Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania XXVIII

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

@Boogey ziom co ty gadasz? Poziom themów nie jest taki tragiczny. W 2011 naprawdę było dobrze. RR było spoko, EC też, WM też, ER jeszcze fajniejsze, Over The Limit też wymiatało. Z 2011 nie podobało mi się jedynie theme Capitol Punishmment i Vengeance. W tym roku jest jak do tej pory wyśmienicie (o ile Invicible zagra na intro, a nie Flo Rida).

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Odpowiedzi 368
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

23

• Anapolon

23

• Alvathen

16

• -Raven-

15

Top użytkownicy w tym temacie

@Boogey ziom co ty gadasz? Poziom themów nie jest taki tragiczny. W 2011 naprawdę było dobrze. RR było spoko, EC też, WM też, ER jeszcze fajniejsze, Over The Limit też wymiatało. Z 2011 nie podobało mi się jedynie theme Capitol Punishmment i Vengeance. W tym roku jest jak do tej pory wyśmienicie (o ile Invicible zagra na intro, a nie Flo Rida).

Na pewno dobrze przeczytałeś? No bo ja napisałem że jedynie RR, EC, OTL i Hell in a Cell było fajne a WM to dla mnie w ogóle inna liga i nie porównuje jej do reszty PPV (ale jak na poziom najważniejszej gali roku była dobra i pasowała do motywu tej gali) i nie mówie że jest tragicznie tylko poziom z roku na rok maleje. Mówisz że nie podobały się tobie theme Capitol Punishmment i Vengeance były nudne ale chyba jeszcze zapomniałeś o Many in the Bank i Night of Champions

A w 2012 jest jeszcze za wcześnie żeby oceniać czy piosenki są na wysokim poziomie

Skoro mamy OT odnośnie theme'ów, to dla mnie bezsprzecznie theme "Wrestlemania", z WM IX jest najlepszym numerem 'WMowym' ever. Genialnie oddaje klimat tamtego WWF. Karta + dobry theme i mamy jedną z moich ulubionych Manii.

Skoro mamy OT odnośnie theme'ów, to dla mnie bezsprzecznie theme "Wrestlemania", z WM IX jest najlepszym numerem 'WMowym' ever. Genialnie oddaje klimat tamtego WWF. Karta + dobry theme i mamy jedną z moich ulubionych Manii.

Ohhh...Ohh...Wrestlemaaaaniaa fighting to survive. Szczerze mówiąc to takie nuty mi właśnie najlepiej podchodzą pod WM. Oddają emocje. Jeszcze dodałbym do tego:

http://www.youtube.com/watch?v=9f2TU8vXUcY

Dobra, wszystkie walki które można było 'się domyślić' że będą już są w karcie. Co dalej ? Henry, Del Rio i CC niby poparli Laurinaitisa ale od czasów ECh nikt z nich się nie pojawił w pobliżu GM RAW, za to heelami występującymi u boka Johna są Swagger, Ziggler i Bryan (który notabene odpada z góry jako zawodnik drużyny heeli). Czyżby dobrze zapowiadający mecz miałby jednać być kichą gdzie walczyć ze sobą będą Swaggery i Santina ? Tak czy inaczej takie nazwiska jak Del Rio, Christian czy Miz nie mogą przecież nie pojawić się na Wrestlemanii ! Dobrym rozwiązaniem byłby Money in the Bank Ladder Match który .. podobno też się nie odbędzie. Następną walką pod którą już zaczęły się jakieś podkładki to pojedynek Rydera z .. jakimś kolesiem który z pewnością będzie towarzyszył Eve. No i właśnie kto by miał to być ? Mówi się o właśnie Mizianinie ale strasznie by to było z dupy.
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Ja co do feudu Punka i Jericho.

Wydaje mi się że Jeicho wygra przez jakieś oszustwo.Następna gala to Extreme Rules w Chicago(hometown Punka,tam gdzie było Money In The Bank).Jestem przekonany żę na Extreme Punk rozwali Jericho w np I Quit Matchu(tak ja cena batistę na over the limit 2010)A na następnym Raw Punk wjedzie na wózku i powie że na zawszę kończy karierę wrestlingową

PS:Mogliby coś takiego zrobić też w przypadku Rock vs Cena

532485321503f300829810.jpg

Oficjalna strona WWE podaje, że na WrestleManii zobaczymy 12-osobowy tag team match o to kto ma zarządzać obiema tygodniówkami. Czyli plany elimination tag team matchu odpadają. Będzie po prostu zwykła upychanka tych, którzy się nie zmieszczą normalnie do karty. I oby się nie skończyło jak to "coś" z udziałem The Corre i zbieraniny Santino rok temu.

Dla mnie to te teamy znacznie za duże... Ponadto będzie to zwykły pojedynek tagów, a ja zbytnio za takimi nie przepadam. Zdecydowanie wolałbym mniej osób, ale z walką na wzór Survivor Series Matchu (nawet gdyby był to skład o połowę mniejszy - 3 vs 3), która byłaby przynajmniej emocjonująca (zwłaszcza końcówka). Tu najprawdopodobniej dostaniemy szybki mecz na odpierdziel - by każdy miał swój moment na WM'ce, ale nie zabierał zbyt dużo cennego czasu starciom o większym prestiżu (choć spór o władze też nie powinien uchodzić za błahy).

Można pobawić się w przewidywanie całej dwunastki - ja to przynajmniej zrobię. :wink:

Team Long (Santino & Ryder & Orton & Kofi & R-truth & Misterio? / Khali - jako ewentualny zmiannik) vs Team Laurinaitis ( Christian & Henry & Del Rio & Ziggler & Otunga & Kane / Swagger - jako ewentualny zmiennik gdyby, któryś wypadł)

Największe zainteresowanie budzi u mnie Mizanin, który jest heelem, więc i z miejsca powinien się wbić do drużyny Ace'a. Jednak Mr. Excitement nie traktuje go jakos specialnie dobrze, więc i się nie zdziwię jeśli zasili drużynę Teddy'ego wyrównując przy okazji trochę jej poziom, bo na tle przeciwników ekipa dobrych zbyt mocno się nie prezentuje (nawet z Ryjkiem w składzie).

Edytowane przez Anapolon

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Elimination Tag-Team byłby oczywiście lepszą opcją, ale trochę pewnie by to potrwało przy logicznym bookingu, a na WM czas planują raczej poświęcić na kompletnie inne mecze. Wolę takie coś niż szopkę bez podbudowy jaką dostaliśmy rok temu, o czym wyżej sequel wspomniał.

Ciekawi mnie skład ekipy Longa... za pewne pojawi się Santino, przy zdobyciu pasa przez Włocha kręcił się przy nim Kingston, ale kto jeszcze? Khali? Jackson? Gabriel? Sorry, ale ta drużyna jest z góry skazana na porażkę porównując ich do potencjalnej "kadry" przeciwnika. Anonsowani są tu przecież Del Rio, Christian, Dolph, Henry, Otunga i ktoś jeszcze, może Swagger lub Drew.

Składy pewnie ujrzymy dzisiaj na RAW, co do samej WM... musi wygrać ta "zła" ekipa.

Team Long (Santino & Ryder & Orton & Kofi & R-truth & Misterio? / Khali - jako ewentualny zmiannik) vs Team Laurinaitis ( Christian & Henry & Del Rio & Ziggler & Otunga & Kane / Swagger - jako ewentualny zmiennik gdyby, któryś wypadł)

Największe zainteresowanie budzi u mnie Mizanin, który jest heelem, więc i z miejsca powinien się wbić do drużyny Ace'a. Jednak Mr. Excitement nie traktuje go jakos specialnie dobrze, więc i się nie zdziwię jeśli zasili drużynę Teddy'ego wyrównując przy okazji trochę jej poziom, bo na tle przeciwników ekipa dobrych zbyt mocno się nie prezentuje (nawet z Ryjkiem w składzie).

Zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy. Ryder jest obecnie uwikłany w storyline z Eve i wszystko to ma prowadzić do mixed tagu na Wrestlemanii. Wydaje mi się, że partnerem Torres powinien być właśnie Mizanin, który w angle z GM'ami nie jest uwikłany, a raczej w karcie się znajdzie. Swoją drogą, ciekawe czy Kane i Orton dostaną singla, czy jednak zostaną wrzuceni do tej wielkiej walki. Orton podniósłby zdecydowanie star power teamu Longa, ale heelów jest aż nadto, więc obecność Kane' a musiałaby być spowodowana brakiem Del Rio/Christiana w teamie Laurinaitisa. Wszystko się dowiemy na RAW, przyznam że obecnie ten storyline jest strzałem w dziesiątkę i jeśli otrzymamy solidny ELIMINACJNY match na WM'ce, będzie znakomicie.

Ziggler/Swagger/Otunga/Del Rio/Christian/Henry - dla mnie ta szóstka jest pewniakiem wśród teamu Johna, ale w teamie Longa widzę obecnie Kofiego, Trutha i Santino, a to zdecydowanie za mało. Ciekawe kogo tam upchną, może Funkasaurusa? To wcale nie takie niemożliwe + do tego Mysterio i już jest lepiej.

EDIT:

PWInsider.com is reporting that David Otunga, Christian, Mark Henry, Alberto Del Rio, Dolph Ziggler & Jack Swagger vs. Santino Marella, Kofi Kingston, Great Khali, Ezekiel Jackson, R-Truth and a TBD name will feature in the 12-man tag match at WrestleMania 28.

Jackson? Khali? Co to ma być do cholery. O ile czułem, że obecność tego drugiego może nam zostać zaserwowana, to Big Zeke, który ostatnio jobbuje komu piopadnie? Star power teamu Longa jest śmieszny w porównaniu do drużyny heelowej. Mówi się, że ostatnim uczestnikiem walki ma zostać Mysterio lub Bourne, ale czemu WWE już teraz nas o tym informuje? Ehh.

Zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy. Ryder jest obecnie uwikłany w storyline z Eve i wszystko to ma prowadzić do mixed tagu na Wrestlemanii. Wydaje mi się, że partnerem Torres powinien być właśnie Mizanin, który w angle z GM'ami nie jest uwikłany, a raczej w karcie się znajdzie

Nie zapomniałem... Po prostu ciężko mi sobie wyobrazić Justina Gabriela (lub osobnika o podobnym miejscu w hierarchii) na WrestleManii w pojedynku o władze nad federacją - te dwie rzeczy nijak do siebie nie pasują. :wink: Natomiast w przypadku braku Zacka w tym starciu jak i ewentualnej nieobecności Reya (wie ktoś w jakim on jest stanie?) to takie rozwiązanie byłoby tak samo pewne jak to, że jutro zaświeci słońce. Oczywiście takie zagranie byłoby strasznie głupie i znacznie obniżałoby wartość tej batalii, tak samo z wciskanie tam na siłę McIntyre'a - mija się to z celem. ;)

Też obstawiałem Mike jako tego uwiedzionego przez przebiegłą jak lis (o świcie w kurniku :twisted: ) Eve, ale po ogłoszeniu, tak wielkiego meczu drużynowego szansę na to ewidentnie spadły - choć oczywiście tego nie wykluczam.

Wszystko się dowiemy na RAW, przyznam że obecnie ten storyline jest strzałem w dziesiątkę i jeśli otrzymamy solidny ELIMINACJNY match na WM'ce, będzie znakomicie.

Warto się z tym zapoznać - tekst zamieszczony na głównej stronie WWE.

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2012/03/20120312_letter_from_board.jpg

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Jeśli ten mecz nie będzie eliminacyjny to szykuje się wielka klapa. Takie mecze są bardzo nudne, ich schemat jest oklepany. Nie widzę innej możliwości niż zwycięstwo teamu Laurinaitisa. Nie kupiłbym Ezekiela eliminującego Marka Henrego, czy Santino eliminującego Alberto. Różnica klas zawodników jest porażająca, choć stawiam, CONAJMNIEJ 1 jeden zawodnik heeli zostanie "kontuzjowany" i wyniesiony na zaplecze. Oprócz tego mam dziwne przeczucie, że Cobra dosięgnie choćby 2 zawodników - Henrego i Otungę, a już na pewno Swaggera. Mam nadzieję, że Dolph dostanie dużo czasu w walce.

1161423919541b3db89050d.jpg

moje typy to:

Team Laurinaitis - Christian & Mark Henry & Del Rio & Ziggler & Otunga & Kane / Swagger / Miz

Tam Long - Santino & Zack Ryder & Randy Orton & Kofi & R-truth & Mysterio / Great Khali / Ezekiel Jackson

Dałem slashe ponieważ Orton może dostać single match z Kanem, Swagger single match o pas US z Santino bądź z Zackiem Ryderem, albo 3-way dance, Truth i Kofi mogą dostać title shoty o pasy drużynowe przeciwko Epico & Primo. No i Zack może dostać np. walkę z Mizem albo z kimś tam o Eve.

Generalnie star power drużyny Longa jest beznadziejny kurwa

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Moje typy na ten mecz to

Team Ace: Otunga, Ziggler, Swagger, Del Rio, Christian, Miz

Team Long: Mark Henry (wydaje mi się, że przejdzie face turn, żeby podnieść szanse drużyny Longa), Zack Ryder, Santino, Rey Mysterio, Great Khali i ktoś niespodziewany w tym miejscu, bo nie widzę innych kandydatów, bo Kofi i Truth na 99% mają walkę o pasy z Epico i Primo.

Moim zdaniem w miejsce tej niespodziewanej gwiazdy powinien wejść jakiś poważnie wypromowany wrestler, bo tak to skład Teamu Longa oprócz Henrego i Mysterio by nie wyglądał dobrze względem Zigglera, Del Rio, Christiana i Miza. Fajnie jakby się zjawił Animal, ale z tym brzuchem...Może jeszcze dojdzie do czegoś nieoczekiwanego i dojdzie tu Booker T lub Mick Foley. To pokazuje jak bardzo WWE ucierpiało pod względem wiarygodnych gwiazd (Edge, JoMo, Batista).

Team Ace - Loong pewnie będzie (a przynajmniej powinno) dobrze obstawione. Przecież bardzo dużo czasu poświęcają na ten program i obstawianie w teamach samych (lower) midcarderów by to zepsuło. Chyba, że w tym programie chodzi o Johnny'ego Ace'a i ma on na celu zrobienie z Ace'a jakiegoś większego Authority Figure (czyli to ma na celu jakieś wypromowanie Laurinaitisa).