Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Forum Federation

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Hmm. Jest dobrze. Zdecydowanie widać że bierzesz sobie do serca uwagi zgłaszane w komentarzach i to wyszło gali na dobre. Zawarte w nawiasach nazwy akcji poprawiają komfort czytania, a gala jest zauważalnie dłuższa. Szkoda tylko że nie ma w pełni opisanego ME który rzeczywiście nie powalił, ale coś za coś.

Coraz mocniej widać że Nico Valmont będze znaczącą postacią, co jest dobrym posunięciem, ma fajny gimmick, i dobry moveset. Podobnie w przypadku Getorixa i Hadesa, ich dialogi bardzo przyjemnie sie czyta, świetny tekst "chyba że celowo jesteś gruby"

Brak walki rekompensuje mi udział w walce o pas, mam wielką nadzieje na utrzymanie się chodziaż do rozpoczęcia tables matchu.:lol:

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kaktus.

5

• Alvathen

4

• jakub97sc

3

• Qba5000

3

Top użytkownicy w tym temacie

Druga gala wypadła znakomicie. Pojawiły się dobre proma i wywiady, dobrze rozwinęła się akcja na backstage. Czekam z niecierpliwością na moją walkę i ciekawe jak dalej rozwinie się moja postać.

15880542974e5361f3d1a65.jpg

Gratulacje Alvathen, udało Ci się wydać tygodniówkę dokładnie po tygodniu ;) za to duży plus :) Poza tym bardzo ładnie prowadzisz zaplecze i widać, że masz pomysł jak to wszystko prowadzić.

Dobrze, że dajesz możliwość jak największej liczbie userów na poczytanie o swoich postaciach. Mój Blade się nie dostał, ale przynajmniej wiem, że poczytam o nim na PPV :)

Kontynuuj dobrą robotę :D

Brawo, świetna robota! Drugi odcinek i według mnie lepszy od pierwszego. Podobał mi się pierwszy segment (oczywiście inne był też dobre) Do walk nie mogę się przyczepić, właściwie do niczego nie mogę się przyczepić :) Jedyne czego mi brakowało w tym odcinku to oczywiście mojego zawodnika, ale byłem w pierwszym epizodzie, więc nie ma co narzekać. Pomysł genialny, wykonanie dobre i oby więcej takich odcinków. Czekam już na kolejne :)

Zapraszam do czytania i komentowania mojego diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29758

20087375664dc174548c19c.jpg

całkiem fajna gala, dzięki za wykorzystanie mojej postaci w ME. Dziś już wyraźnie widać co przedstawia dana postać(te które się wypowiadały). Robisz postęępy bo wg mnie ta gala jest lepiej napisana i lepiej się ja czyta dziąki wprowadzonym zmianom. oby tak dalej. 8)
There's nothing better than ME

12346824184cb8047a0e409.jpg

Cieszy mnie to, że po tygodniu jest kolejny odcinek i za to brawa dla autora, ale nie tylko za to. Bardzo dobre segmenty i opisy walk, szczerze mówiąc na początku myślałem, że tylko pomysł będzie dobry, a wykonanie gorsze. Teraz muszę za to przeprosić i przyznać, że się myliłem. Poziom gali jest wysoki i jeden z lepszych na forum. Szkoda, że mój zawodnik się nie pokazał, ale mam już jedno zwycięstwo na koncie i teraz musiał trochę odpocząć :P Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki

K-Pel kopie jak mała dziewczynka! Z ringu wyszedłem sam by nie zniżać się do Jego poziomu. Nie ważne jest dla mnie zwycięstwo w jakimś Dark Matchu, który ma uszczęśliwić mordy na trybunach, które nie mają pojęcia kogo wygwizdują.

----

Druga gala również bardzo fajna. Tym razem to inni dostali swój czas. Roster jest jednak zbyt duży żeby każdy mógł wystąpić na gali. Może w przyszłości drugi roster? Ogółem jednak bardzo fajnie się czyta. Zabawny, krótki segment Vercyna i N!KO. W rzeczywistości wyglądało by to kapitalnie. Wstęp gali też mi się podobał. Głownie za sprawą postaci hadaszyszka. Ogólnie jest przyjemnie i fajnie się czyta. Pozostaje tylko na koniec napisać: Czekam na następny odcinek. Powodzenia.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Kolejna gala bardzo solidna. Cieszę się, że podoba się moje logo ;) Niesamowicie prowadzona postać Vercyna i Hadesa. Uwielbiam ich czytać. Większość rosteru już chyba wystąpiłą na galach, za to wielki plus. Nie mogę się doczekać, aż Lemmy dostanie mikrofon ;) Czekam z niecierpliwością na następną galę.

2763850344fa2e7aa55ab8.jpg

Drugi odcinek dość szybko się pojawił, za co duży plus, ale jeszcze większy należy się za to, że gala wyszła lepiej od pierwszego epizodu. Zaostrza się feud Max'a i Douglasa, liczę na fajne rozwinięcie ich feudu. Podoba mi się booking Getorixa i Hadesa, są to wg. jedni z najjaśniejszych zawodników federacji. Podsumowując za galę duży plus, pod każdym względem, licząc to, że szybko pojawił się drugi odcinek. A i dzięki za wykorzystanie JJ'a!

K-Pel kopie jak mała dziewczynka! Z ringu wyszedłem sam by nie zniżać się do Jego poziomu. Nie ważne jest dla mnie zwycięstwo w jakimś Dark Matchu, który ma uszczęśliwić mordy na trybunach, które nie mają pojęcia kogo wygwizdują.

Nom, wyszedłeś jak niemowlaki z sosnowieckich progów. Z tak obitą potylicą trochę bardziej przypominasz małą dziewczynkę aniżeli ja. Mogę od dziś mówić na Ciebie Madzia?

Cieszę się, że wreszcie doceniono moją postać, która trochę bardziej wpasowuje się w federację z udziałem userów. Segi mogłbyby być lepsze, ale wiem, że rozwój w pisaniu diary, gal przychodzi z czasem i praktyką. Zobaczymy jak się to porozwija z czasem.

Nie jestem zawodnikiem Twojej federacji, ale skomentuje Twoje wypociny. Musze przyznać, że rzadko czytam diary, więc może od bookingu oczekuje zbyt wiele i moja ocena może być trochę za bardzo krytyczna. Mam nadzieje, że mi to wybaczysz. :wink:

Zacznę od tego, że pierwszy odcinek wydawał mi się lepszy i łatwiej mi było go przeczytać, za to drugi wypadł w mojej ocenie znacznie gorzej.

*- Pierwsza wada, która rzuciła mi się w oczy to zbyt wiele zawodników chcesz zabookowac na gali, rozumiem, ze każdej postaci chcesz dać szanse, ale - jak to mówią - co za dużo, to niezdrowo. Powinieneś najpierw wybrać z całego rosteru gimmicki, które Twoim zdaniem są najciekawsze i najłatwiej Ci się z nimi pisze segmenty. Pisanie czegoś na sile zazwyczaj wychodzi o wiele gorzej niż skrobanie czegoś na całkowitym luzie. Tym "gorszym" zawsze możesz dać jakąś walkę (mało znaczący zapychacz), przedstawić się mogą przecież później.

*- Druga wada - brak kontynuowania storylinenow. Sprawa jest taka, że w Twojej federacji na razie rozpoczęły się (chyba) dwa albo trzy programy - tyle wyłapałem. Napisałem "chyba", bo jeśli widzę, że rozwijanie się feud ogranicza się tylko do jednego segmentu na całą gale, to zawodników, którzy go prowadza jest strasznie trudno zapamiętać (zwalasz przy tak obszernym rosterze). Powinieneś robić kontynuacje feudu za kulisami, jakieś ataki na backstage, ataki po walce, odwrócenia uwag itp. By się coś działo, a nie było strasznie nudno.

*- Za dużo jest Twojej własnej postaci. Musisz pamiętać, że przede wszystkim gwiazdami są wrestlerzy, Twoja postać jako non-wrester jest tylko dodatkiem, który co jakiś czas powinien się pojawiać na tygodniówce, ale bardzo umiarkowanie - raz na gale to spokojnie wystarczy. Mam jednak nadzieje, że bookujesz się tak tylko dlatego, że własną postać pisze ci się najlepiej, a nie z powodu Hoganowego ego. :lol:

*- Zdecydowanie za mało pomysłów. Piszesz fantazje, więc i masz bardzo duże pole do popisu jeśli chodzi o wymyślenie jakiegoś segmentu czy programu. Ty natomiast ograniczasz się tylko do speechów na ringu (ewentualnych do ich przerywania przez innych zapaśników) oraz do wywiadów. Scenek iście kulisowych jest strasznie mało, a właśnie backstage to najważniejsza cześć jeśli chodzi o diary.

*- Cienkie dialogi. Nie używaj słów "gdyż", "ponieważ", "albowiem" i tego typu podobnych, ponieważ ( ;) ) rozmowy wyglądają strasznie sztucznie i nierealistycznie. Jakby zawodnicy byli jakimiś elokwentnymi ludźmi, którzy chodzą jak z kijami w dupie. Ma być luźno i zwyczajnie. Sam pomyśl, używasz słów typu "gdyż" podczas luźnych rozmów z kolegami? Pewnie nie. Wrestlerzy to maja być prości ludzie, a nie jacyś wykształceni pseudo prawnicy (chyba, ze maja taki gimmick). Ponadto mocno przemyśl tekst dialogów, bo czasami to aż szkoda gadać...

*- Brak komentatorów. Komentatorzy zawsze są potrzebni, a na ich braku mocno traci całość. Powinieneś ich wprowadzić, bo rzeczy typu przedstawienie karty to powinna być zdecydowanie ich działka, a nie prezesa organizacji.

Podsumowując - tragedii nie ma, ale jest słabo. Staraj się być bardziej kreatywny przy wymyślaniu segmentow, bo masz naprawdę wielkie pole do popisu, a wcale go nie wykorzystujesz, oraz rozluźnij dialogi i powinno być zdecydowanie lepiej.

PS. Gimmick hadaszyszka to tragedia. Wytykając błędy językowe wrestler to katastrofa. Serio, woła to o pomstę do nieba. Sam pomysł nie jest tragiczny, ale powinien być co najwyższej dodatkiem, a nie całym charakterem zawodnika (pomijając to, że nie lubi grubasów). :wink:

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Żadnego diary raczej regularnie dotąd nie czytywałem, nie znam się na ich tworzeniu i w ogóle jestem trochę takim laikiem jeżeli o nie chodzi, więc nie wiem też na ile wartościowa będzie ta opinia. Ale... cholera, podobało mi się! Przeczytałem od deski do deski i naprawdę nie żałuję. Nie chcę wyjść tu teraz na siłę na jakiegoś wazeliniarza, ale - jak to już tu ktoś napisał wcześniej - widać, że wziąłeś sobie do serca parę uwag. Drugi odcinek jest zdecydowanie lepszy od pierwszego - wydaje się być dłuższy, wprowadziłeś też parę nowych twarzy, a każda z nich jest inna.

Nie ukrywam jednak, że cały czas gubię się w tych ringname'ach (nawet pomimo zastosowanego zabiegu z nickami obok), ale podejrzewam, że kwestią czasu będzie przyzwyczajenie się do tych ważniejszych zawodników.

A, no i muszę Ci pogratulować - po raz drugi z rzędu - prowadzenia mojej postaci, Alvathen :wink: . Po pierwszym odcinku napisałem, że dokładnie tak sobie ją właśnie wyobrażałem i zdanie to podtrzymuję, co mnie bardzo cieszy :) . Czekam jednak aż użyjesz w końcu mojego legendarnego catchphrase'u, który pierwszy raz został zastosowany w AM 50 o ile się nie mylę :twisted: .

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Bardzo podoba mi się druga tygodniówka i lepiej mi się ją czyta niż pierwszą. Może dlatego że wystąpiłem na gali ;) . Oby tak dalej, mam nadzieje że trzecia tygodniówka będzie równie dobra co druga.
YES! YES! YES! 20-0! YES!

Leo Messi: W debiucie niestety zaliczyłem porażkę,zapewne nie pierwszą i nie ostatnią w moim życiu.Valmont to śmieć,ale nim zajmę się później. Mój przyjaciel The Punisher wygrał walkę z Jettem,lecz ten po walce próbował go zaatakować. Podobnie zachowywali się gracze Realu Madryt po każdym kolejnym przegranym Gran Derbi. Narzekali na sędziów itd. Jeśli Punisher będzie chciał stworzyć Tag Team to Naszym celem będą pasy AFF Tag-Team'ów Edytowane przez Coro

*- Pierwsza wada, która rzuciła mi się w oczy to zbyt wiele zawodników chcesz zabookowac na gali, rozumiem, ze każdej postaci chcesz dać szanse, ale - jak to mówią - co za dużo, to niezdrowo. Powinieneś najpierw wybrać z całego rosteru gimmicki, które Twoim zdaniem są najciekawsze i najłatwiej Ci się z nimi pisze segmenty. Pisanie czegoś na sile zazwyczaj wychodzi o wiele gorzej niż skrobanie czegoś na całkowitym luzie. Tym "gorszym" zawsze możesz dać jakąś walkę (mało znaczący zapychacz), przedstawić się mogą przecież później.

Tutaj jest trochę racji, ale jest inny sposób na rozwiązanie tego problemu. Nie mam na myśli podziału na brandy, bo byłoby to bez sensu. Zastanawiam się tylko, czy wykorzystałeś już wszystkich. Bo jeśli nie, to można to uznać za debiuty na pierwszym PPV. Poza tym każdy chce dostać szansę, więc Alvathen bookuje każdego chociaż raz na dwie, trzy tygondiówki. Jedno moje "ale" - mamy chyba 2 feudy. Po prostu za mało. Pewnie przez 25 osobową walkę na PPV. Mam nadzieję, że w następnych PPV będzie więcej feudów.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...