Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania XXVIII

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wiesz... Tu chyba jest problem, bo ja po prostu nie potrafię kupić takiej postaci. Mr. Excitement odgrywa ją dobrze, więc i nie ma do niego zastrzeżeń jeśli o to chodzi (co prawda trzeba by było być naprawdę wybitnym by robić to źle :wink: ), ale gdyby miał odgrywać charyzmatycznego szefa - nie ma co się oszukiwać - w żadnym wypadku to mu się nie uda. Osobiście podchodzę do tego tak - oglądam "Sports entertainment", więc chcę oglądając RAW dostać solidną dawkę entertainmentu, i to dostaje w mniejszym lub większym stopniu. Natomiast gdy dochodzi do speechu Big Johnny'ego to dostaje rozrywkę porównywalną do poziomu słuchania obrad Sejmu, a to raczej nie dobrze (mimo to, że Polski Sejm to komedia). Dla mnie postacie powinny być wyraziste, pokazywać sobą jakieś emocje, coś sobą reprezentować, u Ace'a tego nie widać - jest szczęśliwy, wkurwiony, ma dostać GTS, minę ma cały czas taką samą, a mi jako fanowi rozrywki się to nie podoba. Może postać Johnnego przeszłaby w erze gdzie wszyscy są strasznie charakterystyczni i taki ktoś mdły byłby w takiej erze ciekawy. Teraz mamy bardzo wiele charakterów do siebie podobnych i moim zdaniem to "nie czas" na postać Laurinaitisa.

Nie zgadzam się. Entertainment nie polega na tym, że gość będzie grał swoją postać jak utalentowany aktor swoją rolę życia w ambitnej, niekomercyjnej produkcji o rozhisteryzowanym artyście-plastyku. John ma do odegrania określoną, niezbyt skomplikowaną rolę. To rola nadętego ważniaka, karierowicza i hipokryty. Jako sztywniak rzadko będzie się uśmiechał, rwał włosy z głowy itd. Gdy już to się stanie - to w chwilach jakiś szczególnych tryumfów lub porażek. Ludzi ma wkurzać jego napuszona, sztywna morda. John ma też spełnić swoje zadanie w kontekście jakiegoś storyline’u. I ja śmiem twierdzić, że z tego zadania wywiązuje się dobrze. Tak jak już pisałem wcześniej - nie jest to Vince McMahon. Ale też nie jest tak, że gość jest pozbawiony charyzmy. John ma w sobie to „coś”. W tym całym swoim sztywniactwie potrafi być zabawny. A że Alem Pacino nie jest, to oczywiście wszyscy wiemy. Ale jeszcze raz podkreślam - to jest wrestling. W filmach akcji Arnold Schwarzenegger z takim samym wyrazem twarzy i z tym samym okropnym akcentem zapewniał entertainment milionom. John nie jest kandydatem na idola, pewnie jako face byłby beznadziejny, ale w swojej obecnej roli się sprawdza i chwała mu za to. Czy odgrywanie jego roli jest łatwe? Niekoniecznie. Bywały w tym biznesie postacie, którym rola face’ów pasowała, a jako heele byli trudni do kupienia. Inni błyszczeli tylko jako heele, a po faceturnie tracili cały swój urok.

Może postać Johnnego przeszłaby w erze gdzie wszyscy są strasznie charakterystyczni i taki ktoś mdły byłby w takiej erze ciekawy. Teraz mamy bardzo wiele charakterów do siebie podobnych i moim zdaniem to "nie czas" na postać Laurinaitisa.

Nie rozumiem. Według mnie w WWE mamy dzisiaj barwną zbieraninę różnych charakterów - chociaż często źle granych lub w nieprzemyślany sposób prowadzonych. John wydaje mi się ciekawszy niż np. ten anonimowy, komputerowy GM, z którym nie wiadomo co się stało. Kolejnych Laurinaitisów ja w obecnym rosterze nie kojarzę.

Porównanie z sejmem, tzn. Laurinaitis jako ktoś w rodzaju polityka - trafne. Natomiast obrad w naszym sejmie nie traktowałbym jako komedii. Jak czasami oglądam (raz na jakiś czas - przypadkowo lub jak muszę), to jest mi zazwyczaj smutno. Ale to oczywiście temat na inną dyskusję.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Odpowiedzi 368
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

23

• Anapolon

23

• Alvathen

16

• -Raven-

15

Top użytkownicy w tym temacie

O której naszego czasu jest WM'ka?

213559901458cecbdd39123.jpg

Czy można oglądnąć gdzieś ten Dark Match bo wszedłem na wwe.com i pisało, że nie mogę oglądnąć video w moim kraju lub w miejscu w którym obecnie się znajduje. Jest jakaś opcja, żeby zobaczyć tą walkę?

Edge_O_Matic, na YouTube jest na żywo. Tutaj link:

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

hadaszyszek wielkie dzięki, czuje, że ta walka będzie bardzo dobra i spokojnie mogłaby się znaleźć w głównej karcie.

Nowa koszulka Jasia :

http://cdn.wrestlezone.com/images/stories/2012/April/Screen_shot_2012-04-01_at_3_57_35_PM.png

Nowa koszulka Jasia :

No, to już macie Heel Turn :D

"If ya smeeeeelelelelle What the Rock is Cookin' ?!"

808221084ed0cf03bd579.jpg

jak myślicie jak rozwiążą tą sprawę?

Ot tak, Taker zdejmie kaptur i zarówno HHH oraz HBK będą tym zszokowani. Komentatorzy też będą się pluć na ten temat, a później nic z tego nie wyniknie. Ciekawi mnie też inna sprawa, mianowicie kwestia wejściówek. W tamtym roku HHH rozwalił Takera, myślicie, że w tym roku też dostanie ładną wejściówkę na osłode porażki ?

Zgasną światła. Rozpocznie się gongami. Po 3s z oddali rozlegną się słowa "Dead Man walking". Po następnych 3s. usłyszymy charakterystyczny stukot silnika motocyklu z muzyką Limb Bizkit - Rollin' (Air Raid Vehicle).

Dobra kogo ja oszukuję :roll: Skończy się na wyłupiastych oczach Shawn'a, przyglądaniu się Huntera, gdekaniu Cole'a, podniety Kinga, "wut da hell" Bookera i Tombstonie na Tripplu...

Dark match oglądnięty.Świetna szybka walka.Naprawde było na co popatrzeć.

11432243244f1c49d0369f1.gif

• Styl:  Jasny

Świetna akcja Kidda, gdy na narożniku był bodajże Primo i któryś z Uso, idealnie im to wyszło. Mam nadzieję, że WWE pociągnie dłużej TT Kanadyjczyka z Gabrielem nie przywiązując uwagi na delikatny błąd Justina.

Hmm, dark match obejrzany, bardzo fajnie to wyszło, bardzo dynamiczna i ciekawa walka. Wynik dosyć przewidywalny, jedyne czego szkoda to że nie dali im te 4-5 minut więcej.

Aha, i o ile palmy podtrzymujące konstrukcje w około ringu są ok, to palmy zasłaniające ekrany za titaronem to zły pomysł.

No i chciałbym zauważyć że jakość na YT, przynajmniej dla mnie, niespotykanie dobra.

Walka fajna, ale zastanawia mnie stopień zapełnienia stadionu, jak na kwadrans przed galą jest jakoś pustawo...Dacie jakiegoś linka do Wrestlemanii żebym nie musiał szukać o 1?:D

28054889252fa02dfba372.jpg

Szkoda, że stream na youtube nie pociągnie do końca WM... :roll: Dark Match obejrzany, było bardzo ciekawie (i po reakcji publiki - w końcu będzie można odnieść wrażenie, że ktoś zasiada na trybunach!). The Memory Remains w tle powoduje, że czuję potrzebę szybkiego downloadu WMki po powrocie z zajęć... Time For Mania!

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Walka o pasy Tag-Teamowe obejrzana. Walka szybka i dynamiczna z przewidywalnym zwycięzcą, choć zdążyłem tylko na ostatnie 2 minuty. Gabriel i Kidd pasują stylowo do siebie, więc mam nadzieje, że nie był to tylko jednorazowy występ

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg