reda i Londona wyszedł Ci świetnie, fajny pomysł z propozycją Haskinsa do Daddy'ego.

3 starcie- Akcja w walce ciągnęła się do samego końca i była ona również bardzo dobra... Szczególnie podobało się mi wykonanie Shooting Star Press i 450 Splash w tym samym czasie, oraz Moonsualt Side Slam.

ME- Uuuu Dolph i Springboard Dropkick, poraz pierwszy to zobaczyłem, tzn. wyobraziłem... No nie powiem, ciekawy pomysł. Taki drobny błąd się pojawił:

W tym czasie Brytyjczyk udanie wykonuje Winds of Change

Ale na kim on to wykonał? Jericho wykonuje Powerbomb'a Wade'owi, to jest chyba niemożliwe, gdyż Wade mierzy blisko 2 metry, a Jericho 185 cm... Cage wyeliminowany jako pierwszy, trochę mnie to nie cieszy, gdyż był obstawiany przez ze mnie jako jeden z dwóch potencjalnych zwycięzców... Ale już mniejsza o to. Bardzo ciekawy pomysł z Dolphem robiącym pompki przy Angle'u, który po chwili łapie go za nogę, oraz sam sposób w jaki Zigg został wyeliminowany cholernie się mi spodobał... Fajna zakończenie walki, ale jednak i w tej walce mój typ się nie sprawdził.

Sprawdzonych moich typów= 0, więc gala swoimi wynikami mnie całkowicie zaskoczyła, w niektórych pozytywnie (Kaval, Awesome Truth) i w niektórych negatywnie (Lashley).

Ogólnie i krótko: Bardzo dobre PPV.

• 2 tygodnie później...

• Urządzenie:  Linux

Diary bierze udział w konkursie na Diary Miesiąca - Lipiec/Sierpień 2012 - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=346238#346238

BWC Torpedo #5

http://i50.tinypic.com/25p026v.png

Pierwszą galę Torpedo po Justice jak zwykle rozpoczyna “Victim” oraz Matt Striker i Booker T!

Striker: Witajcie na kolejnej gali Torpedo! Jestem Matt Striker, a komentuje ze mną Booker T!

Booker T: Matt, na Anarchy Badu zapowiedział na dziś trzy świetne walki! Będą to trzy Triple Threat matche, a zwycięzca każdej potyczki będzie walczył na Resistance o pas Torpedo. W ten sposób utworzy się Fatal 4 Way match o pas mistrza Kavala!

Striker: To wszystko prawda. Niestety, nie znamy składów tychże walk, ale z pewnością poznamy je podczas wejść zawodników. Nie ma więc na co czekać i zaczynajmy!

Do ringu zmierza BWC Torpedo Champion Kaval z mikrofonem w ręce.

Kaval: Witajcie wszyscy fani BWC! Na początku chce jeszcze raz podziękować wam za wsparcie w tę niedzielę. W ostatni poniedziałek Badu oznajmił mi, że będę bronić mojego pasa na Resistance przeciwko trzem wrestlerom, którzy wygrają dzisiaj swoje walki. Jako mistrz, chcę życzyć wszystkim powodzenia, a także ostrzec, że nie będzie im łatwo w pojedynku ze mną.

Kendrick: Rany boskie jakie ty pierdoły czasem mówisz to się w głowie nie mieści. Co chcesz osiągnąć włażąc tym hipokrytom i nic nie wartym ścierwom w dupę? Oni tak naprawdę ci gówno dali, a ty próbujesz wykorzystać ich rzekomy doping aby im się przypodobać. Szacunek trzeba zarobić samemu i nie ważne jakimi sposobami.

Kaval: Mylisz się Brian. Większość w tej hali, która mnie dopinguje bardzo mi pomaga w ostatecznym rozrachunku. Jak myślisz, dlaczego to ja stoję tu teraz jako mistrz a nie ty?

Kendrick: Bo miałeś szczęście i tyle. Na Resistance się okaże czy ta twoja publika ci pomaga, a teraz wybacz bo mam walkę.

Brian Kendrick vs Paul London vs Mistico

W końcówce w ringu znajdowali się Brian oraz Mistico. Spanky wykonuje Irish Whip, nachyla się, ale zamaskowany latynos kopie go w twarz i powala Enzuigiri. Teraz wybija się z liny i prezentuje jak wykonuje się Springboard Corkscrew Senton. 1…2…kick out Kendricka. Gdy oboje wstali, Meksykanin złapał przeciwnika za rękę, wspiął się po gąbkach przy narożnikach, przeskoczył nad nim i wykonał świetny Arm Drag. Za chwilę Urive złapał nogami za biodra Wizarda of Odd z zamiarem wykonania Bulldoga, ale ten sprytnie skontrował tę akcję na Wheelbarrow Facebuster! Po tej akcji BK zatańczył w swoim stylu, a zaraz potem zaczął podduszać luchadora Headlockiem i od czasu do czasu uderzał go w brzuch pięścią. Po pewnym czasie zaprzestał i wymierzył kilka stompów w ciało Mistico. Odbija się od lin i dokłada Elbow Drop. Brian zaczął swoją celebrację, gdy nagle na apronie zjawił się Paul London, który błyskawicznie wykonał Springboard Hurricanranę w stronę gąbek narożnikowych, co na moment oślepiło jego byłego tag partnera. Spanky oparł się od liny i wykorzystał to Paul wyrzucając go z ringu clotheslinem. London złapał świeżo powstałego Sin Carę i wykonał na nim Northern Lights Suplex. Chwilę potem The Excellence of Innovation pchnął rywala w narożnik i wyniósł go do góry. Uderzył pięścią i wykonał Frankensteiner! A jednak nie! Mistico odepchnął jego nogi podczas tej akcji i Paul London dość niebezpiecznie upadł. Meksykanin stanął na szczycie narożnika, aby skoczyć gdy dosłownie z nikąd przybył Hunico i trzymając nogę zamaskowanego wrestlera zrzucił go z narożnika i schował się pod ringiem. Sędzia nie widział tej sytuacji, gdyż pytał się leżącego czy wszystko z nim dobrze. Do obszaru ringu wszedł Brian Kendrick, który nie miał problemów z wykonaniem na byłym partnerze Sliced Bread #2. 1…2…3! Brian Kendrick jest pierwszym, który dziś dostał się do walki o pas Torpedo na najbliższym PPV Resistance.

W locker roomie widzimy Kavala piszącego SMS-a. Podchodzi do niego Mark Haskins.

Haskins: Kaval! Mój ty przyjacielu! Jak ci życie mija? Nie zdążyłem ci pogratulować wygranej na Justice. Naprawdę dobra robota! Ale wiesz, Big Daddy V brutalnie zaatakował mnie przed samą walką. Wg mnie to nie fair i powinienem dostać od niego przeprosiny w czterech kopiach i walkę z tobą o pas. Jak na razie nie dostałem ani tego ani tego, ale pracuję nad tym. Niebawem mam swoją walkę, którą wygram i będę jednym z tych, którzy dostaną się do Fatal 4 Wayu, a wtedy już nie ma przebacz, odbiorę ci pas. Haha zgadzasz się ze mną? No zgadzasz?

Gabriel: Haskins zjeżdżaj stąd. Chcę pomówić z Kavalem.

Haskins: Nie. Teraz ja z nim rozmawiam. Jak chcesz to przyjdź do niego później.

Gabriel: Na korytarzu czeka Big Daddy V z pięcioma kopiami przeprosin dla ciebie.

Haskins: Poważnie? Już idę! *wyszedł z locker roomu*

Kaval: Eh, dzięki. Już miałem go uderzyć w twarz, bo kończyły się moje nerwy.

Gabriel: Żaden problem. Wiesz, przyszedłem pogadać o Resistance. Bardzo cię szanuję jako wrestlera i człowieka, ale nie będę miał skrupułów, aby pozbawić cię pasa. Nawet jeśli byłyby to nie przyjemne zagrywki.

Kaval: Rozumiem. To jest wrestling. Czasem musimy walki i własne korzyści przełożyć nad prywatne stosunki. Nie jestem zadowolony, że tak jest, ale nic nie możemy z tym zrobić. Zostaje mi życzyć ci powodzenia i zapewnić cię, że tytułu łatwo nie wygrasz.

Gabriel: Ja tobie też życzę powodzenia.

Billy Kidman vs Hunico vs Justin Gabriel

W ringu mamy Justina Gabriela oraz Billy’ego Kidmana. Billy podnosi Gabriela i wykonuje Sidewalk Slam, odbija się od lin i dokłada Leg Drop. Irish Whip w narożnik Justinem, następnie Corner Splash, szybkie odbicie od lin i Dropkick! 1...2…jeszcze nie koniec! BK nie cieszy to, że nie udało mu się przypiąć rywala, ale nie poddaje się i próbuje dalej. Gruner chce podnieść Afrykanina, lecz ten sprytnie skontrował na roll-up! 1…2…w ostatniej chwili przerywa Hunico, który pozbywa się Kidmana z ringu. Po wyrzuceniu go, mówił coś w jego stronę, a gdy się odwrócił dostał kopniaka w głowę. Za chwilę Gabriel rozpoczął swoją ofensywę w postaci Russian Leg Sweepu, STO oraz Tornado DDT z narożnika, po którym próbował przypiąć Meksykanina. 1…2…to za mało na Hunico. Lloyd wziął Ariasa, wykonał na nim Irish Whip i chciał go powalić Dropkickiem, lecz ten przytrzymał się lin i Gabriel wykonał tę akcję powietrzu. Wrestler z Juarez nagle zaczął okładał pięściami rywala niczym furiat. Następnie podniósł go, Irish Whip na liny i przepiękny Backdrop Michinoku Driver II. Po szybciutkim odpoczynku Hunico wszedł na szczyt narożnika.

Nagle rozbrzmiewa theme song Mistico! Drugi Meksykanin się dezorientuje i zaczyna wykrzykiwać do zamaskowanego latynosa. Niestety nie opłaciło mu się to, bo The Daredevil zrzucił go z narożnika Frankensteinerem i sam na niego wyszedł i spokojnie wykonał 450 Splash. 1…2…3! Justin powinien dziękować Mistico, bo bez jego pomocy walka zakończyłaby się inaczej. Tak czy siak to on jest kolejnym uczestnikiem Fatal 4 Wayu.

Korytarzem idzie zmęczony Paul London. Podchodzi do niego Billy Kidman.

Kidman: Hej Paul. Dobra walka. Wielka szkoda, że nie udało ci się wygrać.

London: No cóż, trudno. Nie ma co się załamywać. Następnym razem może będzie lepiej. Szkoda, że ty też nie wygrałeś. A co cię do mnie sprowadza.

Kidman: No co, chciałem pogadać ze starym kumplem i powspominać stare czasy. A tak w sumie to chciałbym cię o coś spytać. Pamiętasz czasy kiedy byliśmy zespołem? Wtedy było tak fajnie i odnosiliśmy wiele sukcesów. Może by to wróciło w niedługim czasie?

London: Uuuh zaskoczyłeś mnie. No wiesz, bardzo cię cenię, szanuję i jesteś moim dobrym przyjacielem, ale ostatnio miałem serię spraw związanych z tag teamem. Sam zapewne widziałeś. Teraz mam małe uprzedzenia co do tego. Nie gniewaj się.

Kidman: Eh. No dobra. Wiem o co chodzi. Ale jeśli byś zmienił zdanie to wpadnij pogadać o tym. Będę czekał.

London: Spoko. Jak to przemyślę na spokojnie to może wpadne.

Amazing Red vs Mark Haskins vs Tyson Kidd

Na wstępie warto zanotować, że Mark Haskins wyszedł w nowym theme songu. Na ringu Kidd oraz Haskins. Oboje są w klinczu. Wygrywa go Tyson, który kopie rywala w brzuch, odbija się od lin, ale Haskins kontruje to na fantastyczny Jumping Cutter! 1…2…kick-out Kidda. Mark nie był szczęśliwy z powodu nie zakończenia walki, ale musiał atakować dalej. Wykonuje Irish Whip w narożnik i wymierza Dropkick! Teraz wychodzi poza ring bierze nogę Kanadyjczyka i z całej siły uderza nią o stalowy słupek! Wilson musiał to bardzo boleśnie odczuć! The Star Attraction powraca do kwadratowego pierścienia, whipuje Crown Prince’a na liny i dokłada Star Kick! Jednak Kidd uniknął tego ciosu i rozpoczął z Anglikiem wymianę punchy, która została przerwana przez Amazing Reda, który powalił obu Slingshot Crossbody! Tyson wyturlał się po tej akcji z ringu, a Red zajął się Haskinsem. Poczekał, aż jego rywal powstanie i zaaplikował mu Satellite DDT! Wspaniała akcja! Za chwilę Irish Whip na liny i widzimy Seeing Red! 1…2…jeszcze nie koniec! Figueroa ponownie się wycofał i czeka na podniesienie się ex-Skins the Chav i chce mu wykonać Enzuigiri! Zawodnik z Farington robi unik i powala przeciwnika Neckbreakerem! Haskins dziwnie zatańczył w geście tryumfu i wyszedł na szczyt narożnika. Szykuje nam się Shooting Star Press! Nie trafione, lecz Mark staje na nogach! Red wybija się z liny i wykonuje Red Alert!!! To może być koniec walki! Ale co to? Kidd na narożniku! Skacze i…Diving Blockbuster dla „czerwonego”! 1…2…3! Tyson Kidd jest ostatnim, który dołącza do walki o pas Torpedo na Resistance!

Booker T: Oh my Godness! Widziałeś tę serię akcji kończących? Była niesamowita! Kidd zasłużenie dołączył do walki na Resistance.

Striker: Owszem. Pamiętajmy, że Gabriel i Kendrick też dziś odnieśli zwycięstwa i na następnym pay-per-view na pewno ujrzymy ciekawą walkę w ich wykonaniu. Niestety, to już koniec atrakcji na dzisiaj. Do usłyszenia na Anarchy!

Booker T: Oglądajcie nas!

Aktualna karta na Resistance:

1.Singles match for the BWC World Championship: Chris Jericho © vs Kurt Angle

http://i50.tinypic.com/28k3lhv.jpg

2.Tag Team match for the BWC World Tag Team Championship: Awesome Truth © vs APA

http://i50.tinypic.com/2rol09l.jpg

3.Singles match: Dolph Ziggler vs Christian

http://i50.tinypic.com/vsjdyr.jpg

4.Fatal 4 Way Elimination match for the BWC Torpedo Championship: Kaval © vs Tyson Kidd vs Justin Gabriel vs Brian Kendrick

http://i46.tinypic.com/15mybg9.jpg

oraz plakat

http://i49.tinypic.com/2qmd7a0.jpg

Edytowane przez Badu

No i jest kolejny odcinek :D Więc skomentuję :)

Pierwszy segment bardzo ciekawy, mam takie przeczucie, że postać Kendricka wzorujesz na Y2J, bo identycznych słów używa.

Pierwsza walka również bardzo dobra, świetnie się mi ją czytało. Cieszy mnie wygrana BK'eja, chociaż wolałbym Londona jako zwycięzcę. I taka mała podpowiedź z mojej strony... ''Gąbki'' to są tzw. turnbuckle ;) Kiedyś może Ci się to przyda.

Ciekawy pomysł na prowadzenie Marka Haskinsa idiota i za razem wkurwiający gość :)

Kidman proponuje Londonowi, aby ten przyłączył się do niego i razem z nim tworzyli TT... Chciałbym nawet, żeby byli drużyną, może kogoś być jeszcze dorzucił i byłoby git.

Walka Kendrick-Kaval-Gabriel-Kidd taki jak dla mnie dziwny skład, ale przez to ciekawy, bo nie mam jakiegoś specjalnego faworyta. Tylko, żeby nie wygrał Gabriel, bo tego zawodnika nie lubię. Cieszy mnie wygrana Tysona w pojedynku z dwoma pozostałymi wrestlerami.

Karta PPV wygląda bardzo ciekawie. Która walka może być najciekawsza moim zdaniem? Zdecydowanie Cage-Ziggler.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...