Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Forum Federation

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jako, że zainteresowanie projektem przeszło moje najśmielsze oczekiwania i roster jest naprawdę bardzo duży, to ciężko upchać wszystkich na jednej gali i poświęcać sporo czasu na każdy storyline/program z osobna. Po pay-per-view wszystko się rozkręci, na razie nie rozpoczynam masy feudów (a na takowe są plany), by po prostu nie robić zbędnego zamieszania - na razie trzeba w federacji wyłonić mistrzów i wokół tego na razie kręcą się galę, liczba walk na pierwszym PPV także spora nie będzie - trzy walki o pas i poza tym jedno-dwa starcia. Dalej będzie to wyglądać zupełnie inaczej.

Brak komentatorów. Komentatorzy zawsze są potrzebni, a na ich braku mocno traci całość. Powinieneś ich wprowadzić, bo rzeczy typu przedstawienie karty to powinna być zdecydowanie ich działka, a nie prezesa organizacji.

Powiem Ci szczerze, że nie jestem zwolennikiem komentatorów w diarach. Wiem, że niektórzy skupiają na tym uwagę, lecz dla mnie to po prostu zbędna rzecz. Można ich wykorzystywać, jeśli robi się to na poważnie, bo komentatorzy, by po prostu "byli", są bez sensu.

Za dużo jest Twojej własnej postaci. Musisz pamiętać, że przede wszystkim gwiazdami są wrestlerzy, Twoja postać jako non-wrester jest tylko dodatkiem, który co jakiś czas powinien się pojawiać na tygodniówce, ale bardzo umiarkowanie - raz na gale to spokojnie wystarczy. Mam jednak nadzieje, że bookujesz się tak tylko dlatego, że własną postać pisze ci się najlepiej, a nie z powodu Hoganowego ego.

Prezes otwiera gale w celu, tak jak napisałeś później, przedstawienia karty, zorganizowania i to także nie jest zabieg na dłuższą metę - cała federacja rozkręci się po pay-per-view, gdy gale przykładowo otworzy mistrz. Na razie, poprzez brak championów, nie jest to łatwe.

Druga wada - brak kontynuowania storylinenow. Sprawa jest taka, że w Twojej federacji na razie rozpoczęły się (chyba) dwa albo trzy programy - tyle wyłapałem. Napisałem "chyba", bo jeśli widzę, że rozwijanie się feud ogranicza się tylko do jednego segmentu na całą gale, to zawodników, którzy go prowadza jest strasznie trudno zapamiętać (zwalasz przy tak obszernym rosterze). Powinieneś robić kontynuacje feudu za kulisami, jakieś ataki na backstage, ataki po walce, odwrócenia uwag itp. By się coś działo, a nie było strasznie nudno.

To co napisałem wyżej, nie chcę, by na pierwszej większej gali, była zapchana karta, wszystko ma toczyć się wokół Royal Rumble Matchu, który wyłoni pierwszego mistrza.

Cienkie dialogi. Nie używaj słów "gdyż", "ponieważ", "albowiem" i tego typu podobnych, ponieważ ( ) rozmowy wyglądają strasznie sztucznie i nierealistycznie. Jakby zawodnicy byli jakimiś elokwentnymi ludźmi, którzy chodzą jak z kijami w dupie. Ma być luźno i zwyczajnie. Sam pomyśl, używasz słów typu "gdyż" podczas luźnych rozmów z kolegami? Pewnie nie. Wrestlerzy to maja być prości ludzie, a nie jacyś wykształceni pseudo prawnicy (chyba, ze maja taki gimmick). Ponadto mocno przemyśl tekst dialogów, bo czasami to aż szkoda gadać...

Spróbuję zwrócić na to uwagę, choć zauważ, że jak najlepiej staram się dopasować wszystko do gimmicków, na razie nie jest to łatwe, bo to dopiero początki rozwijania się diary.

Zdecydowanie za mało pomysłów. Piszesz fantazje, więc i masz bardzo duże pole do popisu jeśli chodzi o wymyślenie jakiegoś segmentu czy programu. Ty natomiast ograniczasz się tylko do speechów na ringu (ewentualnych do ich przerywania przez innych zapaśników) oraz do wywiadów. Scenek iście kulisowych jest strasznie mało, a właśnie backstage to najważniejsza cześć jeśli chodzi o diary.

I po raz kolejny muszę odwołać się do "przetrzymania" do pay-per-view. Na razie, przed Royal Rumble, staram się przyzwyczaić czytelników do zawodników, by na PPV nie było nagłej konsternacji. Gdy po Birth of New Era rozpoczną się nowe storyliny, postaram się, by z zachowaniem równowagi, każdy otrzymał swoją szansę.

Gimmick hadaszyszka to tragedia. Wytykając błędy językowe wrestler to katastrofa. Serio, woła to o pomstę do nieba. Sam pomysł nie jest tragiczny, ale powinien być co najwyższej dodatkiem, a nie całym charakterem zawodnika (pomijając to, że nie lubi grubasów).

Akurat widzę, że większości osób, gimmick ten przypadł do gustu i przyznam, że pomysł jest bardzo oryginalny i oddaje świetnie postać - mi osobiście bardzo się ten gimmick spodobał, bo daje sporo możliwości na różnorakie segmenty z jego udziałem.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kaktus.

5

• Alvathen

4

• jakub97sc

3

• Qba5000

3

Top użytkownicy w tym temacie

Prezes otwiera gale w celu, tak jak napisałeś później, przedstawienia karty, zorganizowania i to także nie jest zabieg na dłuższą metę - cała federacja rozkręci się po pay-per-view, gdy gale przykładowo otworzy mistrz. Na razie, poprzez brak championów, nie jest to łatwe.

Myśle że przedstawienie kart może się pojawić w postaci krótkich, bezosobowych nopomknień na początku lub w niektórych momentach gali. Możliwe jest też napisanie że pojawiła się video wstawka zapowiadająca taki a taki mecz. 3 opcją są też właśnie komentatorzy zapowiadający show. W każdym razie nie jestem przeciwnikiem Twojej postaci, wręcz przeciwnie. PO prostu myśle że mogłaby ona pojawiać się też w innych częściach show na przykład zmieniając zasady czy ustalając jakiś nowy mecz-coś jak "a teraz walniemy TT match" Teddy Long"

Gimmick hadaszyszka to tragedia. Wytykając błędy językowe wrestler to katastrofa. Serio, woła to o pomstę do nieba. Sam pomysł nie jest tragiczny, ale powinien być co najwyższej dodatkiem, a nie całym charakterem zawodnika (pomijając to, że nie lubi grubasów).

Akurat widzę, że większości osób, gimmick ten przypadł do gustu i przyznam, że pomysł jest bardzo oryginalny i oddaje świetnie postać - mi osobiście bardzo się ten gimmick spodobał, bo daje sporo możliwości na różnorakie segmenty z jego udziałem.

To zależy od tego czy dostanie jakiś feud polegający na czymś więcej niż wytykanie błędów pojedynczym osobom i czy będą mocniej akcentowane pozostałe cześci jego postaci. Wszystko jest jeszcze do zrobienia ;)

• Urządzenie:  Windows

Drugi odcinek czyta się zdecydowanie lepiej (dzięki nawiasom), mam nadzieję, że szybko doczekamy się pierwszego PPV i akcja szybko się rozkręci ;). Do tego czasu IMO można jeszcze upchnąć kilka walk o "numerek" lub prawo uczestnictwa w Royal Rumble, żeby walki nie toczyły się o pietruszkę. A co do samego Royal Rumble na PPV, to już teraz proponuję, by po Rumble Matchu w formie podsumowania umieścić taką tabelkę jak na angielskiej wikipedii (klik). Skoro większość meczy ma się na razie skoncentrować na Royal Rumble, to raczej nie ma innego wyjścia jak umieszczenie w karcie jedynie starć o pasy mistrzowskie i Rumble Matchu (chociaż za dłuższą kartę nikt by się nie obraził :>).

http://tinyurl.com/mpirerevan

Moje mody do Wrestling Mpire/TWC.

2518741894d9a16f30104e.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...