Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Florida Championship Wrestling - New Blood Rising

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://www.bankfotek.pl/image/1209800.jpeg

FCW Champions:

FCW Florida Heavyweight Champion: Seth Rollins

FCW Florida Tag Team Champions: Bo Rotundo & Husky Harris

FCW 15 Champion: Richie Steamboat

FCW Florida Divas Champion: Raquel Diaz

Queen of Florida: Raquel Diaz

FCW Superstars:

Abraham Washington

Adam Mercer

Aiden English

Alexander Rusev

Antonio Cesaro

Benicio Salazar

Big E Langston

Bo Rotundo

Brad Maddox

Briley Pierce

Brodie Lee

Byron Saxton

CJ Parker

Colin Cassady

Conor O'Brian

Corey Graves

Damien Sandow

Dante Dash

Dean Ambrose

DT Porter

Eli Cottonwood

Erick Rowan

Garrett Dylan

Husky Harris

Jake Carter

James Bronson

Jason Jordan

Jiro

Kassius Ohno

Kenneth Cameron

Kevin Hackman

Leeake

Leo Kruger

Mike Dalton

Nick Rogers

Richie Steamboat

Rick Victor

Sakamoto

Seth Rollins

Sonny Elliot

Xavier Woods

FCW Divas:

Audrey Marie

Cameron Lynn

Caylee Turner

Maxine

Naomi

Paige

Raquel Diaz

Sofia Cortez

Summer Rae

Słyszymy theme Florida Championship Wrestling, a to znak, że na antenę Bright House Sports Network wchodzi kolejna gala federacji z Florydy!

Do ringu przywitany gorącym cheerem zmierza FCW Florida Heavyweight Champion - Seth Rollins! Bierze mikrofon i staje pośrodku ringu.

[Rollins:] Widzę, że bardzo się cieszycie mogąc spoglądać na waszego mistrza. Radujcie się tą chwilą gdyż nie będzie ona trwać wiecznie. Pewnego dnia odejdę stąd, do lepszego świata, do świata pieniędzy, show i sławy, do świata WWE! Kto wie, czy nie zobaczycie niedługo waszego Setha Rollinsa na Raw bądź SmackDown, sięgającego po laury, będącego na szczycie. Lecz na razie jestem tutaj i to jest dla mnie najważniejsze, federacja, tytuł i wy FCW Universe. Póki jestem w tym miejscu, chcę robić dla niego wszystko co najlepsze, chce być godnym mistrzem. Generalny Manager FCW, Summer Rae poinformowała mnie wcześniej, że dziś wieczorem odbędzie się czteroosobowa walka eliminacyjna o miano pretendenta do mojego pasa. Niezależnie kto wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku, gwarantuje, że w należnej mu walce nie będzie miał szans z Sethem Rollinsem. Czy będzie to Antonio Cesaro (Heat) ? Dean Ambrose (heat) ? Xavier Woods (cheer) ? A może Kassius Ohno ? (cheer) Nie jest to istotne, gdyż i tak polegnie na placu boju, zniszczony przez zabójczą Avadę Kedavrę. Przyszły pretendencie, szykuj się!

Rollins rzuca mikrofon i przy swoim theme zmieszanym z cheerem wychodzi z hali.

[Rob Naylor:] The following contest is a scheduled for a one fall. Introducing first, from North Oxford, Massachusetts, weighting 243 pounds - Damien Sandow!

[Rob Naylor:] And his opponent, from Tokyo, Japan, weighting 215 pounds - Sakamoto!

Damien Sandow vs. Sakamoto

Końcówka: Sandow posyła Sakamoto do narożnika. Bierze rozbieg i corner clothesline. Japończyk pada na kolana, Damien kopie go w klatkę piersiową, rozbieg i kick w twarz. Sakamoto powoli się podnosi a Sandow próbuje diving neckbreaker, ale nie trafia. Próba vertical suplex też nie udana. Sakamoto łapie przeciwnika do powerslamu, wynosi go, ale Sandow się uwalnia! Damien wykonuje russian leg sweep 1...2... Kickout! Sandow podnosi się szybciej i wykonuje przeciwnikowi Vertical Suplex. Wchodzi na narożnik i Elbow Drop! 1..2... Kickout! Obaj podnoszą się i Sandow łapie Sakamoto w klincz. Sakamoto udaje się wydostać i kopie Sandowa w brzuch. Bierze rozbieg i Running Powerslam! 1...2... Kickout! Sakamoto się nie zraził i ciągle atakuje. Seria punchów i kicków. Powala przeciwnika lariatem. Podnosi Sandowa i odbija go od lin i wykonuje Spinning Side Slam! 1...2... Kickout! Japończyk chce wykonać swinging neckbreaker, ale Sandow kontruje na własny neckbreaker! Sandow wchodzi na narożnik i diving elbow drop! 1...2...Kickout! Sakamoto powoli wstaje, ale Sandow zakłada mu front facelock i wykonuje M-14 !1...2...3! To koniec!

[Rob Naylor:] Here is your winner - Damien Sandow!

Przenosimy się na backstage gdzie jest Byron Saxton i Antonio Cesaro.

[saxton]: Moim gościem jest uczestnik walki i pretendenta do Florida Heavyweight Championship - Antonio Cesaro! Antonio, w dzisiejszym Main Evencie gali stoczysz pojedynek z Kassiusem Ohno, Deanem Ambrose oraz Xavierem Woodsem. Na pewno nie są to łatwi przeciwnicy. Co sądzisz na temat tej walki?

[Cesaro]: A co mnie to obchodzi? Nie istotne jest, z kim walczę i czy jest to walka o pas czy nie. Byron, naprawdę myślisz, że ktokolwiek jest w stanie mnie pokonać?

[saxton]: Cóż, jest to wrestling i tutaj wszystko się może zdarzyć. Jesteś niezły, ale Kassius Ohno, z którym znasz się dłuższy czas, to naprawdę groźny zawodnik. Długi czas byliście drużyną w federacjach na całym świecie, jest szansa na połączenie się tutaj, w FCW ?

[Cesaro]: Szczerze wątpie w to, Byron. Mimo wielu sukcesów to zawsze ja byłem lepszy w tej drużyne, to ja likwidowałem najgroźniejszych przeciwników, mój uppercut niszczył innych, a Ohno zbierał laury. A czy ty chciałbyś być w drużynie z taką osobą ? Od zawsze chciałem skończyć to, lecz moja szwajcarska duma nie pozwalała na to. Nie mogłem go zdradzić, gdyż to nie po dżentelmeńsku. Lecz tutaj, w FCW, nic nas nie łączy i jest na pewno lepiej niż za tamtych czasów.

[saxton]: W kim upatrujesz swojego najgroźniejszego rywala, takiego, co byłby w stanie cię pokonać ?

[Cesaro]: I kolejne nudne pytanie. Ciężko ci zrozumieć, Byron, że ja jestem najlepszy i tak będzie zawsze? Jestem perfekcyjny jak szwajcarski zegarek. Wiesz, mam dla ciebie radę Byron. Weź sobie jakiegoś dobrego szwajcarskiego browarka i pomyśl, dlaczego zadajesz idiotyczne pytania najlepszej osobie w całej federacji. To tyle, podziękowałbym za wywiad, ale nie uczynię tego. Za to dam ci Mullera, przyjdź do największej szatni w całej hali, to oczywiście moje pomieszczenie. Najlepsi mają najlepiej.

[saxton]: Być może skorzystam z twoich rad, Antonio, ale na pewno nie teraz. Moim gościem był Antonio Cesaro!

[REKLAMY]

[Rob Naylor:] The following contest is a tag team match, scheduled for a one fall. Introducing first, from Brooksville, Florida, weighting together 525 pounds - your FCW Tag Team Champions - Bo Rotundo & Husky Harris!

[Rob Naylor:] And their opponent, from Las Vegas, Nevada, weighting 284 pounds - James Bronson!

[Rob Naylor:] And his tag team partner, weighting 302 pounds - Erick Rowan!

FCW Florida Tag Team Champions Bo Rotundo & Husky Harris vs. Erick Rowan & James Bronson

Końcówka: Harris atakuje z serią potężnych chopów na Rowanie, po czym dokłada Running Splash! 1...2...Kick out! Seria stompów, po czym Harris podnosi Rowana i posyla go do narożnika. Bierze rozbieg i wykonuje Spear! Erick się odbija od narożnika i załapuje się na running clothesline! Zmiana z Rotundo. Irish whip do narożnika, rozbieg i corner clothesline! Do tego dokłada bulldog i odlicza. 1...2...Kickout! Rotundo podnosi przeciwnika i swinging DDT. Zmiana z Harrisem. Husky nie trafia z clotheslinem i dostaje big boota! Dokłada Fallaway Slam! 1..2.. Bo przerywa pinfall. Zmiana z Bronsonem, STO dla Harrisa po czym dokłada Leg drop. James czeka jak Husky wstanie i po chwili wykonuje Gutwrench Suplex! Zmiana z Rowanem i Harris dostaje podwójny suplex. 1...2... Pinfall przerwany przez Rotundo. Bo wyrzuca Bronsona z ringu, lecz gdy się odwraca dostaje Big Boot od Rowana i wypada z ringu! Erick podnosi ręce do góry w geście zwycięstwa, lecz nie zauważa, że Husky się już podniósł. Harris wykonuje roll-up! 1...2...3! To koniec tego starcia!

[Rob Naylor:] Here is your winners - Bo Rotundo & Husky Harris!

[Rob Naylor]: Ladies and Gentelman, the following contest is the fatal four way match!

[Rob Naylor]: Introducing first, from Cincinnati, Ohio, weighting 225 pounds - Dean Ambrose!

[Rob Naylor]: And his opponent, from Lucerne, Switzerland, weighting 232 pounds - Antonio Cesaro!

[Rob Naylor]: And their opponent, from Dayton, Ohio, weighting 230 pounds - Kassius Ohno!

[Rob Naylor]: And their opponent, from Marietta, Georgia, weighting 207 pounds - Xavier Woods!

FCW Florida Heavyweight Championship No. 1 Contender Match

Xavier Woods vs. Antonio Cesaro vs. Dean Ambrose vs. Kassius Ohno

Końcówka: Moonsault od Kassiusa, jednak Moxley zdążył uciec, i sam wykonuje przeciwnikowi Piledriver. 1...2...Ohno się wybija. Ambrose przymierza się na lariat, ale na ring wraca Cesaro, który wykonuje Deanowi bicycle kick. Cesaro wykonuje UBS Neckbreaker Ambrose'owi i uzyskuje 2 count. Woods wraca do ringu i po chwili wykuje double clothesline na Cesaro i Ohno. Ambrose powala Woodsa za pomocą Hook and Ladder i przymierza się na Midnight Special na Afroamerykaninie. Xavierowi udaje się wyrwać z uchwytu i przystąpił do serii punchów, zakończonej MontiFisto. Ohno powraca do ringu i wykonuje Cravate Buster Woodsowi. Ambrose z kolei załapuje się na Hero Sidekick i Cyclone Kill. That Young Knockout Kid wykonuje Rolling Elbow Ambrose, lecz nie zauważa, że do ringu wrócił Cesaro, który wykonuje przeciwnikowi Match Killer! Po chwili Antonio zostaje wyrzucony przez Woodsa. Ohno strąca Cesaro z krawędzi ringu, lecz na linę nadziewa się również Woods, który trzyma Szwajcara. Ambrose lariatem wypchnął Kassiusa, który uderza o barierkę, ale Xavier zakłada Street Dogowi Sleeper Hold ! Dean nie ma szans na dojście do lin i już chciał się poddawać, ale submission przerwał Cesaro. Próbował odliczyć Ambrose, ale uzyskał tylko 2 count. Very European zajął się Consequencesem w narożniku, wymierzając serię punchy. Cesaro ustawia Woodsa na narożniku i wykonuje superplex! 1...2...Kick Out! Cesaro pozbywa się Woodsa i Ohno, i szykuje się Alpamare Waterslide dla Ambrose, lecz Dean kontruje to na DDT. Cesaro wyturlał się z ringu, tymczasem reszta zawodników do niego wraca. Ambrose unika clothesline'a, a Woods wpada prosto na Ohno, który wykonuje afroamerykaninowi Rolling Elbow! Ohno bierze rozbieg i chce wykonać Cyclone Kill, ale Ambrose wyrzuca go z ringu Big Bootem! Za ringiem Cesaro wykonał Ohno Ricola Bomb, ale gdy tylko się odwrócił dostał spear od Woodsa! Xavier wraca do ringu i wynosi Ambrose do fireman's carry. Szykuje się cutter, ale Moxley zagrywa niezwykle nieczysto i "przypadkowo" uderza sędziego! Mamy cutter! Woods chce odliczać ale nie ma sędziego! Do ringu z trybun wbiega nieznany blondyn i kopie w brzuch Woodsa! Następnie Hammerlock DDT i na koniec Shooting Star Press! Przeciąga Moxleya na Woodsa i budzi sędziego! 1......2......3! Dean Ambrose pretendentem do pasa mistrzowskiego!

Rob Naylor chciał wziąć mikrofon by ogłosić zwycięzce lecz przybysz mu go zabrał gdyż najwyraźniej miał cos do powiedzenia.

[He]: Jestem Chase Bradley i lepiej, żebyście zapamiętali to nazwisko, gdyż niedługo będzie się wam śnić po nocach. Jestem twoim sennym koszmarem, Woods. Pamiętasz, gdy pierwszy raz się spotkaliśmy w Orlando ? Mam nadzieję, że tak, gdyż nadszedł czas zemsty.

Widokiem stojącego w środku ringu Bradleya kończy się kolejny odcinek FCW TV.

Wiem, że mało, ale FCW ma 45 minut tygodniówki i przeważają walki i chcę się tego trzymać :P Newsy pojawią się też niedługo.

Edytowane przez enzu
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• enzu

1

• 8693

1

• Alvathen

1

• Qba5000

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

1.: Na samym początku muszę powiedzieć, że pomysł na diary z FCW bardzo mi się podoba. Z jednego podstawowego powodu a mianowicie z takiego, że co jakiś czas pojawia się tam ktoś nowy. Lubię oglądać nowe twarze i właśnie przez to.

2.: Jestem pod wrażeniem bardzo dobrego Proma Setha. Nie mam żadnych zastrzeżeń w tym przypadku. Może tylko do tego, że nazwy zawodników podczas wymieniania są niepotrzebnie podkreślone, ale to mało znaczący szczegół.

3.: No właśnie nazwy akcji pisz z dużej litery, bo to jest nazwa własna. Zbyt często jest wstawiane przez Ciebie ''i'' co kilka słów. Co wnika jak dla mnie na jakość walki ponieważ sam nie lubię tak pisać. Walka nie za bardzo mi przypadła do gustu, ale nie była zła, bo była średnia właśnie przez to ''i'' wstawiane co chwilę.

4.: Walka o pasy TT dość łatwa do przewidzenia tzn. jej wynik. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że ci dwaj ''dzikusy'' cokolwiek kiedyś osiągną. Są postaciami pustymi, szarymi, bez jakichkolwiek pomysłów a to ostatnio tylko pomagało Byronowi jako ich ''opiekun'' a oni jego ''podopieczni'' wiesz chyba o co mi chodzi.

''wykuje'' drobna literówka w ME. Nawet ciekawa Main Eventowa walka.

5.: Zauważyłem, że pisanie segmentów i prom bardzo ładnie Ci wychodzi jakbyś już był w tym obeznany albo ja byłem jak dotychczas po prostu w tym średni/słaby :P Natomiast walki wychodzą Ci nawet, nawet.

Cieszę się, że ktoś zabrał się za diary o FCW. To zawsze fajny powiew świeżości w Booking Zone. Na początek pochwalę za przejrzysty wygląd gali, jest ładna estetyka, choć nie wiem, czy inny kolor nie byłby lepszym rozwiązaniem od czerwonego w niektórych miejscach. Walki muszę zaliczyć na plus, szczególnie main event wyszedł solidnie, sporo się dzieje i nie ma zanudzania podczas opisu starcia. Na plus promo Rollinsa, choć nie wyglądało mi na to 100% face' owe promo, dobrym rozwiązaniem będzie prowadzenie postaci Setha jako typowego tweenera. Świetny wywiad z Cesaro, za który muszę cię pochwalić. Fajnie odwzorowałeś postać eks-Castagnoliego i tylko czekam, aż dasz mu konkretny feudzik. Liczę też, że swojego pushu doczekają się Ohno i nieobecny Corey Graves - w jego gimmicku drzemie solidny potencjał. Pamiętaj o Ryanie Nemethcie, z jego udziałem także można walnąć fajny storyline. Już wiem, kim jest tajemnicza postać z main eventu, nie będę psuł innym domysłów, ale powiem tylko, że pomysł zacny i jeśli dobrze to poprowadzisz, to będzie bardzo fajnie. I jeśli szykujesz nam feud Ambrose' a z Rollinsem, to kolejny plus, jednakże nie zapominaj o innych zawodnikach. Obyś tylko za szybko się nie poddał, powodzenia!

1. Fajnie, że powstało diary o FCW. Ktoś kiedyś próbował, ale nie za bardzo to wychodziło. :P

2. Na twoim miejscu usunąłbym divy. Zostaw tylko Paige w roli menadżerki :)

3. Fajne promo Rollinsa.

4. Walki fajne. Moi faworyci wygrali, jednak w Main Evencie wolałbym zwycięstwo Chrisa Hero :P

5. Zwolnij kilku mało potrzebnych zawodników, do szczęścia potrzebni nie są. Możesz też tak z "własnej nieprzymuszonej" woli dodać kilku zawodników, czy też cofnąćdo rozwojówki takiego Tylera Reksa.

6. Czekam na kolejne odcinki, piszesz fajnie, segmenty również dobre.

7. Zoorganizuj jakąś galę PPV :)

116218737055c51bc30a173.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...