Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam, tutaj będę pisał swoje diary. Komentatorzy będą ci sami co w RL.

RAW

Roster:

CM Punk (Face)

David Ottunga (Heel)

Dolph Ziggler (Heel)

Evan Bourne (Face)

John Cena (Face)

Kofi Kingston (Face)

Primo (Heel)

Rey Mysterio (Face)

Santino Marella (Face)

Triple H (Face)

Zack Ryder (Face)

Ezekiel Jackson (Heel)

Justin Gabriel (Heel)

Mark Henry (Heel)

Randy Orton (Face)

Ted Dibiase (Heel)

Wade Barrett (Heel)

Jeff Hardy (Face)

Batista (Heel)

Tag Teamy:

Air Boom (Evan Bourne & Kofi Kingston)

Primo & Ted Dibiase

SmackDown!

Roster:

Alberto Del Rio (Heel)

Drew McIntyre (Heel)

Jack Swagger (Heel)

John Morrison (Face)

R-Truth (Heel)

The Miz (Heel)

Big Show (Heel)

Christian (Face)

Cody Rhodes (Heel)

Jay Uso (Face)

Jimmy Uso (Face)

Kane (Face)

Sheamus (Heel)

Trent Barreta (Face)

Tyson Kidd (Face)

Edge (Face)

William Regal (Heel)

Daniel Bryan (Face)

JTG (Heel)

Sin Cara (Face)

Hunico (Heel)

Tag Teamy:

The Usos (Jay & Jimmy Uso)

ShowMiz (Big Show & The Miz)

Trent Barreta & Tyson Kidd

Prezes WWE: Vince McMahon

GM RAW: John Laurinaitis

GM SD: Teddy Long

Pasy:

IC Championship – John Morrison

US Championship – Wade Barrett

WH Championship – Edge

WWE Championship – Triple H

Tag Team Championship – Air Boom

Kalendarz PPV:

Royal Rumble - styczeń

Elimination Chamber - luty

Wrestlemania - marzec/kwiecień

Over The Limit - kwiecień

Extreme Rules - maj

Money In The Bank - czerwiec

Summerslam - lipiec

Night Of Champions - sierpień

Hell in a Cell - wrzesień

Vengeance - październik

Survivor Series - listopad

Tables, Ladders & Chairs - grudzień

Ostatnia gala PPV: TLC

Następna gala PPV: Royal Rumble

Mały newspack:

- Royal Rumble ma odbyć się w Bostonie.

- Oto wyniki TLC:

* WH Championship – Edge© vs Alberto Del Rio (TLC Match) – Zwycięzca: Edge

* Sin Cara vs Cody Rhodes (Singles Match) – Zwycięzca: Cody Rhodes

* IC Championship – John Morrison vs Hunico © (Ladder Match)– Zwycięzca: John Morrison

* US Championship – Wade Barret © vs Jeff Hardy vs David Otunga(Chairs Match) – Zwycięzca: Wade Barret

* WWE Championship – Triple H© vs Batista vs John Cena vs Dolph Ziggler (TLC Match) – Zwycięzca: Triple H

* TT Championship – Air Boom© vs Primo and Ted DiBiase (Singles Match) – Zwycięzca: Air Boom

- Hunico doznał poważnej kontuzji kolana w wczorajszym Ladder Matchu, co może go wyeliminować na 2-3 miesiące.

- CM Punk jest bardzo nie zadowolony z tego jak traktuje się go w WWE. Straight Edge Warrior w jednym z wywiadów przyznał, że rozpoczął rozmowy z TNA.

- Creative Team myśli nad powrotami byłych wrestlerów. Co ciekawe, hakerzy zaatakowali stronę WWE.com i na stronie głównej widniała informacja „The Undertaker returns to… ”. Hakerzy nie wyjawnili jednak kiedy to ma nastąpić.

- Vince McMahon ma podobno zaraz po WM’ce zwolnić paru wrestlerów i uzupełnić skład nowymi zawodnikami.

Najbliższa gala zostanie dodana prawdopodobnie w piątek. Galę postaram się dopracowywać, więc nie zawsze będę z galami wyrabiał.

Dodano:

SmackDown 16.03.2012

Po intro na ring wychodzi John Morrison !

John Morrison: Witajcie, przyszedłem na ring z pasem IC o czym za pewne już wiecie, bo na TLC odebrałem pas Hunico, po fantastycznej walce. Jestem bardzo szczęśliwy z zdobycia pasa i pokonania tego frajera. Dla mnie on zawszę był człowiekiem porażką..

Tymczasem na ring wychodzi Teddy Long!

Teddy Long: Witaj, Johnie. Hunico uciepriał w wczorajszym pojedynku i jak wiesz prawdopodobnie opuści Wrestlemanię, ale skoro masz też tak dużo do gadania to dzisiaj to zaprezentujesz w starciu z Big Showem!

Josh Matthews: Witamy państwa z jakże miłym początkiem, już za kilka chwil odbędzie się starcie Big Showa z Johnem Morrisonem !

Booker T: To będzie niesamowita walka zwłaszcza, że przy ringu Największemu Atlecie Świata będzie towarzyszył jego TT partner – The Miz!

Josh Matthews: Na pewno będzie to dla Big Showa wielka korzyść w tym pojedynku, tak więc zapraszamy do obejrzenia walki!

Big Show vs John Morrison (Singles Match)

Bardzo siłowy początek. Morrison po kilku uderzeniach od Big Show’a zostaje powalony na ziemię. Morrison wstaje odbija się od lin, ale natrafia się na SideWalk Slam od Showa. Największy atleta świata nie czeka i po chwili wykonuje Alley Oop. Big Show próbuje przypiąć Morrisona, ale ten ucieka z ringu. Big Show rusza za nim w pogoń, Morrison wraca na ring razem z Big Showem, Shaman of Sexy wykonuje Springboard Rondhouse Kick ! Morrison zaczyna od mocnych kopnięć w Showa, atakując ciągle jego prawe kolano. Big Show wydaje się być ustawiony pod Starship Pain, ale jak się okazuje The Miz wbiega na ring i atakuje Johna, wykonując mu Skull Crushing Finally ! Sędzia przerywa walkę !

Zwycięzca: John Morrison by DQ.

Tymczasem Big Show wstaje I rozpoczyna kłótnie z The Mizem! Olbrzym jest niezadowolony z tego co zrobił Miz, bowiem zaprzepaścił jego szansę na wygraną. Big Show nie może wytrzymać i atakuje KO Punchem – The Miza !

Josh Matthews: Ten pojedynek zapowiadał się świetnie, jednak nie takiej końcówki się spodziwaliśmy !

Booker T: To naprawdę duże zaskoczenie. Wydaje mi się, że może się utworzyć konflikt między tymi panami.

Josh Matthews: Tymczasem mamy jeszcze bardzo ważną informację dla fanów, jeszcze dzisiaj na SD pojawi się Edge!

Za kulisami pojawia się Alberto Del Rio, z którym wywiad przeprowadza Matt Striker

Matt Striker: Witaj, Alberto. Wczoraj przegrałeś bardzo ważny mecz z Edge’m o pas WHC, co teraz będziesz miał w planach?

ADR: Odniosłem porażkę poprzez werdykt sędziego, ale prawdziwym zwycięzcą byłem ja ponieważ przez cały mecz dominowałem, a ten głupiec wykonał tylko parę swoich akcji.

Matt Striker: W takim razie, będziesz próbował się na nim zemścić?

ADR: Nie zamierzam tracić czasu na tego idiotę. Załatwienie go może być dla mnie tylko i wyłącznie formalnością.

Tymczasem pojawia się Capitan Charisma, Christian !

Christian: Witaj Albercie. Z pewnością wiesz, że zdobycie pasa wagi ciężkiej nie jest twoim przeznaczeniem. Z racji tego, że Edge jest moim kumplem, nie chcę słyszeć o nich złych rzeczy więc dzisiaj chciałbym się z tobą zmierzyć !

ADR: Ależ oczywiście, zgadzam się. Jestem przyszłością tego biznesu, więc z łatwością cię pokonam.

Reklama: Nigdy nie rób tego w domu.

Po chwili na telebinie ukazuję się Hunico i zaczyna mówić: Wczoraj doznałem ciężkiego urazu kolana w starciu z Johnem Morrisonem, mam nadzieję, że kiedy zdążę się wyleczyć otrzymam rewanż w walce z tobą. To co wczoraj zrobiłeś wymaga kary, jaką wydam Ci JA !

Alberto Del Rio vs Christian (Singles Match)

Pojedynek zaczynamy od zwarcia technicznego. Del Rio próbuje zaatakować Christiana, ale ten unika tego ciosu i sam zaczyna go obijać w narożniku. ADR stara się odpowiedzieć, po czym inkasuje mocnego kopa w plecy. Christian odbija się od lin, ale Del Rio go łapie, po czym sam otrzymuje Falling Inverted DDT. Próba pinu, sędzia dolicza tylko do dwóch. Jeszcze jeden IrishWhip i SpineBuster od Christiana! Capitan Charisma wchodzi na narożnik i próbuje wykonać Diving European Uppercut, ale Del Rio unika tej akcji, i przypina Christiana ! Sędzia odlicza tylko do dwóch. Del Rio zaczyna od mocnych kopnięć, czeka na Christiana i wykonuje Knee Ambreaker ! Christian wstaje i zaczyna atakować ADR, odbija się od lin, ale Del Rio wykonuje mu Scoop Powerslam ! Del Rio wykonuje IrishWhip w narożnik, po czym wykonuje Enziguri Kick w narożniku ! Del Rio szykuje się do Cross Armbreaker, dźwigną udana i teraz Capitanowi Charisma nie pozostaje nic jak tylko i wyłącznie odklepać ! Del Rio pokonuje Christiana !

Zwycięzca: Alberto Del Rio via Submission

Josh Matthews: Del Rio pokazał w tym pojedynku, na co go stać.

Booker T: Sądze, że to może bardzo mocno upokorzyć Christiana i Edga, w końcu to świetni wrestlerzy, a ktoś pokroju Del Rio nie powinien sprawiać im problemu !

Na backstagu pojawia się R-Truth. Little Jimmy szuka TT partnera. Po chwili spotyka Jacka Swaggera:

R-Truth: Cześć, szukam TT partnera na dzisiejszą walkę. Nasz TT dzisiaj byłby połączeniem siły z techniką !

Swagger: Ok, zgadzam się – z kim mielibyśmy walczyć?

Pojawia się Teddy Long:

Teddy Long: Dzisiaj obaj w walce wieczoru zawalczycie z Edge’m i Sin Carą !

Czas na reklamę.

Promo Royal Rumble!

Na titaronie wybrzmiewa muzyka Edga! WHC pojawia się na dzisiejszym SmackDown!

Edge: Jakoż iż wczoraj zachowałem pas po starciu z ADR, jestem zaszczycony z dalszej możliwości posiadania tego pasa. Jest coraz bliżej WrestleManii, a ja nie będę miał zamiaru oddać tego jakże cennego pasu. Wczoraj udowodniłem jakim jestem świetny wrestlerem, zarówno jak i posiadaczem pasa WHC. Skoro, Del Rio uważasz, że było inaczej przyjdź tutaj na ring i pokaż swoją odwagę skopiąc mi tyłek. Pokazałeś, że potrafisz wygrać z Christianem, to dlaczego nie potrafiłeś dokonać tego ze mną?

Rozbrzmiewa muzyka Del Rio, biegnącego w stronę ringu !

Alberto Del Rio wbiega w stronę ringu i wykonuje serię ciosów i kopnięć na Edgu. Enziguri w wykonaniu Alberta! Del Rio zakłada Cross Armbreaker i nie zamierza puścić ! Del Rio po minucie odpuszcza i bierze mikrofon.

ADR: Jeśli teraz nie zgodzisz się na rewanż dalej będę cię torturował moją dźwignią. Pas WHC w moich rękach to przeznaczenie i nic tego nie zmieni !

Del Rio podaje mikrofon Edgo’wi lecz ten go wyrzuca z swoich rąk! Alberto wychodzi z ringu i wyciąga krzesełko i zaczyna nim go okładać.

Na pomoc przybiega Capitan Charisma, Christian!

Christian pomaga swojemu przyjacielowi i po chwili wykonuje KillSwitch na ADR!

Pojawia się Teddy Long, który zmienia dzisiejszą walkę TT – a w niej zamiast Edga pojawi się Kane!

Josh Matthews: Niesamowita sytuacja. Del Rio bez myślnie zaatakował Edga, co może wiązać się z dużymi kłopotami dla tego wrestlera.

Booker T: Edge mógł doznać poważnej kontuzji, naprawdę szkoda tak wyśmienitego wrestlera. Gdyby nie Christian to nie wiadomo co by się stało.

R-Truth and Jack Swagger vs Kane and Sin Cara (Tag-Team match)

Jako pierwsi pojawiaja się R-Truth i Sin Cara. Sin Cara próbuje wykonać IrishWhip, ale R-Truth wykonuje mu Complete Shot. Sin Cara wstaje, ale Truth wykonuje mu Truth Conuiction. Następną akcją jest już Bicycle Kick ! R-Truth próbuje zgarnąć pinfall, ale sędzia odlicz tylko do dwóch. Truth zmienia się z Jackiem Swaggerem. All American próbuje go zaatakować Clothsline’m, ale Sin Cara unika i wykonuje Springboard Frankensteiner! Próba pinu, ale sędzia wylicza tylko do dwóch! Sin Cara zmienia się z Kane’m. BRM wkracza na ring i atakuje Swaggera kilkoma HeadButtami. Swagger po chwili wykonuje mu IrishWhip w narożnik, po czym próbuje Clohtsline w narożniku, ale BRM wykonuje mu Big Boota! Po czym sam ustawia go w narożniku i wykonuje mu w nim serię Clothsline’ów. Kane łapie go w Sidewalk Slam, jednak Swagger próbuje uciec i zmienia się z R-Truthem. R-Truth natyka się na Front PowerSlam! Kane po chwili wykonuje ChookeSlam, po czym Sin Cara daje się odliczyć do trzech i BRM zgarnia pinfall.

Zwycięzca: Kane and Sin Cara via Pinfall

Tym akcentem kończę dzisiejsze SD. Piszcie co mam ewentualnie poprawić i dajcie mi jakieś porady, ponieważ doświadczonym bookerem to ja nie jestem.

Newspack:

- Vince McMahon jest bardzo zadowolony z postępów jakie robi w ostatnim czasie John Morrison.

- Creative Team zastanawia się nad przywróceniem Div. Chodzą pogłoski, że przywrócenie Div mogło by jedynie obniżyć ratingi.

- Na RAW mamy dowiedzieć się kto zostanie wybrany jako 1 numer na Royal Rumble.

Diary prowadzę także na innym forum !

Edytowane przez PacMan
  • Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

1

• PacMan

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

1.: Drugie z rzędu czytane przez ze mnie diary, gdzie roster niczym się nie różni od prawdziwego WWE. Mam nadzieję, że mimo to wszystko będzie wyglądało całkiem inaczej tzn. inne feudy. Tylko tyle, że są inne Tag Teamy a Tyson z Trentem nie zabardzo popieram taką decyzję, ale mam nadzieję, że u Cb Baretta nie jest zwykłym jobberem a coś tam znaczy co też ma czynnik na mojego piątego ulubieńca spośród wszystkich zawodników WWE... Już jest nawet ciekawie czytając newspacka ze względu na walkę o pas IC.

2.: Pisz od nowych akapitów tzn. używaj przycisku ''enter'' co znacznie ułatwia czytanie. Bo taki sposób w jaki Ty piszesz wszystko się ze sobą zlewa i na prawdę ciężko jest to czytać.

3.: ''Morrison zaczyna od mocnych kopnięć w Showa, atakując ciągle jego prawe kolano. Big Show wydaje się być ustawiony pod Starship Pain'' tak... Wright stoi okopywany i nagle ni z gruchy, ni z pietruchy JoMo może wykonać na nim swoją akcję kończącą. Brakuje tutaj czegoś...

4.:

jakim jestem świetny wrestlerem
Drobna literówka.
Edgu.
Edge'u*. W ME również kilka literówek się pojawiło... ChokeSlam*.

5.: Jak zaznaczyłem w punkcie trzecim przechodzenie z akcji do akcji z kosmosu wzięte. Musisz nad tym popracować i nad punktem drugim. Powodzenia w dalszym pisaniu! :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...