Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - Nowa Wizja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Roster

RAW

Alberto Del Rio

Alex Riley

Brodus Clay

Chris Jericho

CM Punk

Curt Hawkins

David Otunga

Dolph Ziggler

Epico

Evan Bourne

Goldust

Jack Swagger

John Cena

JTG

Kane

Kofi Kingston

Mason Ryan

Michael McGillicutty

The Miz

Primo

R-Truth

Rey Mysterio

Santino Marella

Triple H

Tyler Reks

Zack Ryder

Managerowie

Vickie Guerrero – Manager Dolpha Zigglera

Ricardo Rodriguez – Manager Alberto Del Rio (konferansjer)

Rosa Mendes – Manager Primo i Epico

Tag Teamy

AirBoom – Kofi Kingston & Evan Bourne

Primo & Epico

Major Brothers - Curt Hawkins & Zack Ryder

Alex Riley & Mason Ryan

SmackDown

Big Show

Camacho

Christian

Cody Rhodes

Daniel Bryan

Drew McIntyre

Ezekiel Jackson

Heath Slater

Hunico

Jey Uso

Jimmy Uso

Jinder Mahal

Johnny Curtis

Justin Gabriel

Mark Henry

Randy Orton

Sheamus

Sin Cara

Trent Barreta

Tyson Kidd

Undertaker

Wade Barrett

William Regal

Yoshi Tatsu

Tag Teamy

The Usos – Jey Uso & Jimmy Uso

Hunico & Camacho

Tyson Kidd & Justin Gabriel

British Power - Wade Barrett & William Regal

Managerowie

Camacho – Manager Hunico

William Regal – Manager Wade’a Barretta

PASY MISTRZOWSKIE

RAW

http://img31.imageshack.us/img31/6810/wwechampionship.jpg

WWE Championship

Obecny mistrz – Vacant

Poprzedni mistrz – Vacant

http://img252.imageshack.us/img252/1157/wweunitedstateschampion.jpg

United States Championship

Obecny mistrz – Vacant

SmackDown

http://img194.imageshack.us/img194/1483/wweworldheavyweightcham.jpg

World Heavyweight Championship

Obecny mistrz – Vacant

http://img841.imageshack.us/img841/8018/dzv5fp.jpg

Intercontinental Championship

Obecny mistrz – Vacant

Międzybrandowe

http://img62.imageshack.us/img62/3668/789167.jpg

WWE Tag Team Championships

Obecni mistrzowie – Vacant

Poprzedni mistrzowie – Vacant

DATY PPV

29.01.2012 – Royal Rumble

19.02.2012 – Elimination Chamber

01.04.2012 – WrestleMania XXVIII

29.04.2012 – Extreme Rules

20.05.2012 – Over The Limit

17.06.2012 – Money in the Bank

15.07.2012 – No Way Out

19.08.2012 – SummerSlam

16.09.2012 – Night of Champions

21.10.2012 – Hell in a Cell

18.11.2012 – Survivor Series

16.12.2012 – TLC: Tables, Ladders and Chairs

Feudy są pokończone. Miłej lektury !

http://img51.imageshack.us/img51/8867/rawio.jpg

MONDAY NIGHT RAW

02.01.2012

Jak co tydzień, RAW otwiera pokaz sztucznych ogni, jednak przy akompaniamencie nowego-starego theme songu (Papa Roach – To be Loved)

Na rampę wychodzi Executive Vice President of Talent Relations I tymczasowy General Manager Monday Night Raw – John Laurinaitis.

John Laurinaitis: – Witajcie WWE Universe na pierwszym RAW w 2012 roku! (heat). Jestem tutaj, by przekazać Wam bardzo ważną wiadomość. Na wczorajszym nadzwyczajnym posiedzeniu zarządu Vince McMahon zrzekł się swojej posady chairmana. Został wybrany nowy chairman – Mr. Jajcosz!

Mr. Jajcosz wchodzi na arenę przy mieszanej reakcji publiczności. Wita się z Laurinaitisem i obaj zmierzają w stronę ringu.

Mr. Jajcosz: Witajcie! Jako nowy chairman chciałbym wprowadzić kilka zmian, które dadzą korzyść federacji. Przede wszystkim – wakuję wszystkie pasy w WWE (mega pop). Na następnych tygodniówkach odbędą się turnieje wyłaniające pretendentów do mistrzostw. Na Royal Rumble PPV poznamy nowych mistrzów! Druga zmiana – John, nie jesteś już tymczasowym managerem RAW (ponownie mega pop, zdziwienie na twarzy Johnnego). Zostajesz nim na stałe. (mieszana reakcja publiki). Rozwiązuję również dywizję div. Bez obaw - niektóre panie będą managerami wrestlerów

Za chwilę wyłonimy osoby, które zmierzą się w turniejach o WWE i United States Championship. O międzybrandowe Tag Team Championship wszystkie Tag Teamy w WWE zawalczą w Gauntlet Matchu na Royal Rumble!

John Laurinaitis: Tak więc poznajmy 8 szczęśliwców, którzy będą mieli szansę zawalczyć o WWE Championship!

A będą to:

John Cena

CM Punk

Triple H

Alberto del Rio

Rey Mysterio

R-Truth

The Miz

i… osoba, którą poznacie jeszcze dziś!

A o United States Championship zawalczą:

Alex Riley

Jack Swagger

Kofi Kingston

Evan Bourne

Michael McGillicutty

Dolph Ziggler

Zack Ryder

i… Santino Marella!

A tym czasem przechodzimy do pierwszej walki dzisiejszego wieczoru!

WWE Championship Tournament First Round

Triple H vs Rey Mysterio

Zwycięzca: Triple H przez odliczenie (Pedigree na Mysterio)

Przenosimy się na backstage, gdzie Scott Stamford przeprowadza wywiad z Johnem Ceną…

Scott: Witaj John, jak nastrój przed dzisiejszą walką?

John: Cześć, Scott. Dziękuję, mam świetny nastrój, jestem w 100% przygotowany na wszystko

Scott: Czego oczekujesz od swojego przeciwnika?

John: Bezsensowne pytanie – tego, że da z siebie wszystko, jak ja

Scott: Dziękuję za odpowiedzi

R-Truth vs The Miz

Zwycięzca: The Miz przez odliczenie (Skull Crushing Finale na R-Truthie)

PO WALCE: Miz celebruje swoje zwycięstwo. Podchodzi do narożnika, gdzie leży R-Truth aby wykonać Taunt. Miz na chwilę zatrzymuje się i… seria stompów w narożniku! Podnosi R-Trutha, ponownie wykonuje mu swoją akcję kończącą oraz opuszcza ring przy heel heacie publiczności.

Alberto del Rio /w Ricardo Rodriguez vs CM Punk

KOŃCÓWKA WALKI: CM Punk powala Alberto clotheslinem, wskakuje na narożnik, by wykonać swój Elbow Drop, lecz Ricardo wykorzystując nieuwagę sędziego spycha go z narożnika! CM Punk przewraca się na leżącego Del Rio. Sędzia zaczyna wyliczać podwójny nokaut (nie pin - wszystko odbywało się przy linach - rope break), ale Meksykański Arystokrata zrzuca z siebie CM Punka i wstaje. CM Punk po krótkiej chwili również podnosi się i rozpędza pod clothesline ale Alberto ma dla niego niespodziankę – Rolling Elbow! Uderzenie było mocne i celne. Alberto przypina PIN 1…2…3!

Zwycięzca: Alberto del Rio przez odliczenie (Rolling Elbow na CM Punku)

Przechodzimy do Main Eventu dzisiejszego wieczoru

John Cena vs The Mystery Opponent

John Cena wchodzi do ringu przy typowej dla niego reakcji publiki.

TAK JEST!!!!! WRACA Y2J!!!! To Chris Jericho był osobą, o której była mowa w zeszłorocznych promach!!!!

John Cena vs Chris Jericho

Zwycięzca: Chris Jericho przez odliczenie (Codebreaker na Cenie)

PO WALCE: John Cena i Chris Jericho stoją na środku ringu. Cena wystawia Y2J’owi rękę. Jest Shake Hands. Jednakże Chris Jericho się uśmiecha i mamy Codebreaker!

Widokiem zadowolonego Chrisa Jericho i leżącego na ringu Johna Ceny kończymy dzisiejsze Monday Night RAW!

KARTA NA ROYAL RUMBLE 2012

Gauntlet Match for WWE Tag Team Championships: AirBoom vs Epico & Primo vs Major Brothers vs Alex Riley & Mason Ryan vs The Usos vs Hunico & Camacho vs Tyson Kidd & Justin Gabriel vs British Power

Coś od autora:

Proszę o wyrozumiałość. Jest to moje pierwsze diary. Nie umiem jeszcze pisać walk, więc zastosowałem ten sam system, co u Vercyna (tzn. tylko zwycięzcy walk). Zdaje sobię sprawę, że jest bardzo mało backstage, ale to poprawię. Storyline'y będą się toczyć inaczej niż w prawdziwym WWE.

Newsy w następnym odcinku

Edytowane przez Jajcosz
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jajcosz

5

• 8693

2

• Alvathen

1

• Qba5000

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

1.: Przejrzałem roster i niczym się on nie różni od tego rzeczywistego WWE. Mam nadzieję, że feudy już będziesz pisał własne.

2.: Z jakiego powodu Vince zrzekł się posady chairmana... Potrzebne jest tutaj jak najbardziej wytłumaczenie dla czego to zrobił a nie np. sprzedał za odpowiednią cenę. Pozostała część wypowiedzi, nie powiem źle ponieważ przypadła mi nawet tzn. nawet mi się spodobała.

Zbyt krótki wywiad.

3.: '' CM Punk przewraca się na leżącego Del Rio. Sędzia zaczyna wyliczać podwójny nokaut, ale Meksykański Arystokrata zrzuca z siebie CM Punka i wstaje'' Sędzia powinien wyliczać Pin-Fall skoro jeden na drugim leży. A przy interwencji Ricarda to nie powinno być już DQ? Ale da się to zrozumieć, bo jesteś nowym użytkownikiem to przymykam na to oko.

4.: Ryder & Hawkins jak już piszesz nazwy to razem się nazywali Major Brothers. I mój typ idzie na nich.

Ja piszę komentarze do diar na bieżąco tzn. nie po przeczytaniu całego epizodu a po każdym jednym promie/ segmencie/ walce to tak żebyś wiedział. Powodzenia! :)

Wielkie dzięki za pomocne wskazówki Blaze

1. Tak, dobrze sądzisz - roster skopiowałem z oryginalnego WWE. Feudy już mam niektóre zaplanowane, np. powrót Jericho będzie zupełnie inaczej rozegrany...

2. Nie wiem czemu tutaj się to nie wpisało, wyjaśnię w newsach, nie mam siły już tego edytować

3. Wiem trochę dziwnie to wygląda, kolejne moje niedopatrzenie, shame on me. Ricardo interweniował gdy sędzia tego nie widział, a Punker w moim zamyśle przewrócił się przy narożniku i wystawał poza liny, też tego widocznie zabrakło, zaraz edytuję

Backstage jak pisałem - do poprawy. Nie miałem pomysłu na ten wywiad.

http://img713.imageshack.us/img713/6878/wwesmackdownlogo133562.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN

06.01.2012

Jak zawsze SmackDown rozpoczyna pokaz pirotechniczny, przy swoim theme songu (Green Day – Know Your Enemy)

W drodze na ring The World’s Largest Athlete – The Big Show. Ma w ręku mikrofon, czyli będzie miał nam coś do powiedzenia!

Big Show: TLC 2011. Big Show pokonuje Marka Henry’ego i po raz pierwszy w karierze, po 13 latach od debiutu w WWE zdobywa World Heavyweight Championship (cheer). Jednak jego radość nie trwała długo… Mark Henry zaatakował mnie krzesełkiem i zostawił nieprzytomnego w kwadratowym pierścieniu. I wtedy pojawił się ON! (Big Show uspokaja się po czym kontynuuje) Daniel Bryan – człowiek, który w żywe oczy kłamał Wam – WWE Universe, że zrealizuje swój kontrakt dopiero na WrestleManii 28. Zrobił to na TLC. Bryan, chcę rewanżu – dziś w main evencie pierwszego SmackDown w 2012 roku!!!

Nie musieliśmy długo na niego czekać – American Dragon ze swoim YES! Na ustach zmierza w stronę ringu

Daniel Bryan: Wzywałeś mnie Show? A tak, tak chcesz walki w main evencie. Krótko mówiąc zgadzam się (cheer publiki, zadowolenie na twarzy Showa). Ale nie chcę by to był zwyczajny single match o „pietruszkę”. World Heavyweight Championship Match – pasuje ci grubasie (heel heat)?

Big Show: Uważaj co mówisz chłopcze, bo będę musiał Ci wpoić kilka zasad kultury.

Daniel Bryan: Lepiej ty uważaj, bo po wygranej walce wyślę Cię do dietetyka. (Cole za stolika komentatorskiego śmieje się do rozpuku, na widowni słychać buczenie, Big Show zaciska pięść)

Na rampę wychodzi nowy Chairman WWE – Mr. Jajcosz.

Mr. Jajcosz: Chwila, chwila panowie! To nie czas na brawl. Show, Bryan – nie dostaniecie walki w main evencie o World Heavyweight Championship. (mieszana reakcja publiczności, Show wyraźnie zawiedziony). Natomiast mogę wam zagwarantować miejsce w turnieju o World Heavyweight Championship…

Teddy Long: Za kogo do jasnej cholery się uważasz, żeby ustalać walki na MOIM show ?!

Mr. Jajcosz: Za twojego nowego szefa – Mr. Jajcosz, miło mi. I uważaj na słowa, bo Cię zwolnię!

Teddy Long: Ja, ja nie wiedziałem. Bardzo przepraszam

Teddy Long zawstydzony opuścił rampę, Mr. Jajcosz spokojnie kontynuuje

Mr. Jajcosz: Wracając do turnieju – za chwilę poznacie osoby, które zmierzą się w turniejach o World Heavyweight i Intercontinental Championship. Aaa, byłbym zapomniał – czym byłoby Royal Rumble, bez Royal Rumble Matchu ? Zapowiadam 30 Man Royal Rumble Match na PPV! (mega pop)

Oto szczęśliwcy, którzy znajdą się w turnieju o World Heavyweight Championship oprócz Big Showa i Daniela Bryana:

Mark Henry

Sheamus

Randy Orton

Cody Rhodes

Christian…

… i Wade Barrett!

A w turnieju o Intercontinental Championship zawalczą:

Sin Cara

Tyson Kidd

Ted DiBiase

Yoshi Tatsu

Ezekiel Jackson

Hunico

Drew McIntyre…

… I Heath Slater!

Nie pozostaje mi nic innego, jak zaprosić na pierwszą walkę!

World Heavyweight Championship Tournament First Round

Randy Orton vs Christian

Zwycięzca: Randy Orton przez odliczenie (RKO na Christianie)

-----------------------------------------------------

Przerwa reklamowa

Zapowiedź Royal Rumble PPV

Znajdujemy się w biurze Mr. Jajcosza, który przegląda jakieś dokumenty. Ktoś puka do drzwi

Mr. Jajcosz: Proszę!

Drzwi otwierają się i nieśmiało do gabinetu wchodzi GM SmackDown – Teddy Long.

Teddy Long: Ja chciałbym jeszcze raz Pana przeprosić za całe zajście i…

Mr. Jajcosz: Spokojnie Teddy, nic się nie stało (poklepuje GMa po ramieniu). Nikt mnie tu jeszcze nie zna, ochroniarze też nie chcieli mnie wpuścić.

Teddy Long: Jeśli mogę to jakoś Panu wynagrodzić…

Mr. Jajcosz: Jaki Pan, przecież jestem młodszy od Ciebie. Mów mi Jajcosz.

Teddy Long: Nie wiem, czy mogę tak do szefa

Mr. Jajcosz: Możesz, możesz (Teddy i Jajcosz uściskują sobie dłoń)

Cody Rhodes vs Daniel Bryan

Zwycięzca: Daniel Bryan przez poddanie (LeBell Lock na Rhodesie)

Przenosimy się na backstage, gdzie Todd Grisham będzie przeprowadzał wywiad z Kapitanem Charyzmą – Christianem

Todd Grisham: Witaj, Christian. Jakie masz wrażenia po walce z Ortonem?

Christian: Jak możesz pytać o coś takiego? Zachowanie Ortona w tej walce było skandaliczne!!!! Nie dość, że odciągnął mnie od rozmowy z sędzią, to jeszcze wykonał RKO i mnie przypiął

…: I co w związku z tym?

Kamera przenosi się za Todda Grishama i widzimy Randy’ego Ortona

Todd trzyma między nimi mikrofon…

Christian: To, że chcę rewanżu, zrozumiałeś!

Randy Orton: Szkoda mi czasu na walki z ludźmi twojego pokroju.

Christian: Jeszcze zobaczymy. Pójdę do Longa!!!!

(Christian i Randy Orton odchodzą w przeciwnych kierunkach)

A my tymczasem przenosimy się na trzecią walkę wieczoru!

Wade Barrett w/ William Regal vs Sheamus

KOŃCÓWKA WALKI: … i clothesline. Wade Barrett przypina PIN 1…2… Kick Out!. Sheamus podnosi się Irish Whip od Barretta, kontra, Sheamus wykonuje Irish Curse! Celtycki Wojownik sygnalizuje Brogue Kick jednak od tyłu, nie patrząc, czy sędzia to widzi Regal atakuje Sheamusa! Sędzia natychmiast ogłasza dyskwalifikację!

Zwycięzca: Sheamus przez dyskwalifikację (Atak Regala na Sheamusa)

PO WALCE: Wade Barrett wychodzi z ringu zostawiając Regala z Sheamusem. Seria stompów w narożniku, Regal podnosi The Great White’a. Irish Whip w narożnik! Seria ciosów pięściami, Regal dokłada Tornado DDT z narożnika. Kolejny Irish Whip, jednak Sheamus kontruje i mamy Brogue Kick! Barrett wystraszony ucieka na zaplecze.

Zapraszamy na Main Event pierwszego SmackDown w 2012 roku!

Big Show vs Mark Henry

Zwycięzca: Mark Henry przez odliczenie (World Strongest Man na Big Showie)

Widokiem tryumfującego Maeka Henry’ego kończymy dzisiejsze Smackdown!

NEWSY

Vince McMahon zrzekł się swojej posady z powodów zdrowotnych.

Mr. Jajcosz był najlepszym kandydatem na jego następcę

CM Punk po przyjęciu Rolling Elbow od Alberto del Rio doznał wstrząśnienia mózgu. Walka została rozstrzygnięta na korzyść Alberto, choć w zamyśle Creative Teamu CM Punk miał awansować dalej. Zbyt mocny Rolling Elbow namieszał w planach bookerów. CM Punk powróci na Raw 16 stycznia.

Na zapleczu mówi się o powrocie Shawna Michaelsa do WWE po Elimination Chamber. Gdyby powrócił wmieszałby się w pewien feud.

30 Man Royal Rumble Match

Gauntlet Match for WWE Tag Team Championships: AirBoom vs Epico & Primo vs Major Brothers vs Alex Riley & Mason Ryan vs The Usos vs Hunico & Camacho vs Tyson Kidd & Justin Gabriel vs British Power

Podoba mi się. Pisz chociaż trzy ostatnie zdania walk (tzn. końcówki :)) Cieszę się ze zwycięstw tych zawodników. Chcę usłyszeć takie magiczne słowa... "Teddy... you're fired!" :D Zmień komentatorów na Bookera T i Regala :) Mam nadzieję, że zadebiutują nowi zawodnicy w Royal Rumble.

116218737055c51bc30a173.jpg

http://img51.imageshack.us/img51/8867/rawio.jpg

MONDAY NIGHT RAW

09.01.2012

Jak co tydzień, RAW otwiera pokaz pirotechniczny przy akompaniamencie theme songu (Papa Roach – To Be Loved)

Komentatorzy w niezmienionym składzie (Michael Cole, Jerry Lawler) przypomnieli nam najważniejsze wydarzenia z zeszłego tygodnia:

- Zmiana warty na stanowisku chairmana WWE,

- Wakat wszystkich mistrzostw w federacji i ustanowienie turniejów o nie,

- Niespodziewana kontuzja CM Punka spowodowana przez Alberto del Rio,

- Powrót Chrisa Jericho i jego atak na Johna Cenę po ich walce w ramach turnieju o WWE Championship !

Excuse me! (heat)

Vickie Guerrero udaje się w stronę ringu wraz z dwójką swoich podopiecznych – Dolphem Zigglerem i Jackiem Swaggerem

Vickie Guerrero: Jestem tutaj aby przedstawić wam… (heel heat) Excuse me! (ponownie heel heat) I said excuse me! (jeszcze większy heel heat niż dotychczas) Nie ważne. Przybyłam tu, by przedstawić wam zupełnie nowy, unikalny Tag Team w WWE, który przyniesie prestiż i rozgłos dla tej największej wrestlingowej organizacji… (heel heat) Excuse me! Proszę, przywitajcie gorąco drużynę American Perfect!

(Ziggler i Swagger tauntują, heel heat coraz bardziej się wzmaga)

Ale przejdźmy do sedna sprawy. American Brothers wystąpią w Gauntlet Tag Team Matchu na Royal Rumble! (heel heat)

Dolph Ziggler: Och, zamknijcie się! Wy po prostu nie możecie zrozumieć. Przecież jak zdobędziemy z Jackiem pasy Tag Team one w końcu będą coś znaczyć, dywizja drużynowa odżyje na nowo! Już wyobrażam sobie: Your winners and the New WWE Tag Team Champions: American Perfect – Dolph Ziggler & Jack Swagger!

Jack Swagger: Dokładnie tak! Zrobię to samo z pasem United States. Już umówiliśmy się z Dolphem, że będzie mi pomagał w drodze na szczyt turnieju. Wreszcie ten pas znajdzie się w rękach The All American-Americana! Prawdziwy Amerykanin podniesie prestiż tego pasa tak, że będzie ważniejszy od WWE i World Heavyweight Championship razem wziętych! (heel heat)

Na arenie rozbrzmiewa dawno niesłyszany theme song. Mamy reaktywację Major Brothers! Już nie jako Bryan i Brett Majorowie, a jako Zack Ryder i Curt Hawkins! Powolnym krokiem zmierzają na rampę. Curt trzyma w ręku jakąś torbę.

Curt Hawkins: Zack, czy ty słyszysz co ja słyszę? Jakaś banda przygłupów, wraz z managerską, która ma głos jak świnia (cheer, Vickie krzyczy coś do Majorsów, ale bardzo ciężko cokolwiek zrozumieć) chcą się ot tak wepchnąć do Gauntlet Matchu i zgarnąć pasy.

Zack Ryder: Taa, a ten sepleniący „prawdziwy Amerykanin” chce zdobyć pas US. I śmie twierdzić, że „podniesie” prestiż tego pasa. Hahahah, niezły dowcip, nie Curt?

Curt Hawkins: Prześwietny! A dla tego tlenionego blondyna zarząd powinien stworzyć WWE Suchar Championship. Właściwie – mam już nawet prototyp! (Curt Hawkins otwiera torbę i wyciąga z niej pas mistrzowski… ze zdjęciami komików, których żarty to „suchary” w tym ze zdjęciami członków American Perfect. Na widowni panuje ogólny śmiech)

Jack Swagger: Uważajcie na to co mówicie, bo jesteśmy nieobliczalni i możecie w Gauntlet Matchu nie wystąpić!

Zack Ryder: Uważaj, bo się zlęknę!

Dolph Ziggler: Sami tego chcieliście…

Major Brothers wbiegają na ring i wywiązuje się brawl! Sędziowie próbują rozdzielić zawodników, ale nie udaje im się to. Jeden z nich zapraszająco macha ręką i po chwili do ringu zmierzają pozostałe drużyny. Nie próbują nawet rozdzielać zawodników, sami dołączają do bójki. Sędziowie łapią się za głowę, nie wiedzą co zrobić…

John Laurinaitis: Panowie co się dzie… Panowie przestań… STOP!!! Jeżeli w tym momencie nie przestaniecie, wszyscy zostaną zawieszeni do odwołania!!!

Sytuacja uspokaja się, ktoś pomaga Major Brothers wstać

John Laurinaitis: Dziękuję. Vickie, co do twojej drużyny – byłoby wysoce niesprawiedliwie, gdyby Wasza drużyna dostała się do meczu bez walki. Wszystkie poprzednie drużyny udowodniły swoją pracą, że zasługują na te mistrzostwa. Ale dam Wam szansę. Zmierzycie się z drużyną, którą sobie wybierzecie. Jeśli wygracie – macie miejsce w Gauntlet Matchu. Zrozumiano?

Vickie Guerrero: Jak najbardziej. Dziękujemy za danie nam szansy. Staniemy do walki z drużyną…

Rozbrzmiewa theme song Mr. Jajcosza, ale nigdzie go nie ma

Mr. Jajcosz: Tutaj, popatrzcie na titantron! John – świetny pomysł z meczem kwalifikacyjnym. Ale American Perfect, żeby nie było Wam tak łatwo - drużynę wylosuję JA.

Chairman podchodzi do szafki, wyciąga jakiś koszyk

Mr. Jajcosz: W tym koszyku są nazwy wszystkich naszych teamów. Wylosuje jedną nazwę z koszyczka i z nimi zawalczycie.

Mr. Jajcosz miesza w koszyczku i wyciąga jedną karteczkę….

Mr. Jajcosz: W dzisiejszym openerze drużyna American Perfect zmierzy się z ekipą Alex Riley & Mason Ryan! A teraz proszę się rozejść.

Obraz na titantronie znika.

Zapraszamy na pierwszą walkę!

Tag Team Match to Qualifying Gauntlet Match for WWE Tag Team Championships

American Perfect (Dolph Ziggler & Jack Swagger) w/ Vickie Guerrero vs Alex Riley & Mason Ryan

KOŃCÓWKA WALKI: Przez całą walkę było widać dominację teamu Riley/Ryan. W ringu Alex Riley i Dolph Ziggler TKO od Rileya PIN 1…2… Przerywa Swagger Zmiana z Masonem Ryanem. Vickie zagaduje sędziego i za Dolpha Zigglera wchodzi Jack Swagger, chociaż nie było zmiany. Ryan gubi się w całej sytuacji, co wykorzystuje Swagger wykonując na zagubionym Ryanie Gutwrench Powerbomb! PIN 1…2…3!

Zwycięzcy: American Perfect przez odliczenie (Gutwrench Powerbomb na Ryanie)

Zapowiedź Royal Rumble PPV!

United States Championship Tournament First Round

Zack Ryder w/ Curt Hawkins vs Michael McGillicutty

Zwycięzca: Zack Ryder przez odliczenie (Rough Ryder na McGillicuttym)

Znajdujemy się w gabinecie Mr. Ace’a, gdy nagle drzwi otwierają się z potężnym hukiem i do środka wchodzą przegrani pierwszej walki – Alex Riley i Mason Ryan.

Mason Ryan: John, anuluj wynik tej walki, chcemy rewanżu na American Perfect.

John Laurinaitis: Niby dlaczego mam to robić? Nie widzę żadnych podstaw.

Alex Riley: Człowieku, czy ty jesteś ślepy ?! Przecież zagrali nieczysto, gdyby nie było wtedy przy nich tej Vickie…

John Laurinaitis: Nie tym tonem młodzieńcze, bo obaj poznacie smak zawieszenia. Wygrana to wygrana, nawet ta nieczysta. Przykro mi, tracicie swoją szansę na pasy mistrzowskie.

Mason Ryan: To jest nie fair!

John Laurinaitis: A czy było fair, gdy na TLC obroniłeś United States Championship w niemal identyczny sposób… (dłuższa cisza) … no właśnie.

Wyraźnie zawiedzeni Mason Ryan i Alex Riley opuszczają biuro GM’a

Alex Riley w/ Mason Ryan vs Evan Bourne w/ Kofi Kingston

KOŃCÓWKA WALKI: Przez całą walkę było widać wyraźne zmęczenie Alexa Rileya po walce Tag Teamowej. Headlock od Bourne’a, Riley kontruje to na Irish Whip, ale Evan był szybszy i wyprowadził Spinning Heel Kick. Bez zbędnego przeciągania wskakuje na narożnik i wykonuje swoją akcję kończącą. Mamy Airbou… NIE! Riley wystawił kolana, an które nadział się Bourne. Alex Riley szybko wstaje i wykonuje TKO na zamroczonym przeciwniku PIN 1…2…3!

Zwycięzca: Alex Riley przez odliczenie (TKO na Bournie)

Na arenie rozbrzmiewa Cult of Personality a na titantronie pojawia się CM Punk

CM Punk: Witajcie WWE Universe. Jak zapewne pamiętacie tydzień temu stoczyłem walkę z Alberto del Rio. Przegraną walkę. Przegraną, ponieważ po jego Rolling Elbow nagle straciłem równowagę i nie mogłem wybić się z pinu.

Powtórka Rolling Elbow Alberto del Rio na CM Punku

Po walce w drodze do szatni zemdlałem. Lekarze stwierdzili niegroźne wstrząśnienie mózgu, ale zabronili mi dziś wystąpić. Alberto, jeżeli mnie słyszysz to uważaj – nie znasz dnia ani godziny!

CM Punk znika z titantronu.

Jack Swagger w/ Dolph Ziggler & Vickie Guerrero vs Santino Marella

Jest gong. Mamy zwarcie Irish Whip i clothesline od Swaggera. Santino podnosi się ale Jack wyprowadza dość mocny punch, który zachwiał Włochem. All American-American odbija się od liny ale Marella wykonuje Hiptoss. Sygnalizacja Cobry, Swagger chwyta rękę Marelli i zapina Crossface! Niewyobrażalny ból powoduje, że Santino musi ustąpić i tapuje!

Zwycięzca: Jack Swagger przez poddanie (Crossface na Marelli)

American Perfect nie odchodzą z okolicy ringu, ponieważ rozbrzmiewa theme Kingstona, który zmierza do ringu z Evanem Bournem

Zapraszamy na walkę wieczoru!

Dolph Ziggler w/ Jack Swagger & Vickie Guerrero vs Kofi Kingston w/ Evan Bourne

Zwycięzca: Dolph Ziggler przez odliczenie (ZigZag na Kingstonie)

Widokiem zadowolonych American Perfect kończymy dzisiejsze Monday Night RAW!

NEWSY

Bliski powrotu do WWE jest Batista, który już negocjuje warunki nowego kontraktu.

Nie wiadomo jeszcze, czy zawodnik wróci podczas Road To WrestleMania, czy może tuż po niej

Mr. Jajcosz w wywiadzie dla WrestleNews.com potwierdził, że na Royal Rumble zadebiutuje pewien zawodnik z federacji rozwojowej WWE – FCW

30 Man Royal Rumble Match

Gauntlet Match for WWE Tag Team Championships: AirBoom vs Epico & Primo vs Major Brothers vs American Perfect vs The Usos vs Hunico & Camacho vs Tyson Kidd & Justin Gabriel vs British Power

• Reputacja:   1

Zacznę czytać Twój najnowszy odcinek to i go wypada skomentować... A więc:

1.: Mimo tego, że jak mówisz będą inne feudy itd. To nie popieram tego, że Jack Swagger może cieszyć się tym, że jest podopiecznym Vickie. Kiedyś widziałem w nim jakiś tam potencjał, ale to trwało przez dwie gale do póki nie został mistrzem US. Zamiast niego mógłbyś dorzucić jakiegoś innego, dobrego zawodnika np.Drew McIntyre'a. Gdzie mogliby być np.takim młodszym odpowiednikiem Tagu DX. Bą są oni dość sporo podobni do siebie. Taka mała sugestia z mojej strony dla Ciebie :) Już na starcie podajesz dwie nazwy ''American Pefect'' i ''American Brothers'' trochę jest to dziwne. Wypowiedź Swaggera szczeże mnie trochę zdenerwowała/ zasmuciła o planowanym zdobyciu pasa US. Mam nadzieję, że to wszystko to puste słowa. Pojawiajają się Major Brothers i od razu się ucieszyłem. Że co proszę?! Riley i Drewniak w jednym Tagu, gorzej nie mogło się trafić. Już z góry zaznaczam, że to starcie mnie nie interesuje. Przeczytałem wynik i jakoś mało wiarygodne jest to, że ktoś taki jak Swagger podniósłby takiego kloca.

2.: Walka wchodząca w skład turnieju, no tutaj już jest ciekawie. Wcześniejsze wydarzenia mnie nie interesowały. Literówka na* kolana.

Ogólnie: Odcinek zawierał takie składy walk, że sory..., ale kompletnie mnie nie zainteresował. Czekam na następny, gdzie karta będzie całkiem inaczej wyglądała.

Podbijam to, co napisał Blaze - odcinek nie zainteresował mnie, choć przeczytałem cały. Za dużo kręciło się wokół konkretnych osób, zdecydowanie za dużo. Wygląd diary jest w porządku, choć ubolewam, że nie piszesz choćby krótkich końcówek walk, a ograniczasz się jedynie do podania rezultatu. Plus za gauntlet match między wieloma drużynami, jest ogromny potencjał, by ta walka wyszła bardzo dobrze - nie zmarnuj tego i postaraj się. Pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...

Witajcie!

To info dla was wszystkich, szczególnie dla moderatorów Booking Zone:

Nie porzuciłem diary. Piszę tygodniówki razem z walkami, długo to trwa, bo uczę się nazw akcji i movesetów. SmackDown! się pisze, podobnie jak walki na Royal Rumble.

P.S: Mógłby ktoś podrzucić (o ile istnieje) stronę z movesetami zawodników (niekoniecznie z filmikami)?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...