Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ulubione Tag team'y

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1.D-Generation X (Triple H & Shawn Michaels)

2.Unified WWE Tag Team Champion's Chris Jericho & Big Show

3.The Hardy Boyz (Jeff Hardy & Matt Hardy)

Przypominam że autor postu pytał się o ulubione tag-team'y a nie o frakcje takie jak ludzie wymieniają: Legacy, Evolution itp.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• luki

4

• RR

4

• Bonkol

3

• odosz

3

Top użytkownicy w tym temacie

Z całą pewnością tag teamem, który zrobił na mnie największe wrażenie był Legion of Doom. Zawodnicy z "kolcami na ramieniu" byli efektowni, efektywni i mieli power. Ich widowiskowe pojedynki zapisały się w historii wrestlingu tak mocno, że "marka" ta rozpoznawalna jest do dziś dnia pomimo upływu czasu. Szkoda, że nigdy nie zobaczymy już razem tych unikalnych zawodników.

Innym fajnym pomysłem trwałych tag teamów byli The Beverly Brothers wprowadzani przez obecnego niedawno w Warszawie Lanny'ego Poffo. Do oryginalnych heel'owych ekip należeli Nasty Boys. Apropos tego zespołu, to widziałem kiedyś jednego z członków tej ekipy w programie o życiu Hogana, który dorabiał tam jako bodajże trener.

Bardzo kiepskim, ale podchodzę do nich z wielkim sentymentem face'owym teamem byli The Buschwackers...czy ktoś w ogóle tu obecny kojarzy taką epokę... :grin:

Do oryginalnych heel'owych ekip należeli Nasty Boys. Apropos tego zespołu, to widziałem kiedyś jednego z członków tej ekipy w programie o życiu Hogana, który dorabiał tam jako bodajże trener.

Nasty dla mnie mieli style :D i trochę tych tytułów zdobyli w swojej karierze w I połowie lat 90-tych, nastepnie to właśnie Knobbs, kumpel Hogana, trochę walczył w hardcorze. Poza tym, w reality show Hogan knows best Brian uczył kiedyś synalka Hulstera podstaw wrestlingu. Na marginesie, często ten Nasty boy się tam pojawiał, jako tak zwany przyjaciel domu/rodziny.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Bardzo kiepskim, ale podchodzę do nich z wielkim sentymentem face'owym teamem byli The Buschwackers...czy ktoś w ogóle tu obecny kojarzy taką epokę... :grin:

Fakt, zbyt świetni to oni nie byli, ale przynajmniej byli zawsze żywo przyjmowani przez publiczność. Jedyne, czym się mogli wyróżnić :]

We'll keep the red flag flying high, cause Man United will never die.

• Reputacja:   1

Moja trójka:

1. Brothers Of Descruction

2. The Rock & Mankind

3. DX (ze starego WWF z Road Doggiem, X-Pacem, Chyną)

• Reputacja:   7
  • Urządzenie:  Windows

3. DX (ze starego WWF z Road Doggiem, X-Pacem, Chyną)

To jest stajnia...

Po za tym DX nie zasługuje na żadne miano "best tag team", nie zdobyli razem żadnego pasa...

HHH i HBK pasy TT zdobywali ale nigdy razem...

1. New Age Outlaws (Bad Ass Billy Gunn "Mr. Ass" & "Road Dogg" Jesse James)

2. Legion of Doom

3. The Rock 'n' Sock Connection

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

1.D-Generation X (Shawn Michaels & Triple H)

2.Brothers Destruction (The Undertaker & Kane)

3.E&C (Edge & Christian)

4.Hardyz Boyz (Jeff & Matt Hardy)

5.Rated RKO (Randy Orton & Edge)

dla mnie nr1 to MCMG - świetni na ringu i przy mikrofonie

3D/Dudleys też dają radę

Ze slabej dywizji tagów w WWE najbardziej mi pasowali bracia Colon.

1) Rated RKO

2) Evolution (Ric Flair & Batistia)

3) Brothers of Destruction

4) Cryme Tyme

5) Chris Jericho & Big Show

HUSTLE

LOYALTY

RESPECT

166610022549806dab42cb3.jpg

• Reputacja:   1

Jeszcze jakiś czas temu bez wahania napisałbym The Outsiders i skończył temat, ale dobrych tag teamów, które w czasie swojej kariery „oglądacza” podziwiałem i podziwiam była cała masa. Dlatego napiszę, kogo lubię nie według miejsc, ale według federacji w których występowali…

ECW

Najbardziej w pamięć zapadli mi niezwykle efektowni The Eliminators, czyli Kronus i Saturn. Ich pojedynki z Dudley Boyz to do dziś kultowe walki, które przeszły do historii. Niezwykłe połączenie agresji, dynamiki i nienagannej techniki, fajny gimmick, nieszablonowy humor od czasu do czasu – mój ulubiony tag team w świecie extremy bez dwóch zdań

W pamięć zapadła mi też zabójcza kombinacja Raven & Tommy Dreamer gdzieś z okolic 2000 roku – świetny storyline, dwóch nieznoszących się kolesi, arcywrogów rzekłbyś, którzy w imię wyższych racji odrzucaj ą niesnaski wzajemne i leją wszystkich ile wlezie. Tym bardziej godne uwagi, bo to chyba ostatni raz, kiedy Raven był naprawdę over i potrafił robić świetne walki…

WCW

1) The Outsiders – wahałem się długo, ale jednak, markowanie górą. Scott i Big Sexy to perfekcyjny tag team – świetnie się uzupełniali, mieli naturalną charyzmę, świetne mic skille, w ringu…no powiedzmy, że niczego sobie, ale to artyści storytellingu. Lepszego tag teamu ze świecą szukać

2) Perry Saturn i Raven – szkoda, że ten tag team istniał tak krótko, bo chyba z tego co pamiętam, góra jakieś 3 miesiące. Dwóch świetnych wrestlerów, dwóch freaków totalnych (z czego jeden w sukience ;) ), świetne programy z duetem Benoit & Malenko oraz Jersey Triad. I to wszystko paradoksalnie w momencie, kiedy WCW zaczęło już ostro ssać

3) Chris Benoit i Dean Malenko – dwóch kompletnych wrestlerów, czołowi technicy na świecie, świetnie się uzupełniający. Kiedy byli tag team, byli naprawdę imponujący i nawet nie przeszkadzały mi ich żenujące mic skille – mało tego, brak obycia przy majku świetnie się zgrywał z ich gimmickami. Zdecydowanie lepsi jako heel.

4) Scott Hall i Giant – świetna chemia, doskonałe połączenie. Byliby wyżej, ale nawet najlepsza imitacja to nie to samo co oryginał z pozycji numer 1

5) Dancin’ Fools – ich doceniłem już po upadku WCW, bo w okresie markowania wiadomo, nie przepadałem. Tymczasem to naprawdę dobrzy wrestlerzy i świetni (nie bójmy się tego słowa ;) ) workerzy. Szczególnie Alex – chłopak jak na owe czasy miał naprawdę ponadprzeciętne skille. I genialny gimmick: „Achtung! Achtung! Hier ist Alex Wright” :D

WWF/E:

- Edge/Christian - kapitalni wrestlerzy i świetni entertainerzy. ‘nuff said

- Kane/X-Pac – bardzo fajne połączenie, dobra chemia, a po rozpadzie, ciekawy program obu panów

- Smoking Gunns – jedyny tag team, który jako tako mnie interesował w „młodszym” okresie bycia fanem. Dziś trochę wstyd się przyznać, ale co tam… :)

Z innych tagów bardzo do gustu przypadł mi ROH-owski Steenerico, a z TNA najbardziej cenię ś.p. America Most Wanted oraz aktualnie jak najbardziej Beer Money Inc.

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

• Urządzenie:  Windows

Teamy, którym w jakiś tam sposób markowałem, to ekipy z dawnego WCW:

Sting & Luger - ok, wiem, że Lex tytanem ringu nigdy nie był, ale ten ich duet (podbudowany przyjaźnią w "realu"), bardzo przyjemnie się oglądało

Public Enemy - ok, oryginalnie z ECW, ale ja zetknąłem się z nimi, kiedy pojawili się w WCW (nocki z TNT rządziły)

The Jersey Triad - heelowskie cwaniaki: DDP, Bam Bam Bigelow, i mój ulubieniec - Kanyon

Z federacji Vince'a najbardziej cenię sobie:

Hardy Boyz - o moim podejściu do Jeffa wie chyba każdy starszy forumowicz, Matt był jak dla mnie dodatkiem w tym teamie, tym niemniej, przy ich walkach potrafił mi się wciąż włączać mark mode

Brothers of Destruction - dwóch najlepszych technicznie "kolosów", przynajmniej w mainstreamie, samo ich pojawienie się na rampie wywoływało niesamowite emocje

No i z TNA:

Motorcity Machine Guns - ubolewam nad tym, że jako team tak niewiele osiągnęli u Dixie :(

ale ten ich duet (podbudowany przyjaźnią w "realu"), bardzo przyjemnie się oglądało

Bądźmy szczerzy, im mozna było się zamarkowac na maksa (no tak było przynajmniej w moim wykonaniu). Ich tag team był w sumie urzeczywistnieniem ich przyjaźni. Zdobyli raz tytuł, byli razem w większej stajni lecz ich współpraca była później raczej okazjonalna i pomimo iż ich uwielbiałem traktowałem niekiedy ten tag team jako ,,świąteczną atrakcje"

Scott i Big Sexy to perfekcyjny tag team – świetnie się uzupełniali, mieli naturalną charyzmę, świetne mic skille, w ringu…no powiedzmy, że niczego sobie, ale to artyści storytellingu. Lepszego tag teamu ze świecą szukać

taktaktak. Czyli pod wszystkim się podpisuje rękoma i nogami, jednak tak dobry tag team miał za mało wspólnych akcji, no zero jakiegoś wspólnego, wykwintnego i porywającego niszczenia przeciwnika. Nie mówię o wspólnym finisherze, lecz coś więcej mogli by razem w ringu działać.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• 1 miesiąc temu...

Zacznę od Hardy Boyz ponieważ są pierwszymi zawodnikami, którym kibicowałem(jeszcze w TNA)

Dalej to DeGeneration X(DX) stare, aktualne i przyszłe :D najlepsze było jak sobie robili jaja z McMahon'ów i innych

I ostatni TT to Brothers of Destruction Jak dominowali w WWF to jeszcze nie oglądałem wrestlingu więc pamiętam tylko te nowsze walki. Czekam aż będą mieli jakiś ciekawy feud.

Jest dużo dobrych Tag Teamów.

Hardy Boyz - jakoś ich nie kupowałem ale robią świetny show

AJ Styles i Christopher Daniels - ten TT długo nie trwał ale oni są świetni w ringu

Triple X - Elix i Daniels doskonale się zgrywali

MCMG - najlepszy TT w TNA

Legion of Doom - po prostu ich lubie

Brother of Destrucion - zawsze lubiałem Kane'a :D

Sesame Street is brought you by [you].

2058179744535955aac7dbf.jpg

Moja trójka:

1. Hardy Boyz - głównie za ich theme, ale również - a może przede wszystkim - w związku z świetną postawą w ringu, chociaż to IMO Jeff wyciągał więcej.

2. Edge & Christian - dla mnie to świetny duet. Ich legendarny już mecz TLC na WM'ce 17 to podstawa dla każdego fana.

3. Motor City Machine Guns - po prostu są nieźli. Podoba mi się ich styl walki.