Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Walka o walizkę ma się odbyć w gimmick match'u:  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Walka o walizkę ma się odbyć w gimmick match'u:

• Hell In A Cell
      0
    • 6 pack Challenge
      1
    • Extreme Rules Match
      1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Pierwszy segment według mnie beznadziejny. Strasznie sztuczne były te wypowiedzi. Ogólnie nie rozumiem stworzenia przez ciebie całego tego turnieju kobiet skoro nawet nie rozpisałeś finału... Pojedynki 2 i 3 też według mnie słabe. Myślałem, że pojedynek Hassa i Kidda będzie trochę dłuższy, no ale trudno. Kofi bądź co bądź odnosi kolejne zwycięstwo. :twisted: Segment z R&H. Wkońcu coś co mi się spodobało. Ciekawe rozwiązanie sprawy z napastnikiem Drew. Czyżby Szkot mścił się na przydupasach szefa? Zarówno walka 4 jak i 6 były świetne, czego nie mogę niestety powiedzieć ani o segmencie Flair/Batista, ani o speechu Morgana i wypowiedzi Rhodesa.

Ogólnie rzecz biorąc jest to chyba najgorszy twój odcinek jaki kiedykolwiek przeczytałem. Nie odbierz tego jako jakiegoś ataku, poprostu odcinek według mnie wyszedł ci b. słabo.

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-302392

• Odpowiedzi 176
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

88

• szpicu

13

• Kari

12

• Qba5000

9

Top użytkownicy w tym temacie

Nie przypuszczałem, że skomentuję raz jeszcze Twoją tygodniówkę, ale chciałem sprawdzić jak to wszystko wygląda po tych kilku komentarzach. Przyznam, że przedstawia się to nieco lepiej, ale dalej coś jest nie tak. Teraz zastostuję inną technikę komentarza i ocenię galę segment po segmencie, walka po walce.

Sam "storyline" (?) z zamaskowanym okej (mimo tego, że przerabiany jest dość często w diary to zawsze mi się to podoba. tylko i wyłącznie dlatego, że czekam z wypiekami na twarzy na odpowiedź na pytanie: kim on tak naprawdę jest?), ale ten segment był poprostu słaby. AJ słabo zaczął, a Rey nie poprawił tego. Pogorszył to, bo jak można cokolwiek polepszyć jak gość gościowi wchodzi w dupę bez wazeliny. Ba, nie wchodzi, on się tam wpieprza na chama. No cóż, słabo, Blaze.

O co chodzi z Kingstonem? Co tydzień ma dostawać po mordzie od "zużytych" wrestlerów? Coś na wzór Slatera przed tysięcznym RAW? W sumie sam Kingston mnie nie obchodzi, ale to mi wygląda na takie strasznie chamskie tyranie tego człowieka. W dodatku dałeś mu chyba gimmick idioty albo coś takiego (miałem to napisać przy poprzednim odcinku, ale wypadło mi z głowy). A, jeszcze jedno - nie ma sensu mieszać pisania segmentów w normalnym stylu (Rozmówca 1: ble ble ble; Rozmówca 2: ble ble; Rozmówca 1: ble) i w stylu raportu (Rozmówca 1 mówi, że coś, Rozmówca 2 mówi, że to nie prawda). Lepiej zdecydować się na jedno, przynajmniej według mnie. Lepiej się to czyta.

Kolejna jałowa rozmowa. Niby coś tam z niej wynika, niby jakoś rusza ten storyline w przód (ten z Drew, z Kanem, z R&H&G), ale mnie jakoś generalnie nie rusza to. Słabo się czytało tego typu gadkę. Końcówka sega.. okej, pojawił się Kane, ale co dalej? Tamci uciekli? Umarli? Kane wrzucił ich do ognia? Zafundował im ognisko? Cokolwiek? Przydałoby się jakiekolwiek wyjaśnienie.

Morgan, ta.. lubię tą postać (ogólnie, nie tylko w Twoim diary), ale trochę mu speech nie wyszedł. Szczególnie pierwsze zdanie, a raczej druga jego część. Jakoś dziwnie to złożyłeś. Pogubiłem się. Trzeba popracować nieco nad składnią zdań i nad samą treścią speechy. Strasznie krótka rozmowa swoją drogą. Jestem fanem dłuższych segów (a przynajmniej jednego długaśnego na gali), a ten mnie rozczarował. Mogło z tego wyjść coś innego, ciekawszego. Na koniec: mistrzem telewizyjnym, a nie mistrzem telewizji.

Oklepana rozmowa Dave'a z Flairem. Końcówka jedynie przypadła mi do gustu. Tak czy siak z Rica można wyciągnąć więcej. Z Batisty też. Szkoda, że Ziggler się nie wtrącił, ale cóż..

Drugi segment odnośnie storyline'u z R&H&G i Kanem z McIntyrem. Cóż, widzę, że próbujesz na nich stawiać i dajesz im więcej czasu niż innym. Sama treść: Kane za dużo powiedział, a Hawkins wyszedł na takiego lidera, który to twardy jest, ale do ringu nie wejdzie. No i Reks wychodzi tutaj na jakiegoś mega gościa, skoro Hawkins nie boi się jak Tyler jest w jego drużynie. Koks.

Co do walk:

1. przydałaby się może jakaś końcówka walki opisana, bo bieda. wiem, że to divy, ale bez przesady - leżącego się nie kopie;

2. Kingston dostał w pysk i wygrał przez DQ, ale i tak został upokorzony. nie wiem do czego to prowadzi. lepiej byłoby go zwolnić;

3. "zgarnia 3 county w pinie"? jakoś mi ten zwrot nie podchodzi. wolę zwykłe: "1.. 2.. 3!", ale to ja. walka nie była zła;

4. Bryan długo w Coquina Clutch nie "posiedział", bo od razu odklepał. buduj jakoś napięcie przy submissionach, chyba, że chcesz pokazać killerską naturę suba i odklepanie po chwili. jeśli nie - tak jak napisałem, buduj napięcie: "odklepie, czy może nie?";

5. co tu dużo pisać, walka stricte storyline'owa to i bez szału jest: Ziggler wygrywa przez kant przy pomocy Flaira. oby się to jakoś rozrosło bardziej, bo może z tego wyjść coś naprawdę niezłego.

6. taką walkę chętnie obejrzałbym na żywo, bo skład obiecujący. u Ciebie nie było źle, fajnie się czytało ten pojedynek. zwycięzca raczej znany z góry, nie wiem jaką pozycję ma u Ciebie Regal obecnie.

Ogólnie odcinek nie był zły pod względem walk (było dobrze), natomiast nad segmentami (ich treścią) musisz jeszcze nieco popracować. Gala, póki co, średnia. Zobaczymy jak wyjdzie PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-302400

• Reputacja:   1

Przyznaję rację, że niektóre segmenty mi bardzo słabo wyszły. Po ponownym ich przeczytaniu też to mogę stwierdzić. W szczególności pierwszy segment, tak jak napisałeś Kari, sztucznie wyszedł.

Ogólnie nie rozumiem stworzenia przez ciebie całego tego turnieju kobiet skoro

nawet nie rozpisałeś finału...

Nie mam jak na razie pomysłu na dywizję kobiet, ale kiedyś coś się z tym rozkręci... Muszę mieć tylko jakąs wenę. I jak na razie jedynym argumentem na odpowiedź jest to, że ta dywizja powstała dla promocji niezamierzonego rozpadu Blaze'a z Maxine.

Czyżby Szkot mścił się na przydupasach szefa?

No nie bardzo, bardziej za pobicie jego ukochanej Ivellise przez Jake'a Cartera i Corey'a Gravesa na zlecenie Hawkinsa i Reksa w którymś ze wcześniejszych odcinków.

O co chodzi z Kingstonem? Co tydzień ma dostawać po mordzie od "zużytych"

wrestlerów? Coś na wzór Slatera przed tysięcznym RAW?___ W dodatku dałeś mu chyba gimmick idioty albo coś takiego

I tu i tu mogę odpowiedzieć, że tak.

Lepiej zdecydować się na jedno, przynajmniej według mnie. Lepiej się to czyta.___Trzeba popracować nieco nad składnią zdań i nad samą treścią speechy.

Obiecuję, że postaram się jeszcze nad tym popracować ;)

Jestem fanem dłuższych segów

Napisałem ten epizod od nowa... Miałem już go wcześniej przygotowanego w takiej formie jak wszystkie wcześniejsze i poskracałem nieco segmenty do samych najważniejszych rzeczy... Żeby było to co najważniejsze i jak najkrócej... W następnych epizodach będą już dłuższe :)

Hawkins wyszedł na takiego lidera, który to twardy jest, ale do ringu nie wejdzie. No i Reks wychodzi tutaj na jakiegoś mega gościa, skoro Hawkins nie boi się jak Tyler jest w jego drużynie. Koks.

Hawkins jest mózgiem oraz cwaniakiem, który ma zawsze do powiedzenia. Reks tym od siły, a Corey to dodatek ''aby było więcej''.

LeViathan, Kari- dziękuję za bardzo dobre komentarze :)

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-302410

Przyznam ci się Blaze, że nie jestem fanem "fantasy" bookingu. "Fantasy", czyli stworzenie nowej swojej federacji i wymieszanie zawodników z różnych federacji z prawdziwego świata, czyli tak jak u Ciebie, ale przeczytałem twój ostatni odcinek Wednesday Night Blaze Stream i pora, aby go skomentować, otóż:

też się zgadzam z tym co pisali moi poprzednicy, czyli, że czasami dialogi i segmenty są sztuczne. Bardzo fajnie u ciebie z estetyką i za to duży plus :) Dobrze także rozpisujesz końcówki walk. Również zgadzam się w 100%-tach, że dwie ostatnie walki skradły ten show tylko walka Batisty z Zigglerem trochę za krótka. To tyle jak na razie ode mnie. Powodzenia w dalszym pisaniu. Pozdrawiam :)

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-302431

Przeczytałem Wednesday Night Blaze Stream i niestety muszę się zgodzić, z resztą komentujących. Nie uważam, że diary są złe, ale ostatnio bardzo obniżyłeś loty. Wydaje się, że za szybko piszesz odcinki, ale pamiętaj, że to jest tylko moje zdanie. W każdym razie ten odcinek nie był taki najgorszy. Były lepsze momenty, jak segmenty z R&H&G i Kane’em, Main Event oraz zwycięstwo Joe, ale były też słabsze, jak choćby segment na zapleczu pomiędzy Animalem, a Flairem. Niezmiernie jednak segmenty powinieneś robić nieco dłuższe, ale to już jest napisane we wcześniejszych komentarzach.

Ogólnie odcinek zasługuje tylko na 2 w skali do 5. Na pewno brawo, że wytrwałość w pisaniu i życzę kolejnych 30 odcinków.

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-302563

• 2 tygodnie później...

Diary bierze udział w konkursie na Diary Miesiąca - Wrzesień/Październik 2012. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=38884
https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-303348

Listopad!

Desperados!

http://www.youtube.com/watch?v=-8j--0lmo3c

1.Extreme Rules Match for Lightweight Championship

Hunico © vs Morrison vs Aries vs Ambrose vs Kingston vs Kidd:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2588/Hunico_CutOut_Jess-x_2.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/John_Morrison-AprilSpecialByJibunjishin2.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/Aries26.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/ambrose2.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/Kofi_Kingston_CutOut_Jess-x_2.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1427/Tyson_Kidd_03.jpg

Deana Ambrose'a schodzi z ringu, a reszta zawodników rusza do ataku na siebie... Tyson obija Kofiego w narożniku Shoulder block'ami w brzuch, a pozostali trzej obijają się pomiędzy sobą. Do ringu zostaje wrzucona drabina przez byłego mistrza Hardcore'u, a Kidd wrzuca w nią Kofiego Frankesteinerem. Do kwadratowego pierścienia z krzesłem w ręku wchodzi ''Uliczny Pies'', który wymierza nim Morrisonowi uderzenie prosto w głowę. Teraz podchodzi pod Kanadyjczyka, ale ten zaskakuje go Vandaminatorem przez krzesło! ...... Tyson przechodzi w pin na Deanie, 1..2..! Interwencja od Austina Ariesa, który wymierzył Kiddowi Soccer Kicka w twarz! ''A Double'' podnosi go, wrzuca do narożnika, gdzie dobija go Running Corner Dropkickiem i dorzuca Brainbustera prosto w drabinę! Austin wstaje, ale niespodziewanie obrywa Diving Front Dropkick od obecnego mistrza i dodatkowo jeszcze otrzymuje Flying Chucka od JoMo! Obecnie na nogach jako jedyni stoją John Morrison, oraz Hunico, którzy przechodzą w klincz ...Widzimy, że Czarnoskóry zawodnik wychodzi z ringu... Obecny mistrz Wagi Lekkiej wymierza kopniaka w brzuch ''Prince'a Of Parkour'' i wynosi go pod Suplex Hold, jednak to on otrzymuje Necbreaker z kontry! ''Książę Parkour'u'' idzie za ciosem, wskakuje na liny... I inkasuje w Rope Grip Roundhouse Kick od Ghańczyka! JoMo łapie się za twarz i odwraca się twarzą do Hunico, od którego otrzymuje Swinging Samoa Drop w drabinę! Ale również i Ex- Incognito obrywa Diving Springboard SuperMan Punch od Kingstona, który również obrywa Jumping Spinning Heel Kicka od Tysona, ten z kolei otrzymuje Regal-Plex od Ambrose'a, a ten zostaje wbity ramieniem w metalowy słup podtrzymujący konstrukcję ringu i inkasuje w Brainbustera od Austina Ariesa. ''A Double'' przechodzi w pin, który zostaje przerwany przy 2 count'cie przez Hunico. Ex-Incognito po wymierzeniu Ariesowi Leg Dropa podnosi go i wyrzuca poza ring. Teraz to on przechodzi w pin na Deanie, ale i jego próba przypięcia zostaje przerwana przez Kofiego Kingstona. Ghańczyk wychodzi poza ring, spod którego wyciąga stół, z którym wchodzi do ringu i ustawia je przy narożniku. Podchodzi pod Tysona, wrzuca go na narożnik i usiłuje zrzucić go stamtąd Superplex'em prosto w stół, ale ten stawia mu opór... Do dwójki zawodników podbiega Hunico. Przechodzi pod nogami Kofiego... I pada niesamowita akcja! Superplex + Powerbomb prosto w stół od Ex-Incognito dla Kingstona oraz Kanadyjczyka! ...... ''A Double'' wrzuca drabinę do ringu, po którą gdy ta jest w ringu sięga Morrison i ustawia ją w środku ringu. Wchodzi po niej na sam jej szczyt ...Ciekawe co on kombinuje... Z drugiej strony na szczyt wchodzi Hunico, gdzie dochodzi pomiędzy tą dwójką do krótkotrwałego brawlu ...Ambrose wychodzi z kwadratowego pierścienia, gdzie również dochodzi do brawlu pomiędzy nim a zawodnikiem z którym ostatnio miał na pieńku, Austinem Ariesem...Nagle niespodziewanie w ringu pada niesamowita akcja Senton Powerbomb z drabiny od Hunico dla ''Księcia Parkour'u''! <''This is awesome!> Meksykanin przechodzi w pin, ale w uzyskaniu wszystkich count'ów przeszkadza mu Tyson Kidd, który przerywa odliczanie akcją, Springboard Leg Drop! Na nogi wstaje Kofi Kingston, który wymierza Kidd'owi Low Kicka, odpycha go na liny, od których się odbija, a on sam się skula... Jednak nici z jego planu, ponieważ inkasuje on w Running DDT! Hunico wstaje, wymierza Kanadyjczykowi kopniaka w brzuch i dorzuca Sitout Gourbuster!... Poza ringiem Ambrose przydusza Ariesa kablem od kamery! Nagle przestaje i wrzuca go na stół komentatorski, gdzie również i on wchodzi. Podnosi Austina, wpycha jego głowę pomiędzy swoje nogi... I Piledriver w stół komentatorski!... W kwadratowym pierścieniu obecnie dominuje Hunico, który wciska Ghańczyka pomiędzy szczeble rozstawionej drabiny, wchodzi na narożnik skąd wyskakuje z Diving Leg Drop'em dla Kofiego, który tkwi pomiędzy szczeblami rozstawionej pionowo drabiny! Hunico podnosi Tysona, wrzuca go do narożnika, gdzie zaczyna okładać go krzesłem po głowie. Po którymś z rzędu uderzeniu odchodzi od niego i odwraca się w stronę Johna Morrisona... Meksykanin bierze zamach, aby i jego uderzyć krzesłem, jednak ten unika ciosu i odpowiada kopniakiem w kolano. Krzesło wylatuje Ex-Incognitowi z rąk, co wykorzystuje JoMo i wymierza mu w nie Full Nelson Facebuster! ''Prince Of Parkour'' pechodzi w pin, 1..2..! Interwencja ze strony Austina Ariesa, który zdążył poradzić sobie z Ambrose'm w odpowiedniej chwili. ''A Double'' przerywa pin, podnosi Morrisona, wpycha jego głowę pod swoje ramię i wynosi go pod Suplex Hold. Czy Aries wykona Brainbustera?

Tak!!! Były mistrz Wagi Lekkiej przechodzi w pin, gdzie uzyskuje 3 county i tym samym ponownie zostaje mistrzem Wagi Lekkiej! Pas trafia na swoje miejsce!

Winner and new Lightweight Champion:

Austin Aries (16:20)

------

Steve Fox oraz jego gość, William Regal...

Steve Fox: Cześć William.

William Regal: Cześć Steve.

Steve Fox: Mam do ciebie kilka pytań... A oto pierwsze z nich... Czy masz jakiś plan na swoją dzisiejszą walkę?

William Regal: No wiesz Steve... Takie pytania to możesz zadawać zawodnikom typu Kofi Kingston, czy też Hardcore Holly, ale nie mi. Planowanie jest bez sensu, bo przecież wszystko może się wydarzyć, ale powiem ci, że moja wygrana lub porażka będzie miała na mnie taki sam wpływ. Jeśli wygram, czy też przegram, to i tak będę zadowolony. Z moją wygraną zostanę nowym mistrzem, a z porażką ktoś inny, ktoś młody zostanie mistrzem, ktoś kogo być może będzie to największy sukces w tej federacji.

Steve Fox: A właśnie... Jak już wspomniałeś o Bobie Holly'm, który jest w podobnym wieku do twojego to, co o nim powiesz?

William Regal: ...... Szkoda mi moich słów, abym o nim rozmawiał.

Nagle ktoś zaczepia Regala uderzając go barkiem. Anglik się odwraca, a za jego plecami stoi Bob Holly...

Hardcore Holly: Słyszałem to, co powiedziałeś na mój temat i nie jestem tym zachwycony... I ostrzegam cię, nie bądź taki dowcipny, bo w najbliższym czasie będę chciał stoczyć z tobą pojedynek, gdzie spotka cię kara za to, co powiedziałeś o mnie!

------

2.Single Match

Kassius Ohno vs Christian Cage:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/610/Kassius_Ohno_2012CutByJibunjishin1.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian_2012CutByJibunjishin1.jpg

Kassius pewny siebie podchodzi pod przeciwnika z cwaniackim uśmiechem i uderza go Bitch Slap'em... Otrzymuje odpowiedź tym samym uderzeniem, ale znacznie silniejszym. Cage chwyta ''Young Knouckout Kid'a'' za kark i podchodzi z nim pod narożnik, do którego go wrzuca i zaczyna wymierzać mu serię przeróżnych uderzeń min. Back Chop, Open Handed Chop, Back Elbow... Odchodzi parę kroków do tyłu i rusza na niego z biegiem z Running Corner Dropkic... Ohno unika ciosu! ''CC'' wbija się na własne życzenie w narożnik. Kassius podnosi go, odpycha w stronę lin, od których ten się odbija i otrzymuje Back Body Drop. ''Young Knockout Kidd'' rusza za ciosem, wsakuje na plecy leżącego konkurenta i zaczyna okładać go typową serią uderzeń z pięści w tył głowy i łokciami w kark. Sędzia odciąga go od Kanadyjczyka. Ex-Hero łapie leżącego Cage'a za rękę, podnosi go na nogi i chce wymierzyć mu Short-Arm Foream Smas... Jednak nic z tego! ''Kapitan Charyzma'' skula głowę i odpowiada Float-Over Bulldogiem

Według mnie piękna akcja:

''Peep Of Peepulation'' rusza za ciosem. Podnosi przeciwnika, chwyta go za bark, wrzuca go nim w metalowy słupek podtrzymujący konstrukcję ringu. Christian rozpędza się, a Kassius wychodzi z narożnika odwracając się twarzą do biegnącego na niego Kanadyjczyka ze Spearem... Przepiękny unik Leapfrogiem od Ohno! ''CC'' wylatuje pomiędzy linami poza ring... ''Young Knockout Kid'' rozpędza się w ringu, obija od lin i wyskakuje ponad linami

poza ring z Slingshot Sunset Planchą dla Kanadyjczyka! ...... Co nas nie powinno dziwić, bo walka pomiędzy tą dwójką zawodników jest naprawdę niesamowita! Ex-Hero wrzuca do kwadratowego pierścienia krzesło, a następnie swojego oponenta. Również i on teraz wchodzi do ringu... Ale zaraz, zaraz! Na arenie pojawia się jego były przyjaciel, Claudio Castagnoli, który wbiega do ringu i wymierza Kassiusowi Europan Uppercutt i dorzuca Neutralizer prosto w krzesło! Holly Shit! Sędzia ogłasza dyskwalifikację!

Winner: Kassius Ohno via DQ (5:10)

------

Szatnia Chrisa Jericho oraz Matt'a Morgana...

Chris Jericho: Matt?

Matt Morgan: Tak, Chris?

Chris Jericho: Mam do ciebie małą prośbę...

Matt Morgan: Jaką?

Chris Jericho: Czy mogę liczyć na ciebie w razie problemów jakie mogą dzisiaj zaistnieć?

Matt Morgan: Oczywiście, przyjacielu. Ale powiedz dlaczego się mnie oto pytasz?

Chris Jericho: Martwi mnie ta sytuacja z poprzedniej gali PPV, Overcome, gdzie zaserwowałem ci przypadkowo Codebreaker.

Matt Morgan: Ja wiem, że to było przypadkowo, więc nie mam oto do ciebie żadnych zażaleń...

Chris Jericho: ...... No właśnie.

Matt Morgan: Co tam szepczesz? Bo nic nie słyszę.

Chris Jericho: Mówię, że jestem zadowolony z tak dobrego przyjaciela jakim jesteś ty.

Matt Morgan: ...... Miło mi to słyszeć. Ja również jestem zadowolony, że mogę ci towarzyszyć Chris.

_______

Reklamy

_______

3.Single No DQ Match for TV Championship

Cody Rhodes © vs Matt Morgan:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/Cody_Rhodes-2011Cutout_by_Jibunjishin13.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/642/Matt_Morgan_6_2.jpg

Morgan od razu odpycha Cody'ego Giant Rush'em w narożnik. Olbrzym chce go do niego dobić, ale nadziewa się na nogi Rhodesa, który wchodzi szybko na narożnik, skąd skacze z Diving Brain Cho... Kontra w potężnego Lariata od Matta dla lecącego w niego '''Un-Dashinga''! ''The Blueprint'' dobija leżącego rywala Elbow Drop'em, po którym pozwala mu dojść do siebie. Cody wykorzystuje chwilową litość olbrzyma, udaje się mu doczołgać pod narożnik, o który się opiera, a pretendent podchodzi pod niego i zaczyna okładać go stompami po twarzy. Morgan podnosi obecnego Mistrza TV, wrzuca go Irish Whip'em do naprzeciwległego narożnika, gdzie również chce go dobić... Ale nici z jego planów, ponieważ ''Un-Dashing'' jakimś cudem unika ataku, a olbrzym uderza swoim ciałem o narożnik, po czym otrzymuje niespodziewanego Diaster Kick'a... Jego głowa i ręka zostaje przechwycona przez syna Dusty'ego Rhodesa... Siedzący przy stole komentatorskim, Chris Jericho wskakuje na apron. Cody uwalnia Matt'a ze swoich rąk i podchodzi pod liny, przy których stoi Y2J... Po chwili Rhodes odwraca się przodem do olbrzyma i otrzymuje od niego, Carboon Footprint! Czy to już będzie koniec walki?! Na arenie pojawiają się dwaj zamaskowani zawodnicy, a Matt przechodzi w pin... Jericho rusza z biegiem w stronę intuzów, ale zostaje przez nich poskładany... Morgan rezygnuje z pinu i rusza na pomoc swojemu przyjacielowi... Zamaskowani ruszają z pięściami na olbrzyma, a sędzia rozpoczyna odliczanie Count Out ...Jest już przy 8... ''The Blueprint'' oraz ''Lionheart'' w międzyczasie poradzili sobie z intruzami, a teraz obaj ruszają w stronę ringu z biegiem... Kanadyjczyk zostaje chwycony przez jednego z zamaskowanych, a od drugiego otrzymuje uderzenie krzesłem w tył głowy! ...No nieciekawa sytuacja dla Y2J, który ma jeszcze dzisiaj stoczyć walkę o pas WHC... Olbrzym wskakuje na apron, ale niespodziewanie inkasuje w Diaster Kick i spada poza ring... 9..10!

Winner and still TV champion: Cody Rhodes via

Count-Out (4:35)

_________

Reklamy

_________

Szatnia Cody'ego Rhodesa...

Cody Rhodes: Teraz już mogę sobie samemu pogratulować tego, że jestem aż tak wspaniały! Ja jestem ponad wszystkim i ponad każdym! Nikt nawet w najmniejszym stopniu nie jest tak wspaniały jak ja, bo żeby być tak wspaniałym, to trzeba być tylko i wyłącznie mną! A mną jestem tylko ja!... Dzisiaj czeka mnie jeszcze jedno wyzwanie, które zwyciężę i zostanę podwójnym mistrzem federacji! I be the double champion and I'm better than them all, becasue everyone they will tell me master!

------

Steve Fox oraz jego gość, Bully Ray!...

Steve Fox: Witam cię Bully! Powiedz nam jak się czujesz przed walką o swoje mistrzostwo, które może ci zostać odebrane?

Bully Ray: Co może?!

Steve Fox: Może ci zostać odeb...

Bully Ray: ... Do You Know Who I Am?! Jeśli jeszcze raz zadasz mi takie pytanie, to skończy się to dla

ciebie źle!

Steve Fox: Prz... Prze.. Przepraszam!

Bully puszcza Fox'a i poprawia mu kołnierzyk od jego koszuli...

Bully Ray: Lepiej to sobie zapamiętaj! ......

------

4.Single Match

Dolph Ziggler /w.menager Ric Flair vs Dave Batista:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler_CutOut_Jess-x.jpg /w.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/29/24.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Baut_-WRESTLEYOURWAY.jpg

Zawodnicy wymieniają się spojrzeniami, po czym przechodzą w klincz. Dave przepycha Dolpha do narożnika, gdzie wymierza mu potężne uderzenie pięścią w tułów, dokładnie w to miejsce, gdzie leży wątroba. Teraz zarzuca go na swój bark i w taki sposób z rozbiegu wciska go w naprzeciwległy narożnik, gdzie zaczyna częstować go serią Shoulder block'ów w brzuch. Wyrzuca go za siebie Belly to Belly Overhead Suplex'em. Zigg wstaje i odpowiada Dropkick'iem w kolano biegnącego na niego, ''Animala''. Batista zostaje powalony, a Dolph trzymając go za nogę, schodzi z ringu, przyciąga go pod narożnik i wbija go jego kroczem w metalowy słupek. Następnie chwyta go za nogę i również uderza nią o słupek. Podopieczny Rica wchodzi do ringu, chce podnieść konkurenta, ale ten klęcząc na kolanach odpycha go. Ziggi odbija się od lin i już miał się spotkać z Lariatem, ale jednak skula głowę, przebiega pod ręką rywala za jego plecy i wymierza mu Chop Block w tył nogi. ''Zwierz'' zostaje powalony na kolana i bezpośrednio dobity Jumping DDT. Ziggler przechodzi w pin, ale uzyskuje w nim tylko 2 count'y. Po nieudanej próbie przypięcia wchodzi na narożnik, skąd wyskakuje z Diving Elbow Dro... Nic z tego! Nadziewa się na kolana Dave'a, który szybko wstaje, podnosi Dolpha i wynosi go pod pozycję do wykonania Batista Bomb, ale ten z niego zeskakuje i szybko odpowiada Super Kick'iem! Dolph po powaleniu rywala zaczyna robić przy nim brzuszki... W trakcie robienia piątego brzuszka jego szyja zostaje chwycona przez Batistę, który wstaje, podnosi ''ShowOff'a'' ... I ten jednak wymierza mu kopniaka w brzuch i dorzuca bardzo szybko Dropkick'a! Podopieczny Rica idzie za ciosem, chwyta za głowę przeciwnika, ale ten klęcząc chwyta go za majty i przyciąga z całej siły do siebie. W taki też sposób Dolph wyleciał poza ring. ''Animal'' wychodzi z kwadratowego pierścienia. Wynosi Zigga na Gorillia Press Hold i rzuca go o barierki, o które ten uderza twarzą. Dave przedłuża swoją dominację nad konkurentem, zarzuca go na bark i wciska go w apron, a następnie wrzuca go do ringu, gdzie również i on wchodzi po schodkach. Będąc w kwadratowym pierścieniu wymierza leżącemu rywalowi Elbow Drop w plecy i bezpośrednio przechodzi w Batista Bite!... Jednak nic z tego, bo są zbyt blisko lin, których łapie się Ziggler, a sędzia odciąga od niego napastnika. Batista odchodzi od oponenta pod najbliższy narożnik, przy którym siada i czeka, aż ''ShowOff'' się podniesie. ''Natural'' jest już na nogach, a Dave biegnie ze Spearem prosto na niego... Unik! ''Animal'' na własne życzenie wbija się sam w metalowy słupek i zostaje przejęty w pin przez konkurenta School Boy'em, dodatkowo Ziggi zarzuca swoje nogi na drugą linę, a sędzia rozpoczyna odliczanie Pinfall'u, 1..2..! Kick-Out! To jeszcze za mało, aby pokonać tak doświadczonego zawodnika jakim jest Dave, który od razu po kick-out'cie szybko wstaje na nogi i łapie biegnącego rywala w swoje łapy i wymierza mu Sidewalk Slam... ''Zwierz'' podnosi swojego oponenta, wrzuca go do narożnika, zarzuca go na niego i usiłuje przechwycić go pod Muscle Buster, ale Zigg stawia mu opór... Batista rezygnuje z nieudolnej próby przejęcia rywala w swoje łapy, puszcza go i niespodziewanie otrzymuje kopniaka w twarz... ''Animal'' trzymają się za twarz odchodzi do tyłu... I otrzymuje Diving Brain Cho... Jednak nic z tego! Pada kontra w Spinebustera/Spera od ''Zwierza''!

Dave po wymierzeniu tej akcji podchodzi pod liny, przy których po zewnętrznej stronie stoi Ric Flair ...Batista z aroganckim uśmiechem wskazuje na niego palcem, a następnie wykonuje taunt ''Cut Throat''. Ricowi się to nie spodobało i oblał go wodą... Oślepiony ''Animal'' odwraca się twarzą do Ziggiego, od którego otrzymuje Knee Dropkicka. ''Zwierzak'' zostaje powalony na kolana, a Dolph rozpędza się, odbija od lin ...I Name-Droppe... Holly Shit! Pada kontra w Batista Bomb! <''This is awesome!''> Pin, 1..2..3!

Winner: Dave Batista via Pinfall (13:50)

Batista po walce sięga po mikrofon i mówi, że teraz kolei na Ric'a Flaira, którego ma zamiar pokonać na Summer Slam!

------

5.Handicap Elimination Match

R&H&G vs Drew McIntyre & Kane:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1726/reks_sd_002.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/623/40_Curt_Hawkins.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1429/corey_graves_wh3d4.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/614/66_Drew_McIntyre.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_CutOut_Jess-x.jpg

Jako pierwsi rozpoczynają Tyler Reks oraz Masked Kane. Pomiędzy zawodnikami dochodzi do krótkotrwałej wymiany ciosów, która zostaje zakończona na Eye Rake od Reksa, sędzia tego nie zauważył. Tyler chwyta niewidomego na jedno oko Kane'a za szyję, ale niespodziewanie otrzymuje od niego Throat Trust. ''Big Red Machine'' wrzuca rywala do narożnika, gdzie chwyta go za twarz i wymierza nią kilka uderzeń o turnbuckle. Jacobs wrzuca go teraz jego brzuchem w narożnik, od którego ten się odbija i inkasuje w Sidewalk Slam. Kane dokonuje zmiany ze Szkotem, który szybko podchodzi pod przeciwnika, podnosi go i od razu wrzuca go w narożnik, gdzie dobija go dwoma Corner Lariatami. Wrzuca go do naprzeciwległego narożnika i usiłuje wymierzyć mu tam Running Corner Big Boo... Unik! ''The Chosen One'' zawisa jedną nogą na narożniku, za którą chwyta go konkurent i wymierza mu Leg Stunner'a. McIntyre upada na ring, a Reks wchodzi na apron i po chwili skacze na Szkota z Diving Springboard Senton. Teraz dokonuje zmiany z Curtem Hawkinsem, który podnosi Drew'a i wykręca go pod pozycję do wykonania Taste Of Pain, ale ten wykręca się z jego rąk i wymierza mu potężnego Standing Lariata. ''The Chosen One'' przechodzi w pin, ale zostaje on przerwany przez Tylera Reksa oraz Corey'a Gravesa ...Do kwadratowego pierścienia wchodzi Kane, ale niestety nie daje on rady dwójce przeciwników i zostaje wyrzucony poza ring ...R&G wychodzą na apron... McIntyre wstaje na nogi. Zaczyna obijać rywala stompami, przyciąga go za nogę pod narożnik i trzymając go za nogę wychodzi z ringu, przyciąga go pod metalowy słupek i z jego wykorzystaniem zakłada mu zmodyfikowane Figure Four Leglock.

R&G chcą pomóc przyjacielowi w wydostaniu się z tarapatów, ale nie dają rady Kane'owi, który atakuje ich z zaskoczenia. Szkot wchodzi do kwadratowego pierścienia, podnosi Curta i odpycha go w stronę lin, od których ten odbija się i inkasuje w Flapjack ...Kane poza ringiem rzuca na zmianę rywalami... Hawkins po otrzymaniu Flapjacka wstaje bezpośrednio na nogi i otrzymuje Future Schock DDT! ''The Chosen One'' przechodzi w pin, 1..2..3!

Curt Hawkins is eliminated 6:10

... Na miejsce Curta do ringu zostaje wrzucony przez Kane'a, Tyler Reks, którego Drew chce podnieść, ale ten będąc na kolanach chwyta go za majty i przyciąga z całej siły do siebie, McIntyre uderza twarzą o narożnik... Reks idzie za ciosem i dobija Szkota Elbow Drop Takedownem ...Poza ringiem Kane odchodzi od Corey'a i wchodzi na apron... Pin od Reksa, ale zostaje on po chwili przerwany przez ''Big Red Machine'', który chwyta go za dredy, ale ten klecząc na kolanach wymierza mu potężne uderzenie pięścią w brzuch i wyrzuca go z ringu... Reks odwraca się twarzą do będącego w ringu, Szkota, ale otrzymuje od niego Running Big Boota. Członek drużyny R&H&G zostaje powalony na ring... ''The Chosen One'' dokonuje zmiany z partnerem. Do kwadratowego pierścienia z drugiej strony wchodzi Corey Graves, który biegnie prosto na Kane'a z Running Lariatem, ten jednak unika ciosu schylając się, odwraca się twarzą do Corey'a i chwyta go za szyję ...Tyler uderza potwora z całej siły pięścią w plecy... Do kwadratowego pierścienia wchodzi Drew, który chce uratować swojego partnera, ale zostaje on zaatakowany przez Graves'a który rzuca się na niego z pięściami. Reks podnosi ''Big Red Machine'', wrzuca go do narożnika, gdzie dobija go Running Corner Lariatem, a następnie Drew, ale został on wrzucony w niego Irish Whip'em przez Corey'a... Szkot zatrzymał się na partnerze i obaj zostają dobici Body Avalanchą przez Reksa... Drew odchodzi parę kroków do tyłu i zostaje powalony przez Corey'a, Running Takedown Lariat'em... Tyler wynosi Kane'a na jeden ze swoich barków i razem z Graves'em wymierzają mu podwójną akcję, Powerslam + Neckbreaker combo!... Reks przechodzi w pin, 1..2..3!

Masked Kane is eliminated 9:13

... R&G podchodzą pod zwijającego się z bólu Szkota. Podnoszą go i chcą wykonać na nim Double Suplex, ale ten stawia im opór i to oni obrywają Suplex'a into two oponents. R&G od razu po otrzymaniu tej akcji podnoszą się na nogi. McIntyre wrzuca Corey'a w metalowy słupek, a Tylerowi wymierza kopniaka w brzuch i Future Shock DDT! Po którym przechodzi w pin i uzyskuje w nim 3 count'y!

Tyler Reks is eliminated 9:55

Finałową dwójką zawodników są Drew McIntyre oraz Corey Graves. Szkot wyciąga rywala z narożnika, wrzuca go naprzeciwległego i biegnie za nim, jednak ten z wybicia Handstand'em od narożnika przeskakuje nad nim i bezpośrednio wymierza mu Slepper Slam. Graves przechodzi w pin, ale uzyskuje w nim tylko 2 count'y. Corey podnosi Szkota i wrzuca go do narożnika, gdzie dobija go Forearm Smash'em. Drew trzymając się za twarz podchodzi nieświadomie parę kroków do przodu, a Graves rozpędza się, odbija od lin... I inkasuje w Stun Gun! McIntyre chwyta oponenta wokół pasa i przerzuca go za siebie Gutwrench Suplex'em. Wchodzi na narożnik, skąd wyskakuje z Diving Leg Dro... Unik i trafia w ring. Członek drużyny R&H&G tylko się odsunął, ale teraz za pomocą lin wstaje na nogi. Drew również w tym samym czasie wstaje i od razu próbuje wymierzyć Big Boota, ale rywal schyla głowę i przechodzi za jego plecy. Szkot odwraca się do niego twarzą, a jego szyja zostaje chwycona w rękę konkurenta. McIntyre ją zrywa i odpowiada Clotheslin... Graves ponownie unika ciosu tak jak poprzednio. Będąc za plecami konkurenta chce przejąć go w pin Backslide'm, jednak Drew sam wybija się z nóg robiąc fikołka do tyłu na plecach przeciwnika i bezpośrednio wymierza mu niespodziewane Future Shock DDT, po którym przechodzi w pin, gdzie uzyskuje 3 count'y!

Winners: Drew McIntyre & Masked Kane (11:14)

Do ringu wchodzi Masked Kane, któremu Drew w zamian za pomoc odwdzięcza się Running Big Bootem oraz dorzuceniem Future Shock DDT!

------

Steve Fox oraz jego gość, Austin Aries...

Steve Fox: Hej Austin!

Austin Aries: No cześć Steve!

Steve Fox: Jak się czujesz jako ponowny mistrz Wagi Półciężkiej?

Austin Aries: Czuję się znakomicie oraz jestem bardzo

zadowolony z tego, że ten pas powrócił na swoje odpowiednie miejsce.

Steve Fox: A co powiesz o jego byłym posiadaczu, Hunico?

Austin Aries: Uważam, że ten facet ma ogromny potencjał. Chętnie stoczyłbym z nim rewanż...

Wypowiedź zostaje przerwana przez Hunico...

Hunico: Naprawdę zrobiłbyś to?!

Austin Aries: ...... Tak! ......

Hunico: Ale z czego się cieszysz kretynie? Myślisz, że teraz podam ci swoją rękę? Akurat ciebie mam daleko w chuju. Mi zależy tylko na ...... tym!

Austin Aries: Really?!

Hunico: Yea, Really!

Austin Aries: To w takim razie szykuj się na bitwę!

Hunico: Pff... ......

Aries oddaje sobie i czy dojdzie do brawlu?! Jednak nie. Zostają oni rozdzieleni przez Kingstona i Shelley'a, którzy własnie znaleźli się tuż obok nich.

Reklamy

6.No Holds Barred Match for Hardcore Championship

Bully Ray © vs Hardcore Holly:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/ppv3.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/226/Hardcore_Holly_3.jpg

Jako pierwszy do kwadratowego pierścienia wchodzi Bob Holly, a następnie po nim do ringu wbiega trzymający krzesło w ręku, Bully Ray. Ray biegnie... Unika próby Clothesline'u schylając głowę i przebiega pod ręką rywala za jego plecy. Bob odwraca do Ray'a twarzą i otrzymuje Chair Shot! Ray chwyta go za kark i wyrzuca poza ring. Idzie za ciosem, podnosi go, wynosi pod Powerbomb Hold i w taki sposób wrzuca go Powerbomb'em prosto w krawędź apronu! Bully podnosi oponenta, przyprowadza go pod schody, gdzie pomiędzy je, a metalowy słupek wsadza jego rękę... Teraz wyciąga spod ringu Kendo Stick, podchodzi pod Boba i krzyczy do niego:

-Do you Know Who I am?!

Po czym bierze zamach Kendo Stick'iem... I jednak rywal unika ciosu schylając głowę, a Ray uderza kijem w metalowy słupek. Hardcore Holly szybko wsadza palca z wolnej ręki konkurentowi w oko i dorzuca szybkiego kopniaka w kroczę! ''Alabama Man'' po 10 sekundach wyciąga swoją rękę z dziury. ''Pomaga'' konkurentowi wstać i wrzuca go w schody. Wyciąga kosz na śmieci spod kwadratowego pierścienia i zakłada go mistrzowi na głowę. Podnosi schody i rzuca je na śmietnik, w którym znajduje się głowa Bully'ego Ray'a! Bob podchodzi pod oponenta i z aroganckim uśmiechem krzyczy do niego:

-Do you know who is Hardcore Holly?!

Bob wyjmuje spod ringu tarkę, którą zaczyna trzeć czoło przeciwnika! Teraz już wrzuca go do kwadratowego pierścienia i do narożnika, gdzie chce go dobić Running Body Avalanchą, ale Bully unika ciosu, a Holly uderza twarzą o narożnik... Trzymając się za nią odwraca się nieświadomie przodem do konkurenta, który wymierza mu DDT prosto w krzesło, pin 1..2..! Niespodziewany Kick-Out! Bully po nieudanej próbie przypięcia zarzuca rywala Scoop Slam'em na leżącego krzesło. Wchodzi na narożnik, skąd wyskakuje z Diving Sento... Unik i trafia plecami w krzesło! Bob wychodzi z ringu, wyciąga ze stołu komentatorskiego monitor, z którym chce wejść do ringu... Wystawia głowę pomiędzy linami i otrzymuje w nią uderzenie łokciem... Holly zawisa twarzą na linach, a jego oponent wymierza mu Speara w brzuch... Boba tak mocno wybija, że uderza twarzą o stół komentatorski. Bully po chwili zarzuca rywala na niego i na nim chce go wynieść pod Powerbomb Hold, jednak konkurent stawia mu opór i to on wynosi Ray'a pod Alabama Hold! Ale nic z tego, ponieważ temu udaje się wydostać i jednak pada Powerbomb z jego strony, ale ze stołu komentatorskiego na matę! Mistrz wrzuca Boba do kwadratowego pierścienia, podchodzi pod niego... I Small Package od Boba! 1..2..! Kick-Out! Holly podnosi krzesło, które ustawia w narożniku. ''Pomaga'' wstać rywalowi i chce go w nie wrzucić Irish Whip'em... Pada kontra z Irish Whip'u w Irish Whip ze strony mistrza, a ''Alabama Man'' wbija się głową w te krzesło! Głowa Holly'ego w nim utkwiła...

Bully Ray: Give the tables!

Na arenie pojawia się Big Show ze stołem w rękach. Rekacja Ray'a na pojawienie się olbrzyma może rozbawić wszystkich widzów...

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/01/7a97be3b8f4513ef02d0dd8323c28c28.gif?1326654586

Jednak Wight tylko się pojawił, ponieważ znikąd zostaje rzucony młotem w twarz od... No właśnie kogo?... Big Show pada jak kłoda na stage'u. Bully podchodzi pod przeciwnika, od którego otrzymuje uderzenie łokciem. Ray zostaje przechwycony w pin School Boy'em, 1..2..! Kick-Out! Obecny mistrz wstaje na nogi, wymierza rywalowi kopniaka w brzuch i wrzuca go Irish Whip'em do narożnika. Biegnie za nim, ale ten przeskakuje na nim handstand'em into turnbuckle i biegnie na Ray'a... Jednak ten niespodziewanie wymierza

mu Bubba Cutter!

Ray przechodzi w pin i uzyskuje w nim 3 count'y!

Winner and Still Hardcore Champion: Bully Ray via

Pinfall (14:30)

------

Backstage...

Cody Rhodes rozmawia z Kassiusem Ohno

Cody Rhodes: Podjąłeś już decyzję?

Kassius Ohno: Jeszcze nie. Potrzebuję więcej czasu, ponieważ w chwili obecnej muszę jeszcze inne sprawy pozałatwiać.

Cody Rhodes: Jakie? Może będę ci mógł jakoś pomóc?

Kassius Ohno: Muszę zakończyć karierę nijakiego Claudia Castagnoli, który był niegdyś moim przyjacielem.

Cody Rhodes: Nie zawracaj sobie głowy tym nieudacznikiem.

Kassius Ohno: Nie rozumiesz mnie... Chcę zakończyć jego żenującą karierę, bo i tak w pojedynkę on nic tutaj nie osiągnie.

Cody Rhodes: Jak sobie chcesz Kassius... Ale wiedz, że

czasu na podjęcie decyzji masz coraz mniej.

------

7.Triple Threat NO DQ Match for IC Championship

Rey Mysterio © vs AJ Styles vs Cody Rhodes:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/Rey_Mysterio-2011Cutout_by_Jibunjishin37.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_28.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/Cody13.jpg

Striker uderza w gong! Dwójka przyjaciół rusza do ataku na Rhodesa... Front Dropkick od Rey'a dla Cody'ego, którym wbija w narożnika, a AJ dobija go tam Running Corner Dropkick'iem. Styles wpycha głowę Rhodesa pomiędzy swoje nogi i zaciąga go na siebie. Mysterio wskakuje na liny, skąd wyskakuje z Diving Springboard Sentonem dla ''Un-Dashinga'' i w ten sposób dwójka przyjaciół serwuje nam widowisko prześwietnej, podwójnej akcji Powerbomb + Diving Springboard Senton/ combo! ''The Phenomenal'' podnosi syna Dusty'ego Rhodesa i odpycha go w stronę Luchadora, który podcina go Drop Toe

Hold'em, a młody Rhodes upada twarzą na drugiej linie, na której zawisa... ''Master Of 619'' rozpędza się, odbija od lin i serwuje młodemu wilkowi Tiger Feint Kick... Cody po otrzymaniu tego kopnięcia odwraca się nieświadomie twarzą do ''The Phenomenal One'a'', od którego otrzymuje Pele Kick! A następnie chwiejący się na nogach, ''Un-Dashing'' inkasuje w Double Dropkick i zostaje dobity jednocześnie Standing Senton'em i Flip Leg Drop'em przez obu rywali! Przepiękne i jakże bardzo długie combo: Tiger Feint Kick, Pele Kick, Double Dropkick i Senton/ Flip Leg Drop! Dla Rhodesa! Styles zaciąga Cody'ego w dźwignię, Surfboard hold, a Rey dokłada do tego Springboard Leg Drop!

Cody zdecydowanie już nie zagraża dwójce pozostałym zawodnikom w drodze do sukcesu... Luchador przechodzi na nim w pin, ale już przy pierwszym count'cie zostaje zerwany z niego przez ''The Phenomenala'', który dodatkowo wyrzuca go poza ring i teraz to on przechodzi w pin na Cody'm, 1..2..! Kick-out! ''The Phenomenal One'' podnosi Rhodesa za włosy i wyrzuca go z kwadratowego pierścienia, gdzie dobija jego i Rey'a, Rope Flip Outside'm! Od razu po wylądowaniu wstaje na nogi i pod wpływem adrenaliny wrzuca Rhodesa w barierki, na których ten się zatrzymuje. Styles w biegu wskakuje na schody i za pomocą odbicia się od nich wymierza Cody'emu Dive Forearm Smash! Odwraca się tyłem do niego i teraz to on obrywa w ten sam sposób, ale Hurricaranę od Rey'a. AJ trafia twarzą o krawędź apronu i zaczyna krwawić. Luchador dobija opartego o barierki, ''Un-Dashinga'' lariatem i obaj przelatują ponad nimi w publiczność... ''Master Of 619'' bierze od jednego z fanów, kubek z napojem, którego zawartość wylewa na twarz leżącego Rhodesa. Inny fan podaje mu laskę, którą ten uderza Cody'ego w plecy, a ona się łamie! Teraz Mysterio wyrzuca z powrotem konkurenta ponad barierkami na matę... I niespodziewanie obrywa Outside Springboard Karate Kick od AJ Stylesa! ''The Phenomenal'' podnosi przyjaciela i wrzuca go do ringu, gdzie również i on wchodzi... Ponownie go podnosi, wrzuca do narożnika, gdzie chce go dobić jakimś atakiem z rozbiegu, ale ostatecznie zostaje przerzucony Back Body Drop'em ponad linami, poza ring na leżącego Cody'ego... Luchador dobija ich obu Outside Slingshot Corksew Body Splash'em. Następnie wrzuca ich do kwadratowego pierścienia, a sam wskakuje z apronu na liny, skąd skacze z Springboard Body Splash'em na Rhodesa, pin 1..2..! Interwencja ze strony ''The Phenomenala'', który zrywa Rey'a i odpycha go na bok i sam przechodzi w pin, 1..2..! Springboard Led Drop od Luchadora dla AJ Stylesa... Mysterio podnosi go i wyrzuca z ringu... Do którego wbiegają nagle dwaj zamaskowani zawodnicy, którzy go atakują i kładą na nim półprzytomnego Rhodesa, sędzia rozpoczyna odliczanie, 1..2..3!

Winner and new IC Champion: Cody Rhodes via Pinfall

(8:20)

------

ME 8.F4W Elimination Submission Match for WHC Championship

Samoa Joe © vs William Regal vs Daniel Bryan vs Chris Jericho?:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/1956_Samoa_Joe.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/77/1030_William_Regal.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/bryan122.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/1576_Chris_Jericho.jpg?

Obecność Y2J'eja w walce jest niepewna ze względu na to, co spotkało go w trakcie dzisiejszej gali, gdzie próbował ochronić swojego przyjaciela przed dwoma intruzami... A jednak! Na arenie pojawia się lekarz, który mówi, że Jericho nie wystąpi w walce... Nagle na zapleczu Chris Jericho słysząc tę wiadomość oszalał. Zaczyna rzucać wszystkim, co znajduje się w zasięgu jego ręki. Nawet dopuścił się do pobicia lekarza, który stoi przy nim... Y2J wchodzi na arenę:

-Ty mi kurwa nie będziesz mówił, co mogę, a czego nie mogę, rozumiesz?!... Ja walczę, a ty milczysz! ......

Chris wszedł do ringu, ale cała trójka rywali rzuca się na niego z pięściami. Powalają go w narożniku, po którym zwija się. Pozostali trzej zawodnicy zaczynają walczyć pomiędzy sobą. Low Kick od Bryana dla Samoańczyka i szybki Irish Whip do narożnika, w którym znajduje się Y2J, który inkasuje w w ogóle niezamierzonego Running Hip Dropa od Samoa Joe. Teraz ''Smok'' przechodzi z Williamem w klincz... Anglik przechwytuje go pod Arm Lock, jednak ten wykręca się i teraz to on trzyma go w Arm Lock'u... Regal się przekręca i tym samym przechodzi w Hammer Lock... Smok przerzuca go przez swoje ramię tak jakby Snampare'm i dorzuca kopniaka w jego plecy. Amerykanin inkasuje w maczugę w kark od ''Samoan Machine'' i zostaje wrzucony przez niego ramieniem w metalowy słupek. Joe wymierza Regalowi Jumping Hip Drop, a Chrisowi Turnbuckle Sitout Powerbomb ...Daniel opiera się plecami o narożnik i bezpośrednio inkasuje w Body Avalanchę od obecnego mistrza Wagi Ciężkiej, który przerzuca go za siebie T-Bone Suplex'em! Ładna dominacja mistrza! Samoa Joe podchodzi pod Williama, podnosi go, ale niespodziewanie obrywa Europan Uppercutter. Samoańczyk trzymając się za twarz odwraca się przodem do Kanadyjczyka, od którego niespodziewanie otrzymuje Codebreaker! I w taki sposób cała dominacja ''Samoańskiej Maszyny'' się kończy. Jericho staje naprzeciw Anglika, z którym wymienia się spojrzeniem i obaj przechodzą w klincz... Jednak ''Man's Man'' bez żadnego problemu radzi sobie z konkurentem, którego wrzuca do narożnika, gdzie wymierza mu serię Back Chop'ów ...Bryan wychodzi z ringu... Regal rozbiega się, chce się odbić od lin, przy których po zewnętrznej stronie stoi ''Amerykański Smok'', który chwyta go za nogę i go przewraca. Daniel trzymając go w dalszym ciągu za nogę wchodzi do ringu, ale zostaje on odepchnięty przez przeciwnika obiema nogami w stonę lin, od których się odbija i zostaje podcięty przez ''Man's Mana'' Drop Toe Holdem i zapięty w Regal-Stretch! ''Submission Machine'' wymierza z zaskoczenie Williamowi maczugę w tył głowy i pomaga Danielowi wydostać się z tarapatów... Joe zakłada Anglikowi Nerve Hold. ''Smok'' z rozbiegu odbija się od lin i wymierza w ramach wdzięczności Single Flying Knee Strike, Samoańczykowi. ''Lord'' zostaje uwolniony, a Samoa Joe powalony. ''NO-Man'' idzie za ciosem i wyrzuca obecnego mistrza Wagi Ciężkiej z ringu, gdzie dobija go Suicide Dive'm... W ringu Regal podchodzi pod siędzącego przy narożniku, Chrisa. Chwyta go za rękę, ale ten niespodziewanie wymierza mu Complete Shot into Turnbuckle

http://prikachi.com/images/414/4867414O.gif

Następnie zapina na nim Liontammer, a William odklepuje!

William Regal is eliminated (5:10)

...Poza ringiem Bryan wymierza klęczącemu oponentowi swoją typową serię ''Yes-Kick'ów'' w klatę. Podnosi go za włosy i Irish Whi... Jednak kontra z tej akcji w Pull Back, Spinebuster w stół komentatorski, który się łamie! Jericho wychodzi z kwadratowego pierścienia. Podchodzi pod leżącego Samoańczyka, którego chce podnieść... Ale niespodziewanie obrywa od niego w T-Bone Suplex w metalowy słupek! ''Samoan Machine'' wrzuca Kanadyjczyka do ringu, gdzie go podnosi i odpycha na liny, od których ten się odbija i inkasuje w Samoa Drop. Joe ponownie podnosi przeciwnika, wrzuca go do narożnika, gdzie wymierza mu krótką serię Shoulder block'ów w brzuch i na dokładkę dorzuca Belly to Belly Side Suplex. Będąc z nim w parterze zakłada na nim Inverted Full Nelson hold!

Te pierwsze szarpięcia na leżąco:

Y2J odklepuje!

Chris Jericho is eliminated (7:00)

Zwracając uwagę na to, co spotkało Chrisa wcześniej, to można powiedzieć, że pokazał on w 100 % swoje lwie serce w tej walce!

Nagle na arenie pojawia się CD Blaze:

-Hej, hej, hej! Poczekajcie chwilę... Jericho zostań na swoim miejscu, ponieważ ta walka dostaje nowy gimmick match, Special Refree Submission Match, gdzie ty będziesz sędzią specjalnym i to od ciebie będzie zależało kto wygra tę walkę!

... ME Round 2 8.Special Refree Submission Match for WHC

Championship

Samoa Joe © vs Daniel Bryan -Special Refree: Chris Jericho:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/SamoaJoe9.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/2236_Daniel_Bryan.jpg -Refree:http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/Chris_Jericho_by_JHGaet.jpg

Bryan wchodzi do ringu z krzesłem i chce nim uderzyć Samoańczyka! Ale jednak odrzuca je na bok. Podnosi rywala, przechwytuje jego głowę pod Front Facelock, wymierza mu w taki sposób kilka uderzeń kolanem w głowę i dokłada Snap Suplex! Trzymając go w dalszym

ciągu za głowę przechodzi pod Guillotine Choke... Jednak Joe jakimś cudem przekręca się na bok, uwalnia głowę i zaczyna rozbijać gardę Smoka łokciami... Garda staje się coraz mniej skuteczna. Joe chwyta pretendenta za rękę i zaciąga go pod Armbar. Bryan również przekręca się na bok. Zaczyna wstawać na kolana i tym samym uwalnia się z dźwigni. Bezpośrednio chwyta ''Submission Machine'' za nogę i Heel Hook. Po paru sekundach Joe przekręca się na brzuch i teraz to on zakłada Amerykanowi Inverted Heel Hook... Cóż za wspaniała walka! ...Sędzia specjalny, Chris Jericho bierze od strikera mikrofon, siada na narożniku i zaczyna komentować starcie oraz wyzywać Joe'a i Daniela od najgorszych... ''No-Man'' znajduje się na kolanach trzymając gardę, natomiast Joe stara się ją rozbić serią Kick'ów! Nagle i niespodziewanie ''Smok'' chwyta go za nogę i podcina Dragon Screw'em!

Pretendent do pasa mistrzowskiego wchodzi na narożnik, skąd skacze z Diving Headbutt'em.

Po upływie 7 sekund zawodnicy klęcząc zaczynają się wymieniać uderzeniami. Forearm Smash od Daniela, który szybko wstaje na nogi i wymierza klęczącemu rywalowi Roundhouse Kic... Jednak nic z tego! Joe schyla głowę, a Daniel bezwarunkowo obrócił się do niego plecami i zostaje sprowadzony do parteru, School Boy'em i bezpośrednio zapięty w STF! Amerykanin chwyta się lin, ale Y2J ma to daleko gdzieś i nie odciąga od niego napastnika... ''Smok'' odklepuje!

Jednak walka trwa w dalszym ciągu, ponieważ Jericho patrzy się w stronę

publiczności... Joe pod wpływem wielkich emocji wstaje i wdaje się w kłótnię z Chrisem Jericho, ten wymierza mu Codebreaker, a Daniel zapina na nim NoLock. Samoańczyk odklepuje, a walka w reszcie dobiega końca!

Winner and New WHC Champion: Daniel Bryan (5:10)

Zapraszam do lektury oraz do jej skomentowania

:)

________

Newsy:

:arrow: Na gali Desperados 2 pasy nie zmieniły i 3 zmieniły swojego właściciela.

:arrow: Na najbliższym Blaze Stream:

*Dowiemy się, czy Ric Flair przyjmnie wyzwanie od Dave'a Batisty do walki na Summer Slam.

*Tego samego wieczoru odbędzie się ponowna walka o pas TV pomiędzy Cody'm Rhodesem i Matt'em Morganem. Jeśli zainterweniuje ktoś z zamaskowanych, Cody przegrywa, a jeśli Y2J, to Morgan.

*Odbędzie się walka pomiędzy Bobem Holly, a Williamem Regalem.

:arrow: BS zmieniło nieco swój kalendarz z galami PPV i gala Elimination Chamber odbędzie

się najprawdopodobniej już po Summer Slam.

Karta na Summer Slam:

:arrow: Single Match for Lightweight Championship belt

Austin Aries © vs Hunico

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-303811

W końcu pojawiło się PPV. Szkoda, że nie było brane pod uwagę w konkursie diary miesiąca, ponieważ na pewno podwyższyło by Ci ocenę! Teraz jeśli chodzi o styl oceniania, to na PPV bd oceniał każdą walkę.

1.Extreme Rules Match for Lightweight Championship- od razu świetne rozpoczęcie. Znakomita walka, która w moim mniemaniu otrzymała by Five Stara w realu. Było kilka świetnych spotów. Ocena 5/5.

*Dobry segment na zapleczu z Regalem. Ładnie to rozpisałeś.

2.Single Match-Kassius Ohno vs Christian Cage. Dobra walka, aczkolwiek nie tak dobra jak opener. Dobrze zabokowoana końcówka, którą przewidziałem w którymś z komentarzy. Ocena walki 3/5

*Szatnia Chrisa Jericho oraz Matt'a Morgana... trochę pedałowały segment. Nie podobał mi się.

3.Single No DQ Match for TV Championship- również walka na poziomie. Ciekawi mnie kto stoi za zamaskowanymi postaciami. Niezmiernie wynik bardzo cieszy. Rhodes jako TV Champ prezentuje się bardzo dobrze, o czym świadczy jego późniejszy speech. Ocena walki 3.5/5

4.Dolph Ziggler /w.menager Ric Flair vs Dave Batista: naprawdę bardzo dobrze wychodzą Ci dzisiaj te walki. Ta również była taka. Kilka ciekawych kontr. Zwycięzca był raczej oczywisty, ponieważ jak mi już wcześniej pisałeś Dolph u Cb dopiero stawa pierwsze kroki do Main Eventu. Ocena walki 4/5.

5.Handicap Elimination Match- Drew i Kane wygrywają, co cieszy. wydarzenia po walce wskazują na Feud oby panów, więc zapowiada się ciekawie. Ocena 4/5

6.No Holds Barred Match for Hardcore Championship- walka trochę inna od pozostałych, ale w sensie pozytywnym Naprawdę fajnie to rozpisałeś. Zwycięzca ten, którego obstawiałem. Ocena 3/5

7.Triple Threat NO DQ Match for IC Championship- co ja mogę powiedzieć. Tak jak w poprzednich walkach tutaj również było bardzo dobrze. Zwycięzca bardzo pozytywny. Cody to teraz mistrz IC i TV. Mnie bardzo ciekawi, kto jest zamaskowaną dwójką, ale na to bd musiał jeszcze poczekać. Ocena 4/5.

ME 8.F4W Elimination Submission Match for WHC Championship- Main Event gody całej gali. Świetne zwieńczenia znakomitej gali. Zwycięzca dla mnie znakomity. Bryan jest teraz u Cb główną twarzą fedki, co mnie bardzo cieszy. Ocena 5/5.

** Ocena gali- doprawdy znakomita gala pod względem ringowym. Warto było na nią czekać. Było kilka spotów wartych uwagi. Nie było słabych pkt, oby tak dalej. Ocena 4.5/5!!! [Najwyższa ocena, jaką dałem za odcinek na Booking Zone]

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-303814

1 walka - Kapitalna walka , widać że się postarałeś ta walka jako opener zrobiła swoje i widać już po tym jaka będzie ta gala. Ocena walki 10/10

Bardzo ładny segment z Regalem , fajny bo nie był długi i mnie nie zanudził ale też był potrzebny

2 walka - Walka dobra , nawet bardzo dobra , ale jak on się może równąc z openerem który był genialny. Tak więc tą walkę też dzięki atakowi na końcu oceniam na 7/10

Dziwny segment w szatni ale może być.

3 walka - Kolejna kapitalna walka , nie chodzi tez tu o samą walkę ale o to w jakich okolicznościach ona się zakończyła. Naprawdę gratulacje . Ocena - 8/10

4 walka - To przeszło wszelkie moje marzenia. Kapitalne , widać jaką robotę t odwaliłeś . Walka mnie w żadnym momencie nie znudziła jedynym minusem jest to że dolph ni wygrał. - 9/10

5 walka - Dzisiaj nie ma u ciebie słabych walka ale to jest kolejna walka która pokazuje że ta gala jest rewelacyjna. 9/10

6 walka - Dziś nie ma słabych walka ale ta była mimo wszystko minimalnie gorsza , ale i tak z przyjemnością mi się ją czytało. Fajny wyraz twarzy :D . 8/10

7 walka - No i tu bardzo fajnie , nie tylko z poziomu który i tak był kapitalny ale dzięki zwycięzcy i tej dwójce. Walka oceniona na 8/10

Main Event - Co to było ??? Kapitalna walka która pokazała jaka była ta gala , a była kapitalna . Do tego doskonały zwycięzca nic dodać nic ując ocena 11/10

Co do całej gali to to była najlepsza gala jaką kiedykolwiek czytałem.2 fenomenalne walki a wszystkie były bardzo dobre. Ocena całej gali 9,5/10

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-303972

Okej, no to czas na "Desperados" PPV. Szczerze mówiąc nie podoba mi się ta nazwa, ale to tylko taki drobny szczegół. Zaczynamy od starcia o Lightweight Championship. Na początku mały błąd - powinno być samo "Dean Ambrose". I to by było w sumie tyle. Fajne podkreślenie głównych bumpów. Ogólnie całą walkę można dać na plus. Z takim składem i takim rozpisaniem tego starcia - ta walka nie mogła być słaba. Doczepiłbym się tylko do jednego - Ci ludzie się nie męczyli? Ale to kolejny drobny szczegół. Podsumowując: bardzo dobre starcie. (PS. "3 county"? Bardziej poprawnie jest: uzyskuje "3 count")

Słaby wywiad z Regalem. Brakowało trochę sensu w niektórych zdaniach, można było niektóre słowa zastąpić innymi żeby owy sens zachować. Holly chyba też musi trochę popracować nad mic skillem, bo coś mu nie wyszło.

Walka nr2: Jeśli chcesz napisać w skrócie "między innymi" to "m. in.", a nie "min.". Z początku nie ogarnąłem o co chodzi. Kolejny błąd (mały, bo mały, ale zawsze): jeśli piszesz chanty i coś o chantach to w jednym ciągu (u Ciebie w nawiasie). I na koniec: skąd tam się wzięło krzesło? Magiczne pojawienie się? Wypadałoby napisać skąd ono się tam wzięło. Brakuje tu czegoś takiego jak budowanie napięcia. Walka była niezła.

Rozmowa Jericho z Morganem w sumie o niczym, więc nie za bardzo jest się o czym wypowiadać. Odbębniona gadka, tyle.

Rhodes vs. Morgan: co tu dużo mówić, odbyła się i tyle. Przejdę od razu do końcówki. Fajnie zaplanowane i w ogóle, ale boli mnie jedna rzecz. Brakło znowu budowania napięcia. Nie dość, że odliczenie z ośmiu do dziewięciu zabrało sporo więcej niż od jednego do ośmiu, to jeszcze w słaby sposób Morgan dostał Disaster Kickiem, który wymaga odpowiedniego przygotowania. Można było to rozegrać inaczej. Walka średnia.

A speech Rhodesa został totalnie zmaszczony. Pomijam fakt wychwalania się, co ze słowa na słowo wkurzało coraz mocniej i odtrącało od tej postaci. ("A mną jestem tylko ja!" - no shit Sherlock!) Najbardziej mnie zabolało ostatnie zdanie. "I be"? Serio? Blaze, proszę Cię, troszkę więcej uwagi przyłóż do angielskiego. Reszta nie wygląda lepiej.. Popracuj nad tym.

Jak wywiad z Regalem był słaby, tak z Bullym Ray'em już aż taki straszny nie był. Tak, był krótki, ale podbudował postać Bully'ego jako agresywnego gościa.

Ziggler vs. Batista: Dobre starcie, końcówka wypadła całkiem ciekawie, choć oślepiony Animal, który kontruje Signature Move Zigglera od tak na Batista Bomb, mógł trochę odrzucić. Batista tym samym jest bookowany na takiego, który Zigglera może poskładać, nawet wtedy kiedy jest oślepiony. Dave zamierza walczyć z Ric'iem na SummerSlam? Czuję pięć gwiazdek..

R&H&G vs. Kane and McIntyre: Brakło budowania napięcia co u Ciebie jest dość widoczne. Walka dobra, kilka fajnych motywów. McIntyre zyskuje w moich oczach. Mam nadzieję jednak, że nie będziesz z niego próbował robić terminatora czy czegoś w tym stylu, bo patrząc na końcówkę..

Nie podobał mi się ten wywiad, tak jak nie podobała mi się wymiana zdań między Ariesem a Hunico. Nie wiem czemu, słabe to było po prostu.

Bully Ray vs. Hardcore Holly: kolejne dobre, ale tylko dobre starcie. Nie wiem co tu więcej pisać.

Rozmowa Rhodesa z Ohno.. okej, wynikało z niej coś. Ohno jednak musi popracować nieco nad składnią. Tyle.

Ostro pushujesz Rhodesa. Dwa pasy? Niech będzie. Niedługo będzie mógł się garnąć na pas wagi ciężkiej jak tak dalej pójdzie. Jednak nie ma co przesadzać z pushem. Walka o pas Intercontinental niezła, muszę to przyznać. Kilka fajnych akcji, spotów, near-falle też jakieś tam były. Znowu jednak brakło budowania napięcia. Będę się tego czepiał. Jak już próbujesz zrobić coś (walka nie kończy się normalnie przez pinfall czy submission) w stylu odliczenia poza ringowego lub dyskwalifikacji to trzeba nad tym posiedzieć i zrobić tak żeby to wyglądało na interesujące. Tutaj widzę, że zostało odbębnione, tyle.

Walka o WHC: wkur*iony Jericho jest wkur*iony, ale chyba był zbyt ostry. Tą "k*rwę" można było sobie odpuścić. Można to załatwić bez wulgarnych słów. Co do samej walki: podobało mi się to! Zarąbiście zabookowany Jericho - w pierwszej jak i drugiej części. Joe wygrał i obronił pas, ale mała podpowiedź: w Submission Matchu nie ma znaczenia czy ktoś złapie lin czy nie. Z tego co pamiętam nie można przerwać suba po złapaniu liny w tego typu walce. Mogę się oczywiście mylić.

Gala wypadła ciekawie. Żadna walka nie spadła poniżej średniej, wiec chyba jest dobrze. Słabe segmenty mówione, nad którymi można oczywiście popracować. Ogólna ocena gali: 3+/6. Głównie walki Ci to podciągnęły.

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-303990

Jestem bardzo zadowolony tym, że gala spodobała się wam oraz dziękuję wam za bardzo dobre komentarze i ocenki :)

LeViathan, będę się starał popracować jeszcze nad budowaniem napięcia, ale właśnie nie wiem, czy to ma jakiś sens, ponieważ jeśli będę pisał, że ''czy uzyska 3 count'', a pod spodem będzie widoczny dalszy ciąg walki, to wiadomo, że jednak mu się nie uda, ale postaram się nad tym popracować ;) Dzięki również za wytknięcie błędów, których następnym na pewno nie popełnię :)

"A mną jestem tylko ja!"
Z Młodego Rhodesa chcę zrobić ''nawiedzonego'' psychola, więc przez to tak to napisałem ;)

Co do Zigglera, to są jego tak jakby pierwsze kroki w Blaze Stream. Wcześniej był Low Card'erem, więc przez to Batista pokonał go z tak wielką łatwością.

Joe wygrał i obronił pas

Natomiast tutaj mam dla Ciebie małą niespodziankę, ponieważ wygrał Bryan :P Zajrzyj w Tag Spoiler, często zamieszczam tam dalszy ciąg walki ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-303994

Ja skomentuję trochę krócej niż poprzednicy, gdyż dopiero wczuwam się w booking. Gala oczywiście na "+", najbardziej podobał mi się pojedynek o World Heavyweight Title. Jak kolega wyżej wspomniał, świetną rolę odegrał Chris Jericho. Nie podobało mi się to, że Rhodes po zwycięstwie w kółko mówił jaki to jest wspaniały. Poza tym do gustu przypadły mi walki Ziggler vs Batista oraz opener gali. Show oceniam na 4/6, to tyle ode mnie i pozdrawiam. :smile:
https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-304004

Skomentuje PPV:

Walki - skomentuje je ogólnie. Dużą miarę przykuwasz do nich w swoich odcinkach diary i to idzie na plus. Mnie ogólnie nie chciało by się pisać takich walk, bo pisałem ich wiele na e-feda, ale mniejsza o to. Walki podczas Twojego PPV były godne uwagi i chciałbym niektóre z nich zobaczyć, bo wyszły Tobie one bardzo ciekawie.

Wywiad z Regalem był w miarę dobry. Podobało mi się, jak mówił, bo mówił, jak doświadczony zawodnik i te kilka zdań mogły się podobać. Holly nic ciekawego nie pokazał . Typowe wejście z "po gruszkami" szkoda, że tego nie rozwinąłeś.

Postać Rhodesa jest dobra i dobrze wyszło Ci to w jego szatni. Widzę, że dobrze promujesz jego postać co idzie na plus (przeglądałem niedawno także tygodniówki)

Ten "wywiad" z Ray'em był nijaki. Miał podkreślić trochę gimmick Bully'ego, ale mogłeś zadać kilka pytań, po czym dopiero on by się wkurzył jakimś pytaniem, bo tak, ten wywiad nic nie wniósł.

Ciekawie wyszło Tobie to, że Batista chce walczyć z Flairem na SummerSlam. Może być interesująco.

Dajesz za dużo wywiadów i na tym PPV były już trzy. Dziwny był tekst Hunico: "Akurat ciebie mam daleko w chuju." Ogólnie to staraj się rozwiać bardziej wypowiedzi zawodników, bo u Ciebie dużo segmentów to wymiana pojedynczych zdań.

Zapowiada się feud, czy kontynuacja feudu między Kassius Ohno, a Claudio Castangolim (nie wiem, co wydarzyło się szczegółowo między nimi)

Cieszy mnie, że Rhodes zdobywa swój kolejny tytuł. To postać, która jest charyzmatyczna i jeśli jest dobrze wprowadzona przez bookera może być interesując w segmentach z jego udziałem.

Wydarzenia podczas Main Eventu gali były interesujące. Dużo się działo co idzie na plus.

PPV ogólnie dobre. Staraj się unikać tak dużej ilości wywiadów i bardziej rozwijać wypowiedzi swoich zawodników, a będzie lepiej..

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-304030

Odcinek 33 2h

http://www.youtube.com/watch?v=JDHNe2sFFhI

Wednesday Night Blaze Stream

W kwadratowym pierścieniu Daniel Bryan:

-Droga, którą pokonałem do zdobycia ...... tego mistrzostwa nie była dla mnie łatwa. Ciągle ktoś, lub coś było dla mnie przeszkodą, którą na szczęście udało się mi pokonać i dzisiaj jestem tym kim jestem, a jestem najważniejszym mistrzem tej federacji!...

Samoa Joe wchodzi powolnym krokiem do ringu...

Samoa Joe: No tak Bryan! Ale nie zapominaj o tym, że to ja byłem wcześniejszym posiadaczem tego pasa!

Daniel Bryan: Joe, posłuchaj. Myślałem, że jesteśmy ze sobą kwita, ponieważ ty odebrałeś mi moją walizkę, a ja tobie twój pas...

Samoa Joe: No i?! ...... Chciałbym, abyś powiedział również o tym, że to właśnie dzięki mi zostałeś nowym mistrzem Wagi Ciężkiej, ponieważ to ja pomogłem ci w wydostaniu się z łap Williama Regala, bo gdyby nie to, to odpadłbyś już na samym początku! ...... Ale oprócz mnie pomógł ci ktoś jeszcze. Tym kimś był Chris Jericho, przez którego straciłem swoje mistrzostwo!

...

Chris Jericho: Zgadza się! Straciłeś swój pas przeze mnie i gówno mnie to interesuje, co chcesz mi przez to powiedzieć! ......

------

1.Single Match

William Regal vs Hardcore Holly:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/77/1030_William_Regal.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/226/Hardcore_Holly_3.jpg

Końcówka Walki: William podnosi Boba. Chwyta jego głowę pod Front Face Lock i zaczyna wymierzać mu w nią serię kopnięć kolanami. Sprowadza go do parteru i bezpośrednio zakłada na nim headlock... Jednak są zbyt blisko lin, na które Holly zarzuca swoje nogi, a sędzia odciąga od niego napastnika. Regal chce pójść za ciosem, ale niespodziewanie otrzymuje kopniaka w kolano od oponenta i w ten sposób jest na ''czworaka''... Hardcore szybko wstaje i wymierza mu Kick-Out DDT. Teraz wychodzi z ringu, do którego po chwili wchodzi z krzesłem, którym zaczyna obijać rywala... Sędzia ogłasza DQ...!

Winner: William Regal via DQ 5:20

Bob w dalszym ciągu obija krzesłem Williama, któremu na pomoc przybiega do ringu Tazz, ale tuż za nim wbiegają jeszcze Big Show oraz Bully Ray. Pomiędzy całą czwórką zawodników dochodzi do brawlu...

...

CD Blaze: Hej! W związku z tym, że doszło pomiędzy wami do brawlu, a dodatkowo do waszej bójki dołączył się Bully Ray, który jest mistrzem hardcore'u to... Odbędzie się walka pomiędzy wami wszystkimi na Summer Slam oto mistrzostwo! A jako, że was jest tylko pięciu, to za tydzień odbędzie się turniej Beat the Clock Challenge, którego zwycięzca będzie szóstym zawodnikiem, który wejdzie w skład waszej walki! Tym szczęściarzem będzie mógł zostać Christian Cage, John Morrison, Kane lub Chris Jericho!

------

2.Single Match for TV Championship

Cody Rhodes © vs Matt Morgan

Interwencja Jericho= Przegrana Morgana. Interwencja kogoś innego=Przegrana Cody'ego i zmiana mistrza.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/Cody_Rhodes_25.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/642/Matt_Morgan_6_2.jpg

Końcówka Walki: Cody leży na środku ringu, a Matt wykonuje taunt Raise Arm pod Chokeslam... Rhodes jest już na nogach. Morgan chwyta go za szyję, jednak ten wymierza mu stompa w place u nóg i dorzuca Elbow Smash... Szybko rozbiega się, odbija od lin i Running Cross Bod... Kontra w Fall-A-Way Slam od Matta! Cody od razu po otrzymaniu tego rzutu wstaje na nogi... I unika Roll-Flip'em Carboon Footprinta... Matt odwraca się do niego twarzą i otrzymuje Diaster Kick! Morgan chwieje się na nogach i inkasuje w kolejne Diaster Kick! Zostaje powalony. Cody przechodzi w pin, 1..2.. Czy padnie 3 count?!... Kick-Out! To jest niesamowita walka! Widać, że zawodnicy dają z siebie wszystko! Rhodes wchodzi na narożnik, skąd wyskakuje z Diving Moonsualte... Nadziewa się brzuchem na kolana olbrzyma, który wstaje i podnosi za sobą obecnego mistrza Telewizji. Odpycha go w stronę lin, od których ten się odbija i inkasuje w Tilt-A-Whirl Slam! Pin, 1..2.. Kick-out! ''Blueprint'' wdaje się w kłótnię z sędzią o to, że ten powinien szybciej odliczać... ''Un-Dashing'' wstaje na nogi, ściąga swoją maskę. Matt odwraca się i otrzymuje uderzenie maską Cody'ego w twarz. Rhodes dorzuca Diaster Kick i Cross Rhodes na dokładkę. Przechodzi w pin, 1..2..3!

Winner and still TV Champion: Cody Rhodes via

Pinfall (12:01)

Na arenie pojawiają się Rey Mysterio oraz AJ Styles!

AJ Styles: Hej Cody! Chcemy ci powiedzieć, że teraz jesteśmy drużyną i zajmiemy się być może twoimi sojusznikami...

...

Randy Orton pojawia się na scenie... RKO dla Stylesa, RKO dla Rey'a! Teraz Żmija zmierza powolnym krokiem do ringu...

Orton: Zerwaliśmy z przeszłością, ale ona z nami nie. Chcę z tobą walczyć na Summer Slam mój były uczniu o twoje mistrzostwo!

------

3.Single Match

Kassius Ohno vs Claudio Castagnoli:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/610/kassius_ohno1_wrestlingmaniac.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Antonio_Cesaro_2012CutByJibunjishin8.jpg

Końcówka Walki: Ohno przechodzi w pin, gdzie uzyskuje 2 count. Ohno chce podnieść swojego oponenta, ale ten będąc na kolanach wymierza mu uderzenie łokciem w brzuch i przyciągając go za ''majty'' do siebie wbija go twarzą w narożnik. Claudio idzie za ciosem. Rzuca rywalem o ring, Delayed Gutwrench Suplex'em i przechodzi w pin, ale uzyskuje w nim tylko dwa count. Chwyta leżącego przeciwnika za rękę i zakłada na nim Single Arm Butterfly Lock Camel Clutch Style... Po chwili uwalnia go. Teraz podnosi go, odpycha na liny, od których ten się odbija i... Wymierza skulonemu byłemu przyjacielowi Running DDT, który z pewnością szykował się do Back Body Drop. ''Young Knockout Kid'' podnosi konkurenta. Wymierza mu Inverted Atomic Drop, wrzuca go jego ramieniem w znajdujący się w narożniku, metalowy słup... Ex-Hero wyciąga stamtąd Castognoliego za kark i wymierza mu Ohno Blade! Przechodzi w pin, gdzie uzyskuje 3 count!

Winner: Kassius Ohno via Pinfall (5:10)

Reklamy

W ringu Masked Kane...

Masked Kane: Drew McIntyre... To zawodnik, który atakując mnie przekroczył granicę ludzkiego rozsądku... Przez co teraz to on pozna moc Ulubionego Demona Szatana... Dre...

Drew McIntyre: Kane, powodem dla którego cię zaatakowałem było to, że czułem się niepewnie co do twojej pomocy... Ponieważ myślałem, że i ty również robisz to dla Ivellise, która jest kobietą mojego życia.

Masked Kane: Śmiertelnik, teraz, gdy już strach przez ciebie przemawia przed poznaniem nadludzkiej mocy demona z piekieł szukasz wymówki?...

Drew McIntyre: Nie Kane... Mówię prawdę!

Masked Kane: Wyczuwam, że możesz mówić prawdę, ale mam niepewność co do tego, więc przysięgnij na swoją własną duszę, że mnie nie chcesz oszukać!

Drew McIntyre: ...... Przysięgam i najmocniej cię przepraszam!

Masked Kane:... Możesz być już spokojny... Ale jeśli jeszcze raz się to powtórzy, to już mojej litości dla ciebie zabraknie...

Szkot wchodzi do ringu i wystawia do Kane'a swoją rękę...

Drew McIntyre: Chcę powiedzieć tobie to jeszcze raz i prosto w twoje oczy... Przepraszam cię!

Czy Kane poda Drew'owi swoją rękę?... Potwór spogląda na boki, po czym również podaje swoją rękę!

Drew McIntyre: Dziękuję ci za przebaczenie, ale musisz coś

wiedzieć... Jeśli próbowałbyś odebrać mi Ivellise to skończyłoby się to całkiem inaczej i nie zwracałbym wtedy uwagi na to kim jesteś.

...

CD Blaze: Naprawdę Drew?... Naprawdę?! Przecież Ivellise nie jest twoja, bo jest już moja!

Drew McIntyre: Dobrze, że się pojawiłeś, bo kompletnie o tobie zapomniałem... Mówisz o mojej ukochanej tak jakby była ona twoją własnością, jakby była ona jedną z twoich rzeczy... Nie podoba się mi to i z tego powodu chcę ci skopać dupę!

CD Blaze: Proszę bardzo, zrób to!

4.Single Match for Heart of Ivellise

Drew McIntyre vs CD Blaze:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/614/McIntyre1.jpg VS CD Blaze

Końcówka Walki: Drew wrzuca rywala do narożnika, gdzie dobija go Running Corner Lariatem i dorzuca Choke Toss Suplex! Idzie za ciosem. Ponownie wrzuca oponenta do narożnika, gdzie chce go dobić... Ale jednak nadziewa się na kontrę. Blaze chwyta go nogami wokół jego szyi... I inkasuje w Inverted Alabama Slam! Na stage'u pojawiają się R&H&G, którzy zaczynają wyśmiewać się ze Szkota i w ten sposób przyciągają na siebie jego uwagę... Blaze to wykorzystuje, szybko wstaje i od razu wymierza Drew'owi The Boom Shot!

http://i51.tinypic.com/2ex8u9s.gif

Prezes federacji przechodzi w pin, 1..2.. Czy padnie 3 count?!... Jest i 3!

Winner: CD Blaze via Pinfall (3:20)

--

5.Tag Team Match for TT Championships

R&H /w.Graves © vs MCMG:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3443/Rekking_Crew_2012CutByJibunjishin1.jpg /w.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1429/corey_graves_wh3d2.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1006/motor_city_machine_guns_iw_burak_s.png

Końcówka Walki: Swinging Scoop Slam od Curta, który dorzuca jeszcze Jumping Elbow Drop dla Alex'a i dokonuje zmiany z Tylerem. Hawkins wraz z Reksem wymierzają Alex'owi Double Suplex, po czym Curt wychodzi z ringu, a Tyler wynosi pretendenta na jeden ze swoich barków i... Otrzymuje niespodziewane Failling DDT z kontry! Alex szybko dokonuje zmiany z Chrisem, który wskakuje na narożnik i wymierza leżącemu Reksowi Whisper In The Wind! Pin, 1..2.. Interwencja Curta Hawkinsa, ale od razu zostaje on wyrzucony poza ring przez Shelley'a. Chris podnosi Tylera, ale ten odpycha go od siebie w stronę lin... I Big Boo... Unik! Reks zawisł jedną nogą na linach, co wykorzystuje jego oponent, który wymierza mu Springboard Clothesline'a! Sabin ponownie podnosi Reksa Chwyta go za głowę pod Snampare Hold i rozpoczyna biec w stronę narożnika... I Sliced Bre... Nic z tego! Tyler przechwytuje go w swoje łapy i wymierza mu Inverted Facelock Forearm Smash!! Przepiękna akcja! Reks podnosi pretendenta i wymierza mu Burning Hammer, po którym przechodzi w pin, gdzie uzyskuje 3 count!

Winners and still TT Champions: R&H via Pinfall

(6:00)

Do ringu wbiega ''The Chosen One'' który atakuje obecnych mistrzów TT!

________

Reklamy

________

ME 6.Fatal 4 Way Match

Dave Batista vs Dolph Ziggler vs AJ Styles vs Hunico:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Baut_-WRESTLEYOURWAY.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/dolphzigglercutbylewis0214.png VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_28.jpg VS http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2588/Hunico_CutOut_Jess-x_2.jpg

Końcówka Walki: Dave wynosi Dolpha pod Powerbomb hold, ale otrzymuje Chop Block w tył nogi od Hunico, co powoduje, że dodatkowo obrywa jeszcze Seated Senton od Zigglera. ''ShowOff'' chwyta Batistę za nogę, a sędzia rozpoczyna odliczanie pinfall, 1..2.. Dolph otrzymuje Side Kick w twarz od Stylesa, a ten z kolei Springboard DDT od Hunico, który obrywa Clothesline w tył głowy od ''Zwierzaka''. ''Animal'' wynosi Meksykanina pod Gorillia Press Slam i wyrzuca go z ringu. Dave podnosi Zigglera, który inkasuje w Batista Lighting! Teraz ''Zwierz'' podnosi AJ'eja. Wrzuca go do narożnika,

gdzie dobija go Running Corner Lariatem... Zaczyna biec w stronę lin, odbija się od nich i dorzuca Running Corner Shoulder Block w jego brzuch... Bezpośrednio rzuca go o ring Back Body Drop'em! AJ próbuje wstać, jest na kolanach i inkasuje w Name-Dropper od Zigglera! ''The Phenomenal'' otrzymał prześwietne combo: Corner Lariat, Running Corner Shoulder Block w brzuch, bezpośredni Back Body Drop oraz Name-Dropper! ...... ''ShowOff'' oraz ''Animal'' stykają się głowami na środku ringu, po czym Dave ścina go z nóg potężnym Lariatem i wyrzuca go z ringu. Hunico wskakuje z apronu na liny i chce wymierzyć Batiście Diving Springboard Cross Body, ale zostaje przechwycony przez niego w jego łapy i otrzymuje serię Rip Backbreaker'ów, a na koniec zostaje wyrzucony Scoop Slam'em z ringu! Dave podchodzi pod leżącego AJ'eja i wykonuje na nim Batistabomb! Lecz to nie wszystko, zapina na nim jeszcze Batista Bite, a ''The Phenomenal One'' odklepuje!

Winner: Dave Batista via Submission (12:27)

Zwierzak sięga po mikrofon...

...

Ric Flair: Dave, oszczędź sobie to, co chcesz powiedzieć, bo tak się składa, że akurat wiem, co chcesz powiedzieć i właśnie dlatego pojawiłem się tutaj.

Dave Batista: Więc przyjmujesz moje wyzwanie Ric?

Ric Flair: Innego wyjścia nie mam. Tak przyjmuję!

Dave Batista: No. Muszę powiedzieć, że należą ci się brawa, bo nie spodziewałem się akurat tego po tobie. Skoro przyjmujesz wyzwanie, to pozwolę ci wybrać jeden z tych trzech gimmick meczy... Do wyboru masz Steel Cage Match, I Quit Match oraz Inferno Match. Co wybierasz?

Ric Flair: Mój wybór pada na I Quit Match!

Dave Batista: W porządku. Nie pozostaje mi nic innego jak

życzyć ci powodzenia w tej walce!

I tym widokiem najnowszy odcinek Blaze Stream'u dobiegł końca!

_______

Karta na Summerslam:

:arrow: Single Match for Lightweight Championship

Austin Aries © vs Hunico:

:arrow: Single Match for WHC Championship

Daniel Bryan © vs Samoa Joe:

http://c.wrzuta.pl/wi16447/e99076e30005c55e50995167/samoaniel

:arrow: Single Match

Kurt Angle vs CM Punk:

http://c.wrzuta.pl/wi10938/69d3f1120002a12350995152/purt

:arrow: I Quit Match

Ric Flair vs Dave Batista:

http://c.wrzuta.pl/wi13178/b210cc07001392675099514a/przy33

:arrow: Tag Team Match

Styles Lucha vs 2 Masked Men:

http://c.wrzuta.pl/wi8726/b1927f160012659b5099527f/unknown

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-304176

Przeczytałem już wcześniej twój odcinek, jednak nie miałem czasu na komentarz..

* Pierwszy segment. To co od dłuższego czasu trochę irytuje mnie w twojej fedce, to to, że początkowy segment jest bardzo krótki. Może tylko mi to nie pasuje, teraz jeśli chodzi o wypowiedzi wrestlerów, to były one nawet ciekawe, lecz za krótkie.

*William Regal vs Hardcore Holly- fajnie zabookowana końcówka, jaki rzeczy po walce. Regal chyba spadł w hierarchii :x

*Single Match for TV Championship- kolejne zwycięstwo Rhodes'a, którego naprawdę fajnie podbudowujesz. Czekam na dalszy rozwój jego postaci. Jeśli chodzi o sytuację po walce- spodziewałem się interwencji Rey Mysterio oraz AJ Styles'a, jednak do głowy mi nie przyjdzie, że pojawi się Randall. Chyba za bardzo nie masz jakiś planów na jego postać, jednak uważam, że to bardzo dobry ruch, że dajesz go do walki o TV title.

*Kassius Ohno vs Claudio Castagnoli- kolejna fajna dzisiaj walka. Bardzo podoba mi się to, jak promujesz Ohno, który odnosi kolejne zwycięstwo.

* Segment z Kane'em, Drew oraz Blaze był średni, a raczej słaby. Nie podobało mi się to, ale cóż to tylko moje zdanie. Sama walka, chyba nie miałeś na nią pomysłu.

*Tag Team Match for TT Championships- drugi pojedynek o pas w dzisiejszym odcinku i drugi raz pasy nie zmienił właściciela. Tu liczyłem trochę na MCMG, ale chyba nie są oni za wysoko w hierarchii. Pojedynek miął większy potencjał, ale i tak było nieźle :P

*ME 6.Fatal 4 Way Match- Batista wygrywa, co nie było jakimś dużym zaskoczeniem. Walka ładnie rozpisana. Segment po walce był bardzo słaby. Nie pasowało mi to do przemowy Batisty, ani Flaira. Uważam, że popełniłeś błąd odkrywając stypulację ich walki, już na pierwszej tygodniówce.

---------

Blaze Stream wyszedł Ci bardzo przeciętnie. Było kilka dobrych momentów, ale niestety były też i słabe. Popracuj nad segmentami, ponieważ wygląda to bardzo słabo. Ocena gali: 2.5/5

https://forum.wrestling.pl/topic/28976-blaze-stream/page/9/#findComment-304366

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...