Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Jericho i Punk otworzą WM28, Vince zadowolony z feudu Rock-C

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Kilka live eventów RAW odbędzie się w tym roku w maju. Wstępne daty zakładają, że będzie to 24 (Hermosillo), 25 (Aguascalientes) i 26 (Guadalajara).

Były zawodnik WWE – Billy Gunn podziękował na Twitterze za wsparcie, którego fani, a przede wszystkim rodzina i żona, udzielili mu w jego trwaniu w trzeźwości. W...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-jericho-i-punk-otworza-wm28-vince-zadowolony-z.html
https://forum.wrestling.pl/topic/29324-jericho-i-punk-otworz%C4%85-wm28-vince-zadowolony-z-feudu-rock-c/

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Napoleoni

5

• maciejex

3

• Vercyn

2

• 8693

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. The Rock vs John Cena

2. WWE Title Match: CM Punk vs Chris Jericho

3. WH Title Match: Sheamus vs Daniel Bryan

4. Hell in a Cell Match: Triple H vs Undertaker (special referee: Shawn Michaels)

5. Team Long (Santino Marella, Kofi Kingston, R-Truth, ??, ??) vs Team Laurinaitis (David Otunga, Mark Henry, Christian, ??, ??)

6. WWE Intercontinental Title Match: Cody Rhodes vs Big Show

7. Randy Orton vs Kane

Rock-Cena- wbrew logice stawiam na Rocka. A jeśli już ma wygrać Cena, to raczej po interwencji Miza, mającej świadczyć o jego face turnie etc. Porażka Rocka w tym meczu tak naprawdę pokaże że nie jest takim geniuszem jak się go przez ostatni rok promowało. A przecież za rok ma walczyć na kolejnej WMce, więc jak znalazł będzie powód do rewanżu

CM Punk-Jericho- z całym szacunkiem, ale jeden z gorzej rozegranych feudów ostatnich lat. To było oczywiste że Y2J tylko jobnie pod Punka, ale narobiono jakichś fajnych motywów z końcem świata, do tej pory nie wiem o co z tym kaman.

Sheamus-Daniel Bryan- dwaj zawodnicy którzy mają potencjał ale jakoś nie mam do nich słabości, więc starcie o WHC totalnie mnie nie obchodzi. Wygra Bryan, bo takie są plotki z Creative Teamu

Triple H-Undertaker- przyznam że jestem zawiedziony pomysłem na tą walkę. Ile można... HBK w tej walce i stypulacja w klatce dodają smaczków, ale nie wierze żeby ktoś mógł wpaść na pomysł zakończenia 20 letniego streaku

Team Long-Team Laurinaitis- typowy zapychacz czasu, w którym wrzucono mid carderów. Inne rozwiązanie niż zwycięstwo heeli jest mało możliwe

Cody Rhodes-Big Show -no comment

Randy Orton-Kane- Kane jak typowy heel w naszych czasach jobuje, Orton musi wygrać

Wątpię żeby na całej gali odbyło się tylko siedem walk. Raczej zobaczymy jeszcze walkę div i wątpię żeby to był dark match. Pewne jest również to że nie odbędzie się walka o US title więc w dark matchu możemy się spodziewać walki o pasy Tag Team. W tamtym roku openerem była walka o WHC i dobrze że w tym roku tak nie jest ponieważ tegoroczna walka nie dorówna feudowi Edge'a i Alberto. Spodziewałem się walki o pas WWE na otwarcie. Jeżeli miałoby dojść do faceturnu Miza to raczej nie tutaj. Walka Cena vs Rock to face vs face a jeżeli miałby stać się face'm to zazwyczaj do takich stypulacji dochodzi po ataku na innego heel'a. Z kolei co do walki Sheamus vs Bryan to zdecydowanie wygra blady. A co do starcia na lini Jericho vs Punk to stawiam na Y2J. Zazwyczaj w walkach o oba te pasy zwycięsko wychodzą heel i face dlatego obstawiam dwóch nowych mistrzów. Jeżeli chcą dalej promować Rhodes'a to koniecznie musi wygrać i ciągnąć program jako posiadacz IC title. Nie wyobrażam sobie Big Showa jako mistrza pasa mid carderowego. Jeżeli chodzi o walkę menager vs menager to raczej będzie to walka w stylu survivor suries czyli z eliminacjami. Stawiam na Laurinaitisa bo jest ciekawszy od Longa. Nie wiem co ze streakiem undertakera bo tu może dojść do absolutnie wszystkiego. Jeżeli feud Ortona z Kanem ma dalej się ciągnąć to raczej wygra Kane bo taki feud toczyłby się przez kilka następnych PPV i jak na Ortona przystało ostatecznioe by wygrał. Ale sie rozpisałem :P

Jeżeli miałoby dojść do faceturnu Miza to raczej nie tutaj. Walka Cena vs Rock to face vs face a jeżeli miałby stać się face'm to zazwyczaj do takich stypulacji dochodzi po ataku na innego heel'a. Z kolei co do walki Sheamus vs Bryan to zdecydowanie wygra blady. A co do starcia na lini Jericho vs Punk to stawiam na Y2J. Zazwyczaj w walkach o oba te pasy zwycięsko wychodzą heel i face dlatego obstawiam dwóch nowych mistrzów

Miz nie jest obsadzony w żadnej walce, a celowo podkreślano ostatnio jego nie obecność na WM. Może to być nawet coś jak ingerencja Awesome Truth w walkę Triple H-Punk, tzn coś co spowoduje że za rok dojdzie do rewanżu, bo teraz ktoś się wmieszał. Y2J nie widzę jako zwycięzcy z prostego powodu, to Punk ma być promowany, a Y2J zaraz po WM wyrusza w trasę koncertową więc mistrzem nie będzie. Natomiast main event, który ma mieć miejsce po walce w której biorą udział 3 legendy wrestlingu musi mieć coś ekstra, inaczej kolejny raz rozczaruje

A propos walki z legendami, to cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego dwudziesta walka Undertakera, kolesia z najbardziej wyróżniającym się gimmickiem i być może jego ostatnia walka w karierze jest uznana za mniej ważną niż Rock vs Cena. Do tego jeszcze dochodzą członkowie najbardziej rozpoznawanego Tag Teamu w tym biznesie. HBK jako ten który postawił wieloletnią karierę i przegrał oraz Triple H czyli ten który ma zakończyć serię zwycięstw Deadmena. Co do tego śmiesznego feudu Ceny z Rockiem to uważam że toczy się tylko dlatego aby WWE zarobiło w ch*j pieniędzy i nie odciśnie jakiegoś szczególnego piętna historii tej organizacji.

• Reputacja:   1

Dzięki za spojler, Vercyn :( ...

A jaki to jest spoiler? To są tylko i wyłącznie domysły... nie spoiler. Spoiler to jest to co ma się wydarzyć i jest oficjalnie znany wynik czegoś np.taki wygrał X z Y... Zajrzyj do tematu: raporty i wyniki to wtedy zrozumiesz co to jest spoiler. To co Vercyn napisał to są domysły...

Co do tego śmiesznego feudu Ceny z Rockiem to uważam że toczy się tylko dlatego aby WWE zarobiło w ch*j pieniędzy i nie odciśnie jakiegoś szczególnego piętna historii tej organizacji.

Seria trwająca prawie 8 tysięcy dni, najbardziej charakterystyczny TAG Team, 3 żywe legendy, kilkadziesiąt wybitnych walk za nimi, stypulacja w klatce, gdzie Taker jest wręcz królem. Być może ostatnio walka w karierze Takera, być może HBK ostatni raz pojawia się na WM. I to jest mniej znaczące od walki Rocka z Ceną? Nie, ale oczywiście walka w Miami, rodzinne miasto Rocka, więc musi być promowana jako main event. Co do samej walki, nie podoba mi się że po raz kolejny ma to być HHH-Taker.

Big Show (jeden z największych jooberów w historii wrestlingu) vs Cody Rhodes, który jest pushowany i już rok temu wygrał na WM z Reyem. Hmmm nie mam pojęcia kto wygra ;D

Uwaga spoiler!

Polska nie wygra na Euro 2012

Może i są argumenty świadczące o tym że Cena wraz z Rockiem powinni walczyć w main evencie WM ale i tak uważam że w ten sposób spie*dolą długi storyline bo trwający ponad dwadzieścia lat streak Takera. Przecież na tym właśnie opiera się jego gimmick. Ale i tak moje zdanie nie przekona oficjeli WWE :P

• Urządzenie:  Android

i tak uważam że w ten sposób spie*dolą długi storyline bo trwający ponad dwadzieścia lat streak Takera. Przecież na tym właśnie opiera się jego gimmick.

Nie pierwszy raz walka Takera nie jest main eventem gali. Nawet epicka walka z Shawnem Michaelsem na WM25 była trzecia od końca w karcie. W żaden sposób nie ucierpi tutaj gimmick Marka ani jego storyline.

Undertaker -46 lat -8 razy posiadał pas (4x WHC, 4x pas WWE/WWF)

Mick Foley -46 lat -3 pasy (3 WWF)

Shawn Michaels -46 lat -4 pasy (3 WWF 1 WHC)

John Cena -34 lata-12 pasów (10x WWE, 2x WHC)

no cóż trzeba się pogodzić z tym że taki Cena ma tyle samo pasów co Taker i HBK razem wzięci, z tym że walka Cena-Rock jest main eventem, a nie walka z udziałem 3 topowych legend wrestlingu.

Undertaker -46 lat -8 razy posiadał pas (4x WHC, 4x pas WWE/WWF)

Mick Foley -46 lat -3 pasy (3 WWF)

Shawn Michaels -46 lat -4 pasy (3 WWF 1 WHC)

John Cena -34 lata-12 pasów (10x WWE, 2x WHC)

no cóż trzeba się pogodzić z tym że taki Cena ma tyle samo pasów co Taker i HBK razem wzięci, z tym że walka Cena-Rock jest main eventem, a nie walka z udziałem 3 topowych legend wrestlingu.